Aktuality

2. Liga Smbas

Bečko opět na vítězné vlně porazilo Opavu 5:3, Bohumín 8:0 a Přerov 7.1. Céčko prohálo pro...

03.12.2017

Extraliga

Po včerejší prohře proti Baminton FSpS MU Brno 2:6, si dnes naší borci vezou domů výhru 5:...

03.12.2017

Zrušení pátečního tréninku

Pozor !!! V pátek 1.12.2017 je zrušený trénink. V ZŠ budou probíhat přípravy na školní ak...

30.11.2017
zobrazit více aktualit

Historie - Ročník 2017 - podzim


2.1.2018

Rozdělení tréninku v jarní části 2018 - pozor začínáme dnes 2.1.2018!



27.12.2017

Přání do Nového roku


28.12.2017

Sezóna 2017 - výsledné žebříčky našich hráčů

   


18.12.2017

Vánoční oddílový provoz a Vánoční přání

   Tréninky letos budou probíhat do čtvrtku 21. 12. 2017 (včetně)Vánoční turnaj dospělých se uskuteční 30. 12. 2017 v Sokolovně, kde jsou všichni srdečně zváni.  V novém roce se začínáme tréninkem v úterý 2. 1. 2018 v Základní Škole dle rozpisu tréninků.

   Badmintonový oddíl TJ Sokol Klimkovice přeje všem lidem krásné a příjemné prožití Vánočních svátků.
Nechť jsou plné lásky a dobré pohody.



19.12.2017

Filip Budzel na turnaji Turkey International 2017

   Filip Budzel se dnes představil na turnaji Turkey International 2017, který se hraje v hlavním městě Ankaře.  Byl to jeho druhý turnaj po zranění ramene (první turnaj byl před 2 týdny v Irsku).

Budu hrát proti druhému nasazenému hráči z Francie. Bude to pro mě velmi těžké, ale udělám, co bude v mých silách. Opravdu se těším na to, že znovu budu hrát po dlouhé přestávce!“ napsal před zápasem Filip na jeho facebookovém účtu.

   Bohužel dnes byl Francouz Lucas Claerbout nad Filipovi síly.
 

 

 


16.12.2017

MČR družstev dorostu - konečné 6. místo

 

Připravujeme!!!

---------------------------------------------------------------------- 

      Po včerejší výhře v kvalifikaci, kdy jsme porazili týmy Brna a Kladna shodně 5:2, jsme dnes byli nalosováni do skupiny „smrti“. Našimi soupeři jsou Astra a Radotín Praha a Vesec. Takže nám nezbývá nic jiného než bojovat!!!! Idem do toho!!!!

----------------------------------------------------------------------  

   Dnes v 5 hodin ráno vyrazila početná skupina klimkovických dorostenců směr Český Krumlov. Jako již po několikáté se právě v Krumlově koná MČR Družstev dorostu 20107. Pro nás nepochopitelný klíč určující nasazení družstev nás poslal do kvalifikace spolu s družstvy Doubravky, Kladna a Brna. Náš tým budou reprezentovat tito hráči: Petrušková, Metzová, Frischová, Závodná, Červenková, Slíva D., Závodný, Láznička, Slíva J. a v Krumlově se připojí Vojta Lapáček. Z kvalifikace postupují dva nejlepší týmy do hlavní víkendové soutěže.


14.12.2017

Dubai World Superseries Finals 2017 - překvapivá požážka Axelsena

 


11.12.2017

Fantastické - Lucka Metzová v nominaci na mistrovství Evropy U15 v Kazani

   Skvělá zpráva připlavala z Prahy do Klimkovic. Klimkovická Lucie Metzová se nominovala na mistrovství Evropy U15 v Kazani. To, že Lucka má výtečnou formu dokázala na sobotním turnaji OP U19, kde byla kousíček od výhry nad účastnici ME U17 Nelou Němcovou. Lucka je stálým členem talent týmu. Lucko, jsi borka a v Kazani ti všichni budeme držet palce.

 

 


11.12.2017

Konečná nominace na MČR Družstev dorostu

   Jelikož STK dopustila více násobný výklad nominačních kritérií, a nakonec si vybrala ten pro nás nejméně výhodný, tak budeme muset vyrazit v pátek ráno v 5:00 na kvalifikaci. Nominace nebyla lehká. Hlavně v nominaci chlapců nám poslední GPC trochu zamotalo hlavu.

Nominace kluci: Lapáček, Slíva D., Závodný, Láznička, Slíva J.  Nominace holky: Petrušková, Metzová, Frischová, Závodná, Červenková

 

11.12.2017

MČR U13 Liberec – 3x bronz pro Klimkovice

   O tomto víkendu se naši mladíci zúčastnili MČR v kategorii U13, které pořádalo zasněžené lyžařské město Liberec, a hlavně naše hráčky dali o sobě pořádně vědět. Tohoto svátku badmintonových nadějí se z našeho oddílu zúčastnilo kvarteto Barča Helešicová, Katka Osladilová, Honza Ptáček a Štěpán Kozelský.  Naše holky si vybojovali právo účasti ve všech disciplínách, Honza v mixu s Barčou a Štěpán v deblu s olomouckým Honzou Ovčačíkem.

   V mixu Barča s Honzou prohráli v prvním kole, pro Katku s olomouckým Honzou Ovčačíkem byla vystavena stopka ve čtvrtfinále s pozdějšími finalisty Nováková – Dvořák.

   V deblu naše duo B + K již zacinkalo na svůj první velký úspěch a postoupili do závěrečných nedělních bojů, kde bohužel holky již nestačili na pár Žurková – Kozempelová, které celý turnaj vyhráli, ale i tak za předvedené výkony během celé sezóny zaslouženě bronz putuje do Klimkovic, holky, jen tak dále.  Štěpán s Honzou Ovčačíkem doplatili na nervozitu a prohráli hned na úvod, nicméně již účast na vrcholu sezóny bude pro Štěpána povzbuzením do další práce.

   V singlu Katka Osladilová v roli nasazené 5-8 s přehledem postoupila do čtvrtfinále, kde nestačila na asi momentálně nejkomplexnější hráčku v této věkové kategorii a pozdější vítězku Petru Maixnerovou, zejména druhý set byl ale příslibem.

   Nejpříjemnějším a největším překvapením pro nás byl však výkon Barči Helešicové, která se rozhodla likvidovat členky Talent Teamu, v osmifinále nasazenou 3-4 Muchovou a ve čtvrtfinále Nachtmannovou (nasazená 5-8), zejména výkon proti Muchové byl vynikající a trenéra Vašátka to stálo určitě zase nějaký ten vlas, ještě pár takových zápasů a může místo šampónů používat Indulonu. V nedělním semifinále Barča již nestačila na Novákovou, ale i tak bronz bereme všemi deseti.   

   Pro Barču a Štěpána to bylo důstojné rozloučení s touto věkovou kategorií a popřejme jim mnoho úspěchů v U-15, Honza s Kačkou mají šanci na reparát i v příštím roce a všichni věříme, že nám opět nějaký ten cenný kov přivezou.

   Velké díky patří Jirkovi Vašátkovi, nemá to chudák jednoduché, ono nám totiž ty děti nějak rostou, z těch malých dětí nám rostou slečny a chlapi……… Tak to s námi vydrž – DÍK

 

VýsledkyFotogalerie

 


10.12.2017

GPC KP U19 Olomouc 2017 - deblové zlato pro Davida Slívu

   Dne 9. prosince 2017 se v Olomouci uskutečnil turnaj GPC KP U19. Postup na MČR si z řad klimkovických hráčů zajistil David Slíva, který společně s Karlem Wankem (S.K.P.E.M.A. Opava, z.s.)  vybojoval zlato ve čtyřhře chlapců. Jan Slíva a Ondřej Závodný dále úspěšně obsadili třetí příčku. Ve čtyřhře dívek se pak můžeme těšit ze tří třetích míst pro Klimkovice, zasloužily se o ně Kateřina Frischová s Michaelou Moravcovou (B.O. Chance) a Lucie Metzová s Terezou Červenkovou. Dívčí dvouhra byla pro náš tým o něco přínosnější než chlapecká, a to díky Kláře Petruškové a jejímu krásnému třetímu místu. Největší přísun drahých kovů Klimkovicím obstarala smíšená čtyřhra. Zde sourozenci Adéla a Ondřej Závodní zvládli dosáhnout na blýskavé stříbrné místo a Kateřina Frischová s Jaroslavem Chlubnou (Badminton Akademie Olomouc, z.s.), stejně tak jako Michaela Moravcová (B.O. Chance) s Jakubem Lázničkou obohatili klimkovický oddíl o tři bronzová místa. Gratulujeme.T.Č.

 

VýsledkyFotogalerie


6.12.2017

Mistrovství České republiky kat. U13

   Již tento víkend hostí Liberec Mistrovství ČR kategorie U13. Klimkovické barvy na tomto mistrovství bude kvarteto klimkovických hráčů. Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová, Štěpán Kozelský a Jan Ptáček. Tito hráči pod vedením trenéra Jiřího Vašátka jsou odhodlání nechat na tomto turnaji vše co umí. Průběžné výsledky můžete od sobotního rána sledovat na tournamentu.

VýsledkyFotogalerieTounament

 


6.12.2017

GPC + U13, Vendryně

   Dne 2.12.2017 se konal OP U13 ve Vendryni. Tohoto turnaje se zúčastnili naši chlapci Jan Ptáček, Michal Oswald, Ondřej Petruška, Daniel Mrózek a jako jediná zástupkyně našich děvčat Bára Helešicová. Začínalo se mixem a páru Ptáček Jan a Bára Helešicová se podařilo probojovat se až do finále, kde podlehli páru Benišová, Lubeník. Stejně tak i v dívčím singlu se Báře podařilo bez větších dramat postoupit až do finále, kde však byla již nad její síly hráčka Adéla Špačková. Z tohoto turnaje si Barča odváží dvě zasloužené stříbrné medaile. Velice bojovnému a kvalitnímu výkonu jsme byli svědkem u hráče Honzy Ptáčka, který svým výkonem sahal až k finále singlu chlapců, bohužel ve třech setech nakonec prohrál s Markem Waliszewskim a umístil se na krásném čtvrtém místě (z celkového počtu 35 zúčastněných hráčů). 

VýsledkyFotogalerie

 


6.12.2017

Filip Budzel na FZ FORZA Irish Open 2017

   Po skončení druhého extraligového kola se Filip Budzel vydal do irského města Dublin. Právě tam se v termínu 5. – 8.12.2017 hraje turnaj FZ FORZA Irish Open 2017. Včerejší singlový zápas má Filip za sebou. S Angličanem s ryze anglickým jménem Heng Lin NGAN prohrál v prvním kole kvalifikace na tři sety 23:21, 19:21, 12:21. Dnes se Filip představí spolu s Terezou Švábíkovou v mixu. V prvním kole je čeká norský pár Magnus CHRISTENSEN, Natalie SYVERTSEN.

   FotogalerieTounament

 


5.12.2017

Výsledky 2. kola 2. ligy dospělých 

   V sobotu 2. prosince proběhlo druhé kolo 2. ligy SmBaS smíšených družstev dospělých. Náš oddíl zde opět reprezentovali dva týmy a jak si vedli?

