Aktuality

Narozeninová přání

V pondělí 17.4. oslavila své 13 narozeniny Lucka Metzová. Lucko vše nejlepší.

19.04.2017

Aktualizovaný žebříček U19

Dnes byl aktualizovaný žebříček pořadí kategorie U19

19.04.2017

Narozeninová přání

Tento víkend slavilo narozeniny hned trio klimkovičáků. Proto hromadně přejeme Honzovi Som...

10.04.2017
zobrazit více aktualit

Historie - Ročník 2017 - jaro


26.6.2017

 Racquets Youth Cup 2017 – medailový závěr sezóny

    V termínu od pátku 23.6. do neděle 25.6.2017 proběhl v Púchově poslední turnaj před prázdninami Racquets Youth Cup 2017. Jako tradičně pořadatelský klub připravil báječný turnaj plný přátelství a pohody se spoustou kvalitních zápasů.  My jsme se Púchovu odměnili největším počtem přihlášených hráčů (13). Klimkovice reprezentovali tito hráči: Helešicová Barbora, Osladilová Kateřina, Ptáček Jan, Häring Filip, Slíva David, Petrušková Klára, Metz Lukáš, Metzová Lucie, Kraus Martin, Čížová Veronika, Kostka Jaromír, Černík Tomáš, Broda Ondřej. Turnaj začal již v pátek v 11 hodin, když se do haly dostavil více než stohlavý hráčský dav. Všechny kategorie (U11 – U17) byly nejdříve rozehrány v singlových skupinách ze kterých postupovali dva nejlepší hráči. Dále se pak hrálo vyřazovacím pavoukem. Deblové zápasy byly rozehrány v sobotu. Našim hráčům se vedlo náramně. Pokud jsem dobře počítal, tak naše výprava si odvezla z Púchova celkem 12 medailí. Pochvalu za předvedený výkon dostávají všichni naši hráči, neboť v parném víkendu se vydali ze všech svých sil.

 

GPB U17, Brno

1.6.2017

 Pozvánka na párty k ukončení sezóny

    Zveme Všechny klimkovické hráče (současné i bývalé, rodiče, ....) na tradiční ukončení sezóny (školního roku). Jako každý rok sobotní akce započne 17.6.20107 již v 9:00 hod. v Sokolovně, kde proběhne malý turnaj rodičů s dětmi. Kolem 13 hodiny se přemístíme na házenkářské hřiště, kde Vás bude čekat občerstvení v podobě grilovaných specialit mistra Vladimíra Kyselého, vyhlašování anket, a nakonec volná sportovně – kulturní zábava.


12.6.2017

 Boreček 06_2017 - Zlato pro klimkovickou Báru Holou

   V sobotu 10. června 2017 se konal v multifunkční hale v Opavě za účasti 29 dětí dvacátý čtvrtý dětský badmintonový turnaj Boreček.  Náš oddíl měl v turnaji jediného zástupce, Báru Holou v kategorii U11. A Bára si vedla velice úspěšně. Ve společné skupině dívek a chlapců Bára obsadila celkové čtvrté místo a v kat. dívek si vystoupala pro zlato. Gratulujeme.


 


12.6.2017

 Otevřený přebor České obce sokolské družstev mládeže - Úžasné Klimkovice

   Šest z dvanácti zúčastněných týmů vyslaly na Otevřený přebor České obce sokolské družstev mládeže všech věkových kategorií do Plzně severomoravské Klimkovice. Včasná přihláška, s dostatečným předstihem oznámené změny složení družstev (v minimálním rozsahu), disciplinovanost hráčů i rodičů, kteří početnou výpravu doprovázeli, skvělá Eva Hanzlová v roli trenérky, jednotné oblečení týmů, ale hlavně kvalitní výkony všech klimkovických hráčů a hráček – to vše muselo na ostatní účastníky Přeboru zcela jistě zapůsobit. Hegemonii družstev, která obsadila první dvě příčky ve dvou ze tří vypsaných kategorií, narušilo jen 2. místo týmu Českých Budějovic v kategorii U13 a třetí místa Sokola Doubravka v kategoriích U15 a v dorostu. 

   Konečné pořadí turnaje, který se na pěti kurtech v prostorách 25.základní školy v Plzni odehrál jako jednodenní akce s tím, že ve skupinách se utkalo každé družstvo s každým na pět zápasů v utkání, je takovéto:

U13                                        U15                                        Dorost

1. Klimkovice A                    1. Klimkovice A                    1. Klimkovice U19

2. České Budějovice              2. Klimkovice B                     2. Klimkovice U17

3. Kremže                              3. Doubravka                          3. Doubravka U19

4. Klimkovice B                    4. USK Plzeň                          4. Doubravka U17

 

   Turnaj podpořil odbor sportu České obce sokolské poskytnutím míčků, medailí a dip-lomů, pořádající oddíl badmintonu T. J. Sokol Plzeň – Doubravka zajistil pro všechny účastníky kromě příjemného prostředí drobné věcné ceny a pro týmy, které získaly titul Přeborník ČOS 2017, poháry.

   Všem klimkovickým družstvům gratulujeme k získání přebornických titulů a celému oddílu Sokola Klimkovice přejeme hodně dalších úspěchů. Byla to skvělá prezentace oddílu, jehož jméno před pár desítkami let neznal v českém badmintonu nikdo…

                                    Za pořadatele – oddíl badmintonu T. J.  Sokol Plzeň – Doubravka
Milada Nováková

 

U13

U15

U17 a U19


12.6.2017

 YONEX Lithuanian 2017 – čtvrté finále - čtvrté stříbro

   Výtečnou jarní sezónu zpečetil pár Filip Budzel, Tereza Švábíková druhým místem na turnaji YONEX Lithuanian International 2017. Turnaj v Kaunasu bylo letos čtvrté vystoupení tohoto mixového páru. A bilance je fantastická. Ve všech případech se probojovali až do závěrečného finále, a nekazí nám dobrý pocit ani skutečnost, že prozatím neudělali ten zlatý závěrečný finálový krok. Také včera chybělo kousek, aby ve finále porazili irský sourozenecký pár Ciaran Chambers, Sinead Chambers (21:17, 18:21, 18:21). Filipe, Terko super výkon. Gratulujeme.

 ------------------------------------------------------------------------------------------

   Již dnes započal před prázdninami poslední velký turnaj dospělých v Litevském městě Kaunasu po názvem YONEX Lithuanian International 2017. Opět jediným klimkovickým zástupcem je Filip Budzel. Přejeme Filipovi dobrou hru a dlouhou cestu turnajovými žebříčky. Výsledky můžete sledovat na tournamentu.

 GPB U17, Brno


6.6.2017

Ilava Mini Cup 2017

   Za nádherného sobotního rána 3. června odcestovala výprava našich mladých a nejmladších badmintonových nadějí do slovenské Ilavy, kde ji čekaly souboje na tradičním, tentokráte již IX. ročníku memoriálu Viktora Weidermanna - Ilava Mini Cup 2017. V domáckém prostředí tamější sportovní haly se v kategorii U11 hrála jednak soutěž družstev a následně soutěž jednotlivců hraná v pavouku na dvě porážky.

   Klimkovičtí hráči nastoupili ve složení Bára Holá, Eliška Honajzerová, Vít Oswald a Daniel Mrózek za družstvo „Klimkovických pomerančů“, druhý tým „Klimkovických vlků“ pak tvořilo trio Veronika Čížová, Tereza Dejlová a Jakub Häring.  Při počtu pěti přihlášených družstev došlo na poměření sil tedy v celkově ve čtyřech kolech. Přestože naši hráči bojovali srdnatě a takřka vždy až do posledních míčků, nakonec to na lepší umístění než 4. a 5. místo přeci jen nestačilo. I když náskok pouhých 4 bodů bronzového týmu „Košičani z Púchova“ (BKR Púchov, 37 bodů) na naše čtyřčlenné družstvo byl opravdu minimální.  První místo bralo bezkonkurenční družstvo „Rakeťáků“ (KBC Košice, 55 bodů) následovaných družinou „Pohoďáků“ (SC Pohoda Trnava, 47 bodů). V odehrané týmové soutěži dané věkové kategorie se tak ve výsledcích projevila především nepoměrně větší vyhranost, herní kvalita a přehled na kurtu našich slovenských protivníků. Je tedy na čem zapracovat.

   V následně odehraném turnaji jednotlivců se pro většinu našich zúčastněných stala osudová již úvodní kola, pouze Vítek Oswald se dokázal mohykánsky probít až do semifinále, aby si v závěru odnesl cenné třetí místo. Gratulujeme.

   Klidná a pohodová atmosféra badmintonového turnaje nezůstala nic dlužna své pověsti a byla nejen cenným poměřením sil pro naše hráče, ale i příjemně stráveným časem pro všechny zúčastněné, na kurtech i mimo ně.

 

 


6.6.2017

GPC U19, Opava – mládí vřed!!!

   V sobotu 3.6.2017 se v Opavě konal badmintonový turnaj GPC kategorie U19. Jak již bývá u našeho oddílu zvykem, tak výprava do dějiště turnaje byla nemalá. K hráčům této kategorie (U19) a kategorie U17 jsme přihlásili také mladé adepty z kategorie U15. Suma sumárum bylo klimkovických na turnaji celkem 11 „kousků“. A právě tito nejmladší hráči Klára Petrušková, Lucie Metzová a David Slíva si vedli náramně dobře. Posuďte sami. Smíšená 4hra pár Slíva David, Lucie Metzová semifinálové umístění (3-4. místo). O finále bojovali s párem Twardzik, Němcová (9:21, 19:21). Singl semifinálové umístění (3-4. místo) Kláry Petruškové a osmifinále pro Davida Slívu, který v boji o bednu zle zatápěl orlovskému Jakubovi Kočímu 19:21, 21:16, 16:21. A nakonec semifinálové umístění Kláry Petruškové a Lucie Metzové v dívčí 4hře. Celkem slušný výkon pro třináctileté hráče, no ni?

   A jak si vedli staří matadoři? Na to jsme se chtěli zeptat trenéra Jiřího Halfara ml. Časová vytíženost trenéra je velká, takže uvedeme jen telegraficky co vyšlo z ústního rozhovoru.

   V singlových disciplínách Jirka vyzvedl Kateřinu Frischovou, která se do turnajového kolotoče vrátila po nemoci. Katce ve finále k prvenství chyběla herní rozehranost a psychická odolnost. A to bylo ze singlové části turnaje v zásadě jediný klad. Singlové prohry ostatních starších hráčů jsou spíše nepříjemná překvapení.

   V párových disciplínách byl průběh obdobný singlovému turnaji. Jediný kladný bod byla dívčí 4hra, kde holky Kateřina Frischová s Michaelou Moravcovou dokráčely do finále. Tady je čekal těžký soupeř v podobě páru Němcová, Škarková (12:21, 13:21).Rád bych pochválil chlapecký debl ve složení Broda Ondřej a Lukáš Metz, kteří předvedli skvělý výkon proti Wanke K. a Štefek J., bohužel těsná prohra v třetím setu po skvělém herním jim vystavila stopku. U ostatních páru to nebyla žádná sláva.

 

 


5.6.2017

Deblový bronz z GPA U13 v Benátkách

   V naprosté tajnosti a tichosti se naše minivýprava Barča Helešicová a Kateřina Osladilová pod vedením trenéra Jirky Vašátka vydala na GPA – U13 do Benátek nad Jizerou.  Již po příjezdu jsme tušili, že v tomto počasí holky dostanou pořádně zabrat, v hale by se vzduch dal krájet, postupem času to bylo jen pro silné jedince, večer i naše nejvíce ukecané Klimkovické duo bylo při večeři zticha. Přehřátý počítač při rozlosování k nám nebyl příliš přívětivý, a tak jsme šli do boje.

   Barča – jako nenasazená celkem v pohodě prošla přes první kolo, v osmifinále měla čtvrtou nasazenou Muchovou, se kterou po boji prohrála. Velká škoda. Barča bojovala, druhý set neustále vedla, prohra 22-20 mrzela, Barči patří poděkování za výkon a bojovnost.  V mixu jí byl přidělen František Ložek, prohra hned v prvním kole.

   Kačka – jako nasazená 5-8 měla první kolo volno, v osmifinále si lehce poradila s Bártovou z Pardubic, ve čtvrtfinále  počítač nalosoval nasazenou jedničku Novákovou, po prvním prohraném setu  21:16 bylo v hlavě Kačky zjištěno, že i s touto hráčkou se dá hrát a celý druhý set vedla, v závěru se lekla, že by to mohlo vyjít a z vedení 17-14 byla prohra 19-21, za druhý set velká jednička, v mixu s Honzou Ovčačíkem jejich výkon nemá cenu komentovat , přes první kolo se protrápili, v osmifinále po nevýrazném a odevzdaném výkonu prohra.

   Čtyřhra -  opět smůla na los, v sobotních zápasech naprostá dominance našeho páru B+K a zasloužený postup do nedělních závěrečných bojů, kde nám byl nalosován momentálně nejlepší český pár v této věkové kategorii Muchová – Maixnerová, dle našeho mínění to bylo předčasné finále, holky na kurtě nechaly vše, co umějí, bojovali, bohužel prohra v prvním setu 19-21 zbytek zápasu ovlivnil, ale i tak začínáme tušit, že tento pár má budoucnost.

   Naše holky si musí uvědomit, že jejich výkonnost je stoupající a že se dá hrát s každým, o čemž se přesvědčili a věříme, že jim to do budoucích zápasů pomůže.

Velké díky patří Jirkovi Vašátkovi za vedení zápasu a Budzelům za poskytnuté ubytování

 

 


5.6.2017

 Mixové stříbro pro Filipa Budzela na YONEX Latvia International 2017

   Filip Budzel a Tereza Švábíková postoupili do nedělního finále Latvia International. Po semifinálové výhře nad norským párem Kristensen-Jorgensen 21:18, 21:17 se utkali o titul s francouzskou dvojicí Delrue-Moinard. Po tří setovém zápase 12:21, 21:19, 11:21 nakonec brali výborné stříbro.  Gratulujeme.

  ------------------------------------------------------------------------------------------

   Jediným klimkovickým zástupcem na YONEX Latvia International 2017 je Filip Budzel. Tento turnaje se hraje od čtvrtku 1.6. do 4.6.2017 v litevském městě Jelgava. Jak se Filipovi na turnaji daří můžete sledovat na tournamentu.
 


GPB U17, Brno


26.5.2017

 GPA U15, Podolí u Brna - parádní hra a bronz pro Kláru Petruškovou

  O tomto víkendu probíhal v Podolí u Brna turnaj GPA kategorie U15. Z našeho oddílu se na turnaj probojovala čtveřice hráčů. Klára Petrušková, Veronika Dejlová, Lucie Metzová a David Slíva. Jak si naši hráči vedli si dovolím zhodnotit v následujících řádcích. Tentokráte to vezmu „zespod“.

    O titul největší smolařky turnaje se jisto jistě uchází Lucie Metzová. Lucka prostě neměla štěstí na los. Již před startem turnaje bylo zřejmé, že mixový černý Petr si sedl právě na Lucku, když ji přiřkl roli první nepostupující do turnaje. V deblovém páru spolu s Klárkou Petruškovou v prvním kole narazily na turnajové dvojky Veronika Veselá, Kateřina Valentová. Tento pár turnaj mixu vyhrál a naše hráčky na ně uhráli 12 a 13 bodů.  Pak se nezbývalo jen se smutně dívat jaké páry si to postupují zprostřed tabulky dále. V singlu to bylo o slzu lepší. V prvním kole si Lucka poradila se Zuzanou Kramešovou 21:14, 21:10 aby v druhém kole změřila síly s budoucí vítězkou Soňou Hořínkovou. Lucka to v první čtvrtině zápasu zkusila „zda to náhodou nepůjde“. Ale když došla k přesvědčení, že nepůjde, tak zápas dohrála ve vlažném tempu.

   David Slíva díky svému nasazení vždy čekal na soupeře do druhého kola. V mixu spolu s Klárou Petruškovou nejprve zdolali pár Ondřej Kalina, Tereza Šolarová 21:10, 21:15 aby v druhém kole podstoupili velice prestižní souboj s párem Marie Růžičková, Matěj Rzeplinski. Výborný výkon obou párů nakonec přetavil ve vítězství soupeř v poměru 18:21, 21:14, 20:22. Škoda ztraceného třetího setu, kdy náš pár vedl 18:15. Debla si David zahrál s Matyášem Kalkušem. A i přes výhru v prvním kolem nad párem Ondřej Kalina [3/4], Ondřej Viesner 21:17,16:21, 21:16 byla vidět nesehranost obou kluků. To se ukázalo v druhém kole, kde proti těšínskému páru Patrik Míra, Matěj Rzeplinski moc chtěli, ale bohužel to stačilo na výsledek 15:21, 13:21. V singlové části turnaje se David překvapivě v prvním setu trápil s přerovským Dominikem Kopřivou. V druhém setu opustil svůj „profesorský“ styl hry, a nakonec Dominika porazil v poměru 21:18, 21:10. V druhém kole již ale nestačil na nenasazeného Tomáše Pateru, kterému podlehl celkem jednoznačně 15:21, 13:21.

