Aktuality

Aktualizovaný žebříček U15

Dnes byl aktualizovaný žebříček kat. U15 do konečné podoby sezóny 2015..

21.12.2015

Aktuální žebříček kat. U19

Dnes byl aktualizovaný žebříček kat. U19.

16.12.2015

Aktuální žebříček kat. U17

Dnes byl aktualizovaný žebříček kat. U17.

01.12.2015
zobrazit více aktualit

Historie - sezóna 2015 - podzim


15.12.2015 

14. ROČNÍK otevřeného KP ČOS A VÁNOČNÍHO TURNAJE, Klimkovice

 

 

Plácal - seznam přihlášených


23.12.2015 

Reprezentační nominace - 5 klimkovických v nominaci

   Přestože všichni  upíráme své myšlenky na vánoce a Nový rok, i tak badmintonový svaz zveřejnil nominaci na turnaje, které se uskuteční  v prvním čtvrtletí nové sezóny 2016. S hrdostí musíme konstatovat, že náš oddíl nevyšel na prázdno. Na tyto turnaje bylo nominováno pět našich hráčů.

  1. Sice nejméně důležitý, ale pro oddíl potěšující je nominace tří našich mladých hráčů na U 13 “Nation to nation” International Mixed Team Competition, který pravidelně pořádá maďarská Pécs. V nominaci nechybí David Slíva, Marie Růžičková a Klára Petrušková.
  2. V nominaci na turnaj ME družstev dospělých, který se koná 16. - 21. února v Kazani nechybí naše Kateřina Tomalová.
  3. V nominaci pro turnaj ME U17 (17. - 25. března, Lubin) figuruje nejlepší klimkovická a také česká hráčka této kategorie Tereza Švábíková.

K nominaci našich hráčů gratulujeme a přejeme hodně herní pohody při reprezentaci ČR a také Klimkovic.

 


23.12.2015 

l. CL smíšených družstev dospělých

   Ani v posledním kole základní části l. CL smíšených družstev dospělých nenašel náš tým přemožitele a základní část soutěže vyhrál bez jediné porážky. Za třetím kolem se klimkovický tým musel vypravit do města perníku Pardubic. V netradičním nedělním termínu náš tým v Pardubicích zdolal Montas Hradec Králové 6:2 a domácí Sokol Polabiny Pardubice 5:3. Nyní náš tým čeká boj o právo bojovat v baráži o extraligu. Gratulujeme.

 


21.12.2015 

MČR U15 – těžký los klimkovických

   O uplynulém víkendu se konalo v Liberci Mistrovství ČR v badmintonu kategorie U15. Z oblastního přeboru si vybojovali právo startu dva klimkovičtí hráči. V singlu Marie Růžičková a v deblu s opavským Jakubem Matulou Matěj Kozelský. Při sobotním losování jsme neměli co ztratit (byli jsme nenasazení), ale los mohl být klidně příznivější.
   Maruška vstoupila do prvního singlového kola vítězně, když hladce přehrála krumlovskou Lindu Šmikmátorovou 21:9, 21:8. V druhém kole dlouho sahala po senzačním vítězství nad druhou nasazenou pardubickou Lucii Krpatovou, ale závěr nakonec patřil budoucí vicemistryni v poměru 1:2 na sety (21:15, 16:21, 17:21).
   To napůl klimkovický deblový pár Kozelský/Matula měl los ještě o trochu těžší. Hned v prvním kole se střetli s budoucími mistry ČR, párem Palán/Kulíšek. Náš pár držel krok se soupeřem jen v prvním setu a tak nakonec podlehl soupeři na dva sety 18:21, 8:21.

Marie Růžičková

Matěj Kozelský 


15.12.2015 

GPC+ OP U15 - Kozelský, Růžičková - postup na MČR U15

   Dne 12. 12. 2015 proběhl v Přerově kvalifikační turnaj GPC+ OP U15 s možností vybojování postupu na mistrovství ČR, které proběhne v Liberci. Dvanáct klimkovických hráčů odjelo do Přerova s odhodláním prodloužit si sezónu postupem na MČR. To se nakonec povedlo „pouze“ dvěma klimkovickým hráčům. Deblový pár Matěj Kozelský, Jakub Matula si v pohodě dokráčel až do finále. V něm kluci nestačili na pár Twardzik, Slíva (19:21, 9:21), ale i tak si zajistili si právo staru na Libereckém MČR. Druhým klimkovickým hráčem, který si vybojoval postup na MČR je ve výborné formě hrající Maruška Růžičková (singl), když v souboji o třetí místo přehrála domácí Janu Hrudíkovou 21:12, 21:18.

 

Výsledky turnaje


15.12.2015 

2 kolo smíšených družstev dospělých – bez porážky

   5. 12. 2015 se konalo v Hradci Králové 2. kolo 1 ČL smíšených družstev dospělých. Náš tým ve složení Petr Tomala, Jan Benbenek, Filip Budzel, Jan Somerlík, Tereza Švábíková a Dominika Budzelová čekaly nelehké dvě kola. Nejprve jsme si poměřili síly s týmem TJ Sokol Dobruška B, který jsme zdolali poměrem 5:3 na zápasy a následně s moravskoslezským rivalem BK Kopřivnice 6:2. Po dvou odehraných kolech si náš tým upevnil první příčku ve skupině východ. Gratulujeme.

 


14.12.2015 


   Po dlouhé, těžké nemoci nás opustil ve věku 55 let hráč, trenér, funkcionář a hlavně kamarád pan Ing. Ivan Robenek.
   Nikdy nezapomeneme.

