Aktuality

MČR U17, 2019 v Ostravě

Dnes bylo rozhodnuto, že příští MČR U17 bude organizovat oddíl TJ Sokol Klimkovice v Ostav...

18.12.2018

Nový trenér kat. U19

Michal Turoň byl jmenován novým reprezentačním koučem U19

10.12.2018

Těsná extraligová prohra v Brně

Extraligový zápas s FSpS MU Brno skončil těsnou prohrou 4:5.

02.12.2018
zobrazit více aktualit

Historie - Ročník 2018


 

20.12.2018

Neseďte o vánocích jen u televize - přijďtre si "pingnout" beďas

Termín: 29. prosince 2018, od 9:00 hod. v hale místní Sokolovny
Disciplíny: dvouhra registrovaných mužů a žen, neregistrovaných mužů a žen
Turnaj je určen registrovaným i neregistrovaným hráčům všech kategorií starší 15 let.
Přihlášky zasílejte na email: jirihalfar@seznam.cz, te.: 736681904
Startovné 100 Kč/osoba


 

 

 

 

 


21.12.2018

Sezóna 2018 - výsledné žebříčky našich hráčů

 

 

 


 


20.12.2018

Změny soutěžních řádů a pravidel na mezinárodních turnajích

Vážení hráči a trenéři,
na konci každého roku dochází ze strany Světové badmintonové federace (BWF) k aktualizaci soutěžních řádů, pravidel a dalších předpisů, jimiž se náš sport na mezinárodním poli řídí.

V memorandu z 18. prosince 2018 jsou pak obsaženy ty nejdůležitější z letošních změn, které se úzce dotýkají zejména vás, hráčů a trenérů. Výtah toho nejdůležitějšího z memoranda přeložený do češtiny najdete níže, celé memorandum pak zasílám pro informaci v příloze.

Pravidlo pevně stanovené výšky podáni
Od nynějška bylo natrvalo schváleno pravidlo pevně stanovené výšky podání (1,15 m) na následujících typech soutěží: 

  • BWF Major Events (Grade 1) – vrcholné akce BWF (tj. MS, OH, …)
  • BWF World Tour and BWF Tour (Grade 2) – turnaje BWF Světové tour a BWF Tour (tj. Super 100 a vyšší)
  • Continental Tour Tournaments (Grade 3) – turnaje kontinentálního okruhu (tj. Future Series, International Series a International Challenge)
  • Junior International – mezinárodní turnaje juniorů
  • Continental Championships – kontinentální mistrovství (předpoklad ve všech kategoriích)

Zákaz zkoušení raket v průběhu zápasu
Pokud si v průběhu zápasu vyměníte raketu (prasklý výplet, rám, …), rozhodčí vám již nepovolí raketu si na několika úderech vyzkoušet, jak dosud bývalo běžné.

Konec oddělování hráčů z téže země při losování na turnajích světové tour
Na turnajích Super 300 a vyšších bude moci běžně docházet k tomu, že do 1. kola proti sobě budou nalosování dva hráči/páry z téže země. Dosud byli dva nejlepší hráči/páry ze stejné země losovány do rozdílných polovin pavouka.

Publikace světových žebříčků vždy v úterý
Od 1. 1. 2019 budou světové žebříčky vycházet vždy v úterý (a ne ve čtvrtek, jako dosud).

Žádné vybavení na stupních vítězů
Na slavnostní vyhlášení výsledků na mezinárodních turnajích nesmí hráči nosit žádné vybavení (rakety, bagy, obaly, čepice).

Předpis pro teplákové/šusťákové soupravy oblékané při vyhlášení výsledků
Podle Všeobecného soutěžního předpisu 24.3.5 se reklamy na teplákových/šusťákových soupravách řídí větou 24, která říká, že předpisy pro bundy se řídí předpisy pro trika, předpisy pro kalhoty se řídí předpisy pro šortky/sukně.

Předpis pro oblečení trenérů
K 1. 1. 2020 BWF připraví předpisy, které budou upravovat reklamy na oblečení trenérů.

S pozdravem, 

Pavel Florián
Vedoucí sportovního úseku / Projektový manažer
Czech Badminton Federation
+420 721 837 279
pavel.florian@czechbadminton.cz

 


19.12.2018

Filip Budzel na Turkey International 2018

   Jako poslední turnaj roku si Filip Budzel zvolil mezinárodní turnaj v turecké Ankaře Turkey International 2018. Filip jako 302 hráč světového žebříčku se vyhnul singlové kvalifikaci a mohl se těšit na svůj zápas v hlavní soutěži. Tam jej čekal 611 hráč bwf žebříčku dán Søren Hald. Jak je u dánských hráčů žebříčkové postavení ošidné poznal na vlastní kůži Filip v zápase. Dán našemu hráči nedal šanci a po výsledku 9:21, 13:21 Filipova cesta tímto turnajem skončila.

 


18.12.2018

Boreček Opava – páté místo pro Daniela Mrózka v kat. U13

   V neděli 16.12.2018 se uskutečnil další turnaj pod názvem Boreček, který pravidelně organizuje opavský oddíl SK Boreček Opava. I přes velkou agitaci se do turnaje přihlásil jediný „klimkovičák“ Daniel Mrózek. A nevedl si vůbec špatně. V kategorii U13 obsadil konečné 5. místo. Gratulujeme!!!

 

17.12.2018

MČR U19 v Praze



 

10.12.2018

Dvě želízka na MČR U17 v Brně

   V sobotu 8. 12. jsme se společně s Luckou Metzovou a trenérem Jirkou Halfarem vypravili do Brna na Mistrovství České republiky do sedmnácti let.  Byli jsme připraveni bojovat o medaile, bohužel los k nám nebyl příznivý.

   Lucka první kolo singlu vyhrála, ale ve druhém kole narazila na výborně hrající Emu Staňkovou, na kterou nestačila. V deblu Lucka nastoupila s Valčou Žurkovou opět proti Emě Staňkové a Soni Hořínkové, ale i tento pár byl nad jejich síly.

   Já jsem nastoupila v mixu s Karlem Wankem, protože můj mixér David Slíva se bohužel zranil. Hned v prvním kole jsme nečekaně dostali Verču Veselou s Péťou Janouškem jako ostatně vždy. Bohužel jsme dělali více vlastních chyb, tudíž jsme prohráli. V singlu jsem hladce prošla prvním kolem, ale v druhém kole jsem dostala Soňu Hořínkovou, věřila jsem si na ni, ale koncovka třetího setu patřila Soni. Do deblu jsem vkládala největší naděje, bohužel zde byl los úplně nejhorší, v prvním kole jsme dostali jeden z nejlepších páru turnaje Nelču Němcovou a Kačku Mikelovou. I přes naši snahu a kvalitní hru jsme prohráli (na většinu páru tohoto turnaje by to stačilo…) I když jsem se neumístila na stupních vítězů, jsem e svým výkonem spokojená. (KP)

---------------------------------------------------------------

   Již zítra hostí Brno Mistrovství České republiky kategorie U17.

   Klimkovický tým na MČR budou reprezentovat dvě krásné mladé hráčky. Klára Petrušková a Lucie Metzová. Sledujte jejich los a hru na našich stránkách a na tournamentu. Online přenosy můžete sledovat na youtube.

 


5.12.2018

2. kolo 2. ligy družstev dospělých

   Dne 1. 12. 2018 se v Kopřivnici uskutečnilo 2. kolo 2. ligy družstev dospělých.

   Za družstvo Klimkovice „B“ nastoupili Jan Somerlík, Michal Vašátko, Petr Tomala, Jiří Halfar, Katarína Šariščanová a Zuzana Bláhová. V prvním utkání nastoupili proti Opavě, kterou porazili 6:2. Dalším soupeřem bylo družstvo Akademie Olomouc A, nad kterým zvítězili 7:1.

   Za družstvo Klimkovice „C“ nastoupili Jan Slíva, Ondřej Broda, Ondřej Závodný, Marek Socha, Veronika Dejlová a Adéla Závodná. V prvním utkání nastoupili proti Akademii Olomouc B, kterou porazili poměrem 5:3. Ve druhém utkání bohužel prohráli 5:3 proti Přerovu. 3. kolo 2. ligy se uskuteční 19. 1. 2019 v Olomouci.



5.12.2018

GPC+ OP U19 – Dva postupy Kláry Petruškové na MČR

   Dne 2.12.2018 se v Orlové konalo postupové GPC+ U19.  Zúčastnili se ho hráči ve složení mužů Ondřej Broda, Tomáš Černík, Jan Láznička a ve složení žen Veronika Dejlová, Marta Larischová, Hana Otisková, Klára Petrušková, Adéla Závodná a Lucie Dubská.

   Turnaj začal mixem. Zde na 2. místo dosáhla Klára Petrušková společně s Dominikem Kopřivou. Ve dvouhře mužů se nikdo z našich hráčů na medailových pozicích neumístil. U žen se na 2. místě umístila Veronika Dejlová, která ve finále narazila na svoji spoluhráčku Kláru Petruškovou (1. místo). V mužském deblu Ondřej Broda a Tomáš Černík vybojovali 3. místo. V deblu žen se na 3. příčce umístily Veronika Dejlová společně s Hanou Otiskovou. Tento debl ovládla Klára Petrušková s Michaelou Moravcovou (B.O. CHANCE).


 


3.12.2018

Lucie Metzová – 2 zlata na mezinárodní rozlučce s kategorií U15

   Dva tradiční souběžně hrané turnaje v jedné jedenácti kurtové hale uspořádali pořadatelé ve slovinském Medvode (30.11.-2.12.2018). A obou turnajů se v konkurenci více než 350 hráčů a hráček z 16 zemí zúčastnila klimkovická hráčka Lucie Metzová .

   V cirquitovém turnaji  FZ FORZA U17 Medvode International  se Lucka účastnila všech kategorií. V mixu se svým spoluhráčem Davidem Smutným  z FSpS MU Brno překvapili ve 2.kole (v prvním měli volný los) anglický pár Saunders-Hammond dvousetovou výhrou a svou variabilní hrou potrápili i v kole následujícím favorizovaný španělský pár Pinto-Martinez, prohráli však dvakrát 17:21. V singlu si Lucka v 1.kole poradila snadno s Italkou Barb, v kole druhém ji už vyřadila 8.nasazená srbská hráčka Sara Lončar. Ale neměla to snadné, Lucka jí vzdorovala zejména v 1.setu – 21:23 a 15:21. Ve čtyřhře pak Lucka s Adélou Klapalovou neměly moc šancí proti výborným Španělkám Martinez-Veiguela a prohrály 8:21 a 10:21.

   V turnaji pro kategorie U11, U13 a U15  - 10th Medvode Forza Cup – se Lucka přihlásila do singlu a mixu (opět se svým stabilním spoluhráčem Davidem Smutným) a chtěla se dobrým výsledkem rozloučit s kategorií U15. A to se jí povedlo skvěle. V singlu vyhrála snadno 4-člennou skupinu, v pavouku pak vyřadila domácí hráčku Bedič a v semifinále i šikovnou Polku Kingu Stokfisz, opět bez větších problémů. Ve finále ji pak čekala domácí hráčka basketbalového vzrůstu Lina Pipan, ale ani ta na Lucku nevyzrála – Lucka si v hezkém zápase udržela „čisté konto“ a vyhrála ve dvou setech 21:18 a 21:15.

   V mixu Lucka s Davidem vyřadili postupně anglo-italský, slovinský (opět Lina Pipan) a španělský pár, vždy ve dvou setech.  Ve finále čekala slovenská sourozenecká dvojice Sebastian a Olívia Kadlecovi, přičemž Sebastian si po výhře v deblu brousil zuby i na mixové zlato. S tím ale naši nesouhlasili a po tuhém boji zvítězili 21:18 a 21:17.

   Lucka tak zakončila své účinkování v kategorii U15 dvěma triumfy na mezinárodním poli a nyní se již může plně soustředit na kategorie U17 a U19. A můžeme jí držet palce hned tuto sobotu, protože se kvalifikovala na MČR U17, které se koná v Brně.

 

FZ FORZA U17 Int. 2018Forza Cup U11-15


2.12.2018

Víkendová extraliga: těsná výhra, těsná prohra

   Ve 2. kole extraligy jsme vybojovali další důležité body do tabulky a zase jsme se o něco přiblížili účasti v play-off. V obou našich víkendových utkáních rozhodl až 9. nastavený zápas – v sobotu proti Hradci Králové připadl vítězný bod nám, v neděli na půdě Brna pak měli více štěstí FSpS MU.

   Na 2. kolo dorazily i naše další posily, a tak tradičně zaplněná tribuna v SC Fajne měla možnost konečně poprvé vidět v klimkovických barvách také Ondřeje Krále (hostování ze Sokola Židlochovice) a dánskou posilu Christiana Linda Thomsena.

   Sobotní utkání proti Montas Hradec Králové sice bylo celkově vyrovnané, avšak samotné zápasy byly vcelku jednoznačné – my jsme jasně zvítězili ve 2. dvouhře mužů (bodoval Lind proti Holubovi), 3. dvouhře mužů (Bitman proti Aubusovi), dvouhře žen (Budzelová proti Šolarové) a 2. čtyřhře mužů (Lind – Král proti Holub – Hubáček). Hradci jasně připadla 1. dvouhra mužů, čtyřhra žen, 1. čtyřhra mužů a v koncovce jediného třísetového zápasu po velkém boji také mix.

   Stav 4:4 znamenal jediné – jde se do nastavení! Rozhodujícím zápasem tak byl mix, kde po dobrém výkonu Kuba s Domčou urvali výhru pro Klimkovice.

   Jménem celého týmu bych na tomto místě chtěla poděkovat všem fanouškům, kteří si pravidelně najdou cestu na naše ostravská utkání. S podporou domácího publika za zády se nám všem hraje skvěle a určitě budeme moc rádi, pokud budete chodit i nadále.

Na sobotní společné večeři jsme na neděli naplánovali výhru 5:4 nad úřadujícím mistrem extraligy FSpS MU Brno a chyběl jen kousíček, abychom plán splnili.

   Brno nás překvapilo složením čtyřher mužů – při plánování sestavy jsme chtěli zvítězit alespoň v jedné čtyřhře mužů (věřili jsme 2. čtyřhře Bitman – Lind), ale soupeři naopak právě 2. čtyřhru posílili, a tak jsme oba body ztratili.

   Tajně jsme doufali ve výhru ve čtyřhře žen, kde jsme k překvapení mnohých po dobrém výkonu s Domčou opravdu zvítězily. Za zmínku stojí také (znovu)objevený singlový talent Kuby Bitmana, který si ve třech setech poradil s Janoštíkem a zatím má singlovou bilanci 4 zápasy, 4 výhry.

   Ostatní zápasy dopadly více méně jednoznačně pro jednu nebo druhou stranu, a tak opět rozhodovalo nastavení, tentokrát dvouhra mužů, ve které dostal důvěru týmu Filip Budzel. Zápas Filipa proti Vojtovi Šelongovi byl plný zvratů a občas neuvěřitelných výměn, a i když Filip v koncovce zápas otočil (prohrával 18:20) a dokonce si vypracoval matchball, na výhru to bohužel nestačilo a prohrál 23:25 ve 3. setu.

   I když těsná prohra mrzí, důležité body jsou doma a celé družstvo opět předvedlo skvělé výkony, bojovnost a týmového ducha. Klimkovice!!! (K.T.)
 

 


1.12.2018

Aktuální výdlesky druhého kola 2. ligy SmBaS družstev dospělých

TJ Sokol Klimkovice "B"-SK p.e.m.a. Opava [5/8]6  :  2
TJ Sokol Klimkovice "C"-Badminton Akademie Olomouc "B"5  :  3
TJ Sokol Klimkovice "B" -Badminton Akademie Olomouc "B"

7  :  1

TJ Sokol Klimkovice "C" -SK Badminton Přerov3  :  5

 


1.12.2018


30.11.2018

U17 Medvode International 2018 a Forza Cup - U11, U13, U15

   Jediná klimkovická hráčka Lucie Metzová se vydala do slovinského Medvode, kde se konají turnaje Forza U17 Medvode International 2018 a Forza Cup - U11, U13, U15. A jelikož se Lucka nebojí výzev, tak nastupuje v obou turnajích a celkově pak ve čtyřech disciplínách. Jak se Lucce daří můžete sledovat na tournamentu.

 

FZ FORZA U17 Int. 2018Forza Cup U11-15 

30.11.2018

 


27.11.2018

Zveme Vás na 2. kolo extraligy ve FC Fajném – přijďte nás povzbudit

 

27.11.2018

Víkendový badmintonový maraton

   O uplynulém víkendu se nesl ve znamení badmintonu, a pro klimkovické to byl doslova maraton turnajů.

   Vše započala Katka Tomalová 22.11.2018, kde naskočila do prestižního turnaje Scottish Open 2018, který se konal v Glasgowě. Bohužel Belgičanka s typickým belgickým jménem Lianne Tan byla v prvním kole nad Katčiny síly 15:21, 9:21. A tak Katka nelenila a rychle se přemístila do polských Glubczyc, kde startuje v nejvyšší polské lize Polish league.

   V pátek odcestovalo duo Klára Petrušková, Jakub Láznička do nedaleké Orlové na mezinárodní turnaj Czech Junior 2018. Jak se jim na turnaji dařilo či nedařilo se snad dozvíme přímo od aktérů turnaje. Se zážitky z turnaje čekáme na Kláru Petruškovou.

   Sobotní a nedělní dny patřily turnaji 17. ročník KP ČOS a Vánoční turnaj – GPC U13, U15, U17 a GPE/50 U11, který pořádá náš oddíl. Tento turnaj napříč kategoriemi U11 až U17 jsme pořádali na půdě VŠB Ostrava. Za dva dny se na turnaji se představilo 150 hráčů, kteří odehráli 264 zápasů. Organizace turnaje byla bezproblémová, a tak musíme organizátorům moc poděkovat za ochotu takovýto turnaj organizovat. Velké dík také patří všem rodičům, kteří přiložili pomocnou ruku. Jednak v bufetu, ale také při přípravě a úklidu po turnaji. Během turnaje bylo k vidění mnoho výborných zápasů napříč kategoriemi.

   V sobotu byl na programu turnaj kategorie U13 a U17. Tady je sumář očima Honzy Lin Dan Lázničky:

   Tuto sobotu se konal tradiční klimkovický vánoční turnaj. Kde se v kategorii U17 zúčastnil: Häring Filip, Láznička Jan, Pospíšek Adam, Oswald Michal, Petruška Ondřej, Ptáček Jan, Petrušková Klára, Dejlová Veronika, Metzová Lucie, Dubská Lucie, Gráfová Melánie, Larischová Marta, Osladilová Kateřina. A v kategorii U13 to byli: Sedláček Marek, Kostka Jaromír, Vařák Boris, Oswald Vít, Honajzerová Eliška, Holá Bára, Dejlová Tereza, Čížová Veronika a Zvěřinská Tereza.

   Největším překvapením turnaje byl mix Petruškových. Kde se Klára s Ondrou probojovali prvním kolem proti Jiřímu Maňákovi a Barboře Vrbové 21:17, 21:19. Poté těsně prohráli druhý zápas proti Martinovi Slívovi a Agátě Baratnické. V mixu nejlépe Klimkovice reprezentovali Filip Häring a Veronika Dejlová, kteří prohráli v semifinále proti Martinovi Slívovi a Agátě Baratnické, kteří porazili i Kláru s Ondrou.  V kategorii U13 svedla velmi napínavý boj Eliška Honajzerová a Tadeáš Holec, kteří nakonec prohráli na 3 sety proti Maximiliánu Horákovi a Markétě Dobešové 17:21, 21:16, 21:17.

   V singlu jsme mohli vidět plno hezkých zápasů, ale nejhezčí byl od Honzy Ptáčka, který v prvním kole vyhrál nad Jáchymem Šimkem 20:22, 21:19, 21:10. Ale v singlu se nejlépe dařilo Filipovi Häringovi, který skočil podruhé v semifinále, kde ho vyřadil Martin Slíva 21:14, 19:21, 21:19.  U dívek byla naprostou královnou Lucie Metzová, která neměla téměř žádné problémy. Pouze proti Veronice Dejlové, kde to bylo vyrovnané 21:17, 18:21, 21:18. V Kategorii U13 se nejdál v chlapeckém singlu dostal Mirek Kostka, který v třetím kole prohrál s Michaelem Havlíčkem 21:16, 21:17. V dívčím singlu se prosadila v prvním kole Bára Holá, která ovšem prohrála to druhé proti Barboře Branové 21:11, 21:17.

   Ve chlapecké čtyřhře se Klimkovicím moc nedařilo. Nejdále se dostal Filip Häring s Adamem Pospíškem, kteří svedli těžký boj v každém kole. První nakonec vyhráli, proti Michalu Oswaldovi a Janu Lázničkovi, ale v druhém kole už to nezvládli, kde vyhrál Jan Buček S Maciejem Breznenem. V dámské čtyřhře se žádné napínavé zápasy neděly, kromě vyrovnaného finále. Kde zvítězila Lucie Metzová s Valerii Žurkovou proti Kláře Petruškové a Kateřině Osladilové 21:19, 21:14.  Do semifinále se dostal Vít Oswald s Mirkem Kostkou, kteří prohráli následující zápas s Michaelem Havlíčkem a Lukášem Thorem 21:13, 21:18. Nejroztomilejší zápas se odehrál v dívčí čtyřhře, když hrála Terezka Dejlová s Eliškou Honajzerovou. Zápas sice nevyhráli, ale bojovali za každým míčkem, ale soupeřkám Barboře Baranové a Petře Říhovské nestačili zápas skončil 21:14, 21:16. (J.L)

  Na nedělní program ladili formu kategorie U11 a U15 a vše bedlivě sledoval náš nedělní redaktor Michal Oswald:

   Dne 25.11 se konal Vánoční turnaj na Vysoké škole báňské, který pořádali Klimkovice. Hráli se kategorii GPC U11 a GPC U15. Kategorie U11 s Klimkovickou účastí vypadala ve složení takto: Vít Oswald, Bára Holá, Terka Dejlová, Eliška Honajzerová a Kuba Häring. Nejlépe si vedl Vítek Oswald, který vyhrál celý turnaj. Dále si skvěle vedla Bára Holá, která prohrála s budoucí finalistkou Kateřinou Malou. Z kategorie U15 byli hráči ve složení: Kačka Osladilová, Adam Pospíšek, Honza Ptáček, Michal Oswald, Marta Larischová, Melánie Gráfová, Terka Zvěřinská.

   Nejlépe si vedla Kačka a Honza. Kačka vyhrála mix s Vojtou Matušem (B.O. Chance) a čtyřhru s Bárou Helešicovou (B.O. Chance) a ve dvouhrách skončila druhá kde ve finále těsně prohrála s Lucii Krulovou (Brno). Honza v mixu s Lucii Krulovou postoupili až do finále a tam prohráli proti Kačce Osladilové s Vojtou Matušem. V singlu Honza došel taktéž až do finále, kde nakonec prohrál s Ondrou Lubeníkem. A ve čtyřhře, kterou hrál s Honzou Frýdkem (Akademie Olomouc) prohráli v semifinále s Ondrou Lubeníkem a Mikulášem Matouškem. Všem Klimkovickým trenérům děkujeme za skvělý turnaj. (M.O.)

 

Scottish Open 2018Czech Junior 2018Turnaj U11 a U15Turnaj U13 a U17
Czech Junior 2018

 

24.11.2018

Již dnes staruje 17. ročník KP ČOS a Vánoční turnaj kat. GPC U11, U13, U15 a U17

 

Turnaj U11 a U15Turnaj U13 a U17


 

20.11.2018

GPB Dospělých Pustějov 2018 - bronz pro Zuzanu Bláhovou

   O víkendu 17. - 18. 11. 2018 se konal pod vedením klimkovického oddílu turnaj GPB dospělých. Hrálo se v prostorách sportovní haly Pustějov, kde nás reprezentovalo celkově 14 hráčů. V mužském složení: Ondřej Závodný, Jan Slíva, David Slíva, Ondřej Broda, Jiří Halfar, Tomáš Černík, Michal Vašátko a v ženském složení: Kateřina Frischová, Zuzana Bláhová, Adéla Závodná, Hana Otisková, Klára Petrušková, Veronika Dejlová a Markéta Zvěřinská.

   V sobotu turnaj odstartoval smíšenou čtyřhrou. První sobotní zápas hráli Jan Slíva s Klárou Petruškovou, kteří v prvním kole prohráli proti Jaroslavu Chlubnovi s Barborou Otáhalovou. Tato dvojice v druhém kole porazila po napínavém a dlouhém třísetovém zápase další klimkovický pár Michala Vašátka se Zuzanou Bláhovou. V zápase dvou poloklimkovických párů Jiří Halfar s Veronikou Koldovou proti Michalu Viestovi s Hanou Otiskovou zvítězil Halfar s Koldovou, kteří potom v druhém kole porazili Martina Slabého s Kateřinou Frischovou. Přes tento pár se dostali až do čtvrtfinálového kola, ve kterém bohužel s těsným třísetovým skórem nevyhráli. Mezi další úspěšnější klimkovický pár patřilo sourozenecké duo Ondřej Závodný/Adéla Závodná, kteří se probojovali přes těžký třísetový zápas do druhého kola a přes pár David Slíva/Hana Chlebníčková až do čtvrtfinále, kde prohráli ve třech setech proti finalistům Matěji Ehmovi a Pavlíně Krpatové.

