Aktuality

Nominace na družstva žáků

Na tradičním místě naleznete nominaci na sobotní turnaj družstev žáků, který se koná v Orl...

03.11.2016

Aktualizovaný žebříček U13

Byl aktualizovaný žebříček kategorie U13

01.11.2016

Podzimní prázdniny !!!!!

Vzhledem k podzimním prázdninám jsou čtvrteční a páteční tréninky zrušeny.

26.10.2016
zobrazit více aktualit

Historie - Ročník 2016 - podzim


20.12.2016

Vánoční svátky a Nový rok 2017


29.12.2016

Filip Budzel o pobytu v Dánsku

   Filip Budzel o pobytu v Dánsku: Poprosil jsem, abych na Štědrý den měl jen dva tréninky.


20.12.2016

Filip Budzel na Turkey International

   Filip Budzel na Turkey International vyhrál tři zápasy v kvalifikaci a postoupil do hlavní soutěže. Tam nestačil na sedmého nasazeného Itala Dellenbacha. V deblu po boku Dána Mathiasena prohrál Budzel první kolo s ukrajinskou dvojicí Makhnovskiy, Natarov.

 

 

20.12.2016

Kateřina Tomalová o výběrovém soustředění Badminton Europe v dánském Vejenu

   Od 5. do 9. prosince probíhal v dánském Vejenu camp Badminton Europe. Soustředění, jehož cílem bylo vytipovat hráče pro nově vznikající tréninkové centrum - Centre of Excellence - se zúčastnila také česká hráčka Kateřina Tomalová, která se svěřuje se svými dojmy ze čtyřdeního programu.

 

20.12.2016

Mistrovství ČR U15 - singlové osmifinále bylo maximum

   Článek z MČR U15 nebyl bohužel dodán.


20.12.2016

1.celostátní liga smíšených dr. dospělých - 2.kolo skup. východ

   V sobotu 17.12.2016 proběhlo v domácím prostředí 2 kolo turnaje 1.celostátní ligy smíšených dr. dospělých, skup. východ. Naši borci měli za soupeře hráče TJ Sokol Polabiny Pardubice a BADMINTON FSpS MU B Brno. První zápas proti Pardubicím byl překvapivě velmi vyrovnaný a zůstal takový i po skončení posledního zápasu (4:4). A to musíme podotknout, že jsme se o výsledek báli do posledního míčku. Druhý zápas proti Kopřivnici byl již pro nás jednoznačnou záležitosti a dovedli jsme jej do konečného výsledku 7:1.


14.12.2016

Mistrovství ČR U15 - již tento víkend

 

 

 


14.12.2016

Dvojnásobné zastoupení na YONEX Italian International 2016

   Na mezinárodním turnaji YONEX Italian International 2016 má náš tým dvojnásobné zastoupení v podobě Kateřiny Tomalové a Terezy Švábíkové. Sledujte jak se holkám na tomto dospěláckém turnaji daří.

 



14.12.2016

GPC+ U15 OP - jediný vybojovaný postup na MČR U15

   Sobotní turnaj GPC+ U15 OP, který se konal v Orlové se nesl ve znamení bojů o postup na Mistrovství ČR této kategorie. A jak se nám vedlo? I přesto, že jsme si domů dovezli celkově devět pódiových umístění (čtyři stříbrné a pět bronzových), tak postup si vybojovala jen Klára Petrušková v singlu. Ostatní na postup nedosáhli. Málo nebo hodně? Na páteční cestu do místa konání MČR U15 do Heřmanového Městce tak doprovodí Matěje Kozelského a Marii Růžičkovou.

 


13.12.2016

Mistrovství ČR Juniorů 2016 – skvělé zúročení domácího prostředí

   O uplynulém víkendu jsme pořádali své druhé mistrovství české republiky. Tentokrát to byl turnaj juniorů, tudíž kategorie U19.  A myslíme, že jsme v organizaci obstáli se ctí a turnaj probíhal jako po másle. A co víc, výsledky našich borců byly výtečné. Ty byly pro organizátory ta nejlepší odměnou. Bilance pět titulů mistra republiky, jedno stříbro a dva bronzy je výborná vizitka oddílu. Všem hráčům a trenérům gratulujeme.

Výsledky našich hráčů:
Tereza Švábíková: 1. místo ve dvouhře a 1. místo ve čtyřhře a 2. místo ve smíšené čtyřhře
Honza Somerlík: 1 místo ve čtyřhře, 1. místo ve smíšené čtyřhře a 3. místo ve dvouhře.
Dominika Budzelová 1. místo ve smíšené čtyřhře, 3. místo ve čtyřhře dívek, 5.-8. ve dvouhře
Michal Vašátko 5.-8. místo ve čtyřhře, 9.-16. ve dvouhře
Láznička Jakub 9.-16. ve čtyřhře
Frischová Kateřina 9.-16. ve čtyřhře

 



6.12.2016

Mistrovství ČR Juniorů 2016 v Ostravě - již tento víkend !!!

   TJ Sokol Klimkovice se o tomto víkendu stane hrdým pořadatel Mistrovství ČR U19 (Juniorů) 2016. Mistrovský turnaj se odehraje v Ostravské hale SC Ostrava, která se nachází poblíž Komenského sadu. Náš oddíl bude reprezentovat hned šestice hráčů. Jan Somerlík, Tereza Švábíková, Dominika Budzelová, Michal Vašátko, Jakub Láznička a Kateřina Frischová. Přijďte nás do haly povzbudit. Přijďte na špičkový badminton.

Sobota 10.12.2016 - kurt č.1

 

Sobota 10.12.2016 - kurt č.2

 

Neděle 11.12.2016 - kurt č.1 Neděle 11.12.2016 - kurt č.2

 


6.12.2016

KP ČOS a Vánoční turnaj – medailová klimkovická smršť

   V malé klimkovické dvou hale se o víkendu konal dvoudenní turnaj 15. ročník KP ČOS a Vánoční turnaj. Po oba hrací dny se na hřišti vystřídalo celkem 123 hráčů v kategoriích U11 až U17. Jako tradičně se hráli jen singlové zápasy. A turnaj se našim hráčům nadmíru podařil.

Kategorie U11 – sice žádné umístění na stupních vítězů, ale snaživá hra všech nováčků. Vyzdvihnout musíme hlavně kluky Víta Oswalda a Matyáše Krajzla.
Kategorie U13 – tady se to stoupalo do těch nejvyšších pater. Adam Pospíšek a Kateřina Osladilová zlato, Štěpán Kozelský stříbro a Barbora Helešicová bronz.
Kategorie U15 – Klára Petrušková a David Slíva zlato, Lucie Metzová stříbro a Veronika Dejlová bronz.
Kategorie U17 – Klára Petrušková zlato a Lucie Metzová stříbro.
Naši hráči plně využili domácí prostředí a s převahou vyhráli miniturnaj umístění oddílů a mohli si vychutnat zaslouženou sladkou odměnu v podobě čokoládového dortu. Musíme vyzdvihnout také organizátory turnaje p. Halfara a p. Vašátka, kteří byli na rozhodcovském empairu k neutahání.

 




6.12.2016

Tři tituly pro Terezu Švábíkovou na MČR U17

   O uplynulém víkendu se konalo pro Klimkovice v dalekém Mostě Mistrovství ČR kategorie U17. Oddílové barvy na tomto turnaji hájilo trio hráčů Tereza Švábíková, Jakub Láznička a benjamínek Marie Růžičková.
   Nasazená jednička turnaje Tereza potvrdila svou formu a vybojovala maximum z toho co se dalo. Tři tituly mistra republiky. Leckomu se mohlo zdát, že tři tituly jsou jasnou záležitostí, ale nebylo tomu tak ve všech disciplínách. V párových disciplínách to nebylo díky složení párů nikterak složité, ale v singlu díky skvělé formě Báry Hadáčkové jsme čekali finálovou řež. Ta se ale nedostavila a finále dle výsledku bylo jednoznačnou záležitostí.  Největší singlovou překážkou tak byla Kateřina Zuzáková, kterou Tereza udolala ve třech setech.
   Ani zbývající členové týmu si nevedli špatně. Maruška Růžičková se v singlu probojoval do druhého kola, kde narazila na budoucí finalistku Báru adáčkovouHHadáčkovou. V dívčí čtyřhře to bylo podstatně lepší. Se svou spoluhráčkou Marií Studenou dokráčeli až do osmifinále, kde byl nad jejich síly pár Kobyláková – Sonková (19:21, 17:21). Konečné 5 až 8. místo je výtečným výsledkem 13tileté „cácory“. Stejnou osmifinálovou účast si odbyl také Jakub Láznička se svým deblovým parťákem Martinem Štětinou. Tam jízdu za lepším umístěním zarazily nasazené jedničky Král – Vajsejtl (9:21, 9:21). Jakub si zahrál také mix, ale zde měli spolu s Michaelou Moravcovou těžký los, když hned v druhém kole narazily na turnajové dvojky Švejda – Zuzáková (16:21, 12:21). Všem hráčům gratulujeme za předvedené výkony.

 

 


20.11.2016

15. Ročník KP ČOS a Vánočního turnaje

 

 


1.12.2016

Mistrovství ČR U17 - již tento víkend

MČR U17 - Most, 2016


29.11.2016

Mistrovství ČR U13 - kompletní medailová sbírka pro Lucku Metzovou

   Skvělý víkend prožili naše nejmladší hráčky na  MČR kategorie U13 v Českém Krumlově. Náš oddíl reprezentovali Lucie Metzová, Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová a Marta Larischová. Naše největší želízko Lucka splnila očekávání a vybojovala 3 medaile. Ve dvouhrách prošla až do finále, kde nestačila na suverénku celé sezóny Kohoutovou z Mostu a tak brala skvělé stříbro, jen škoda prvního setu, kdy Lucka vedla 16:4 a nedokázala set dotáhnout do konce, možná by se zápas vyvíjel úplně jinak. Ve čtyřhrách společně s Martinou Ševčíkovou brala Lucka bronz, když v semifinále nestačili na překvapení turnaje Muchová – Maixnerová, vše si Lucka vynahradila v mixech, kde společně s Dominikem Kopřivou získali titul MČR.