Za starší členy oddílu Jiří Halfar

 


14.12.2015 

Vánoční turnaj Lasvit GPC U13, Liberec

   12. prosince se konal v Liberci Vánoční turnaj Lasvit GPC U13, na který vyrazila společná opavsko-klimkovická výprava: Tomáš Matula, Valerie Žurková (oba SK Badminton Boreček Opava) a Filip Häring za TJ Sokol Klimkovice.
   Pro Filipa to znamenalo důstojné rozloučení s kategorí U13. V deblu společně s T. Matulou získali stříbro, když těsně prohráli s párem Erhart/Plachý. V mixu společně s Petrou Maixnerovou (Badminton Rychnov nad Kněžnou) brali bronz, když v semifinále prohráli s párem Rázl/Mizerová. V singlu Filip postoupil do čtvrtfinále, kde prohrál 1:2 na sety s Kalkušem, zatímco T. Matulu zastavil až ve finále Erhart – Tomáš si zaslouženě odvezl stříbro. Výprava tedy byla úspěšná, přivezli jsme po dvou medailích pro Klimkovice i Opavu.

zdraví  David Häring

 

 

Výsledky turnaje


8.12.2015 

2. liga SmBaS družstev dospělých - 2.kolo

   V sobotu 5. 12. 2015 odjela dvě klimkovická družstva na 2. liga SmBaS družstev dospělých do Kopřivnice.
   Družstvo Klimkovice „B“ ve složení Vašátko, Krátký, Nešetřil, Slíva J., Večerka, Davidová, Jančatová si připsalo jedinou výhru, a to nad družstvem Bohumína. Ostatní dvě družstva byla nad jejich síly.  
   Družstvo Klimkovice „C“ ve složení Socha, Viest, Láznička, Závodný, Frischová, Unucková bohužel nevyhrály jediný svůj zápas a odjížděli domů se třemi jasnými porážkami.

 

 

Výsledky turnaje


7.12.2015

Badmintonové MČR  U 13 – 5 cenných kovů pro Klimkovice!!!

  Ve dnech 5. a 6. prosince se konalo badmintonové mistrovství České republiky v kategorii žáků do 13 let, na které si svými dobrými výkony v probíhající sezoně vybojovala právo startu hned pětice hráčů oddílu TJ Sokol Klimkovice. Čtveřice děvčat ve složení Kateřina Osladilová, Lucie Metzová, Klára Petrušková a Marie Růžičková, doplněná jediným zástupcem v kategorii chlapců Davidem Slívou, se pod vedením trenéra Jiřího Halfara mladšího a s početnou skupinou fanoušků vydala v předvečer mistrovství směr Český Krumlov, aby reprezentovala svůj mateřský oddíl na nejvýznamnější tuzemské akci roku v kategorii mladších žáků.

 Nutno podotknout, že všichni hráči se zhostili tohoto úkolu se vší vážností, a svou bojovností  a předvedenými výkony jen potvrdili to, že oddíl TJ Sokol Klimkovice patří dlouhodobě k jednomu z nejlepších oddílů v celé České republice.

 A jak to všechno výsledkově dopadlo?

 Výborné předvedené výkony naši nejmladší hráčky Kateřiny Osladilové , která si díky ročníku narození 2006 bude mít šanci právo startu na tomto mistrovství vybojovat ještě třikrát a její o dva roky starší spoluhráčky Lucie Metzové, ještě letos v silné konkurenci starších hráčů a hráček na zisk medaile nestačily, ale jsou velkým příslibem do budoucna.   

 Pro ostatní naše účastníky bylo toto mistrovství poslední šancí v kategorii U13 přetavit své tréninkové úsilí a badmintonový um v cenné kovy a to se jim také beze zbytku povedlo.

 David Slíva dokázal vybojovat ve čtyřhře chlapců bronz, medaili ze stejného kovu vyválčila ve smíšené čtyřhře Klára Petrušková , k tomu Marie Růžičková přidala stříbro z dvouhry a obě děvčata spolu dokázala pro Klimkovice získat titul mistryň České republiky v dívčí čtyřhře.

Za předvedené výkony všem děkujeme a  gratuujeme !!!

 

Výsledky turnaje


2.12.2015 

Mistrovství ČR U13 - zlato pro deblový pár Petrušková, Růžičková

   Již tento víkend se uskuteční mistrovství České republiky v badmintonu kategorie U13. Oproti MČR U17, kde jsme měli jedinou zástupkyni Terku Švábíkovou, se do Krumlova probojovala hned pětice klimkovických. Klára Petrušková, Marie Růžičková, Lucie Metzová, Kateřina Osladilová a jako osamocený voják v chlapeckém poli David Slíva, jedou do Krumlova porvat se o co nejlepší výsledek.

 David Slíva

David Slíva

Singl
Mix: Marie Růžičková
Debl: Adam Chalupa

 Marie Růžičková

Marie Růžičková

Singl
Mix: David Slíva
Debl: Klára Petrušková

 Klára Petrušková  

Klára Petrušková

Singl
Mix: Adam Chalupa
Debl: Marie Růžičková

 Lucie Metzová  

Lucie Metzová

Singl
Mix: Dominik Kopřiva
Debl: Van Coppenolle Scharleen Tallulah

 Kateřina Osladilová

Kateřina Osladilová

Singl
Mix:  -
Debl:  -

 

 

 

 


1.12.2015 

OP GPC+ U13, - Klimkovice vyloupily Č. Těšín

   V sobotu 28. 11. 2015 se pod vedením  Evy Hanzlové a Honzy Somerlíka vydalo třináct klimkovických bojovníků do Českého Těšína na OP GPC+ U13. Tento turnaj byl nominační pro nadcházející MČR U13 v Českém Krumlově. A klimkovická síla v této kategorii byla znát. Pokud jsme dobře počítali, tak výprava z Těšína přivezla 14 medailí (5 zlatých, 4 stříbrné a 5 bronzových). Klára, Mája a David měli účast na MČR jistou a tak se čekalo, kdo se přidá. S přehledem si pro právo účasti v Krumlově dokráčela Lucka Metzová a překvapivě Katka Osladilová. Všem postupujícím gratulujeme.