   Titul největší bojovník naší výpravy si vysloužila Veronika Dejlová. Zápasy na druhých U15 Áčkách patřily mezi její nejlepší v dosavadní hráčské (krátké) kariéře. Tady bych si dovolil začít singlem. V prvním kole si vyšlápla na turnajích ostřílenější Lindu Šmikmátorovou. Z kurtu ji vyprovodila ve dvou jasných setech 21:11, 21:9. V druhém kole na Verču čekala třetí nasazená Kateřina Valentová. Kdo čekal, že Verča znervózní a nebude mít šanci se mýlil. Veronika na soupeřku vyrukovala s aktivní hrou a v polovině prvního setu hrála vyrovnanou partii (10:11). Pak ale soupeřka přidala a dotáhla první set do vítězného konce (12:21). Do druhého setu nastoupila „jiná“ Veronika. Běhala po kurtu jako raketová myš, nedělala zbytečné chyby, a hlavně vydržela fyzicky až do konce setu (23:21). Rozhodující třetí set byl jako přes kopírák toho prvního. Polovina setu zcela vyrovnaná, ale v druhé půlce již Veronice docházely síly a set statečně dobojovala do stavu 13:21. V deblové části spolu s Denisou Granátovou svedli vyrovnanou bitvu s párem Aneta Krupičková, Adéla Schořová a kdyby byly holky více sehrané mohli tento třetí nasazený pár poslat předčasně do sprch 19:21, 19:21. Verčo, výtečně!!!!

   I když Klára Petrušková je náš nejúspěšnější hráč na turnaji, tak asi její hodnocení bude nejkratší. Ne proto, že není co hodnotit. Je to proto, že hodnocení párovek již bylo vyřčeno. Na singlovou část turnaje se Klára velmi dobře vyspala. V druhém kole si hladce poradila s Martinou Ševčíkovou ve dvou setech 21:7, 21:10. V boji o semifinále vyzvala svou kamarádku Emu Staňkovou [3/4]. Snad proto, že holky jsou kamarádky a nechtěli si holky navzájem „ublížit“, tak jejich hra byla nevyrovnaná se spoustou chyb a špatného pohybu. Ve výsledku by se dalo říci, že vyhrála ta šťastnější (Klára) v poměru 18:21, 21:19, 21:19. Nedělní semifinále proti Marušce Růžičkové mělo výbornou úroveň. Klára na něj byla velmi dobře připravena jak fyzicky, tak psychicky. První set se lámal až na konci setu, kdy soupeřka nám trochu utekla a ukončila hru v poměru 21:17. Dramatičnost prvního setu, ale byla pouze pozvánka na druhý set. Obě hráčky se přetahovaly ve vedení až do úplného závěru. Vše gradovalo za stavu 20:21 pro soupeřku, kdy míček trefil bílou pásku a pomaluj se překulil na naši stranu hřiště 20:22. I přes prohru 0:2 jsem byl s výkonem Kláry moc spokojen. Jediná výtka, která se oprávněně nese na Klářinou hlavu jsou krátká podání, které soupeřka dokázala většinou využít. Zbytek to byla parádní podívaná. Super Klárko!!!!!

 ------------------------------------------------------------------------------------------

 
GPB U17, Brno


29.5.2017

Romanian International 2017 - Filip Budzel sahal po zlatu v mixu !!!

   Rumunská mise Katky Tomalové a Filipa Budzela na turnaji Romanian International 2017 o   uplynulém víkendu je u konce. Turnaj skončil v neděli a je potěšitelné, že klimkovický Filip Budzel spolu s Terezou Švábíkovou se probojovali až do finále mixu. Tam sice prohráli s německým párem Lukas Resch, Miranda Wilson těsně 21:15, 16:21, 23:25, ale dle konečného výsledku je patrné, že svou kůži nedali zadarmo.  Navíc cestou do finále své soupeře „kosili“ jako na běžícím pásu. Včetně nasazeného páru č.1. a po Karvinském turnaji je to již druhé stříbro z mezinárodního turnaje. Filipe, Terko super.

   Další deblové a singlové poměřování se zahraniční konkurenci již nebylo tak veselé.  Deblový pár Tomalová, Švábíková byli sice nasazené jako jedničky, hned v prvním kole dostaly nenasazený korejský pár Hwang Yu Mi, Chan Hee Kang, kterému podlehly 9:21, 9:21. O síle tohoto páru svědčí nejen fakt, že celý turnaj vyhráli, ale také skutečnost, že evropský pár, který jim zkřížil cestu neuhrál 10 bodů za set.

   Bohužel ani v singlech to určitě nebylo podle hráčských představ. Ani Filip a ani Katka se nepodívali do druhého kola. Filip podlehl osmému nasazenému Izraelci Daniel Chislov těsně 17:21, 19:21. Katka hrdinně vzdorovala nenasazené Bělorusce Julia Bitsoukova 22:24, 21:16, 19:21.

 ------------------------------------------------------------------------------------------

   Až do dalekého Rumunska si odskočili dva klimkovičtí hráči Kateřina Tomalová a Filip Budzel, aby poměřili síly s konkurencí na Romanian International 2017. Aktuální výsledky sledujte na tournamentu.

 

GPB U17, Brno 


19.5.2017

GPC U15, Olomouc - postup Veroniky Dejlové na GPA

   V sobotu 20.5.2017 se konal v Olomouci postupový turnaj GPC kategorie U15. Jako již tradičně náš oddíl měl na turnaji početné zastoupení. A klimkovické hráče bylo rozhodně vidět. Nejúspěšnějším hráčem byla Veronika Dejlová, která si zajistila postup na celorepublikový turnaj GPA v Brně. Nejprve si zajistila prvním místem postup spolu s olomouckou Denisou Granátovou výhrou v deblu nad výborně hrajícím klimkovickým párem Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová 20:22, 21:13, 21:11.  A druhým místem v singlové části turnaje. Kdy unavená množstvím předešlých zápasů nestačila ve finále na dobře hrající Valérii Žurkovou 17:21, 14:21. Postup si také zajistila Barbora Helešicová, která spolu s těšínským Matějem Rzeplinskim zdolala všechny favority a mixovou část vyhráli. Bohužel v boji o třetí místo v singlu si Barča natáhla postranní vazy a sobotního turnaje GPA se nemůže zúčastnit. Dobře si také vedl náš pár Filip Häring, Adam Pospíšek, který dokráčel až do finále. Tam ale nestačil na pár Dominik Kopřiva, Tomáš Matula 12:21, 15:21.

 ------------------------------------------------------------------------------------------

   Již tuto sobotu se v Olomouci uskuteční postupový turnaj GPC U15. Odjezdový čas byl určený na 7:20 hod. před městským úřadem v Klimkovicích. Seznam hráčů, kteří byli nominování na tento turnaj naleznete v nominacích. Online výsledky můžete sledovat na tournamentu.

 

GPB U17, Brno


22.5.2017

Czech International 2017, Karviná – Filip sahal po mixovém zlatu !!!

    V následujících dvou turnajových dnech to z klimkovického poměru gradovalo. První krok se ještě nepodařil. To když Katka prohrála v boji o semifinále s Ukrajinkou Maryna ILYINSKAYA [7] 17:21, 13:21. Pak nás ale čekalo sladké pohlazení. Deblový pár Kateřina Tomalová a Tereza Švábíková porazil polskou dvojici Magdalena KULSKA, Zuzanna PARYSZ 21:19, 21:14 a mohli se těšit z medaile. V boji o finálovou účast ale nestačili na Maryna ILYINSKAYA, Yelyzaveta ZHARKA z Ukrajiny 10:21, 19:21. Ale parádní třetí místo bylo doma. Ještě o poznání lepší turnajovou jízdu předvedl mixový pár Filip Budzel, Tereza Švábíková. Statisticky zhodnoceno: v osmifinále zdolali polský druhý nasazený pár Maciej OCIEPA [2], Karolina GAJOS 22:20, 21:19, v semifinále zkušený pár Jaromír Janáček, Hana Milisová 21:10, 18:21, 21:17 a ve finále sahali po skalpu velezkušeného páru a nasazeným jedničkám Jakub Bitman, Alžběta Bášová 19:21, 21:19, 17:21. Fantastický finálový boj plný zvratů a krásných výměn nakonec pro sebe přetlačila badmintonová zkušenost nad přicházejícím mládím. Dle mého názoru Filipův životní výkon. Velká gratulace letí za Katkou do Polanky n. Odrou, za Filipem do Olbramic a samozřejmě také za Terkou do Klimkovic, zkrátka za odchovanci našeho oddílu. Dík.

 ------------------------------------------------------------------------------------------

   Druhý hrací den na turnaji v Karviné přinesl klimkovickým hráčům poloviční úspěch. Nejprve si Katka Tomalová poradila se slovinskou soupeřkou Iza Salehar 21:16, 22:20. První set Katka zvládla výborně, když celou dobu donutila soupeřku jen dotahovat svůj náskok. Druhý set byl i díky zdravotní indispozici naší hráčky vyrovnaný. Nakonec jej Katka zvládla v dramatické koncovce. To Filip Budzel to měl o poznání těžší. Čtvrtý nasazený Rakušan Wolfgang Gnedt byl tvrdý oříšek. V prvním setu hrál Filip vyrovnaný mač a zápas se rozhodoval až v závěru setu 17:21. Ve druhém setu již Rakušan na kurtu dominoval, a náš hráč se velmi těžce dostával z obranné pozice do útoku či zakončení 10:21. Dnes se klimkovičtí hráči na kurtu představí hned v pěti zápasech. Kdo nenajde cestu do Karviné, tak může souboje na všech kurtech sledovat online na kanálu youtube.

 ------------------------------------------------------------------------------------------

   První den karvinského turnaje je za námi. Jaké jsou dojmy z prvního dne? Jak se již v Karviné stalo pravidlem, tak hráče, trenéry a diváky přivítala výborně připravená hala s dobrou organizací. A samotní hráči svou hrou také přispěli k tomu, že turnaj má našlápnuto k dobrému hodnocení. Byť se včera hrála „jen“ baráž, tak kvalitativní úroveň zápasů byla hodně vysoko. Jako nejzajímavější se nám jevil  indonésko – indický mač Azmy QOWIMURAMADHONI - Adrian GEORGE (17-21, 21-14, 21-15). Panečku, na české poměry pěkná podívaná.

   Včera se na kurtu představil také klimkovický Petr Tomala. Jeho soupeřem byl irácký hráč Yara AZAD. Petr odehrál vyrovnaný souboj a nechybělo moc, aby v druhém setu dotáhl zápas do vítězného konce. Bohužel tato koncovka Petrovi utekla. A i když pak celý třetí set soupeře dotahoval, Iráčan vyhrál v poměru 2:1 (18-21, 21-17, 21-14).

------------------------------------------------------------------------------------------

Již dnes v 15 hodin začíná kvalifikací turnaj Czech International 2017, nová akce v badmintonovém kalendáři, jejíž organizace se chopil zkušený tým Kabal team Karviná pod vedením Radima Slívy. Klimkovice mají na turnaji tři želízka. Kateřinu Tomalovou, Filipa Budzela a Petra Tomalu.  Katka si představí jako tradičně. Singl a debl s Terezou Švábíkovou. Filip bude okupovat všechny disciplíny. Singl, debl s dánským parťákem Peder Søvndal a mix s Terezou Švábíkovou. Petra uvidíme v singlu a deblu, který odehraje s plesenských Janem Benbenkem. Přijďte naše borce povzbudit přímo do haly v Karviné!

 

GPB U17, Brno

Live vysílání:

Kurt č.1  Kurt č.2

Kurt č.3  Kurt č.4

Kurt č.5


16.5.2017

Medailové žně v Olomouci

  V neděli 14. května proběhlo v Olomouci GP C dospělých náš oddíl poslal opět početnou výpravu naších hráčů. A nevedlo se jím vůbec špatně.
  Hned v úvodní disciplíně, smíšené čtyřhře naši borci vybojovali zlato (Tomala P./Bláhová Z.) a bronz (Závodný O./Závodná A.).
  Pak přišly na řadu singly, kde bohužel při absenci naších nejlepších hráčů dosáhl "jen" na bronzový kov Petr Tomala. V posledních disciplínách už to bylo zase opět veselejší. Naši borci získali v deblu mužů stříbro (Halfar J. ml./Tlustý L. (TJ Sok. Dobrůška)) a bronz (Tomala P./Václavík M.(BK Kopřivnice)).
   V deblu žen vybojovy zlato (Bláhová Z./Trnkalová K.(BK Přerov)) stříbro (Frischová K./Moravcová M.(B.O. Chance Ostrava)) a bronz (Závodná A./Červenková T.)). Turnaj nás opět přesvědčil, že musíme ještě více pracovat na singlových disciplínách!



15.5.2017

 Matěj Kozelský na GPA U17

   Na druhý republikový turnaj GPA U17 do Prahy, který se konal ve dnech 13.5 a 14.5. se probojoval z Klimkovic jen Matěj Kozelský ve dvouhře a díky dobrému žebříčkovému postavení v MIXU a 4hře si zahrál i všechny párové disciplíny s jinými spoluhráči (MIX s Klárkou Košťálovou – TJ Jiskra Nejdek a 4hru s Lukášem Frankem – TJ Orlová-Lutyně). No, a navíc měl ještě jedno štětí nebo smůlu a to, že všechny utkání odehrál na kurtu 2 nebo 3 a tyto kurty byly přenášeny ONLINE, takže si může v klidu doma prohlédnou svou hru J L První zápas byl klasicky v Mixu a prohra s párem Wanke + Studená (první set byl seznamovací, druhý už byl o poznání lepší). V singlu výhra v prvním kole 2:0 nad Miroslavem Pavlíčkem (Benátky) a ve druhém kole prohra 0:2 s nasazeným Adamem Ehmem (TJ Sokol Pardubice). Ve 4hře výhra 2:0 v prvním kole proti páru Poříz + Prek (Sharks Brno), ale ve druhém jasná prohra (a lekce) 0:2 proti celkovému vítěznému páru (Kulíšek + Palán). Nakonec tedy umístění MIX 17-32, DVOUHRA 9-16 a ČTYŘHRA 5-8 je asi odpovídající výkonnosti.

 

GPB U17, Brno 


11.5.2017

FZ FORZA Slovenia International 2017

  Od dnešního dne do neděle probíhá ve slovinském městě Medvode mezinárodní turnaj dospělých FZ FORZA Slovenia International 2017. Tohoto turnaje se účastní jediná klimkovická hráčka Kateřina Tomalová. Katka si zahraje turnaj jednotlivců a spolu s ex-klimkovickou Terezou Švábíkovou deblovou soutěž. Držíme oběma holkám palce.

GPB U17, Brno

 Tereza Švábíková
 Kateřina Tomalová
-Latvia Liana Lencevica
 Jekaterina Romanova
 21:23, 11:21
 Kateřina Tomalová-Španělsko Clara AZURMENDI [7] 12:21, 16:21
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [2]-Maďarsko Orsolya VARGA 21:8, 13:21, 20:22

12.5.2017

Czech International 2017 – Karviná

   Od středy 17.5.2017 do soboty 20.5.2017 si můžete odskočit do nedaleké Karviné na mezinárodní turnaj dospělých Czech International 2017. A že bude jistě dobrý turnaj nám garantují zkušení organizátoři. Přijďte podpořit klimkovické hráče Kateřinu Tomalovou, Petra Tomalu a Filipa Budzela. Posledně jmenovaný Filip si na turnaji zahraje všechny tři disciplíny (singl, mix s Terezou Švábíkovou, debl s dánským parťákem Peder SØVNDAL). Katka nastoupí v singlu a v deblu s Terezou Švábíkovou. A Petr si zahraje singl a debl s Jane Benbenkem.

GPB U17, Brno 


12.5.2017

Kvalifikace na Olympiádu dětí a mládeže 2017

   Včera proběhl v Orlové kvalifikační turnaj kluků na Olympiádu dětí a mládeže 2017, která se letos koná v Brně. A tento turnaj překvapivě vyhrál nejmladší účastník Matěj Rzeplinski z Českého Těšína a zajistil si tak účast na olympiádě. V turnaji si poradil s favority turnaje Lukášem Frankem a Karlem Wankem, a také s oběma klimkovickými hráči Matějem Kozelským a Davidem Slívou. U klimkovických hráčů včera zcela platilo pořekadlo, že kvantita hrubě předčila kvalitu. Svou nedůslednou a naivní hrou plnou osobních chyb nestačili na dobře hrajícího Matěje Rzeplinského, ale ani na sotva průměrné výkony zbylých hráčů.