   V mužské dvouhře bohužel všichni nastoupení z našeho oddílu skončili v prvním odehraném zápase. V ženské dvouhře se nejdále probojovala Zuzana Bláhová a Kateřina Frischová a to do čtvrtfinále. Zuzka se přes volný los dostala do druhého kola, kde vyhrála nad Veronikou Dejlovou a v čtvrtfinálovém zápase ve dvou setech bohužel nepřehrála první nasazenou hráčku Veroniku Koldovou. Kačka se probojovala přes první a druhé kolo do čtvrtfinálového kola, kde prohrála proti 3/4 nasazené hráčce Barboře Otáhalové.

   Ve čtyřhře mužů se mezi 8 nejlepších párů dostali Jiří Halfar s Davidem Slívou, k postupu do semifinále jim chyběl prakticky jeden bod. Zápas těsně nedohráli, na konci třetího setu, kdy Jiří s Davidem vedli, si David bohužel poranil kotník a David s Jirkou museli skrečovat zápas za stavu 20:19. Ve čtyřhře žen porazila ve druhém kole Zuzana Bláhová s Nelou Němcovou po těsné třísetové bitvě Kláru Petruškovou s Adélou Závodnou. Zuzana s Nelou poté v semifinále podlehly vítězné dvojici a skončili tak na děleném třetím místě. (T. Č.)



20.11.2018

GPC U17 Oblastní přebor Olomouc - dva postupy na MČR pro Lucii Metzovou

   V neděli 18. 11. 2018 se konalo v Olomouci postupové GPC OP U17, kterého se zúčastnili naši hráči ve složení chlapců Filip Häring, Adam Pospíšek, Michal Oswald, Jan Láznička, Ondra Petruška a dívek Marta Larischová, Lucie Metzová a Veronika Dejlová. Počasí se pohybovalo na opravdu nízké úrovni teploměru, proto byli všichni velmi rádi, když dorazili na do příjemně teplého prostředí sportovního centra Omega Olomouc.

   Turnaj byl velmi dobře zorganizovaný a jako tradičně se začalo mixem. V mixu se nejlépe umístili na 2. místě Lucka Metzová s Dominikem Kopřivou a na 3. místě Verča Dejlová s Filipem Häringem. Poté následovaly dvouhry a čtyřhry. Všichni předvedli velmi pěkné výkony. Filip Häring nejdříve jednoduše porazil Adama Látala (21:3, 21:6), potom ve velmi vyrovnané třísetové bitvě udolal Maciee Breznena (19:21, 21:19, 23:21), ale potom už nestačil na dobře hrajícího Martina Chumchala (16:21, 12:21). Michal Oswald nejdříve s přehledem porazil Richarda Lukozse (21:10, 21:15), ale potom už nenašel dost sil na již zmiňovaného Martina Chumchala (12:21, 11:21). Adam Pospíšek se nejdříve rozehrál na Dominikovi Fojcíkovi (21:8, 21:14), ale na finalistu Matěje Rzeplinského už Adam bohužel nestačil (6:21, 8:21). Jan Láznička bohužel prohrál v prvním kole s Tomášem Drkošem (13:21, 7:21) a Ondra Petruška bohužel taky s Davidem Pešátem (5:21, 6:21). Marta Larischová předvedla moc hezký zápas, ale od vítězství druhého setu se Zuzanou Kolesárovou chybělo jen pár míčků (9:21, 17:21). Veronika Dejlová si lehce poradila s Helenou Ottnerovou (21:7, 21:6), ale potom prohrála z pozdější finalistkou Luckou Metzovou . Nejlépe se tedy dařilo Lucce Metzové, která perfektně zvládla roli turnajové jedničky a postoupila v singlu i v deblu se svou spoluhráčkou Valérií Žurkovou z B. O. Chance na MČR U17. V deblu ještě Veronika Dejlová se svou spoluhráčkou Denisou Granátovou vybojovaly 3. místo. (V.D.)

 

18.11.2018

Medailová klimkovická smršť na MČR U13 v Č. Krumlově

   O tomto víkendu jeli naše tři naděje Kačka, Honza a Marek na tradiční rytířské klání MČR – U13 do Českého Krumlova, kde Rožmberkové tyto turnaje pořádají již od 13. Století, předseda klubu  Radek Votava v tom pokračuje a tak se mohlo v sobotu začít bojovat. Na nejslabším koni pod kapotou přijeli Kačka a Marek, zato Honzu  včetně trenéra dovezl kůň s obsahem 3,5 litru. Po státní hymně si slovo vzal pán z Rožmberku (starosta Krumlova), děti se převlekli do brnění s nápisem TJ Sokol Klimkovice a šlo se na věc.

   Sobota: Souboje začali již tradičně mixem a Honza s Adélou Špačkovu drtili jednoho soupeře za druhým a dokráčeli do nedělního finále, stejně tak v opačné straně pavouka se dařilo Kačce s Adamem Srncem a tak Klimkovice měli jisté první zlato a stříbro.

   Do singlu jsme nabrousili kopí, páni z Rožmberka pozvali na toto klání početnou šlechtu z Klimkovic, kteří vytvořili našim bojovníkům skvělou atmosféru.



   Bohužel na rytíři  Honzovi se projevila 6-ti týdenní pauza zapříčiněná zraněním a tak maximem bylo čtvrtfinále, kde po boji prohrál s finalistou Fucimanem, ale i tak podal skvělý výkon a všem je jasné, že kdyby byl v plném tréningu , tak by to cinklo. Při zápasech Marka a Katky nám v žilách občas tuhla šlechtická modrá krev, nicméně jsme museli před oběma smeknout klobouk, jak ustáli obrovský tlak, který byl na ně kladen ,  hlavně Katka ve čtvrtfinále proti Adéle Špačkové přežila klinickou smrt, velké díky patří Jirkovi Vašátkovi , který ji dokázal přesvědčit, že i když to nejde, tak to prostě musí jít, bylo mně ho líto , protože na hlavě už nemá žádný vlas a začalo mu to padat pod bradou . Výsledkem byly dvě semifinále a tak jsme cinkli 2x.

   Před začátkem čtyřher Rožmberkové znejistěli, Klimkovičtí rytíři drancují naší pokladnu s drahým kovem řekli si a začali přemýšlet, zda-li nebudou muset zastavit jedno křídlo zámku, který  je dominantou překrásného města, kolem 19.00 hodin se tak stalo, všechny tři naše páry byly v semifinále a pánové z Rožmberka fičeli do zástavárny, Jirka Vašátko s Petrem Tomalou do koupelny k zrcadlu spočítat, co jim ještě zbylo do neděle.


   Neděle: jako první se proti sobě postavili naši hráči v mixu, trenéři měli konečně trochu klidu, vyhrát mohli jenom Klimkovice, více se dařilo Katce s Adamem a tak Katka  mohla slavit svůj první titul.

   Následovalo semifinále čtyřher, kde Honza s Honzou Frýdkem nestačili na nasazený pár č. 1 Srnec – Simon, po výborném výkonu těsně prohráli, Katka s Luckou Skařupovou a Marek s Vojtou Matušem dokráčeli do finále, Srnec – Simon byl již nad jejich síly , ale i tak skvělé druhé místo, Katka s Luckou v prvním setu finále předjeli soupeře o kolo 21:3, druhý set 21:16 – druhé zlato.

   Do singlu naší bojovníci nastupovali již značně unaveni, větší porci zápasů na turnaji nikdo neabsolvoval, ale motivace byla obrovská, zahrát si finále na MČR. Markův kůň se rozběhl náramně, lehce přehrával soupeře, bylo jasné, že finále je blízko, nepochopitelně však v prvním kole zvolnil, 21-23, Petr Tomala udělal restart, Marek ukázal vnitřní sílu a bylo z toho finále, Marku paráda!!!.  To Katčin kůň se rozbíhal hodně pomalu, s výborně hrající Natkou Soukupovou nestíhal, byla vidět obrovská touha Katky, nervozita však udělala své, nešli nohy ani ruce, 11:21. Co provedl Jirka Vašátko s Katkou v přestávce nevíme, musela to být koňská dávka, všichni víme, jak je složité dostat holky zpět do zápasu, když jsou slzičky v očích, do druhého setu se však na kurt postavil Železník s žokejem Váňou,  začátek druhého setu 7:0 a už to jelo, třetí set probíhal obdobně ,  cíl byl hrozně blízko, Katka si zahraje o třetí titul.   

   Finále – Klimkovicko – Moravská  šlechta vytvořila pro naše bojovníky skvělou atmosféru, Marek proti nasazenému hráči č. 1  - Vašek Simon hrál výborně, nedal nic zadarmo, bohužel na zlato to zatím nebylo, druhé místo je však impuls do další práce.

   Katka se ve finále utkala překvapivě s Brněnskou Lucii Krulovou, která vyřadila nasazenou hráčku č. 2 Skařupovou , zatímco Katka již hrála v neděli pátý zápas, Krulová teprve druhý, všichni víme, že už to bolelo, Katka to zvládla fantasticky, 21:12, 21:14 a právem byla na svazových stránkách nazvaná královnou šampionátu.


   Klimkovičtí hráči se stali s počtem nejúspěšnějším týmem ve sběru kovů, Honza 2x stříbro, Marek stříbro a bronz, Katka 3x zlato, dle mého názoru je to unikát, nemít oficiální badmintonové zázemí a přesto se dokážeme vyrovnat mnohem větším oddílům, podle mě , je to těmi kruhy ve školní tělocvičně, když trefíte mezi ně, má to správnou délku a směr.

   Co říci závěrem, DÍKY :  Jirko Vašátko , Petře Tomalo , Jirko Halfare st. I mladší, Evo Hanzlová, Vladimíre Kyselý Filipe Budzele , Somčo, velké díky patří i rodičům.

 


15.11.2018

Již v tuto sobotu v Pustějově

  

15.11.2018

Katka Tomalová ve 2. kole Dubai International Challenge 2018

   Neposedná Kateřina Tomalová nezůstala dlouho v rodinné vísce. Po odehrání dvou extraligových zápasů nasedla na nejbližší letadlo směr Arabské Emiráty, kde se koná Dubai International Challenge 2018. Jak je jejím zvykem hraje pouze singla a nevede si vůbec špatně. Dnes v prvním kole smetla turnajovou pětku Indku Sri Krishna Priya Kudaravalli. Nutno ještě konstatovat, že tato hráčka figuruje na 75. místě světového žebříčku. V druhém kole Katku čeká zase indická hráčka Ashmita Chaliha [Q].
 

11.11.2018

MČR U15 – Zlato a dva bronzy pro Lucku Metzovou!

   O víkendu 10.-11.11.2018 se v Karlových Varech uskutečnilo první letošní mládežnické Mistrovství České republiky. Hráči kategorieU15 se utkali v perfektně připravené Hale míčových sportů KV Arény.

   Klimkovické hráčské zastoupení bylo sice pouze dvoučlenné, ale věřili jsme, že kvantitu nahradíme kvalitou. A to se téměř beze zbytku povedlo!

   Naše mladší playerka – Kateřina Osladilová – se na Mistrovství kvalifikovala do dvouhry a debla. Ve dvouhře, při zpětném pohledu, můžeme žehrat na los, který Katce hned pro první kolo přidělil pozdější finalistku Kristinu Kozempelovou. V deblu ale byla Katka se svojí spoluhráčkou Barborou Helešicovou velmi blízko k medaili! Po prvním volném kole udolaly v kole druhém houževnatý pár Pokorná  - Soukupová a velkou bitvu pak svedly ve čtvrtfinále s favorizovaným párem Ševčíková – Šilhavá, bohužel s nešťastnými koncovkami obou setů (19:21 a 18:21). Katka tedy zůstala bez medaile, ale je třeba připomenout, že je to ještě hráčka kategorie U13 a letošní turnajový vrchol ji čeká o nadcházejícím víkendu na MČR U13 v Českém Krumlově. Takže přejeme hodně štěstí a těšíme se na další cenné kovy!

  Naše starší a v této kategorii ambicióznější hráčka Lucie Metzová nemohla při pohledu na rozlosování také rozhodně jásat. Po problematické sezóně, kdy při zdravotních obtížích střídala velmi dobré výkony se slabšími, klesla v žebříčkovém pořadí singlu a mixu pod 4.příčku, což sebou nese riziko velmi těžkého losu již před branami semifinále. A tyto úvahy se také potvrdily – v mixu i singlu byla Lucie přilosována do čtvrtfinále vždy k Markétě Kohoutové, která si zcela neochvějně drží post singlové jedničky ročníku 2004 poslední 4 roky!

   V mixu Lucie se svým parťákem Davidem Smutným nejprve s přehledem vyřadili nepříjemný pár Altera – Kobyláková, aby se vzápětí poměřili s párem Kopřiva – Kohoutová. A v prvním setu měli navrch favorité, povzbudivým zjištěním však bylo, že jen velice mírně. Náš pár se pak rozehrál k výbornému výkonu a nepustil soupeře na dostřel – výsledek 17:21, 21:10 a 21:11 zajistil Lucii jistotu medaile a povzbuzení do singlových bojů!

   V nich nejprve Lucka porazila šikovnou Natálii Soukupovou a těšila se na zápas dne proti Markétě Kohoutové. Holky se v 1.setu tahaly o každý bod až do koncovky, v níž Lucka odskočila ze stavu 17:18 až k vítězství 21:18. A herní pohodu si přenesla i do setu druhého, kde si v polovině vytvořila nepatrný náskok, který pomalu navyšovala – 21:15, jistota druhé medaile a radost všech ostatních hráček, že někdo porazil neporazitelnou Markétu – cesta ke zlatu byla otevřená pro všechny semifinalistky!

   Pikantnost souboje Lucka versus Markéta podtrhuje fakt, že obě holky vytvořily pro MČR společný deblový pár a bylo otázkou, jak se zklamaná Markéta porve o medaili alespoň v deblu. A rozjezd byl opravdu těžký. S párem Bílková – Johnová prohrály naše holky jednoznačně první set a na Markétě byla přes všechnu bojovnost vidět velká nervozita. Ale důsledná změna taktiky přinesla kýžený obrat a vítězství 13:21, 21:12 a 21:14. Sobotní program pak holky zakončily už jistějším výkonem proti páru Hulcová – Kortusová (21:13, 21:18).

   Nedělní program zahájily tradičně mixy, Lucka s Davidem se utkali s párem Šulc – Šilhavá a proti dlouhodobě nejlepšímu páru pošilhávali po senzaci. První set ovládli soupeři, druhý náš pár a ve třetím se za stavu 5:11 zdálo být rozhodnuto. Po výměně stran se ale náskok páru Š+Š pomalu rozplýval. Za stavu 12:10 však Adam Šulc vytáhl ze svého repertoáru doslova „mistrovské“ prase – od tohoto momentu bylo zřejmé, že mistrovský titul si odveze pražský pár (17:21, 21:14, 12:21).

   Lucka se mohla soustředit na semifinále singlu proti Kristině Kozempelové a první set jí skutečně vyšel vítězně. Pak se ale Kristina uvolnila a začala hrát téměř bezchybný badminton, rozhodnout musel třetí set. V něm si ani jedna hráčka nedokázala vytvořit potřebný náskok. Až za stavu 20:20 se štěstí bohužel překulilo na stranu Kristiny… Semifinálová prohra 21:16, 13:21 a 20:22 mrzela, finále bylo blízko, blizoučko…

   Ale čekal ještě debl a touha po titulu byla u Lucky a Markéty veliká. Markéta dala zapomenout na sobotní matné výkony, Lucka nezůstávala pozadu – v semifinále to „odnesl“ ambiciózní pár Ševčíková – Šilhavá (21:14, 21:14) a ve finále čekal černý kůň deblové soutěže – nejsehranější a nejlépe trénovaný rychnovský pár Maixnerová – Muchová (trenér Pavel Maňásek). Ale z očekávané bitvy byl nakonec finálový „fičák“ – Lucka s Markétou zvítězily 21:7 a 21:15 a mohly oslavit vytoužený titul!

   Dlouhodobý cíl je tedy splněn, Lucka získala titul Mistr ČR U15 pro rok 2018 a k tomu další dvě bronzové medaile. Je třeba poděkovat všem lidem, kteří se starají o chod našeho klimkovického oddílu, trenérům i funkcionářům. Zvláštní poděkování pak patří Jirkovi Halfarovi ml. za dlouhodobou neúnavnou podporu, Jirkovi Vašátkovi za turnajové koučování po celou sezónu a také Filipovi Budzelovi za pomoc při vyladění formy před samotným Mistrovstvím. Díky!

   A ještě musíme poděkovat Centru individuálních sportů Ostrava (CISO) vedenému paní Táňou Netoličkovou (Kocembovou) nejen za materiální podporu, ale i za účinnou pomoc při řešení Lucčiných zdravotních problémů. (L.M.)

 


12.11.2018

1.kolo 2. ligy družstev dospělých – podrobné zpravodajství přímo z kurtů

   V sobotu 10. 11. 2018 se naše družstva Klimkovic, konkrétně Klimkovice “B“ a Klimkovice “C“, zúčastnila 1. kola 2. ligy SmbaS smíšených družstev dospělých v Kopřivnici. Družstvo “C“ nastoupilo v prvním kole proti týmu SK Vitality z. s. z Vendryně ve složení Marek Socha, Ondřej Závodný, Jan Slíva, Ondřej Broda, Tomáš Černík, Veronika Dejlová a Adéla Závodná. Honza Slíva zvládl svou dvouhru nad Macurou v poměru 21:9 a 21:7, Tomáš Černík zvítězil nad Tomoszkem po těžkém zápase 2:1 (20:22, 21:15 a 21:5), naopak Marek Socha svou dvouhru prohrál se Szewczykem ve dvou setech 18:21 a 9:21. Ostatní zápasy už byly v režii Klimkovic. Konkrétně Verča Dejlová porazila Bartnickou 2:0 (21:12 a 21:3), v 1. mužské čtyřhře zvítězil pár Závodný/Slíva nad dvojicí Macura/Tomoszek ve dvou setech 21:9 a 21:8, v ženské čtyřhře Verča Dejlová s Aďou Závodnou porazily Hučíkovou s Bartnickou 21:7 a 21:9, v 2. čtyřhře mužů zvítězil Marek Socha s Ondrou Brodou nad duem Kowalowski/Szewczyk v poměru 2x 21:13 a ve smíšené čtyřhře zvítězila zkušená sourozenecká dvojice Závodný/Závodná nad párem Kowalowski/Hučíková výsledkem 21:4 a 21:9. Celkově Klimkovice vyhrály 7:1 a připsaly si do tabulky 3 body.

   V druhém kole čekal na klimkovické céčko soupeř z Bohumína. Tentokrát došlo k mírné změně v sestavě, která ovšem neměla vliv na dění na kurtu. Klimkovice dominovaly a všechny zápasy vyhrály ve 2 setech. Ondra Závodný zvítězil nad Hanuskem 21:15 a 21:12, Ondra Broda nad Baldrmanem 21:17 a 21:11 a Tomáš Černík v náročném zápase nad Dudou 21:17 a 21:19. V ženské dvouhře Verča Dejlová zvítězila nad Weberovou 21:2 a 21:7. V mužských čtyřhrách vyhráli Ondra Závodný s Honzou Slívou nad Weberem s Dudou 21:7 a 21:12 a Marek Socha s Ondrou Brodou nad Hanuskem s Čeplákem 21:13 a 21:12. Ve čtyřhře žen hrálo stejné složení jako proti Vitality, čili Verča Dejlová a Aďa Závodná a jejich výkon byl odměněn vítězstvím 21:4 a 21:5 proti dvojici Weberová–Weberová. A ve smíšené čtyřhře Honza Slíva s Aďou Závodnou zvládli svůj zápas proti Baldrmanovi s Weberovou 21:14 a 21:11. Proti Bohumínu bylo tedy celkové skóre 8:0 a další 3 body do tabulky. Jedná se o důležité body do tabulky a zajistily potřebný klid před dalším kolem, které je na programu 1. 12.

   Do druhého kola již zasáhlo rovněž družstvo Klimkovice “B“, které v prvním kole mělo volný los. Do Kopřivnice vycestovalo ve složení Jiří Halfar ml., Katerina Šariščanová, Jakub Láznička, David Slíva, Zuzana Bláhová a Kateřina Frischová. Kuba Láznička porazil Tůmu ve 3 setech (17:21, 21:15 a 24:22), Jirka Halfar prohrál ve dvou setech s Chaloupkou 8:21 a 15:21 a David Slíva porazil ve 3 setech Bučka 17:21, 21:14 a 21:19. V ženské dvouhře vyhrála Šariščanová nad Pisařovicovou 21:10 a 21:7. V první mužské čtyřhře zvítězila naše dvojice Halfar–Slíva nad dvojicí Tůma–Chaloupka 6:21, 23:21 a 21:17. Čtyřhra žen skončila našim kontumačním vítězstvím z důvodu nenastoupení soupeře, naopak 2. čtyřhra mužů byla kontumována ve prospěch soupeře z důvodu našeho nenastoupení. A ve smíšené čtyřhře Kuba Láznička se Zuzkou Bláhovou prohráli ve 3 setech 14:21, 21:9 a 20:22. Proti Kopřivnici jsme sehráli 4 třísetové zápasy, z nichž jsme ve 3 zvítězili, a to nám velmi pomohlo k celkovému vítězství 5:3.

   Ve 3. kole se družstvo “B“ utkalo s nováčkem z Ostravy (OSTRAVA BADMINTON KLUB) a nevedlo si vůbec špatně. Zvítězilo 7:1, když prohrálo pouze 2. mužskou čtyřhru, ke které opět nenastoupilo z důvodu nedostatku hráčů. O vítězství se tedy postarali Kuba Láznička proti Bystroňovi (2x 21:17), Jirka Halfar proti Demelovi (21:12 a 21:7), David Slíva proti Zemanovi (21:18, 21:23 a 21:12). V ženské dvouhře Katka Frischová zvládla roli favoritky, když si poradila s Rozprýmovou ve svou setech (21:12 a 21:11), v první mužské čtyřhře zvítězil Kuba Láznička s Davidem Slívou nad párem Demel–Šimko 21:12 a 21:16, v ženské čtyřhře zvítězilo naše duo Frischová–Šariščanová nad dvojicí Šamánková–Rozprýmová 2:0 (21:12 a 21:5) a naposledy ve smíšené čtyřhře vyhrál Jirka Halfar se Zuzkou Bláhovou nad soupeři Šimko–Šamánková 21:14 a 21:17.

   Celkově 1. kolo dopadlo velmi dobře, neboť obě družstva své zápasy zvládla a shodně si připsala do tabulky 6 bodů. Nezbývá nic jiného, než jim popřát mnoho štěstí do 2. kola, které se uskuteční opět v Kopřivnici 1. 12. 2018. (M.S.)

 

11.11.2018

1.kolo 2. ligy družstev dospělých – 100 % vstup klimkovických týmů do soutěževě

   V sobotu 10.11.2018 odstartovalo prvním kolem 2.liga družstev dospělých SM kraje. Turnaj je odehrál v nedaleké Kopřivnici, která disponuje halou s dostatečným počtem kurtů.

   Od 9 hodin ráno vstoupil do turnaje tým Klimkovice „C“ ve složení Jan Slíva, Tomáš Černík, Ondřej Broda, Marek Socha, Ondřej Závodný, Veronika Dejlová a Adéla Závodná. V prvním kole si poradili s týmem SK Vitality v poměru 7:1 a ve druhém kole nepovolili týmu SK Badminton Bohumín ani bod 8:0.

   O dvě hodiny později se k turnaji připojil tým Klimkovic „B“. Ten na turnaj přicestoval bez svých největších opor. Turnaje se nemohli zúčastnit Petr Tomala, Michal Vašátko, Jakub Horák a ani Jan Somerlík. A tak barvy „B“ týmu museli hájit Jiří Halfar, Jakub Láznička, David Slíva, Katarína Šariščanová, Zuzana Bláhová a Kateřina Frischová. V prvním kole jsme poměřili síly s nevyzpytatelným týmem Kopřivnice „B“. Bylo to drama až do konce, ale náš tým nakonec bral vítězství v poměru 5:3. V druhém kole jsme si jasně poradili s týmem Ostrava Badminton Klub 7:1.

 


9.11.2018

Dvě klimkovická želízka pro nadcházející MČR U15

   Již zítra v Karlových Varech propukne Mistrovství české republiky v kategorii U15. Na cestu dlouhou 488 km se vydávají spolu s trenérem Vašátkem dvě krásné mladé klimkovické naděje Lucie Metzová a Kateřina Osladilová. Obě naše hráčky jednou na turnaj s nemalými ambicemi. Lucka v posledních dnech ladila formu po taktovkou Filipa Budzela, a Katka hltala tréninkové dávky s Honzou Somerlíkem.

   Lucka Metzová členka širšího reprezentačního výběru se představí ve všech třech disciplínách. Ve dvouhře Lucka figuruje na 6. místě žebříčku U15-tek, a do turnaje bude nastupovat jako 5/8 nasazená hráčka.  V deblové části turnaje se představí spolu s Markétou Kohoutovou jako turnajové dvojky. Stejné místo zaujímá Lucka v deblovém žebříčku. V mixu spolu s Davidem Smutným jsou také nasazeni jako turnajové 5/8.

   Katka Osladilová je pravidelná účastnice talent týmu a představí se nám ve dvou disciplínách. Ve dvouhře jako nasazená turnajová 5/8 a osmá je také v republikovém žebříčku. Druhé Katčina disciplína bude debl. Spolu s kamarádkou Barborou Helešicovou se mohou jako nasazené 3/4 těšit na příznivý los. Obě hráčky zaujímají 8/9 místo v aktuálním žebříčku.