 

 

 

 

Výsledky turnaje


28.11.2015

Mistrovství ČR U17 - trojnásobná mistryně České republiky Tereza Švábíková

   Tento víkend, tedy ve dnech 28. – 29. 11. 2015 náš klub pořádal mistrovství české republiky do sedmnácti let v SC Ostrava, kde se na přípravách a průběhu turnaje podílelo mnoho našich hráčů i rodičů. V perfektně připravené hale jsme tak na šesti kurtech mohli hostit 60 nejlepších hráčů z celé republiky. Jediným Klimkovickým zástupce v tomto turnaji byla Tereza Švábíková. Ta nezaváhala ani v žádném ze sobotních zápasů, ani v nedělním klání o medaile, umístila se hned třikrát na prvním místě a stala se tak trojnásobnou mistryní České republiky. Stalo se tak poté, co nejprve porazila se svým mixovým partnerem Vojtěchem  Lapáčkem (Sokol České Budějovice) Martina Kurala s Lucií Borovskou (USK Plzeň), pak slavila vítězství ve dvouhře proti nasazené jedničce Veronice Dobiášové (Super Stars Most) a nakonec s Terezou Járovou (Astra Praha) zvítězila nad deblovým párem Berta Ausbergerová, Veronika Srncová.
Terce samozřejmě gratulujeme a těšíme se na další její úspěchy!

 

Výsledky turnaje


28.11.2015

Mistrovství ČR kat. U17 u nás v Ostravě - PŘIPRAVENO !!!!!

   TJ Sokol Klimkovice, oddíl badmintonu z pověření ČSaB pořádá Mistrovství České republiky v badmintonu kat. U17. Turnaj proběhne ve dnech 28. – 29. 11. 2015 ve sportovní hale SC Ostrava (Komenského sady). Jsme přesvědčeni, že organizaci tohoto turnaje zdárně zvládneme a tento turnaj se stane historickým milníkem klubu. Tak velký turnaj náš oddíl ještě nepořádal. Již nyní na přípravě turnaje aktivně pracuje celé vedení oddílu, za což jim patří velké dík. Ještě větší poděkování patří také sponzorům tohoto mistrovství, kteří naše pořadatelství finančně podpořili.

 DONAU LAB s.r.o. je předním distributorem laboratorních, poloprovozních a výrobních zařízení v České republice.Firma FREKOMOS spol. r. o. je specializovaná stavební společnost s působností po celé ČR, a v zemích EU.  Raiffeisenbank a. s. působí na českém trhu od roku 1993, ovšem samotné jméno Raiffeisen má ve světě už více než 140 letou tradici a pyšní se mnoha úspěchy. Podporuje navíc také řadu prospěšných aktivit na nebankovním poli.

 

 Město Klimkovice

 Krajský úřad - Moravskoslezský kraj

 

 Poda a.s.

Již od roku 1968 se specializujeme na výrobu sportovního vybavení pro profesionály i amatérské hráče badmintonu a dalších halových raketových sportů. 

VZP je se 6 miliony klientů největší zdravotní pojišťovnou v České republice, existuje od roku 1992 a dlouhodobě patří k základním pilířům systému zdravotnictví v ČR. 

Letecká společnost Queen Air poskytuje služby privátních letů již od roku 1995. Naše řady tvoří zkušení piloti a letečtí instruktoři. Nabízíme Vám nebývalou kvalitu a komfort osobního cestování na dlouhé vzdálenosti. Šetříme Váš čas s přispíváme k vyšší kvalitě Vašho života.

 

 Poskytujeme komplexní řešení pro průmyslové podniky, finanční instituce, obchodní centra, ale také pro maloobchodníky, soukromé osoby, případně jiné komerční společnosti.

 

 Maneko.cz nabízí vybavení pro chemické, biochemické, kontrolní a testovací laboratoře.

 

 Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.

 

 Opticord. Síťový materiál jako patch cord, patch panel, optický kabel a další máme připraven k expedici k Vám. Jsme velkoobchod prodávající instalační materiál .

 ELEKTRO PRO VŠECHNY

 

 Společnost MERCI, s.r.o. je již léta synonymum pro kvalitní laboratorní nábytek a kovové elektronicky řízené laboratorní digestoře.

 Firma Kasch vznikla v roce 1991 a od samého založení se zabývá výrobou a kompletním vybavováním interiérů na klíč.

  Autorizovaný dealer BMW v Ostravě. Prodej nových a ojetých vozů BMW, servis a prodej náhradních dílů a originálního příslušenství BMW.   

 
 
Přímý přenos z kurtu číslo 3sobota : neděle :  
Přímý přenos z kurtu číslo 4sobota : neděle :  

 

 

Propozice turnaje


25.11.2015

Otevřený turnaj GPC U15 v Kladně - 7 krát na "bedně"

   V neděli 22. 11. 2015 si čtveřice našich hráčů odskočila na otevřený turnaj GPC U15, který se konal v „nedalekém“ Kladně. A vůbec se jim nevedlo špatně.

Singl: Marie Růžičková - bronz.
Debl: Marie Růžičková, Klára Petrušková – zlato, David Slíva, Matěj Kozelský – stříbro.
Mix:  David Slíva, Marie Růžičková – stříbro, Matěj Kozelský, Klára Petrušková – 5/8.

No prostě, Klimkovice deblová velmoc .  Gratulujeme.