 

11.5.2017

GPA U17, Astra Praha – jediný klimkovický zástupce

   Již o tomto víkendu se koná v Praze 2. GRAND PRIX „A“ kategorie U17. Na tento turnaj se probojoval jediný klimkovický zástupce Matěj Kozelský. Jak se mu na turnaji vede můžete sledovat od soboty na tournamentu. Matěji jsme s tebou, tak mákni !!!

GPB U17, Brno


10.5.2017

Druhé kolo oblastního přeboru smíšených družstev žáků 2017

   V sobotu 6.5.2017 proběhla v Kopřivnici druhé kolo oblastního přeboru smíšených družstev žáků 2017.

   Družstvo Klimkovic A odehrálo čtyři zápasy s týmy Klimkovice B, Slavoj Č. Těšín, SK Boreček Opava a TJ Orlová Lutyně. Nejzdatnějším soupeřem našeho A družstva bylo klimkovické družstvo B, které Áčku vzalo dva body, když Filip Häring díky zranění nebyl schopen dohrát zápas s Michalem Oswaldem a Adam Pospíšek překvapivě podlehl Štěpánovi Kozelskému 1:2 na sety. Zbylé zápasy tým A zvládnul bez ztráty setu 7:0.

   Na družstvo Klimkovic B čekali v sobotu tři soupeři. Klimkovice B, BK Kopřivnice, SK Badminton Přerov. Bohužel jsme do Kopřivnice dojeli jen s dvěma hráčkami, a tak každý zápas začínal za stavu 0:1 pro soupeře. Ostatní hráči podali v sobotu srdnatý výkon. Jak již bylo napsáno výše s oddílovým rivalem uhrál dva body. Zbylé dva turnaje sice B tým prohrál nejtěsnějším poměrem 3:4, ale herně podal solidní výkon.

 

 

Klim.A - Klim B 5:2
Klim A - Č. Těšín 7:0
Klim B - Kopřivnice 3:4
Klimkovice A - Opava 7:0
Klimkovice B - Přerov 3:4
Klimkovice A - Orlová 7:0


3.5.2017

HERNÍ SOUSTŘEDĚNÍ - PUSTĚJOV 2017

    Tradiční herní badmintonové soustředění pod vedením Luďka Žídka má termín 18. - 22.8. 2017. a proběhne opět v Pustějově. Veškeré informace naleznete na webových stránkách soustředění http://herni-soustredeni-2017.webnode.cz/  a tam se také můžete přihlásit.

 


3.5.2017

Páté místo pro Sev. Moravu na FZ FORZA Výběry U13, ČK

   Tradiční turnaj, letos se hrálo již po 29., přilákal do Českého Krumlova reprezentační týmy všech osmi krajů, které doplnilo naše družstvo.
   Družstva byla rozdělena do tří tříčlenných skupin, ze kterých první dvě družstva postoupila do vyřazovacích bojů (1. – 6. místo) a družstva na třetím hrála mezi sebou o celkové 7. - 9. místo. Severní Morava vyrazila do Českého Krumlova ve složení:

   Družstvo severomoravské oblasti nastoupilo v následujícím složení. Jan Ovčačik (Badminton Akademie Olomouc, z.s.), Michal Oswald (TJ Sokol Klimkovice), Marek Waliszewski (Sportclub Metalurg), Štěpán Kozelský (TJ Sokol Klimkovice), Valerie Žurková (P.E.M.A. Opava), Kateřina Osladilová (TJ Sokol Klimkovice), Lucie Skařupová (SK BADMINTON Přerov, z.s.), Barbora Helešicová (TJ Sokol Klimkovice). Náš tým přehrál ve skupině SKB Český Krumlov 6:1 a podlehl týmu Prahy 4:3. Z druhého místa tabulky postoupil naše družstvo do čtvrtfinále proti týmu Severních Čech. V tomto utkání jsme opět těsně podlehli 4:3 a to znamenalo, že v neděli jsme hráli pouze o konečné pořadí se Středočeským krajem. V zápase jsme zvítězili 5:2 a obsadili tak konečné 5. místo.

  



2.5.2017

Herní soustředění Vodňany 2017

   Tento prodloužený víkend úspěšně zdolali čtyři klimkovičtí hráči (Klára Petrušková, Veronika Dejlová, David Slíva a Jan Slíva) náročný program herního soustředění ve Vodňanech. Deset 1,5 hodinových tréninkových jednotek zaměřených především na herní singlové varianty se spoustou nahazování, které navíc byly doplněny o fyzickou přípravu formou „kruháčků“ a her. To vše vyústilo v pondělní odjezd zcela vyčerpaných, ale spokojených dětí směr domácí Klimkovice. Děkujeme organizátorům (Linda a Roman Janoštíkovi, Radku Líblovi) a Michalu Hubáčkovi za přípravu a trenérské vedení tohoto výživného soustředění.

 



1.5.2017

Pohár AŠSK: republikové finále vyhrálo Gymnázium Olgy Havlové (Ostrava)

   Poprvé v historii samostatné ČR se hrála ve dnech 26.–27. dubna 2017 školní badmintonová soutěž na celostátní úrovni. Republikové finále poháru Asociace školních sportovních klubů ČR družstev středních škol pořádal školní sportovní klub Polského gymnázia Juliusza Słowackiego v Českém Těšíně ve spolupráci s oddílem badmintonu TJ Slavoj Český Těšín.

   Je potěšitelné, že ve vítězném týmu má náš oddíl zastoupení v podobě tria Marika Davidová, Jan Slíva a Ondřej Závodný. Gratulujeme !! 

 


26.4.2017

ME 2017 - výtečné 9. místo pro klimkovický pár !!!

   Dnešní program na Mistrovství Evropy dospělých (samozřejmě v badmintonu) můžeme považovat za milník klimkovického sportovního snažení. Město, které má dle wikipedie cca 4,5 tisíc obyvatel a katastrální výměru 1,423 km², takže na projití města křížem krážem si nepotřebujete brát dovolenou (bo to stihnete v pohodě po šichtě), má na Mistrovství Evropy 2017 v dánském městě Kolding dvě želízka v pekelném ohni. Kateřinu Tomalovou z mateřského oddílu TJ Sokol Klimkovice a ex klimkovickou Terezu Švábíkovou. Navíc spolu hráčky vytvořily deblový pár, který se představí dnes v 17:35 hod. na kurtu 4 proti litevskému páru Liana Lencevica, Jekaterina Romanova. Katka Tomalová se navíc dnes dopoledne (10:30 hod.) představí v singlové části turnaje. V prvním kole má těžkou soupeřku, třetí nasazenou Bulharku Linda Zetchiri [3]. Takže všichni sportu chtiví obyvatelé Klimkovic dnes fandí tomu nejlepšímu sportu – badmintonu, a těm nejkrásnějším hráčkám na turnaji Katce a Tereze. Holky do boje !!!!

 

 Tereza Švábíková
 Kateřina Tomalová
- Anastasia Chervyakova [4]
 Olga Morozova
9:21, 9:21
 Tereza Švábíková
 Kateřina Tomalová
-Latvia Liana Lencevica
 Jekaterina Romanova
 19:21, 21:11, 21:9
 Katerina Tomalova-Polsko Linda Zetchiri [3] 12:21, 15:21

24.4.2017

Blíží se prázdniny, kam na soustředění

   Mílovými kroky se blíží konec školního roku a tím také letní prázdniny. Pro většinu dětí to znamená, že veškerou starost odhodí za hlavu s jasnou představou o využití volného času. U počítače, na gauči, u moře nebo na jiné neaktivní dovolené. To si badmintonista nemůže dovolit. Pro výkonnost se musí stále udržovat v kondici a nemůže si dovolit dva měsíce honit lelky. A abychom naplnili rčení „Až se podzim a zima zeptá co jsme dělali v létě“, tak dosažené výsledky budou tou nejlepší odpovědi. Proto se Vám zkusíme se sumarizovat nabídky na letní fyzické a herní soustředění určené pro aktivní hráče badmintonu.

  Termín

  Akce

  Propozice

30.6. – 9.7.2017

Kondiční soustředění v Žimrovicích

 

10.7. – 14.7.2017

Herní soustředění Přerov

 

23.7. – 28.7.2017

I. Badminton Camp Tomasze Mendreka 2017 - Č. Těšín

 

30.7. – 4.8.2017

II. Badminton Camp Tomasze Mendreka 2017 - Č. Těšín

 

17.8. – 22.8.2017

Herní soustředění Luďka Žídka - Pustějov

 

 
vs


25.4.2017

Pozvánka na turnaj BK RACQUETS YOUTH CUP 2017, PÚCHOV

   Dovolujeme si Vás všetkých srdečne pozvať opäť k nám do Púchova na už 2. ročník detského a mládežníckeho a hlavne medzinárodného turnaja BK RACQUETS YOUTH CUP 2017, ktorý sa bude konať, tak ako predchádzajúci rok na pôde Mestského športového klubu - MŠK Púchov v termíne 23.-25.6.2017.



24.4.2017

Kateřina Tomalová v dějišti ME 2017

   Pár hodin schází do začátku mistrovství Evropy jednotlivců v dánském Koldingu. Před startem této vrcholné akce vyzpovídal server chzechbadminton.cz klimkovickou Kateřinu Tomalovou. Katka je jediným českým hráčem, který si na tomto turnaji zahraje dvě disciplíny. Dovolujeme si tento rozhovor přetisknout:

Ve dvouhře čeká Kateřinu třetí nasazená Bulharka Zetchiri, v deblu s Terezou Švábíkovou se utkají s lotyšským párem Lencevica, Romanova.

Jak vypadala tvoje závěrečná příprava na ME?
Až do minulého týdne probíhala příprava podle plánu. Po turnaji v Chorvatsku, který pro mě byl úspěšnou generálkou před ME, jsem ale kvůli bolesti ramene strávila více času u fyzioterapeuta, než na kurtu. Naštěstí nešlo o nic vážného, takže ve středu budu připravena nastoupit v nejlepší formě!

Po kolikáté si zahraješ na ME a jaké máš tentokrát ambice?
Zúčastnila jsem se ME 2012 ve Švédsku (čtyřhra) a ME 2016 ve Francii (mix). Letos jsem se na ME probojovala hned ve třech disciplínách, ve dvouhře vůbec poprvé. Cílem bude zvítězit alespoň v jednom zápase.
Jsi spokojená s losem?
Ve dvouhře se určitě dalo líp „vybrat“, ale jsem ráda, že mám soupeřku, se kterou jsem doposud nehrála. Naopak ve čtyřhře k nám los byl milostivý a utkáme se s Lotyškami, které jsme porazily před měsícem v Polsku.

Koho favorizuješ ve své disciplíně?
Dvouhra žen - cokoliv jiného než výhra Caroliny Marin by pro mě byla velkým překvapením. Čtyřhra žen - ve čtyřhře nejvíce věřím prvnímu nasazenému dánskému páru Pedersen – Rytter Juhl.
 
Jaké máš další turnajové plány po ME?
Do konce sezóny mě ještě čeká turnaj ve Slovinsku, MMČR v Karviné a nejspíš turnaj Future Series v Rumunsku.

Více o mistrovství Evropy v Koldingu čtěte zde.
 

 

 GPB U17, Brno

 

24.4.2017

Seminář - Mentální koučink

   CISO pořádá přednášku Dr. Jelínka (bývalý osobní trenér Jaromíra Jágra a mentální kouč mnoha českých reprezentantů napříč sporty) na téma mentální koučink. V příloze je pozvánka. Prosím o potvrzení účasti do 15.5.2017. Seminář je pro trenéry CISO zdarma, ostatní mají účastnický poplatek 500Kč.


24.4.2017

GPC U17, Opava – singlový postup na GPA pro Matěje Kozelského

   V neděli 23.4.2017 se v Opavě konal turnaj GPC kategorie U17. Klimkovické barvy hájili tito hráči: Klára Petrušková, Adéla Závodná, Marta Larischová, Lucie Dubská, Matěj Kozelský, David Slíva, Ondřej Broda, Tomáš Černík, Lukáš Metz a Filip Häring. Tento turnaj byl „jako vždy“ kvalifikačním a vítězové si zajistili postup na GPA, který se koná 13. – 14.5. v Praze.
   To se povedlo pouze jednomu hráči a tím byl Matěj Kozelský, který vyhrál singlovou část, když ve finále zdolal orlovského Lukáše Franka 21:16, 21:15. V dívčím singlu do semifinále postoupila Klára Petrušková. Tam ale nestačila na Marii Studenou z Přerova 18:21, 12:21.
   V párových disciplínách musíme vyzvednou především chlapecký pár Kozelský, Slíva, který ve finále svedl třísetovou bitvu s párem Karel Wanke, Jakub Matula 20:22, 21:16, 17:21 a finálovou účast páru Závodná, Petrušková. Holky nestačily orlovskému páru Míčková, Morcinková 15:21, 14:21. Poslední medailové umístění „zařídil“ mixový pár Kozelský, Petrušková, když v semifinále nestačil na budoucí vítěze Franek, Míčková 16:21, 18:21.

 


24.4.2017

Lucie Metzová zcela ovládla turnaj kat. U13 v Lendavě

   S fantastickou formou a herní pohodou přijela do slovinské Lendavy jediná klimkovická zástupkyně Lucie Metzová. Ani v singlové, ba ani v deblové části turnaje nepoznala Lucka co je to chuť porážky a odvezla si z tohoto třídenního turnaje dvě zlaté medaile. Lucko super výkon.

GPB U17, Brno


24.4.2017

 GPA Dospělí – Memoriál Petra Sima 2017 - třetí místo v deblu pro Filipa Budzela

   Skvělou formu ukázal klimkovický Filip Budzel na turnaji GPA dospělých v Liberci (Memoriál Petra Sima 2017). Jako singlový kvalifikant se probojoval až do třetího kola, kde odehrál třísetový mač s budoucím vítězem turnaje Petrem Beranem 15- 21, 21-19, 11-21. Ještě lépe se Filipovi vedlo v deblu, kde s Janem Benbenkem dokráčel až do semifinále. Zde narazili na první nasazený pár Lukáš Holub, Jan Hubáček 15:21, 14:21. Blahopřejeme.


   Od pátku 21.04. do neděle 23.04.2017 se koná v Liberci turnaj dospělých kat. „A“ Memoriál Petra Sima 2017. Bohužel na tomto turnaji má náš oddíl jediného zástupce, který je Filip Budzel. Ten je představí v singlové části turnaje, kde dnes bude bojovat v kvalifikaci a v deblu spolu s Janem Benbenkem z Plesné. Průběžné výsledky můžete sledovat na tournamentu.

 

GPB U17, Brno

 Filip Budzel
 Jan Benbenek
- Lukáš Holub [1]
 Jan Hubáček
 15:21, 14:21 (Semifinále
 Filip Budzel
 Jan Benbenek
- Martin Herout [5/8]
 René Neděla
 21:12, 21:11
 Filip Budzel
 Jan Benbenek
-  Lukáš Kurz [3/4]
 Jakub Zahrádka
 21:16, 21:18
 Filip Budzel- Petr Beran [5/8] 15:21, 21:19, 11:21
 Filip Budzel- Jiří Vajsejtl  21:15, 15:21, 21:10
 Filip Budzel
 Jan Benbenek
-

 Jan Koňa
 Mirko Šmída

 18:21, 21:11, 24:22
 Filip Budzel- Jan Kubáček 21:4, 21:5 - Qualification
 Filip Budzel- Lukasz Cimosz (PL) 21:6, 21:17 - Qualification

19.4.2017

 Nominace na regionální výběry U13 O ČESKOKRUMLOVSKÝ POHÁR

 NA REGIONÁLNÍ VÝBĚRY U 13 O ČESKOKRUMLOVSKÝ POHÁR BYLI NOMINOVÁNI ZA OBLAST SEVERNÍ MORAVY
TITO HRÁČI A HRÁČKY (dle aktuálního celostátního žebříčku):

Chlapci:

  • Ovčačik Jan (Badminton Akademie Olomouc, z.s.)
  • Oswald Michal (TJ Sokol Klimkovice)
  • Lubeník Ondřej (SK Badminton Boreček Opava, z.s.)
  • Waliszewski Marek (Sportclub Metalurg)

Dívky:

  • Osladilová Kateřina (TJ Sokol Klimkovice)
  • Žurková Valerie (SK p.e.m.a. Opava)
  • Skařupová Lucie (SK Badminton Přerov, z.s.)
  • Helešicová Barbora (TJ Sokol Klimkovice)

19.4.2017

Mistrovství Evropy juniorů U19 v badmintonu ve Francii ve městě Mulhouse

   Od 7. do 16.4.2017 se uskutečnilo Mistrovství Evropy juniorů U19 v badmintonu ve Francii. Turnaj začal soutěží družstev, na kterou byly nominovány čtyři dívky a čtyři chlapci. Mezi nominovanými dívkami byla Tereza Švábíková.  Pak od 11.4. následovala soutěž jednotlivců a český tým doplnila ještě jedna dívka a chlapeckou část rozšířil Honza Somerlík.