   Přejeme holkám šťastnou cestu ke karlovarským pramenům, pevné nervy a dobrou hru na turnaji.

 


9.11.2018

Změny v rozpisu soutěží mládeže na rok 2019

Předseda STK ČBaS Jan Kolář na základě četných dotazů, jaké že změny obsahuje nově zveřejněný Rozpis soutěží mládeže na rok 2019, napsal přehledný článek, kde jsou základní novinky vysvětleny.

Na základě všech podnětů dochází od nové sezony k poměrně velkým změnám u soutěží mládeže.

Zůstává zachována struktura turnajů GP A, GP B, atd., ale účast/postup na tyto turnaje již není z oblastních kvalifikačních turnajů. Právo účasti je nově na základě postavení na žebříčku platného 3 týdny před konáním turnaje.

To, že akceptace hráčů je podle žebříčku a všechny turnaje bez výjimky jsou otevřené napříč oblastí, platí pro všechny typy turnajů GP, minimální omezení dle žebříčku je pro turnaje GP C, GP D, GP E.

Turnaje jsou otevřené a účast je daná postavením na rozhodujícím žebříčku uvedeném v Rozpisu soutěží nebo v propozicích.

Jediné turnaje s omezením pouze na oblastní příslušnost hráčů jsou kvalifikační turnaje pro postup na MČR a eventuálně Oblastní přebor.

U turnajů GPA a GPB je nyní stejný způsob přihlašování a zveřejňování listiny startujících: 12 dnů před začátkem turnaje se posílají přihlášky, listina bude zveřejněna nejpozději ve čtvrtek, do neděle je čas na nahlášení spárování volných hráčů.

U turnajů GPA dochází k navýšení počtu startujících ve dvouhrách a smíšené čtyřhře z 24 na 28.

U turnaje MČR ke změnám v postupech nedochází. Stále platí systém nominací oblastí s kombinací přímého postupu.

Udílení divokých karet
MČR: STK má právo přidělení max. 2 DK do obou dvouher a do každé párové disciplíny při splnění určitých výkonnostních předpokladů a těchto okolností:

- hráč je členem širšího výběru juniorské reprezentace a TMK doporučí udělení DK,- jedná se o mimořádný případ z důvodu zranění či nemoci v době konání kvalifikačního turnaje,
- zájem TMK o výkonnostní prověrku.

GPA: karty se neudělují.
GPB: právo udělit 1 DK do každé disciplíny má pořadatel turnaje.

Losování MČR
- Losování se provádí nejpozději ve čtvrtek před začátkem turnaje. V případě, že se z některé disciplíny odhlásí po losování do zahájení turnaje dva nasazení/é hráči/páry, pak bude příslušná disciplína přelosována před jejím zahájením.

Žebříčky a bodová tabulka
Nově se do žebříčků bude započítávat 5 nejlepších výsledků (dříve se počítaly 4). Rovněž se mění bodová tabulka. Podle této tabulky NEBUDOU výsledky roku 2018 přepočítávány, pokud bude v žebříčku započten výsledek turnaje z roku 2018, tak zůstává původní bodová hodnota.

Ruší se turnaje GP E 50 – kategorie U11 má vlastní rozpis MINIBADMINTON a nepočítají se žádné body do žebříčku U13.

MČR družstev žáků
V závislosti na počtu kurtů v hale jsou 2 varianty počtu startujících družstev-pro 5 kurtů zůstává beze změny, tj. 8 družstev, po jednom z každé oblasti. V případě 6 kurtů je pak 8 družstev z každé oblasti a 4 další dle pořadí na soupisce družstva.

MČR družstev dorostu
V závislosti na počtu přihlášených družstev bude zvolen formát 2 nebo 3denního turnaje pro všechna družstva, bez kvalifikace.

Jan Kolář,
Předseda STK ČBaS

 


 


7.11.2018

GPC + U13 - klimkovická bronzová nadílka z Kopřivnice

 


7.11.2018

Jedna výhra a jedna prohra v 1. kole extraligy

   Ve dnech 3. a 4.11. jsme měli první kolo extraligy pro rok 2018/2019 ve kterém jsme se utkali proti celkům z Plzně a Benátkám nad Jizerou.

   V sobotu od 14:00 hod jsme se ve sportovním centru „Fajne“ utkali proti „BA Plzěn“, které mimo jiné přijelo s posilou z Ukrajiny. Kvůli zranění naší velké posily Karana Rajana Rajarana (Indie) a sponzorským povinnostem Christiana Linda Thompsena (Dánsko) jsme nastoupili téměř v domácím složeni. Už před samotným zápasem jsme tušili, že utkání bude velmi vyrovnané. Za Klimkovice v tomto utkání nastoupili tito hráči: Jan Benbenek, Jakub Bitman, Jiří Halfar ml., Michal Vašátko, Filip Budzel, Kateřina Tomalová a Dominika Budzelová.

   Utkání po výborných výkonech obou týmů gradovalo až do výsledku 4:4 při kterém se utkání prodlužuje do tzv. Zlatého zápasu. Do rozhodujícího zápasu jsme postavili mixový pár Budzel/Tomalová proti kterým nastoupil Hubáček s Nováčkovou. Za velké podpory fanoušku jsme tento zápas vyhráli výsledkem 20:22, 21:15, 21:9. Mohli jsme slavit první výhru v extralize pro rok 2018/2019 :).

   V neděli jsme v brzkých hodinách vyjeli na utkání proti favorizovaným BK 1973 DELTACAR Benátky n/J. Zápas začínal už ve 12 hodin. Výborný výkon podal Jakub Bitman, který vyhrál oba své zápasy, Zvlášť za zmínku stojí singl proti Lukášovi Zevlovi. Jakub je mnohonásobný mistr české republiky v párových disciplínách, ale tento víkend ukázal, že je i velmi schopný singlista. Další velmi těsné zápasy byli zejména Dívčí debl, kde naše holky Katka a Domča prohráli až ve třetím setu a taktéž singl Filipa, který prohrál svůj singl shodně ve třetím setu.

   Utkání jsme nakonec prohráli 2:6 avšak za předvedené výkony se ani jeden z hráčů nemusí stydět!

   Příští kolo Extraligy se bude konat 1.a 2.12. ve sportovním centru Fajne a v Brně. Atmosféra byla úžasná a moc nám pomohla k vítězství. Zopakujeme to (?) (F.B.)



6.11.2018

Start 2. ligy SmBaS družstev dospělých se blíží

   Kromě badmintonové Extraligy, která se rozběhla o uplynulém víkendu netrpělivě čekáme na strat 2. ligy SmBaS družstev dospělých. Její první kolo je na programu již tuto sobotu v Kopřivnici.

   Stejně jako v loňském ročníku má klimkovický klub v soutěži dvě družstva. Celá soupiska přihlášených čítá celkem 14 družstev z 11 severomoravských týmů. Základní skupina bude odehrána ve dvou skupinách systémem každý s každým. Družstva na 1. – 4. místě ve skupinách v základní části (A1 – A4 a B1 – B4) postupují do finálové části, kde sehrají zápasy v pavouku dle schématu níže. Vítězné družstvo získává právo účasti v kvalifikaci o I. celostátní ligu – Východní skupina.

Skupina A:

1. BK Kopřivnice A [1]

2. SK Badminton Přerov [3/4]

3. VŠB - VSK TU Ostrava [5/8]

4. TJ Sokol Klimkovice C [5/8]

5. SK Vitality

6. SK Badminton Bohumín

7. Badminton Akademie Olomouc B

Skupina B:

1. TJ Sokol Klimkovice B [2]

2. BK Kopřivnice B [3/4]

3. SK p.e.m.a. Opava [5/8]

4. TJ Slavoj Český Těšín B [5/8]

5. Badminton Akademie Olomouc A

6. Kabal team Karviná

7. Ostrava Badminton Klub

 

 

 


4.11.2018

1. kolo extraligy družstev dospělých - kompletní výsledky

 

 



3.11.2018


2.11.2018

Již zítra ve 14:00 ve Fajnem startuje EXTRALIGA

 Tento víkend startuje bamintonová EXTRALIGA. Hned v úvodním kole se rýsuje střet dvou asi největších favoritů na titul! Obhájce zlata z Badminton FSpS MU a vloni bronzových BK 1973 Deltacar Benátky n/J. .

   Klimkovický tým v sobotu přivítá od 14 hod. ve Fajnem ambiciózní tým Plzně a neděli svede boj na půdě medailisty minulého ročníku Deltacaru Benátky n/J.

PŘIJĎTE NAŠE HRÁČE DO SC FAJNE POVZBUDIT !!!


 

 

1.11.2018

Katka Tomalová se představila v nejvyšší polské lize

   Co napsala Katka na svých facebookových stránkách o proběhlém prvním kole?

   "Tuto sezónu kromě české extraligy, kde nastupuji za svůj mateřský oddíl TJ Sokol Klimkovice, startuju také v nejvyšší polské lize za LKS Technik Głubczyce. O víkendu jsme odehráli 1. kolo a ve všech zápasech jsme jasně zvítězili (7:0, 6:1, 7:0).

   Celkově jde už o čtvrtou zemi, ve které hraju týmovou soutěž – kromě ČR jsem v minulosti hrála 1. rakouskou bundesligu a 2. francouzskou ligu.

   A jaká vlastně polská liga je? Startuje v ní 15 týmů a v průběhu sezóny hraje každý proti každému. Oproti české extralize se nehraje na 8 zápasů, ale na 7 (2x WS, 2x MS, 1x WD, MD a XD). Jiný je i systém počítání – hraje se na 3 vítězné sety do 11 bodů bez možnosti nastavení. Nejsem zrovna fanda systému do 11, ale na soutěži družstev mi to nevadí a musím říct, že to dělá utkání zajímavějším.

   Kromě zvučných jmen (Cwalina, Evans, Poulsen, Sarosi atd.) hraje extraligu taky celá řada mladých (U17 i mladší) šikovných hráčů, u kterých jsem byla příjemně překvapená vyspělým pojetím párových disciplín."

 

1.11.2018

Katka Tomalová na SaarLorLux Open 2018

   Na sklonku měsíce října se Katka Tomalová účastnila mezinárodního turnaje SaarLorLux Open 2018, který se konal v německém městě Saarbrucken. Katka se představila jen singlu, kde na ní čekala silná soupeřka. Dánka Michelle SKØDSTRUP. I přes prohru Katka souboj s hráčkou z elitní světové stovky (86), zvládla výborně a po setech 16:21, 17:21 nedala svou kůži lacino. Gratulujeme.

 

1.11.2018

Bronz pro Dominiku Budzelovou na GPA Mem. Konstantina Holobradého 2018

O víkendu 26. - 28.10.2018 se konal Memoriál K. Holobradého v Praze, kterého jsem se účastnila. Nastoupila jsem ve dvou disciplínách, dvouhře a čtyřhře žen s Anežkou Nováčkovou. Ve dvouhře se mi podařilo, přes výhru nad I.Foukalovou a M. Myšákovou, dostat do nedělního semifinále, kde jsem prohrála na tři sety s Magdalénou Lajdovou. Ve čtyřhře žen jsme se probojovaly přes nasazené jedničky (Lajdová/Šikalová) do čtvrtfinále, kde jsme už bohužel nestačily na pár Kobyláková/Krpatová. (D.B.)

 

 

24.10.2018

Start extraligy smíšených družstev se blíží

   Jen pár dní zbývá do startu extraligy smíšených družstev dospělých. Klimkovický tým vstupuje do soutěže s nálepkou čtvrtého týmu minulého ročníku. Pojďme si představit časový harmonogram soupeře:

  1. BK 1973 DELTACAR Benátky n. J.
  2. BA Plzeň
  3. Sokol Radotín Meteor Praha A
  4. BADMINTON FSpS MU A
  5. TJ Montas Hradec Králové
  6. SKB Český Krumlov
  7. SK STAVOS Brno Slatina
  8. TJ Sokol Klimkovice

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. kolo
TJ Sokol Klimkovice x BA Plzeň (sobota 3.11.2018)
BK 73 DELTACAR Benátky nad Jizerou x TJ Sokol Klimkovice (neděle 4.11.2018)

2. kolo
TJ Sokol Klimkovice x TJ Montas Hradec Králové (sobota 1. 12. 2018)
BADMINTON FSpS MU A x TJ Sokol Klimkovice (neděle 2. 12. 2018)

3. kolo
Sokol Radotín Meteor Praha A x TJ Sokol Klimkovice (sobota 19. 1. 2019)
SKB Český Krumlov x TJ Sokol Klimkovice (neděle 20. 1. 2019)

4. kolo
TJ Sokol Klimkovice x SK STAVOS Brno Slatina (neděle 24. 2. 2019 od 13:00)

Čtvrtfinále play off - sobota nebo neděle 16. - 17. 3. 2019

Semifinále play-off - sobota 13. 4. 2019

Finále play-off - neděle 14. 4. 2019

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Ještě jsme si pro Vás dovolili sesumarizovat jednotlivé hráče extraligy dle klubové příslušnosti. Počty jsou brány s volně dostupných schválených soupisek. Zajímavá čísla.

Oddíl (schválená soupiska)

Počet hráčů na soupisce

Kmenoví hráči

Hostování

Zahraniční

BK 1973 DELTACAR Benátky n. J.

13

8

0

5

BA Plzeň

9

0

8

1

Sokol Radotín Meteor Praha A

9

3

2

4

BADMINTON FSpS MU A

9

2

3

4

TJ Montas Hradec Králové

10

8

0

2

SKB Český Krumlov

6

3

0

3

SK Stavos Brno Slatina

8

2

1

5

TJ Sokol Klimkovice

8

3

3

2

Počet celkem

72

29

17

26

Procentuálně

 

40,28

23,61

36,11

 


24.10.2018

Filip Budzel úspěšně absolvoval Coach level 1 i Coach level 2

   V termínu od 14. 10. do 21. 10. 2018 jsem se zúčastnil trenérského kurzu, který vede pod svou záštitou světová Badmintonová federace.

   Kurz se konal v Dánském městě Holbaek v centru „Centre of excellence“, kde mimo jiné trénuje i náš nejvýše postavený český hráč Milan Ludík. Zúčastnilo se jej dohromady 15 hráčů, ať už bývalých či stále aktivních. Byl zde například dvojnásobný olympionik Ville Lang z Finska, Christian Lind Thompsen z Dánska, bývalý reprezentant z Indonesie či již zmiňovaný Milan Ludík. Kurz vedli dva zkušení lektoři: Tom z Anglie a Jeroen z Nizozemska, ten mimochodem vedl osm let německou reprezentaci a také byl osobním trenérem Marca Zwieblera mistra Evropy z roku 2012. Jejich osobní zkušenosti, vědomosti a sportovní zážitky byly velmi zajímavé a přínosné. Málokdo ví, jak ti nejlepší opravdu trénuji, a jak důležitý je přístup trenéra včetně toho, jak moc může dobrý trenér hráči pomoci v jeho růstu.

   Denní rozvrh většinou probíhal od 10:00 do 18:00 hodin. Náplň kurzu byla od mentálních tréninku přes technické/taktické cvičení, celoroční plán hráče až po správné vedení tréninku všech věkových kategorii. Na večer po celodenním programu jsme byli navíc zásobeni hromadou „domácích úkolů“, které jsme museli do dalšího dne vypracovat, abychom byli schopni navázat na další trénink. Každý den jsme proto chodívali spát kolem 1 hodiny ranní. Musím říci, že to byl poměrně náročný týden :). Vše bylo detailní a velmi poučné.

   To podstatné je, že jsem obstál a získal jak Coach level 1, tak i Coach level 2. Velmi si toho vážím. Rozhodně to nebyla má poslední zkušenost, co se týče tohoto typu kurzu, semináře a výuky. Pravidelně se snažím učit se novým věcem a dále se vzdělávat. A co víc, mám chuť tyto vědomosti předávat dále!

Mějte se hezky, zdraví Vás Filip Budzel.

 


22.10.2018

Czech Badminton Talent 2018 Český Krumlov

   Během posledního říjnového víkendu proběhl v Českém Krumlově už 13. ročník celostátního turnaje smíšených družstev kategorie U11. Sokol Klimkovice se tohoto turnaje pravidelně účastní a bylo tomu tak i letos. Do Krumlova vyrazila pětice našich nejmladších hráčů:  Bára Holá, Eliška Honajzerová, Tereza Dejlová, Vít Oswald a Jakub Häring. Naši pětici doplnil ještě hráč SK Badminton Přerov Jan Pavlík.

   Turnaj byl rozehrán ve dvou skupinách, ve kterých se hrálo systémem každý s každým o postup do play-off. Ve skupině A jsme se nejprve utkali s výběrem Jižních Čech. Toto utkání jsme prohráli 1:5 a i když celkové skóre utkání vypadá jednoznačně, naši hráči bojovali s maximálním nasazením a řadu setů prohráli rozdílem pouhých 2-3 bodů. Následovala prohra s favorizovaným výběrem Prahy (0:6) a tady už to bylo opravdu jednoznačné. Poslední utkání ve skupině proti výběru Západních Čech skončilo na zápasy remízou 3:3, v náš prospěch ovšem rozhodnul počet vyhraných setů. Bylo to těžce vybojované vítězství, které pro nás znamenalo 3. místo ve skupině a tedy lepší startovní pozici v následném play-off o 5.-8. místo.

   Ve druhé části turnaje jsme se nejprve utkali s domácím týmem SKB Český Krumlov, toto utkání proběhlo v naší režii a zvítězili jsme celkem jednoznačně 5:1. Poslední zápas jsme sehráli proti výběru Severních Čech a tady to bylo opět poměrně těsné, nakonec jsme ale zvítězili v poměru 4:2, což pro tým Klimkovic znamenalo konečné 5. místo.

Celkové pořadí soutěže družstev:

    1. Praha
    2. Východní Čechy
    3. Jižní Čechy
    4. Jižní Morava
    5. T.J. Sokol Klimkovice
    6. Severní Čechy
    7. SK Badminton Český Krumlov
    8. Západní Čechy

   Po sobotním turnaji družstev následovala nedělní soutěž jednotlivců, hraná už tradičně švýcarským systémem, letos na 5 kol. V kategorii dívek byla nejúspěšnější Eliška Honajzerová, která dosáhla na 5. příčku, v kategorii chlapců se nejlépe umístil Vít Oswald, který ještě po třetím kole mohl pomýšlet na medailovou pozici, následující dvě prohry jej ale bohužel srazily až na konečné 14. místo.

Umístění našich hráčů v soutěži jednotlivců:

   Dívky:                            Chlapci:
   5.  Honajzerová Eliška    14. Oswald Vít
   11. Holá Bára                 20. Pavlík Jan
   17. Dejlová Tereza         21. Häring Jakub

   Pokud bych měl stručně shrnout dojmy z letošního ročníku Badminton Czech Talent 2018, napadají mne dvě věci: za prvé to byla obecně velmi vysoká herní úroveň a kvalitně sestavené týmy (koneckonců kromě týmů Českého Krumlova a Klimkovic byly všechny týmy postavené jako výběry jednotlivých oblastí) a za druhé maximální nasazení našich hráčů, kteří ani v těžké konkurenci nedali svou kůži zadarmo, předvedli maximální výkony a drželi spolu. V neposlední řadě tento turnaj hráčům přinesl řadu zkušeností a snad i inspiraci do budoucna. I když jsme tentokrát z Krumlova medaili nepřivezli, všichni hráči za svůj výkon zaslouží pochvalu. (D.H.)

 


Výsledky družstev

Jednotlivci chlapciJednotlivci dívky

 


22.10.2018

GPB Dospělých, Hradecký Lev

   O víkendu 20. a 21. 10. probíhal tradiční turnaj v Hradci Králové, kterého se účastnili také klimkovičtí hráči v zastoupení Kači, Zuzky, Kuby, Ondry, Honzy a Michala. Ve smíšené čtyřhře startovaly páry Michal-Zuzka a Kuba-Kača, bohužel ani jeden z nich se nedostal přes své soupeře do druhého kola. V singlu se pak z klimkovických dařilo Kači, která porazila Ivetu Strnadovou, ale následně  již nepřešla přes první nasazenou Lagátovou a Kubovi, který si v prvním kole poradil s Honzou Srncem. Z výkonů ve čtyřhře je třeba vyzdvihnout pár Michal-Kuba, kterému se povedlo ve vypjatém zápase postoupit přes nasazený pár Kurz-Zahrádka do čtvrtfinále, kde podlehli libereckým soupeřům Klimeš-Vajsejtl. Turnaj tedy bohužel příliš úspěšným označit nemůžeme, je třeba ještě potrénovat na chystané domácí Poda Grand Prix „B“. (J.S.)

 


22.10.2018

GPC OP U15 - postup na MČR nepřinesl

   V sobotu 20. října se v Českém Těšíně konal OP GPC kategorie U15. Náš oddíl reprezentovali: Ondřej Petruška, Adam Pospíšek, Štěpán Kozelský, Mirek Kostka, Marek Waliszewski, Jan Ptáček, Michal Oswald, Kateřina Osladilová, Marta Larischová, Melánie Gráfová a Veronika Čížová.

   V mixu se nejvíce dařilo páru Kateřina Osladilová a Jan Ovčačík.  Dostali se až do finále, ale to bohužel prohráli a získali stříbro. Na 3. místě skončili Adam Pospíšek a Barbora Hořanská.

   Ve dvouhře chlapců se Marek Waliszewski probojoval až do semifinále, kde bohužel nestačil na Jana Ovčačíka. Poté hrál o 3. místo s Vojtěchem Matušem. Toho porazil a získal pro Klimkovice bronz. Štěpána Kozelského začalo bolet rameno, tak v singlu vůbec nenastoupil.

   Našim děvčatům se v singlu moc nedařilo, ani jedna z holek nepřešla přes 2. kolo.

   Ve čtyřhře chlapců se ve čtvrtfinále mezi sebou utkaly dvojice Jan Ptáček – Jan Frýdek a Adam Pospíšek – Michal Oswald. V napínavém utkaní nakonec zvítězili Adam s Michalem, poté ale v semifinále prohráli s dvojicí M. Bouchner, S. Glac a získali tak bronz. V dívčí čtyřhře Melánie Gráfová a Veronika Čížová nepřešly přes 1. kolo.    ¨          

   Děkujeme panu trenéru Jirkovi Vašátkovi za trpělivost a skvělý koučink. (O.P.)

 


19.10.2018

Hellas Open 2018

 


19.10.2018

Sledujte klimkovické trio na Austrian U17 International 2018


 


18.10.2018

Blíží se víkend plný badmintonu

   Tento víkend se klimkovický oddíl do jednoho rozuteče po badmintonových turnajích napříč Evropou.

   Nejdále se za turnajem vydala Katka Tomalová. Ta se vydala do slunného Řecka. Na ostrově Kréta ve městě Chania okusí singlový boj proti domácí hráčce Artemis Anastasiou. Tato hráčka se dostala do hlavní soutěže turnaje Hellas Open 2018 z kvalifikace.


   Dnes odcestovalo klimkovické trio Klára Petrušková, Lucie Metzová a David Slíva na turnaj Austrian U17 International 2018, který se koná v rakouském městě Mödling. Velice těžký singlový los v podobě nasazených hráčů čeká Kláru a Davida. Jediná Lucka se představí ve všech disciplínách. Klára a David vynechají mix.



   Naši nejmladší hráči se představí v Českém Krumlově na již 13. ročníku turnaje Badminton Czech Talent 2018. Ten je určený pro kategorii U11. Klimkovice jedou reprezentovat naše naděje Honajzerová Eliška, Dejlová Tereza, Bára Holá, Oswald Vít, Häring Jakub a Pavlík Jan z Přerova. A mají na co navazovat. Vítězství z tohoto turnaje si odvezla nejedné klimkovická generace.
 

 

   O kousíček blíže se vydávají dospěláci. Ti mají dostaveníčko v Hradci Králové na turnaji GPB Hradecký Lev. Pod vedením Zuzky Bláhové odcestuje na turnaj šestice hráčů: Vašátko Michal, Závodný Ondřej, Láznička Jakub, Slíva Jan, Frischová Kateřina a samozřejmě také Bláhová Zuzana. V tomto velmi slušně obsazeném turnaji nebudou mít naši borci na růžích ustláno.

   Nejblíže to mají naši hráči kategorie U15. Ti se v Českém Těšíně představí na postupovém turnaji GPC OP U15. Hned deset naši hráčů se pokusí zabojovat o zbylá postupová místa na MČR této kategorie. Gráfová Melánie, Čížová Veronika, Pospíšek Adam, Kozelský Štěpán, Waliszewski Marek, Petruška Ondřej, Larischová Marta, Kostka Jaromír, Oswald Michal a Ptáček Jan se budou chtít porvat o možnost účasti na vrcholné akci této kategorie.

Sledujme výsledky našich hráčů na tournamentu. Držme všem hráčům, kteří o víkendu vstoupí na kurt palce. Makejte a soupeřů se nebojte.

 

13.10.2018

GPC U13, Přerov - bramborová medaile pro Vítka Oswalda

 ------------------------------------------------------------------



13.10.2018

MČR Družstev Dorostu 2018 - Osmé místo, měli jsme na víc?

  O víkendu 13. a 14. října vyjelo klimkovické družstvo do Brna na mistrovství juniorských družstev. Družstvo hrálo ve složení Jakuba Lázničky, Davida Slívy, kopřivnického Martina Slívy, Ondřeje Brody, Tomáše Černíka, Kláry Petruškové, Adély Závodné, Lucie Metzové, Veroniky Dejlové a Hanky Otiskové.