Výsledky turnaje

20.11.2015

Czech Junior 2015 - dvě bronzové medaile pro naše hráče

   Ve dnech 20. – 22. 11. 2015 se konal v Orlové jubilejní 20. ročník MMČR juniorů pod názvem Czech Junior International 2015. Na tomto turnaji se představila šestice klimkovických hráčů. Kromě tradičních turnajových matadorů (Jan Somerlík, Dominika Budzelová aTereza Švábíková) se do soupisky turnaje vtěsnali také Jan Slíva, Michal Vašátko a Marika Davidová.

   Do singlových disciplín se z našeho oddílu měla odvahu přihlásit pouze dívčí polovina. A musíme všechny pochválit za předvedené výkony a dosažené umístění. Výbornou hrou se předvedla jak Tereza Švábíková (osmifinále), tak Dominika Budzelová (3. kolo).

  V deblech předvedli spanilou jízdu Jan Somerlík a Michal Hubáček, kterou zastavili až v semifinále budoucí vítězi z Polska Aleksander Jablonski [1], Pawel Smilowski (25:27, 17:21). Určitě stojí za připomenutí zápas druhého kola, kde se utkali s druhým napůl klimkovickým párem Michal Vašátko, Vojtěch Lapáček (17:21, 21:11, 21:9). Kvalitní hru nám předvedl dívčí pár Dominika Budzelová, Sabina Milová. Holky se probojovaly až do osmifinále, kdy byl nad jejich síly první nasazený pár M. Lajdová, D. Šikalová (16:21, 16:21). Sympaticky se také představil pár Marika Davidová, Anna Škarková.

   Největší zastoupení jsme měli v mixu. Nejkratší cestu urazil pár Jan Slíva, Marika Davidová. Nad jejich síly byla v prvním kole švédská dvojce Daniel Gholiof, Sara-Louise Wittstrom (16:21, 9:21). Vzhledem k tomu, že tento pár došel až do osmifinále, kde prohrál s budoucími vítězi, se uhraný výsledek nejeví jako špatný. Další náš zástupce Michal Vašátko s Michaelou Zelinkovou podlehli v boji o osmifinále páru Tereza Švábíková, Petr Beran (11:21, 16:21). A právě tento pár se postaral o druhou klimkovickou medaili. V pohodě dokráčel do semifinále, kde sice prohrál s budoucím vítězným párem Pawel Smilowski [1], Magdalena Swierczynska (17:21, 16:21), ale třetí místo jim už nikdo vzít nemohl. Poslední náš mixový zástupce Jan Somerlík, Dominika Budzelová z dolní poloviny pavouka dokráčeli do osmifinále, kde nad jejich síly byl polský pár Robert Cybulski [7], Wiktoria Dabczynska (21:16, 15:21, 13:21) a i přes dobrý výkon zůstali krůček od medaile.

 

 

 


18.11.2015

GPC+ U19 Olomouc 2015 – 6 medailí pro Klimkovice

   Dne 14. 11. 2015 se konal ve Vésce (nedaleko Olomouce) turnaj GPC+ U19 Olomouc 2015. Klimkovice na tento turnaj vyrazily ve složení J. Slíva, T. Twardzik, M. Socha, J. Láznička, O. Závodný, M. Davidová, M. Unucková a A. Závodná.

   Jako tradičně turnaj započal mixovými zápasy. Téměř celé Klimkovice byly nalosovány do spodní části tabulky, a tak co zápas, to oddílový souboj. Nejlépe z těchto soubojů vyšel druhý nasazený pár Jan Slíva, Marika Davidová, který v semifinále porazil pár Tomáš Twardzik, Anna Prášilová 21:14, 22:20 a postoupil do finále. Finálový soupeř Adam Blaník, Anna Škarková však byl nad jejich síly (10:21, 11:21), ale stříbrná medaile byla doma.

   V singlové části turnaje jsme i přes vyrovnané zápasy (Twardzik – Kufa 22:20, 18:21, 21:14, Socha – Suchánek 20:22, 21:18, 19:21, Davidová – Fukalová 21:10, 17:21, 21:23) zůstali před branami semifinále, a tím pádem bez medailí.

   V deblu jsme navázali na dobré mixové vystoupení. Dva páry s klimkovickým zastoupením se probojovaly až do finále. Velice blízko ke zlatu měl mužský pár J. Slíva, T. Twardzik, který sehrál zvláště v prvním setu vyrovnanou partii s párem A. Blaník, M. Mazurek 20:22, 14:21. To, co se nepovedlo v mužích, se povedlo v ženském deblu. Pár M. Davidová, E. Kelnarová nenašel přemožitele ani ve finále. Tam si dívky poradily s nasazenými jedničkami B. Fukalovou a A. Škarkovou 21:18, 21:13 a debl vyhrály. Gratulujeme.

 


16.11.2015

Mini Silesia cup 2015

   V sobotu 14. 11. 2015 se v polských Glubczycích konal turnaj Mini Silesia cup 2015.
   Náš oddíl zde vyslal do bojů tucet hráčů, včetně jednoho letošního nováčka – Vítka Oswalda, který prokázal svou bojovnost a šikovnost a dokráčel až do semifinálových bojů v kategorii U9. Je to veliký úspěch (tepre po dvou měsících pravidelného trénování J)

   V kategorii U11 nás zastupovala šestice loňských nováčků. Hráči Veronika Kunátová, VeronikaHývnarová, Ema Dvorníková, Martin Kraus a Jaromír Kostka se rovněž ukázali v dobrém světle, statečně bojovali, ale zatím jim stále scházejí některé herní dovednosti, a tak své účinkování na turnaji zakončili v základních skupinách. Jediný Filip Januška se dokázal z druhého místa ve skupině posunout až do vyřazovacích bojů, kde narazil na hráče nad své dosavadní herní dovednosti.