   V soutěži družstev český tým společně s Terezou vybojoval vynikající 5.místo. Turnaj byl velice dobře obsazený a sešli se zde zástupci 26 zemí. Češi nejprve hráli s Dánskem 2:3, pak porazili Norsko 5:0 a Estonsko 4:1. Ve čtvrtfinále vyzvalo česko silného soupeře-domácí Francii s výsledkem 0:3. Vedoucí české reprezentace pan Rubáš to komentoval slovy: Páté místo v soutěži družstev na mistrovství Evropy juniorů je vůbec nejlepší český výsledek v historii! Respekt, který jsme si vybojovali u soupeřů, byl v hale znát na každé kroku. Předvedenou hrou jsme se zařadili mezi nejsilnější evropské země. Můžeme být hrdí na český tým!“

   Do soutěže jednotlivců byla Tereza Švábíková českou reprezentací nominována do singla a do debla s herní partnerkou Monikou Světničkovou. Honza Somerlík byl nominovaný do debla společně s herním partnerem Matějem Hubáčkem.

 A jak probíhal celý turnaj?

   Tereza Švábíkováprvní den nastoupila proti Němce Spöri a postoupila do druhého hracího dne a zde její výkon vedoucí české výpravy zhodnotil slovy: Tereza zvládla za jeden den porazit hned dvě medailistky z loňského mistrovství Evropy U17! Nejprve přehrála důrazně hrající i křičící Turkyni Unlu, potom otočila stav 0:1 v duelu se Španělkou Peňalver, kde šla skoro až na samou hranici bojovnosti i svých sil a vyhrála 2:1. Skvělá práce, Terko!“
  
Následoval třetí hrací den a ve čtvrtfinále nastoupila Tereza proti těžké soupeřce-jedné z velkých favoritek mistrovského titulu Yvonne Li (Německo), Tereza po bojovném výkonu podlehla velké německé favoritce Yvonne Li dvakrát 15:21, přesto ale vybojovala senzační 5. místo.

   Honza Somerlík s Matějem Hubáčkem první den nastoupili proti rakouské dvojici a bez problémů postoupili do dalšího hracího dne, kde je ovšem čekal 8. nasazený domácí deblový pár a těžký zápas. Vedoucí trenér se k tomu vyjádřil následovně: Nezvykle levoruký debl Honzy a Matěje zaskočil důrazně hrající osmé nasazené Francouze, kterým nepomohly ani šachy na pozici koučů, když ani šéftrenér francouzského týmu, který si přisedl na třetí set, nenašel recept na přesnou hru našich bojovníků. Životní výhra na největším turnaji roku!“ A Honza s Matějem zaznamenali cenný skalp osmých nasazených Francouzů Leo Rossiho a Thomase Baurese - 21:19 ve třetím setu! Následoval třetí hrací den. Kluci zvládli v souboji čtyř leváků porazit  bulharský pár Igor Panev - Dimitar Yanakiev 21:9 a 21:10. Ve čtvrtfinále na Honzu a Matěje čekal léta sehraný a na turnaji jako pár číslo dva nasazený debl Polska. Kluci vítězně uhráli první set a byli jen jeden set od evropské medaile. Polské duo nakonec další dva sety obrátilo ve svůj prospěch 21:14 a 21:10 a tak Honza s Matějem rovněž vybojovali 5.místo.  

   Nemohu jinak, než zakončit tento článek zase slovy vedoucího trenéra pana Rubáše: „Bilance pěti čtvrtfinálových účastí je skvělou vizitkou, která zjednává jméno českému badmintonu na evropské scéně a dává skvělý základ do budoucnosti.“

autor: Milada Somerlíková

 


 


19.4.2017

GP B U19 Most

   Na tento turnaj vyrazila početná skupina naších dorostenců především z kategorie U17 (Broda Ondřej, Metz Lukáš, Černík Tomáš, Kozelský Matěj, Červenková Tereza a Závodná Adéla) a jediným zástupcem spadajícím do této kategorie Ondrou Závodným. Turnaj byl celkem slušně obsazen a v těžké konkurenci se povedlo naším hráčům prosadit bohužel jen v mixech, kde skončili těsně před branami semifinále hned dva páry a obsadily pěkné dělené 5. místo (Závodná/Závodný, Škarková/Kozelský M.). Za zmínku ještě stojí výkon v singlu Adély Závodné, která si poradila s dobře hrající domácí hráčkou J. Skruhovou (Super Star Most). Ale v dalším kole narazila na Aničku Škarkovou (BK Kopřivnice) a ta ji bohužel i přes dobrou hru Adély vystavila nemilosrdnou stopku. I tak lze hodnotit turnaj pro naše hráče jako dobrou zkušenost a třeba příště bude stát více štěstí při jejich hře.

 


18.4.2017

Dobré výkony klimkovických v Berlíně

    Od pátku 14.3.2017 probíhal v Berlíně tradiční velikonoční turnaj Yonex Junior Cup. Klimkovice na tento turnaj vyslaly šestici svých hráčů. Kláru Petruškovou, Lucii Metzovou, Kateřinu Osladilovou, Barboru Helešicovou, Jana a Davida Slívovi.

   Úvodní den patřil mixům a klimkovické hráče bylo rozhodně vidět. Nejdéle na hřišti vydržel Jan Slíva, který se svou dánskou spoluhráčkou Marlene Sørensen svou kategorii vyhrál. Jejich finálový zápas začal hrubě po 20 hodině. Aktivní hra minimum chyb vedla k vítězství v kategorii U19 B. Další medailová radost propukla v kategorii U11 A, kde mixový pár Kateřina Osladilová, Adam Srnec prohráli až ve finále s výtečným dánským párem Colin Lilllholm [1], Anna Sofie Nielsen 15:21, 20:22. A krůček od medaile byla Barbora Helešicová, která se svým německým partnerem obsadila nepopulární 4. příčku. Smíšený pár Lucie Metzová, Vratislav Erhart úspěšně zvládl základní skupinu kat. U15A a ve vyřazovacím pavouku dokráčel do osmifinále. Zbývá se zmínit o výkonu posledního klimkovického páru Klára Petrušková, David Slíva. Ti v kategorii U15 A podali jen průměrný výkon a oba zápasy ve skupině prohráli po hrubých vlastních chybách.

   Celý sobotní den turnaje byl určen singlu. Opět se hrálo nejdříve ve skupinách, ze kterých postupovali nejlepší dva hráči.  Je potěšitelné, že základní skupinu zvládli všichni klimkovičáci až na Davida Slívu, který svou nepřesnou hrou své zápasy prohrál. Nejlépe si vedla Barbora Helešicová, kterou svou skupinu U13B vyhrála a brala zlato. A to nebylo vše. Stříbrné umístění si vybojovali Kateřina Osladilová U11A, Lucie Metzová U13A a Jan Slíva U19B. Klára Petrušková v kat. U15A po vyčerpávajícím mači se silnou Dánkou Victoria Lehmann (21:12, 21:17) nastoupila proti orlovské Tallulah Sharleen Van Coppenolle na kterou již nestačila a obsadila 5.místo.

   Neděle patřila deblu. A také tady naši hráči vystoupali na stupně vítězů. Nejvýše pár Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová – zlato z kat. U13B, Jan Slíva, Felix Claes [2] (Německo) – stříbro ze spojené kategorie U19B a U22B. Nepopulární bramborové medaile si odvezli David Slíva, Jan Janoštík a Klára Petrušková, Tallulah Sharleen Van Coppenolle v kat. U15A, Lucie Metzová, Martina Ševčíková v kat. U13A.

   Co dodat na závěr. Všichni hráči podávali během celého turnaje velmi dobré výkony. Pokud dobře počítáme, tak jsme celkově dovezli 9 medailí (4. zlaté, 5. stříbrných). Velmi kvalitně byla obsazena kategorie U15A, kde především Dánsko dovezlo na turnaj kvalitu. Nejúspěšnějšími hráči byli Jan Slíva (zlato a dvě stříbra), Kateřina Osladilová (zlato a dvě stříbra) a Barbora Helešicová (2 zlaté). Turnaj ukázal, že v kategoriích do U13 jdeme dobrou cestou. V U15-ce, byl rozdíl mezi nejlepšími a námi v pohybu po kurtu, přesnosti a rychlosti úderů, a hlavně v psychice. Umíme s těm i nejlepšími zahrát fantasticky a vítězně, ale v dalším kole tuto kvalitu nejsme schopni zopakovat. A to na takovém turnaji k dobrému umístění nestačí.

 


Výsledky Jan Slíva

Výsledky David Slíva

Výsledky Klára Petrušková

Výsledky Lucie Metzová

Výsledky Kateřina Osladilová

Výsledky Barbora Helešicová

 


18.4.2017

Kateřina Tomalová 3. místo na Croatian International

   Kateřina Tomalová zakončila úspěšný turnaj v Chorvatsku semifinálovou porážkou od Anne Hald (Dánsko). Ze Záhřebu z turnaje Future Series odjíždí s bronzovou medailí za dvouhru žen a k tomu pátým místem ve smíšené čtyřhře s Filipem Budzelem. Navíc Filip Budzel v deblu se svým dánským kolegou Peder Sovndal došel až do osmifinále. V singlové části turnaje Filip zvládnl kvalifikaci a první kolo hlavní soutěže. V druhém kole srdnatě bojoval, ale Bulhar Alex Vlaar byl nad Filipovy síly (19:21, 22:20, 8:21). Oběma hráčům blahopřejeme.

 GPB U17, Brno


11.4.2017

2017 European Junior Championships - Honza Somerlík čeká na deblový start

     Již dnes se rozběhne na ME Juniorů turnaj jednotlivců. Klimkovický Jan Somerlík zasáhne do bojů zítra odpoledne. Zahraje si spolu s Matějem Hubáčkem debla proti rakouskému páru Philip BIRKER, Jakob SORGER. Tereza Švábíková vyběhne na singlový kurt zítra po poledni a vyzve německou hráčku Ann-Kathrin SPÖRI a v podvečer spolu s Monikou Světničkovou finský pár Eerika KUURNE, Henna-Leena LINDBERG. Sledujte české hráče na tournamentu a youtube.

 

GPB U17, Brno


11.4.2017

YONEX-Junior-Cup Berlín - Již dnes !!!!


 

GPB U17, Brno


11.4.2017


 

 


10.4.2017

Trénink s Tomášem Mendrekem

 

10.4.2017

GPB U17 v Brně – jedenkrát před branami semifinále

    V uplynulém víkendu se v Brně konal turnaj GPB U17. Oproti nominaci se do soutěže dostalo jen trio klimkovických hráčů. Klára Petrušková, Matěj Kozelský a David Slíva. Hrálo se v pěkné universitní hale s dobrým světlem, správnou výškou a dobrou organizací.

   Jako tradičně turnaj odstartovaly boje smíšených párů. Náš zkušenější pár Matěj – Klára se rozjížděl poněkud pomalu a moc nechybělo, aby nenasazený pár (Jan Dajčar, Nicole Pazderková) senzačně přes náš pár postoupil. Naštěstí jsme třetí set uhráli s přehledem (21:19). V druhém kole to bylo herně o poznání lepší, když si vyšlápli na druhý nasazený pár Lukáš Franek [2], Radka Šilhavá 21:19, 21:19. Třetí mixový souboj byl již boj o medailové pozice (osmifinále). Tam na ně čekala velice zdatná překážka v podobě páru Jan Hora [5/8], Soňa Hořínková. První set byl velice vyrovnaný a náš pár měl po většinu setu navrch. Bohužel závěr setu zvládl lépe soupeř (23:21). Nezvládnutý závěr prvního setu nás srazil do kolen a zvednout jsme se již nedokázali (21:15). Druhý náš pár David Slíva s mosteckou hráčkou Markétou Kohoutovou to měli o dost těžší. V prvním kole nastoupili proti budoucím vítězům Martin Slíva [3/4], Barbora Otáhalová. Proti tomuto páru nastoupili s velkým respektem a když soupeř vyrukoval s bezchybnou hrou bylo o utkání rychle rozhodnuto 8:21, 9:21. pokračování.

 



10.4.2017

GRAND PRIX POLSKI, KATOWICE - zlato a stříbro pro Lucku Metzovou

   Od pátku 7.4. do neděle 9.4.2017 bojovala klimkovická Lucie Metzová na mezinárodním turnaji GRAND PRIX POLSKI, který se konal v Katovicích. A Lucka si v kategorii U13 vedla náramně, když singlovou část turnaje vyhrála a v deblové části spolu s Matějem Rzeplinskim vybojovali stříbrnou medaili. Gratulujeme.

 
GPB U17, Brno

9.4.2017

Filip Budzel na Finnish Open 2017

   Po úspěšně zvládnuté baráži a postupu do extraligy se klimkovický Filip Budzel přesunul z Čech do Finska, kde bojoval ve městě Vantaa na turnaji Finnish Open 2017. Na své sociální sítí zhodnotil tento turnaj takto:

   "Finnish open... Dost dobře obsazený turnaj. Prohra v prvním kole proti finskému hráči. Hra byla dost vyrovnaná. Skore 21:14 a 21:14 tomu ale neodpovídá .
   Na debl jsem nastoupil s mým kamarádem z Dánska Peder Søvndal V prvním kole jsme porazili Finy a v druhém kole na náš čekal nasazený pár z Polska. Tahali jsme se bod po bodu... bohužel kluci byli více sehraní a v koncovce jistější. Prohráli jsme 21:17 21:18. Tímto pro mě Finnish open končí. Teď se musím vyléčit z rýmečky a kašlíku a ve středu hurá do Chorvatska."

 

GPB U17, Brno

 Filip Budzel
 Peder Sovndal

Dánsko
-Polsko Pawel PRADZINSKI [6]
 Jan RUDZINSKI
 17:21, 18:21
 Filip Budzel
 Peder Sovndal

Dánsko
-Finsko Juha Honkanen
 Miika Lahtinen
 14:21, 22:20, 21:12
 Filip Budzel-Finsko Anton Kaisti [6] 14:21, 14:21 - Qualification

7.4.2017

2017 European Junior Championships - páté místo pro český tým, zlatá Franice

   Na juniorském ME se o víkendu odehrály základní skupiny. Česká republika byla nalosována do skupiny 1 spolu s družstvy Dánska, Norska a Estonska. Po těsné prohře se silným dánskem jsme si hladce poradily s Nory i Estonci, a postoupili do vyřazovacích osmifinálových bojů. V boji o medaile jsme vyzvaly domácí tým Francie. Ten se ukázal nad síly českých reprezentantů a tak Česká republika skončila na pěkném pátém místě.

Dosavadní výsledky českého týmu:

Česko – Dánsko 2:3
Česko – Norsko 5:0
Česko – Estonsko 4:1
Česko – Francie 0:3

GPB U17, Brno

6.4.2017

O víkendu dva GPB turnaje - U17 v Brně a Jouda CUP v Praze

 

GPB U17, Brno

 

GPB Dospělí - Jouda Cup


1.4.2017

Přepisujeme historii - Klimkovice v Extralize !!!!

   V prosluněné sobotní v Plzni léta páně 2017 se přepsala historie badmintonového oddílu TJ Sokol Klimkovice.  Ano, právě Plzeň hostila na prvního apríla barážový turnaj o postup do extraligy družstev dospělých. Pro náš tým to byl již druhý pokus. Musíme uznat, že Plzeň nám chutnala. Pod vedením zkušeného trenéra Jirky Halfara st. klimkovický tým ve složení Filip Budzel, Jan Somerlík, Petr Tomala, Jan Benbenek, Jiří Halfar ml., Katarína Šariščanová, Zuzana Bláhová, Marika Davidová a Jakub Láznička zvládl baráž na jedničku a před 16 hodinou mohl slavit postup do extraligy. Při výčtu hráčů nesmíme zapomenout také na Dominiku Budzelovou a Michala Vašátka, kteří nemohli na turnaj odjet, neboť si plnili studijní povinnosti.

Pojďme si připomenout klimkovickou cestu do extraligy.