   Klimkovické béčko nastoupilo v sestavě, která byla ovlivněna zraněními a nemocemi. I tak v čele se skvělou Dominikou Budzelovou a posilou ze Slovenska Bohumilem Kašelou jsi se svými soupeři bez problému poradilo. Hned ze startu na nás čekal tým Opavy ten jsme porazili 5:3, jelikož se nedostavil tým Bohumína tak jsme kontumačně vyhráli 8:0 a nakonec nás čekal tým Přerova, který jsme porazili 7:1. Takže si B – tým udrží do nového roku prozatím první místo v základní skupině. Gratulujeme a přejeme brzké uzdraveni všem nemocným a zraněným.

   Céčko, tým převážně složený s mladých dorostenců v druhém kole čekali hodně silní soupeři hned na začátku domácí výběr Kopřivnice, kterému podlehli 8:0, ale naše borce tahle deklasující prohra nezlomila, pár změn v sestavě a hurá na Český Těšín. Začalo se dít něco nevídaného. Nově složený mix Broda/Závodná vyhrál nad Valcha/Krauzová 21:19 a 21:15. Hned na to přidal druhý bod v singlu Jan Slíva proti Tomáši Valchovi. Adéla Závodná si poradila v singlu na tři sety s Evou Husarovou. Tři body byly doma, pak ještě přibyl jeden za skrečovanou druhou čtyřhru chlapů. Jelikož se naším borcům už nepodařilo získat žádný jiný bod, byla na světě remíza 4:4. V Posledním zápase čekala na naše dorostence Opava i přes vyrovnané zápasy bohužel prohráli 5:3. Gratulujeme za pěkné výsledky proti těžkým a zkušeným soupeřům, držíme pěsti v příštím kole.

  

      
 2. kolo - 2.12.2017  

Výsledek

 
 Sokol Klimkovice „C“-BK Kopřivnice „B“0:8 
 Sokol Klimkovice „B“-SK p.e.m.a. Opava5:3 
 Sokol Klimkovice „C“-TJ Slavoj Český Těšín „B“4:4 
 Sokol Klimkovice „B“-SK Badminton Bohumín8:0 
 Sokol Klimkovice „C“-SK p.e.m.a. Opava3:5 
 Sokol Klimkovice „B“-SK Badminton Přerov7:1 
      

3.12.2017

Extraliga družstev dospělých - víkendová remíze

   O uplynulém víkendu měli napilno především extraligoví hráči. V sobotu a v neděli se rozjelo druhé extraligové kolo družstev dospělých. Klimkovický A-tým přivítal v domácím prostředí hráče Badmintonu FSpS MU "A". Kdo se přišel do Fajného podívat, tak viděl kvalitní beďas v podání obou klubů. Nebudeme vyjmenovávat všechny „lákadla“ v podobě top hráčů. To ze zápisu rozpozná i laik. Naši hráči nestačili na soupeře především v párových disciplínách, které jsme všechny prohráli. V singlech jsme uhráli remízu, kdy naše body zajistili Artem Pochtarov, který přehrál Adama Mendreka ve dvou setech a Kateřina Tomalová, která v souboji dvou nejlepších českých hráček udolala na tři sety Zuzanu Pavelkovou. Konečný výsledek pak zněl pro hráče Brna poměre 6:2.

   Hned po skončení turnaje se hráči vydali na dlouhou cestu za nedělním zápasem do Plzně. A Plznička  nám v konečném zúčtování chutnala. Po třech singlových výhrách a dvou párových si odvážíme nelehkou výhru 5:3. Je to naše druhá výhra, takže velká spokojenost.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


29.11.2017

2.kolo extraligy družstev - jedinečná podívaná v Ostravě

  Již tuto sobotu máme možnost shlédnou od 13 hodin v Ostravě – Porubě v hale SC Fajném 2.kolo extraligy družstev dospělých souboj mezi „domácím týmem TJ Sokol Klimkovice vs. FSPS MU Brno. V domácím týmu se představí spolu s odchovanci oddílu Kateřinou Tomalovou, Filipem Budzelem, Janem Somerlíkem, Dominikou Budzelovou, Petrem Tomalou také ukrajinský hráč Artem Pochtarov, dánský hráč Peder Sovndal a slovenská hráčka Katarína Šariščanová. Táto osmice statečných se postaví týmu, který má na soupisce borce zvučných jmen. Posuďte sami. Scott EVANS, Raul MUST, Adam MENDREK, Zuzana PAVELKOVÁ, Magdaléna Lajdová a Vojtěch Šelong. Jedním slovem řečeno – kvalitajakbyk. Když pomineme turnaj v Karviné, tak v Ostravě větší badmintonová kvalita ještě nebyla. Přijďte povzbudit domácí hráče a podívat se na kvalitní badminton.

Peder a Filipem už vyrazili směr Ostrava.
Pokud jedou na tom co je na obrázku, tak to se asi cestou budou divit :-)


28.11.2017

Hektický uplynulý týden zakončený vánočním turnajem na VŠB

   Předen se omlouváme za mírnou neinformovanost, která byla způsobena vytíženosti při přípravě klimkovického turnaje. Vše napravujeme. Vezmeme události popořádku dle časové osy.
 

 

16. ročník open mezinárodního KP ČOS a Vánočního turnaje

    Jako již tradičně (po 16té) klimkovický oddíl pořádal tento KP ČOS a Vánoční turnaj, který se hraje napříč všemi kategoriemi. Tentokráte jsme opustili malé tělocvičny v Klimkovicích a zamířili do osmi kurtové haly na VŠB. A právě oddíl VŠB byl spolupořadatele tohoto turnaje. Díky této změně jsme si mohli dovolit hrát u kategorií U13, U15 a U17 všechny disciplíny.

   2 dny, 1 hala, 8 kurtů, 3 státy, 5 kategorií, více než 200 skvělých hráčů, 19 hracích hodin, 118 medailí, koncentrace, bojovnost, radost z výhry, smutek z prohry, pohoda, bez úrazů, několik prasklých výpletů a rámů, únava a radost organizátorů, kteří se na turnaj dobře připravili. To vše přispělo k celkové pohodě, která panovala po celou dobu turnaje.

Kategorie U9

   V této kategorii, které v Klimkovicích nikdo neřekne jinak než „Klimkovický plácal“ jsme bohužel měli jen jednoho zástupce – Jakuba Häringa. No a když se z našeho oddílu nedostavila kvantita (což je škoda), tak se dostavila kvalita. Jakub si totiž vedl náramně. Vyhrál svou skupinu a z prvního místa měl právo se utkat ve finále o zlato s vítězkou druhé skupiny Líviou Klačanskou z Púchova. Tady již na svou soupeřku nestačil, ale určitě byl Kuba spokojený s druhým místem a stříbrnou medaili na krku. Gratulujeme!!! Celkové výsledky kategorie U9.

Kategorie U11

   Táto kategorie se hrála v neděli a jako jediná se hrána systémem na 2 porážky. V chlapecké části turnaje nás reprezentovali Vít Oswald, Daniel Mrózek, Jakub Häring a Sedláček Marek. Nejlépe se vedl prvně jmenovaný Vít Oswald, který ve finále s Jakubem Raškou neproměnil několik mečbolů, a nakonec třetí set ztratil poměrem 24:26. V boji o stříbrnou medaili zvládnul na jedničku. Na pěkném 5-6 místě se umístil Dan Mrózek a na 9-12 místě bojovníci Marek Sedláček a Jakub Häringa. Byla to pěkná podívaná.
   V dívčí části U11 turnaje nás reprezentovaly Bára Holá, Eliška Honajzerová a Veronika čížová. Ve finálovém pavouku se holky moc neohřály, ale ve spodní tabulce bojovaly co jim síly stačily. Konečné 5-6. místo Elišky a Báry a také 9. místo Veroniky jsou výborné výsledky těchto mladých klimkovičáků. Celkové výsledky kategorie U11.

Kategorie U13

   Od této kategorie to měli všichni hráči podstatně složitější. Jeden pavouk, jeden los, jedna porážka. Přesto se naši hráči nezalekli a přihlásili se v počtu 16 hráčů. 9 chlapců a 7 dívek. Podle očekávání si lépe v této kategorii vedly klimkovické hráčky. Především Katka Osladilová a Barbora Helešicová při vyhlašování výsledku nemusely pódium vůbec opouštět. Z kluků si nejlépe vedli Michal Oswald a Jan Ptáček. Tento nově vytvořený pár svou hrou překvapil všechny ostatní soupeře a párovou disciplínu vyhráli. Ještě jedenkrát vystoupil na pódium klimkovický pár. A to Kateřina Osladilová a Štěpán Kozelský. Ti v mixu nenašli přemožitele a mohli se radovat ze zlata. Také ostatní naši hráči podali dobé výkony. Byť na své mnohdy starší soupeře nestačili jejich výkony byly nadějné. Celkové výsledky kategorie U13.

VýsledkyFotogalerieFotogalerie

Nation to Nation U15 2017

   Česká reprezentace do 15 let složená z hráčů talent teamu vybojovala na turnaji družstev Nation to Nation v maďarské Pécsi bronzové medaile. V souboji poražených semifinalistů zdolalo české družstvo Ukrajinu poměrem 6:3. Klimkovice měli v družstvu Lucku Metzovou, která svou hrou výrazně přispěla ke třetí turnajové příčce. Gratulujeme a věříme, že se Lucka o zážitky z Maďarska brzy podělí s námi na oddílových stránkách. Hodnocení trenérů najdete na czechbadminton.cz.
  

VýsledkyFotogalerie

Scottish Open Grand Prix

   Katka Tomalová si „odskočila“ za velkou louži do Glasgowa na Scottish Open Grand Prix. Tento turnaj se konal od 22.11.2017 a Katka nastoupila pouze v singlové části turnaje. Katka se vyhnula kvalifikaci, ale hned první soupeřka Tanvi LAD z Indie dovolila naší hráčce pobýt na kurtu pouze 29 minut. Katka s touto stou hráčkou světového žebříčku prohrála po boji 16:21, 14:21. Dobrý výsledek.

VýsledkyFotogalerie


24.11.2017

Mistrovství Evropy U17: Dnes ve čtvrtfinále na Turky !!!

   Dnes od 10 hodin se střetnou čeští reprezentanti v boji o medaili s Tureckem. Sestava na tento souboj má tuto podobu.

Češí vítězí ve skupině!!!

22.11.2017 - Czech Repuplic - Cyprus: 5:0
22.11.2017 - Czech Repuplic - Netherlands: 4:1
21.11.2017 - Czech Republic - Bulgaria: 4:1
-------------------------------------------------------------------------

      Již v toto úterý začíná v pražských Štěrboholech Mistrovství Evropy U17 v badmintonu. Český tým střetne s Nizozemskem, Bulharskem a Kyprem. Zde je program českého národního týmu.

  

          

 

VýsledkyFotogalerieTounament

 


21.11.2017

Reportáž z 1.kolo extraligy (Klimkovice TV)

 

21.11.2017

Dozvuky MČR U15 v Ostravě - reportáž Fabexu

 

19.11.2017

Praha bude hostit mistrovství světa juniorů v roce 2019

      Skvělé zprávy přiletěly dnes v ranních hodinách z jamajského koncilu BWF - světové badmintonové federace. Kandidatura Prahy na pořádání mistrovství světa juniorů 2019 byla úspěšná a BWF přidělila ČR tento vrcholný turnaj! více...