   Dalšími našimi účastníky v kategorii U11 byli už ostřílenější borci Michal Oswald, ŠtěpánKozelský a Barbora Helešicová, kteří postoupili ze svých skupin do vyřazovacích bojů, ale hned v prvním kole narazili na soupeře, kteří jim zamezili v dalším postupu. Štěpán a Michal neměli tolik štěstí a pevné nervy jako jejich soupeři. Barbora předvedla vynikající výkon proti opavské Valérii Žurkové, ale vzrostlejší a silnější Valča dokázala těžit z těchto předností a Báru vyřadila.

   Do dalších bojů postoupili pouze Ondřej Petruška a Katka Osladilová. Ondřej po celý turnaj předváděl až nečekaně pohyblivý a pestrý styl hry a tím dokázal své soupeře přehrát, to vše až do čtvrtfinále, kde narazil na neporazitelného Wilczaka z Warszawy, jenž na tomto turnaji nedal nikomu šanci a suverénně si dokráčel pro zlato.

   Naši nejúspěšnější hráčkou se stala Kačka, která svými jistými výkony dokráčela až do semifinále, kde narazila rovněž na Valérii Žurkovou (pozdější vítězku turnaje). Tento zápas byl velice pestrý, plný dlouhých výměn, při nichž se obě soupeřky pořádně zapotily. O tomto zápase se dá hovořit jako o předčasném finále. I zde však Valča dokázala těžit ze svých fyzických parametrů a nakonec Kačku porazila. Kačka tak získala krásné 3. místo a z Polska si přiváží bronzovou medaili.
   Kačce gratulujeme ke krásnému umístění a všem ostatním hráčům děkujeme za předvedené výkony.

 

 

 Výsledky turnaje


17.11.2015

Memoriál K. Holobradého – 2 zlaté pro K.Tomalovou, bronz pro J.Somerlíka a D. Budzelovou

Od pátku 13. 11. do neděle 15. 11. 2015 se v Praze konal badmintonový turnaj pro dospělé Memoriál K. Holobradého. Z Klimkovic do Prahy zamířilo kvarteto hráčů. Filip Budzel, Petr Tomala, Jan Somerlík a Dominika Budzelová. V Praze se k týmu přidala Kateřina Tomalová.

   S potěšením musíme konstatovat, že celý turnaj ovládla klimkovická Kateřina Tomalová, která získala dvě zlaté medaile. Když k tomu připočteme ještě třetí místo v mixu pro pár Jan SomerlíkDominika Budzelová, tak zbývá jen konstatovat, že tento turnaj byl pro naše borce velice povedený.

   První zlatou medaili si Katka vybojovala spolu s Jaromírem Janáčkem v mixu, když v semifinále porazili pár Somerlík, Budzelová 21:12, 21:8 a následně ve finále pak přetlačili první nasazený pár Petr Jelínek, Dominika Kurzová v poměru 2:1 na sety (21:16, 19:21, 21:18). Druhou zlatou medaili Katka vybojovala v singlu. V neděli nejprve v semi porazila Lucii Kolářovou 2:1 (21:15, 14:21, 21:15) a nedlouho po vítězném mixu vyzvala Moniku Světničkovu do boje o singlové zlato. Také v tomto finále se hrálo na tři sety, které Katka zvládla a vyhrála 2:1 (21:14, 13:21, 21:19). Díky této výhře si Katka upevnila první místo ve dvouhrách v žebříčku dospělých. Všem medailistům gratulujeme k dosaženým výsledkům.

 

 


11.11.2015

Mazańcowice, Polsko - Tři medaile pro Lucku a Lukáše

   Turnaj byl vypsán doslova na poslední chvíli jako náhrada za zrušený wroclavský turnaj a přesto se v U13 sešla velice dobrá konkurence, zejména u holek (jednička dle aktuálního polského žebříčku a pak 11. až 16.). A opět jsme museli obdivovat úderovou techniku a pohyb po kurtu polských hráček!

V U15 se sešla konkurence výrazně menší, neboť se souběžně hrál turnaj vyšší kategorie v Glubczycach.

Lucie Metzová v U13 porazila ve skupině poměrně snadno velmi šikovnou Marszalek a v semifinále svedla krásnou třísetovou  bitvu s Julií  Prokopczuk (možná rozhodlo to, že Prokopczuk předtím hrála ve skupině s Plaweckou neméně náročnou bitvu). Ve finále , které se hrálo jen po 15 minutové pauze, už pak Lucka nestačila fyzicky ani mentálně na suverénku Kwiatkowskou (polská jednička, o dvě hlavy vyšší, tentokráte  s minimem nevynucených chyb).

V deblu hrála Lucka s Julií Plaweckou a bohužel ve skupině prohrály opět po třísetové bitvě plné krásných dlouhých výměn (ty polské holky toho zkrátka samy moc nezkazí) s budoucími vítězkami Prokopczuk a Gajdou), takže nakonec z toho bylo 3. místo.

Mix hrála Lucka s těšínským Matějem Rzeplinským a opět narazili ve skupině na pozdější vítěze (a opět prohra na 3 sety...).

Lukáš měl 3 protivníky, zahrál si 3 velmi dobré zápasy, výsledkově opět doplatil kombinaci dýchacích potíží a s tím spojeným psychickým blokem v koncovkách, všechny sety dotáhl  vyrovnaně do 14.-16. bodu a pak, ve snaze o rychlé ukončení výměn, chyboval. Paradoxně nejlepší zápas sehrál s vítězem (20:22, 20:22). Protihráči nepatří  k polské špičce, ale hráli velice solidně.

Debl se nehrál a v mixu Lukáš se svou polskou partnerkou uhráli po dobrých výkonech 3. místo.