  Bohužel ve skupině dostali silnější družstva a na jejich výkon nestačili. První kolo hráli proti obhajujícímu týmu Pardubicím, při kterém prohráli 1:6. Vyhrála pouze v druhé dvouhře Lucka Metzová. V druhém kole proti týmu mířící na vítězství Astře Praha získali bod pouze Lucka Metzová a Martin Slíva, který si bod vybojoval až v třetím setu. Poslední kolo ve skupině bylo proti vyrovnanějšímu týmu Radotínu Praha, které bohužel skončilo těsnou porážkou a to 3:4. Bod získali Martin Slíva, v mixu Kuba Láznička s Klárkou Petruškovou a v chlapeckém deblu Martin Slíva a David Slíva. Následující den hráli tedy o 7. místo s týmem B.O. Chance. I tohle kolo těsně  prohráli 3:4, ikdyž většina zápasů byly velmi vyrovnané. Nakonec klimkovické družstvo odjelo domů s 8. místem. A.Z.




12.10.2018

MČR Družstev Dorostu 2018 - již zítra !!!

   Již nyní probíhá v Brně kvalifikační boje na turnaj MČR Družstev Dorostu 2018. To náš tým dnes může nabírat síly na zítřejší zápasy v základní skupině. Díky žebříčkovému umístění našich hráčů jsme se těsně vyhnuli dnešní kvalifikaci. A koho máme na soupisce?

Ženy: Dejlová, Veronika, Metzová, Lucie, Otisková, Hana, Petrušková, Klára, Závodná, Adéla, Zvěřinská, Markéta

Muži: Broda, Ondřej, Černík, Tomáš, Häring, Filip, Láznička, Jakub, Slíva, Martin, Slíva, David

Sobotní zápasy se budou hrát ve dvou skupinách po čtyřech systémem každý s každým. Dva nejlepší týmy za skupin postupují do finále. Zbylé týmy si v neděli zahrají o pořadí. Složení jednotlivých kol je 2 x mužský singl,m 2 x ženský singl, 2 x debl, 1 x mix.

Můžeme narazit na týmy:

Sokol Radotín Meteor Praha, TJ Astra Zahradní Město, TJ Orlová - Lutyně, TJ Slovan Vesec, TJ Sokol Polabiny Pardubice, plus dva týmy z dnešní kvalifikace.

Největší aspiranty na titul musíme hledat v týmech TJ Orlová - Lutyně a v obhájcích titulu TJ Sokol Polabiny Pardubice.

Držte nám palce. Nejedeme sice do Brna jako favorité, ale jedeme tam s odhodláním nechat na kurtu vše, co v nás je.

  

10.10.2018

YONEX Dutch Open 2018 s klimkovickou účastí

   Od 9. – 14. 10. 2018 se koná v Holandském městě Almere badmintonový turnaj dospělých YONEX Dutch Open 2018. Sbírat body do světového žebříčku na tento turnaj přijela hned kvarteto českých hráčů. A nechyběla ani klimkovická stálice Kateřina Tomalová. Bohužel minulý čas v předešlé větě znamená, že Katka na turnaji neprošla do druhého kola. Přemožitelkou naší hráčky byla Dánka Michelle SKØDSTRUP.

 


8.10.2018

3. kolo Družstev žáků v Orlové

 


8.10.2018

GPC,D Dospělých Holomócke CéDo 2018

   Dne 6. 10. se v Olomouci konal turnaj GPC a GPD dospělých. Klimkovice zde vyslali celkem 8 hráčů/hráček. Po delší době jsme na turnaji mohli vidět nové tváře hráčů, kteří zde přijeli si hlavně zahrát Déčkový turnaj, ale také si někteří zkusili i Céčkový. Letos poprvé čekala na vítěze také chutná výhra v podobě tvarůžek. Na tuto výhru dosáhla pouze Kateřina Frischová, která porazila ve finále na tři sety Beu Fukalovou. Bohužel ve čtyřhře ani v mixu na double či dokonce triple nedosáhla, když ve finále společně s Kájou Trnkalovou prohráli proti dvojici Strnadová a Weinerová a v mixu s Kubou Sagáčikem prohrál proti dvojici Samek, Strnadová. Po delší pauze se na turnaj vrátila Terka Čajová, která společně s Michalem Vašátkem v mixu, obsadila dělené třetí/čtvrté místo. Dále také sehrála společně s Aďou Závodnou velice vyrovnaný zápas proti již zmíněné dvojici Frischová, Trnkalová. Dále se také na děleném třetím/čtvrtém místě umístili ve čtyřhře mužů Michal Vašátko společně s Daliborem Tůmou a dvojice Kuba Láznička a Jiří Halfar. O.Z.

 

5.10.2018

Filip Budzel na Babolat Bulgarian International 2018

   V hlavním městě Bulharska Sofii se v těchto dnech koná mezinárodní turnaj Babolat Bulgarian International 2018. A Klimkovice na něm měli jedno želízko v ohni – Filipa Budzela.

   Filip se v Sofii vyhnul singlové kvalifikaci, a jako jediný český hráč v hlavní části singlového turnaje se mohl soustředit na první kolo, kde jej čekal maďarský reprezentant Gergo PYTEL. Bohužel z třísetové bitvy vyšel jako poražený právě klimkovický borec a napodobil tak české kolegy startujících na tomto turnaji.

Gergo PYTEL (H) - Filip BUDZEL (CZE)    21-16, 14-21, 21-9

 

5.10.2018

Extraligové družstvo Klimkovic hlásí nové posily

   Historicky první sezónu v badmintonové extralize zvládly Klimkovice na výbornou, když obsadily celkové čtvrté místo a v závěrečném turnaji potrápily i pozdější mistry extraligy. Za dveřmi už je sezóna nová, přípravy jsou v plném proudy a klimkovický kádr se rozšířil o nové zahraniční posily.

   Loni ještě Klimkovice byly extraligovým outsiderem, letos už jsou obávaným soupeřem, který dokáže zatápět i předním týmům tabulky. Jádro týmu budou stejně jako v minulé sezóně tvořit především místní odchovanci, které doplní dvě zahraniční hvězdy - Christian Lind Thomsen (Dánsko) a Karan Rajan Rajarajan (Indie). Z domácích hráčů se můžete těšit například na aktuální českou jedničku a 124. hráčku světa Kateřinu Tomalovou, bývalou juniorskou mistryni ČR Dominiku Budzelovou nebo Filipa Budzela. V družstvu se bohužel nepodařilo udržet Ukrajince Artema Pochtareva, který byl ozdobou loňského ročníku – ten se rozhodl dát přednost individuálním turnajům a blížící se kvalifikaci na OH v Tokiu. Naopak na poslední chvíli se podařilo získat hvězdnou posilu z řad českých reprezentantů, kterou je mnohonásobný mistr ČR v párových disciplínách Jakub Bitman. “

   Letos nás nečeká nic lehkého, soudím podle sestav jiných týmů. Ale ani my jsme neusnuli na vavřínech a podařilo se nám přivést několik kvalitních posil.” okomentoval novou sestavu předseda oddílu Jiří Halfar ml. a prozradil také něco o cílech pro nadcházející sezónu: „Hlavním úkolem je udržet soutěž a nehrát baráž. Osobně mým tajným přáním by bylo získat jeden ze tří cenných kovů.“ K prvnímu extraligovému utkání nastoupí Klimkovice v sobotu 3. listopadu v SC Fajne, kde se utkají s týmem USK Plzeň. K.T.
 

 

4.10.2018

U11 Klodnica Cup - zlato a stříbro pro Klimkovice

   Na VII. ročník turnaje Klodnica Cup konaného poslední zářijovou sobotu v polském Kedzierzyn-Koźle vyrazili tři naši zástupci – Bára Holá, Terka Dejlová a Vítek Oswald.

   Na již tradičně výborně zorganizovaném turnaji se v místní sportovní hale rozběhly turnaje v kategoriích U9 a U11. V námi hrané kategorií U11 se „klímkovičtí“ rozběhli do skupin a po jejich odehrání jako jejich suverénní vítězové přešli do selekce pavouka. V druhém kole vyřazovacích soubojů vystavila Terce Dejlové stopku budoucí finalistka Olimpia Maślanka a Terka zaparkovala na 5-8 místě.  Z druhé strany se až do finále k této Polce probojovala Bára Holá a v kvalitním finále nedala urputné soupeřce naději na zisk nejcennějšího kovu.  Na zlato sahal i Vítek Oswald ve finále chlapecké dvouhry, ale nakonec musel sklopit raketu před jediným neporaženým Maciejem Zmarzem.

  Parádní výsledek, zlato, stříbro a spokojenost s předvedeným výkonem všech tří našich hráčů. P.D.


 


2.10.2018

Nevýrazný klimkovický víkend

   Kromě již zmiňovaných skvělých výsledků našich nejmladších na Klimkovickém plácalovi byl uplynulý víkend pro klimkovický oddíl spíše výsledkově nevýrazný. Pojďme si to krátce se sumarizovat.

 

   Vše začalo v pátek v Brně na turnaji LI NING Czech Open 2018, kde měli Klimkovice tři zástupce Kateřinu Tomalovou, Dominiku Budzelovou a Filipa Budzela. Jediná Katka měla jistotu startu v hlavní singlové soutěži. Filip s Dominikou museli podstoupit mixovou kvalifikaci, Filip navíc také kvaldu singlovou. Bohužel kvalifikace byla pro oba naše borce konečná. Stejně tak sobotní první kolo Katky, která laborovala se zraněním bylo nad její síly. Je nutné podotknou, že tento mezinárodní turnaj byl velmi silně obsazený a rozhodně naši hráči nevstupovali do turnaje jako favorité.

 

   Druhá skupina hráčů v podobě Kláry Petruškové, Lucie Metzové, Veroniky Dejlové a Davida Slívy si odskočila poměřit formu na Slovak Youth U17 2018. A pasování formy pro nás nebylo moc radostné. Naši hráči si nemohli stěžovat na špatný los. Přesto se do druhého kola singlu probojovala jen Klára Petrušková, kde především v druhém setu trápila třetí nasazenou hráčku Tallulah S. VAN COPPENOLLE [3]. Bohužel v této kategorii se nám nedaří přestoupit na vyšší badmintonový level. To se daří zatím jen Kláře. Ale nezoufejme, všichni jsou mladí a budou-li chtít, tak své soukmenovce brzy doženou. Nechce to mnoho: přidat na pohybu, důrazu, přesnosti a občas zvednout raketu ze země.


Družstva žáků ve Vendryni - konec nadějí účasti na MČR

   Tento víkend se ve sportovní hale ve Vendryni konalo 3. kolo družstev žáků. Klimkovický tým zde reprezentovaly dvě družstva. Družstvo ''A'' ve složení Adam Pospíšek, Marek Waliszewski, Michal Oswald, Ondra Petruška, Lucka Metzová, Katka Osladilová a Marta Larischová. Družstvo ''B'', které na tomto turnaji spíše sbíralo zkušenosti reprezentovali Mirek Kostka, Martin Kraus, Boris Vařák, Danek Mrózek, Veronika Čížová, Melánie Gráfová a Emma Dvorníková.

   Družstvo ''A'' narazilo v prvním kole na Orlovou, se kterou nemělo větší potíže a vyhrálo 6:1, přičemž 1 bod družstvo ztratilo kvůli skrečovanému zápasu. Ve druhém kole byl soupeřem Český Těšín, kterému chyběla jeho jednička Matěj Rzeplinski. Áčko tedy vyhrálo, stejně jako s Orlovou, 6:1. Ve třetím kole se utkala obě Klimkovická družstva. Tady opět zvítězily větší zkušenosti, a kromě jednoho prohraného setu se z výhry 6:1 radovalo Áčko. Čtvrté kolo bylo volné a všichni se tak fyzicky i psychicky připravovali na rozhodující zápas s B.O. Chance. Ve všech utkáních 5. kola rozhodovaly těsné výsledky, bohužel ale lépe pro Chanci. Klimkovice se tak nakonec po prohře 1:6 musejí spokojit s tím, že si asi na mistrovství republiky tento rok nezahrají. I tak ale děkujeme panu trenérovi Vašátkovi a paní trenérce Hanzlové, že nás výborně koučovali. A.P.

 


2.10.2018

Klimkovický plácal U11 – dvě stříbra pro Klimkovické naděje

   Ve svátečním dnu (české státnosti) 28. září se konal již 16. ročník turnaje nejmladších badmintonistů v kategorii U11 „O Klimkovického plácala“. Turnaje se zúčastnilo celkem 32 dětí z celé Moravy a zastoupení měl také slovenský badminton. Bojovnost a nasazení hráčů bylo maximální, a tak rozhodovala především hráčská vyspělost a množství absolvovaných oddílových tréninků.

   Turnaj se hrál systémem na dvě porážky, takže si hráči dostatečně zahráli. V případě, že jim první mač nevyšel podle jejich představ, tak měli možnost druhé šance ve spodním pavouku.

   V kategorii chlapců si zlato odvezl do jihočeské metropole Thor Lukáš z klubu Badminton Sharks Brno, stříbro vybojoval domácí Oswald Vít a bronz ukořistil Prstek Daniel z olomoucké Badmintonové Akademie.
   V kategorii dívek dominovala slovenská hráčka Klačanská Lívia z oddílu BKRacquets Púchov, stříbro brala domácí Holá Bára a bronz si veze domů Piterková Nicol z brněnského BADMINTON FSpS MU, z.s..

   A jelikož jde o kategorii nejmenších hráčů, tak uvedeme také hráče, kteří skončili na tom nepopulárním čtvrtém místě. V kategorii chlapců si „bramboru“ odvezl do Přerova Pavlík Jan. Dívčí „brambora“ zůstala doma zásluhou Honajzerové Elišky. Všem hráčům na turnaji děkujeme za předvedený výkon a přejeme mnoho dalších úspěchů.

Klimkovický epilog:

  • Jsme rádi, že se na turnaj sjelo spoustu hráčů z celé Moravy a také ze Slovenského Púchova. Velice si toho vážíme a děkujeme.
  • Trochu nás mrzí účast pouze pěti klimkovických hráčů. Turnaj děláme především pro Vás.
  • Děkujeme všem pořadatelům turnaje za krásný turnaj a Evě Hanzlové za skvělé fotografie.
  • Účastníci turnaje možná zažili derniéru turnaje. Království českého badmintonu připravuje na novou sezónu spoustu změn a jedna se bude týkat rozměrů hřišť v kategorii U9 a U11. Pokud vše projde tak jak mají mocipáni naplánováno, tak naše malá, útulná tělocvična nebude splňovat podmínky pro pořádání turnaje. Tak, třeba vše dobře dopadne, „Král“ opustí autoritářský režim a povolí poddaným nějakou tu vlastní kreativitu k badmintonovému prospěchu. Třeba se dočkáme již 17. ročníku. R.S.

 


 

 


26.9.2018

Na Slovak Youth U17 2018 se představí kvarteto klimkovických hráčů

 

 

 


26.9.2018

GPC U15 OPEN, Přerov

   Dne 22. Září se naši hráči - Veronika Čížová, Ema Dvorníková, Marta Larischová, Adam Pospíšek, Michal Oswald, Boris Vařák, Ondřej Petruška, Jaromír Kostka a Marek Waliszewski vydali do Přerova, kde se konalo GPC U15.

 


   V mixu měli Marta s Adamem volné 1.kolo a v 2.kole těsně na 3 sety prohráli s dvojicí Samuel Glac, Zuzana Hrdinová (BO Chance), stejně jako Michal s Emmou, Mirek s Gabrielou Šebestovou a Ondra s Verčou také vypadli v 1.kole. Za to Marek s Lucií Skařupovou se dostali až do semifinále kde prohráli nad dvojicí Jan Ovčačík(Akademie Olomouc), Petra Benišová (Kopřivnice) a tak brali 3.místo.


   Ani v singlech se nám moc nedařilo, hrálo se ve skupinách - ze skupin postoupil pouze Marek Waliszewski a poté nestačil na Vojtěcha Čupu.

 
 


22.9.2018

GPB U17 z Ústí nad Labem - skvělé mixové stříbro a singlové trápení

   O uplynulém víkendu se v Ústí nad Labem konal turnaj GPB U17. Turnaje se zúčastnili čtyři klimkovičtí hráči: Klára Petrušková, Filip Häring, Lucie Metzová a David Slíva. Hrálo se v pěkné hale s dobrým světlem, správnou výškou a dobrou organizací.

   Do úvodní disciplíny smíšené čtyřhry nastoupily David Slíva s Klárou Petrušková a Lucie Metzová s Davidem Smutným. Dvojice David, Klára postupovali pavoukem a došli až do bojů o medaile které se konali až v neděli. V semifinále porazili dvojici Jan Blažek a Tereza Solárová poměrem 15-21, 21-16, 21-6. Ale poté ve finále podlehli dvojici Petr Janoušek a Veronika Veselá. David s Lucií prohráli v boji o semifinále také s pozdějšími vítězi Petr Janoušek a Veronika Veselá.

   V ženské dvouhře nastoupily obě naše reprezentantky. Klára měla jako nasazená hráčka první kolo volné a druhým prošla bez větších problémů. Ve třetím kole neúspěšně bojovala v třísetovém duelu s Annou Natálií Kohoutovou 12-21, 21-15, 21-18. Lucie prožila stejný příběh a ve třetím kole s Martinou Šmídovou 23-21, 21-17.

   Dvouhra chlapců byla obsazena hráči z celé republiky včetně dvou našich hráčů. Zde se žádné úspěchy nekonaly. David prohrál už v prvním kole s Petrem Nejedlým a Filip podlehl Markovi Orosovi také v prvním kole.

   Ve čtyřhře chlapců se pár Jakub Diviš a David Slíva postoupili přes první kolo a poté prohráli s pozdějšími finalisty Petrem Janouškem a Janem Blažkem. Filip Häring se deblu neúčastnil. Čtyřhra žen byla obsazena Klárou i Lucií, které prohráli také v druhém kole.

   Největším úspěchem byl teda mix Kláry a Davida kteří brali stříbrné medaile.

 


23.9.2018

Klimkovice vezou skvělé výsledky z GPC Dospělých v Olomouci

   V sobotu 22.9. se 10 klimkovických hráčů zúčastnilo turnaje GALVA gpc Olomouc. Za muže se zde představili Ondřej Broda, Petr Tomala, Jan Slíva, Michal Vašátko a Ondřej Závodný a v ženách se objevily Zuzana Bláhová, Kateřina Frischová, Marta Jančatová, Hana Otisková a Adéla Závodná.

    Nejvíce se v Olomouci dařilo klimkovickým singlistům. Kačka Frischová se těšila ze svého prvního vítězství v kategorii dospělých v singlu, kde po napínavém semifinále s Ivetou Strnadovou dokázala zvítězit i ve finále ve dvou setech nad Karolínou Trnkalovou. Dále v singlu zazářil Petr Tomala, který procházel lehce celým turnajem, jen ve finále ho ve třech setech potrápil mladý Adam Blaník, kterého ovšem také porazil.

   Také v ženské čtyřhře a v mixu měly Klimkovice šanci na zlatou medaili. V ženském deblu se do finále dostaly nasazené dvojky Kačka Frischová s kopřivnickou Eliškou Kelnarovou, které ve třech setech podlehly nasazeným jedničkám, a to Ivetě Strnadové a Tereze Weinerové. V mixu se také střetly nejlepší dva nasazené páry turnaje, ale ve výsledku Zuzka Bláhová s Michalem Vašátkem nestačili na jedničky turnaje, tedy Elišku Kelnarovou a Jakuba Sagáčika.

Po turnaji část klimkovické výpravy odjela domů a zbytek zakončil turnaj rozborem herní taktiky ve vířivce. Celý turnaj hodnotím velmi kladně a myslím si, že si všichni dobře zahráli. Ne každý může vyhrát, ale klubu TJ Sokol Klimkovice se tentokrát velmi zadařilo. H.O.

 


22.9.2018

Katka Tomalová se představí na Polish International 2018

   Hned na čtveřici českých hráčů čekalo v prvním kole výkonnostní porovnání mezi českým a indickým badmintonem. Bohužel indičtí borci vyhráli jednoznačně 4:0. A ještě jednou bohužel, mezi nimi byla naše Katka Tomalová.

    V polském městě Bierun odstartoval včera kvalifikací turnaj dospělých Polish International 2018. No a dnes se na turnaji představí jediná klimkovická zástupkyně Kateřina Tomalová.

   V prvním singlovém kole vyzve v čase 14:15 hod. indickou hráčku Shikha GAUTAM. Řečí žebříčkového postavení vyzve Katka jako 124 hráčka světového žebříčku hráčku na 198 příčce. Katce držíme pěsti. Katko jedem!!!!

   Jan se na tomto turnaji daří všem českým hráčům můžete sledovat na tournamentu.

 


18.9.2018

GPB-U15: Další povedený turnaj klimkovických dívek

   Do pražského Radotína na turnaj GPB-U15 (15.-16.9.2018) vyslal náš oddíl pod vedením trenéra Vašátka čtyři zástupce – Lucku Metzovou, Katku Osladilovou, Adama Pospíška a Michala Osvalda. A naše dívky na něm zanechaly velmi výraznou stopu – zlato Lucky v singlu a stříbro Katky deblu!

   Turnaj byl poslední výraznější příležitostí pro vylepšení žebříčkového postavení před blížícím se MČR U15 (již za necelé 2 měsíce).

Lucka:
  
Startovala pouze v mixu a v singlu, debl hrát nepotřebovala (aktuálně 1.na žebříčku). V mixu se svým   partnerem Davidem Smutným (BADMINTON FSpS MU Brno) byli nasazeni jako 3/4, měli tedy v prvním kole volný los, ve druhém porazili s přehledem pár Jelínek-Kortusová a ve třetím si poradili s párem Orlík-Stará, kdy je sice soupeři značně převyšovali, ale naštěstí pouze vzrůstem a nikoliv výkonem. Ve čtvrtfinále je však čekal velmi kvalitní a sehraný pár Matula-Žurková, který byl nakonec šťastnější a jistější v koncovkách 1. a 3. setu a své přemožitele nakonec našel až ve finálovém klání.

   Do singlu nastupovala Lucka opět v nasazení 3/4 a postupně porazila Vávrovou, Skýpalovou a Kobylákovou, vždy ve dvou setech, kdy se pozvolna rozehrávala a nabývala na jistotě svých úderů. V nedělním semifinále pak pestrou a jistou hrou s dobrým pohybem rozleptala ve dvou setech snahu Karolíny Hejdukové a podobně si pohlídala i finálový souboj s Kristinou Kozempelovou, která předtím v semifinále plném zvratů udolala turnajovou jedničku Ševčíkovou. Lucka v polovině 1.setu soupeřce odskočila a náskok neustále navyšovala, 2.set měl podobný vývoj, ale Kozempelová v závěru ještě zabojovala, nicméně Lucka zvrat nepřipustila a bez ztráty setu turnaj vyhrála.

Katka:
  
V mixu nastoupila s olomouckým Janem Ovčačíkem a v prvním kole se střetli s oddílovým kolegou Adamem Pospíškem, který hrál v páru s budějovickou Nelou Hálkovou.  Katka s Honzou s přehledem vyhráli, ve druhém kole je však čekal těžší oříšek v podobě páru Šilhan-Šenfeldová a ten už rozlousknout nedokázali.

   V singlu měla Katka (nasazená 5/8) v prvním kole volný los, ve druhém si vcelku snadno poradila s Denisou Valentovou, ale ve třetím už na velmi dobře hrající Elišku Bílkovou nevyzrála a prohrála ve dvou setech. Možná malinké chvilkové zklamání, ale Katka by si přesto měla udržet skvělé žebříčkové postavení a do blížícího se MČR by měla nastoupit jako turnajová 8, což je s přihlédnutím na její věk (stále ještě U13) skvělé!

   V deblu nastoupila Katka se svou obvyklou partnerkou Barčou Helešicovou (donedávna oddílovou kolegyní, nyní hrající za BO Chance) a snad už se ani nedá říci, že by holky byly překvapením turnaje, už si vybudovaly respekt u všech soupeřek. Tomu odpovídá i turnajové nasazení 3/4 a po prvním volném kole a zahřívacím zápasu v kole druhém proti páru Koliášová-Treperová je čekal ve čtvrtfinále boj o každý míč proti páru Ševčíková-Soukupová se šťastnou koncovkou 3.setu (21:19). V nedělním semifinále se chtěly Hejduká se Šilhavou „pomstít“ za předchozí GPA, kde je náš pár velmi překvapivě porazil, ale Katka s Barčou opět podaly tak dobrý výkon, že nepřipustily žádné pochyby o výsledku a soupeřkám pustily v každém setu pouze 15 bodů. A ani ve finále se nezalekly turnajových jedniček Novákové s Žurkovou, zde se však ukázala jako zlomová koncovka 1.setu, kterou holky prohrály (19:21) a ve druhém setu už se naplno prosadil favorizovaný pár.

Adam a Michal:
  
Jak bylo zmíněno výše – v mixu se Adam po boku budějovické Nely Hálkové proti páru Katka Osladilová – Jan Ovčačík neprosadil. V singlu se Adam utkal v prvním kole s Petrem Krejčím a střídal dobré momenty se slabšími, těch slabších však bylo více a výsledkem byla prohra ve třech setech. V následném zápase o konečné pořadí nedal Adam šanci Petru Nekvindovi.