 

16.11.2017

Czech Junior International 2017 v Orlové

  
O víkendu se v Orlové odehrál Mezinárodní turnaj juniorů, kterého se jelo zúčastnit 6 hráčů klimkovického oddílu. Jakub Láznička, Jan Slíva, Ondřej Závodný, Klára Petrušková, Adéla Závodná a David Slíva. Mix si odehrály pouze dva páry. Ondra s Aďou vypadli po třísetovém zápasu v prvním kole a David s Klárkou taktéž prohráli v prvním kole. V singlu nikdo nepostoupil do druhého kola až na Adélu, které nepřijela v prvním kole soupeřka. V mužském deblu Kubu s Davidem po vyrovnaném druhém setu porazili hráči z Portugalska a Honzu s Ondrou soupeři z Ukrajiny. Holky měly volné první kolo, takže jako jediné jely nasledující den opět do Orlové odehrát druhé kolo ženského debla, kde prohrály na dva sety proti soupeřkám z Polska. (A.Z.)

-------------------------------------------------

     Již zítra se v Orlové rozběhne mezinárodní turnaj Czech Junior International 2017. Na turnaji se představí tito klimkovičtí hráči: Slíva David, Láznička Jakub, Petrušková Klára, Závodný Ondřej, Závodná Adéla a Slíva Jan. Výsledky můžete sledovat na tournamentu.

 


16.11.2017

 Kateřina Tomalová přivezla bronz z Maroka

   Až v semifinále se zastavila cesta Kateřiny Tomalové turnajem Morocco International v Casablance. Za třetí místo na turnaji International Series Katka "inkasovala" 1750 bodů do světového žebříčku. Gratulujeme.

 

 


15.11.2017

Mistrovství ČR U15 - Výsledková spokojenost

   O uplynulém víkend pořádal náš oddíl Mistrovství ČR v badmintonu kategorie U15. Bylo to již třetí mistrovství, které náš oddíl s pověřením badmintonového svazu pořádal. Jako místo pořádání jsme opět zvolili halu v Komenského sadech v areálu SC Ostrava.  Byla to dobrá volba. Účastníky turnaje přivítala pěkná hala a dobrá atmosféra. Navíc samotní hráči svou hrou a nasazením přispěli k tomu, že se bylo na co dívat. O hladký průběh turnaje se staral hlavní rozhodčí Václav Pasz. Do ochozů přišlo poměrně dost diváků, kteří viděli pěkný badminton. Chlapeckou část turnaje s přehledem ovládl Honza Janoštík, který neměl na turnaji konkurenci. Stejnou dominanci ukázal spolu s orlovskou hráčkou Coppenolle Tallulah Van také v mixu. V dívčí části turnaje Janoštíka napodobila Coppenolle Tallulah Van, která vyhrála krom mixu také singlovou část turnaje. Její vítězství nebylo tak přesvědčivé jako v chlapecké části, protože jak v semifinále proti Soni Hořínkové, tak ve finále s Marii Růžičkovou musela „Tallu“ vytáhnout všechny své badmintonové trumfy. Jelikož aktéři ME U17 mohli hrát jen dvě disciplíny, tak se v deblové části turnaje otevřel prostor bojovat o titul mistra ČR také ostatním hráčům. Toho plně využili páry Adam Ehm [1], Jan Hora a Soňa Hořínková [2], Ema Staňková a odvezly si z Ostravy tituly ČR pro rok 2017.

   A jak si vedli naši zástupci? Jedním slovem výborně.

  Po postupovém krajském turnaji doplnily naše trio Petrušková Klára, Metzová Lucie, Slíva David další tři hráčky. Dejlová Veronika, Osladilová Kateřina a Helešicová Barbora. Všichni naši borci podali nadstandartní výkony a svým soupeřům nedali nic zadarmo.  

   Nejlepšího úspěchu dosáhl David Slíva, který svou formu načasoval skvěle. V mixu to ještě s Klárou Petruškovou na medaili těsně nestačilo. Singlovou cestu David ukončil až v semifinále s budoucím vítězem Janem Janoštíkem. Skvělé třetí místo!!! Nejpřekvapivější výsledek pak David dosáhl spolu s Danielem Fürstem. Tato narychlo postavená dvojce dokráčela až do finále deblu. Tam sice prohráli s nasazeným párem č.1 Ehm/Hora, ale i tak výborný výsledek a stříbrné medaile na krku. Třetí klimkovickou medaili (bronzovou) vypojoval dívčí deblový pár Klára Petrušková/Lucie Metzová.  Holky prohráli až semifinálový zápas s párem Valentová/Veselá těsně na tři sety. Ještě jedenkrát jsme se mohli radovat z medaile. Náš mladý pár Kateřina Osladilová/Barbora Helešicová měl dva mečboly nad dvojici Kozempelová/Žurková v boji o semifinále. To, že zůstali před pódiem nevadí. Holky podaly výborný výkon. Také ostatní zápasy našich hráčů se nesly v bojovém duchu. Všichni se chtěli před „domácím“ hledištěm předvést v co nejlepší formě. Myslíme si, že se jim to povedlo, byť třeba pomýšleli trochu výše. Všem hráčům děkujeme za předvedenou hru a gratulujeme k dosaženým výsledkům.
 

VýsledkyFotogalerieTounament


10.11.2017

Turnaj GPA - Memoriál K. Holobradého 2017 - Dominika sahala na zlato!!!

   Jediná klimkovická hráčka Dominika Budzelová se vydala do Prahy na GPA turnaj dospělých Memoriál Konstantina Holobradého 2017. V turnaji se zahraje všechny disciplíny. Mixa si zahraje po boku Adama Blaníka a debla s Bertou Ausbergerovou. Oproti singlové části, kde je Dominika v hlavní soutěži musí v párovkách zvládnout kvalifikaci.

  FotogalerieTounament


10.11.2017

 Kateřina Tomalová českou jedničkou ve světovém žebříčku

   Ve čtvrtek 9.11.2017 v poledne vyšlo nové vydání světového žebříčku dospělých. Je potěšitelné, že mezi ženami je  česou jedničkou naše Kateřina Tomalová na 130. místě. Katko vydrž!!! Gratulujeme.

 

6.11.2017

Vezeme 6. místro z Czech Talent U11, Český Krumlov

   První listopadový pátek vyrazilo naše družstvo za početného rodičovského doprovodu do českého Krumlova bojovat na XII. celostátním turnaji družstev Czech Badminton Talent 2017 hraném následující den v kategorii U11. Náš oddíl reprezentoval trojlístek chlapců - Vít Oswald, Daniel Mrózek, Marek Sedláček - a dívek - Tereza Dejlová, Eliška Honajzerová, Bára Holá. Po náročném celodenním maratonu dvouher hraném vzhledem k počtu přihlášených družstev spravedlivou definitivou “každý s každým” jsme nakonec obsadili šesté místo. To z pohledu sedmi startujících týmů nemusí probouzet pocit kdovíjakého úspěchu, ale upřímně, na víc jsme prozatím neměli. A tak ukořistěný skalp družstva Západních čech - přestože jediný – byl pro všechny cennou odměnou. Za předvedenou snahu během celého turnaje, opravdu, ale opravdu velkou bojovnost, týmovou soudržnost, vzájemné fandění a upřímnou radost z každého vyhraného míčku a dobrého pocitu, že týmová chemie mezi hráči zafungovala. Výsledkově možná jednoznačná nadílka, hodně zápasů ovšem nedopadlo v náš prospěch pouze těsně. O tom by mohl vyprávět Danek Mrózek, který na dvorcích vydal naprosto vše a nedaroval soupeři ani jednu jedinou lacinou výměnu. V kontextu jeho třísetových zápasů (jiné ani s jedinou výjimkou vlastně nehrál) byla jeho buldočí bojovnost až do samotného závěru opravdu obdivuhodná a zaslouží si obrovskou pochvalu.  Protože určitě chceme příští rok pohlížet na lepší umístění směrem výše, čeká nás na tréninku ještě mnoho práce. V konfrontaci s letošními medailisty Praha (1.), Jižní Čechy (2.) a Severní čechy (3.) je třeba se zapracovat takřka na všem, od pohybu na kurtu, přesnosti úderů a jejich razanci (to především), přes hru na síti až po špetku toho taktického minima. Jinak nebudeme mít šanci.

   Turnaj jednotlivců hraný následující den “švýcarem” na konečných pět kol přinesl mnohem vyrovnanější duely a umístění většiny našich hráčů po závěrečném součtu na přelomu první a druhé desítky bylo právem zasloužené. Opravdu povedený turnaj s kvalitním zázemím už tradičně dokázal a potvrdil to, že zážitky a dojmy všech zúčastněných jsou jen a jen pozitivní.

----------------------------------------------------

Celkové pořadí turnaje družstev:

  1. Praha
  2. Jižní Čechy
  3. Severní Čechy
  4. SKB Český Krumlov
  5. Jižní Morava
  6. TJ Sokol Klimkovice
  7. Západní Čechy

 VýsledkyFotogalerie

 


6.11.2017

Turnaj GPC+ U15 - tři vybojované postupy na MČR!!

   Kvalifikační turnaj na MČR U15 se uskutečnil v sobotu 4.11.2017 v Kopřivnici. Za náš oddíl se do postupových bojů pustili pánové Jan Láznička, Filip Häring, Adam Pospíšek, Ondra Petruška, Honza Ptáček a dámy (slečny) Veronika Dejlová, Katka Osladilová, Bára Helešicová a Marta Larischová.
   Do mixových bojů nastoupili hráči ve složení: ostřílení Verunka Dejlová + Filip Häring, Marta Larischová + Adam Pospíšek a nově namixovaní Katka Osladilová + Ondra Petruška, Bára Helešicová + Honza Ptáček, Magdaléna Machová + Jan Láznička. Nesouhra párů se projevila hned v prvním kole a dále postoupili jen ostřílené dvojce. Pár Veronika Dejlová + Filip Häring se dostal až do finálového souboje, ve kterém bohužel nestačili na pár Valerie Žurková + Tom Matula.
   V singlových disciplínách se z hochů nejdále probojoval Filip Häring (konečné 5.-8.místo). Úspěšnější byly dívky, kde se ve finále potkaly naše Veronika Dejlová x Katka Osladilová a tímto si obě zajistily účast na MČR U15 příští týden. Ve finálovém souboji udržela chladnější hlavu a pevnější nervy Katka a zvítězila.
   Do čtyřher se pustili naši bojovníci ve složení Filip Häring + Adam Pospíšek, Ondra Petruška + Honza Ptáček, Jan Láznička + Josef Mana, Veronika Dejlová + Denisa Granátová, Katka Osladilová + Bára Helešicová, Marta Larischová + Veronika Pawliková. V obou těchto disciplínách jsme měli vybojovanou finálovou účast. U chlapců se do finále podívali Filip Häring + Adam Pospíšek, bohužel podlehli páru Maciej Breznen + Jan Buček. U dívek se finále odehrávalo mezi páry Veronika Dejlová + Denisa Granátová a Katka Osladilová + Bára Helešicová, všechny holky prokázaly bojovnost a touhu vyhrát, u mladší dvojice byla touha silnější a holky si svým výkonem vybojovaly účast na MČR.
   Všichni hráči si zaslouží velkou pochvalu za předvedené výkony. Někteří nebyli úspěšní dle svých představ, někteří neměli lehký los … je třeba zvednout hlavy a jít dál, všichni jste borci!!!!! (Š.H.)

    VýsledkyFotogalerie


5.11.2017

ČR U17 - Úkol splněn jen v párovkách. I tak spokojenost

   Ve dnech 4. – 5. listopadu 2017 se v pražské sportovní hale SK Oaza konalo MČR kategorie U17. Náš oddíl zde reprezentovala jediná zástupkyně - Klárka Petrušková.

   Po nevydařené dvouhře, kdy i přes velmi příznivý los svou pasivní hrou prohrála v 1. kole s mosteckou Markétou Kohoutovou (20:22,12:21), si,, spravila chuť“ v párových disciplínách.