 

 


10.11.2015

GPC+ OP U17, Orlová – bez šance na postup na MČR

   V sobotu 7. 11. 2015 se v Orlové konal postupový turnaj GPC+ OP U17. Klimkovice do tohoto turnaje dovezli jen čtyři hráče – Slíva Jan, Jakub Láznička, Martina Unucková a Adéla Závodná. A jak je z výsledku patrné, tak jsme si nepřivezli žádnou oslnivou formu. Za zmínku stojí snad jen semifinálová účast deblového páru Slíva, Láznička, který byl ve druhém setu 4 míčky od finále. Bude se potřeba zamyslet nad dosavadním tréninkem této kategorie.

 

Výsledky turnaje 


7.11.2015

Badminton Czech Talent U11- 4. místo pro náš tým

   Klimkovický tým ve složení Ondřej Petruška, Štěpán Kozelský, Michal Oswald, Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová, Valerie Žurková (P.E.M.A. Opava) již včera odcestoval do Českého Krumlova. Tady se dnes a v neděli zúčastní turnaje pro nejmladší hráče BADMINTON CZECH TALENT 2015, který je určený pro hráče kategorie U11. Zda naváží na výborné výsledky z roku 2013 a 2014 budeme vědět ve večerních hodinách. Klimkovice jedéééém.

 

 

 Výsledky turnaje


8.11.2015

Cyprus Junior 2015 - 1 x zlato, 3 x stříbro

   Do daleké Kyperské Nikósie se vydalo trio klimkovických hráčů na juniorský turnaj Cyprus Junior 2015. Jan Somerlík a  Dominika Budzelová přijeli na Kypr poměřit síly s jihovýchodním stylem hry. Tereza Švábíková se vrací po roce do Nikósie obhajovat loňské singlové vítězství. Držíme všem našim hráčům palce.

 

2. místo singl - Tereza Švábíková

 úspěšné klimkovické trio


2.11.2015

KLIMKOVICKÝ PLÁCAL 2015 - čtyři medaile pro naše hráče

   Po roce opět bojovali naši nejmenší badmintonisté na tradičním již 13. ročníku „O Klimkovického plácala“. Turnaje se zúčastnily děti věkových kategorií U9, U10 a U11 z Ostravy, Olomouce, Kopřivnice, Opavy, Českého Těšína, Růžďky, Prahy i slovenského Púchova. Hrály se singly v kategorii dívek a chlapců vyřazovacím způsobem na dvě porážky. V hracím pavouku se nerozlišoval věk dětí, a proto jsme zhlédli několik zajímavých soubojů, např. bratrů Oswaldových. Při vyhlašování výsledků se přistoupilo k rozdělení do věkových skupin.

   Turnajem lehce prošla naše Kačka Osladilová, která zvítězila ve všech zápasech a právem si odnesla pohár pro vítězku turnaje. Jednu porážku a druhé místo si odnesla Bára Helešicová, které ve finále nedala šanci právě Kačka. Dále se na stupních vítězů umístil Míša Oswald, který v bratrském souboji zvítězil a nakonec obsadil celkové 3. místo. Porážku od svého staršího bratra nesl malý Vítek Oswald se slzami v očích, ale bojoval statečně dál. Díky této bojovnosti si nakonec odnesl bronzovou medaili ve své kategorii. Všichni další klimkovičtí hráči bojovali statečně, ale na umístění na stupních vítězů už to bohužel nestačilo. Děkujeme Honzovi Somerlíkovi za koučování mladých hráčů, trenérům za uspořádání turnaje a rodičům za pomoc s organizací.

 

 Výsledky turnaje


2.11.2015

   O uplynulém víkendu se půlka badmintonové republiky přestěhovala z Česka do slovenského města Trenčín, kde se konaly hned dva turnaje pod jednou střechou. V krásné velké hale se konal turnaj SOFTIP Slovak Youth 2015 v kategorii U15 a U17 a v menší 4 kurtové části Yonex Slovak Junior 2015. Na obou turnajích jsme měli své zastoupení a tak bylo příjemné, že v době čekání na svůj zápas se mohli hráči povzbudit.

Yonex Slovak Junior 2015 – 2x stříbro pro Klimkovice

   V juniorech bojovali o evropské body Jan Somerlík, Tereza Švábíková a Dominika Budzelová. Nejúspěšnější naší hráčkou na turnaji byla Tereza, která vybojovala dva krát stříbrnou medaili. První v singlu a druhou se svou spoluhráčkou Dominikou v deblu. Oba naše finálové útoky na zlato zastavily hráčky Ukrajiny. Nejprve v deblu jsme nestačili na čtvrtý nasazený pár Anna Mikhalkova, Maryna Ilyinskaya 13:21, 17:21,  a následně v singlu nám zhatila zlatou radost Anna Mikhalkova 16:21, 13:21. Jediný náš mužský zástupce Jan Somerlík i přes velice vyrovnané zápasy nepřetlačil ani jeden svůj souboj do druhého kola. Gratulujeme našim holkám k zisku medailí a předvedenému výkonu.

