logo
Český badmintonový svaz

Kateřina Tomalová a Šárka Křížková: Evropské hry jsou vrcholem této sezóny.

Rozhovor s párem Kateřina Tomalová – Šárka Křížková dva dny před zahájením badmintonového turnaje na Evropských hrách v Baku.
 
Jak je pro vás osobně významná účast na Evropských hrách?
Kateřina: Pořadatelé i ČOV k Evropským hrám přistupují podobně jako k olympiádě, takže jsem ráda, že se tak velké ­a historicky vůbec první akce můžu zúčastnit.
Šárka: Je to ohromná příležitost jet na první Evropské hry, chtěla bych předvést co nejlepší výkon a jak se říká „být při tom“. 


Šárka Křížková a Kateřina Tomalová
 
Jak vysoko řadíte tento turnaj ve své kariéře, bude to vedle účasti na mistrovství světa váš vrchol?  
Kateřina: Těžko zařadit, ale co se týče této sezóny, tak to vrchol je. 
Šárka: Pro mě osobně jsou Evropské hry vedle Mistrovství světa vrcholem této sportovní sezóny. 
 
Jak jste spokojené s rozlosováním?
Kateřina: Los mohl být o něco lepší, ale i horší. Každopádně jsem ráda, že se hrají skupiny, a tak si zahrajeme tři dobré zápasy.
Šárka: Ve skupině máme velmi silné soupeřky v podobě nasazeného tureckého páru, stejně tak těžkými soupeřky budou Španělky. Ale odehrajeme co nejlepší zápasy se všemi soupeřkami. 
  
Kam sahají vaše ambice na turnaji?
Kateřina: Až doposud jsme se utkaly pouze se španělským párem, tak uvidíme, jak se na nás všechny soupeřky připraví a jak se nám tentokrát bude dařit. 
Šárka: Záleží na formě, s jakou formou přijedou soupeřky ze Španělska a Chorvatska, které máme ve skupině. Postup ze skupiny mezi posledních osm by byl úspěchem. 
 
Jak ve zkouškovém období probíhala vaše příprava a jak budete ladit formu těsně před turnajem?
Kateřina: Posledních pár týdnů pro mě bylo hodně náročných. Nejprve mě čekaly dvoje přijímací zkoušky na navazující magisterské studium, potom státnice, které jsem v pondělí úspěšně složila, takže jsem v poslední době pro jednou věnovala škole trochu více času než badmintonu.
Kromě školy mou přípravu navíc narušilo zranění achilovky, se kterým jsem se potýkala od turnaje v Lotyšsku. Nicméně teď už jsem zase zpátky v tréninkové přípravě a těším se na první zápas! 
Šárka: Moje zkouškové období skončilo státnicemi v polovině května, takže jsem měla dost času formu vyladit. I během přípravy na státnice se mi podařil čas zorganizovat, abych byla plně připravena. 
 
Máte v plánu se podívat i na jiné sporty než badminton a případně na jaké?
Kateřina: Ráda bych se zašla podívat na volejbal, gymnastiku nebo atletiku.    
Šárka: I já bych se ráda podívala na volejbal nebo navštívila další sportoviště, pokud nám to časový plán dovolí. 

Na co se na takové akci těšíte?
Kateřina: Na atmosféru velké akce, cestu armádním speciálem, město Baku a samozřejmě na naše zápasy.
Šárka: Těším se na zápasy i na celkovou atmosféru her.
About the author Pepa
Máte-li jakýkoliv dotaz ohledně badmintonu a na našich stránkách jste nenašli odpověď, napište mail na adresu jrubas@seznam.cz. Bude-li to v mých silách, rád vám na něj odpovím.
 
 
X
Enter your e-mail address.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Loading