   První pokus, který jsme ještě nezvládli jsme měli loni, kdy jako nováček 1. ligy dospělých – skupiny východ jsme se do baráže také podívali. Tehdy týmy TJ Astra ZM Praha „A“, TJ Sokol Dobruška „A“, BK TU v Liberci nad naše síly. Letos coby obhájci vítězství 1. ligy dospělých jsme to měli rozhodně těžší. Což dokládají výsledky 4.kola, které se konalo v Českém Těšíně. Tam zápasy mezi adepty na baráž skončily remízou tří mužstev (Pardubice, Č. Těšín, Klimkovice). Naštěstí odveta v domácím prostředí dopadla výborně. Hurá do baráže!! Pro úspěch v plzeňské baráži byl důležitý hned první zápas proti Radotínu (5:4), kde o naší výhře rozhodoval až přidaný devátý zápas. Postupovou jistotu jsme dokončili v zápase proti Astře Praha (5:3). Zápas již postupujících týmů (Klimkovic a Plzně) se neodehrál.

   Všem hráčů a trenérům gratulujeme za super týmové výkony. A přání do budoucna: zahrát si extraligu v nové klimkovické hale.

 



4.4.2017

GPB U13 – osmifinálová účast Michala Oswalda - hodně nebo málo??

   První aprílový víkend se konal v Praze (Radotíně) první letošní GPB kategorie U13. Tohoto turnaje se zúčastnili čtyři naši hráči, a to Bára Helešicová, Ondra Petruška, Michal Oswald a Štěpán Kozelský. V mixech se představili Michal s Natálii Slabou a Bára se Štěpánem, bohužel oba páry hned v prvních zápasech podlehli soupeřům a tím jejich jízda skončila. Ve dvouhrách Ondra prohrál s Janem Bruncem v prvním kole, v souboji o umístění zvítězil nad Janem Kočárníkem, se kterým se pokusili ve čtyřhře porazit pár Rákosník-Štěpánek, bohužel neúspěšně. Štěpán se dostal do druhého kola, ve kterém podlehl Jaroslavu Karbanovi. Ve druhém kole se také představili Michal a Bára. Michal se pustil posilněn vítězstvím z prvního kola nad Štěpánem Líbalem do Martina Šebesty a postoupil do třetího kola společně s Bárou, která si poradila s Janou Flussarovou. Ve třetí kole už Bára štěstí neměla, zvítězila hlava nad hrou a Bára podlehla ve třech setech Barboře Kortusové, která se pak probojovala až do finále. Michal dále bojoval jako lev, poradil si s Michalem Bršťákem a nám svitla naděje na účast v nedělních bojích. Bohužel pozdější vítěz Tomáš Bláha byl nad jeho síly. Michal ještě se Štěpánem bojovali ve čtyřhře, ale také neúspěšně, podlehli páru Křivka-Šolar. Věříme, že si naši bojovníci odvezli spoustu zkušeností a další turnaje pro ně budou úspěšnější.

 


29.3.2017

Baráž o účast v extralize smíšených družstev 2017/2018 - druhý klimkovický pokus

           Po obhajobě prvenství v 1. lize dospělých družstev – skupiny východ pro rok 2016/2017 a postupu do baráže o extraligu, nastává druhý pokus si vybojovat účast v extralize. Dnem „D“ se stává tato sobota 1.4.2017 a místo s „M“ se stává pro Klimkovice daleká Plzeň. Do Plzně rozhodně nejedeme jako horcí favorité na postup, ale nic není nemožné. Plzeňskou baráž pořadatelé vměstnali do jednoho dne, a tak si při „výkopu“ v 8:30 hod. budeme muset přivstat. Klimkovický tým vyráží do baráže ve složení: Filip Budzel, Jan Somerlík, Petr Tomala, Jan Benbenek, Jiří Halfar ml.Katarína Šariščanová, Zuzana Bláhová, Marika Davidová a Jakub Láznička. Celé výpravě samozřejmě bude „šéfovat“ Jiří Halfar st. .

 

Aktuální výsledky:

Klimkovice - Radotín 5:4

Klimkovice - Astra Praha 5:3

Klimkovice - Plzeň 8:0 scr.

 

 


29.3.2017

GPB U13 - Klimkovický kvartet míří do Prahy

        Již o tomto víkendu míří klimkovický kvartet na turnaj GPB U13, který pořádá oddíl Sokol Meteor Praha – Radotín. V sobotu na apríla a na mezinárodní den ptactva vyběhnou čtyři klimkovičáci ve složení Barbora Helešicová, Štěpán Kozelský, Ondřej Petruška a Michal Oswald na místní palubovku.  Pevně věříme, že se hráčům podaří vydržet v soutěži až do neděle, kdy budou probíhat finálové boje.

 

 


27.3.2017

1. kolo oblastního přeboru dr. žáků - úspěšné vykročení našich týmů

     V sobotu 25.3.2017 proběhlo v Orlové první kolo okresního přeboru smíšených družstev žáků. Jak již bylo napsáno níže, náš oddíl do soutěže přihlásil dvě družstva. 

   Družstvo Klimkovic „A“ potvrdilo roli favorita a během 28 zápasů ztratilo jediný. Postupně si poradilo s týmy Přerova 6:1, Kopřivnice 7:0, Omega Olomouc 7:0 a Akademie Olomouc také 7:0.

   Družstvo Klimkovic „B“ v silně omlazené sestavě si vedlo překvapivě skvěle, když z pěti odehraných kol tři vyhrálo. „B“ tým se utkal s týmy Orlové 5:2, Omega Olomouc 4:3, Akademie Olomouc 4:3, Český Těšín 1:6 a Boreček Opava 0:7.
   Tento tým si za své vystoupení v prvním kole zaslouží velkou pochvalu. A zvláště pak dívčí část. Melánie Gráfová, Veronika Čížová a nejmladší účastnice Eva Habustová naskočily do turnaje s minimálními turnajovými zkušenostmi. Eva pak přímo z přípravky. Bez bázně se pustily do zkušenějších soupeřů a žádný míč jim nedaly zadarmo. Super výkon!

 

 

Klimkovice "A"
 
Klimkovice "B"


27.3.2017

Bronz pro Kateřinu Tomalovou na YONEX Polish Open

   Fantastické třetí místo si vybojovala Kateřina Tomalová se svou spoluhráčkou Terezou Švábíkovou na turnaji YONEX Polish Open 2017. Spanilou deblovou jízdu zastavil až v semifinále indonéský pár Yulfira BARKAH, Meirisa Cindy SAHPUTRI (10:21, 13:21). Na cestě za deblovým bronzem musely holky přehrát své sokyně z Litvy, Běloruska a Ukrajiny.

   Na rozdíl od deblového losu, byl ten singlový pro Katku nepříznivý. Již v prvním kole na Katku čekala turnajová pětka ruska Natalia Perminova (11:21, 15:21). Tereze Švábíkové se vedlo v této části turnaje o poznání lépe. Po úspěšně baráži zvládla také první kolo proti polské hráčce Wiktoria Dabczynska (19:21, 21:10, 21:11). V druhém kole pak sehrála vyrovnaný zápas s Malajkou Ying Ying LEE [6] (16:21, 17:21). Oběma holkám gratulujeme.




24.3.2017

Zemřel bývalý předseda ČBaS Ivan Škácha, bylo mu 57 let

     S velkou lítostí oznamujeme, že dne 23. 3. 2017 zemřel po těžké nemoci ve věku 57 let bývalý předseda ČBaS, dlouholetý badmintonový funkcionář, kamarád a skvělý člověk pan Ivan Škácha.


23.3.2017

Startuje oblastní přebor smíšených družstev žáků 2017

     V sobotu 25.3.2017 se rozběhne kolotoč čtyř turnajů oblastního přeboru smíšených družstev žáků - oblast Severní Morava. První kolo se odehraje v Orlové od 8:30 hod.

Klimkovice „A“ budou hrát v sestavě: Jan Janoštík, David Slíva, Filip Häring, Adam Pospíšek, Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Kateřina Osladilová

Klimkovice „B“ vyběhnou na kurt v sestavě: Michal Oswald, Štěpán Kozelský, Ondřej Petruška, Jan Ptáček, Eva Habustová, Melánie Gráfová, Veronika Čížová

Turnajový program na sobotu:

Klimkovice „A“ se utkají s týmy SK Badminton Přerov, BK Kopřivnice, BK Omega Olomouc, Badm. Akademie Olomouc

Klimkovice „B“ čekají týmy TJ Orlová Lutyně, BK Omega Olomouc, Badm. Akademie Olomouc, Slavoj Český Těšín, SK Badm. Boreček Opava.
 

Aktuální výsledky:

Klimk. A - SK Přerov 6:1

Klimk. B - TJ Orlová 5:2

Klimk. A - BK Kopřivnice 7:0

Klimk. B - Omega Olomouc 4:3

Klimk B - Akad. Olomouc 4:3

Klimk. A - Omega Olomouc 7:0

Klimk. B - Slavoj Č.Těšín 1:6

Klimk. A - Akad. Olomouc 7:0

Klimk. B - Boreček Opava 0:7


23.3.2017

Mladí klimkovičáci bojovali na Borečku - stříbro Verča Čížová, bronz Michal Oswald

      V sobotu 18.3.2017 se konal v Opavě tradiční dětský badmintonových turnaj s početnou účastí - 65 dětí.  Klimkovický tým reprezentovali: Oswald Vít, Čížová Veronika, Mrózek Daniel, Holá Bára, Dejlová Tereza, Oswald Michal, Kraus Martin a Kostka Jaromír.  A byli jsme vidět. Medailové pozice si vybojovala v kategorii U11 Veronika Čížová a odvezla si stříbrnou medaili. Druhou, bronzovou „placku“ si odvezl Michal Oswald v kategorii U13. Zbylé mladé klimkovické naděje bojovaly, co jim síly stačily. Běhaly po kurtu jak torpédo, smečovaly jako Tan Boon Heong, bránily svoji polovinu kurtu jako Lee Chong Wei, a naháněly soupeřům hrůzu jako Lin Dan. Všem blahopřejeme k dobrým výkonům.


23.3.2017

Kateřina Tomalová na YONEX Polish Open 2017

   Kateřina Tomalová se právě účastní turnaje YONEX Polish Open 2017, který se koná v polském hlavním městě Varšavě. Jak se Katce a ostatním českým hráčům aktuálně daří se můžete podívat na tournamentu.

 Kateřina Tomalová
 Tereza Švábíková
-Indonesia Yulfira BARKAH
 Meirisa Cindy SAHPUTRI
10:21, 13:21
 Kateřina Tomalová
 Tereza Švábíková
-Ukrajina Vladyslava LESNAYA
 Darya SAMARCHANTS
14:21, 21:18, 21:13
 Kateřina Tomalová
 Tereza Švábíková
-Bělorusko Anastasiya CHERNIAVSKAYA
 Alesia ZAITSAVA
 24:22, 21:14
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ-Malajsie Ying Ying LEE [6] 16:21, 17:21
 Kateřina Tomalová
 Tereza Švábíková
-Litva Liana LENCEVICA [PFQ]
 Jekaterina ROMANOVA
 17:21, 21:7, 21:16
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [7]-PolskoWiktoria DABCZYNSKA 19:21, 21:10, 21:11
 Kateřina Tomalová-Russia Natalia PERMINOVA [5]

 11:21, 15:21

 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [7]-Ukrajina Darya SAMARCHANTS 24:22, 21:19 - kvalifikace
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [7]-Sweden Ashwathi PILLAI 21:19, 21:14 - kvalifikace

20.3.2017

GPB-U15 Pardubice - stříbro a dva bronzy pro klimkovické dívky

   Sedmička našich mladých hráčů ve složení Veronika Dejlová, Marta Larischová, Lucie Metzová, Barbora Helešicová, Kateřina Osladilová, Filip Häring  a Adam Pospíšek vyrazila bojovat o cenné body na pardubický turnaj GPB-U15.

   A dívčí část výpravy nás potěšila zejména vystoupením ve dvouhrách. Veronice Dejlové se konečně podařilo prodat to, co má natrénováno a také díky své bojovnosti zvládla několik vypjatých koncovek setů, kdy např. ve čtvrtfinále odvrátila brněnské Polákové dva mečboly! V semifinále proti suverénce Markétě Kohoutové z Mostu to již nestačilo, ale i tak Verča zřejmě zaznamenala nejlepší výsledek kariéry. Gratulujeme!

   Lucka Metzová nastupovala do singlu jako turnajová dvojka a tuto pozici dokázala potvrdit! Výše už to tentokrát nešlo, proti byla výtečně hrající Kohoutová a zejména nachlazení, se kterým Lucka od středy bojovala. Na turnaj  sice Lucka přijela v jakž takž provozuschopném stavu, ale pohybová lehkost z posledních dvou týdnů se vytratila a ve finále vydržela fyzicky i psychicky jen do půlky obou setů. I přes tuto nepohodu je třeba ocenit, že zvládla předchozí zápasy, zejména vypjaté čtvrtfinále proti Říhové i semifinále proti Ševčíkové.

   V singlech sejiž nikomu dalšímu nepodařilo překonat 1.kolo.

   V mixovém turnaji se Lucka se svým spoluhráčem Dominikem Kopřivou (Přerov) probojovali po solidní hře až do semifinále, kde ve třech setech podlehli páru Rzeplinký-Ševčíková. Ostatním našim párům ve složení Häring-Dejlová, Pospíšek-Larischová a Černotík (Růžďka)-Osladilová se tolik nevedlo a ztroskotali v 1.kole.

   Ve čtyřhrách jsme nejvíce čekali od Lucky Metzové, která nastupovala po boku brněnské Martiny Ševčíkové. A dá se říci, že holky nezklamaly, i přes velké fyzické Martinino vyčerpání v sobotním večeru (zápasy končily až po 20.hodině) dokázaly přejít přes dva velmi houževnaté páry a nestačily až na druhé nasazené a pozdější vítězky Novákovou a Štěříkovou z Nejdku. Dosažené 5.-8.místo bylo v dané chvíli maximem možného. Potěšily také naše mladé holky Barča s Kačkou vítězstvím v 1. kole, ale zejména předvedenou hrou v následujícím kole proti brněnskému páru Mendreková-Pol&a acute;ková, kdy byly dlouho vyrovnanými soupeřkami. Také Filip s Adamem přešli přes úvodní kolo, ale druhé bylo již nad jejich síly. Verča Dejlová pak poprvé nastoupila po boku Denisy Granátové z Olomouce a zatím to na překonání 1.kola nestačilo.

 


18.3.2017

Klimkovice mistři 1. ligy dospělých - skupina východ

   Dnes (v sobotu) 18.3.2017 se podařilo našemu týmu obhájit titul mistra 1. ligy dospělých družstev – skupiny východ. Borci Dominika Budzelová, Mária Šariščanová, Filip Budzel, Petr Tomala, Jan Somerlík, Jan Benbenek a Jiří Halfar si v posledním klání poradili s týmy TJ Sokol Polabiny Pardubice 5:3 a TJ Slavoj Český Těšín 7:1 a můžou se těšit na barážové boje o extraligu. Velká gratulace !!!!!


 


14.3.2017

1. liga družstev dospělých - finále o play off na domácí palubovce



14.3.2017

2017 European Junior Championships - nominace

    Vedení badmintonového svazu dnes zveřejnilo nominaci na Mistrovství Evropy Juniorů jak pro soutěž družstev, tak pro soutěž jednotlivců. MEJ se koná ve francouzském městě Mulhouse v termínu od 7.4. – 16.4.2017. Příjemná zpráva pro náš oddíl je ta, že v nominaci nechybí náš Jan Somerlík a bývalá hráčka Klimkovic Tereza Švábíková. Oběma borcům gratulujeme.

Nominace do soutěže družstev:    

Junioři: Petr Beran, Matěj Hubáček, Jan Louda, Ondřej Král (přihlášeni rovněž náhradníci: Cristian Savin, Jan Somerlík a Tomáš Švejda)
Juniorky: Berta Ausbergerová, Bára Hadáčková, Monika Světničková, Tereza Švábíková (přihlášeny rovněž náhradnice: Veronika Dobiášová, Michaela Zelinková a Kateřina Zuzáková)

Pro soutěž jednotlivců potom byla vybrána níže uvedená sestava:

Dvouhra juniorů: Jan Louda, Ondřej Král
Dvouhra juniorek: Tereza Švábíková, Monika Světničková
Čtyřhra juniorů: Ondřej Král – Petr Beran, Matěj Hubáček – Jan Somerlík
Ctyřhra juniorek:
 Monika Světničková – Tereza Švábíková, Berta Ausbergerová – Michaela Zelinková
Smíšená čtyřhra: Petr Beran – Bára Hadáčková, Matěj Hubáček – Berta Ausbergerová


14.3.2017

GPB U15 Pardubice 2017 - již tento víkend

  Již tento víkend proběhne v Pardubicích turnaj GBP U15. Na tournamentu je aktuální stav účastníků. K dnešnímu dni se do soutěže dostali:

 

Jméno a příjmení

Mix

Singl

Debl

  

Jméno a příjmení

Mix

Singl

Debl

Lucie Metzová

A

A

A

  

Adam Pospíšek

A

A

-

Veronika Dejlová

A

A

A

  

Barbora Helešicová

A

-

-

Filip Häring

A

A

A

  

Marta Larischová

A

-

-

Kateřina Osladilová

A

A

-

  

 

 

 

 


14.3.2017

Přebor Klimkovic a MS župy - dobré výsledky domácích hráčů


  Připravujeme.