   Michal se bohužel na tomto turnaji dostal pouze do deblů, což je velmi nezáviděníhodná pozice kdy hráč celý den čeká na svůj první zápas a pak nastupuje proti rozehraným soupeřům. Michal tak nastoupil po Adamově boku do svého prvního zápasu až v pozdním odpoledni a klukům se nepodařilo proti nepříliš zkušeným soupeřům Kovářovi s Králem dostat do vyšších obrátek a prohráli snad až příliš jednoznačně.

   Na klimkovické poměry nevelká výprava tedy opět dosáhla velmi dobrých výsledků na celostátním turnaji, musíme poděkovat trenérovi Jirkovi Vašátkovi i hráčům za dobrou reprezentaci klubu! L.M.


 

 


18.9.2018

GPC U19 Open - úspěšná výprava do Karviné

   V sobotu 15.9.2018 se konal otevřený turnaj GPC U19 v Karviné, na který vyrazilo 6 klimkovických hráčů – Tomáš Černík, Ondřej Broda, David Slíva, Klára Petrušková, Hana Otisková a Veronika Dejlová.
   Turnaj začínal mixem, kde se nejlépe vedlo Klárce s Davidem, kteří si poradili se všemi páry a obsadili 1. místo. Singl se klukům moc nevydařil, ale za to holkám se povedl skvěle. V klimkovickém finále se utkaly Verča s Klárkou, kde nakonec Klárka zvítězila. V deblu se dívkám vedlo také lépe, Verča se svou polskou spoluhráčkou obsadila 3. místo a Klárka s Hankou nepoznaly porážku a braly zlato. Z úspěšného turnaje si dohromady klimkovičtí hráči odvážejí 3 zlaté, 1 stříbrnou a 1 bronzovou medaili. O.B.

 


17.9.2018

Li Ning Czech Open 2018 - rozlosován

   Koncem minulého týdne byl vylosován silně obsazený turnaj Li Ning Czech Open 2018, který se koná v termínu 27. – 30.9.2018 v Brně.  Jsme rádi, že se turnaje zúčastní hned trio klimkovických hráčů. Jako jediná klimkovická hráčka s jistou účasti v hlavní soutěži je Katka Tomalová, která utká v prvním kole singlové části turnaje se Slovenkou Martinou Repiskou. To zbylí klimkovičáci Filip Budzel a Dominika Budzelová to budou mít o chlup těžší. Musí se totiž prokousat kvalifikací. Filip se v singlové „kvaldě“ popasuje s indickým borcem Siddharth PRATAP SINGH [4] a v mixové kvalifikaci spolu s Domčou narazí na malajsko-rakouský pár Chee Tean TAN/Antonia MEINKE.

   Kento MOMOTA sice zůstal doma, ale i tak se bude na co v Brně dívat. Kdo má chuť na dobrý badminton s možností povzbudit naše borce, tak v termínu konání turnaje hurá do Brna.

 


15.9.2018

GPB U15 Praha-Radotin 2018


 


13.9.2018

Slovak Youth U17 2018 - rozlosováno

   Turnaj Slovak Youth U17 2018 již zná rozlosování a čtveřice klimkovických: Petrušková Klára, Lucie Metzová, Veronika Dejlová a David Slíva znají své soupeře na první kola turnaje. Ten se odehraje v termínu 28. – 30. září 2018 ve slovenském městě Trenčín.

 Singl:   
 Lucie Metzová-Michaela Telehanicova SVK
 Klára Petrušková-Zina Hlavackova SVK
 David Slíva-Peter Dubecky SVK
     
 Debl:   
 David Slíva-Andrzej NiczyporukPOL
 Štěpán KalbáčMikolaj Szymanowski [3]
     
 Klára Petrušková-Tanya IvanovaBUL
 Ema Staňková [7]Mihaela Zlatanova
     
 Lucie Metzová-Julia PlaweckaPOL
 Veronika VeselDaria Zimnol
     
 MIX:   
 David Smutný-Christian TomicAUT
 Lucie MetzováEmily Wu
     
 Dominik Kopřiva-Vitaliy RevaUKR
 Klára PetruškováVarvara Frolova
     
 David Slíva-Boris KarpjakSVK
 Veronika DejlováJulia Chmurovicova

 
 


 


10.9.2018

GPC U17 V Jihlavě - zlato a bronz pro Filipa Häringa

   Na otevřené GPC U17, které se konalo 8. září v Jihlavě, vyrazil z Klimkovic jako jediný Filip Häring. V mixu nastoupil s mladičkou Luckou Pacalovou ze Slavoje Podivín a i přes bojovné nasazení jim těsně uniklo semifinále po třísetové prohře s párem Černotík / Skýpalová. Ve dvouhře Filip potvrdil nasazení a soustředěným výkonem vybojoval bronz po semifinálové prohře s pozdějším vítězem turnaje a deblovým partnerem Vojtou Pořízem (Start Jihlava). V deblu pak pár Poříz / Häring ve finále zvítězil ve 3 setech nad sourozeneckým párem Diviš Jakub / Diviš David a zopakovali si tak vítězné tažení z turnaje U15 v Brně před dvěma lety, kde spolu také hráli debl. FH

 


10.9.2018

GPB U13, Hradec Králové - medailové hody pro Klimkovice

   Tři naší mladí mušketýři jeli otestovat svojí formu do Hradce Králové, kde se konal turnaj GPB  - U13, přesvědčili jsme se , že přes prázdniny naší mladíci neleželi jen u vody, ale , že také se poctivě připravovali na vrchol sezóny, který se bude konat v listopadu v Českém Krumlově, posuďte sami, Katka Osladilová, Honza Ptáček a nově Marek Waliszewski, kterého tímto v našem klubu vítáme , získali 4 stupně vítězů.

   Turnaj začal mixem, Kačka spolu s Adamem Srncem bez problémů postupovali až tak daleko, že najednou zůstali úplně sami a jako nasazený pár č. 1 bral zlato, stejně tak se stalo ve dvouhrách dívek, kde  Katka jako č. 1 ve finále zdemolovala brněnskou Lucku Krulovou (č.2)  21:8, 21:9.

   Marek jako nasazená dvojka došel ve dvouhrách až do nedělního semifinále, kde těsně podlehl ve třetím setu Fucimanovi 21: 19 a bral bronz, stejně tak zůstal před branami finále se spoluhráčem Vojtou Matušem ve čtyřhře, kde rovněž prohráli 1:2 na sety, nicméně 2x stupně vítězů je pro Marka  dobrý začátek v novém klubu.

   Honza, který byl limitován bolestí kolene měl blízko k postupu do semifinále, ve čtvrtfinále podlehl nasazenému hráči č.1  Simonovi ve třetím setu 22:20, škoda , Honza měl mečbol, ve čtvrtfinále mixu se bohužel střetli spolu  s Kačkou, bohužel , každý na opačné straně kurtu, v deblu zase těsná prohra 21:19, 21:19, věříme tomu, že až bude Honza úplně fit, tak tyto těsné prohry překlopí ve svůj prospěch.

To vše se událo pod statným vedením trenéra Jirky Vašátka, za což mu děkujeme. RO


 


8.9.2018

GPB U19, Most

   V pátek 7.9. jsme se s taťkou vydali do dalekého Mostu na GPB U19. Zde jsme přenocovali v hotelu Cascade a v brzkých ranních hodinách vypukl turnaj. Své vystoupení na tomto turnaji jsem zahájila mixem s Adamem Šulcem, první kolo jsme prošli bez zaváhání, ale v druhém kole jsme narazili na pozdější vítěze tohoto turnaje Soňu Hořínkovou a Jirku Derku.  Zápas to byl třísetový a vyrovnaný, bohužel po vyhrání prvního setu a prohře ve druhém jsme už třetí set nevyhráli. Po mixu následoval singl, ve kterém jsem nepodala zrovna oslnivý výkon, jelikož jsem prohrála hned v prvním kole s Lenkou Kmoníčkovou. Po tomto neúspěšném zápase následoval debl, ve kterém jsem hrála s Emou Staňkovou, úspěšně jsme prošly prvním kolem, kde jsme předvedly skvělou souhru na to, že to byl náš první společný turnaj. Bohužel ve druhém kole jsme narazily na Soňu Hořínkovou s Ivou Foukalovou, tento zápas jsme nedokázaly vyhrát, ale podaly jsme skvělý výkon.

Celkově bych svůj výkon na turnaji zhodnotila jako průměrný .K.P.


 


 

3.9.2018

GPC U15 Šumperk

  
 

3.9.2018

GPC U17 Lanškroun 2018

 
 

3.9.2018

GPA Dospělých - Benátecký pohár 2018

   V pátek 31. září se do Benátek nad Jizerou vydala nepočetná klimkovická skupina ve složení Domča Budzelová, Zuzka Bláhová, Kačka Frischová a Michal Vašátko vstříc Benáteckému poháru.
   Ačkoli je navigace vedla přes nejrozmanitější krásy Olomouckého či Královehradeckého kraje, do tradičního ubytování v pražské Sibřině dorazili v pořádku. V pořádku bohužel nebyl jejich sportovní výkon následujícího dne. Slušně řečeno, nedařilo se nic, což si zajisté můžete přečíst ve výsledcích (radíme ovšem, abyste to nedělali J). Jedinou záchranou naší daleké výpravy tak byla Domča, která společně s Verčou Srncovou získala bronzovou medaili v dámské čtyřhře. Gratulujeme!

 


 

31.8.2018

Polish U17 International 2018

 




28.8.2018

Barcelona Spain Masters 2018 s Katkou Tomalovou

 

 

 

 

   Tři čeští hráči okusí atmosféru turnaje Barcelona Spain Masters 2018. Adam Mendrek, Zuzana Pavelková a hráčka, která nás nejvíce zajímá Katka Tomalová. Klimkovická hráčka se představí pouze v singlové části turnaje. A nebude to mít vůbec lehké. Hned v prvním kole narazí na šestou nasazenou Skotku Kirsty GILMOUR. Přeje Katce pevné nervy a bojového ducha do hry.


 


28.8.2018

Sledujte pozorně nominace na turnaje

   Vyzýváme všechny hráče a rodiče hráčů, aby pozorně sledovali aktuální nominace na jednotlivé turnaje. A to po celou sezónu. Tyto informace naleznete na tomto webu v sekci výsledky, nebo kliknutím na ikonu „nominace“ vpravo. V případě, že se turnaje, na který jste nominován nemůžete zúčastnit je potřeba neprodleně informovat trenéry. Ti Vás z turnaje odhlásí.


27.8.2018

Dvě klimkovické naděje na Polish U17 International 2018

   Již na konci prázdnin se rozjede turnajový kolotoč, který vyvrcholí jednotlivými Mistrovstvími republiky daných kategorií. Jako první se představí Klára Petrušková a Lucie Metzová na turnaji evropského circuitu Polish U17 International 2018. Ten se koná v polském městě Lubinu.

 




23.8.2018

Katka Tomalová trénuje v Holandsku

   Kvalitní tréninkové podmínky a sparing. Přesně z těchto důvodů jsem se rozhodla opět strávit část své letní přípravy v zahraničí. V předchozích letech jsem měla možnost připravovat se v irském a švýcarském národním centru, letos jsem se vydala do Nizozemska.

   Holandské národní centrum se nachází v Arnhemu a je součástí olympijského centra Papendal, kde se kromě badmintonistů připravuje také celá řada dalších sportovců. Trénujeme od pondělí do pátku a každý den máme 2 tréninkové jednotky, 6 tréninků je badmintonových, 4 kondiční. Příští týden nás ještě čekají navíc 2 tréninky zaměřené pouze na techniku. Pod vedením dvou dánských trenérů (Kent Madsen pro deblisty a Jonas Lyduch pro singlisty) se zde připravuje celá holandská špička, například 32. hráč světového žebříčku Mark Caljouw nebo aktuálně 18. pár světa Jacco Arend - Selena Piek. Holanďané (stejně jako dnes již většina zemí) jsou si vědomi toho, že pokud chtějí uspět, pak je třeba, aby ti nejlepší hráči měli odpovídající podmínky a trénovali společně. Momentálně zde také probíhá soustředění juniorských výběru a na jejich přípravě se podílí celá řada bývalých špičkových hráčů - Ruud Bosch, Dicky Palyama nebo Eefje Muskens. Ti nejlepší junioři se občas zapojují i do tréninků dospělé reprezentace, což je jedna z mnoha výhod toho, když hráči trénují společně na jednom místě.

   Badmintonové tréninky trvají 90 - 120min a hlavním zaměřením je zde včasné zasažení míče a jeho rychlé odehrání. Cvičení jsou pestrá a hrají se v krátkých intervalech (nejčastěji 40s práce, 20s pauza, 10 - 20 opakování), kde je cílem maximální rychlost a pokud možno žádné chyby. Jeden z tréninků je čistě zápasový a jeden se dělá pouze multifeeding (850 míčů, cca 50min práce v kuse pro jednoho). Trenéři pro hráče připravují program na 6 týdnů dopředu, což je pro mě příjemná změna a “oddych”, že si nemusím každý trénink a všechno s ním spojené (od shánění sparingu přes objednání a zaplacení kurtů až po samotnou tréninkovou náplň) zařizovat sama. Jedinou mou “starostí” tady je přijít na trénink a odmakat ho na 100 %. Pro někoho maličkost, pro mě vítaná změna a velká pomoc!

   Kondiční tréninky jsou 3x týdně v posilovně (silově zaměřené) a 1x týdně na dráze (intervalové běhy). Také kondiční tréninky mají hráči od trenérů detailně rozepsané na několik týdnů dopředu, a navíc na každém tréninku jsou s nimi a hráče opravují a kontrolují. Kondiční tréninky nestačí jen hráčům napsat a nasdílet on-line, jak se někteří v ČR mylně domnívají. Tvorbě tréninkového plánu předcházelo testování - avšak hod medicinebalem nebo dvoj švihy byste tam hledali marně, testovány byly přesně ty cviky, které se pak objevily v plánu a hráči na nich pracují na trénincích.

   Jak jsem na tom ve srovnání s nejlepšími holandskými hráči? Na kurtu zaostávám v rychlosti – ani ne tak pohybové, jako spíš v rychlosti odehrání úderu. Na každém herním tréninku se dostávám do tempa, se kterým se v ČR téměř nikdy nepotkám. Co se týče kondiční stránky, holandské hráčky zvedají o 5–10 kg více (nadhoz/přemístění, 4 opakování - já 35 kg, Selena Piek 45 kg; dřep, 4 opakování - já 55 kg, Gayle Mahulette 60 kg). Malou útěchou mi je to, že já kraluji alespoň intervalovým běhům na dráze.

   Jsem moc ráda, že jsem dostala příležitost se dva týdny připravovat v profesionálním prostředí, i když tomu předcházelo poměrně dlouhé zařizování a domlouvání. Z tréninků a přístupu všech hráčů i trenérů jsem nadšená, ale není všechno zlato, co se třpytí...

  1. Přijela jsem do zaběhnutého systému, do probíhajícího programu a jsem to já, kdo se musí přizpůsobit, a jsou to místní hráči, kdo mají hlavní pozornost trenérů a tréninky jsou šité na míru jejich potřebám. To vám potvrdí každý český hráč, který někdy trénoval v zahraničí.
  2. Finančně to není zrovna levná záležitost – dvoutýdenní pobyt vyjde na cca 26 000 Kč (letenka, tréninky, ubytování bez stravy). Velký dík proto patří Badminton Europe, od nichž jsem získala finanční příspěvek, který pokryje cca polovinu nákladů.
   Na závěr ještě něco o fungování holandského národního centra - hráči zde trénující mají zajištěno vše potřebné pro tréninky (hala, trenéři, míče, kondiční tréninky), ostatní (bydlení, strava, regenerace,...) si zajišťují sama. Takto funguje většina tréninkových center v Evropě a myslím, že právě tento model by mohl být dobrou inspirací pro naše národní centrum. Když to může fungovat jinde (Švýcarsko, Dánsko, Rakousko, Irsko, Holandsko...), tak proč ne u nás?
 

10.8.2018

ILAVA OPEN 2018  - propozice na turnaj

   Prázdniny se překulily do své druhé poloviny, hráči se probouzejí z letargie nicnedělání a podzimní turnaje se začínají rojit. Jeden takovýto turnaj se koná 1.- 2.9.2018 ve slovenské Ilavě. Turnaj ILAVA OPEN 2018je určený pro kategorie U11, U13, U15 a U17. Na turnaji se hrají pouze dvojhry a to na dvě porážky. Na tento turnaj se hráči hlásí sami a veškeré náklady jdou za přihlášeným hráčem. Přihlásit se můžete do 28.8.2018 na mailovou adresu: mailto:ilsportbar@gmail.com.

 

 

 


22.6.2018

  ILAVA MINI CUP 2018 - Zlaté TJ Sokol Klimkovice

   Výborné výsledky přivezli mladí klimkovičtí hráči z mezinárodního turnaje ILAVA MINI CUP 2018. Sobotní den patři velmi prestižnímu turnaji družstev. Kromě tří českých družstev se turnaje zúčastnili hráči napříč Slovenskem a jeden tým z Maďarska. Celkem osm týmů. Klimkovice postavily dva týmy. V týmu Klimkovice „A“ boku zkušených hráčů Kateřiny Osladilové a Jana Ptáčka jsme tým doplnili o mladé bojovníci Jan, Kostka Jaromír, Holá Bára, Čížová Veronika. Tým Klimkovice „B“ dychtivý po turnajových zkušenostech nastoupil ve složení Dejlová Tereza, Honajzerová Eliška, Vařák Boris, Oswald Vít. A vedli jsme si náramně dobře. Tým Klimkovice „A“ po celý turnaj nepoznal chuť porážky a turnaj vyhrál. Náš mladý tým Klimkovice „B“ do poslední chvíle bojoval o postu o ze skupiny. Postup mezi první čtyři nám sice utekl, ale na hřišti jsme nechali duši. V boji o pátou příčku jsme pak nestačili na výběr východního Slovenska a obsadili konečné šesté místo.

   Všem hráčům děkujeme za příkladnou reprezentaci oddílu. Jste skvělí.

 


21.6.2018

  17. Akademické hry v badmintonu – deblové finále a mixové semifinále pro Klimkovice

   Netradičně v pondělí 18.6.2018 proběhly v Brně 17. Akademické hry v badmintonu. Klimkovice reprezentovali Michal Vašátko a Zuzana Bláhová. A vedli si velmi dobře. Stříbro Zuzany Bláhové z deblu a společný bronz Michala Vašátka a Zuzky Bláhové je supr výsledek. Gratulujeme.


 


14.6.2018

  Klára Petrušková míří na turnaj do Srbska

    Naše nejlepší juniorská hráčka Klára Petrušková o tomto víkendu odehraje mezinárodní turnaj Serbian U17 International. Hrát se bude v srbském městě Novi Sad. Na tomto turnaji se představí singlu a spolu s Kateřinou Valentovou také v deblu. Klára má na co navazovat. Její poslední vystoupení v polských Glubczycích jí vyneslo uznání u reprezentačních trenérů. Navíc její první soupeřky jsou právě z Polska. Tak Klárko hurá na ně.

 

 


15.6.2018

  Katka Tomalová dohrála na IBERDROLA Spanish International Villa de Madrid 2018

   Bohužel Kateřina Tomalová v prvním kole prohrála zápas s thajskou hráčkou Supanida KATETHONG 0:2 na sety a s turnajem se loučí. Stejně dopadla také další česká reprezentantka Zuzana Pavelková, která prohrála také na dva sety s dánkou Michelle SKØDSTRUP. Hold někdy bohužel není přání otcem myšlenky.

-----------------------------------------------------------

   Již dnes byl rozehrán ve španělském Madridu mezinárodní turnaj dospělých pod názvem IBERDROLA Spanish International Villa de Madrid 2018. Ani na tomto turnaji nechybí klimkovická Kateřina Tomalová. Asi v Madridu mělo letadlo z Mauricia mezipřistání. Ať je to, jak chce, Katka je tam a hned v prvním kole bude čelit útokům thajské hráčky Supanida KATETHONG, která je ve světovém žebříčku na 226 místě. Pevně věříme, že Katka zápas zvládne a pronikne hlouběji do singlového pavouka.

 


14.6.2018

  X. ročník ILAVA MINI CUP 2018 – Klimkovice nebudou chybět

   V sobotu ráno odjíždí devítičlenná skupina klimkovických hráčů na mezinárodní turnaj kat. U13 ILAVA MINI CUP 2018, který se jako tradičně koná ve slovenském městě Ilava.

   V sobotním turnaji družstev budou bojovat dva naše týmy: Družstvo A „starých“ ostřílených vlků a vlčat a družstvo B mladých, ale tuze nebezpečných klimkovických medvědů (no spíše medvídků).

Klimkovice team A: Osladilová Kateřina, Ptáček Jan, Kostka Jaromír, Holá Bára, Čížová Veronika
Klimkovice team B: Dejlová Tereza, Honajzerová Eliška, Vařák Boris, Oswald Vít

Obě družstva jsou odhodlána na hřišti nechat duši a um. Jen doufáme, že v Ilavě nenecháme moc věcí.

   V nedělní části opustíme týmového ducha a vrhneme se do turnaje jednotlivců. Tady bude platit upravená hláška z filmu „v badmintonovém singlu neznám bratra ani sestru. Natož soupeřku na druhé straně“. Bude to boj jeden proti jednomu.

   Na co se, ale těšíme nejvíce je příjemná a přátelská atmosféra, která se vždy linula celým Ilavským badmintonovým areálem. Ve volných chvílích si můžete posedět na zahrádce, „pokecat“ s přáteli, zahrát si beach volejbal, a večerní gril párty určitě stojí za to. Prostě to majitel a organizátor Marian Horák fakt umí.

   Pokud se nám podaří, tak výsledky budeme uveřejňovat na těchto stránkách. Držte nám palce.
 

 


 

 

12.6.2018

  Dominance hráčů TJ Sokol Klimkovice na Czech Sokol Cup v Dobřanech

   Czech Sokol Cup, jehož 17. ročník se zde odehrál jako jedna ze sletových akcí, přivedl do příjemného prostředí moderního sportovního zařízení hráče a hráčky z dvanácti badmintonových oddílů a klubů celé ČR i zahraničí. Kromě tradičních účastníků ze sokolských oddílů (Klimkovice, Radotín-Meteor Praha a Doubravka) startovala skupina hráčů ze slovenského Trenčína a slovinské Lendavy.

   Výsledková listina obsahuje jména tuzemských i zahraničních účastníků. Z těch českých nutno ocenit hlavně výpravu v současnosti nejlepšího sokolského badmintonového oddílu – Sokola Klimkovice. I v hodnocení týmů byli klímkovičtí nejlepší, následovaly skupiny z Trenčína a Doubravky.

 

 


12.6.2018

  Tomalová ve finále Mauritius International

   Kateřina Tomalová na svůj první mezinárodní titul ve dvouhře nedosáhla. Ve finále Mauritius International, turnaje kategorie Future series, prohrála s Malajsankou Karupathevan 15:21, 10:21.

O cestě do finále české reprezentantky jsme psali zde.

   Finálové soupeřce české singlové jedničky, jejíž celé jméno zní Letshanaa Karupathevan, je sice teprve čtrnáct let a na žebříčku dospělých jí patří až 1066. místo, na juniorských asijských turnajích je však hráčkou zavedenou a v její domovině se o ní píše jako o "vycházející hvězdičce".

 

 

 

 

 

12.6.2018

  GPA U19 - jediný zástupce Klimkovic Klára Petrušková

 


 

15.5.2018

  Zahraniční turnaje s klimkovickou účastí

   Organizátoři nejbližších zahraničních turnajům rozlosovali úvodní zápasy. A tyto turnaje nebudou bez klimkovické účasti.  

   1. Již tento pátek začíná v chorvatské Opatii turnaj pod názvem Adria Youth International 2018, kde nás bude reprezentovat Honza Ptáček.

   2. Hned následující víkend proběhne v polských Glubczycích turnaj Polish U17 Open 2018 na kterém se představí Lucie Metzová a Klára Petrušková.

 

15.5.2018

  Mládežnický turnaj ve Friedrichshafenu: dvě vítězství pro Kateřinu Osladilovou

   Na již 51. ročníku mládežnického turnaje Bodensee-Jugendturnier v německém Friedrichshafenu se velmi dařilo našim hráčům do 13 let. Kateřina Osladilová ovládla dvouhru dívek a s Lucií Skařupovou i čtyřhru. Více na stránkách badmintonového svazu.

 

 

11.5.2018

 GPA U17 v Orlové - Čtyři mušketýři jdou do boje

   Již zítra v Orlové začíná poslední turnaj GPA U17 před letními prázdninami. Klimkovický tým na turnaji bude reprezentovat kvarteto hráčů, kteří buď měli zajištěný postup na základě postavení v žebříčku nebo si postup vybojovali na postupovém turnaji.
    • Klára Petrušková – singl, debl se Zuzanou Morcinkovou, mix s Davidem Slívou
    • Lucie Metzová – singl, debl s Petrou Maixnerovou, mix s Matějem Kozelským
    • Matěj Kozelský – singl, debl s Tomášem Paterou, mix s Luckou Metzovou
    • David Slíva – debl s Karlem Wankem, mix s Klárou Petruškovou



10.5.2018

Katka Osladilová na Jan Ptáček se zúčastnili kempu talent týmu

      V uplynulých dnech se dva klimkovičtí hráči zúčastnili badmintonového kempu talent týmu, který se konal tradičně v Nymburku. Tento kemp obohatil špičkový dánský trenér Peter Mouritsen, který vedl 4 tréninkové jednotky v rámci svého semináře pro trenéry. A tak je jasné, že Katka a Honza dostali řádně do těla.