SOFTIP Slovak Youth 2015 – na zkušené jsme obstáli

   Na tomto turnaji jsme měli zastoupení jen v kategorii U15, kde si přijeli otestovat svoji formu Matěj Kozelský, David Slíva, Marie Růžičková a Klára Petrušková. Hodnocení vystoupení našich hráčů musíme rozdělit na dvě části.
Párové disciplíny:
    Nejlepší výsledek v párových disciplínách dosáhl Matěj Kozelský s Jakubem Matulou. Jako jediní přešli do druhého kola, když porazili pár Erik Bartoš, Patrik Papánek (svk) 21:17, 21:17. Také ve druhém kole podali dobrý výkon a potrápili budoucího vítěze pár Antoška, Horák (svk) 21:19, 13:21, 17:21.  Ostatní  naše páry za svými soupeři herně zaostávali a první kolo bylo jejich také poslední, které sehráli v páru. Hold tady se ještě neformuje směr deblové specifikace :-).
Singly:
    Za singlové vystoupení si zaslouží všichni naši hráči pochvalu. Nejblíže k postupu ze skupiny měla Klára Petrušková, které trošku uškodilo, že hned ve svém prvním zápase narazila na favoritku skupiny Júlii Chmurovičovou [9/16, Q] (svk) a její trochu podivné počítání skóre (18:21, 17:21). Velice kvalitní výkon podali ve svých skupinách Marie Růžičková a David Slíva. Maruška s přehledem vyhrála nad orlovskou Zuzanou Morcinkovou 21:15, 21:14 a také ve zbylých dvou zápasech šahala po vítězství. David ve svém prvním zápase nastoupil proti o dvě hlavy většímu Slovákovi Benjamínu Mravecovi a svým výborným pohybem a přesnými údery jej porazil v dramatických koncovkách 24:22, 21:19. V druhém kole chorvatský soupeř byl ještě větší a ještě statnější, a tak i přes snaživý výkon na něj nestačil (14:21, 7:21). Poslední náš zástupce Matěj Kozelský nastoupil v prvním zápase proti Ukrajinci Andrii Don (21:19, 18:21, 13:21). První dva sety byly velice vyrovnané a rozhodovalo se  v koncovce. Třetí set a stejně tak zápas s Antoškou (svk) byl již pro soupeře lehké sousto.

   Z Trenčína jsme rozhodně odjížděli spokojeni. Jak s předvedenou hrou, tak s výsledky. Rádi bychom poděkovali Luďkovi Žídkovi za koučink nejen juniorů a Honzovi Somerlíkovi, který ochotně koučoval mladé hráče.

2. místo debl - Tereza Švábíková, Dominika Budzelová

2. místo singl - Tereza Švábíková

Jan Somerlík

 

Marine Růžičková

 David Slíva

 Klára Petrušková

Jakub Matula, Matěj Kozelský


27.10.2015

Zrušení tréninků

   Vzhledem k tomu, že ve dnech 29. - 30. 10. 2015 budou probíhat ve školách podzimní prázdniny, jsme nuceni ve čtvrtek a pátek zrušit všechny tréninkové bloky.


8.10.2015

KLIMKOVICKÝ PLÁCAL 2015

   Badmintonový oddíl TJ Sokol Klimkovice by Vás rád pozval na turnaj 13. ROČNÍK TURNAJE „O KLIMKOVICKÉHO PLÁCALA“. Tento turnaj je určený pro kategorii U11 GP E/PůL a začínající hráče. Turnaj se bude konat v klimkovické tělocvičně ve středu 28.10.2015. Hrají se singlové disciplíny systémem na dvě porážky.

 

 13. Ročník o Klimkovického plácala

Plácal - seznam přihlášených


25.10.2015

Victor GP"B" Ostrava 2015

   O tomto víkendu byl náš oddíl spolupořadatelem turnaje dospělých Victor GPB Ostrava 2015. Turnaje se zúčastnilo celkem 85 hráčů z celé české republiky. Týdenní příprava se vyplatila a spolu s VŠB Ostrava jsme pro všechny hráče připravili výborné herní podmínky. A jsme rádi, že v konečném výsledkovém hodnocení se naši svěřenci neztratili.
   Všichni „klimkovičáci“ se na domácím turnaji chtěli uvést co nejlépe. Všichni ze sebe vydali to nejlepší, co v nich bylo. S hrdostí pak musíme konstatovat, že turnaj ovládlo klimkovické duo Tereza Švábíková a Filip Budzel. Terka (nevím, jestli tak velkou slečnu můžu ještě takto titulovat) vyhrála singlovou část turnaje a spolu s Filipem obsadili stříbrnou příčku s mixu, kde nad jejich síly byl jen jeden pár Vojta Šelong, Denisa Šikalová. Filip navíc s Davidem Ptáčkem v deblu převálcovali vše, co se jim postavilo do cesty a zaslouženě brali zlatou medaili.

    Velký dík patří jak hlavním organizátorům Jiřímu Halfarovi ml. a Davidu Kožušníkovi, všem sponzorům a v neposlední řadě také všem kteří přiložili ruku k dílu při přípravě a následně také při závěrečném úklidu po turnaji.

 

  Výsledky turnaje

 

 


25.10.2015

GPC U15 Astra Praha – tři medaile pro Klimkovice

   V sobotu 24. 10. 2015 jsme se zúčastnili otevřeného turnaje kat.U15, který pořádal badmintonový klub Astra Praha. Do Prahy jsme z důvodu dlouhého cestování vyrazili již v pátek odpoledne. Ale ani včasný příjezd do Prahy, ani brzká večerka nám nepomohla k dobrému staru do turnaje. Mixový začátek nevyšel podle našich představ. Oba naše páry (David Slíva, Marie Růžičková a Matěj Kozelský, Klára Petrušková) nenašly herní rytmus a hlavně zaostávali v důrazu, pohybu a přesnosti úderů. To mělo za následek brzké vyřazení z této disciplíny. Také singly nás zastihly v dopolední meditaci. Tady nejlépe z našich zahrála Maruška (Růžičková), která dlouho vzdorovala Tereze Kobylákové z Astry. Deblové disciplíny byly ze zcela jiného soudku. Tady jsme měli tři želízka v ohni. Páry Matěj Kozelský, Jakub Matula, David Slíva, Karel Wanke a čistě klimkovický pár Marie Růžičková, Klára Petrušková. Všechny naše páry dokráčely do semifinále. Našim holkám v boji o finále skrečovaly soupeřky za pro nás příznivý stav, z důvodu trefení vlastní spoluhráčky v mezihře do oka. Chlapecký semifinálový souboj byl pro nás velmi prestižní. Proti sobě se postavily dva opavsko-klimkovické páry Kozelský, Matula – Slíva Wanke. Průběh tohoto mače byl velice vyrovnaný a koncovku dvou setů zvládl lépe pár Slíva, Wanke v poměru 2:1. Finálové zápasy obou dvojic se silnými soupeři byl pro naše hráče jen ukázka toho, kde mohou být, když budou další rok (dva) poctivě trénovat. Páry Kobyláková - Sonková či Palán – Kulíšek byly nad naše dvanáctileté síly.
   I přes dopolední herní zklamání z mixu a singlu nám debl přinesl velmi dobrý výsledek. Dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili jsme vůbec nečekali. Za to hráčům děkujeme a blahopřejeme. Na druhou stranu, ale musíme přiznat, že oproti konkurenci mírně zaostáváme v pohybu na kurtu, úderové technice a sehranosti párových disciplín.

