logo
Český badmintonový svaz

MČR U17, Ostrava: Tereza Švábíková třikrát zlatá.

Juniorská mistrovství republiky se od letošního roku nově uskuteční na podzim a premiéra se odehrála uplynulý víkend v Ostravě. Kategorii do sedmnácti let vládla Tereza Švábíková z pořadatelských Klimkovic, která získala zlatou medaili ve všech třech disciplínách.
 
Švábíková navíc cestou ke třem mistrovským titulům neztratila ani set. Nejblíže tomu byla ve finále dvouhry dívek, kde v duelu vysoké úrovně porazila Veroniku Dobiášovou 22:20 a 21:18, a především ve finálovém zápase smíšené čtyřhry, ve kterém společně s Vojtěchem Lapáčkem zdolali pár Martin Kural – Lucie Borovská 21:12 a 25:23.
 
Ve čtyřhře dívek obhájily Tereza Švábíková a Tereza Járová svou výhru ze sedmnáctkového mistrovství z května, když ve finále zdolaly pár Berta Ausbergerová – Veronika Srncová.

Tereza Švábíková
 
Ještě jedna obhajoba byla na turnaji k vidění. Petr Beran beze zbytku využil neúčasti Jana Loudy a Ondřeje Krále ve dvouhře, ale o výhru v turnaji musel tvrdě bojovat, nad Cristianem Savinem otáčel v závěrečném utkání dvouhry stav 0:1 na sety.
 
Král startoval na turnaji alespoň ve čtyřhře a v ní spolu s Matějem Hubáčkem v dramatickém duelu o zlato zvítězili nad párem Beran – Lapáček 21:17, 19:21 a 21:19.
 
Výsledky finálových zápasů MČR U17 v Ostravě, 29. 11. 2015
 
Petr Beran (SKB Český Krumlov) vs. Cristian Savin (Deltacar Benátky nad Jizerou) 16:21, 21:9  21:16
 
Tereza Švábíková (Sokol Klimkovice) vs. Veronika Dobiášová (Super Stars Most) 22:20 a 21:18
 
Matej Hubáček, Ondřej Král (Sokol Meteor Praha-Radotín, Baník Most) vs. Petr Beran, Vojtěch Lapáček (SKB Český Krumlov, Sokol České Budějovice) 21:17, 19:21 a 21:19
 
Tereza Járová, Tereza Švábíková (Astra ZM Praha, Sokol Klimkovice) vs. Berta Ausbergerová, Veronika Srncová (SK Prosek Praha, Sokol Židlochovice) 21:19 a 21:14
 
Vojtěch Lapáček, Tereza Švábíková (Sokol České Budějovice, Sokol Klimkovice) vs. Martin Kural, Lucie Borovská (USK Plzeň, Baník Most) 21:12 a 25:23
 
About the author Pepa
Máte-li jakýkoliv dotaz ohledně badmintonu a na našich stránkách jste nenašli odpověď, napište mail na adresu jrubas@seznam.cz. Bude-li to v mých silách, rád vám na něj odpovím.
 
 
X
Enter your e-mail address.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Loading