   Ve dvouhrách si účast vybojovala také naše nejmladší hráčka Kateřina Osladilová, stopku jí v osmifinále vystavila naše Lucka, ve čtyřhrách Kačka hrála s Valčou  Žůrkovou, postup čtvrtfinále můžeme považovat za úspěch,   vzhledem k tomu, že Kačka může startovat ještě na dalších dvou MČR, zkušenosti se jí mohou hodit.  

   Ve čtyřhrách nás také reprezentovali Barča Helešicová s Martou Larischovou, byl to jejich první šampionát a tak nervozita svazovala ruce, bohužel prohráli hned v prvním kole, Barča bude mít možnost startovat ještě na příštím MČR a když poctivě bude celý rok trénovat, soupeřky to již tak lehké mít nebudou.

   Velké poděkování za reprezentaci našeho oddílu patří nejen našim hráčkám, ale také Jirkovi Vašátkovi, který úlohu trenéra zvládl na jedničku, i když byl pod tlakem jednoho jedince, vše ustál  a jeho rady a zkušenosti pomohly ke skvělým výsledkům Klimkovického týmu.


24.11.2016   

Mistrovství ČR U13

   Již tento víkend se koná v Českém Krumlově Mistrovství české republiky 2016 kategorie U13. Za náš oddíl se na tento turnaj kvalifikovala čtveřice šikovných dívek. Lucie Metzová, Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová a Marta Larischová. Držíme holkám všechny palečky a přejeme jim co nejlepší hru.

 

 

 


24.11.2016

GPC+ OP U17, Přerov - dva postupy pro Jakuba Lázničku na MČR

    Parádní badmintonové období zažívá klimkovický Jakub Láznička. Minulý víkend si Jakub vybojoval deblový postup na MČR U19 a o uplynulém víkendu rozhodl dvěma zlaty (debl a mix), že se příští týden podívá na MČR U17 v Mostě. I přes absenci nejlepších na tomto turnaji se žádný jiný klimkovický hráč nepřiblížil postupovým příčkám. Kromě Jakuba se v Mostě na MČR představí Tereza Švábíková a Marie Růžičková.

 


24.11.2016

Finnish International 2016

    Do nedalekého Finského města Helsinky se vypravil Filip Budzel a Tereza Švábíková na turnaj Finnish International 2016. Čtvrteční den byl určený pro kvalifikační boje. Bohužel Filip a také Tereza se z kvalifikace do hlavní soutěže neprobojovali. Filip prohrál s Dánem Andreas FLEISCHER 7:11, 7:11, 10:12.   Tereze ve vyrovnaném souboji vystavila stopku Litevka Monika RADOVSKA 9:11, 12:14, 10:12. Zítra je čeká norský mixový pár Magnus CHRISTENSEN, Natalie SYVERTSEN.


 


21.11.2016

Kontrolní turnaj nhejmladších

   V sobotu 19.11.2016 proběh v sokolovně již druhý kontrolní turnaj nejmladších klimkovických nadějí.


 

20.11.2016

MMJ v Orlové - parádní výsledek 3:2

   Parádní výsledek si připsali naši účastníci mezinárodního mistrovství ČR juniorů 2016 Dominika Budzelová a Jan Somerlík. To co jim nevyšlo v singlových disciplínách se naplno podařilo v párovkách, když ve všech dokráčeli až do semifinále. To bylo sice jejich maximum, ale přesto mohou být s výsledkem na turnaji zcela spokojeni. Takže statisticky shrnuto: tři bronzové medaile pro dva klimkovičáky. Paráda. Gratulujeme !!!!

   Již zítra odstartuje ve sportovní hale gymnázia v Orlové program mezinárodního mistrovství ČR juniorů. Tradiční turnaj přilákal pestrou konkurenci 17 národů včetně tří hráčů z Asie. Náš oddíl na tomto turnaji bude reprezentovat pouze Dominika Budzelová a Jan Somerlík.

 




18.11.2016

Komorní atmosféra na GPC+ a OP U19

   O uplynulém víkendu (12.11.2016) se konal v komorním olomouckém prostředí postupový turnaj GPC+ a OP kategorie U19. Za nezájmu hráčů a trenérů přivítala olomoucká hala pouze 13 hochů, 10 dívek a 1 trenéra. Náš oddíl byl na tomto turnaji zastoupen nejpočetněji. Tento turnaj byl kvalifikačním s možností postoupit na MČR U19, které náš oddíl pořádá ke konci roku v Ostravě. Tuto šanci postoupit plně využili Kateřina Frischová (singl, debl) a Jakub Láznička (debl). Pochválit musíme také mixový pár Adéla a Ondřej Závodní, který ač nenasazený došel až do finále.

 


11.11.2016

Kam vrážíme tento víkend

   Je pátek 11.11.2016 a před námi je další víkendový program plný badmintonu. Tak se pojďme podívat co nás čeká.

   Jedničkou je bezesporu kvalifikace na Mistrovství Evropy družstev, kde se představí klimkovická Kateřina Tomalová. Kvalifikace se hraje v nedaleké Karviné, a tak je naší povinnosti Katku a celý náš tým povzbudit.

   Nejmenší skupinka v podobě Dominiky Budzelové a Michala Vašátka dnes vyráží do Prahy na turnaj dospělých Memoriál K. Holobradého.

   Třetí badmintonovou destinací o tomto víkendu se stane pro klimkovičáky Olomouc. Tady se hraje OP GPC+ U19. O možnost zahrát si „domácí“ MČR U19 se jede poprat Martina Unucková, Adéla Závodná, Kateřina Frischová, Tereza Červenková, Jan Slíva, Jakub Láznička, Ondřej Závodný, Jan Karkoška, Tomáš Černík a Ondřej Broda. Jak by řekl ostravak „bude nas tam cela banda“.

   Proti tomu, kdo (co) se chystá odjet v sobotu do Přerova je olomoucká výprava nepatrnou migrantskou vlnou. V Přerově si totiž chtějí okusit, jak vypadá turnaj dvou kategorií najednou. V tradiční badmintonové aréně se koná otevřený turnaj GPC U15 a v nedaleké střední škole turnaj U11. Na U15 se chystají Veronika Dejlová, Kateřina Brandlová, Filip Häring, Jan Láznička, Barbora Helešicová, Marta Larischová, Adam Pospíšek, Klára Petrušková, Kateřina Osladilová, Lucie Dubská, Matěj Kozelský, David Slíva a Lucie Metzová. Kategorii U11 budou reprezentovat Jaromír Kostka, Daniel Mrózek, Marin Kraus, Vít Oswald a Veronika Čížová.

Kdo vlastně bude na té kvaldě Katce fandit??? Mája !!!! :-)

 

Kvalifikace ME

Memoriál K. Holobradého


10.11.2016

Karviná o víkendu uvidí kvalifikaci na ME družstev

Czech Rep. vs. Israel

 

 France vs. Czech Rep.

 

7.11.2016

MSJ v Bilbau: turnaj jednotlivců - klimkovičtí dohráli

 

 


7.11.2016

Družstva žáků – stříbro pro Klimkovice „A“

   V sobotu 5.11.2016 se v Orlové konalo 2. kolo družstev žáků. V tomto kole se mělo rozhodnout, který tým vyhraje krajskou část a postoupí na MČR. Družstva Sokolu Klimkovice „A“ a TJ Orlová Lutyně proházely celým dvoukolovým turnajem jako nůž máslem a bylo jasné, že rozhodne až vzájemný duel v posledním kole. Z počátku náš tým s favoritem držel krok a dvakrát na svou prohru (oba dívčí singly) dokázal odpovědět vítězstvím v mixu a chlapeckém deblu. To bylo ale z naší strany vše. Zbylé zápasy Orlová přetlačila na svou stranu a vyhrála v poměru 2:5. Celý tým musíme za předvedené výkony v družstvech pochválit. Ukázali bojovnost a herní kvalitu, která je příslibem do příštího roku.
   Bojovnost a herní nasazení ukázal také tým Klimkovic „B“. I přes dvě absence hráčů se vrhnul do turnaje bez strachu ze silnějších soupeřů. Konečné výsledky B týmu nejsou důležité, neboť sbírají hlavně zkušenosti. Je důležitý fakt, že na hřišti zanechaly srdce a všechny svoje síly. Že jsme většinou na své soupeře nestačili nás bude hnát do tréninku a dalších zápasů.

 


7.11.2016

Czech Talent 2016 – zlato pro Kateřinu Osladilovou a stříbro pro družstvo SM

   O tomto víkendu se konal v Českém Krumlově největší republikový turnaj badmintonových nadějí kategorie U11. Severní Morava sestavila družstvo napříč krajem. Kateřina Osladilová (Klimkovice), Lucie Skařupová (Přerov), Adéla Špačková (Kopřivnice), Marek Waliszewski a Vojtěch Matuš (Ostrava) a Jan Frýdek (Olomouc). Tato šestice si v základní skupině vedla výborně, a nakonec po boji skupinu vyhrála před družstvem Prahy a postoupila do finále. Ve finálové skupině jsme nejprve porazili o skóre tým jižní Čechy „A“, abychom znova poměřily síly s týmem Prahy. V boji o zlato jsme bohužel tahali za kratší konec a Pražanům nakonec podlehli 2:4. Přesto nezoufáme. Stříbro je výborná vizitka práce s mládeží na severní Moravě.