   Nejprve v mixu společně s Lukášem Frankem z Orlové zdolali páry Poříz - Ševčíková (21:18, 21:14), Hora – Hořínková (21:19, 21:18) a postoupili do 3. kola, kde na ně čekal pár Palán – Krpatová, turnajové 3/4. I když předvedli bojovný výkon, prohráli 9:21, 16:21 a skončili na krásném 5. – 8. místě.

   Ve čtyřhře dívek spojila Klárka síly se svou kamarádkou Kačkou Valentovou z Pardubic. V 1.kole porazily pár Košťálová – Štěříková (21:16, 21:14), ve 2. kole změřily své síly s párem Kobyláková –Sonková, turnajovými jedničkami.  I když holky prohrály (16:21, 9:21), podaly velmi pěkný výkon a obsadily rovněž 5. – 8. místo.

   K dosaženým výsledkům gratulujeme. (S.P.)

   VýsledkyFotogalerie

 


5.11.2017

Turnaj GPC DOSPĚLÝCH VE VÉSCE

   Dne 4.11.2017 se odehrál turnaj dospělých ve Vésce u Olomouce. Přijelo zde celkem 10 klimkovických hráčů (Zuzka Bláhová, Ondřej Broda, Tomáš Černík, Terka Červenková, Kateřina Frischová, Jakub Láznička, Lukáš Metz, Honza Slíva a sourozenci Závodní).
   V mixu se nejlépe dařilo párům Červenková – Broda a Frischová – Slabý, kdy se tyto páry umístily na děleném 3. místě.
   V dámském singlu se o třetí příčku podělily Zuzka Bláhová a Aďa Závodná. Do finále dokráčela Kateřina Frischová, kdy po tří setovém boji podlehla nasazené jedničce Renči Hánové.
   Mužská část naší výpravy v singlech nestačila na silnější soupeře. Ve čtvrtfinále skončil Ondra Závodný, který prohrál s Vaškem Benbenkem.
   V dámském deblu naše nasazené jedničky (Frischová, Moravcová) zklamaly, když prohrály v semifinále s mnohem lepším párem Červenková, Kelnarová. Tento pár se setkal ve finále se Zuzkou Bláhovou a Karol Trnkalovou, které braly zlato.
   Pánům se v deblu také dařilo, když se o třetí místo podělily páry Broda, Metz a Slíva, Závodný. (K.F)

  VýsledkyFotogalerie


2.11.2017

Jediný zástupce Klimkovic na MČR U17

   Již tento víkend proběhne vrcholná akce kategorie U17 – Mistrovství republiky za rok 2017. V této kategorii se na mistrovství probojovala jediná klimkovická hráčka Klára Petrušková. Zahraje si všechny disciplíny, kdy v párovkách ji doprovodí Lukáš Franek z Orlové a Kateřina Valentová z Pardubic. Držme Kláře pěsti a sledujme její boj na tournamentu.

 FotogalerieTounament

2.11.2017

Katka Tomalová na Hungarian International 2017

 

kolodatumhráč   hráčVýsledek
2. kolo3.11.2017Kateřina Tomalovácze-turNeslihan YIGIT [6] 11:21, 10:21
1. kolo3.11.2017Kateřina Tomalovácze-fraKatia NORMAND21:17, 21:13

 

   Dnes byl v maďarské Budapešti zahájen turnaj dospělých 42nd YONEX Hungarian International 2017. Katka Tomalovánemůže na tomto turnaji chybět. Katka se představí pouze v singlové části, kde se v prvním kole střetne s Francouzkou Katia NORMAND. Sledujte její výkony online na tournamentu. 

  FotogalerieTounament

31.10.2017

Turnaj GPB dospělých - Hradecký lev

   Ve dnech 28. – 29. října se odehrál turnaj GPB Hradecký lev. Náš oddíl reprezentovali Michal Vašátko, Jan Somerlík, Dominika Budzelová a Zuzana Bláhová. Ve dvouhře se nejlépe umístil Jan Somerlík, který v semifinále prohrál těsně na 3 sety s pozdějším vítězem turnaje Lukášem Holubem. Dominika Budzelová skočila těsně před semifinále, kde nestačila na Annu Legátovou. V mixu se nepodařilo prosadit, jak dvojici Vašátko-Bláhová, tak Somerlík-Budzelová. Jan Somerlík získal další stříbro společně s Adamem Blaníkem v mužské čtyřhře, kde opět velice těsně prohrál na 3 sety. (Z.B.)

 VýsledkyFotogalerie

 


31.10.2017

GPC U19 v Chropyni

   V sobotu 28.10.2017 se odehrál turnaj GPC U19 v Chropyni. Za náš oddíl nastoupilo celkem 9 hráčů (Frischová Kateřina, Červenková Tereza, Závodná Adéla, Závodný Ondřej, Slíva Jan, Láznička Jakub, Černík Tomáš, Broda Ondřej, Metz Lukáš).

   V mixu se všechny naše páry umístily na bedně a to tak, že na děleném ¾ místě skončily páry Závodný/Závodná a Slíva/Červenková. Ve finále si to rozdaly páry Láznička/Moravcová a Franek/Frischová z kterého vyšel druhý jmenovaný pár vítězně.

   Chlapecký singl nenabídl žádné zajímavé výsledky a ani medailové umístění, přestože byl Jakub Láznička nasazenou jedničkou. Za to dívčí singl nám přinesl 2 medaile. O první se zasloužila Adéla Závodná, která skončila na děleném ¾ místě a Kateřina Frischová, která skončila celkově druhá, po velmi vyrovnaném zápase ve finále s Michaelou Moravcovou ( 22:20; 22:24; 21:23).

   Chlapecký debl nabídl oproti dívčímu jenom jednu medaili. V semifinále zakončili pouť Závodný/Slíva, tudíž dělené ¾ místo. V dívčím deblu se nám celkově představili pouze 3 páry, a tak si dívky zahrály skupinu. Tu se podařilo ovládnout páru Frischová/Moravcová, který zvládl s přehledem oba zápasy. Na druhé příčce se umístil pár Závodná/ Červenková. (J.L.)

 


30.10.2017

Otevřený turnaj GPC U13 v Opavě

   V neděli 29.10.2017 pořádal opavský SK Badminton Boreček další z řady organizačně velmi dobře zvládnutých turnajů. Z klimkovických řad se turnaje zúčastnili téměř všichni nominovaní, jmenovitě Emmka Dvorníková, Barča Holá, Eliška Honajzerová, Mirek Kostka, Martin Kraus, Míša a Víťa Osvaldovi a Honza Ptáček. Na Terezce Dejlové a Štěpánovi Kozelském se bohužel podepsalo sychravé počasí a turnaje se nezúčastnili.

   V singlu chlapců byla poměrně velká konkurence, postoupit přes soupeře se bohužel nepodařilo ani Martinovi i přes některé velmi chytře hrané údery, kdy skončil s velmi slušným výsledkem 16,20 a ani Mirkovi, přes jeho velkou bojovnost, kdy nestačil na svého soupeře s výsledkem 16,8. Obdobně se i přes tradičně velké herní nasazení nepodařilo postoupit Víťovi, který dosáhl výsledku 13,15. Z prvního kola se podařilo probojovat Honzovi a Michalovi, Honza bohužel již v dalším kole narazil na budoucího vítěze singlu Honzu Ovčačíka, přes nějž nepostoupil, přestože se poctivě rval o každý bod zejména ve druhém setu (6,12). Michalovi se podařilo probojovat až do semifinále, kde po velkých bojích podlehl až ve třetím setu Ondrovi Lubeníkovi s výsledkem 16,16,13.

   V singlu dívek přijeli Barča s Eliškou hlavně získat další „bojové zkušenosti“, bohužel Barča narazila hned v prvním kole na pozdější vítězku singlu Adélku Špačkovou (7,4,), Elišce dopřál los hratelnější soupeřku, což se projevilo i na výsledku 14,8. Postoupit se nepodařilo ani Emmce, která ztrácela body při snaze zahrát chytré míče na úkor útočnosti (10,14).

   Ve čtyřhře chlapců se nepodařilo Michalovi s Honzou probojovat dále, i když se poctivě rvali o každý míč a dosáhli výsledku 17,14, lépe se díky příznivějšímu losu vedlo Martinovi s Mirkem, kteří postoupili po velkém boji s výsledkem 18,20, i díky Martinovu šikovnému sklepávání na síti a Mirkovu pečlivému pokrývání zadní části kurtu. Do dalších bojů pak již přes budoucí vítěze Frýdka s Pešátem nepostoupili.

   Ve čtyřhře dívek na sebe hned v prvním kole narazili Barča s Eliškou a Emmka s doplněnou parťačkou Anetkou Adamčíkovou z Orlové. Holky se ale rozhodly nedat ani bod zadarmo a svou velkou bojovností a velmi přesně hranými údery pěkně zaskočili poměrně zkušenější Emmku a Anetku, za výsledek 10,18 se rozhodně nemusí stydět, dalo by se říct, že zápas měl dva vítěze J. Celkové vítězství nakonec patřilo Adéle Špačkové s Petrou Benišovou.

   V mixu sbíraly zkušenosti nesehrané dvojice Barča s Víťou a Eliška s Honzou, což se pochopitelně na výsledku projevilo, přesto soupeři nedali nic zadarmo. Lépe se vedlo přece jen sehranější dvojce Emmka – Michal, kteří se probojovali až do druhého kola, kde kapitulovali až na konci druhého setu s velmi nadějným výsledkem 16,22. Vítězem kategorie se stali Petra Benišová s Honzou Lubeníkem.

   Všechny zúčastněné je nutné pochválit za velkou bojovnost a herní nadšení a zároveň pogratulovat za dosažené výsledky. (R.D.)

 

VýsledkyTounament

 


30.10.2017

V Pardubicích cinklo zlato - Klimkovice ovládly Mistrovství ČR žáků 2017!!!!!

   O uplynulém víkendu se v Pardubicích konalo Mistrovství České republiky žáků do 15 let. Klimkovický tým si vybojoval právo startu na tomto mistrovství vítězstvím v krajské kvalifikaci. Na turnaj jsme odjížděli s medailovými ambicemi hlavně díky angažování Jan Janoštíka na hostování. Náš tým ve složení Jan Janoštík, David Slíva, Filip Häring, Adam Pospíšek, Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová čekala první skupina a v ní týmy Benátky na Jizerou, Super Stars Most a Sokol Radotín Meteor Praha.

   Na úvod turnaje jsme si hladce poradili s Benátkami 7:0 a s Mostem 6:1. O celkové prvenství v základní části skupiny “A” jsme bojovali s ambiciózním týmem z Radotína. Tento nejtěžší zapas ve skupině jsme zvládli skvěle v poměru 5:2 a mohli se těšit na nedělní finálovou skupinu. Do finále nás doprovodily celky Radotína, Nejdku a domácích Pardubic.

   Nedělní zápasy začínaly o půl hodiny dříve než ty sobotní, a přesto o půl hodiny později. Tuto anomálii zapříčinil přechod na zimní čas. Jako první nás čekal celek TJ Jiskra Nejdek. Co se týče hráčů, tak asi nejvyrovnanější tým na turnaji. V sestavě jsme vsadili na jistotu, a to se nám vyplatilo. Nejdek jsme porazili jednoznačně 4:1. Ve finále nás čekaly domácí Pardubice. Že to bude těžký souboj bylo předem jasné. Vždyť Pardubice měli hned tři hráče do šestého místa v žebříčku kat. U15. Toho jsme se nebáli. Byli jsme odhodláni bojovat ze všech sil. A byl to napínavý souboj. Nejprve jsme se ujali jasného vedení 3:0, kdy body získal mix (Janoštík, Petrušková) a oba chlapecké singly (Slíva, Janoštík). Po dívčích singlech soupeř zkorigoval výsledek na 3:2. Rozhodující bod, který znamenal zisk mistrovského titulu obstarala deblová dvojce Slíva, Häring, kteří zdolali své soupeře přesvědčivě 2:0.

