logo
Český badmintonový svaz

Český výběr vítězem mezinárodního turnaje Nations to Nations U13.

Článek od Lindy Janoštíkové, Pavla Floriána a Radka Votavy o výhře českých žáků na turnaji Nations to Nations U13:

Mezinárodní turnaj smíšených družstev mladších žáků v maďarské Pécsi se těšil vynikající účasti a Češi byli u toho.

Na turnaj Nations to Nations U13, kde s českými výběry hráli v minulosti Petr Martinec či Petr Koukal st., v konkurenci deseti družstev mj. z Maďarska, Srbska, Rumunska, Bulharska, Slovenska, Slovenska či Anglie znovu zavítali i čeští hráči. A nejenže zanechali po sportovní stránce velmi dobrý dojem, ale celý turnaj dokázali vyhrát.

Český výběr v Maďarsku (foto: Martin Krpata)

Tým startoval ve složení Jan Janoštík (Sokol České Budějovice), Tomáš Švejda (SKB Český Krumlov) Adam Ehm, Lucie Krpatová (oba Sokol Polabiny Pardubice), Nela Němcová (Orlová-Lutyně), Klára Petrušková (Sokol Klimkovice). Role vedoucích se zhostila hned trojice dospělých v podobě českokrumlovského trenéra Radka Votavy, Lindy Janoštíkové a Martina Krpaty.

V základní skupině porazili naši nejprve Maďarsko „A“ 5:4 a poté Srbsko 5:4. Tato dvě úvodní utkání byla opravdu vyrovnaná a je téměř jisté, že právě tyto dvě výhry pro český výběr nastartovaly celé vítězné tažení. Druhá dvě utkání v základní skupině sehráli Češi proti Bulharsku (výhra 9:0) a 9:0 porazili také United Team, družstvo složené z hráčů více zemí. Těsné výhry proti favoritům, drtivé porážky slabších soupeřů, to byl vynikající start.

V prestižním semifinále následně Češi přehráli Slovensko 6:3, což bylo dalším opravdu povzbuzujícím vítězstvím, a konečně ve finále se pak čeští borci znovu postavili proti hráčům Srbska. Do útoku zavelel Honza Janoštík, který vrátil porážku srbské jedničce. V dalším zápase zabral Tomáš Švejda, který po prohraném prvním setu zvedl hlavu a i on svůj zápas otočil a dovedl do vítězného konce. Další body pak vzápětí přidali Adam Ehm, Lucka Krpatová a Nela Němcová a bylo rozhodnuto. Český výběr vedl 5:0 a o vítězi již nemohlo být pochyb. K úvodnímu náskoku pak přidal český výběr ještě dvě výhry a utkání tak skončilo výsledkem 7:2.


Vítězný český výběr v Maďarsku (foto: Martin Krpata)
 
Čeští vedoucí k průběhu turnaje: „Všichni členové týmu si zaslouží velké uznání a poděkování za zodpovědný a bojovný výkon. Právě zdravě bojovná nálada i mohutné povzbuzování našeho týmu výrazným způsobem přispěly ke skvělé atmostéře nejen v našem týmu, ale i celého turnaje.  Maďarské turnaje pro mládež získávají stále víc a víc na popularitě - a co víc, i na kvalitě – a je proto moc dobře, že se zde Česká republika nyní, stejně jako v minulosti, dokázala prezentovat v dobrém světle.“
About the author Pepa
Máte-li jakýkoliv dotaz ohledně badmintonu a na našich stránkách jste nenašli odpověď, napište mail na adresu jrubas@seznam.cz. Bude-li to v mých silách, rád vám na něj odpovím.
 
 
X
Enter your e-mail address.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Loading