Kategorie U11
Kategorie U13

Kategorie U15

Kategorie U17


14.3.2017

GPC U15, Brno Slatina - singlové zlato a dva bronzy pro Lucku Metzovou

   V sobotu 11.3.2017 se v Brně Slatině konal otevřený turnaj kategorie GPC U15. Jediná klimkovická zástupkyně Lucie Metzová si vedla na turnaji nadmíru dobře. S přehledem vyhrála singlovou část turnaje, když ve finále jasně porazila slovenskou hráčku Adrianu Drgovou 21:9, 21:10. V mixu spolu s Dominikem Kopřivou dosáhli na bronz, když v boji o finále podlehli páru Kudláč, Hlavačková 19:21, 17:21. A nakonec stejný výsledek Lucka zopakovala spolu s Marinou Ševčíkovou v deblu, když podlehly budoucím vítězkám Šilhavá, Hejduková ve třech setech 21:18, 17:21, 16:21. Výborný výkon, gratulujeme.

 

 


12.3.2017

Kateřina Tomalová na YONEX All England Open

     Jediná česká zástupkyně v singlové části Kateřina Tomalová se představila na prestižním turnaji YONEX All England Open. Tento silně obsazený turnaj kategorie Superseries Premier se konal v termínu 7. – 12.3.2017 v Birminghamu. Katka si na turnaji zahrála „pouze“ jeden zápas, když prohrála s Angličankou Fontaine Mica Chapman (13:21, 19:21), ale i tak odjížděla z tohoto turnaje dobře naladěná.

Co řekla Katka na svém facebookovém profilu krátce po zápase:

   „Nejstarší a nejprestižnější turnaj světa, prize money 600 000 USD (srovnej s tenisem), olympijští vítězové, mistři světa, hrající legendy a... moje maličkost.
   I když jsem v soutěži pobyla pouze 32 minut, bylo to krásných 32 minut a už samotná účast pro mě byla výhrou a jedním ze splněných badmintonových snů. Zároveň je to i velká motivace do dalšího tréninku, když člověk kolem sebe vidí samé superstar a vidí, že se to dá hrát i jinak .“


11.3.2017

Velká cena města Plzně 2017 - GPA Dospělých

   Jen dva klimkovičtí hráči odcestovali na GPA turnaj dospělých „Velká cena města Plzně 2017“. Jan Somerlík si zahrál všechny kategorie a Dominika Budzelová, si zahrála singlovou a mixovou část turnaje. Oba naši hráči nemuseli hrát páteční kvalifikaci, a tak se mohli soustředit na sobotní zápasy. Cenný skalp si připsal Honza Somerlík, který v druhém kole porazil na tři sety nasazenou turnajovou dvojku Lukáše Holuba. Naopak osmifinálový soupeř Ondřej Klimeš zvládl proti Honzovi lépe vyrovnané koncovky prvního a třetího setu a mohl se těšit na boj o finále. Dominika Budzelová v těžkém singlovém losu narazila v druhém kole na nasazenou dvojku Moniku Světničkovou, které hladce podlehla 0:2 na sety. A ani v mixu nebyl los pro náš pár přívětivý. Ten nám „přihrál“ do druhého kola Lukáše Holuba se Sabinou Milovou. V dramatickém tříséťáků měl nakonec navrch soupeř. Stejný scénář měl také mužský debl, kde Honzové Somerlík a Benbenek nedokázali v osmifinále přehrát pár Jiří Král a Jiří Vajsejtl. Také na tři sety.

 

 Jan Somerlík
 Jan Benbenek [5/8]
- Jiří Král
 Jiří Vajsejt
 21:17, 18:21, 17:21
 Jan Somerlík
- Ondřej Klimeš [5/8] 19:21, 21:9, 17:21
 Dominika Budzelová
- Monika Světničková [2] 8:21, 10:21
 Jan Somerlík  Lukáš Holub 21:19, 11:21, 21:17
 Dominika Budzelová- Tereza Weinerová 21:7, 21:10
 Jan Somerlík- Matěj Ehm 21:9, 21:8
 Jan Somerlík [5/8]
 Dominika Budzelová
- Lukáš Holub
 
Sabina Milová
 16:21, 21:17, 16:21
 Jan Somerlík [5/8]
 Dominika Budzelová
- Vojtěch Brothánek
 Michaela Myšáková
 21:17, 21:6

8.3.2017

Změna v nominaci na mistrovství Evropy dospělých

      Pro zranění nebude startovat na mistrovství Evropy dospělých Michaela Fuchsová po boku Alžběty Bášové. Naopak do soutěže se dostane klimkovická hráčka Kateřina Tomalová spolu s exklimkovickou Terezou Švábíkovou.

2.3.2017

Přebor Klimkovic a MS župy ČOS

      V termínech 10.3. a 11.3.2017 se koná 12. ročník otevřeného GPC turnaje „Přebor Klimkovic a MS župy ČOS“. Turnaj je určený pro kategorie U13 a U17 (sobota) a kategorie U11 a U15 (neděle). Z našeho oddílu by se měli představit všichni hráči od přípravky až po zkušené matadory z kategorie U17. Více informací naleznete v propozicích turnaje.


6.3.2017

Perný týden Lucie Metzové - Soustředění Talent Teamu a zlato z GPC-U17!

      Velmi náročný, ale nadmíru úspěšný týden prožila klimkovická hráčka Lucie Metzová.
 
   Nejprve od neděle do úterka (26.-28.2.2017) absolvovala krátké, ale intenzivní soustředění Talent Teamu v Nymburku. Soustředění bylo určeno sledovaným hráčům ročníků 2004 a 2005 s výhledem na MEJ U15 v roce 2018. Přípravu vedli Tomáš Krajča s Markétou Osičkovou, kteří se zaměřili na nácvik správné úderové techniky a pohybu po kurtu. Trénink dále doplnili o posilovací a balanční cvičení a také o teoretickou část, kde vedli mladé hráče k zamyšlení nad vlastním tréninkovým procesem a také s nimi diskutovali o regeneraci, životosprávě, stravě a mentální přípravě. Náplň a zhodnocení campu z pohledu trenéra Krajči naleznete zde: http://czechbadminton.cz/article/technicky-camp-talent-team-se-v-nymburce-venoval-spravne-technice-uderu-pohybu. Vzhledem ke krátkému časovému rozsahu soustředění se trenér Krajča netajil tím, že by toto soustředění mělo pro mladé naděje fungovat zejména jako inspirace a motivace do další badmintonové práce.
 
   A že se mu podařilo tuto vizi beze zbytku naplnit u Lucky Metzové jsme se přesvědčili hned na sobotním otevřeném GPC-U17 ve Velkých Pavlovicích! V úvodním mixovém zápase v tandemu se svým bratrem Lukášem ještě prožila malé zklamání z velmi těsné prohry, v následujících 6 zápasech ale nenašla přemožitelku! V singlovém pavouku postupně porazila ve dvou setech Korábovou (Hustopeče),  ve třech setech turnajovou jedničku Polákovou (FSpS MU Brno), v semifinále si pak poradila ve dvou setech se Shafferovou (Sharks Brno) a ve finále ve třech setech s druhou nasazenou Klapalovou (Ivančice)! Lucka tak ve svých 12 letech slaví překvapivé zlato v kategorii U17. A po náročných singlových bitvách ji ještě čekala 4-hrová soutěž. Se svojí  hustopečskou kamarádkou z Talent Teamu Martinou Ševčíkovou nejprve porazily ve třech setech ivančický pár Klapalová-Štefulíková, v semifinále pak v další tuhé třísetové bitvě turnajové dvojky  Polákovou-Mendrekovou (Brno) a teprve ve finále podlehly prvnímu nasazenému páru Veselá-Pazderková (Lanškroun). Nutno dodat, že i přes obrovskou únavu našeho páru a dvousetovou prohru byl finálový průběh hry proti fyzicky mnohem zdatnějším soupeřkám naprosto vyrovnaný.  Holky se velmi dobře doplňovaly, Lucčin cit pro míč podpořila Martina ohromnou bojovností s mnohdy až akrobatickými zákroky.  
 
   V dalších bojích úplně nepropadl ani Lukáš Metz, v singlu i deblu (spolu s olomouckým Šimonem Kociánem) prošel sice vždy jen do druhého kola, ale proti výše postaveným soupeřům předvedl solidní výkony.

 

 


2.3.2017

Kateřina Tomalová na YONEX All England Open

     Jediná česká zástupkyně v singlové části Kateřina Tomalová se představí na prestižním turnaji YONEX All England Open. Tento silně obsazený turnaj kategorie Superseries Premier se koná v termínu 7. – 12.3.2017 v Birminghamu. Kromě Katky se v turnaji představí ještě dva čeští hráči. Mixový pár Jakub Bitman a Alžběta Bášová. Katka se střetne v kvalifikaci s domácí hráčkou Fontaine Mica Chapman, která je 87 hráčkou na světovém žebříčku (Katka atakuje 127 místo). Přejeme Katce dobrou hru a hlavně, aby si tento turnaj užila.

 
 Kateřina Tomalová
-England Fontaine Mica Chapman 13:21, 19:21

3.3.2017

Změny v pravidlech turnajů Badminton Europe Circuit, U19 a U17 !!!

   Předseda Komise rozhodčích ČBaS informuje o změnách v pravidlech turnajů evropského badmintonového okruhu dospělých, a také juniorských mezinárodních turnajů U19 a U17. Tyto změny jsou platné od 1. 1. 2017:

"Nejdůležitější změnou v dospělých turnajích BEC je povinnost mít jméno na zádech už od kvalifikace. Páry také musejí mít už od kvalifikace stejnou barvu oblečení. V tomto se nerozlišuje, zda jde o turnaj Challenge, International nebo Future Serie.

U juniorů pak již nebude možno přihlásit souběžně hráče do U17 a U19, jako se dělo někdy nyní."

Další změny v rozpisu circuitových turnajů dospělých se týkají organizace (rušení turnajů, podmínky pro vytváření propozic atp.). Pro juniorské turnaje U19 byl upraven maximální počet kol odehraných během jednoho dne (3 kola), institut rozhodčích placených BEC, a pro hráče podmínka mít jméno na zádech povinně v semifinálových a finálových zápasech. Turnajů U17 se týká stejné omezení maximálního počtu odehraných kol v jednom dni. (zdroj. czechbadminton.cz)

Ke stažení:
pravidla Elite Circuit 2017 (turnaje dospělých)
pravidla Junior Circuit 2017 (turnaje U19)
pravidla U17 Circuit 2017 (turnaje U17)

 

 


1.3.2017

Mistrovství Evropy jednotlivců nebude bez Kateřiny Tomalové

   Pět českých badmintonistů se s čistým svědomím může začít připravovat na mistrovství Evropy jednotlivců. Vrcholný turnaj evropského badmintonového kalendáře se uskuteční od 25. do 30. dubna v dánském Koldingu.

   Svaz v pondělí potvrdil přihlášku hráčů, kteří se na ME kvalifikovali v tzv. první fázi. Jedná se o Milana Ludíka (dvouhra mužů), Kateřinu Tomalovou (dvouhra žen), Alžbětu Bášovou a Michaelu Fuchsovou (čtyřhra žen) a Jakuba Bitmana, jenž si po boku Alžběty Bášové zahraje smíšenou čtyřhru.

(zdroj. czechbadminton.cz)



27.2.2017

1. liga družstev dospělých - remízová sobota v Č. Těšíně

   "A" Mužstvo Klimkovic v sobotu v Českém Těšíně sehrálo dva remízové zápasy 4. kola družstev dospělých. Nejprve své síly poměřilo s týmem TJ Sokol Polabiny Pardubice a následně s domácím týmem TJ Slavoj Český Těšín. Oba zápasy skončily poměrem 4:4. A když také poslední zápas mezi Pardubicemi a Č. Těšínem skončil remízou 4:4 bylo jasné, že tabulku miniturnaje o baráž povede tým s nejlepším skórem. Nyní nás čeká páté rozhodující kolo na domácí  palubovce.

 

 Team

Points

Played

Won

Draw

Lost

Matches

Games

Points

 TJ Slavoj Český Těšín

4

2

0

2

0

8

-

8

19

-

17

636

-

606

 TJ Sokol Polabiny Pardubice

4

2

0

2

0

8

-

8

18

-

19

645

-

686

 TJ Sokol Klimkovice

4

2

0

2

0

8

-

8

17

-

18

616

-

605


27.2.2017

2. liga SmBaS družstev dospělých - konečné 3. místo pro Klimkovice "B"

   Družstvo TJ Orlová-Lutyně si vybojovalo právo účasti v kvalifikaci o postup do 1. celostátní ligy smíšených družstev dospělých. Klimkovice "B" obsadili celkové třetí místo. Gratulujeme.

 

 

 Výsledky 4.kola   Konečné výsledky 2. ligy SmBaS 2016-17
  TJ Sokol Klimkovice B
 SK p.e.m.a. Opava
5
3
              1. TJ Orlová-Lutyně
  TJ Sokol Klimkovice B
 BK Kopřivnice B
3
5
 2. BK Kopřivnice B
  SK Badminton Přerov
 TJ Sokol Klimkovice B
3
5
 3. TJ Sokol Klimkovice B

27.2.2017

GPC U19, Chropyně - spanilá jízda našich juniorů

   Skvělý víkend našich juniorů. Na GP C U19 v Chropyni 2x zlato (mix Láznička/Moravcová. Debl žen Frischová/ Moravcová), 6x stříbro (singl Láznička a Frischová, debl zen Závodná/Červenková, mix Závodný/Závodná) a 2x bronz (singl Závodný a debl Láznička/Strnad) Gratulujeme.

 

24.2.2017

Dospěláci mají o víkendu napilno

  O nadcházejícím víkendu mají napilno jen kategorie dospělých. A-tým odjíždí v sobotu do Českého Těšína na 4.kolo – družstev dospělých I. Liga a naše Béčko pro změnu do Olomouce na 4.kolo - 2. liga SmBaS družstev dospělých.

Složení družstev:
4.kolo – družstev dospělých I. Liga – Šariščanová, Budzelová, Benbenek, Somerlík, Budzel, Tomala
4.kolo - 2. liga SmBaS družstev dospělých – Moravcová, Bláhová, Nešetřil, Vašátko, Krátký, Slíva


24.2.2017

BWF Junior Rankings (2/23/2017)



24.2.2017

Austrian Open 2017

   V termínu 22. – 25.2.2017 se v rakouském městě Vídeň koná silně obsazený turnaj Austrian Open 2017. Tohoto turnaje se účastní také 3 hráči našeho oddílu. Kateřina Tomalová, Tereza Švábíková a Filip Budzel.  Sledujte jejich výkony online na tournamentu.

 Katerina TOMALOVA
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ
-Japan Rira KAWASHIMA
 Saori OZAKI
 10:21, 14:21
 Katerina TOMALOVA
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ
-Slovenia Ema CIZELJ
 Kaja STANKOVIC
 21:19, 24:22.
 Katerina TOMALOVA-Turkey Neslihan YIGIT [5] 10:21, 18:21
 Filip BUDZEL
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ
- GAO Xiangcheng
 XIA Chunyu
 12:21, 6:21
 Filip BUDZEL-Austria Michael GIESINGER 21:16, 14:21, 15:21
 Filip BUDZEL
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ
-Austria Philip BIRKER
 Nina SORGER
 21:18, 21:16
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ
 -China Manlin YANG 17:21, 10:21

21.2.2017

ME U19 - rozlosováno

   Češi si zahrají na ME U19 proti Dánsku! Los nám přidělil skupinu 1 společně s Dány, Nory a Estonci. To bude pánové jízda. Termín šampionátu je  od 7/4/2017 do 16/4/2017. Hraje se ve městě Mulhouse ve východní části Francie.