   Všichni hráči odvedli super výkon a mohou se těšit ze získaného titulu. Tento titul je z pohledu oddílu druhý v kategorii U15 (žáků) a celkově pátým titulem družstev. Nesmíme opomenout na fanoušky z řad rodičů, kteří neúnavně povzbuzovali po celý turnaj. Oni byli dalším našim turnajovým hráčem. A samozřejmě velký podíl na titulu mají trenéři. Jejich neúnavný a skvělý koučink byl základem úspěchu. Díky trenéři.

------------------------------------------------------------------------------------

 VýsledkyFotogalerieTounament

 


26.10.2017

Dozvuky GRAND PRIX „B“ Dospělých v Pustějově

   V sobotu 21.10. se odehrál turnaj GPB Dospělých v Pustějově. Z našeho oddílu nastoupilo do boje celkem 10 hráčů (Bláhová Zuzana, Budzelová Dominika, Červenková Tereza, Frischová Kateřina, Halfar Jiří, Láznička Jakub, Vašátko Michal, Slíva Jan, Závodná Adéla a Závodný Ondřej).  V mixu se nejlépe umístil pár Vašátko/Bláhová. Ti ve čtvrtfinále podlehli, těsně ve dvou setech, nasazenému páru Slatinská/Fiala. Dámskou dvouhru ovládla Dominika Budzelová.  Další medaili přidala Zuzana Bláhová, která spolu s Karolínou Trnkalovou, vybojovala třetí místo v dámské čyřhře. (d.b.)

VýsledkyTounament


25.10.2017

Ohlédnutí za 1. kolem extraligy v Benátkách

 

24.10.2017

Postup Kláry Petruškové z GPC+ OP U17

    V sobotu 21.10.2017 se v Orlové konal postupový turnaj GPC+ OP U17. Kdo tento turnaj vyhrál má jistotu postupu na Mistrovství ČR kategorie U17, které se koná v Praze.
   Klimkovice do Orlové dorazily s početnou skupinou hráčů. Klára Petrušková, Lucie Metzová, Marta Larischová, Ondřej Broda, Lukáš Metz, Tomáš Černík, David Slíva, Filip Häring.
   Jak výsledky napovídají, tak především dívčí část výpravy dokázala dobrou herní úroveň. Odměnou za předvedený výkon bylo vítězství Kláry Petruškové a třetí místo Lucie Metzové v singlové části turnaje, druhé místo páru Petrušková, Metzová v deblu a třetí místo mixového páru Slíva, Petrušková. To chlapecká část výpravy ukázala, že herní kvalita a fyzická připravenost byla téměř vždy na straně soupeře.

  VýsledkyFotogalerie


 


24.10.2017

Opolski Turniej Dzieci i Żaków oraz Para-Badmintona

   Z Polska k nám dorazily výsledky turnaje nejmenších pod názvem Opolski Turniej Dzieci i Żaków oraz Para-Badmintona. Tohoto turnaje se zúčastnili Tereza Dejlová, Vít Oswald, Matyáš Krayzel, Veronika Čížová, Bára Holá a Eliška Honajzerová. Jak si naši hráči vedli v silné polské konkurenci můžete zhlédnout ve výsledcích tohoto turnaje.

  VýsledkyFotogalerie


 


22.10.2017

Výsledky 1.kola 2. ligy SmBaS družstev dospělých 2017/2018

  VýsledkyFotogalerie

19.10.2017

GRAND PRIX „B“ Dospělých v Pustějově

   Již tento víkend (21. – 22.10.2017) pořádá oddíl TJ Sokol Klimkovice v Pustějovské hale GRAND PRIX „B“ Dospělých. Seznam přihlášených a propozice naleznete na tradičních místech.

VýsledkyTounament


18.10.2017

Historicky první vítězství Klimkovic v extralize

   Po sobotním jednoznačném výsledku v Benátkách (1:7) se v neděli naši badmintonisté střetli na „domácí“ půdě s týmem SKB Český Krumlov. Celý tým předvedl bojovný výkon, který byl korunován historicky prvním vítězstvím našeho celku v nejvyšší badmintonové soutěži. Tuto dramatickou výhru našeho týmu režírovala především ukrajinská posila Artem Pochtarev, který vyhrál všechny své souboje. Zdatně mu v singlu sekundovala Kateřina Tomalová, která „urvala“ důležitý bod nad Sabinou Milovou. Celý zápas se rozhodoval až v dodatečném tie-breaku. Tady se rozhodovalo v mixu, a náš pár Artem Pochtarev, Dominika Budzelová přehráli soupeře ve složení Ondřej Král, Sabina Milová. Tým se tak mohl radovat z vítězství 5:4. Celý turnaj se hrál se skvělou diváckou kulisou, kdy každá dobrá výměna byla odměněna potleskem. Hráčům i divákům děkujeme.

 VýsledkyFotogalerie


15.10.2017

Extraliga: TJ Sokol Klimkovice - SKB Český Krumlov

 

15.10.2017

Klimkovice „A“ ovládlo soutěž smíšených družstev žáků oblast SM za rok 2017

   Klimkovické „A“ družstvo ovládlo soutěž smíšených družstev žáků oblast Severní Morava za rok 2017 a může se těšit na celorepublikový turnaj, který se uskuteční za 14 dní v Pardubicích. Toto družstvo ve složení Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Kateřina Osladilová, Janoštík Jan, Slíva David, Filip Häring a Adam Pospíšek prošlo celým čtyřkolovým turnajem bez jediné porážky. Gratulujeme.

 Konečná tabulkaUtkáníZápasySadyBody
1. Sokol Klimkovice A1600 104 : 3 211 : 1748
2. SK Badminton Přerov z.s.1303 70 : 40 146 : 8942
3. BK Kopřivnice z.s.1105 68 : 43 143 : 7138
4. Slavoj Český Těšín1006 68 : 43 146 : 9736
5. SK Badm.Boreček Opava916 56 : 54 120 : 11135
6. Bad. Akad. Olomouc z.s.5110 35 : 75 74 : 15627
7. Sokol Klimkovice B4111 38 : 73 80 : 15125
8. BK Omega Olomouc z.s.2113 35 : 75 77 : 15421
9. TJ Orlová – Lutyně z.s.0016 24 : 87 54 : 18016

VýsledkyFotogalerie


15.10.2017

Nováčkovská daň vybrána v Benátkách

BK 1973 Deltacar Benátky nad Jizerou vs. TJ Sokol Klimkovice 7:1

   V sobotu začala badmintonová extraliga družstev. Na nováčkovský křest v nejvyšší soutěži si náš tým odskočil do Benátek nad Jizerou. S bronzovým týmem loňského ročníku jsme i přes vysokou porážku 1:7 neodehráli špatné utkání. Jediný bod zaznamenala Katka Tomalová, která porazila Janu Adámkovou 8:21, 11:21. Škoda nedotažených těsných výsledků některých zápasů. V singlu u Artema Pochtareva proti Dánovi Thomsen Lind Christian 16:21, 21:17, 22:20, a také v párových zápasech Tomalová Kateřina - Šariščanová Katarína proti Adámková Jana - Šikalová Denisa 21:23, 20:22, Pochtarev Artem - Somerlík Jan proti Thomsen Lind Christian - Zevl Lukáš 21:19, 12:21, 19:21.

   Dnes od 12 hodin na SC Fajne proběhne domácí premiéra proti SKB Český Krumlov!!!

 


15.10.2017

1. kolo 2. ligy smíšených družstev dospělých – Kopřivnice

   Dne 14.10.2017 vyrazily obě dvě družstva Klimkovic na 1. kolo druhé ligy dospělých do Kopřivnice. Družstvo “B“ ve složení Zuzky Bláhové, Domči Budzelové, Katky Frischové, Jakuba Lázničky, Michala Vašátka, Jiřího Halfara ml. a Bohumila Kašely se utkalo jako první s družstvem Klimkovic “C“, které porazilo 7:1. Stejné skóre bylo i s družstvem Kopřivnice “B“. Posledním soupeřem 1. kola byl SK Vitality, kteří odjeli domů s porážkou 8:0. Klimkovicím “B“ se dneska dařilo, tak snad to vyjde i příště.

   Klimkovický "C"-tým ve složení Ondra Závodný, Honza Slíva, Marek Socha, Tom Černík, Terka Červenková a Adéla Závodná se krom hráčů svého klubu utkal pouze s týmem Přerova, proti kterému se mu však podařilo získat opět jen jeden bod, zásluhou dvouhry Terky. Snad se podaří příští kolo s posilou v osobě Vaška Večerky urvat bodů víc.

 


 

14.10.2017

Družstva žáků 4. kolo online

 

 

 


9.10.2017

Již tento víkend Extraliga v Ostravě !!! Přijďte povzbudit náš tým !!!

 

 


13.10.2017

Rychlý konec českých hráčů na Dutch Open 2017

     Jen do prvního kola se podívala klimkovická Katka Tomalová na turnaji Dutch Open 2017 v nizozemském Almere. Hned v prvním kole nestačila na 54. světovou hráčku Dánku Sofie Holmboe DAHL, které podlehla 13:21, 7:21. Stejně dopadli všichni čeští hráči, kteří se do turnaje nominovali. Pro náš extraligový tým je potěšitelná čtvrtfinálová účast Ukrajince Artema Pochtarova. Tento 90-tý hráč světa bude za nás hrát extraligu.


10.10.2017

World Junior Mixed Team Championships 2017

   Mladý český tým také ve svém druhém utkání podskupiny F2 na MS juniorů v indonéské Yogyakartě prohrál. Tentokrát podlehl Slovensku 2:3 a obsadil ve skupině poslední místo.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ve svém prvním vystoupení v soutěži družstev na mistrovství světa juniorů v indonéské Yogjakartě český tým nestačil na výběr Belgie, s nímž v pondělí prohrál 2:3


 

 


9.10.2017

GPC U15 - Přerov

   V sobotu 7.10.2017 se výprava: Katka Osladilová, Bára Helešicová, Lucka Metzová, Marta Larischová, Filip Häring, Adam Pospíšek, Honza Láznička, Michal Oswald a Honza Ptáček vydala na otevřený GPC U15 do Přerova. Pro naše mladé hráče, kteří se do U15 chystají byl turnaj zkouškou a sběrem cenných zápasových zkušeností.

   Hráči nastoupili do mixových soubojů ve složení Marta Larischová/Adam Pospíšek, Katka Osladilová/Jan Ovčačík, Bára Helešicová/Matěj Rzeplinski a Lucka Metzová/David Smutný. „Smutným“ párem pro ostatní byl pár Metzová/Smutný, který nejprve vyřadil pár Osladilová/Ovčačík a pak v boji o finále i pár Helešicová/Rzeplinski. Ve finále si poradili s párem Žurková/Matula a získali tak zlato.

   Singlové disciplíny se hráli nejprve ve skupinách, ze kterých postoupili u dívek první dvě umístěné hráčky a u chlapců pouze vítězové skupin. Z našich dívek se probojovaly do pavouku Bára a Katka, které se hned utkaly ve společném souboji, ze kterého vítězně odešla Katka. V dalším zápase už nestačila na Valerii Žurkovou a tak se do finálového souboje nedostala. Naopak Lucka Metzová se do finále bez komplikací dostala a po krásném finálovém souboji turnaj vyhrála. Z chlapců se do dalších soubojů probojoval Filip, který zaslouží pochvalu za svou bojovnost a předvedenou hru, kterou ale bohužel zastavil Matěj Rzeplinski.