   V neděli se hrál turnaj jednotlivců. Nás především zajímala kategorie dívek, kde jsme měli želízko v ohni, Katku Osladilovou. A že to nebylo želízko, ale kus ryzího zlata se ukázalo během dopoledne. Katka turnaj zvládla a s přehledem si dokráčela na první místo.

Celkové pořadí družstev:

  1. Praha
  2. Severomoravský kraj
  3. Výběr Východních Čech
  4. Jižní Čechy "A"
  5. Západní Čechy
  6. Severní Čechy
  7. Jižní Čechy "B"
  8. SKB Český Krumlov

 

 


2.11.2016

Bitburger Badminton Open - Kateřina Tomalová v osmifinále

   Do německého města Saarbrucken si "odskočila" klimkovická Kateřina Tomalová na dobře obsazený turnaj Bitburger Badminton Open. A Katce se vede náramě. Probojovala se z kvalifikace do hlavní soutěže dvojhry a v prvním kole zdolala estonskou hráčku Getter SAAR 21:15, 23:21. Dnes si poměří síly s druhou nasazenou thaikou Porntip BURANAPRASERTSUK [2].

   Proti nasazené turnajové dvojce z Thajska a aktuálně 14. hráčce světa už to byla trochu jiná rychlost. Porntip BURANAPRASERTSUK [2] ukázala proč je nasazená dvojka. Katku zdolala poměrem 10:21, 13:21.

 


2.11.2016

Mistrovství světa Juniorů 2016 - Výhra na Běloruskem nás poslala dále

   V prvním hracím dni mistrovství světa juniorů se český tým střetl s Litvou a s Mongolskem. Ani jeden soupeř našim borcům nekladl odpor, a tak jsme si připsali jednoznačné výhry 5:0. Zítra nás od 12 hod. čeká tým Běloruska.

   Česká výprava dnes v brzkých ranních hodinách odletěla na MSJ do Bilbaa. Zleva v horní řadě Jiří Provazník, Berta Ausbergerová, Michaela Fuchsová, Tereza Švábíková, Monika Světničková, Stanislav Kohoutek, dole pak Jan Somerlík, Petr Beran, Ondřej Král a Jan Louda. Šťastnou cestu! (Převzato z chechbadminton.cz)

   Ve středu odstartuje na MSJ v Bilbau soutěž družstev. Náš tým, který byl vylosován do skupiny E2, sehraje první utkání ve středu od 12 hodin s Litvou na kurtu číslo 3. Druhé utkání sehrají ve stejný den od 19 hodin na kurtu č.5 s Mongolskem. Poslední utkání ve skupině sehrají ve čtvrtek s Běloruskem od 12 hodin na kurtu č. 7. V případě postupu z prvního místa sehrají utkání v pátek od 8:30 na kurtu č.1 s vítězem skupiny E1, pravděpodobně s Malajsií. Naše reprezentace byla nasazena na tomto turnaji jako 9-16. Toto nasazení se počítalo ze stavu ve světovém žebříčku juniorů k 4.8.2016. Součet bodů se sčítal za nejlepší umístění zástupce jednotlivého státu ve dvouhře juniorů a juniorek a při součtu nejlepší dvojice v párových disciplínách. Náš tým dosáhl tak součtu 63195 a umístil se na 14. místě. Na celkovém součtu mají podíl i oba naši zástupci v reprezentaci, když Honza Somerlík přispěl svými 6035 body za mix jako nejlepší z českých juniorů a nejmladší účastnice naší výpravy Tereza Švábíková, která přispěla do celkového součtu suverénně největším počtem bodů 25095 jako nejlepší zástupkyně ve všech dívčích disciplínách.

 

 


31.10.2016

MČR družstev dorostu - czechbadminton.cz

   Sokol Klimkovice - jinak to nevidím. Sborový pokřik severomoravského týmu dával jasně najevo, s jakým cílem přijeli do Brna na finálový turnaj MČR družstev dorostu. Silný tým odchovanců klimkovického oddílu doplněný o Vojtěcha Lapáčka z Českých Budějovic přehrál všechny soupeře a získal třetí mistrovský titul v řadě. pokračování

 

30.10.2016

MČR družstev dorostu - spanilá jízda ke zlatu

   Skvělé Juniorské družstvo pod vedením Jiřího Halfara st. dnes v poledne obhájilo první místo na Mistrovství České republiky Juniorů družstev. A to potřetí za sebou. Ve finálové části si hladce poradilo s týmy SKB Český Krumlov a TJ Sokol Polabiny Pardubice shodně 4:0. O naprosté dominanci klimkovického družstva svědčí fakt, že během celého turnaje prohrálo jen jeden zápas. Klimkovičtí ukázali všem pochybovačným důvod, proč máme v nominaci na MS v Bilbau dva hráče. Děkujeme Jiřímu Halfarovi za skvělé vedení turnajem a všem hráčům: Tereze Švábíkové, Dominice Budzelové, Marii Růžičkové, Kláře Petruškové, Adéle Závodné, Janu Somerlíkovi, Vojtovi Lapáčkovi, Michalovi Vašátkovi, Janu Slívovi a Jakubovi Lázničkovi za skvělé výkony, které tým dovedly na vrchol.


   Sobotní turnajový den se nesl ve znamení zápasů ve skupinách. Tým Klimkovic [1] si ve skupině nejprve poradil s hráči TJ Sokol Doubravka [5/8]  6:1 a následně s týmem BKV Plzeň [9/12] 7:0 a postoupil do skupiny, která bude bojovat o již třetí zlato za sebou v této soutěži. Prvním protivníkem, který se postaví v neděli našim borcům je tým SKB Český Krumlov [9/12].


   Velmi početná skupina vyráží z Klimkovic na MČR družstev dorostu. Cíl cesty je badmintonová hala Brno Slatina, kde se MČR koná. Na tento turnaj se nakonec přihlásilo dvanáct družstev. Kdo bude našimi soupeři v základní skupině rozhodne sobotní los. Aktuální výsledky sledujte na tournamentu.

 




30.10.2016

Brno hostí mistrovství ČR družstev dorostu, hlavním favoritem jsou Klimkovice

   Ve dnech 29.-30. října se utkají naši nejlepší hráči kategorie U19 o první z mistrovských titulů a medailí v letošní podzimní sezóně. Hala v Brně - Slatině hostí mistrovství ČR smíšených družstev dorostu. Přihlášeno je celkem 12 týmů ze všech krajů a na soupiskách nechybějí ani junioři nominovaní na blížící se mistrovství světa v Bilbau. pokračování


26.10.2016

TEM Slovenia 2016 – spanilá jízda klimkovických

   O uplynulém víkendu se ve slovinské Mirně a v nedalekém Mokronogu konal mezinárodní turnaj TEM Slovenia Junior 2016, respektive TEM Slovenia Youth International 2016. A že se turnaj našim hráčům povedl svědčí fakt, že každý klimkovický účastník si dovezl medaili. Z juniorského turnaje si Tereza Švábíková dovezla zlato ze singlu a bronz z mixa spolu s Janem Somerlíkem. Honza k tomuto třetímu místu přidal ještě první své vítězství na Circuitu v deblu. Z žákovského turnaje veze Lucka Metzová zlato v kat. U13, Marie Růžičková a Klára Petrušková stříbro, David Slíva bronz v kategorii U15. Všechny tyto medaile jsou z deblu. Gratulujeme všem hráčům.

 


24.10.2016

GP B U13 Praha - bronz Katky Osladilové

   Početná výprava šesti dětí se vydala  pod vedením trenéra Jirky Vašátky   předvést své umění na GPB do Prahy.

   Vše začalo mixem, kde nás reprezentovali Osladilová  - Pospíšek, Helešicová – Kozelský, Oswald  - Larišová,  postup do druhého kola si vybojovali Marta s Michalem, což bylo v této disciplíně maximum, ostatní páry se poroučeli hned po prvním zápase, hlavně od nasazeného páru Kačky s Adamem jsme určitě čekali více, bohužel , hra tomu neodpovídala, na zápas se zřejmě dívali Barča se Štěpánem a přesně okopírovali jejich výkon, takže pochvalu za mix zaslouží pouze Marta s Michalem.
   V sobotních dvouhrách to opět žádná sláva nebyla, většinou jsme se poroučeli buď již po prvním nebo druhém kole, jedinou vyjímkou byla nejmladší účastnice našeho výjezdu Kačka, která bez větších problémů postoupila do semifinále a jako jediná mohla zasáhnout do nedělních bojů.
   Ve čtyřhrách to již bylo jiné kafíčko, Marta s Barčou a Adam se Štěpánem předvedli velmi slibné výkony a probojovali se mezi posledních 8 párů, chybělo trošku štěstí a trpělivosti a mohli zůstat do neděle, Michal Oswald se domluvil s  Dvořákem  a vyhráli jeden zápas, na to , že spolu hráli poprvé, tak to nebylo vůbec špatné, tady všichni zaslouží pochvalu za bojovnost a předvedenou hru.
 m m m
Nedělní boje začali hned ráno na bytě  u Budzelů, kde nejmenovaný trenér se rozloučil s našim ubytováním slovy“ máte všichni všechno, klíčky nechávám uvnitř, už se do bytu nedostanem, po odsouhlašení zbytku týmu zabouchl dveře“, cca po 10 vteřinách se druhý dospělý člen výpravy zeptal, zda-li máme ovládač na elektronické vrata, jelikož odpově´d nepřišla, bylo všem jasné, že se auto přenést nedá a tak jsme se pustili odborně na přeměnu otevírání vrat z elektrického na mechanické, což se také povedlo,zpět bohužel již ne a  jelikož nás tlačil čas , Budzelovi již mají otevírání pouze mechanické. Kačka  svůj semifinálový zápas proti pozdější vítězce Maixnerové již bohužel nezvládla , a tak brala bronz všemi deseti.
   Všem dětem a trenérovi Jirkovi Vašátkovi děkujeme za reprezentaci oddílu a předvedené výkony.