 


21.2.2017

GPC U13 - Přerov

   Bylo, nebylo, v sobotu 18. 2. ráno dolétlo do přerovské haly devět klimkovických havranů. Nejsilnější křídla a hlas měl havran Michal Oswald, který svým trpělivým letem a hřmotným hlasem zahnal všechny své soky do kouta, a tak si uzmul zlatý piškot. Podobně létavé a stejně ukřičené byly i havraní samičky Kačka Osladilová a Bára Helešicová, které svými zobáky klovaly a klovaly, až si z deblu  zlato vyklovaly. Tyto dvě samičky měly stejně nabroušené zobáky i v singlu, Bára si vylétla až pro stříbrný piškot a Kačka pro piškot bronzový. Ostatní havránci z hejna se nemusí za své krákaní rovněž stydět, hodně bylo slyšet Ondřeje, Mirka, Vítka i Emu. Ze všeho nejhezčí však byl pohled na naše dvě mláďátka Elišku a Barču, ty svými křidélky ještě tolik nelétaly a zobáčky neklovaly, ale již brzy se jistě rozletí a o lesklé piškoty se podělí. Nakonec všichni šťastně domů dojeli a svou karieru naplno rozjeli.

 



17.2.2017

Kondiční soustředění - Žimrovice 2017

   Badmintonový oddíl TJ Sokol Klimkovice Vás zve na svůj třetí badmintonový kemp zaměřený na kondiční a fyzickou přípravu v rámci celoročního plánu badmintonové přípravy. Kemp se opět uskuteční v krásném prostředí areálu u Dobré pohody v Žimrovicích v termínu od 30.6.2017 - 9.7.2017. V areálu pro nás bude připraveno krásné ubytování, výborná strava a skvělé tréninkové podmínky (tělocvična, fotbalové hřiště, zámecký park). Kondiční část soustředění připravuje a zároveň povede renomovaný kondiční trenér Roman Kocourek. Více informací naleznete na webových stránkách soustředění.


17.2.2017

V Širší nominaci na ME juniorů ve Francii jsou dva klimkovičáci

   Do širší nominace na mistrovství Evropy juniorů ve Francii, které se koná ve dnech 7. – 16.4.2017 byli z klimkovického oddílu nominováni Tereza Švábíková a Jan Somerlík.


16.2.2017

GPA U17, Orlová - jen dívčí zastoupení z Klimkovic

   Jen ta něžnější polovina oddílu se probojovala na víkendový turnaj GPA U17, který se koná v Orlové. Marie Růžičková měla singlovou jistotu postupu již před nominačním turnajem GPC. V deblu se představí s Ivou Foukalovou (TJ Slovan Vesec) a v mixu vyměnila oddílového Davida Slívu za kopřivnického jmenovce Martina. Klára Petrušková se do soutěže dostala dodatečně na základě žebříčkovému umístění. Debla si zahraje s Radkou Šilhavou (SK Hamr) a mix s Janem Kubáčkem (BK TU Liberec).


 


14.2.2017

Soustředění Czech Talent Teamu není bez Klimkovic

   Ve dnech 26. – 28. 2. 2017 svolává Český badmintonový svaz na soustředění do Nymburku hráče Talent Teamu na technický camp I.  Soustředění je určeno sledovaným hráčům ročníků 2004 a 2005 s výhledem na MEJ U15 v roce 2018. Je potěšitelné, že v nominaci na tento camp nechybí klimkovická hráčka Lucie Metzová.


14.2.2017

GPA U15, Vinoř – klimkovická spokojenost, pět medailí je doma

   Víkendové GPA kategorie U15 z pohledu klimkovického badmintonu dopadlo na jedničku (maximálně na dvojku za singly). Nejúspěšnější hráč byla Marie Růžičková, která se svoji deblovou spoluhráčkou Van Coppenolle Tallulah tuto disciplínu vyhrála. K tomuto zlatu navíc ještě přidala s Davidem Slívou mixový bronz a odjížděla domů s pocitem dobře vykonané práce. David Slíva, k již zmiňovanému bronzu přidal ještě jednu bronzovou příčku v deblu.  Ten si vybojoval spolu s Matějem Rzeplinskim.  Poslední medailový zářez do rakety provedla Klára Petrušková, když se svou spoluhráčkou Markétou Kohoutovou v semifinále nestačily na budoucí vítězky a musely se „spokojit“ také s bronzem. Plná spokojenost také panuje s dalšími, byť nemedailovými výsledky. Lucie Metzová i se svou drobnou postavou přehrála dvě soupeřky a postoupila do třetího kola. Tam v pěkném zápase prohrála s budoucí finalistkou Soňou Hořínkovou. A nakonec debutantka Veronika Dejlová. Skvěle zvládla koncentraci na první kolo a postoupila dále. Následná soupeřka byla již nad Verčiny síly. Přesto za předvedenou hru si zaslouží pochvalu. Ještě bych rád zmínil infarktový zápas Lucie Metzové a Veroniky Dejlové s párem Dominika Mendreková, Mariana Poláková. V každém setu se páry praly o každý míček. Máš pár měl v druhém setu tři mečboly. Ten poslední protihráčky odvrátily neskutečným „prasátkem“ a otočily vývoj zápasu ve svůj prospěch. Domů jsme odjížděli s dobrým pocitem. Gratulujeme.

 


14.2.2017

BEC Summer School soustředění pro evropské hráče a trenéry

   Ve slovinském Podčetrtku se bude v termínu 8.-15. července 2017 konat tradiční BEC Summer School. Soustředění určené hráčům kategorie U17 a trenérům členských zemí Badminton Europe je otevřeno pro maximálně 6 hráčů a 4 trenéry z ČR.


13.2.2017

Hungarian Junior 2017 - zlato a bronz pro Terezu Švábíkovou

   Výbornou formu z MČR 2017 potvrdila Tereza Švábíková také na juniorském turnaji 7th Multi Alarm Hungarian Junior 2017. Ten se konal o uplynulém víkendu v Maďarské Pécsi. Na tomto turnaji se Tereza představila ve dvou disciplínách, V singlu, a spolu s maďarskou hráčkou Vivien SANDORHAZI také v deblu. A právě v deblové části dokráčel tento pár až do finále, kde porazil polský pár Wiktoria DABCZYNSKA [1], Aleksandra GOSZCZYNSKA a mohl oslavovat zlatou medaili. V singlové části turnaje se Tereza probojovala do semifinále, kde poměřila síly s maďarskou jedničkou Reka MADARASZ [1]. Po bojovném výkonu postoupila do finále soupeřka s výsledkem 1:3. Bronzová medaile se tak vyhřívá na hrudi spokojené Tereza Švábíkové.

   Ještě jedno želízko jsme měli na tomto turnaji, mladinkou Marii Růžičkovou. Pro tuto 13letou hráčku byl každý los těžký. I přes tři porážky dokázala předvést na turnaji kvalitní hru. Nejblíže k postupu do dalšího kola měla spolu s orlovskou Tallulah Sharleen VAN COPPENOLLE v deblu, kdy prohráli ve čtyřsetové vyrovnané bitvě se slovenským párem Katarina CSONKOVA, Alexandra REMENOVA v poměru 1:3, když ani jeden neskončil v určených 11ti bodech.


9.2.2017

O víkendu rubeme badminton v Praze

   Již zítra vyráží klimkovická pětice do hlavního města Prahy aby o víkendu absolvovala celorepublikový turnaj GPA kategorie U15. Ten se koná ve Vinoři. Držme našim borcům Veronice Dejlové, Kláře Petrušková. Lucii Metzové, Marii Růžičkové a Davidovi Slívovi palce. Zdař bůh!!!

Je potěšitelné, že se nakonec všichni klimkovičtí pravděpodobně představí ve všech disciplínách.

Marie Růžičková – současné postavení na žebříčku U15 je (2Z-4Z-XZ) 3-6-16. Debla hraje s Van Coppenolle Tallulah (TJ Orlová Lutyně) a mixa s oddílovým spoluhráčem Davidem Slívou.

Klára Petrušková – postavení na žebříčku U15 je 7-6-6. Debla si zahraje s Markétou Kohoutovou (Super Stars Most) a mixa s Adamem Šulcem (SK Prosek Praha).

Lucie Metzová – postavení na žebříčku U15 je 13-28-26. Debla si vybojovala na postupovém turnaji spolu s Veronikou Dejlovou. V mixu na ní čeká Dominik Kopřiva (SK Badminton Přerov, z.s).

Veronika Dejlová – žebříčkové postavení v U15 je 21-43-42. Debla si zahraje s Luckou Metzovou. V mixu zatím spolu Františkem Beranem (BK TU v Liberci, z.s.) čekají na možnost startu.

David Slíva – resumé v žebříčku U15 je 7-8-11. Debla si zahraje s Matějem Rzeplinskim (TJ Slavoj Český Těšín) a mixa s Marii Růžičkovou.



9.2.2017

7th Multi Alarm Hungarian Junior 2017

   Dvě klimkovické hráčky Tereza Švábíková a Marie Růžičková se vydaly do maďarské Pécse na juniorský circuit 7th Multi Alarm Hungarian Junior 2017. Maruška jako třináctiletá je na turnaji na zkušené. Zato Terka jako novopečená mistryně ČR a nasazená hráčka č.3 má ty cíle nejvyšší. Držíme oběma pěsti.

 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ
 Vivien SANDORHAZI [2]

HUN
-POL Wiktoria DABCZYNSKA [1]
 Aleksandra GOSZCZYNSKA
 11:9, 11:6, 11:8 (Finále !!!)
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ
 Vivien SANDORHAZI [2]

HUN
-Romania Maria Alexandra DUTU
 Ioana GRECEA
 11:8, 11:7, 13:11 (semifinále)
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [3]-HUN Reka MADARASZ [1]  4:11, 12:10, 9:11, 4:11 (semifinále)
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ
 Vivien SANDORHAZI [2]

HUN
-POL Magdalena KULSKA
 Zuzanna PARYSZ
 11:2, 11:6, 11:4
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [3] -BUL Hristomira POPOVSKA 6:1111:711:611:4
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [3]-HUN Leila OMBODI 11:8, 11:4, 11:8
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ
 Vivien SANDORHAZI [2]

HUN
-SVK Katarina CSONKOVA
 Alexandra REMENOVA
 11:3, 11:1, 11:1
 Marie RŮŽIČKOVÁ
 Tallulah S. VAN COPPENOLLE
-SVK Katarina CSONKOVA
 Alexandra REMENOVA
 11:15, 13:11, 13:15,
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [3]-FRA Ainoa DESMONS 11:9 , 7:11,11:6,11:6
 Marie RŮŽIČKOVÁ-HUN Fanni Dora KISS 4:11, 8:11, 5:11
 Vít KULÍŠEK
 Marie RŮŽIČKOVÁ
 -SLO Ian SPILLER
 Taja CERKOVNIK
 9:11, 5:11, 5:11

6.2.2017

Badmintonista roku 2016 - Tereza Švábíková - juniorka roku

   V rámci slavnostního večera při MČR 2017 v Liberci byly vyhlášeny i výsledky ankety Badmintonista roku 2016.V této anketě získala Tereza Švábíková titul Juniorka roku 2016. Gratulujeme.

 

6.2.2017

MČR dospělých 2017 – Tereza Švábíková dosedla na český badmintonový trůn

   Chtěl bych Vám vyprávět pohádku o mladé dívce z malého lázeňského města Klimkovice. Kterak jako malá sympaťačka sběhla od fotbalového míče do rozbité sokolovny okusit ten opeřený nesmysl, který lítá přes síť, je drahý a nic nevydrží. Příběh, jak se svoji vrozenou bojovností a ctižádosti velmi brzy vlétla  do badmintonového kolotoče soutěží. A že jí to šlo, poznaly její soupeřky záhy. Nejprve v příslušných kategoriích, a posléze v ob kategoriích a ob ob kategoriích.

   Už slyším tu kritiku. „To již známe, my víme, že je mistryní kde čeho, česká reprezentantka, atd, atd.. . Chceme něco nového“ .

   Tak vězte, že tento příběh měl o uplynulém víkendu pokračování. Pokračování se značným množstvím bojových scén, dech beroucích dramatických zápletek, hororových ukázek a závěrečného amerického „love story“ pro klimkovickou Terezu Švábíkovou. Před jejím umem a bojovností se během víkendu musela sklonit všechna zvučná jména české dámské badmintonové elity.

   Terko, velká gratulace k titulu mistryně ČR dospělých za rok 2017 a přejeme si (ti), aby tato pohádka měla další a další pokračování a nejlépe v barvách TJ Sokol Klimkovice.

Fotogalerie
Výsledky


4.2.2017

GPA U13 v Aši - dvakrát bronz pro naše holky

   O tomto víkendu se trojice našich mladých hráčů Štěpán Kozelský, Barbora Helešicová a Kateřina Osladilová  zúčastnila prvních letošních  „áček“ v nedaleké Aši pod vedením trenéra Jirky Vašátka.

   Štěpán Kozelský – bylo vidět, že se jedná o jeho první vystoupení na tak velkém turnaji, nervozita svazovala ruce i nohy a tak prohry v prvním kole ve čtyřhře a dvouhře mrzí, v mixu  společně s Barčou  byli nasazeni, hráli až osmifinále, kde bohužel také prohráli. Štěpán určitě na příštích  „áčkách“ zúročí své zkušenosti a bude to mnohem lepší.

   Barča Helešicová – ach ta hlava, je to bojovnice, střídá fantastické údery s těžko pochopitelnými, v prvním kole prohra s hratelnou Natkou  Soukupovou hodně mrzela, v mixu se Štěpánem se rovněž hledali.  Ve čtyřhře s Kačkou to již bylo lepší a využili nasazení 3-4 a probojovali se do nedělních bojů, kde v semifinále nestačili na pozdější vítěze Žůrková – Kozempelová, velká škoda , v úvodu soupeř nevěděl co má hrát, naše holky diktovali tempo do stavu 11 – 6, pak se již projevila větší zkušenost soupeřek a vítězství strhli na svoji stranu. Bronz je však úspěch.

   Kačka Osladilová – v mixu s Ovčačíkem hladce prošli do osmifinále, kde jim stopku vystavili pozdější vítězové Maňásek – Muchová, ve čtyřhře brala bronz s Barčou. Jako nasazená č. 3 ve dvouhře celkem bez problémů postoupila do semifinále, kde v neděli narazila na turnajovou dvojku Kozempelovou, podle formy ze sobotních bojů jsme si mysleli, že tentokrát by to mohlo vyjít, bohužel přílišná nervozita nám vždy dávala naději jen do poloviny setů, kde několik nevynucených chyb zápas rozhodlo a přílišné chtění se rozsypalo, jako domeček z karet. Třetí místo je však velkým úspěchem, což dokazovalo upřímně obětí Kačky s trenérem Jirkou Vašátkem (trenér fyzické přípravy!!!) po postupu do semifinále.

   Jiří Vašátko – pod dohledem rodičů Martina Kozelského a mé maličkosti. Já si myslím , že si zaslouží za 1. Velké díky.


 Kateřina Osladilová

- Kristina Kozempelová [1]12:21, 14:21 (Semifinále)

 Barbora Helešicová [3/4]
 Kateřina Osladilová

- Kristina Kozempelová [1]
 Valérie Žurková
16:21, 11:21 (Semifinále)

 Barbora Helešicová [3/4]
 Kateřina Osladilová

- Barbora Bursová
 Adéla Klímová
21:15, 21:11

 Kateřina Osladilová [3/4]

- Barbora Bursová21:14, 21:6

 Barbora Helešicová

- Nela Hálková21:12, 21:10

 Barbora Helešicová [3/4]
 Kateřina Osladilová

- Karolína Fišerová
 Barbora Hořanská
21:8, 21:11
 Štěpán Kozelský
 Jan Ovčáčík
- Pavel Jeništa [3/4]
 Václav Simon
13:21, 17:21

 Kateřina Osladilová

- Karolína Fišerová21:16, 21:13

 Štěpán Kozelský

- Tomáš Bláha9:21, 20:22
 Barbora Helešicová- Natálie Soukupová
19:21, 21:16, 21:9
 Jan Ovčáčík
 Kateřina Osladilová
- Pavel Maňásek [3/4]
 Petra Maixnerová
14:21, 7:21
 Štěpán Kozelský [5/8]
 Barbora Helešicová
- Jakub Karafiát
 Helena Chvalová
21:19, 19:21, 15:21
 Jan Ovčáčík
 Kateřina Osladilová
 - Ladislav Zemanovič
 Natálie Raithelová
21:10, 21:8

4.2.2017

Mistrovství ČR dospělých 2017 - den druhý, jistota dvou bronzů

  Sobotní dopoledne přineslo Klimkovicím velkou radost v podobě dvou postupů do semifinále. Nejdříve Kateřina Tomalová nestačila na dobře hrající Dominiku Koukalovou a prohrála ve dvou setech. To ale bylo ze špatných sobotních zpráv vše. Pak si Tereza Švábíková "vyšlápla" na Magdalénu Lajdovou, kterou porazila ve třech setech. V boji o finále pak může pomstít svou deblovou kamarádku, protože vyzve právě její přemožitelku. Následně pak obě holky nedaly šanci třetímu nasazenému páru Dominika Kurzová [3/4], Ivana Zychová a také postoupili do semifinále. Nyní je čeká pár číslo dva Eliška Maixnerová, Sabina Milová. Držíme holkám palce.