 

9.5.2018

GPC Dospělých - Zlato a stříbro pro Zuzanu Bláhovou

   V neděli 6.5.2018 se v Olomouci uskutečnil turnaj kategorie GPC Dospělých.

 

 


9.5.2018

GPC U17 - tři postupy na GPA pro Klimkovice

  V sobotu 5.5.2018 se konal v Orlové postupový turnaj Severomoravského kraje v Kategorii U17.

 

 


30.4.2018

Regionální výběry U13 - Zlato = dominance Severní Moravy

   O tomto víkendu se konal v Českém Krumlově celorepublikový turnaj krajů, kde se sešla kompletní špička hráčů kategorie U13. Tým Severní Moravy byl dle průběžného žebříčku nasazen jako č. 1 a od úvodních zápasů nenechal nikoho na pochybách, že půjde tvrdě za vítězstvím. Základní skupinou naši hráči doslova proletěli, vítězství 7:0 nad Českým Krumlovem a 6:1 nad Západočeským Krajem, nám zajistilo přímý postup do nedělního semifinále a rovněž dost času na prohlídku překrásného města.  Po sobotní večerní taktické poradě trenérů a rodičů bylo rozhodnuto, že se pokusíme stejným způsobem zvládnout semifinále proti Jižní Moravě, což se povedlo a po vítězství 6:1 jsme se již těšili na finále. Druhým finalistou se stalo družstvo Východních Čech vedené trenérem panem Maňáskem, nicméně hráči našeho kraje přesně dodrželi taktické pokyny noční schůze rodičů a trenérů a vítězstvím 7:0 nenechali nikoho na pochybách, kde se hraje momentálně nejlepší badminton.  



   Náš oddíl na tomto turnaji reprezentovali Katka Osladilová a Honza Ptáček a nemalou měrou se podíleli na celkovém vítězství, kdy ani jeden z nich neprohrál žádný zápas, dalším zástupcem našeho oddílu byl na trenérské židli Jirka Vašátko.

   Náš kraj dále reprezentovali Petra Benišová, Adéla Špačková, Lucka Skařupová, Marek Waliszewski, Vojta Matuš a Honza Frýdek, druhým trenérem byl Jirka Pavelka.  Velké díky rovněž patří rodičům, kde jsme rovněž měli nejpočetnější a nejhlasitější zastoupení.

 


30.4.2018

Kvalifikaci o 1. ligu – skupina východ - třetí příčka pro Klimkovice

   V sobotu 28. dubna se konala v prostorách SC Fajne kvalifikace o postup do první celostátní ligy východní skupiny. Náš oddíl byl pověřen STK pořádáním této akce. Této kvalifikace se účastnily vítězové čtyř oblasti a to za Severomoravskou - TJ Sokol Klimkovice „B“, Jihomoravskou - Brno Slatina, Středočeskou – Badminton Kladno a Východočeskou - Badminton Pardubice „B“. Týmy se utkaly každý s každým a vítěz celého turnaje získá právo startu v první lize. Za náš oddíl nastoupili hráči Petr Tomala, Michal Vašátko, Jan Slíva, David Slíva, Ondřej Závodný, Bohumil Kašela, Klára Petrušková, Zuzana Bláhová a Tereza Červenková. Bohužel nás mrzelo, že nemohli nastoupit kvůli zraněním stabilní hráči Michal Nešetřil, Jiří Halfar ml., Jakub Láznička a Katka Frischová, která musela plnit povinnosti v extraligovém týmu na play-off v Praze tím pádem už nemohla nastoupit v B – týmu.

1. kolo:
   Náš tým hned ze začátku nastoupil proti velkým favoritům z Brna, kteří se netajili ambicemi na postup, přece jen jména v týmu soupeře jako Martin Ludík, Michal Světnička, Juraj Pagáč vzbuzovaly velký respekt a velkou herní kvalitu. Utkáni byly vyrovnané a moc pohledné na naších hráčích byla vidět velká bojovnost a odhodlanost vyhrát. Nakonec výsledek zápasu přinesl remízu 4:4. V druhém vzájemně hraném zápase si poradil tým Kladna z Pardubicemi 5:3.



2. kolo:
   Jako druhý soupeř nám byl losem určený tým Pardubic. Naší hráči hned ze začátku vletěli na soupeře a s cela po zásluze si náš tým odnesl výhru 5:3, škoda jen nesoustředění naších mladých hráčů v několik zápasech a mohla být výhra vyšší, ale hlavni bylo, že se zvítězilo. V druhém zápase mezi Kladnem a Brnem byl výsledek 4:4 a hned bylo zaděláno na zápletku v posledním kole.



3. kolo:
   Posledním kole nás čekalo Kladno. Kombinaci, bylo mnoho a stále nebylo jasné, kdo vyhraje celou kvalifikaci. Naší hráči vletěli na soupeře a hned bylo vedení 3:1 a v tu chvíli se začaly dít věci. Bohužel pro nás v tom nejhorším Hollywoodském scénáři těsná prohra dvou mužských čtyřher a dvě těsné prohry v mužských singlech hned otočila stav zápasu a byla zde prohra 5:3. Ve vzájemně hraném zápase Brno vyhrálo nad Pardubicemi 6:2.



   Takže nečekaným vítězem a postupujícím do 1. CL východní skupiny se stal celek Kladna. Náš celek nakonec obsadil z jednou výhrou, jednou remízou a jednou prohrou třetí místo. Je to velká zkušenost pro naše mladé hráče.

Moc soupeři gratulujeme!

   Závěrem bych poděkoval všem naším hráčům za dobré výkony v celé sezóně a snad se nám povede příští rok opět bojovat o první ligu. Také bych moc rád poděkoval p. Radimu Slívovi a Jiřímu Halfarovi st. za skvělé vedení a uspořádáni této akce. Díky moc bez Vás by to nešlo uspořádat takovou akci!

 


26.4.2018

30. Ročník turnaje O Českokrumlovský pohár regionálních U13

   O tomto víkendu se v Českém Krumlově uskuteční tradiční turnaj regionálních výběrů kategorie U13. Samozřejmě hráči severomoravského kraje nemohou na takovéto akci chybět. V pátek zamíří osmice hráčů a dva trenéři směr jihočeské hvozdy. Krajská nominace zahrnuje také dva Klimkovičáky Jana Ptáčka a Kateřinu Osladilovou. Další část týmu tvoří Marek Waliszewski (Metalurg), Jan Frýdek (Olomouc), Vojtěch Matuš (B.O. Chance), Lucie Skařupová (Přerov), Adéla Špačková a Petra Benišová (obě Kopřivnice). Nesmíme teké opomenout silné trenérské duo – Jiřího Pavelku a Jirku Vašátka. Turnaj je rozdělen do dvou části. V sobotu se koná turnaj družstev v základních skupinách a v neděli turnaj graduje boji o umístění. Tak hrrrr na ně!!!!

 

25.4.2018

  Mistrovstvím Evropy - Katka Tomalová z dějiště šampionátu

   Na Mistrovství Evropy jsem ve dvouhře startovala teprve podruhé v kariéře, takže si cením už samotného postupu. Letošní ME nás zavedlo na jih Španělska do města Huelva, rodiště Caroliny Marín, po které je mimochodem pojmenovaná turnajová hala. Oficiální hotel se nachází v letovisku Punta Umbría 200 m od pláže, což se u hráčů setkalo s kladnými ohlasy.

   Ale teď už k turnaji... Los mi jako soupeřku určil úřadující nizozemskou mistryni a 81. hráčku světa Gayle Mahulette. Rozhodně to mohlo být lepší (Řekyně, Kypřanka, Lotyška, Litevka... by určitě byly příjemnější soupeřky), ale také horší. S Mahulette jsem se utkala celkem 2x – před dlouhými 9 lety na Dutch Junior a před 3 lety na Slovak Open a naše vzájemná bilance byla 1:1. Do zápasu jsem nevstoupila úplně dobře, trvalo mi, než jsem se srovnala s tím, že hraju na rychlejší straně a ze začátku se několikrát za sebou vyhodila do autu. Tohle je něco, co mě fakt mrzí a stávat by se mi to nemělo, pokud chci takové hráčky porážet... Ve druhé půlce prvního setu jsem pak změnila taktiku a víc soupeřku držela v přední části kurtu, což fungovalo víc než dobře a já jsem se přiblížila na rozdíl jediného bodu 16:17. Pak jsem zkazila podání, pak jednoduchý míč na síti a bylo po setu... Naopak druhý set jsem začala skvěle – hodně jsem útočila, držela soupeřku na síti, volila správné křivky do zadní části kurtu a díky tomu jsem si vypracovala lehký náskok. Zápas se zlomil za stavu 14:14, kdy to soupeřce začalo líp chodit, já jsem zahrála několik ne úplně dobrých křivek, kterých dokázala využit ve svůj prospěch a rázem z toho bylo 14:20. Set nakonec skončil 15:21. Prohra mě samozřejmě v tuhle chvíli hodně mrzí, protože soupeřka byla hratelná. Na druhou stranu jsem ráda, že i s ne zcela vyhovujícími tréninkovými podmínkami, které mám, jsem byla schopna se soupeřkou držet krok. Je ale těžké být na všechno sama (od zajišťování veškerých tréninků přes hledání letenek na turnaje) a chtít konkurovat hráčkám z badmintonově vyspělých zemí, které mají kompletní servis a mohou se soustředit “jen” na hraní...

Posílám pozdrav z Huelvy, Katka

 

25.4.2018

První den Mistrovstvím Evropy - balíme kufry a kvělá výzva pro Adama Mendreka

   Včerejším dnem bylo ve španělské Huelvě zahájeno Mistrovství Evropy jednotlivců dospělých. Hned první den se na kurtech představilo šest hráčů v pěti zápasech. Svůj první a bohužel poslední zápas na tomto turnaji absolvovala také naše Katka Tomalová. V prvním setu svou holandskou soupeřku Gayle MAHULETTE neustále jen dotahovala až do stavu 17:16. Závěr prvního setu, ale lépe zvládla Holanďanka. Do druhého setu měla Katka výborný vstup, set se ale lámal za stavu 14:14, kde soupeřka naší hráčce utekla a zajistila si výhru 16:21, 15:21 ve dvou setech.

   V úterním turnaji se představili také další čeští hráči. To, co se nepovedlo Katce, Milanu Ludíkovi, Zuzaně Pavelkové a páru Bitman, Bášová, to se povedlo Adamu Mendrekovi. Svého portugalského soupeře Duarte Nuno ANJO zdolal 21:14, 21:14 a dnes jej čeká velký svátek. Dnes ve 14:15 hod. nastoupí proti turnajové jedničce a nejlepšímu světovému hráči Dánovi Viktoru AXELSENOVI [1]. Myslím, že pro Adama je to splněný sen. Zápas se bohužel odehraje na kurtu č.3, kde je bohužel placený stream. Komu se poštěstí zahrát si proti světové jedničce? Adame užij si to.

   Ještě mi dovolte zmínit jedno jméno, které figuruje na soupisce ME a je spjaté s našim oddílem. Artem POCHTAROV, který je na soupisce Ukrajinského týmu odehrál včera dva zápasy. Nejprve si ve dvouhře poradil s Bulharem Ivan RUSEV 21:12, 21:18 a o chvíli později spolu s Natalya VOYTSEKH nestačil na sedmý nasazený německý pár Marvin Emil SEIDEL – Linda EFLER, kterému podlehli po setech 15:21, 11:21. V dnešním druhém kole singlu čeká Artema finský hráč Eetu HEINO. Jen statisticky uvedeme, že v tomto duelu se střetne 84 hráč světového žebříčku (Artem) se 75 hráčem (Heino).

 


23.4.2018

Kateřina Tomalová před mistrovstvím Evropy

   Jako jediná z českých singlistek se v nedávné době prosadila na medailovou pozici na evropském circuitu dospělých, v Chorvatsku obhájila loňský bronz. Nyní by Kateřina Tomalová ráda zopakovala dobrý výkon i na mistrovství Evropy ve Španělsku, které začíná už zítra. Čeká ji ale nevyzpytatelná Nizozemka Mahulette...

Po kolikáté se chystáš na mistrovství Evropy?
Půjde o mou již čtvrtou účast na individuálním ME.
 
Jak jsi spokojená s losem? Co víš o své soupeřce?
Moje soupeřka je Gayle Mahulette, aktuálně 81. hráčka světového žebříčku a nizozemská dvojka. Los mohl být podstatně lepší, ale také horší... Se soupeřkou mám bilanci 1:1, oba zápasy jsou ale staršího data.
Čtěte více na czechbadminton.cz

 


22.4.2018

 

23.4.2018

GPA dospělých - Memoriál Ivana Škáchy 2018 - tři cenné kovy pro Dominiku Budzelovou

   Výbornou formu ukázala Dominika Budzelová na GPA dospělých v Liberci. Přestože startovala ve všech třech disciplínách a počet zápasů se zastavil na čísle 12, i tak si vybojovala pro nedělní semifinálovou část turnaje postup napříč všemi disciplínami. Svůj výborný výkon Dominika „vyšperkovala“ dvěma finálovými a jedním semifinálovým zápasy. Nejblíže ke zlatu měla v turnaji dvouher, kde „Domča“ podlehla nasazené jedničce Kateřině Zuzákové v třísetové bitvě. Škoda v závěru ztraceného prvního setu, přesto výborné stříbro. Deblový souboj, který Dominika svedla spolu s Anežkou Nováčkovou proti páru Bášová, Fuchsová, byl vyrovnaný jen v prvním setu, který pro sebe urval první nasazení pár v poměru 20:22. Druhý set již bohužel vyzněl jednoznačně pro soupeřky. Jedinou nepřetavenou semifinálovou účast na finálovou byla párová disciplína. Tady Dominiku spolu s Lukášem Kurzem čekal dlouhodobě nejlepší český pár Bitman, Bášová. To, jak je to těžký protivník se ukázalo v samotném zápase 6:21, 12:21.

   Áčkový turnaj dospělých, jedna klimkovická hráčka, tři medaile, dvě stříbra, jeden bronz = výborná práce Dominiko. Gratulujeme.

-----------------------------------------------------------------------

   O nadcházejícím víkendu proběhne v Liberci turnaj dospělých kategorie GPA Memoriál Ivana Škáchy 2018. Jedinou přihlášenou klimkovickou hráčkou je Dominika Budzelová, která se představí v singlu, v deblu po boku plzeňské hráčky Anežky Nováčkové a také v mixu spolu s Lukášem Kurzem z Astry Praha. Původní páteční kvalifikace byla zrušena, a tak turnaj začíná v sobotu od 9 hodin.

 

 


21.4.2018

Filip Budzel na Hellas International 2018

   Týden do získání 4. místa v extralize družstev se Filip Budzel přemístil do řeckého městečka Sidirokastro aby se zúčastnil turnaje Hellas International 2018. Oproti zvyklostem předešlých turnajů hrál Filip jen dvouhru. A nevedl se vůbec špatně. V prvním kole zdolal Angličana ENGJOHNNIE TORJUSSEN na tři sety 22:20, 21:13, 21:15. Druhé kolo sice znamenalo pro Filipa kolo konečné, ale hrát proti sedmému nasazenému Bulharovi BULDANIEL NIKOLOV [7] vyrovnanou partii (16:21, 14:21) je dobrý počin. Gratulujeme.

 


18.4.2018

ME jednotlivců dospělých nalosováno!!!

   Mistrovství Evropy jednotlivců, které se koná v termínu 24. - 29.dubna 2018 ve Španělském městě Huelva je nalosováno! klimkovická Kateřina Tomalová nastoupí hned první hrací den od 15:30 hod. na kurtu č.3 proti Holanďance Gayle Mahulette. V tomto utkání se utkají 80 hráčka světového žebříčku (Mahulette ) proti 116. hráčce (Katka). Přesto je pro nás jasným favoritem naše Katka Tomalová.

 


18.4.2018

Zlato a stříbro z turnaje Boreček

   V sobotu 14. dubna 2018 se konal v multifunkční hale v Opavě za účasti 66 dětí další dětský badmintonový turnaj Boreček. Klimkovický oddíl reprezentovalo kvarteto hráčů: Honajzerová Eliška, Holá Bára, Häring Jakub a Gráfová Melánie.

   Naše mladé naděje v kategorii U11 si dovezli dvě medaile. Zlato vybojovala Eliška Honajzerová, těsně v závěsu si vybojovala stříbro Bára Holá. Třetí do party Jakub Häring obsadil ve stejné kategorii chlapců pěkné páté místo. Nejtěžší pozici měla Melánie Gráfová v kategorii U15, kde nakonec skončila desátá.

 


15.4.2018

 

15.4.2018

Bojovnost na zkušené Benátky nestačila 0:6

   Nedělní zápasy ve finále extraligy 2017/18 byly ve znamení bojů o konečné umístění v letošním ročníku. Do bojů o titul se probojovali týmy BADMINTON FSpS MU a Sokol Radotín Meteor Praha a pro týmy TJ Sokol Klimkovice a BK 1973 DELTACAR Benátky n. J. zbyl „jen“ boj o třetí místo.

   Náš tým rozehrál souboj s Benátkami od 10 hodin ráno. Po včerejších výborných výsledcích našeho týmu proti finalistovi z Brna jsme doufali stejně vyrovnanou bitvu. Ale tým Benátek, byl pro náš tým velmi tvrdý oříšek, kterému jsme nedokázali naloupnout skořápku ani v jednom zápase a prohráli 0:6.

   Tak bychom tuto reportáž mohli ukončit, ale bylo by to z pohledu našeho týmu nespravedlivé. Je nutné podotknout, že i v tomto souboji náš tým dřel a vydal ze sebe vše. Nejblíže k bodu jsme měli v mixu, kde Artem Pochtarev s Kateřinou Tomalovou těžce trápil deblový pár Rasmus Fladberg, Denisa Šikalová, kdy nám soupeř utekl až v koncovce třetího setu. Ještě jeden set jsme Benátkám stačili „vyloupit“. Zasloužila se o to Kateřina Tomalová, která vyhrála první set proti Rusce Elizaveta Tarasova 24:22, ale zbylé dva sety patřily soupeřce.

   První klimkovickou extraligovou sezónu jsme vyšperkovali konečným čtvrtým místem v nejvyšší badmintonové soutěži. Nejmladší tým v play off, složený převážně z vlastních odchovanců, z malého města = snový výsledek. Je potřeba poděkovat všem hráčům, kteří se během celé sezóny zasloužili o tento historický úspěch. Velký dík patří také trenérům a organizátorům, kteří pomáhali tento extraligový cirkus připravit. Nesmíme zapomenou na velkou výpomoc města Klimkovice, Moravskoslezského kraje a také všem sponzorům, kde bez jejich pomoci se v dnešní době výkonnostní sport nedá dělat. Děkujeme.

 

 


14.4.2018

Prohra s Brnem o finále mrzet nemusí

   Klimkovický tým vstoupil do finálového turnaje extraligy družstev proti favorizovanému týmu BADMINTON FSpS MU Brno. Z celého týmu byla před zápasem cítit odhodlanost nechat na hřišti duši a veškerý badmintonový um. A i přes prohru 2:6 můžeme konstatovat, že jejich odhodlanost byla naplněna na 110 procent. Hned v úvodních dvou zápasech jsme soupeře mírně řečeno zaskočili. V mixovém duelu náš pár Pochtarev, Tomalová udolal v nervy drásajícím zápase favorizovaný pár Cwalina, Lajdová 21:11, 29:30, 21:11. Na vedlejším kurtu si výtečně vedli deblisté Budzel, Sovndal. V prvním setu jsme překvapili hladkou výhrou nad brněnským párem Must, Šelong. V druhém setu jim sice soupeř utekl, ale v závěru setu jsme dotáhli ztrátu z 15:20 na 19:20. Pak se štěstěna přiklonila na neklimkovickou stranu. Také třetí set byl velice vyrovnaný, jenže ke konci setu se ukázala zkušenost brněnského páru, který dovedl tento set do vítězného konce. Výsledkově škoda, ale herně nelze tento zápas z pohledu našich borců hodnotit jinak než palcem nahoru. Super výkon. Po malé pauze zápasy pokračovaly druhým deblem mužů a prvním deblem žen. Honzové Somerlík a Benbenek nastoupili proti Cwalina, Mendrek. Těmto dvě ikonám polského, respektive českého badmintonu nestačili, ale především v druhém setu jsme byli vyrovnaným soupeřem. Na druhém kurtu válčily nerovný boj s párem Pavelková, Lajdová naše holky Budzelová, Frischová. I přes sympatický výkon na své soupeřky nestačily a Klimkovice prohrávaly 1:3. To, co následovalo byl vrchol tohoto prvního semifinálového duelu. První singl Pochtarev vs. Must a Sovndal proti Šelongovi. Výborný badminton na obou kurtech gradoval v obou případech až ve třetích setech. Klimkovický Artem Pochtarev svůj zápas zvládnul po setech 10:21, 24:22, 21:10. Oba borci předváděli výtečný a oku lahodící badminton. Peder Sovndal předvedl také skvělý výkon proti Vojtěchu Šelongovi. Úvodní set sice soupeř vyhrál hladce, ale druhý set přetavil ve svůj prospěch klimkovický hráč v poměru 27:25. Průběhem druhého zápasu zaskočený brněnský hráč tahal ve třetím setu za kratší konec kurtu, ale v dramatickém závěru se na Pedera dotáhl a třetí set zvládl poměrem 20:22. Škoda je nejen již jistého bodu (co je ve sportu jisté, že?), ale za předvedený výkon si náš hráč výhru zasloužil. Stav 1:4 nevěštil nic dobrého. Navíc na kurtu již bojoval Jan Benbenek proti Adamu Mendrekovi. První set měl Honza ze svého zkušenějšího protivníka zbytečný respekt. S přibývajícími minutami na kurtu se ale jeho obvyklá hra na “fyzičku“ stále více prosazovala. A Adam z kurtu odcházel se zcela propoceným dresem s minimem sil ve své bezedné nádrži. Za tohoto rozhodnutého stavu nastoupily na kurt také Kateřina Tomalová a Zuzana Pavelková. S vědomím, že výsledek již nic na pořadí nezmění měla pravděpodobně Katka v hlavně již zítřejší turnaj o třetí místo.  A možná i proto boj české jedničky a dvojky vyhrála brněnská hráčka.

  Děkujeme týmu za nevšední badmintonový zážitek. Být v hale s Vámi a zažít atmosféru v týmu bylo super!!!! Tak zítra hurá na Benátky.

 


12.4.2018

Soupiska Klimkovic pro Finále play off extraligy


 

11.4.2018

Tým Klimkovic? Jsou to všichni borci, říká před Finále play-off Jiří Halfar

   Na oficiálních stránkách badmintonového svazu vyšel rozhovor s trenérem extraligového týmu Klimkovic. Dovolujeme si tento článek přenést na oddílové stránky.

   Jako nováček nejvyšší domácí týmové soutěže letos před začátkem sezony možná nepomysleli, že o pár měsíců později budou bojovat o medaile. Jenže je to tu, tým TJ Sokol Klimkovice zvládl základní část i čtvrtfinále a z pozice černého koně vyzve v sobotním semifinále favorizované Brno. Za Klimkovice odpovídá Jiří Halfar starší.

Jak váš tým ladí formu na Finále play-off? Máte společnou přípravu?
Všichni hráči se připravují individuálně. Plánujeme jeden společný trénink.

Co očekáváte od semifinálového utkání s týmem FSpS MU?
Jsme v roli outsidera, nicméně očekávám krásné zápasy. Jak znám naše hráče, budou bojovat ze všech sil.

Prozradíte, jak je na tom váš tým zdravotně? Budete v plné sestavě?
Nemám informace, že by byl někdo nemocen nebo zraněn.

Kdo je podle vás největší hvězdou finálového turnaje?
Hvězd je hodně, kdo bude tou největší, ukáží až samotné zápasy.

Co pro vás Finále play-off znamená?
Samozřejmě je to pro nás čest a historicky největší úspěch našeho oddílu.

Je něco speciálního, co byste o svém týmu chtěli prozradit?
Jsou to všichni borci. Cílem bylo udržení v extralize. Všem touto cestou moc děkuji!

Více informací o Finále play-off najdete na oficiálním webu turnaje.

 

 


10.4.2018

Finále play off extraligy s Klimkovickou účastí !!!!

   Svou premiéru ve finále play off extraligy si klimkovičtí hráči užijí v sobotu 14.4.2018 od 13 hodin v Praze – Vinoři proti týmu Badminton FSpS MU z Brna. Poslední zápas s týmem Brna jsme v základní skupině prohráli, a tak máme semifinálovému soupeři co vracet.

   Letošní extraligová sezona vyvrcholí o víkendu 14.-15. dubna turnajem nazvaným VPÚ Deco a Tesing Finále play-off extraligy v badmintonu 2018 (většinou budeme užívat lidštější název Finále play off), který jako vždy proti sobě svede čtyři nejlepší týmy uplynulého ročníku.

   Vedle suverénního vítěze základní části, týmu Badminton FSpS MU, uvidíte tradičně "nadupaný" tým BK 1973 Deltacar Benátky nad Jizerou, obhájce titulu Sokol Radotín Meteor Praha a TJ Sokol Klimkovice.

   Právě pro náš Klimkovický klub je už samotná účast v play off velkým úspěchem, vždyť Klimkovičtí hrají letos první extraligovou sezónu své historie!