 

 


20.10.2016

GPB Dospělých Ostrava 2016

   Ve dnech 22. – 23. 10. 2016 se koná v ostravské hale VŠB GPB dospělých. Jelikož TJ Sokol Klimkovice jsou tradičním spolupořadatelem turnaje, a tak jsme museli přiložit ruce k dílu při přípravě a organizaci. Všem, kteří pomohli, patří velké díky. V sobotu na vysokoškolské kurty vyběhne šestnáct klimkovických borců. Přejeme dobrou hru a příjemný turnaj.

 

 

19.10.2016

GPB U13 Praha Hamr Štěrboholy 2016

   Již tento víkend proběhne v Praze turnaj GPB kategorie U13. Na tento turnaje se kvalifikovala hned šestice hráčů: Pospíšek, Osladilová, Kozelský Š., Helešicová, Oswald M., Larischová. Tak ať se nám v té matičce Praze daří.

 

17.10.2016

TEM Slovenia Junior (Youth International) 2016

   Již ve čtvrtek 20. 10. 2016 vyráží šestice klimkovických hráčů do Slovinska. Starší část mužstva v podobě Tereze Švábíkové a Honzovi Somerlíkovi se zúčastní ve městě Mirna turnaje TEM Slovenia Junior 2016.

   A navíc 8 km od Mirny ve městě Mokronog se koná turnaj TEM Slovenia Youth International 2016, kterého se zúčastní kvarteto našich hráčů Marie Růžičková, Klára Petrušková, Lucie Metzová a David Slíva. Přejeme hráčům příjemnou cestu a dobrou hru.

 

 

Slovenia Junior 2016

Slovenia Youth International


19.10.2016

2. liga smíšených družstev dospělých

   V neděli 16. října se v Orlové konala 2. liga smíšených družstev dospělých, kde jsme se pokusili navázat na skvělé sobotní výsledky našeho Áčka. Hned dva naše týmy TJ Sokol Klimkovice „B“ a TJ Sokol Klimkovice „C“ (junioři) se představily v prvním kole. První jmenovaný tým složený ze zkušených hráčů si hned na začátku zahrál proti mladému výběru Klimkovic „C“. Celý zápas nebylo nic jasné. Bojovalo se až dokonce, a výsledkem byla těsná výhra B-týmu v poměru 5:3. Ve druhém kole nastoupilo zkušenější „Béčko“ proti týmu Olomouce a ten přehrálo jasným poměrem 6:2. Zato tým Klimkovic „C“ čekal těžký oříšek, jelikož nastoupili proti silné Kopřivnici „B“. A výsledek 1:7 byla těžká lekce z produktivity. A aby toho za tento víkend nebylo málo, tak do třetice nás čekal tým Kopřivnic. Náš B-tým si z počátku začátku nevedl vůbec špatně.  Bohužel slibně se vyvíjející zápas pro náš tým skončil jen „remízou“ (4:4). Ale i tak panuje s výsledky spokojenost. Již se těšíme na další kola.

 


19.10.2016

Dětský turnaj Boreček XXII

   Dne 16. 10. 2016 se konal v Opavě další ročník turnaje Boreček. Tohoto turnaje se zúčastnila početná skupina Klimkovických hráčů. A nevedli jsme si vůbec špatně. Gratulujeme.

U11 – dívky

3. místo

Veronika Čížová

U11 - hoši

4. místo

Martin Kraus

 

5. místo

Vít Oswald

 

6. místo

Jaromír Kostka

 

9. místo

Daniel Mrózek

U13 – dívky

2. místo

Marta Larischová

U13 – hoši

3. místo

Michal Oswald

 

11. místo

Ondřej Petruška

U15 – dívky

1. místo

Kateřina Osladilová

U15 - hoši

3. místo

Jan Láznička

 

 


17.10.2016

1. liga: po prvním kole jdou do čela Liberec a Klimkovice

  Vedle nejvyšší domácí soutěže družstev extraligy odstartovaly o víkendu také boje v 1. celostátní lize.  Soutěž rozdělená na dvě sedmičlenné skupiny Východ a Západ nabízí také řadu zajímavých bitev a diváci mohou sledovat výkony zahraničních posil, zkušených domácích hráčů i nadějných juniorů. pokračování

 

17.10.2016

Nabídka badmintonového kempu v Brně

   Xarena Slatina ve spolupráci s LI-NING pořádá badmintonový camp s hlavní trenérkou Linling Wang, čínskou trenérkou, která vede badmintonové akademie v Kanadě, Vancouveru a v Číně. Camp je vhodný jak pro začátečníky a pokročilé, tak pro hráče až do úrovně souteží ČBaS.


16.10.2016

Skvělý vstup do soutěže družstev dospělých I. Liga

  Sobotní turnaj v Dobrušce odstartoval soutěž I. Liga družstev dospělých. A náš tým vstoupil do soutěže parádně. V prvním zápase deklasoval oba své soupeře. Týmu Montas Hradec Králové „B“ jsme pustili jen dva sety a vyhráli přesvědčivě 8:0. S týmem BK Kopřivnice jsme byli nuceni „pustit“ dámskou dvojhru pro zranění Terezy Švábíkové, ale přesto jsme soupeře vyprovodili z kurtu poměrem 7:1. Paráda. Gratulujeme.

 

14.10.2016

Víkend ve znamení dospěláckého badmintonu

Nadcházející víkend bude patřit především dospělému badmintonu.

   Již v sobotu rozehraje náš top tým 1. kolo družstev dospělých I. Liga. Za tímto kolem se naše družstvo vypraví do Dobrušky. V prvním kole poměříme badmintonový um s týmy Montas Hradec Králové „B“ a BK Kopřivnice. Nominováni hráči: Budzelová, Švábíková, Šariščanová, Somerlík, Tomala, Benbenek, Budzel.

   Také v neděli uvidíme především dospělácký badminton. V Orlové se uskuteční 2. liga SmBaS družstev dospělých. Do této soutěže náš oddíl přihlásil hned dvě družstva (Klimkovice „B“ a Klimkovice „C“). V tomto prvním kole se naše týmy střetnou s těmito týmy. Klimkovice „B“ narazí na oddílové kolegy Klimkovice „C“, SK UP Olomouc a BK Kopřivnice „B“. Mužstvo Klimkovice „C“ ve svém druhém zápase narazí také na SK UP Olomouc. Nominováni jsou: Krátký, Nešetřil, Vašátko, Večerka, Bláhová, Halfar, Červenková, Moravcová, Láznička, Twardzik, Slíva, Frischová, Davidová, Závodná, Závodný, Socha.

   A nakonec dojte také na ty nejmenší klimkovické naděje. Největší odvážlivci se totiž přihlásili na tradiční turnaj Boreček XXII. do Opavy. Jako přihlášené evidujeme: Dvorníková, Čížová, Oswald V., Kostka, Mrózek, Larischová, Oswald M., Petruška, Láznička J.

 


12.10.2016

Filip Budzel na YONEX Dutch Open 2016 v hlavní soutěži

   Z dánského azylu si klimkovický Filip Budzel odskočil do Holandska na turnaj YONEX Dutch Open 2016, který je dotovaný částkou 55 tis. dolarů. Spíše než turnajové prize money musí Filipa těšit fakt, že si zahraje po boku českých ikon, Kristiny Gavnholt (mix) a Milana Ludíka (debl). Přejeme všem dobrou hru a samé vítězné zápasy. Aktuální výsledky můžete sledovat na tournamentu. Filip začíná singlovou kvalifikaci dnes ve 14 hodin.

   Výborný vstup Filipa Budzela do singlové soutěže. Ve včerejší kvalifikaci zdolal Filip německého kvalifikanta  Lennart KONDER 21:15, 21:19 a postoupil do hlavní soutěže turnaje. 

 

 Filip BUDZEL
 Milan LUDIK

Czech Republic

-

Malaysia Teng Fong, Aaron CHIA
 Wai Jun WONG
 13:21, 11:21

 Filip BUDZEL
 Kristina GAVNHOLT

Czech Republic

-

Germany

 Mark LAMSFUSS [6]
 Isabel HERTTRICH

 15:21, 14:21

 Filip Budzel

Czech Republic

-

Switzerland

 Kyrill SCHAFFLUETZEL

 17:21, 17:21

 Filip Budzel

Czech Republic

 -

Germany

 Lennart KONDER

 21:15, 21:17 (kvalifikace)

 

10.10.2016

GPB U17 – třikrát čtvrtfinále málo nebo hodně?

   O uplynulém víkendu se konal v Hustopečích turnaj GPB U17. V pěkné pěti kurtové hale zasáhla do bojů hned šestice hráčů. Adéla Závodná, Marie Růžičková, Klára Petrušková, Jakub Láznička, Matěj Kozelský a David Slíva.
   Většina našich hráčů byla v této kategorii na zkušené z nižší kategorie. A tak jsme mohli jen překvapit. Bohužel, i přes dobrou hru všech našich hráčů nebylo těch překvapení mnoho. Určitě největší je čtvrtfinálová účast Marušky Růžičkové, která podala výborný výkon v boji o semifinále proti třetí nasazené Kateřině Mikelové. Bohužel neproniknutelná zeď v podobě soupeřky, která vracela všechny pokusy o zakončení zpět na naší polovinu hřiště. Tímto umístěním si s velkou pravděpodobnosti zajistila účast na MČR v této kategorii. K velkému překvapení se také schylovalo v chlapeckém deblu, kdy jsi Matěj Kozelský se svým parťákem Jakubem Matulou vyšlápl na turnajové jedničky Adama Kostrhuna a Václava Kozla 21:19, 21:15. A také v druhém zápase proti páru Vojtěch Dvořák, Michal Morávek začali výtečně a vyhráli první set. Ve druhém a třetím setu již museli svého soupeře dotahovat a s blížícím se koncem utkání se z kurtu nějak vytráceli. Tento mač nakonec prohráli trochu zbytečně 1:2. Třetí klimkovickou čtvrtfinálovou účast si pro sebe vybojoval Jakub Láznička s Martinem Slívou. Bohužel tady narazili na budoucí vítěze Matěj Ehm, Tomáš Hynek. U ostatních klimkovických zápasů to nebylo herně špatné, ale na své soupeře jsme zatím ještě nestačili.

