logo
Český badmintonový svaz

GP A U19, Podolí u Brna: Dvakrát první Holub, třikrát Budzelovi.

Poslední turnaj Grand Prix A kategorie do devatenácti let v této sezóně ovládli v Podolí u Brna dvojnásobný vítěz Lukáš Holub a především Budzelovi – Filip Budzel získal dvě první místa a jeho sestřenice Dominika přidala třetí.
 
Ve dvouhře zaujal odvážný výkon šestnáctiletého Ondřeje Krále, který vyřadil turnajovou jedničku Michala Hubáčka i trojku Filipa Budzela, a až ve finále nestačil na druhého nasazeného Lukáše Holuba; čtvrtfinále, semifinále a finále sehrál Holub „na Kanadu“, s průměrem setů 21:12.  
 
Mezi dívkami se do finále probily hráčky SK Prosek Praha Michaela Zelinková a Berta Ausbergerová, aby finálový zápas proměnily v dokonalé drama, které se rozhodlo až ve třetím setu s výsledkem 21:19 pro nejvýše nasazenou Zelinkovou.
 
Párové disciplíny? Tady je Budzelových! Ve čtyřhře juniorů triumfoval Filip Budzel s Lukášem Holubem, ve čtyřhře juniorek Dominika Budzelová s Terezou Švábíkovou a ve smíšené čtyřhře měli prvenství dokonale posichrované, do finále se probili jak Filip, tak Dominika – nakonec uspěl Filip v párů s Pavlou Drapáčovou.   
 
Výsledky finálových zápasů GP A U19 v Podolí u Brna, 17. května 2015
 
Lukáš Holub (Montas Hradce Králové) vs. Ondřej Král (TJ Baník Most) 21:13 a 21:13
 
Michaela Zelinková vs. Berta Ausbergerová (obě SK Prosek Praha) 19:21, 21:16 a 21:19
 
Filip Budzel, Lukáš Holub (Sokol Klimkovice, Montas Hradec Králové) vs. Michal Hubáček, Jan Somerlík (Sokol Meteor Praha-Radotín, Sokol Klimkovice) 21:15 a 21:16
 
Dominika Budzelová, Tereza Švábíková (obě Sokol Klimkovice) vs. Berta Ausbergerová, Veronika Srncová (SK Prosek Praha, Sokol Židlochovice) 21:17 a 21:9
 
Filip Budzel, Pavla Drapáčová (Sokol Klimkovice, TJ Orlová-Lutyně) vs. Jan Somerlík, Dominika Budzelová (oba Sokol Klimkovice) 21:12 a 21:16
 
About the author Pepa
Máte-li jakýkoliv dotaz ohledně badmintonu a na našich stránkách jste nenašli odpověď, napište mail na adresu jrubas@seznam.cz. Bude-li to v mých silách, rád vám na něj odpovím.
 
 
X
Enter your e-mail address.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Loading