 


10.4.2018

GPC U13 postupový, Orlová - Klimkovice pět krát na bedně

 

 

 

 

8.4.2018

FZ FORZA Czech U17 – dobré párové vystoupení klimkovických hráčů

   Od čtvrtku do pátečního večera bojovalo klimkovické trio Klára Petrušková, Lucie Metzová a David Slíva na mezinárodním turnaji kat. U17 v Krumlově. Na výborně organizačně zvládnutý turnaj FZ FORZA Czech U17 International se sice nesjela evropská hráčská špička, ale i tak se bylo na co dívat. A turnaj skončil velkým českým triumfem. Čeští reprezentanti ovládli čtyři z pěti disciplín.

   A jak dopadli klimkovičtí reprezentanti? Na uhrané vítězné zápasy je skončilo singl vs. párové disciplíny 1:1. Singlový bod vybojoval v prvním kole jen David Slíva povinným vítězstvím nad slaboučkým Litevcem Martins KIRKUMS v poměru 2:0. Lucka Metzová se postavila proti budoucí semifinalistce Arina MARUSHCHAK, která cestou do semifinále sprovodila z cesty také českou reprezentantku a druhou nasazenou hráčku turnaje Tallulah Sharleen VAN COPPENOLLE. Lucka se snažila, seč mohla, ale výborně hrající Ukrajince podlehla hladce 0:2. To Klára Petrušková měla o poznání lepší los. V prvním kole se potkala s polskou hráčkou Dominika GAJDA. Klára měla za zády reprezentačního trenéra Tomasze Mendreka a uhrála dva vyrovnané sety. Vše se ale zlomilo ve třetím setu. Bohužel jednoznačně ve prospěch soupeřky. V sobotním singlovém zápasu 2.kola čekal Davida Slívu čtvrtý nasazený Rakušan Lenny SUDARMA [4]. I přes prohru 0:2 se Davis soupeři technicky zcela vyrovnal. Velký rozdíl byl ale ve fyzické kondici obou hráčů. A to rozhodlo.



   V mixech nedokázali David s Klárou a ani Lucka s Davidem Smutným pokořit své soupeře. Lucka Metzová s Davidem Smutným v prvním kole nestačili na rakouský pár Andree, Wu v poměru 14:21, 15:21. Na Davida s Klárou čekal ve druhém kole nasazený pár č.4 NICZYPORUK, PODEDWORNY. To, že dokážou držet se soupeřem krok bohužel zjistili bohužel až ve čtvrté čtvrtině zápasu. To již bylo pozdě a s výsledkem 8:21 a 20:22 se s turnajem museli rozloučit.



   Deblové disciplíny mám na turnaji šli nejlépe. Nejenže Lucka Metzová s Veronikou Veselou předvedly spanilou jízdu, kdy v prvním kole zdolaly silný polský pár Dzialuk, Prokopczuk 2:1, ale hlavně svedly dramatickou bitvu se třetím nasazeným párem z Chorvatska Jančič, Misir 1:2. Klára Petrušková s Kateřinou Valentovou sehrály výborný zápas s další českou dvojici Němcová, Mikelová 13:21, 19:21. Ani v jednom setu náš pár herně za soupeřkami nezaostával. Supr výkon podal také jediný mužský pár David Slíva, Karel Wanke. V prvním kole jim los přiřadil polský pár NICZYPORUK, SZYMANOWSKI, budoucí finalisty turnaje. Náš pár sice prohrál zápas po setech 16:21, 21:19, 15:21, ale musí je mrzet především ztráta prvního setu, kdy celý první set vedli (naposledy 16:13), ale nekoncentrace v závěru setu je o něj připravila. Naši borci na soupeře rozhodně měli a je škoda, že po každém vybudovaném náskoku přijde uspokojení a polevení.


   Myslím, že pro hráče to byla výborná zkušenost, která ukázala kde je tlačí bota. A záleží jen na jednotlivých hráčích, jaké ponaučení si ze zápasu odnesou. Musíme také poděkoval manželům Janoštíkovým za poskytnutí azylu a milé společnosti během turnaje. Velký dík také patří Tomaszi Mendrekovi a Michalu Hubáčkovi za neutuchající elán do koučinku nejen našich hráčů.

 


 

2.4.2018

Croatian International - bronz pro Kateřinu Tomalovou

   Do Záhřebu jsem se vydala otestovat svou formu před blížícím se ME a také obhájit body z loňského roku, kdy jsem tam skončila třetí. Startovní pole bylo o poznání nabitější než loni, a tak jsem věděla, že rozhodně nepůjde o nic snadného.
   Naštěstí los byl ke mně konečně vcelku přívětivý – nikde žádná Asiatka nebo nasazená hráčka hned v prvním kole, jak tomu bylo na předchozích čtyřech turnajích. Dobrý los jsem podpořila solidním výkonem na kurtu, a tak z toho bylo nakonec hezké 3. místo a obhajoba loňských bodů. Ale vezmu to hezky popořadě.
   V prvním kole jsem čekala na vítězku kvalifikace, kterou se stala Francouzka Melanie Potin. Mladá Francouzka se mnou sice držela ze začátku setu krok, ale pak totálně odpadla na fyzičku a já jsem zvítězila 9, 10. Ve druhém kole mě stejně jako loni čekala domácí Katarina Galenić. I tady jsem měla všechno pod kontrolou (až na drobný výpadek v polovině 2. setu) a rychlou a pestrou hrou jsem hladce zvítězila 10, 13 a postoupila do čtvrtfinále. Tam už to ovšem taková sranda nebyla...


   Z kvalifikace až do čtvrtfinále se dostala teprve 16letá Ruska Anastasiia Shapovalova, která na turnaji vyřadila nasazenou Gondu a na svém kontu už má pár dalších slušných skalpů. První set jsem dobře rozehrála, diktovala tempo a eliminovala soupeřčiny silné stránky a dostala jsem se do vedení 19:15. Pak ale přišlo z mojí strany zaváhání, Ruska se chytla a najednou to bylo 19:19. Naštěstí pro mě se však projevila její mladická nerozvážnost a dvěma zbrklými chybami mi set darovala. Druhý set vypadal z počátku víc než slibně (vedla jsem 10:5), ale najednou přišlo několik jednoduchých chyb, lehká nervozita, soupeřka se chytla a najednou jsem prohrávala 13:20 a set jsem ztratila 14:21. Naštěstí soupeřka už ve druhém setu vypadala, že toho má plné kecky, tak jsem doufala, že třetí set půjde „na fyzičku“. Celý třetí set jsem dotahovala, což se ale změnilo až za stavu 15:15, kdy jsem se poprvé dostala do vedení. Soupeřka už sotva pletla nohama, a tak jsem zápas taktikou „dlouhý – krátký – dlouhý“ dotáhla do úspěšného konce. Katka vs fyzička 2:0 :)


   Na semifinále jsem se těšila a doufala jsem, že bych si konečně mohla zahrát nějaké to finále, když jsem navíc celý turnaj hrála dobře. No, tak někdy příště... Netrpělivost a množství nevynucených chyb na Iben Bergstein nestačilo. Dánka mi ukázala, jak se i z pomalejšího pohybu dá vytěžit maximum a že když máte zlatou ruku, tak vlastně ani tolik nepotřebujete běhat :) Z prohry 14, 10 jsem sice byla hned po zápase hodně zklamaná, ale zpětně celý turnaj hodnotím víc než pozitivně.

Katka Tomalová

 


3.4.2018

GPB U19 – dva párové bronzy pro Klimkovice

   31.3. - 1.4. 2018 se v Pardubicích uskutečnil turnaj GPB U19. Do pardubické haly zamířilo klimkovické noneto hráčů: Tereza Červenková, Adéla Závodná, Klára Petrušková, Lucie Metzová, David Slíva, Matěj Kozelský, Ondřej Broda, Tomáš Černík a Filip Häring. Prostě takovej malej rodinnej vejlet.


   Největšího úspěch jsme dosáhli v deblech.  Klára Petrušková s Nelou Němcovou a také David Slíva s Karlem Wankem se probojovali až do semifinále. Tam sice svým soupeřům podlehli, ale především kluci svedli vyrovnaný boj se soupeřem, který je převyšoval jak výškou, tak silou. Dobrým výsledkem je také 5/8 místo ve smíšené čtyřhře, a to díky Adéle Závodné a Michalu Grundovi. Cestou k branám semifinále dokázali porazit nejenom oddílový pár Kozelský – Metzová, ale také druhé nasazené Filip Marek [2] - Iva Foukalová. V singlové části turnaje to tak slavné nebylo. A tak za zmínku stojí snad je postup do druhého kola Kláry Petruškové, Davida Slívy, Ondřeje Brody a Tomáše Černíka. Na víc již nevybyl um a síly.


 


1.4.2018

Přebor MS župy ČOS a Klimkovic dvouhra chlapců, GPE U11/50, GPC U13, U15, U17

   Těsně před Velikonočními svátky pořádal náš oddíl 14. ročník přeboru MS župy ČOS a Klimkovic ve dvouhře chlapců a dívek napříč kategoriemi. Ve čtvrtek 29.3.2018 si poměřili své badmintonové dovednosti kategorie U13 a U17 a hned následující den v pátek 30.3.2018 kategorie U11 a U15. Za oba dny okusilo turnajovou atmosféru celkem 156 hráčů. Hrálo se ve dvou tělocvičnách, na čtyřech kurtech na dvě porážky. I přesto organizátoři v podobě Jirky Vašátka (čtvrtek) a Jiřího Halfara st. (pátek) zvládli turnaj bezchybně a velkou měrou přispěli k pohodě, která se po oba dny usadila v místě konání turnaje. Navíc o nálepku mezinárodního turnaje se postarala početná skupina slovenských hráčů z oddílů BKR Púchov a BKK Sliač. A že naši přátelé nepřivezli na turnaj žádné „lamky“ svědčí fakt, že nás „oloupili“ o sedm medailí, které si zaslouženě odvezli domů za hranice.

   A jak se vedlo domácím hráčům? Náramně. Všichni hráči, ale hlavně ti nejmenší si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a předvedené výkony. Bilance klimkovických hráčů se zastavila na Čtyřech zlatých, Dvou stříbrných a jedné bronzové medaili. Gratulujeme.

 

Kategorie U11
Kategorie U13
Kategorie U15
Kategorie U17

 


26.3.2018

GPB U17 – trojnásobná semifinálová účast pro Klimkovice

   O uplynulém víkendu se v Brně na akademické půdě konal turnaj kategorie GPB U17. Klimkovický tým měl na turnaji kvartet hráčů, Kláru Petruškovou, Lucku Metzovou, Matěje Kozelského a Davida Slívu. A hráči předvedli velice dobré výkony, které přetavili v trojnásobnou semifinálovou účast.

   Jako tradičně vše začalo mixem. Oba naše páry postupovali pavoukem až do třetího kola jako nůž máslem. A tady se lámala hrana. Být na bedně nebo zůstat čtvrtý. O trochu lepší los měl Matěj Kozelský s Luckou Metzovou, na které čekal pár Tomáš Patera, Adéla Schořová. To David Slíva s Klárou Petruškovou, pokud chtěli pomýšlet na jinou než bramborou medaili, tak museli udolat nasazené jedničky Tadeáš Brázda, Adéla Chadimová. Jak to tak bývá, tak snazší cesta k cíli někdy nevede. Toto pořekadlo v sobotu plně platilo. Matěj s Luckou se svým soupeřem prohráli po boji 0:2. Zato dobře naladění David s Klárou si vyšlápli na turnajové jedničky a v dramatickém závěru urvali vítězství na svou stravu v poměru 26:24 ve třetím setu.


  Do singlové části turnaje zasáhli pouze Matěj a Klára. Matěje zastavil ve druhém kole šikovný Tomáš Pospíšil z Mostu, když našeho hráče předčil ve všech směrech a vyhrál hladce 0:2. Podstatně lépe se vedlo Kláře. Kromě prvního kola se sice Klára se svými soupeřkami herně trápila, ale třetí sety „padaly“ na její stranu. A tak po jednom dvousetovém a dvou tříseťácích se mohla těšit na nedělní semifinále.

   V deblu se lépe vedlo holkám, které si poměrně pohodově dokráčely do semifinále, když na své cestě zdolaly třetí nasazený pár Líbalová, Schořová. Kluci to měli o poznání těžší. Cestu do semifinále jim zkřížil pár č.1 Brázda, Dostál. Kluci hráli dobře, ale na lépe sehrané borce to nestačilo.


   Na nedělní semifinále jsme cestovali z Ostravy. Dlouhá cesta tam a zpět umocněná posunem času a menší psychická pohoda. To jsou možná, jedny z příčin, proč všechny semifinálové boje skončili porážkou. Nejblíže k postupu do finále měl David s Klárou, kteří proti páru Reichman, Kolesárová v polovině třetího setu vedli 11:8, když byli lepší pár na kurtu. Změnou stran čelem k bílým sedačkám nás zcela rozhodilo a osm osobních chyb za sebou určilo průběh zbytku zápasu. Také deblové semifinále Kláry a Lucky začalo velmi nadějně. V prvním setu jsme sestrám Kohoutovým nic nedovolily a jasně jej vyhrály. Pro další sety, ale soupeř zvolil správnou taktiku, kdy zrychlenou hrou nedal našim hráčkám prostor na technickou, ale pomalejší hru. Poslední semifinálový souboj svedla Klára v singlu proti Katce Valentové. Tady byl průběh zápasu jednoznačný ve prospěch soupeřky. Častými auty a nepřesnostmi ve hře Klára soupeřce usnadnila výhru v poměru 0:2.


  Ale nebuďme neskromní. Do Brna jsme neodjížděli s vidinou pódiových umístění, a přesto jsme přivezli tři bronzy. Pozitivní je prosazení se v párových disciplínách. Po turnajích, kdy takto složené páry končívaly po prvním max po druhém kole jsou výsledky více než uspokojivé. Navíc herní párový projev byl výborný. A můžeme jen spekulovat, jak by to dopadlo, kdyby to byl jednodenní turnaj. V jednotlivcích to také nebylo špatné, ale herní projev byl o poznání horší. Děkujeme klimkovickému kvartetu za dobrou reprezentaci klubu.

 


 


23.3.2018

14. Přeboru Klimkovic a MS Župy ČOS - otevřený

   Již následující čtvrtek a pátek (29. a 30.3.2018) se uskuteční tradiční klimkovický turnaj napříč kategoriemi U11 až U17. Tento turnaj je výjimečný tím, že se hraje nejen o body do GP, ale také tím, že si zde zahrají všichni hráči, od začínajících až po zkušené borce. Je to snad jediný GPC turnaj, který se hraje na dvě porážky. To znamená, že první prohra na turnaji neznamená konec na turnaji.

   Veškeré potřebné informace naleznete na oficiálních stránkách turnaje: https://cos-prebor-klimkovic-2018.webnode.cz.

 

 

 



20.3.2018

FZ FORZA Czech U17 International 2018 - rozlosováno!!!

    Dnes bylo zveřejněné oficiální rozlosování turnaje FZ FORZA Czech U17 International 2018. Tři klimkovičtí borci Lucka Metzová, Klára Petrušková a David Slíva znají své soupeře. Nezvývá nic jiného, než ještě potrénovat a prolustrovat soupeře.

 



20.3.2018

Dva Klimkovičtí hráči na repre soustředění U17 v Nymburku

    Dva klimkovičtí odchovanci se účastní reprezentačního soustředění kategorie U17, které se v těchto dnech koná v Nymburce.  Klára Petrušková a David Slíva se snaží trenérům dokázat, že do širšího výběru reprezentace kategorie U17 byli nominování oprávněně. Bohužel třetí hráčku Lucku Metzovou nepustilo do Nymburku zranění.

 


19.3.2018

Historický úspěch pro Klimkovice

   Extraligový celek klimkovických badmintonistů dokázal v první sezóně v nejvyšší republikové soutěži vybojovat vynikající čtvrté místo po základní části. Naši borci v 1. kole prohráli na půdě Benátek nad Jizerou 1:7, vzápětí však porazili v prodloužení SKB Český Krumlov 5:4. Ve druhém kole jsme prohráli se silným celkem FSpS MU Brno 2:6. Další zápas však znamenal vítězství nad USK Plzeň v poměru 5:3. Vynikající výkon naši hráči podali v Hradci Králové s domácím TJ Montas a zvítězili 6:2, ..... (více zde)



18.3.2018

Čtvrtfinále Extraligy Klimkovice vr. SKB Český Krumlov 5:3, budeme bojovat o medile!!!

 

 



18.3.2018

2. liga SmBas – Titul je doma!!!

   V sobotu 17. března proběhlo v krásných badmintonových prostorách Olomouckého Omega centra finálové play-off druhé ligy. Oddílové BÉČKO dospělých zde bojovalo o výhru a právo startu v kvalifikaci o 1. Celostátní Ligu Východní skupina. Za náš tým pod vedením Jiřího Halfar ml. nastoupili Zuzana Bláhová, Kateřina Frischová,Marika Davidová, Petr Tomala, Michal Vašátko, Vladimír Kyselý a Bohumil Kašela.


   Náš tým byl v roli favorita, po-té co zvládl vyhrát základní skupinu bez jediné prohry a remízy. Jak bylo předurčeno tak se i stalo, naší hráči se hned s chutí vrhli do zápasu a v prvním semifinálovém utkání porazili tým SK PEMA Opava 5:1. Jelikož bylo druhé semifinále hodně vyrovnané, museli jsme čekat na svého soupeře z dvojice BK Kopřivnice vs SK Badminton Přerov. Nakonec tím šťastnějším byl SK Badminton Přerov. Finále bylo opět zajímavé a po skvělých výkonech naších borců nám zaslouženě patřila výhra 6:2. Vše dopadlo dobře a byli jsme rádi, že jsme vše zvládli na výbornou, pak už jen zbývalo z radostí užívat vířivek a saun Omega Centra. Závěrem bych poděkoval i všem ostatním hráčům, kteří se bohužel nemohli zúčastnit finálového kola, ale byli celý rok herní součásti týmu a to jmenovitě Michal Nešetřil, Jakub Láznička, Mojmír Krátký, Dominika Budzelová a Klára Petrušková.

 

 


18.3.2018

KaBaL International - mixový bronz pro Filipa Budzela

   Druhý ročník mezinárodního turnaje KaBaL International v Karviné ve čtvrtek ráno odstartoval kvalifikací. Sledujte, jak se daří klimkovickým hráčům Petru Tomalovi, Filipu Budzelovi a Kateřině Tomalové v boji nejen se zahraničními hráči.


 

12.3.2018

GPB U15 Hradec Králové – zlato a bronz pro Klimkovice!

   O tomto víkendu (10.-11.3.) se v Hradci Králové uskutečnil turnaj GPB U15. Díky letošním novým pravidlům byl tento turnaj důležitý i pro hráče republikové špičky, kteří se snažili vylepšit si nebo udržet žebříčkové postavení pro lepší nasazení v dalších turnajích. U kluků i dívek se tak sešla výborná konkurence, v obou kategoriích chyběly pouze žebříčkové singlové jedničky a dvojky. Na druhou stranu se turnaj termínově trefil do chřipkového a prázdninového období, takže mnozí účastníci ještě nebyli úplně fit po prodělané nemoci, na některé evidentně něco lezlo a někteří se vyřádili o prázdninách na lyžích a nezbyly už jim síly vyřádit se ještě na kurtu. Takže z tohoto pohledu se možná ani nelze divit, že turnaj byl plný překvapivých výsledků, např. obě turnajové singlové jedničky Matula a Ševčíková se s turnajem loučily velmi předčasně. Turnaj se navíc hrál netypicky souběžně ve dvou halách, což některým trenérům působilo komplikace při koučování.

   Z Klimkovic dorazila jen velmi okleštěná ekipa čtyř hráčů – Lucka Metzová, Kačka Osladilová, Marta Larischová a Adam Pospíšek – pod vedením trenérky Evy Hanzlové.


   V mixu si naši hráči vylámali zuby na skvěle hrajícím Šulcovi, kterého velmi dobrým výkonem podpořila i jeho partnerka Nachtmanová (oba z pražského Proseka). Nejprve vyřadili ve druhém kole náš pár Pospíšek-Osladilová a v kole následujícím i pár Smutný (Badminton FSpS MU Brno)-Metzová, kdy se naši nedokázali včas zbavit nervozity a po lehce prohraném prvním setu nezvládli koncovku druhého. Ale kvalitu pražského páru ukazuje to, že se dostal až do finále.


   Ve dvouhrách narazil Adam Pospíšek na svého tradičního soupeře Černotíka z Růžďky, kterého doslova přetlačil výsledkem 19:21, 21:19 a 23:21. V dalším kole pak už Hurtík z Hamru (nasazený 3/4) nedal Adamovi šanci. Marta Larischová v prvním kole podlehla Pávové z Proseka, alespoň částečně si pak spravila chuť v zápase o pořadí, když porazila pardubickou Valentovou. Marta nehrála špatně, dokázala udržet míče ve hře, chtělo by to asi zapracovat na razantnějším nebo taktičtějším zakončení. U Kačky Osladilové by se mohla prohra hned v prvním singlovém zápase jevit jako velké překvapení, vždyť byla nasazená jako 3/4, ale zainteresovaní vědí, že její soupeřka Muchová z Rychnova je velice dobrá hráčka, která měla sice díky psychické labilitě v posledním období horší výsledky, ale v sobotu předváděla výborné výkony. Kateřinu trochu srazila prohraná koncovka 1.setu (20:22), ve druhém už Muchová vyrovnanou koncovku nedopustila.


   Lucku Metzovou bohužel velice výrazně limitovala bolest zádových svalů a aby toho nebylo málo, spustila se jí i rýma. Přesto se ukázala jako velká bojovnice, když po dvou úvodních singlových výhrách otočila nepříznivě se vyvíjející čtvrtfinálový zápas s výtečnou Petrou Maixnerovou z Rychnova, kterou udolala 21:19 ve třetím setu. Také nedělní finálový blok byl pro Lucku hlavně o bolavých zádech, ale jak proti Žurkové (B.O. Chance) v semifinále, tak proti finálové soupeřce Kozempelové z Mostu si dokázala pohlídat koncovky setů a s vidinou nadcházejícího prázdninového odpočinku dotáhla celé turnajové snažení k výhře. Gratulujeme!


   Do čtyřher se Adam ani Marta nedostali, Kačka ve dvojici s přerovskou Skařupovou vyhrály první kolo, ale ve druhém je zastavila výborně sehraná rychnovská dvojice Maixnerová-Muchová. Pro Lucku byly čtyřhry z hlediska problémů se zády ještě náročnější, hodně jí pomohla její partnerka Karolína Hejduková z Hamru, která si zejména v sobotu zkusila, jakže se to hraje klukům v mixu… Holky nakonec oba sobotní zápasy zvládly, v nedělním semifinále však už to na kompaktně hrající dvojici Bílková-Johnová nestačilo, soupeřky lépe zvládly koncovky obou setů a svou překvapivou jízdu turnajem nakonec završily i celkovým vítězstvím v turnaji. Na Lucku a Karolínu zbyl tedy bronz, což je v dané konstelaci také výborný výsledek.

 

 


 

6.3.2018

Jediný zástupce Klimkovic na VC Plzně

   O nadcházející víkendu se koná v Plzni turnaj GPA dospělých s názvem Velká cena Plzně. V soupisce na tento turnaj jsme našli jen jedno klimkovické jméno, Dominika Dudzelová. Dominika na tomto turnaji bude startovat v singlu a s Veronikou Srncovou také v deblu. Domčo, zlo vaz.

 

 


 

5.3.2018

GPB U13, Brno – Slatina, Honza Ptáček dovezl zlato v singlu a stříbro v deblu

   V sobotu a neděli 3. - 4. března se konal turnaj kategorie "B" v Brně – Slatina. Turnaje se v kategorii chlapců zúčastnili všichni žebříčkově nejlepší hráči z celé ČR, v kategorii dívek bohužel chyběly Kačka Osladilová a Lucie Skařupová, jinak by se dalo hovořit o nejnašlapanější konkurenci.

   Na turnaji byli naši Honza Ptáček, Vítek Oswald a Jaromír Kostka. Honza nastoupil hned dopoledne v mixu spolu s kopřivnickou Adélou Špačkovou a jak rychle nastoupili, tak rychle vyletěli v 1.kole. Prohra 1:2. Honzu to naštěstí nezlomilo a po značné pauze nastoupil v singlu proti české jedničce Patriku Fucimanovi. Toho se nezalekl a pod výborným vedením trenéra Jiřího Vašátka Patrika smetl z kurtu 2:0. Honzu to nakoplo a v pavoukovi se probojoval až do nedělních bojů. Také v deblu se mu s Janem Frýdkem dařilo a probojovali se do nedělního semifinále. Takové štěstí bohužel neměli naši Oswlad/Kostka, kteří hned v 1.kole narazili na těžkého soupeře, Herzána s Valouchem. Přes sebevětší snahu jim podlehli 0:2


   V neděli pak Honza nastoupil proti T.Leciánovi (4), kterého porazil 2:1 a ve finále ho čekal M. Waliszewski, kterého tentokráte zdolal ve dvou setech 21:19 a 21:16, pěkný zápas, kdy už bylo vidět, že oba chlapci toho mají za celý víkend dost, ale nic si nedarovali, bojovali a myslím, že u Honzy rozhodla mmj. také lepší fyzická připravenost. Bohužel Honzovi s Honzou Frýdkem nevyšlo jen finále v deblu, po pěkném semifinále proti dvojici Fuciman/Ickert mu Marek Waliszewski porážku vrátil, a to se svým spoluhráčem Vojtou Matušem. Nutno vyzdvihnout práci trenéra J. Vašátka, kde dobrým koučováním, ale také hlavně svým přístupem dokázal Honzu ve vypjatých chvílích zklidnit. Díky Tréňo:)))
   Všem klukům děkujeme za předvedené výkony, chtěli bychom aby dále makali a neusnuli na vavřínech.