 
 

10.10.2016

GPC Dospělých – klimkovický prapor drželo něžnější pohlaví

   V sobotu 8. 10. 2016 se konal v Opavě turnaj GPC Dospělých. Z Klimkovic do nedaleké Opavy odcestovala početná skupina hráčů: Marika Davidová, Kateřina Frischová, Zuzana Bláhová, Tereza Červenková, Martina Unucková, Tomáš Černík, Jan Slíva, Václav Večerka, Jiří Halfar, Tomáš Twardzik a Ondřej Závodný. A musíme si přiznat, že dobrou formu ukázaly především naše dívky. Nejlépe si vedla Marika Davidová, která získala dvě zlaté (singl a mix) a stříbro (debl). O nic hůře si nevedly také ostatní naše hráčky Zuzana Bláhová (zlato debl, bronz mix), Kateřina Frischová (stříbro singl, bronz debl) a Tereza Červenková (bronz debl). V mužské části to tak slavné nebylo. Za zmínku stojí jen dělené 3-4 místo Václava Večerky z mixu.

 

10.10.2016

Katka Tomalová v nominaci na kvalifikaci družstev na ME 2017

   Za další úspěch klimkovického badmintonu můžeme považovat nominaci Katky Tomalové na kvalifikaci družstev na Mistrovství  Evropy 2017. Ta se bude konat ve dnech 11. – 12. 11. 2016 v nedaleké Karviné.

Program:

 

 

 

 

 

Pátek

11. 11. 2016

12:00 hod.

Francie

-

Lucembursko

Pátek

11. 11. 2016

17:00 hod.

Česká republika

-

Izrael

Sobota

12. 11. 2016

12:00 hod.

Francie

-

Izrael

Sobota

12. 11. 2016

17:00 hod.

Česká republika

-

Lucembursko

Neděle

13. 11. 2016

10:00 hod.

Izrael

-

Lucembursko

Neděle

13. 11. 2016

10:00 hod.

Francie

-

Česká republika

 

10.10.2016

Mistrovství světa juniorů Bilbao 2016 – tři klimkovičtí v širší nominaci

   Des byla zveřejněna širší nominace na Mistrovství světa Juniorů, které se bude konat 2. – 13. 11. 2016 ve Španělském Bilbau. Je fantastické, že v nominaci figurují hned tři klimkovičtí hráči.

Nominovaní hráči:
Muži: Beran Petr, Louda Jan, Savin Cristian, Somerlík Jan
Ženy: Fuchsová Michaela, Světničková Monika, Švábíková Tereza, Budzelová Dominika, Ausbergerová Berta – Mezi Bertou Ausbergerovou a Dominikou Budzelovou bude rozhodnuto na soustředění v Nymburku. Hráčům gratulujeme.

 


7.10.2016

Filipova dánská mise

 Je to více než tři měsíce co Filip Budzel úspěšně odmaturoval, nasedl na vlak a odjel si splnit svůj badmintonový sen. Jeho směr byl jasný a přímočarý. Směr Dánsko, směr evropský badmintonový ráj.

Filipe, je všeobecně známo, že jsi začátkem července odcestoval na roční badmintonovou stáž do Dánska. Jaké byly první dojmy a první dny v Dánsku?

   Ano, 31. června jsem se na nádraží rozloučil s rodiči, a jel do mého nového klubu/domova. pokračování

 

6.10.2016

GPB U17 Hustopeče - v nominaci 6 klimkovických

   Již tuto sobotu (8. 10. 2016) započne v Hustopečích u Brna turnaj GPB U17 na který se kvalifikovala šestice klimkovických hráčů.  Adélu Závodnou a Jakuba Lázničku patřící do této kategorie doplní čtveřice mladších: Marie Růžičková, Klára Petrušková, Matěj Kozelský a po nemoci vracející se David Slíva. Na šestikurtové hustopečské hale se budeme snažit důstojně reprezentovat klimkovický badminton.

 


3.10.2016

Valamar Junior Open 2016, Dubrovník

   Trio klimkovických (Tereza Švábíková, Dominika Budzelová a Jan Somerlík) se vydává ve čtvrtek 6. 10. 2016 do dalekého města Dubrovník. Hned v pátek v tomto přímořském městě začíná juniorský circuit Valamar Junior Open 2016. Vše je již rozlosováno a připraveno. Přejeme šťastnou cestu a mnoho úspěchů na Jadranu.

 


3.10.2016

GPC U13, 1.10.2016, Brno - Líšeň

   Líšeňská hala a v ní čtveřice našich strojů: Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová, Štěpán Kozelský a Ondřej Petruška na závodišti GPC U13.

   Nejdříve odstartoval mixový závod. Ondřej s Kačkou se zadrhli hned při rozjezdu a skončili v prvním kole.  Barča se Štěpánem měli trochu lépe promazané soukolí a dojeli si až pro dělené třetí místo. Následně se rozjely chlapecké singly, Štěpán v předkole přejel svého soupeře 2:0, ale v základním pavouku dojel na stopku se jménem Vojtěch Čupa. Ondřej předkolo vynechal a nastartoval až v základním pavouku, kde v divoké honičce předjel svého soupeře 2:1. Ve finále už však jeho kubatura nestačila na Pavla Maňáska 0:2.

   Holky to jsou zcela jiné stroje, Báře došlo palivo až ve čtvrtfinále na vytuněné Barboře Mrázkové 1:2. Kaččin motor byl odladěn ještě o trošičku lépe a dojela až do semifinále, kde nestačila pozdější vítězce Petře Maixnerové a získala krásnou bronzovou medaili.

   V odpoledních hodinách se rozjely také debly, nejprve ten chlapecký, kdy Štěpán s Ondřejem vjeli do zápasu s chladnými motory a celý první závod podle toho vypadal, do cíle dojeli jen o nárazník dříve 2:1. V osmifinále už naše motory broukaly jinou písničku, ale soupeř měl bohatší směs, a tak vyhrál 2:0. Kačka s Barčou byly opět lépe odladěné a svým soupeřkám ukazovaly jen pochromované výfuky.  Ve finále se postavily na startovní čáru proti dvojici Maixerová -  Žurková, byl to opravdu pěkný závod, ale naše soupeřky měly pod kapotou o pár koní více 0:2, takže pro nás krásné stříbrné medaile.

Celý den byl zakončen návštěvou autorizovaného servisu Mc Donald‘s Rohlenka.


3.10.2016

GPC U17 Chropyně - dvě párová stříbra

   Na otevřený GPC-U17 do Chropyně se vydala pětice našich hráčů (Závodná Adéla, Laznička Jakub, Černík Tomáš, Broda Ondřej, Kozelský Matěj). Na turnaji naši hráči nijak neoslnili, jen Jakub Láznička obsadil druhé místo v MIXU s Moravcou Míšou (Boreček OPAVA) a Závodná Adéla taktéž obsadila druhé místo ve 4hře a opět u toho byla Moravcová Míša (Boreček Opava), takže vlastně nebýt jí, tak nemáme žádný cenný kov asi J Ve dvouhrách jen Matěj a Adéla postoupili do čtvrtfinále kde prohráli oba 1:2 ve vyrovnaných zápasech. Kuba nečekaně prohrál ve druhém kole s Hrzánem (Podivín) i když ten hrál velice dobře a Tomáš s Ondrou prohráli už v prvním kole s hratelnými soupeři. Ve 4hře chlapů se všechny naše páry (i složené) poroučely hned v prvním zápase.

MK


30.9.2016

Šest smečů pro Terezu Švábíkovou

Prázdniny jsou definitivně pryč a druhá polovina sezóny 2016 začala. A tak se nabízí vyzpovídat Terezu, abychom zjistili, co všechno o prázdninách absolvovala a co ji ještě letos čeká.

1. Prázdniny jsou vždy spojeny hlavně s herní a kondiční přípravou do druhé poloviny sezóny. S jakým cílem jsi šla do letní přípravy a naplánovala jsi spolu se svým trenérem Luďkem Žídkem nějaké zásadní změny oproti letům minulým a pokud ano, co bylo důvodem?

Nebyli  jsme  spokojeni  s mou  přípravou v minulých sezónách a tak jsme se rozhodli, že to tak dále nemůže pokračovat. Měla jsem ve svém dosavadním badmintonovém životě dvě obrovské  štěstí. pokračování

 


29.9.2016

Klimkovický plácal – dvě zlaté pro Klimkovice

   Na Svatého Václava 28. 9. 2016 náš oddíl pořádal 14. ročník turnaje „O Klimkovického plácala“. Tento turnaj je určený pro kategorii U11, U9 a všem začínajícím hráčům. Turnaje se zúčastnilo 42 hráčů z Moravy, Polska a Slovenska. Zápolilo se jen v singlech na čtyřech kurtech. Nasazením, bojovností a odhodláním zvítězit se tento turnaj vyrovnal právě probíhajícímu turnaji FZ FORZA Prague Open 2016 v Praze. Jen těch slziček bylo v Klimkovicích trochu více. A jak to dopadlo? Kategorii U11 kluků vyhrál Marek Waliszewski z oddílu Sportclub Metalurg, kategorii U11 dívek vyhrála suverénně domácí Kateřina Osladilová a v kategorii U9 vybojovala zlato také domácí Bára Holá. Všem hráčům děkujeme za účast a přejeme mnoho dalších úspěchů.