   Ve čtyřhrách dívek se do finálového souboje dostaly páry Katka Osladilová/Bára Helešicová a Lucka Metzová/Valerie Žurková. Naše mladší bojovnice se v prvním setu držely, co se dalo, ale prokázala se menší zkušenost a hra, a tak si zlato odnesla Lucka s Val a Katka s Bárou se radovaly ze stříbra.

   Chlapci bojovali ve složení Jan Ptáček/Michal Oswald a Filip Häring/Adam Pospíšek. Oba páry se dostaly do druhého kola.

   Všichni hráči si zaslouží pochvalu za bojovnost, hru a také trpělivost, neboť v hale se 4 kurty se zdál být turnaj nekonečný J. Také velké díky panu trenérovi Jirkovi Vašátkovi za koučink. Zisk třech zlatých medailí Lucky (singl, double, mix), stříbra Báry a Kačky (double), bronzu Kačky (singl) a Báry (mix) je mu snad odměnou J. (Š.H.)

VýsledkyFotogalerie


9.10.2017

GPB U17 - Dobřany 2017 - bronz pro dívčí debl

   Dne 7.10 a 8.10.2017 se uskutečnil republikový turnaj GPB U17 v Dobřanech. Turnaje se zúčastnila čtveřice našich hráčů, Klára Petrušková, Adéla Závodná, Matěj Kozelský a David Slíva. Z turnaje vezeme jeden bronz ze čtyřhry dívek, který vybojovaly Klára Petrušková s Adélou Závodnou (po dobrých výkonech), ale musíme si přiznat, že to bylo i díky příznivému losu, kdy se vyhnuly silnějším párům. Tím narážím, že v kategorii U17 už nelze uhrát lepší výsledky bez tréninků, kdy to šlo vidět hlavně u kluků. Dělené 5/8 místo Matěje Kozelského a Davida Slívy bylo maximum. I když oba naše páry jsou ze stejného klubu, tak prostě šlo vidět, že nemají 4hry natrénované. O MIXU raději nebudu psát, škoda klávesnice J, ale dvouhry to už bylo o poznání lepší. Adéla předvedla svůj standartní poctivý výkon a těsná prohra ve druhém kole byla škoda. Klára hrála o postup do čtvrtfinále velice dobře a prohrála velice těsně s Kateřinou Valentovou 19:21 ve třetím setu L (18:21, 21:16, 19:21). David hrál o postup do osmifinále s Janem Horou a po celý zápas vždy o kousek vedl a hrál velice dobře, ale neproměněný mečbol ve druhém setu ho rozhodil a trochu ztratil koncentraci do třetího setu (asi oprávněně kvůli rozhodčímu, ale to k tomu bohužel patří L), dokázal se, ale opět uklidnit a dostat do zápasu, který nakonec prohrál těsně 18:21 (ve třetím setu). Matěj měl o něco lepší los, tím že byl nasazený a hrál proti Derkovi z Brna, kdy dokázal vyhrát 2:0 a o postup do čtvrtfinále hrál proti mu neznámému Tomáši Paterovi (Radotín Praha), který se ukázal na nedávnem GPAU15 jako skvělý hráč, a to také potvrdil. (M.K.)

--------------------------------------------------------------------------------------------

   Poslední GPB turnaj kategorie U17 v tomto roce hostí západočeské Dobřany. Do této daleké vísky z Klimkovic odcestovalo kvarteto hráčů. Adéla Závodná, Klára Petrušková, Matěj Kozelský a David Slíva.  Sledujte jejich výsledky na tournamentu.

 

VýsledkyTounament


6.10.2017

YONEX Slovak Junior 2017 - cenná zkušenost

   Dne 6.10. v časných ranních hodinách se vydala skupina 4 hráčů na mezinárodní turnaj juniorů do Slovenského Trenčína. Všichni hrací byli velice nervózní, jelikož se jednalo o jejich první mezinárodní turnaj. Turnaj zahajovali Ondřej Závodný a Jakub Láznička dvouhrami Kuba proti slovenskému hráči a Ondra proti maďarskému. Oba svým soupeřům značně podlehli. Následně sehráli své zápasy další naše hráčka Kateřina Frischová. Katce její soupeř nedorazil tak postoupila do druhého kola. Poté na svůj mix nastoupil Kuba společně s Miou Moravcovou. Ale vlivem nepřesné hry prohráli se slovenským párem na dva sety. Mezi zápasy mohli hráči sledovat nádherné zápasy především zápas taipejského hráče Chena proti českému hráči Jiřímu Vajsejtlovi. Poté nastoupili ke čtyřhře kluci proti moldavskému páru. Opět ani při svém druhém zápasu neuspěli. Své singlové zápasy poté odehrály Mia a Kača. Ani tady jsme se nedočkali kladného konce. Poslední šance alespoň lehkého úspěchu držel mix Ondry s Kačou, ale nedávali si moc šanci proti prvnímu nasazenému páru a čtyřhra Kači a Mia. Bohužel tenhle turnaj se hráčům nepovedl ale pro všechny to byly cenné zkušenosti. (O.Z.)

--------------------------------------------------------------------------------------------

   Již od dnešního rána bojují naši junioři v Trenčíně o své první body do evropského žebříčku. Za Klimkovice nastupují tito hráči Jakub Láznička, Ondřej Závodný a Kateřina Frischová. Jak se klimkovičákům daří můžete sledovat na tournamentu.

 

VýsledkyTounament 


2.10.2017

Badmintonisté budou hrát extraligu!

   Tento měsíc startuje nejvyšší badmintonová soutěž družstev a nebude u toho chybět ani klimkovický tým. Badmintonisté v uplynulé sezóně zcela ovládli 1. ligu a v baráži si senzačně vybojovali postup do extraligy. Je to vůbec poprvé v historii Klimkovic, co se některému sportovnímu týmu podařilo probojovat se do nejvyšší soutěže.

   Na nováčka extraligové soutěže, badmintonový oddíl TJ Sokol Klimkovice, bude čekat nelehký úkol – pokusit se zaskočit ostřílené týmy soupeřů a udržet extraligovou příslušnost i do další sezóny. „Cílem pro nás bude nejenom extraligu v Klimkovicích udržet, ale také zatápět soupeřům a pokusit se proniknout do finálového turnaje play-off.“ přibližuje plány na sezónu Jiří Halfar ml., předseda oddílu. 

   Na koho se mohou fanoušci badmintonu těšit? Extraligový tým se bude skládat převážně z místních odchovanců – Jana Somerlíka, Filipa Budzela, Petra Tomaly nebo Dominiky Budzelové. Po několikaletém zahraničním angažmá se do Klimkovic vrací také Kateřina Tomalová, aktuální česká jednička ve dvouhře i čtyřhře žen. Zahraniční posilou a ozdobou nejen týmů, ale také celé extraligy, bude ukrajinský olympionik Artem Pochtarev, kterému patřilo nejvýše 54. místo světového žebříčku. 

   1. extraligové kolo čeká badmintonisty o víkendu 14. – 15. října. V sobotu se utkají s Benátkami nad Jizerou na půdě soupeřů, v neděli pak nastoupí od 12h proti Českému Krumlovu na kurtech sportovního centra Fajne v Porubě. Přijďte fandit!
 

 


3.10.2017

 Úspěch nejmladších v Polsku

   30. září se konal v Kedzierzyn-Kozle turnaj kategorií U9 a U11. Za Klimkovice vyrazili bojovat Tereza Dejlová, Eliška Honajzerová, Veronika Čížová, Jakub Häring, Matyáš Krayzel a Vít Oswald. A rozhodně se dařilo.
    V kategorii U9 Terka Dejlová získala zlato a Kuba Häring vybojoval bronz, když mu v třísetové bitvě těsně unikla účast ve finále.
    Ani v kategorii U11 nechyběl na bedně zástupce Klimkovic: Vít Oswald se tvrdou smečí prostřílel k bronzu. Také ostatní klimkovičáci předvedli bojovný výkon a vybojovali postup ze skupin, i když do bojů o medaile už nezasáhli.

VýsledkyFotogalerie


27.9.2017

LI-NING Czech Open 2017 s Kateřinou Tomalovou

   Již dnes začíná největší badmintonový turnaj sezony konaný na českém území – LI-NING Czech Badminton Open 2017, již zítra začíná v brněnské Městské hale ve Vodově ulici. V kvalifikaci se ve středu představí hned dvacítka českých hráčů. Z klimkovických hráčů se představí jen Kateřina Tomalová, kterou uvidíme v hlavní soutěži turnaje. Katka nemá lehký los. Hned v prvním kole poměří síly s třetí nasazenou hráčkou, Kanaďankou Rachel HONDERICH. Bohužel Petr Tomala setrval na reserve listu a nedostal se do soutěže. To samé postihlo dánského hráče, který je na soupisce našeho prvoligového týmu Pedera SØVNDALA. Velkým lákadlem tohoto turnaje je přední světový hráč japonec Kento MOMOTA, který se po trestu vrací na světovou badmintonovou scénu. Kdo má čas, tak by neměl v brněnské hale chybět.

VýsledkyTounament



27.9.2017

3. kolo družstev žáků – stoprocentní družstvo „A“

3. kolo
TJ Sokol Klimkovice "A" - SK Badminton Přerov6 : 1
TJ Sokol Klimkovice "A" - BK Kopřivnice6 : 1
TJ Sokol Klimkovice "A" - BK Omega Olomouc7 : 0
TJ Sokol Klimkovice "A" - Badminton Akademie Olomouc7 : 0
TJ Sokol Klimkovice "B" - TJ Orlová Lutyně4 : 3
TJ Sokol Klimkovice "B" - BK Omega Olomouc3 : 3
TJ Sokol Klimkovice "B" - Badminton Akademie Olomouc1 : 6
TJ Sokol Klimkovice "B" - Slavoj Český Těšín1 : 6

 

VýsledkyFotogalerie 


26.9.2017

Polish International: Kateřina Tomalová získala bronz ve dvouhře

   Mezinárodní mistrovství Polska v Bierunu přineslo české výpravě medailový zisk ve dvouhře žen. Kateřina Tomalová prošla do semifinále, ve kterém podlehla švýcarské reprezentantce Ayle Huser. Z Polska si tedy veze třetí místo.

   Medaili přinesl až úspěšný čtvrtfinálový boj Kateřiny Tomalové s Kati-Kreet Marran z Estonska. Dvakrát 21:13 za 23 minut hry lze hodnotit jako "čistou práci". Podvečerní semifinále se švýcarskou soupeřkou Aylou Huser už úspěchem neskončil, po prohře dvakrát 14:21 si tak Kateřina Tomalová z Polska odveze bronzovou medaili a 1 750 bodů do světového žebříčku.

Více na czechbadminton.cz. Gratulujeme.