 


5.3.2018

Extraligový klimkovický pár Budzel, Søvndal veze bronz z Jamajky

   Filip Budzel s dánským spoluhráčem Pederem Søvndalem si finále Jamaica International v Kingstonu nezahrají. Rozhodla o tom semifinálová porážka od domácí dvojice Henry, Ricketts.

   Jamajčané česko-dánský pár porazili 21:14 a 21:10 za 22 minut hry. Budzel se Søvndalem mohou i tak být s bronzovým turnajem spokojeni.


Filip Budzel pro czechbadminton.cz turnaj zhodnotil:

   "Z turnaje na Jamajce mám smíšené pocity. Prohra v prvním kole proti Milanovi Dratvovi nebyl zrovna výsledek, který jsem si představoval. Velmi mě to mrzí, věřím však, že jestli mi zdraví vydrží a budu se moci dlouhodobě připravovat bez neustálých pauz zapříčiněných zdravotními problémy, výsledky se dostaví!" napsal odhodlaně z Jamajky Filip Budzel.

   "V deblu v druhém kole jsme porazili domácí Jamajčany, avšak v semifinále jsme po vyrovnaném zápase prohráli taktéž proti domácím. Jsem však velmi rád za zkušenosti, které jsem díky Jamaica International získal. Prožil jsem celodenní cestování, časový posun, výrazně jiné podnebí, to vše bylo nečekaně náročné," pokračuje Budzel v hodnocení.

  "Badminton na Jamajce, Kubě a v dalších středoamerických státech považuji také za kvalitní (kdo neuvidí na vlastní oči, neuvěří). Na vlastní kůži jsem poznal jejich styl hry, byla to šance se vůbec s nimi utkat," přibližuje český hráč zkušenost z exotického turnaje. (tento článek byl převzatý z czechbadminton.cz)



   Filip Budzel se rozhodl opustit mrazem sužovanou Evropu a spojit teplo s badmintonovým turnajem. Tak kam vyrazit? Požadavky byly tři: badminton, teplo a dobrá muzika. A Jamajka splňovala všechny čtyři: Badmintonový turnaj Jamaica International 2018, teplota ve Střední Americe se pohybuje okolo 30 st., výborné reggae a ještě lepší jamajský rum.

   A teď si představte, že jedete přes půl světa, a tam vás čeká první soupeř - Slovák Milan Dratva. No to je pech. A jak se dnes ukázalo tento slovenský hráč byl nad Filipovi síly (11:21, 15:21). Naštěstí tu je ještě debl, kde s Pederem Søvndalem čekají na soupeře druhého kola. Výsledky jsou na tournamentu.

 

 


28.2.2018

Kateřina Tomalová na YONEX Slovak Open 2018

   Nebývalou turnajovou aktivitou hýří klimkovická Kateřina Tomalová. Letos Katka nabrala šílené turnajové tempo. Po návratu z Mistrovství Evropy družstev v ruské Kazani, následoval turnaj Austrian Open 2018 ve Vídni, extraligový mač v Praze a zítra naskočí v Trenčíně do turnaje YONEX Slovak Open 2018. Následuje karvinský turnaj KaBaL International a odjezd na ME jednotlivců ve Španělsku. Slušný zápřah


   Na Slovensku Katka jako třetí nasazená singlová hráčka nastoupí na kurt ve čtvrtek 1.3.2018 ve 12:50 hod. proti Ukrajince Anna MIKHALKOVA. Zápasy můžete sledovat na tournamentu jak výsledkově, tak graficky.

 

 


27.2.2018

Nové pravidlo pro podání ano či ne a případně kdy

   Na konci loňského roku BWF (Světová badmintonová federace) oznámila, že bude testovat nové experimentální pravidlo pro podání – míč musí být zasažen níže než ve výšce 1,15m od podlahy. Toto experimentální pravidlo tak oproti původnímu stanovuje jednotnou výšku pro podání pro všechny hráče bez ohledu jejich na výšku. Připomeňme si, že dle platných pravidel pro podání musí být hlava rakety níže než zápěstí a míč musí být zasažen pod úrovní pasu (v praxi je jako pas chápáno poslední žebro) podávajícího hráče.

   O úpravě pravidel pro podání se v kuloárech diskutuje už dlouhou dobu – aktuálně navrhované pravidlo poprvé spatřilo světlo světa už během MS juniorů v roce 2012. Diskutovalo se také o možnosti zrušení zadní čáry pro podání v párových disciplínách.

   Prakticky ihned poté, co BWF experimentální pravidlo zveřejnila, se mezi hráči zvedla vlna nevole a BWF se stala terčem kritiky. Mezi hlasité odpůrce chystaného pravidla patří zejména dánští čahouni Viktor Axelsen a Mads Pieler Kolding, pro které nové pravidlo znamená, že budou muset podávat takřka u kolen.

 


27.2.2018

KaBaL International v Karviné nalosováno

   Dnes byl rozlosován mezinárodní turnaj v Karviné, který se koná v termínu od 15 – 18.3.2018. Do turnaje jsou přihlášeni „pouze“ tři klimkovičtí hráči. Kateřina Tomalová singl, Filip Budzel singl, debl, mix a Petr Tomala singl. Pokud se nic nezmění, tak soupeři našich borců jsou následující:

Singlová část turnaje:

   Oba mužské singly se musí poprat se soupeři v kvalifikaci. Filip Budzel vyzve Slovince Gasper Krivec a Petr Tomala Lucemburčana Juno Thomas. Katka je v hlavní soutěži a jako nasazená sedmička změří síly s Ira Sharma z Indie.

Deblová a mixová část turnaje:

   V párovkách máme jediné zastoupení Filipa Budzela. Debl tradičně sehraje s dánským kamarádem Peder Søvndal. Tento pár čeká na vítěze z kvalifikace Q1. Vítěz vzejde z duel mezi rakouským párem Roman Zirnwald , Daniel Grassmuck [1]  a českou dvojici Jiří Bureš, Ondřej Helar. Pokud náš pár zvládne první kolo, tak v druhém vyzvou nasazené dvojky, Bulhary Daniel Nikolov, Ivan Rusev [2]. Mix Filip hraje s Terezou Švábíkovou. Také je nečeká procházka růžovou zahradou. V prvním kole je čeká polská pár Konrad Ploch, Aleksandra Goszczynska a v případě postupu do druhého kola je pravděpodobně čeká německý pár Mikkel Stoffersen, Susan Ekelund [2].

 


27.2.2018

Na ME ve Španělsku nebude chybět Katka Tomalová

  Mistrovství Evropy jednotlivců, které se koná od 24. do 29. dubna ve španělské Huelvě, už zná první účastníky. Úvodní kvalifikační fáze, která byla zveřejněna na základě světového žebříčku k 22. únoru, vysílá do Andalusie osmičku českých badmintonistů. Samozřejmě v nominaci nechybí ani Kateřina Tomalová, která je na světovém dámském žebříčku nejvyšší Češkou na 116. místě. O pověstný chlup utekl postup nejlepšímu hráči posledního MČR Janu Loudovi.

Singl mužů: Adam Mendrek (102), Milan Ludík (115)

Singl žen: Kateřina Tomalová (116), Zuzana Pavelková (135)

Debl žen: Kateřina Tomalová, Tereza Švábíková (85) a  Alžběta Bášová, Michaela Fuchsová (116)

Mix: Jakuba Bitman s Alžběta Bášová (78)

 


27.2.2018

GPC U19 - mixový postup pro Jakuba Lázničku

   V sobotu v Karviné na kurtech se odehraje KaBaL International 2018 se odehrál postupový turnaj GPC U19. Bohatá klimkovická účast vyústila v jeden jediný postup na GPA v Hradci Králové. O tento postup se postaral složený mixový pár Jakub Láznička, Michaela Moravcová, kteří ve finále udolali těšínský pár Vitoš, Fukalová. Kromě tohoto vítězství si Klimkovice odvezli pět bronzů. Gratulujeme.

 


27.2.2018

EXTRALIGA - i přes prohru s Dobruškou jsme čtvrtí!!!

   Klimkovický extraligový tým zakončil základní část soutěže zápasem proti Dobrušce. Hrálo se v neděli a klimkovický tým oslabený o Filipa Budzela, Peteda Sovndala a s ne zcela zdravým Janem Somerlík podlehl soupeři v poměru 3:5. I přes tuto prohru jsme jako nováček soutěže obsadili fantastické čtvrté místo, které zaručuje možnost bojovat ve čtvrtfinále o pódiové umístění. Právě ve čtvrtfinále nás čeká jihočeský tým SKB Český Krumlov. Zápas se bude pravděpodobně hrát 18.3.2017 od 15 hod. na Fajném.

 


 

25.2.2018

Aktuální výsledky extraligy Dobruška - Klimkovice


24.2.2018

Aktuální výsledky GPC U19 v Karviné

 


23.2.2018

Víkendový program – U19 v Karviné a 4.kolo Extraligy

   V posledním únorovém víkendu neočekáváme jen silné mrazy v krajích českých, ale také dvě badmintonové události, ve kterých budou mít Klimkovice zastoupení.
   Sobotní den bude patřit kategorii U19. Ta poměří svou formu v Karviné na turnaji GPC. Turnaje se účastní hned devět hráčů: Häring Filip, Kozelský Matěj, Petrušková Klára, Metzová Lucie, Závodná Adéla, Láznička Jakub, Slíva David, Otiskova Hana, Broda Ondřej.
   V neděli od 13 hod. odehraje klimkovický tým v Radonicích u Prahy 4.kolo extraligy. Střetne se s týmem TJ Sokol Dobruška „A“. Aktuální výsledky můžete sledovat na oddílových stránkách. Náš tým má blizoučko k postupu do Play-off. Držte našim hráčům palce.

 

 


22.2.2018

Austrian Open 2018 - hrdinný boj v prvním setu

   Velice vyrovnanou bitvu svedla Katka Tomalová s nasazenou Dánkou Mette POULSEN [1] v prvním setu na turnaji ve Vídni. Katka po celou dobu trvání prvního setu vedla až do stavu 19:18. Dokonce dokázala zvrátit nepříznivý stav 19:21. Konec setu však patřil favoritce, která dokázal pevnější nervy, a první set vyhrála 20:22. Druhý set byl vyrovnaný jen v prvních výměnách. Zbytek setu si již Dánka pohlídala, a zakončila jej v poměru 7:21.

-------------------------------------------------------------------------------------

   Dnešním dnem začíná ve Vídni badmintonový turnaj dospělých Austrian Open 2018. Na tento turnaj se přihlásilo sedm českých reprezentantů. Mezi jmény nechybí ani klimkovická Kateřina Tomalová a Ukrajinec Artem Pochtarov. Oba hráči hrají pouze singlovou část turnaje a nečeká je nic jednoduchého. Katka „schytala“ hned v prvním kole nasazenou jedničku dánku Mette POULSEN [1] a Artem poměří síly s angličanem Sam PARSONS [8]. Výsledky našich a také ostatních hráčů můžete sledovat na tournamentu.
 

 


22.2.2018

Turnaj Boreček – zlato pro Elišku Honajzerovou

   V neděli 18.2.20108 se konal v Opavě badmintonový turnaj Boreček. Na tento turnaj se přihlásilo trio klimkovických hráčů. Eliška Honajzerová, Häring Jakub, Oswald Vít. Nejlépe si vedla jediná dívka výpravy Eliška Honajzerová, která v kategorii U 11 ve společné skupině kluků a holek získala dívčí zlato a celkové stříbro. Mladičký Jakub Häring obsadil ve stejné kategorii devátou příčku. Třetí do party Vít Oswald obsadil páté místo v kategorii U13. Gratulujeme.

 


20.2.2018

4.kolo Extraligy smíšených družstev

   Základní část Extraligy smíšených družstev zakončí klimkovický tým v neděli na kurtech SportCentra Radonice, kde nastoupí proti týmu TJ Sokol Dobruška „A“. Držme našemu týmu palce.


20.2.2018

Hodnocení mistrovství Evropy do 15 let v Kazani

   Trenér české reprezentace do 15 let Tomáš Krajča hodnotí celkové vystoupení našeho týmu na mistrovství Evropy této věkové kategorie v ruské Kazani. Jednou z reprezentantek je také naše Lucka Metzová. Z hodnocení vyjímáme pasáž o naší hráčce.

   Lucie Metzová hodnotila svůj zápas v deblu: "Ve čtyřhře nás rozhodilo hlášení chyb podání rozhodčími. Soupeřky hrály rychle, prudce, útočně a občas jsme nevěděly, kam jít. Naše body jsme získávaly hlavně, když se podařilo dostat se do útoku."

   Celkové hodnocení si můžete přečíst na czechbadminton.cz

 


 

19.2.2018

GPA U17, Brno - dvě osmifinále pro Klimkovice

   Trio klimkovických vyrazila do Brna na GPA turnaj kategorie U17. O co nejlepší vystoupení na turnaji se snažili Klára Petrušková, Matěj Kozelský a David Slíva. Výsledkem snažení je jeden postup do třetího kola a dva postupy z prvních kol. Je to hodně, nebo málo? Pojďme si to rozebrat po disciplínách.

Mix:
   Klimkovický pár Klára Petrušková, David Slíva se střetl hned v prvním kole se silným párem Janoušek, Veselá. Takže prohra 17 a 10 by nemusela až tak mrzet, ale herní projev na kurtu po celém průběhu zápasu vykazoval pasivitu se spoustou osobních chyb. U páru, který spolu téměř denně trénuje by to na kurtu mělo asi vypadat jinak. Druhý nově vzniklý pár Matěj Kozelský, Martina Šmídová se střetl s párem Obhlídal, Šilhavá (15:21, 19:21). Vyrovnaný zápas, který rozhodovaly individuální chyby hráčů. Bohužel na naší straně jich bylo více.

Singl:
   Tahle disciplína byla naše nejlepší. Především Klára Petrušková, která se probojovala až do 3. kola, kde prohrála s finalistkou Kateřinou Mikelovou. Cestou v boji o semifinále zdolala Petru Maixneronou 21:12, 21:17 a Kateřinu Valentovou 21:19, 21:18. Klára hrála výborně, bojovně a s chutí. Druhé singlové želízko byl Matěj Kozelský. V prvním kole Matěj přehrál Ondřeje Kalinu 21:13, 21:16, ale nebylo to ono. Matějovy kvality provětral v dalším kole třetí nasazený Tadeáš Brázda. I přes zlepšený a obětavý výkon oproti prvnímu zápasu na svého rozehraného soupeře nestačil.

Debl:
   Ve výborném zápase dívčího debla svedl pár Petrušková, Šmídová třísetovou bitvu s třetím nasazeným párem Šilhavá, Studená. Po vyhraném prvním setu se zápas lámal v koncovce druhého, který holky nešťastně ztratily 18:21 a v třetím nenalezly dostatek sil. Přesto byl herní pocit dobrý. Chlapecké páry Slíva, Wanke a Kozelský, Janoušek měli šanci zahrát si o semifinále mezi sebou. To ale museli zvládnou první kolo. První jmenovaná dvojce tento úkol splnila, když porazila pár Altera, Volf 2:0 na sety. Bohužel třetí nasazený pár Kozelský, Janoušek prohrál s párem Konstrhun, Reichman 0:2 na sety. A bohužel ani Slíva, Wanke nedokázali Kostrhuna a Reichmanem porazit a po vlastních chybách prohráli 18:21, 17:21. Semifinále i tady zůstalo zapovězeno.

 


19.2.2018

GPC U13 - otevřený, Brno - dvě zlaté pro Honzu Ptáčka

   V sobotu 17.února se konal otevřený turnaj kategorie "C" v Brně – Líšni. Jako jediný zástupce klubu se jej účastnil Honza Ptáček.

   V mixu byl hlášen jako volný hráč a se svou přidělenou partnerkou Nikol Piterkovou (2008) se dostali do druhého kola, kde narazili na pozdější finalisty sourozence Cirokovy, a ti již byli nad jejich síly, i když se Honza snažil sebe více:)

   Ukázalo se později, že mix byl ideální rozehrávkou pro další disciplíny. V singlu se postupně Honza probojoval přes nasazené, a i papírově silnější hráče až do finále. Tady narazil na nasazenou jedničku a republikově v žebříčku třetího Marka Waliszewského, kterého nakonec porazil ve třech setech. Je nutno podotknout, že jeho v bojovnost nepolevila ani po prohře v prvním setu 19:21, i když měl v celém setu "navrch", ale utekla mu koncovka. Také v druhém setu musel dohánět poměrně vyšší vedení Marka (7:13), ve kterém však zabojoval, a nakonec otočil ve svůj prospěch. Ve třetím setu již jasně na kurtu za velice pěkné atmosféry dominoval a Marka tak udolal.

   V deblu Honza nastoupil po boku olomouckého Honzy Frýdka. Hráli výborně a jejich výkon se stále zlepšoval až do finále. Tam je čekal silný pár Matuš/Waliszewski (fináloví účastníci posledního turnaje kategorie "A").  Favoritů se nezalekli, do zápasu šli naplno a s přehledem vyhráli ve dvou setech.

Honzíkovi gratulujeme ke dvěma zlatým, které si podaným výkonem zcela zasloužil.

 

 


19.2.2018

Marika Davidová se dvěna zlatými královnou GPC v Olomouci

   Dne 17. února 2018 se konalo GPC dospělých o pohár Olomouckého kraje. Za náš oddíl nastoupili Jakub Láznička, Michal Vašátko, Petr Tomala, Michal Nešetřil, Kateřina Frischová, Zuzana Bláhová, Tereza Červenková, Adéla Závodná, Marika Davidová, Hana Otisková, Marta Jančatová.

   Ve dvouhře se probojovaly nejdál Kačka a Áďa, které prohrály v semifinále. V mixu zvítězila Marika s Martinem Slívou (Kopřivnice). Ve finále porazili na 3 sety Michala se Zuzkou, kteří v semifinále rovněž na 3 sety zdolali Kubu s Michaelou Moravcovou (B.O.Chance). V deblu žen zvítězily Marika s Eliškou Kelnarovou (Kopřivnice), které nastoupily ve finále proti Kačce a Zuzce.

 


19.2.2018

5. místo mužů na Mistrovství Evropy družstev mužů a žen v Kazani

   Parádní úspěch zaznamenali naši muži na Mistrovství Evropy družstev mužů a žen v Kazani. Konečné druhé místo v šesté skupině nás vyneslo mezi osm nejlepších evropských týmů. V boji o semifinále jsme sice podlehli favorizovanému Německu 1:3, ale konečné 5. místo je fantastický výsledek. Gratulujeme.

   Ženský tým ve stejné skupině (šesté) obsadil 3. místo, když jsme dokázaly porazit pouze reprezentaci Norska. Týmy Anglie a Polska byly nad naše síly.

 


16.2.2018

Mistrovství Evropy U15, Kazaň – Lucka jde do boje

   Právě dnes bylo zahájeno Mistrovsví Evropy kat. U15 v Kazani. Klimkovické želízko v podobě Lucky Metzové se dnes představí v deblové části turnaje v 15:15 hod. proti tureckému páru Nisanur Tunçer, Nurgul Yilmaz a v 16:10 hod. v singlu, kde vyzve druhou nasazenou Rusku Elizaveta Baranova [2].

   Lucie Metzová-Nisanur Tunçer17:21, 16:21
   Markéta KohoutováNurgul Yilmaz
   Lucie Metzová-Elizaveta Baranova [2]17:21, 16:21

 


15.2.2018

Klimkovičtí hráči se o víkendu rozjedou do OBO

   Blíží se víkend, který bude opět ve znamení badmintonových turnajů. Naši hráči se rozjedou do dvou, maximálně třech měst bojovat nejen o body do celorepublikového žebříčku.

   O něco blíže to mají dospěláci, kteří odehrají svoje GPC v Olomouci. Početná výprava pod taktovkou Zuzky Bláhové doveze do Olomouce tyto hráče: Bláhová Zuzana, Michal Vašátko, Davidová Marika, Láznička Jakub, Závodný Ondřej, Frischová Kateřina, Červenková Tereza, Otisková Hana, Závodná Adéla a Jančatová Marta. Možná se přidají někteří z hříšníků, kteří mají u svého trenéra nějaký ten malý vroubek: Broda Ondřej, Metz Lukáš, Budzelová Dominika, Tomala Petr, Nešetřil Michal. Turnaj se odehraje v sobotu a jak je v Olomouci zvykem, tak výsledky můžete sledovat na tournamentu. Tak je potřeba nažehlit puky na oddílových teplákovkách a vyrazit.

   Ještě kousek za Olomouc do města, kde prej vaří to najlepší pivo na Moravě se vydá trio klimkovických hráčů na GPA U17. Kdo ještě netuší kde to je tak prozradíme, že Klára Petrušková, Matěj Kozelský a David Slíva jedou do Brna. Také tento celorepublikový turnaj můžete sledovat na tournamentu.

   Třetí město pravděpodobně bude Opava, kde se v neděli koná turnaj pro mladé a začínající hráče Boreček. Na tento turnaj se zájemci hlásí sami, a tak nemáme informaci, kdo z klimkovických tento turnaj absolvuje. Ještě stále se můžete přihlásit.

   Všem hráčům, kteří budou o víkendu bojovat na turnajích přejeme mnoho úspěchů. Nechť jsou probuzeni ze zimního spánku a nechť je ještě nedostihne jarní únava. Badmintonu Zdar.

 

GPC Dospělí

GPA U17

 


12.2.2018

GPA U15 - deblové zlato pro Lucii Metzovou

   V uplynulém víkendu se v Brně konal první Á-čkový turnaj kategorie U15. Klimkovické zastoupení bylo následující: Lucie Metzová (všechny disciplíny), Kateřina Osladilová (singl a debl s Barborou Helešicovou) a Jan Ptáček s Michalem Oswaldem, kteří spolu hráli debl.

  Honza s Michalem svedli hned v prvním deblovém zápase vyrovnaný boj s dvojici Štěpán Prek, Martin Šebesta. Bohužel k vítezství chyběl klid v koncovce a trochu toho štěstí (19:21, 20:22).

   Katka Osladilová spolu s Barčou Helešicovou narazily hned v prvním kole na dvojici Karolína Hejduková, Klára Šilhavá. Především v sobotu výborně hrající Klára Šilhavá dovedla soupeře k vítěznému konci duelu 13:21, 13:21.  V individuálním turnaji Katka v druhém kole poprvé porazila Andreu Kobylákovou 23:21, 21:16 a v boji o semifinále si to rozdala Martinou Ševčíkovou. Oba sety měli stejný průběh. První poloviny setu byly vyrovnané a opticky měla Katka navrch.  Druhé půle se Katka z kurtu vytratila a proto výsledek 13:21, 13:21 zní jednoznačně pro soupeře. Názor trenéra Halfara ml. „máme na ni!!“


   Lucka Metzová, která se pilně připravovala na nadcházející ME v Kazani, přijela do Brna po týdenním drilu v Nymburku. A bylo znát.  V mixu svedli spolu s Davidem Smutným třísetovou bitvu s párem Jan Altera, Magdalena Tyrmerová 2:1 a dvouseťák s Matějem Rzeplinskim a Kristinou Kozempelovovou 0:2. V singlu si v prvním kole poradila s bývalou klimkovickou hráčkou Barborou Helešicovou 2:0 na sety. V druhém kole očividně unavená Lucka nestačila na Kláru Šilhavou 1:2. Očekávaná medaile „cinkla“ až v deblu s Markétou Kohoutovou. Cesta to však nebyla nijak jednoduchá. Semifinále s párem Petra Maixnerová [3/4], Justýna Muchová 21:13, 22:20 a finále s Karolína Hejduková, Klára Šilhavá 18:21, 21:13, 21:12. Vybojované, ale zasloužené zlato. Všem gratulujeme k předvedené hře.

   Pro mě jedinou kaňkou na tomto turnaji je neochota aktérů podělit se o pocity z víkendu. Čtyři hráči, trenér, spousta rodičů, a já musím článek psát od stolu a fotku musím „krást“ z facebooku. A tak se kolikrát sám sebe ptám „stojí mi to za to?“. Ale jednou dojde voda…..

 


 

12.2.2018

Mistrovství Evropy družstev mužů a žen v Kazani s Katkou Tomalovou

   Kromě ME U15 v Kazani se na stejném kolbišti odehraje mistrovství Evropy družstev mužů a žen dospělých. S nominaci si reprezentační trenéři dávali celkem na čas a oficiální nominaci zveřejnili až v pátek 9.2.2018. Je potěšitelné, že v Kazani nebude chybět ani druhá klimkovická hráčka Kateřina Tomalová. Celá reprezentace se celý týden po MČR pilně připravovala v Nymburku. Již zítra započne v Kazani turnaj družstev. Dívčí část turnaje započne soubojem s Polskem a muži vyzvou portugalský tým.

Konečná nominace:

Tým mužů: Jakub Bitman, Ondřej Král, Jan Louda, Milan Ludík, Adam Mendrek
Tým žen: Alžběta Bášová, Michaela Fuchsová, Sabina Milová, Zuzana Pavelková, Kateřina Tomalová, Tereza Švábíková