 


29.9.2016

 

 


26.9.2016

Výtečný víkend klimkovického badmintonu

   O uplynulém víkendu se naši hráči rozprchli všech světových stran J na turnaje jak zahraniční tak také domácí. A musíme se pochválit, že tento víkend byl velice úspěšný. Proto si tady dovolíme shrnout jednotlivé turnaje, ve kterých bojovali naši svěřenci.

Varcolor Polish International, Bierun

   Na dobře obsazený turnaj dospělých odcestovaly dvě naše hráčky. Tereza Švábíková a Kateřina Tomalová. Do čtvrteční kvalifikace nastoupila jen Tereza, která se musela pokusit probojovat do hlavní soutěže. To se nakonec podařilo, když přešla přes polskou a rakouskou kvalifikantku. V páteční hlavní soutěži čekal naše hráčky těžký los. Tereza Švábíková svou singlovou pouť zakončila v prvním kole vyrovnaným zápasem s polkou Weronika GRUDZINA 19:21, 18:21. Katka Tomalová v prvním kole zdolala Ukrajinku Maryna ILYINSKAYA 23:21, 21:14 a v druhém neudržela nadějný první seťový výsledek a prohrála s ruskou Evgeniya KOSETSKAYA na tři sety 21:19, 8:21, 13:21. V mixu Katka s Jaromírem Janáčkem nestačili v druhém kole na ukrajinskou dvojici Oleksandar SHMUNDYAK, Maryna ILYINSKAYA 15:21, 22:24. To ale nebylo všechno. Náš nenasazený deblový  pár Kati a Teri (Katka a Terka) „kosil“ v soutěži dámského deblu jednu favoritku za druhou. Vrcholem byl zápas o semifinále se čtvrtým nasazeným párem ze Skotska Julie MACPHERSON, Eleanor O'DONNELL, který naše děvčata vyhrála 24:26, 21:14, 21:19.  V sobotním zápase o finále narazily na turnajové jedničky Ukrajinky Natalya VOYTSEKH, Yelyzaveta ZHARKA. Vyrovnaný zápas nakonec pro sebe získaly Ukrajinky v poměru 2:0 (21:15, 21:15). I tak bronzová medaile je pro obě hráčky skvělou vizitkou jejich kvalit. Gratulujeme.

 

Varcolor Polish Youth International

   Nedaleko od Bieruni se konal mladší brácha výše zmiňovaného turnaje. Také na tento turnaj vyrazily naše mladé reprezentantky Marie Růžičková a Klára Petrušková, aby nás reprezentovaly v kategorii U15. Tento turnaj bohužel nebyl nikterak různorodě obsazený. A tak se nakonec proměnil v česko-polské mistrovství. V pátek se odehrál turnaj jednotlivců. Nejprve se hrálo ve skupinách, kde první dvě hráčky postoupily do finálové skupiny, respektive z druhé příčky do skupiny o 4 až 6 místo. A v obou skupinách jsme měli zastoupení. Marie Růžičková si s přehledem zajistila boj o medaile. Klára Petrušková prohrála ve skupině s pardubickou Lucii Krpatovou (15:21, 154:21), což stačilo na boj o umístění. Ve finále Maruška prohrála oba vyrovnané zápasy a mohla se těšit z předvedené hry a z bronzové medaile. Klára ve skupině o umístění smolně prohrála s polskou hráčkou Podedworny (1:2) a s přehledem vyhrála nad pardubickou Valentovou (2:0) a brala pátou příčku. Sobotní deblová část byla parádní disciplína pro náš sehraný pár. Turnajem procházel až do finále jako nůž máslem bez velkého zaváhání. Ve finále se střetly s pardubickým párem Krpatová - Valentová.  V lehce nervózním a zbrklém finále držely naše hráčky s protivníkem krok. Nakonec, ale prohrály ve dvousetovém zápase 17:21, 17:21. Gratulujeme.

 

Mezinárodní turnaj nadějí v kat. U13 a U15 v Brně

   V Brně Líšni a Slatině se konal turnaj nadějí kategorie U13 a u 15. To, že tento turnaj nesl název mezinárodní zachraňovala jen malá hrstka slovenských hráčů. Podstatná část naši výpravy na jih Moravy  patřila kategorii U13. Tady nás reprezentovalo celkem sedm talentů. Opět se hrálo nejprve v základních skupinách. Ty zvládla většina hráčů, kteří následně postoupili do pavouka mezi posledních 16 hráčů. Nejlépe si podle očekávání vedla Lucka Metzová, která na tomto turnaji nenašla přemožitelku a vyhrála obě své disciplíny. Velmi zdařile ji sekundovala také Kateřina Osladilová, která vybojovala bronz v singlu. V kategorii U15 jsme měli v Brně tři zástupce. Nejlépe si vedl Matěj Kozelský, který spolu s Jakubem Matulou vyhrál deblovou část turnaje. Musíme ale pochválit také zbývající hráče na turnaji. Ti bojovali jako lvi a předvedli velmi dobré výkony.

 

Kłodnica Cup 2016

   Naši nejmenší hráči zamířil pod vedením Jirky Halfara st. do Polska na mezinárodní turnaj Kłodnica Cup 2016. Tento turnaj byl určen pro kategorie U9 a U11. Klimkovice reprezentovali Tereza Dejlová, Veronika Čížová, Ema Dvorníková, Jaromír Kostka, Daniel Mrózek a Vít Oswald. Tento turnaj nám ukázal, že naši nejmladší hráči jsou bojovníci, se zápalem do hry. I přesto, že se badmintonu věnují jen krátkou dobu, tak zápasy ve skupinách zvládli na jedničku a všichni postoupili do vyřazovací části turnaje. V této části jsme na své soupeře nestačili, ale nedali jsme svou kůži lacino. Super výkon.

 

GPB dospělých (Hradecký lev)

   Nezvykle malá výprava se vydala na turnaj GPB dospělých (Hradecký lev). Marika Davidová, Michal Vašátko a Jan Somerlík odcestovali do Hradce Králové s vidinou bodového zisku do celorepublikového žebříčku. A začátek turnaje pro naše hráče nevypadal růžově. Jediný náš mixový pár Michal Vašátko, Marika Davidová prohrál po boji hned první svůj mač s dvojicí Tomáš Waller, Tereza Kobyláková  21:12, 16:21, 16:21. Stejně se vedlo Marice Davidové v singlu, kde nestačila na Janu Panochovou a prohrála ve třísetové bitvě 21:19, 13:21, 10:21. V mužském singlu se dařilo Honzovi Somerlíkovi. Cestu na bednu mu ale v osmifinále zkřížil Lukáš Holub 17:21, 13:21. To co se Honzovi nepovedlo v singlu, tak v deblu si to bohatě vynahradil. Spolu s Janem Benbenkem ukázali spanilou jízdu. Cestou deblovým turnajem „kosili“ jednoho soupeře za druhým. A když v semifinále udolali nasazený pár č. 1 Lukáš Holub [1], Jan Hubáček 21:15, 11:21, 21:10 bylo jasné, že si zahrají finále. Přestože ve finále nepřehráli profesorsky hrající pár Martin Herout [2], René Neděla 16:21, 25:27 dosáhli na fantastický výsledek. Gratulujeme.

 


21.9.2016

Badklim na cestách

  Následující víkend bude pro naše hráče znamenat spoustu cestování za turnaji. A nebude nás zrovna málo, kteří zůstanou doma za pecí. Takže si to zkusíme ze sumarizovat.

- VARCOLOR (Youth) Polish International 2016 v polské Bieruni.  O tomto dívčím „mejdlu“ jsme psali o příspěvek níže.

- GPB dospělých (Hradecký lev). Každoroční turnaj v Hradci Králové. Do východočeské metropole se vypraví Jan Somerlík, Michal Vašátko a Marika Davidová.

- Mezinárodní turnaj nadějí U13 a U15 v Brně. Nový mezinárodní turnaj v kategoriích U13 a U15. Každá kategorie hraje ve své hale, které jsou od sebe vzdáleny cca 3 km. V kat. U13 nás bude reprezentovat Lucie Metzová, Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová, Marta Larischová, Adam Pospíšek, Štěpán Kozelský a Michal Oswald. V kat. U15 pak nastoupí Veronika Dejlová, Filip Häring a Matěj Kozelský.

- Pro nejmenší je připraven mezinárodní turnaj Klodica Open v polské Kędzierzyn-Koźle. Turnaj je určený pro kategorie U9 a U11. Tady nás budou reprezentovat Tereza Dejlová (U9), Ema Dvorníková, Veronika Čížová, Eliška Honajzerová, Miroslav Kostka, Daniel Mrózek a Vítek Oswald (U9).

 

Hradecký lev


20.9.2016

VARCOLOR (Youth) Polish International 2016 - dívčí válka v Bieruni

   Již od čtvrtka 22. 9. 2016 započne v polské Bieruni turnaj dospělých VARCOLOR Polish International 2016. Také na soupisce tohoto turnaje máme klimkovické zastoupení v podobě dvou krásných dívek Kateřiny Tomalové a Terezy Švábíkové. Katka Tomalová nastoupí v singlech, mixech s Jaromírem Janáčkem a deblu s Terkou Švábíkovou. Terka vynechá mixy a soustředí se na svou silnou disciplínu singl.

   A od pátku 23.9.25016 doplní klimkovické duo v Bieruni další oddílové šikulky Marie Růžičková a Klára Petrušková. Ty si jedou pro zkušenost na turnaj Varcolor Youth Polish International 2016 v kategorii U15. Na tomto turnaji se hrají singly a debly. Přejeme všem čtyřem hráčkám dobrou hru a spoustu vítězství.