VýsledkyTounament

 


25.9.2017

Medailové žně v Opavě! 2x zlato, 5x stříbro a 9x bronz pro naše hráče

   O víkendu začala sezóna dospělým. A ne vůbec špatně ve prospěch našeho oddílů. Nejvýše zvedl vlajku Klimkovického týmu Petr Tomala, který získal všechny tři cenné kovy, v mixu společně z Renatou Hánovou (VŠB Ostrava) zlato, ve čtyřhře mužů stříbro z Jirkou Halfarem, v singlu bral bronz po těsně prohře s pozdějším vítězem Adamem Blaníkem (Orlová). Špatně si nevedli ani další hráči. V mixu získali stříbro sourozenci Adéla a Ondra Závodní, bronz braly páry Halfar Jiří/Bláhová Zuzana a Sonnek Tomáš/Jančatová Marta. Ve čtyřhře žen opět dominovaly Klimkovické hráčky. V silně emotivním a vyrovnaném finále byly úspěšnější Bláhova Zuzana/Trnkalová Karolína proti Frischová Kateřina/Moravcová Michaela. Na třetím místě skončil pár Závodná Adéla/Husarová Eva. Čtyřhra mužů měla ještě jedno medailové umístěni, a to třetí místo páru Závodný Ondřej/Slíva Jan. V singlu žen bereme dvě třetí místa, když v semifinále po těžké třísetové bitvě prohrála Adéla Závodná proti Karolině Trnkalové (Přerov) a v druhém semifinále prohrála taky po hodně těžkém zápase Katka Frischová proti Renatě Hánové. Suma sumárum šestnáct cenných kovu z prvního GP C dospělých, zřejmě dobrý oddíl!

 

VýsledkyFotogalerieTounament


27.9.2017

FZ FORZA Czech U17 International - zkušenost, kterou zúročíme

   O uplynulém víkendu se konal v Českém Krumlově mezinárodní turnaj Czech U17 International 2017. Náš tým vyslal na zkušenou čtveřici klimkovických. Kláru Petruškovou, Lucii Metzovou, Matěje Kozelského a Davida Slívu. Výborně připravený turnaj s kvalitním obsazením nevěštil, dlouhou cestu turnajem. Tito mladí hráči neměli co ztratit. A musíme všechny až na mírně bojkotujícího Matěje pochválit za bojovnost a nasazení na turnaji. Vydali ze sebe dobré výkony, ale starší soupeři měli většinou navrch. Nejvíce silově a také pohybově. Shrňme si jednotlivé disciplíny z pohledu našich hráčů.

Singl:
   Nejtěžší los „vyfásl“ David Slíva. Osmý nasazený Rakušan Maciej Matusz Nedal Davidovi v zápase první kola šanci. David čelil rychlé a důrazné hře o tři hlavy většího soupeře. I přes jednoznačné výsledkové resumé 6:21, 9:21 David podstoupil řadu dlouhých silově vyčerpávajících výměn. Podobný osud potkal Lucku Metzovou. Tělesně a výškově zdatnější polská hráčka Zuzanna Jankowska nedala Lucce šanci rozehrát svou přesnou technickou hru. Lucka byla „přišpendlena“ za zadní čáru kurtu a soupeřka trestala sebemenší chybu. I přesto Lucka podala statečný výkon se solidním výsledkem 13:21, 16:21. Asi nejhratelnějšího soupeře měla Klára Petrušková. V prvním kole ji čekala nebadmintonově obutá uzbecká hráčka Mokhinur Davletova. Výškově, silově a možná i technicky Klára soupeřku předčila, ale obava z možné výhry zapříčinila to, že oba sety soupeřka dovedla do vítězného konce 16:21, 15:21. Také Matěj Kozelský narazil na hratelného soupeře Němce Davida Persina. Bohužel vlastními chybami a herní neaktivitou napomohl soupeři k hladké výhře 9:21, 10:21.

Párovky:
    Párovky v oddíle netrénujeme, a tak očekávání úspěchu zrovna tady bylo na bodě nula. Přesto tady jsme „udělali“ nejlepší výsledek. Naše holky v prvním kole zdolali Rakušanky Karoline Pottendorfer, Emily Wu v poměru 21:16, 21:18. V druhém kole narazily na český pár Adéla Chadimová, Kateřina Chadimová.  Po výborném prvním setu, který vyhrály hladce 15:21 soupeřky přidaly a vyhrály následující dva sety 8:21, 12:21. Velmi nadějně se také vyvíjel mix Slíva, Metzová vs. Uzbecký pár Umidjon Khayitboev, Mokhinur Davletova. Celý zápas byl velice vyrovnaný kdy se vedení přelévalo pravidelně na obě strany. Bohužel v koncovkách dokázali uspět Uzbeci v poměru 17:21, 18:21. Další těsný zápas se smolnou koncovkou byl debl Slíva, Kozelský proti uzbeckému páru Biloliddin Kuchkarboev, Azamat Sultanov. Bohužel slušnou hru v poli srážely dolů vynucené chyby v podobě zbytečných autů a osobních chyb = 18:21, 17:21. A stejné hodnocení snese také mixový zápas páru Kozelský, Petrušková proti Uzbekům Azamat Sultanov, Sitora Yunusova 15:21, 13:21.

Krátké hodnocení Tomáše Krajči:
Khayitboev, Davletova – Slíva, Metzová 21:17 21:18
- dal se uhrát alespoň set 

Zuzanna Jankowska – Lucie Metzová 21:13 21:16
- proti o dost větší a silnější soupeřce nebojácná hra
- velké plus pestrost, a i přesnost horních úderů
- námět – povedený přípravný úder následovat rychleji a s raketou nahoře v přední části kurtu, udržet tlak! 

Celkové resumé:
- Většina našich hráčů podala bojovný výkon a na kurtu předvedla vše co umí
- Výsledkové hodnocení tady asi není na místě. Dva a více roků věkového rozdílu je znát.
- Fantastická a vyburcovaná atmosféra, kterou naši hráči mohli nasát
- Dobrá nálada po celou dobu turnaje v našem týmu
- Kategorie U17 na mezinárodní úrovni se hraje rychle, důrazně a bez chyb. Ty soupeř nemilosrdně trestá
- Raketa má být nahoře, Raketa má být nahoře, Raketa má být nahoře, Fyzička, Fyzička, Fyzička, Pohyb po kurtu, Pohyb po kurtu, Pohyb po kurtu, Čistá hlava, Nemyslet na prohru předem a hrát bez starostí
- Gratulace našim hráčům za reprezentaci oddílu
- Velké dík rodině Janoštíkovým za poskytnutý azylu v Budějcích a pomoc při koučinku klimkovických „lamek“

____________________________________________________

 
    Dnes v Českém Krumlově nastoupí čtveřice klimkovických hráčů do mezinárodního turnaje CZECH U17 INTERNATIONAL 2017. Jak se našim mladým hráčům daří můžete sledovat online.

 

 

VýsledkyFotogalerieTounament

 


19.9.2017

Víkend plný badmintonu

Nadcházející víkend bude ve znamení badmintonu. Tak „nabitý“ víkend náš oddíl nepamatuje.

  Již dnes vyráží čtveřice klimkovických do Českého Krumlova na mezinárodní turnaj CZECH U17 INTERNATIONAL 2017. Klimkovice na tomto turnaji budou reprezentovat Klára Petrušková, Lucie Metzová, Matěj Kozelský a David Slíva. Jedeme pro zkušenost, a tak to snad bude bez nervů a vrátíme návrat bude s pocitem dobře předvedené hry.

  V sobotu vyrazí skupina dospělých na své GPC do Opavy. Ve stejnou dobu vyrazí opačným směrem (do Orlové) početná skupina nejmladších hráčů na otevřený turnaj GPC kategorie U13.

  To ale není všechno. V neděli vyrážíme do Českého Těšína na 3.kolo družstev žáků. Tam budou dvě naše družstva bojovat o body do tabulky severomoravské skupiny.

   Celou nominaci naleznete na tradičním místě tohoto webu.

 


19.9.2017

GPB U19 Praha Vinoř

  O víkendu s uskutečnilo GPB U19 na palubovce Sokolu Meteor Praha kde náš oddíl reprezentovali Jakub Láznička, Ondřej Závodný, Ondřej Broda, Katka Frischová, Tereza Červenkova a Adéla Závodná. V mixu se nám podařilo „bohužel“ vybojovat jen třetí místo k finále chyběl opravdu jen kousíček, pár ve složení Frischová/Franek prohráli proti dvojici Otáhalová/Mráz (20:22, 21:19, 17:21), za zmínku stojí ještě páté místo páru Láznička/Moravcová. V singlu skoro všichni naší hráči dostali po prvním kole nemilosrdnou stopku, jediná hráčka, která hrála prošla do druhého kola byla Adéla Závodná, v druhém kole už bohužel ukončila postup pavoukem pozdější suverénka turnaje a zároveň vítězka Iva Foukalová. Ve čtyřhrách dívek achlapců se už nevedlo vůbec, všechny páry vypadly po vyrovnaných zápasech v prvním kole.

 VýsledkyFotogalerie


18.9.2017

4 medaile z Ivančic

   Otevřeného GPC U15 v Ivančicích se za klimkovický oddíl zúčastnili Lucie Metzová, Filip Häring a Adam Pospíšek. Turnaj byl slušně obsazen, zřejmě díky zrušenému mezinárodnímu turnaji nadějí, který se měl ve stejném termínu hrát v Brně, ale byl zrušen. Dívčí části turnaje dominovala Lucka Metzová, která vybojovala 3 medaile: zlato v singlu a deblu (s Martinou Ševčíkovou) a ještě bronz v mixu (s Davidem Smutným). Filip Häring skončil ve čtvrtfinále singlu s pozdějším vítězem turnaje Vojtou Pořízem. Adam Pospíšek nestačil ve 2. kole na Frantu Hanáka. Nicméně v deblu pár Häring - Pospíšek převedl kvalitní a soustředěný výkon, a nakonec zaslouženě vybojovali stříbro, když nestačili jen na vítězný pár Poříz-Smutný.

VýsledkyFotogalerie

 


12.9.2017

Výborné vystoupení dívek na Kabal Open 2017

   O uplynulém víkendu se konal v Karviné turnaj kategorie GPC U15 a U17 pod názvem Kabal Open 2017.  Kromě českých hráčů bojující o body se turnaje zúčastnili také hráči z Polska a Slovenska. Klimkovice reprezentovalo sedm statečných. Adéla Závodná, Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Lukáš Metz, David Slíva a Filip Häring. A ze strany našich hráčů se bylo na co koukat. V kategorii U15 jsme v jednotlivcích dívek nedaly nikomu šanci bojovat o zlato. O to svedly dramatickou a vyrovnanou bitku Lucka Metzová a Verča Dejlová. Po třísetové bitvě se vítezství překulilo na stranu Lucky Metzové 19:21, 21:17, 21:17. Vše ostatní se dělo v kategorii U17. A zase za vším byla něžnější polovina výpravy. Nejprve v jednotlivcích Klára Petrušková vybojovala bronz, aby následně s Dominikem Kopřivou postoupili do finále mixu a do třetice s Luckou Metzovou hrály finále čtyřhry. Že ani jeden finálový zápas nebyl přetaven ve zlato vůbec nevadí. Velká gratulace.

VýsledkyFotogalerieTounament


11.9.2017

Zlato a stříbro z GPB  - U13

O tomto víkendu proběhl v Praze turnaj nejmladší kategorie GPB  - U13 , za náš oddíl se tohoto turnaje zúčastnili Barbora Helešicová (mix, singl), Kateřina Osladilová (mix), Jan Ptáček (singl, debl), Štěpán Kozelský(singl, debl, mix) a Michal Oswald (singl, debl) a nebylo to vůbec špatné.

   V singlech naši nejmladší bojovali, ale na víc jak osmifinále to nestačilo, byla vidět snaha a bojovnost, né vždy to však stačilo, pro Barču, Michala a Štěpána to bylo poslední GPB v kategorii U-13, Honza bude mít ještě příležitost příští rok šanci postupovat do nedělních zápasů, v což pevně věříme.