(3.2.)  MČR v Liberci je nalosováno a klimkovické hráče čekají těžké mače. Sledujte od zítřka průběžné výsledky našich borců.

 Tereza Švábíková- Zuzana Pavelková [2]2/5/2017 - Finále !!!!
 Kateřina Tomalová
 Tereza Švábíková
- Eliška Maixnerová [2]
 Sabina Milová
18:21, 21:23 (Semifinále)
 Tereza Švábíková- Dominika Koukalová [5/8]21:17, 21:14
 Kateřina Tomalová
 Tereza Švábíková
- Dominika Kurzová [3/4]
  Ivana Zychová
21:12, 21:14
 Tereza Švábíková- Magdaléna Lajdová21:13, 12:21, 21:14
 Kateřina Tomalová [1]- Dominika Koukalová [5/8]12:21, 13:21
 Kateřina Frischová
 Renata Hánová
- Petra Hofmanová [3/4]
 Šárka Křížková
10:21, 8:21
 Kateřina Tomalová
 Tereza Švábíková
- Pavlína Krpatová
 Lucie Krpatová
21:14, 21:17
 Tereza Švábíková- Veronika Koldová [5/8]21:14, 21:13
 Kateřina Tomalová [1]- Berta Ausbergerová21:8, 21:16
 Jan Somerlík
 Jan Benbenek
- Jakub Bitman
 Pavel Drančák
8:21, 17:21
 Tereza Švábíková- Michaela Myšáková21:14, 21:16
 Petr Tomala- Ondřej Král [5/8]16:21, 13:21
 Jan Somerlík- Milan Ludík [1]13:21, 9:21
 Filip Budzel
 Tereza Švábíková
- Ondřej Židlochovice Král
 Martina Krocová
21:19, 18:21, 19:21
 Jan Somerlík
- Přemysl Voráč21:15, 21:16
 Filip Budzel
 Tereza Švábíková
- Josef Kočí [5/8]
 Zuzana Klusoňová
21:15, 21:14
 Petr Tomala
 Kateřina Tomalová
 - Petr Jelínek [5/8]
 Dominika Kurzová
16:21, 11:21

2.2.2017

Zrušení pátečního tréninku - pololetní prízdniny !!!

 


1.2.2017

Mistrovství ČR dospělých 2017 - již tento pátek

   Jak již titulek napovídá, od tohoto pátku do neděle bude město Liberec hostit Mistrovství České republiky dospělých v badmintonu. Na tento turnaj se dokázala probojovat hned šestice klimkovických hráčů. A to je velice příjemný výsledek. Pojďme si jednotlivé hráče představit.

 

  Kateřina Tomalová

Nasazená singlová jednička, která si dlouhodobě drží vysokou hráčskou kvalitu. Účastnice Mistrovství světa a Evropy. V turnaji se představí kromě singlu také v deblu s Terezou Švábíkovou a v mixu se svým bratrem Petrem.

 Tereza Švábíková

Mladý, ale velký talent klimkovického a českého badmintonu. Mnohonásobná mistryně ČR napříč kategoriemi, která se účastnila juniorských ME i MS. Na světovém juniorském žebříčku se vyhřívá na skvělé čtrnácté příčce.  Kromě sigla si zahraje také debl s Katkou Tomalovou a mix Filipem Budzelem.

 Kateřina Frischová

Velmi mladá, ale šikovná hráčka. Do Klimkovic nedávno přestoupila z Plesné. Postup na tento turnaj je pro Katku prozatím největším úspěchem. Na MČR si zahraje „pouze“ debla s Renátou Hánovou.

 Petr Tomala

Petr je mezi klimkovickými účastníky „starý“ mazák. Badmintonem žije a baví každý den. Trénuje nejen „hobíky“ a tím si udržuje dobrou fyzickou i herní kvalitu. Je platným členem klimkovického družstva, které loni hrálo baráž o extraligu. Petra na turnaji uvidíme v singlu a mixu se svou sestrou Katkou.

 Filip Budzel

Dlouholetá klimkovická opora. Technický a dynamický hráč kterého je plný kurt. Na jeho hru se moc pěkně „kouká“. Filip po maturitě odcestoval do Dánska, kde se badmintonu věnuje na sto procent. Na turnaji si zahraje pouze mix s Terezou Švábíkovou.

 Jan Somerlík

Mladý, ale badmintonově zcestovaný klimkovičák. Několikanásobný mistr ČR napříč kategoriemi. Účastník ME U17 a Juniorů. Honza je přirozený deblový hráč, který se v poslední době prosazuje také singlově. Má výbornou techniku úderů, kterou umí na kurtu prodat. V turnaji se pokusí potrápit soupeře v singlu a spolu s Janem Benbenkem také v deblu.

 


31.1.2017

GPA U13, – tři naše želízka míří do Aše

   Již tento pátek odcestuje do Aše klimkovické trio Barbora Helešicová, Štěpán Kozelský a Kateřina Osladilová na celorepublikový turnaj GPA U13. Turnaj začíná v sobotu 4.2.2015. My pevně věříme, že naši borci vydrží až do nedělních finálových bojů. Šťastnou cestu a dobrou hru.

GPA U13, Aš

 


31.1.2017

GPC U13 – tři postupy klimkovických hráčů na GPA

   V neděli 29.1.2017 ráno zavelel zkušený matador Jirka Vašátko velmi početné skupině klimkovických „Na Opavu !!!“. Tam se totiž konal postupový turnaj GPC kategorie U13. Když píšeme, že z Klimkovic odjížděla kopa dětí, tak tím myslíme velkou hromadu 14 borců. A dopadlo to velmi dobře. Kvalitní koučink dovedl na postupová druhá místa Barboru Helešicovou a Štěpána Kozelského v singlu a neporaženou deblovou dvojici Štěpán Kozelský – Jan Ovčačík (Olomouc) na GPA U13tek, která se koná v nedaleké Aši. Ale velkou poklonu za bojovnost a nasazení zaslouží také ti nejmladší klimkovičáci, pro které to byl první GPC turnaj. A rvali se jako lvi.Všem gratulujeme.

 

VýsledkyFotogalerie


31.1.2017

Oblastní nominace na MČR dospělých (smbas.net)

   dvouhra mužů: Jan Somerlík (TJ Sokol Klimkovice)
   dvouhra žen: Renata Hánová (VK VŠB Ostrava)
   čtyřhra mužů: Jan Somerlík (TJ Sokol Klimkovice) – Jan Benbenek (TJ Sokol Plesná)
   čtyřhra žen: Renata Hánová (VK VŠB Ostrava) – Kateřina Frischová (TJ Sokol Klimkovice)
   smíšená čtyřhra: Radovan Todič (BK Kopřivnice) – Renata Hánová (VK VŠB Ostrava)
 

28.1.2017

Bronz pro Terezu Švábíkovou na Swedish Junior 2017

   Tereza Švábíková si odváží ze švédského města Uppsala bronzovou medaili za pěkné třetí místo v singlu. Gratulujeme.

   Tereza Švábíková dnes odcestovala spolu s trenérem Luďkem Žídkem do dalekého švédského města Uppsala, kde se zúčastní turnaje Swedish Junior 2017. Jako nasazená jednička vyzve v prvním kole švédskou hráčku Ellen Skott. Přejeme Terce hodně úspěchů.

 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [1]- Maija Krzywacki [3] 12-10, 5-11, 5-11, 11-2, 9-11 (semifinále)
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [1]- Aline Müller 10-12,11-5,11-5,11-8
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [1]- Alicia Molitor 11-4,11-6,11-6
 Tereza ŠVÁBÍKOVÁ [1] - Ellen SKOTT 11-7, 11-6,11-6

28.1.2017

Sledujte jediné klimkovické želízko na GPA U19

   Tento víkend se v Hradci králové koná turnaj GPA kategorie U19. Z klimkovického oddílu se na tento turnaj probojovala jediná hráčka Kateřina Frischová. Držme Kateřině pěsti alespoň na dálku.

 Kateřina Frischová
 Iva Foukalová
- Zuzana Matoušková [3/4]
 Adéla Zuzáková
 15-21, 18-21
 Kateřina Frischová- Tereza Kobyláková [5/8] 19-21, 9-21
 Kateřina Frischová- Vendula Štroblová 18-21, 21-16, 21-14
 Kateřina Frischová
 Jan Blažek
 - Jana Adámková
 Jan Janoštík
 12-21, 10-21

26.1.2017

Změna rozdělení tréninků platný od 1.2.2017


26.1.2017

Nominace na GPC U13 v Opavě

   V neděli 29.1.2017 pořádá oddíl SK Badminton Boreček Opava badmintonový postupový turnaj GPC U13. Na tento turnaj byli nominováni: Oswald Michal, Petruška Ondřej, Kozelský Štěpán, Kostka Jaromír, Kraus Martin, Mrózek Daniel, Krayzel Matyáš, Oswald Vít, Helešicová Barbora, Gráfová Melánie, Dvorníková Emma, Honajzerová Eliška, Holá Bára a Dejlová Tereza. Pro mnohé mladé hráče je to jejich první soutěžní turnaj „o body“. A tak nejen jim přejeme mnoho úspěchů. Sraz na tento turnaj je v neděli 29.1.2017 v 7:45 hod. v Klimkovicích před obchodem Hruška.

 

26.1.2017

2. liga SmBaS družstev dospělých 2016-17

 

25.1.2017

Kateřina Tomalová před MČR: "V mixu do soutěže pravděpodobně nezasáhnu"

   Přečtě nse si krátký rozhovor s Kateřinou Tomalovou před startem na MČR 2017.


25.1.2017

1. celostátní liga - jednoznačné výhry Klimkovic

   V sobotu 21.1.2017 se v Českém Těšíně konalo druhé kolo 1. celostátní ligy družstev dospělých skupina východ. V tomto kole náš tým čekal souboj s celky TJ Slavoj Český Těšín a TJ Sokol Dobruška B. Oba zápasy vyzněly jednoznačně pro náš tým v poměru 7:1. Tím se náš tým vyhoupl na první místo skupiny východ a zajistil si místo v baráži o postup do extraligy. Gratulujeme.



18.1.2017

Polish Junior 2017 - již zítra !!!

   Již zítra 19.1.2017 začíná v polském městě Imielin juniorský circuits Polish Junior 2017. Svůj smělý debut si tady odbydou dva naši mladí hráči Marie Růžičková a David Slíva, kteří se na takovém turnaji objeví poprvé. Přejeme ji dobrou a pohodovou hru. Nechť jim je kurt lehký.

 

   David Slíva -Sebastian Jaroszczuk Walkover
   David Slíva-Mate Balint 8-21, 8-21
   Marie Růžičková-Aleksandra Ptak 21-14,  18-21, 18-21
   David Slíva
   Marie Růžičková
-PolandLukasz Cimosz
Szubert Karolina
 10-21, 6-21
   Marie Růžičková
   Tallulah Sharleen Van Coppenolle
 -PolandAleksandra Felska
Weronika Kosciolek
 9-21, 11-21

16.1.2017

Sezóna 2016 - výsledné žebříčky našich hráčů

   Dovolili jsme si připravit výsledné oddílové žebříčky k 31.12.2016. Můžete se podívat, jak si jednotliví hráči vedli v minulém roce. Tabulku hodnocení naleznete v sekci ČLÁNKY.

 

16.1.2017

GPC+ U19 - žádný postup nevybojován

   V sobotu 14.1.2017 se v Olomouci uskutečnil turnaj GPC+ U19 ze kterého bylo možné postoupit na celorepublikový „A“ turnaj. I přes bohaté hráčské zastoupení se nepodařilo žádnému klimkovickému hráči postoupit. Ale přesto jsme odjížděli z dějiště turnaje celkem spokojeni. Čtyři finálové účasti: Kateřina Frischová v singlu, Jan SlívaJakubem Lázničkou, Katka Frischová s Michaelou Moravcovou (Opava) v deblu a Jakub Láznička opět s Michaelou Moravcovou v mixu dokazují, že nám k postupu chybělo kousíček štěstí, ale také badmintonového umu. Potrénujeme a snad to příště vyjde.

 

VýsledkyFotogalerie


11.1.2017

Nominace na víkendové turnaje

   O nadcházejícím víkendu se konají „jen“ dva turnaje. Jedná je o GPC U19 v Olomouci a GPC+ OP dospělých v Ostravě na Fajném. A tak nejvíce naplno budou mít junioři, kteří se budou účastnit obou turnajů. Aktuální nominaci naleznete zde.


11.1.2017

Ještě jedno malé ohlédnutí za MČR U19 v Ostravě



9.1.2017

GPC U15 - tři vybojované postupy

   V mrazivém sobotním dni se konal v Olomouci první GPC turnaj kategorie U15. Cestou do Olomouce nám teploměr v autě atakoval -20 stupňové hodnoty, ale v hale Omegy Olomouc bylo příjemně teploučko. Jak se již stává pravidlem Klimkovice vypravily na turnaj nejpočetnější skupinu. A to ještě tři nejsilnější musel nechat „doma“. První dojmy ze soupisky turnaje byl pocit, že se kategorie U15 po novém roce hoooodně omladila. A tak republikoví premianti loňské kategorie U13 neměli problém se poprat o postup na celorepublikový A turnaj kategorie U15, který se bude konat v Praze. Je velice potěšitelné, že mezi postupujícími máme také dvě zastoupení v podobě Lucky Metzové a Veroniky Dejlové. V dívčí části turnaje nedaly soupeřkám sebemenší šanci pomýšlet na singlový či deblový postup. Jediné trochu nečekané zaváhání se odehrálo v mixu. V dobře rozehraném turnaji podlehl ve finále pár Kopřiva, Metzová s narychlo složenému páru Rzeplinski, Granátová. 1:2. Druhým místem v deblu nás potěšil mladý pár Osladilová, Helešicová. Bohužel v chlapecké části turnaje jsme na své soupeře nestačili a za zmínku stojí jen semifinálová účast páru Häring, Pospíšek.

VýsledkyFotogalerie



6.1.2017

GPC U15, Olomouc

  Již zítra (7.1.2017) odjíždí početná skupina mladých klimkovických hráčů na letošní první turnaj do Olomouce.  V Olomoucké hale Omegy se koná turnaj série GPC kategorie U15. A soupiska je opravdu početná. „Doma“ necháváme Kláru Petruškovou, která má jistotu postupu ve všech disciplínách, ale také Davida Slívu a Marii Růžičkovou. Ti sice nemají jistotu v mixu, ale svalové zranění Marušky je do mixového turnaje nepustí. Doma necháváme také Martu Larischovou, která onemocněla. Přesto do Olomóca nejedeme s prázdnou. Vezeme deset malých „klimkovičáků“. Lucii Metzovou, Veroniku Dejlovou, Kačku Osladilovou, Barču Helešicovou, Filipa Häringa, Adama Pospíška, Šťepána Kozelského, Michala Oswalda, Ondřeje Petrušku a Honzu Lázničku. Tak snad zítra cestou nezmrzneme a dovezeme dobré výsledky.

 


3.1.2017

Světový žebříček juniorů - Tereza Švábíková je čtrnáctá

   Velice příjemný pohled je pro českého badmintonového příznivce na juniorský světový žebříček. Jan Louda v aktuálním vydání žebříčku figuruje na vynikajícím sedmém místě ve dvouhře chlapců, Cristian Savin je pak dvanáctý a Petr Beran šestnáctý. Mezi dívkami je nejlepší Tereza Švábíková na čtrnáctém místě. zdroj. czechbadminton.cz

 

3.1.2017

Redukované žebříčky

  Na svazových stránkách byly publikovány redukované žebříčky pro rok 2017. My jsme si dovolili upravit tento žebříček do oddílové a moravskoslezské podoby.

 


1.1.2017

Memoriál Standy Krauze 2017

   Již příští víkend proběhne v Českém Těšíně turnaj Memoriál Standy Krauze 2017. Klimkovické barvy bude reprezentovat hned osmice hráčů.

 

16.7.2016

Termínový kalendář pro sezónu 2016-2017

Nejaktuálnější termínový kalendář na následující období si můžete prohlédnout zde:   

 

 Přejít na starší příspěvky