 

 

 


20.9.2016

GPB U19, Orlová Lutyně - jedno mixové osmifinále

   V sobotu 17. 9. 2016 se konal v Orlové - Lutyni turnaj GPB kategorie U19. Do bojů o body na tomto turnaji nastoupila šestice klimkovických hráčů. A musíme si přiznat, že ani jeden nepatřil k favoritům turnaje. Počáteční mixová kategorie se pro naše barvy vyvíjela slibně. Dva naše páry postoupili do druhého kola a třetí si dokonce brousil zuby na semifinálové umístění. Ale v osmifinále Jan Slíva, Kateřina Frischová prohráli s budoucím vítězem Palán, Sonnková 8:21, 7:21. To bohužel bylo vše. V singlové části se ani jeden náš hráč nepodíval do druhého kola a to samé by asi platilo také v deblových disciplínách nebýt toho, že si to rozdali v prvém kole Slíva, Twardzik – Závodný, Kostrhun 19:21, 16:21. Ti následně prohráli v dalším kole s párem Palán, Kulíšek shodně 11:21.




15.9.2016

GPB U19, Orlová Lutyně

   Již tento víkend se koná turnaj kategorie GPB U19 v Orlové Lutyni. Slíva Jan, Jakub Láznička, Ondřej Závodný, Tomáš Twardzik a Kateřina Frischová budou bojovat o svůj bodový příděl v této kategorii.

 

15.9.2016

Karviná Open 2016 - již tuto sobotu

   Již tuto sobotu proběhne V Karviné mezinárodní turnaj kategorií U13, U15 a U17 Karviná  open 2016. Klimkovice do Karviné dovezou početnou skupinu hráčů:

Kategorie U13: Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová, Štěpán Kozelský Adam, Pospíšek Michal, Oswald, Marta Larischová
Kategorie U15: Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Filip Häring
Kategorie U17: Marie Růžičková, Matěj Kozelský, Tomáš Černík, Martina Unucková, Lukáš Metz, Jan Karkoška, Ondřej Broda

 

15.9.2016

Zagreb Youth Open 2016 - bronzová pro Lucku Metzovou

   O minulém víkendu (10.-11.9.2016) se turnaje Zagreb Youth Open 2016 zúčastnila jediná klimkovická hráčka - Lucka Metzová.  Turnaj se hrál ve velice složitých podmínkách, kdy se k pořadatelskému podcenění počtu účastníků (hrálo se ve všech kategoriích od U9 do U15 + souběžně v téže hale probíhal také turnaj Badminton Europe U17 Circuit 2016 - to vše na na 9 kurtech, ve dvou dnech, s 258 hráči...) přidalo také úmorné vedro. Po dvoutýdenních zdravotních problémech, které Lucii nedovolily jakoukoliv přípravu a fyzické síly nabrané v Žimrovicích byly "ty tam", startovala pouze v párových disciplínach. Přesto v mixu se spoluhráčem Dominikem Kopřivou (TJ Rožnov pod Radhoštěm) nakonec vybojovali bronzovou medaili, ve čtyřhře se spoluhráčkou Martinou Ševčíkovou (TJ Agrotec Hustopeče) si neporadily ve čtvrtfinále s obrovitými slovinskými soupeřkami.

 

 


12.9.2016

GPB U15, Praha-Radotín 2016 - tři medaile pro klimkovické hráče

   V pátek 9. 9. 2016 odpoledne jsme se vydali do Prahy-Radotína na turnaj GPB U15 v trochu skromném složení jen dvou hráčů. A to Klára Petrušková a Matěj Kozelský. Po dobu celého turnaje panovalo venku šílené horko a skoro tak šíleně bylo i v Radotínské velké hale L. Naši hráči začali klasicky MIXem, kde se potřebovali probojovat co nejvýše a pokusit se bodovým ziskem získat postavení v žebříčku, které by jim zaručilo přímý postup na MČR. Jako nasazený pár [5/8] ze 44 párů měli první kolo volné, ve druhém kole si poradili hladce s párem Kalina - Kramešová a ve třetím kole s párem Chumchal-Šmídová. První těžká zkouška přišla ve čtvrtfinále, kde narazili na zasazený pár [1] Erhart - Klailová, kde nezaváhali a vyhráli 21:18, 21:18 a druhá v semifinále s nasazeným párem [3/4] Kokoř - Viktorová, kde také vyhráli 2:0. Finále se hrálo v neděli jako poslední utkání a tam už naše dvojice nestačila na nasazený pár [2] Morávek - Mikelová a podlehla 21:23, 17:21 a obsadila pěkné druhé místo. Ve dvouhře dívek zahrála výborně Klára Petrušková, která měla jako nasazená [3/4] první kolo volné a ve druhém, jak bývá jejím zvykem nás trochu rozrušila vítězstvím 2:1 nad papírově slabší Terezou Charyparovou. Ve třetím kole se svou tradiční protihráčkou z Orlové Zuzkou Morcinkovou a ve čtvrtfinále proti Natálii Štěříkové zahrála dobře a zvítězila shodně 2:0. V semifinále pak porazila další svoji dobře známou Adélu Chadimovou 2:1, kdy si jen trochu odpočinula ve druhém setu. Ve finále pak po dobrém výkonu prohrála s Kateřinou Valentovou 23:21, 10:21, 19:21 a celkově opět krásné druhé místo. Ve dvouhře chlapců Matěj Kozelský měl jedno volné kolo, pak jedno vítězství 2:0 a ve třetím kole prohrál se svým spoluhráčem ze 4hry Jakubem Matulou, takže celkové 9/16 místo je tedy bohužel velká bída. Trochu lepší to bylo ve 4hře, kdy se svým spoluhráčem Jakubem Matulou potvrdili své nasazení jako pár [3/4] a prohráli až v semifinále 17:21, 21:19, 17:21 s budoucími vítězi, párem číslo [1]  Morávek-Hykyš, tedy dělené 3 místo. Za zmínku ještě stojí výkon Kláry Petruškové v prvním kole 4hry, kde se svojí netradiční spoluhráčkou Viktorii Hulcovou měly dva mečboly (20:18 ve třetím setu) na budoucí vítězný pár Morcinková - Míčková, a nakonec prohráli 21:18, 12:21, 20:22. Celkově tedy 2. místo MIX, 2. místo dvouhra dívky a 3. místo čtyřhra chlapci je při dvoučlenné výpravě úspěch.

 

 

 



12.9.2016

Školení trenérů Coach Level One (BWF)

V termínech 8. - 9. 10. 2016 a 12. – 13.11.2016 proběhne školení trenérů Coach Level One (BWF). Propozice a podnímky přihlášení:

 

7.9.2016

14. ročník "O klimkovického plácala 2016"

   Dne 28. 9. 2016 pořádá badmintonový oddíl TJ Sokol Klimkovice 14. ročník turnaje „O klimkovického plácala“. Tento turnaj je určený pro nejmenší a začínající hráče badmintonu. Právo startu na turnaji mají kategorie U11 tj. ročník 2006 a mladší. Turnaj se koná v Základní škole v Klimkovicích na ul. Vřesinská. Všichni mladí hráči a rodiče jsou srdečně zváni.



 

7.9.2016

GPB U15, Praha-Radotín 2016

   Již tento víkend odehrají naši tři klimkovičtí hráči turnaj kategorie GPB U15 v Praze -Radotíně. Je potěšitelné, že Klára Petrušková, Veronika Dejlová i Matěj Kozelský jsou v soutěži ve všech disciplínách. A právě mixový pár Kozelský – Petrušková mají šanci získat dostatečné body a zajistit si přímý postup na MČR U15 v této disciplíně. Držíme všem palce.


4.9.2016

1.kolo družstev žáků

   Sobotní den se stal pro náš klub startovním pro druhou půlkou badmintonové sezóny. Početná výprava vyrazila směr Kopřivnice, kde se na devíti kurtech rozehrál turnaj žákovských družstev. Na družstva náš oddíl přihlásil letos dva týmy. První „zkušenější“ tým Klimkovice „A“ si v sobotním klání se svými rivaly s přehledem poradil a neztratil ani set. Nutno podotknout, že los prvního kola pro A tým byl shovívavý, neboť jim přiřadil tradičně silné týmy procházející generační obměnou. To náš mladý tým Klimkovice „B“ stojí na opačném pólu očekávání. Táto skupina má za úkol především sbírat turnajové zkušenosti. Nejblíže k vítězství B tým byl v zápase s Českým Těšínem, ale v závěru se štěstí přiklonilo k soupeři. Ostatní soupeři B týmu již byli nad jejich síly. Přesto musíme být s předvedenou hrou spokojeni. Všichni bojovali co jim síly a badmintonový um stačil. Velice slibné byly herní projevy v párových disciplínách. Zato singlové kvality zůstaly za očekáváním. Tady se projevila prázdninová absence tréninků, a to hlavně v pohybu po kurtu.  Zde musíme zmínit tři bojovné výkony Štěpána Kozelského, který prokázal v singlech největší kvalitu. I tak musíme všem hráčům poděkovat za příkladnou reprezentaci klub. Heslo pro září: „poběháme po kurtu pár kilometrů a pak to soupeřům natřeme“.

Výsledky turnaje:

 

 

 


1.9.2016

Benátecký pohár 2016 - Mixový pár Somerlík-Budzelová v semifinále !!!

   Již o tomto víkendu se naplno rozjedou první poprázdninové boje. Trojce dospěláků (Jan Somerlík, Michal Vašátko a Dominika Budzelová) odjíždí do Benátek na Jizerou na turnaj Benátecký pohár 2016.