   V párovkách to již bylo jiné kafe, příjemným překvapením byl výkon Honzy Ptáčka s Michalem Oswaldem,  kde jim stopku  vystavil až ve čtvrtfinále 3-4 nasazený pár, výkon byl však parádní.

Stříbro - debl
Štěpán Kozelský  - Jan Ovčačík – velké překvapení turnaje, postupně po velmi kvalitních výkonech likvidovali jednoho soupeře za druhým, zastavili se až ve finále, kde nestačili na pár Bláha -  Srnec, byla vidět nervozita a přílišná snaha, chyběl kousek, ale i tak velká gratulace.

Zlato – MIX
Kateřina Osladilová – Jan Ovčačík – do finále postupovali bez větších problémů, ve finále měli za soupeře 2. Nasazený pár Prek  - Krulová, po zbytečně prohraném prvním setu 22-20, již v dalších setech udávali tempo hry a mohli se radovat se zlata.

Pozitivní na tomto turnaji je, že všichni naši mladí hráči bojovali a nechali tam vše, co umějí, pokud budou tvrdě a poctivě trénovat, bude to příště zase o kousek lepší, všichni zaslouží velkou pochvalu.

Velké díky patří trenérovi Jirkovi Vašátkovi, díky trenére.

------------------------------------------------------------------

GPB U13 – Hamr Praha

   O víkendu proběhne v Praze na Hamru celostátní turnaj GPB kat. U13. Na palubovku třinácti kutrové haly vyběhne také pětice klimkovických: Barbora Helešicová, Kateřina Osladilová, Michal Oswald, Štěpán Kozelský, Jan Ptáček. Je potěšitelné, že všichni nominováni se dostali do soutěže. Pevně věříme, že pod vedením trenéra Jirky Vašátka předvedou dobrou hru a přivezou nějaké umístění na „bedně“. Úkol zní jasně: přivést lepší výsledek než před týdnem U15-ka.

 

VýsledkyFotogalerieTounament

 


7.9.2017

Čtveřice klimkovických na Benátecký Pohár 2017

   Již zítra 8.9.2017 začíná v Benátkách nad Jizerou turnaj dospělých kategorie „A“ pod názvem Benátecký Pohár 2017. Z Klimkovic směr středočeský kraj vyráží čtveřice klimkovických hráčů: Jan Somerlík, Petr Tomala, Michal Vašátko, Zuzana Bláhová. Jak se jim vede můžete sledovat na tournamentu.

VýsledkyTounament


6.9.2017

Rozlosován FZ FORZA Czech U17 International

   Včera byl rozlosován mezinárodní Europe circuit FZ FORZA Czech U17 International, který hostí Český Krumlov. Turnaj se koná v termínu 22. – 24.9.2017. Náš oddíl vyslal na zkušenou čtveřici hráčů. Kláru Petruškovou, Lucii Metzovou, Davida Slívu a Matěje Kozelského. Ve většině zápasů naši borci poměří své síly s uzbeckými hráči (viz. tabula).

 


4.9.2017

Singlové zlato pro Davida Slívy z GPB U15

   Ostrý start čekal na hráče kategorie U15. Ještě nestačili najít aktovku do školy a již je čekal v Radotíně celorepublikový turnaj kategorie B. Klimkovické barvy vyrazili směr Praha hájit: Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová a David Slíva. A právě posledně jmenovaný David potvrdil roli nasazené singlové jedničky a tento turnaj s přehledem vyhrál. Na stupně vítězů vystoupala ještě Lucie Metzová, která se probojovala do semifinále singlu a mixu. Spokojenost určitě vládne nad postupem do druhého kola singlu Kateřiny Osladilové a také předvedený výkon Veroniky Dejlové, kterou v cestě do semifinále zastavilo zranění kolena. Co se nám nepovedlo byly párová disciplíny s výjimkou páru Metzová – Altera. Žádný klimkovický pár nepředvedl oslnivý výkon. No nic je začátek sezóny, a tak je čas zatrénovat a vyhrát se. Děkujeme Petrovi Tomalovi za výborný koučink.

VýsledkyFotogalerieTounament 


30.8.2017

YONEX Slovak Open 2017

 Již dnes začíná v nedalekém Trenčíně mezinárodní turnaj dospělých YONEX Slovak Open 2017. Tohoto turnaje se bohužel účastní jediná klimkovická hráčka, a to Kateřina Tomalová. Katka po startu na mistrovství světa moc neodpočívala a týden po skončení již bude v Trenčíně jako čtvrtá nasazená v singlu bojovat o body do evropského žebříčku. V prvním singlovém kole čeká Katku Litevská hráčka Monika Radovská. Tento mač se odehraje „až“ zítra 31.8.2017 v 10:10 hod.


29.7.2017

Ostrý strart po prázninách - GPB U15, Radotín

   Ostrý poprázdninový start nachytali badmintonoví guru pro své svěřence. Hned první zářiový víkend (2.-3.9.2017) vyrazí hráči kategorie U15 na své poslední GPB před Mistrovstvím ČR v této kategorii. Tento turnaj se koná v Praze. Klimkovice bude reprezentovat hned sedm hráčů. Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová, David Slíva a Filip Häring. Především hráči ročníku 2003, 2004 budou bojovat o účast na MČR U15, který bude pořádat náš oddíl.

VýsledkyFotogalerieTounament


29.7.2017


30.7.2017

Rozdělení tréninku v podzimní části - pozor začínáme 4.9.2017!


23.7.2017

Silné Bulharky nám nedaly šanci

   Velkou deblovou školou prošel náš pár na mistrovství světa v Glasgowě. Sestry Stoevovy ukázaly, že se na tuto disciplínu specializují a nedaly našemu páru šanci. Přesně v tomto zápase se ukázal rozdíl mezi párem, který se na debl specializuje a který je poskládaný z kvalitních singlových hráček. Holky daly do hry všechen um a nasazení. Přesto Bulharky vyhrály přesvědčivě 7:21, 11:21. Holky děkujeme.

------------------------------------------------------------------

23.7.2017

Den „D“ pro Klimkovice   

   Dnes pro město Klimkovice nastává den „D“. Dnes totiž nastoupí klimkovické hráčka Kateřina Tomalová a klimkovická rodačka (ex klimkovická) Tereza Švábíková do druhého kola deblové soutěže Mistrovství světa v badmintonu. A holky nemají zrovna lehkého soupeře. Utkají se s nasazenými Bulharkami. Svůj zápas bohužel odehrají večer na kurtu č.3, který není snímán kamerami, a tak jejich boj neuvidíme. Sledovat jej můžete alespoň online výsledkově na tournamentu. Holky nejenom Klimkovice Vám drží palce!!!! Přejeme dobrou hru.

------------------------------------------------------------------

21.7.2017

Deblový pár Tomalová – Švábíková ve druhém kole

    Ještě před dnešním zahájení mistrovství světa v Glasgowě náš deblový pár Kateřina Tomalová – Tereza Švábíková postoupili bez boje do druhého kola. Zranění jedné z australských hráček nedovolilo tomuto páru nastoupit na tomto turnaji a tak náš pár se může v klidu připravovat na jedenáctý nasazený bulharský pár Gabriela STOEVA, Stefani STOEVA, který je na dvanáctém místě světového žebříčku.

   Z českých hráčů dnes zasáhne do bojů jen Adam Mendrek, který se střetne s šestnáctým nasazeným Angličanem Rajiv OUSEPH.  

------------------------------------------------------------------

20.7.2017

Mistrovstvvní světa s klimkovickou účastí

   Již zítra budou ve skotském Glasgowě rozehrána první kola mistrovství světa. A ve hře bude hned čtveřice českých hráčů, kteří se úspěšně kvalifikovali na základě umístění na světovém žebříčku. Reprezentovat budou Milan Ludík a Adam Mendrek ve dvouhře mužů a Kateřina TomalováTerezou Švábíkovou ve čtyřhře žen. Bohužel na mistrovství neodjede kvalifikovaný mixový pár Jakub Bitman– Alžběta Bášová. Jakuba před mistrovstvím postihl akutní zánět slepého střeva a musel „pod kudlu“.  Jaký mají naši los a šanci na postup?

Dvouhra mužů  

Na úřadujícího mistra republiky Ludíka čeká 33letý indonéský reprezentant Sony Dwi Kuncoro, který má na svém kontě bronz z LOH 2004, dvě medaile z mistrovství světa (2007 a 2009) nebo tituly mistra Asie. „Bude to těžký oříšek, ale jsem připravený na tuto výzvu!“ komentoval los Ludík.

I na Mendreka čeká hned v prvním kole kontinentální mistr – úřadující mistr Evropy Rajiv Ouseph (Anglie). „Nedá se říct, že by to byl nejlehčí los, ale... těším se.“ napsal Mendrek na svůj facebooková profil.    

Čtyřhra žen 

Los z kategorie těžkých čeká i na Tomalovou se Švábíkovou. Jejich soupeřkami bude australský pár Mapasa – Somerville, kterému patří aktuálně 29. příčka světového žebříčku. Nad startem Australanek ale visí malý otazník, protože ještě minulý týden Somerville měla na noze kvůli zranění kotníku ortézu.

 

www stránky turnajeFotogalerieTournament

 

 


MAKÁME !!!!!!

 

www stránky soustředěníFotogalerie

17.7.2017

Noninace na Karviná Open 2017

    Blíží se konec prázdnin, začátek školy a pro nás také roztáčející se kolotoč tréninků a turnajů. Pevně věříme, že naši hráči přes léto jen nezaháleli, ale také se přiučili něco nového na prázdninových badmintonových soustředěních. Jedno z posledních, a navíc oddílové začíná právě zítra v Pustějově. Tam se ukáže, kdo přes prázdniny makal a kdo dnes večer bude hledat zaprášenou raketu z poza skříně.

   Ten turnajový kolotoč se rozběhne hned v prvním zářiovém víkendu turnajem GPB U15 v Praze. Následující týden pak proběhnou turnaje GPB U13, Karviná Open 2017, atd…. Vše je zadokumentované v našem oddílovém kalendáři. Stačí se jen kouknout, prostudovat a těšit se.

  První přihlášení bylo vykonáno na turnaj Karviná Open 2016. Zde je jeho nominace:

 

 

14.8.20107

Los mistrovství světa: Los pro Katku Tomalovou a Terezu Švábíkovou

   Soupeře zvučných jmen přiřkl českým badmintonistům los mistrovství světa. Šampionát bude mezi 21. a 27. srpnem hostit skotské Glasgow.
   Klimkovická Kateřina Tomalová spolu s Terezou Švábíkovou čeká na deblový úvod australský pár Setyana Mapasa, Gronya Somerville. Tento 22 pár světového žebříčku bude těžkým oříškem pro český pár. Držíme palce.


13.8.2017

Kateřina Tomalová hodnotí pro badmintonweb uplynulou sezónu

   Hodnocení uplynulé sezóny z pohledu naší reprezentantky Katky Tomalové si můžete přečíst na stránkách badmintonweb.cz

 

16.7.2017

Neštěstí nechodí jen po horách, ale občas zavítá aj do Dánka

   Nepříjemná zpráva dorazila v době soustředění v Žimrovicích z Dánka. Filip Budzel si při pádu z kola zlomil klíční kost a posléze v Ostravě podstoupil operaci. Přejeme Fildovi brzké uzdravení.


Banner kondiční soustředěníwww stránky soustředění
Fotogalerie
Roman Racew 2017

 

Přejít na starší příspěvky