1.9.2016

Yonex Slovak Open 2016 - dva zástupci Klimkovic

   Jen dvě klimkovické hráčky se přihlásily na mezinárodní turnaj dospělých SLOVAK OPEN 2016. Kateřina Tomalová, která se představí ve všech disciplínách a Tereza Švábíková, která se pokusí přejít přes singlovou kvalifikaci do hlavní soutěže a spolu s Katkou si zahraje debla. Na tomto turnaji se znovu zavedl systém na tři vítězné sety do 11 bodů. Uvidíme, jak  tento systém počítání bude našim holkám vyhovovat.

 


1.9.2016

Nezapomeňte, již dnes na trénink !!!!


30.8.2016

Ilava Cup 2016 – dvě cenné medaile pro Klimkovice

   Poslední prázdninový víkend se konal tradiční turnaj  Ilava open 2016. Stejně jako v minulých  letech se tento turnaj prezentoval přátelskou atmosférou a velmi kvalitním obsazením. I proto nás může těšit velmi dobré vystoupení klimkovických hráčů. V bojích v kategoriích U11 až U17 se představila hned čtveřice našich borců, Lucie Metzová, Lukáš Metz, Klára Petrušková a David Slíva. Sobotní část turnaje patřil kategoriím U13 a U17.  Líté boje v neskutečném horkém dni přetavila ve stříbrnou medaili Lucka Metzová v kategorii U13. A ostatní klimkovičtí nezůstali pozadu. Příjemným překvapením byl dobrý výkon Lukáše Metze, který v obou svých zápasech své favorizované soupeře řádně potrápil. Klára Petrušková a David Slíva sice prohráli v kategorii U17 své zápasy třetího kola, ale ve spodním pavouku se probojovali na skvělé čtvrté místo. V nedělních zápasech pro nás byla směrodatná kategorie U15. Lucka, Klára a David se těšili na herní konfrontaci se slovenskou a polskou reprezentaci. V dívčím klání měli naše holky nadmíru těžké soupeře. V pavouku narazily na české soupeřky Nelu Němcovou či Lucku Krpatovou. Lucka Metzová musela svůj boj turnajem vzdát po prohře s Luckou Krpatovou pro nevolnost. Klára Petrušková svůj výkon gradovala každým odehraným setem. Výborný výkon podala Klára s Nelou Němcovou, kdy v prvním setu sahala po výhře (14:15) a s nasazenou Terezou Mrázovou (1). Konečná bilance čtvrtého místa nezobrazovala vyrovnanost dívčí části kat. U15. V chlapecké části náš jediný zástupce David Slíva také nezklamal.  Nešťastná prohra ve finálovém kole se Simeonen Suchým, kdy za stavu 15:14 a 5:0 následovala prohra na sety 1:2, znamenala pád do skupiny druhé porážky. Tou již David procházel jako nůž máslem. Nejprve oplatil Simeonovi porážku a následně o druhé místo rozdrtil čtvrtého nasazeného Lukáše Kudláče.  A tak se mohl těšit ze stříbrné medaile. Je potěšitelné, že po týdenním intenzívním třífázovém tréninku ve Vodňanech našli Klárka a David síly podstoupit v šíleném horku dvoudenní badmintonový maratón v Ilavě. Skládáme velkou poklonu a Gratulujeme  všem k předvedeným výkonům.

 

Ilava open 2016, Kategorie U13

Ilava open 2016, Kategorie U15


30.8.2016

Rozpis tréninku na 2. pololetí



30.8.2016

Přebor smíšených družstev žáků 2016

Seznam týmů:

1. TJ Orlová – Lutyně

4. TJ Rožnov p. Radhoštěm

7. Slavoj Český Těšín

2. Sokol Klimkovice „A“

5. SK Badminton Přerov

8. Sokol Klimkovice „B“

3. SK badminton Boreček Opava

6. Kabal team Karviná

9. BK Kopřivnice


Rozpis zápasů:

    I. Kolo – 3. 9. 2016 (sobota), Kopřivnice    II. Kolo – 5. nebo 6. 11. 2016, Orlová Lutyně
1Sokol Klimkovice „A“-SK Badminton Přerov1Sokol Klimkovice „A“-Slavoj Český Těšín
1Sokol Klimkovice „B“-BK Kopřivnice1Sokol Klimkovice „B“-TJ Orlová – Lutyně
2Sokol Klimkovice „A“-Kabal team Karviná2Sokol Klimkovice „A“-TJ Rožnov p. Radhoštěm
3Sokol Klimkovice „B“ Slavoj Český Těšín2Sokol Klimkovice „B“-SK Badminton Přerov
4Sokol Klimkovice „A“-BK Kopřivnice3Sokol Klimkovice „A“-SK badminton Boreček Opava
4Sokol Klimkovice „B“-SK badminton Boreček Opava3Sokol Klimkovice „B“-Kabal team Karviná
5Sokol Klimkovice „A“-Sokol Klimkovice „B“4Sokol Klimkovice „A“-TJ Orlová – Lutyně
    4Sokol Klimkovice „B“-TJ Rožnov p. Radhoštěm
 

30.8.2016

Badmintonové soustředění Pustějov

   Všechno to začalo 19. 8. 2016 v pátek, kdy jsme všichni přešlapovali u svých kufrů, bagů a přemýšleli nad tím, co nás na soustředění čeká. Naše představy a domněnky se brzy proměnily v hodiny tréninků, uběhnutých kilometrů a upocených triček. Spolu s trenéry Luďkem Žídkem, Honzou Somerlíkem, Jirkou Halfarem, Luborem Hubiňákem a Jakubem Sagáčikem jsme si prošli šesti dny naplněných skvělou přípravou na badmintonovou sezónu, kondiční přípravou, zábavou a hláškami o Lin Danovi. Každodenní tréninky se skládaly z rozběhání, cvičení na žebřících a rozcvičky. Poté následovala různá cvičení ke zlepšení výkonnosti, pohybu na kurtu a techniky úderů. Občas jsme také posilovali. Po každém tréninku následoval 3,6 km dlouhý běh. Ostatně jako každé ráno v rámci rozcvičky. Náročné a mnohdy vyčerpávající tréninky vyvážila chutná strava bistra Pisch. K regeneraci nám posloužil krytý bazén a parní sauna. Péče o naše namožené svaly a zubožená těla byla tak perfektně pokryta. Přestože náš kolektiv byl složený z několika oddílů (TJ Sokol Klimkovice, Boreček Opava, TJ Orlová Lutyně, Omega Olomouc, BK Kopřivnice) a mnozí z nás se navzájem ani neznali, tak jsme vytvořili přátelskou výbornou partu do nepohody. Jsme moc rádi, že jsme tady mohli být a užít si šest badmintonem naplněných dnů a již nyní se těšíme na další kemp. Děkujeme Luďkovi za skvělou organizaci a všem trenérům, že nás vůbec nešetřili. Díky

 

 


17.8.2016

Kvalifikace družstev na ME 2017

   V termínu 11.-13. listopadu 2016 proběhne kvalifikace smíšených družstev na Mistrovství Evropy 2017 v badmintonu. Turnaje se zúčastní 4 týmy: Česká republika, Izrael, Francie, Lucembursko.

Program:

 

 

 

 

 

Pátek

11. 11. 2016

12:00 hod.

Francie

-

Lucembursko

Pátek

11. 11. 2016

17:00 hod.

Česká republika

-

Izrael

Sobota

12. 11. 2016

12:00 hod.

Francie

-

Izrael

Sobota

12. 11. 2016

17:00 hod.

Česká republika

-

Lucembursko

Neděle

13. 11. 2016

10:00 hod.

Izrael

-

Lucembursko

Neděle

13. 11. 2016

10:00 hod.

Francie

-

Česká republika

 

16.8.2016

Karviná Open 2016 - turnaj pro kategorie U13, U15, U17


16.8.2016

Eurasia Bulgaria International 2016

   Po vydařeném vystoupení na turnaji Bulgarian Junior 2016 se Honza Somerlík, Tereza Švábíková a Luděk Žídek přesunuli do bulharského hlavního města Sofie, kde testují svoji formu na turnaji dospělých Eurasia Bulgaria International 2016. Pondělní den na turnaji patřil singlovým kvalifikačním bojům. V kvalifikaci máme poloviční úspěch. Terka Švábíková oba své zápasy zvládla a může se těšit na dnešní hlavní soutěž. Honza Somerlík především v druhém setu trápil favorizovaného Bulhara Paneva, ale ten ho nakonec udolal.

 

 

 


12.8.2016

Bulgarian Junior 2016 - dvě čtvrtfinálová umístění

   Dnes začíná v Bulharském městě Pazardzhik badmintonový turnaj Bulgarian Junior 2016. Tento turnaj se koná za účasti dvou klimkovických hráčů Terezy Švábíkové a Jana Somerlíka. Je to první turnaj před zářijovým pokračováním badmintonové sezóny 2016. Držíme klimkovičákům palce.

 

 

 


27.7.2016

Reprezentace juniorů

Širší reprezentační výběr juniorů U19 k 1. 8. 2016:
chlapci: Jan Somerlík, Petr Beran, Matěj Hubáček, Ondřej Král, Jan Louda, Cristian Savin
dívky: Dominika Budzelová, Monika Světničková, Michaela Zelinková, Berta Ausbergerová, Michaela Fuchsová, Tereza Švábíková, Anežka Nováčková

Reprezentační výběry U15, U17 k 1. 8. 2016:
chlapci: Marek Aubus, Jan Janoštík, Tomáš Švejda
dívky: Bára Hadáčková, Lucie Krpatová, Kateřina Zuzáková


21.7.2016

Mezinárodní turnaj nadfějí v kat. U13 a U15 v Brně



16.7.2016

Termínový kalendář pro sezónu 2016-2017

Nejaktuálnější termínový kalendář na následující období si můžete prohlédnout zde:   

 
  

Přejít na starší příspěvky