 


25.10.2015

Družstva U11, Radotín - 3. místo pro naše nejmladší

   V sobotu se naše družstvo ve složení  Katka Osladilová, Barča Helešicová, Ondra Petruška a vypůjčený Samuel  Glac (Metalurg) zúčastnilo turnaje družstev U11  v Praze Radotín. Za účasti 12 družstev ze Středočeského  kraje jsme z 3-členné skupiny postoupili z 1. místa a ve čtvrtfinále porazili Sokol Hamr 5:1, v semifinále jsme narazili na domácí tým, se kterým jsme hráli 3:3 (sety 6:6), bohužel, rozdílem 9 míčků jsme do finále nepostoupli a tak naše zklamané družstvo hrálo o 3 místo a úkolem trenéra bylo, hráče namotivovat, což se povedlo a zvítězili jsme 6:0. Velkou pochvalu zaslouží obě holky, které získaly maximální počet bodů jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře, příjemný překvapením byl výkon Ondry, který v roli nasazené jedničky našeho družstva z 5 zápasů 3 vyhrál a ve čtyřhře měl výsledek 4:1!

 

15.10.2015

Victor GP"B" Dospělí, Ostrava

   TJ Sokol Klimkovice a VSK VŠB Ostrava Vás zvou na 2. ročník GP kategorie B v Ostravě. Turnaj se uskuteční 24. - 25. 10. 2015 ve víceúčelové sportovní hale VŠB-TU Ostrava, 6 kurtů, 17. Listopadu 15, Ostrava-Poruba, GPS: . Propoozice turnaje.

 Victor GPB Ostrava

23.10.2015

Klimkovice se valí na Prahu

   Již dnes odjíždí početná skupina klimkovických hráčů směr Praha. Přespíme všichni společně, a ráno se rozdělíme na 2 skupiny. První část výpravy zamíří do haly Astry Praha, kde bude bojovat o body v kategorii U15. Druhá skupina zamíří směr Radotín na Turnaj družstev U11. Všem hráčům bude držet palce.


 

22.10.2015

Klimkovice pořádají MČR U17

   S hrdostí si dovolujeme oznámit, že nám bylo svěřeno pořadatelství turnaje Mistrovství české republiky v badmintonu pro kategorii U17.  Bohužel turnaj neproběhne přímo v Klimkovicích, protože školní tělocvičny nesplňují kritéria pořádání těchto turnajů. Turnaj se odehraje ve dnech 28. - 29. 11. 2015 v hale SC Ostrava (Komenského sady).

 

20.10.2015

Oblastní přebor smíšených žák. družstev 2015 – 2.místo pro Klimkovice „A“

   V sobotu 17. 10. 2015 se konalo 2. kolo (závěrečné) Oblastního přeboru smíšených žákovských družstev v Českém Těšíně. V tomto kole se náramně vedlo klimkovickému mužstvu „A“, které všechny svoje zápasy vyhrálo a v konečném pořadí se vyšplhalo na konečné 2. místo. Druhé naše družstvo (nadějí) sice skončilo v celkovém hodnocení na posledním místě, ale dle průběhů jednotlivých zápasů bylo vidět, že klimkovický badminton se nemusí bát budoucnosti. Všem hráčům, kteří zasáhli do bojů děkujeme za herní nasazení a bojovný výkon.

 

 

2. kolo družstva žáků 2015, Český Těšín 


19.10.2015

GPC Opava – 3x zlato pro Mariku Davidovou

   V sobotu 17. 10. 2015 se v Opavě uskutečnil turnaj GPC dospělých. Klimkovice na tomto turnaji reprezentovali: Filip Budzel, Jiří Halfar ml., Marek Socha, Tomáš Twardzik, Jakub Láznička a Marika Davidová.
   A právě posledně jmenovaná hráčka výsledkově zastínila své oddílové kolegy. Marika jako jediná na turnaji neokusila hořkost porážky a domů si přivezlatři první místa. Tím také získala maximální počet bodů do žebříčku GP. Na stupně vítězů to z klimkovických ještě „dotáhl“ Jiří Halfar ml., který s Michaelou Moravcovou (Opava) vybojoval druhé místo v singlu. Medailistům gratulujeme k dosaženým výsledkům.

 Výsledky turnaje


13.10.2015

21. Slovenia Junior 2015 a 21.TEM Youth International 2015

   Čtveřice našich hráčů vyrazí následující víkend na tradiční turnaj ve slovinské Mirně. Jan Somerlík, Dominika Budzelová a Tereza Švábíková budou bojovat v juniorském turnaji 21. Slovenia Junior 2015. Lucka Metzová poměří své síly na turnaji 21.TEM Youth International 2015.

   Nejtěžší los v juniorském turnaji „vyfasovala“ Dominika Budzelová, která v singlu hned v prvním kole vyzve turnajovou jedničku z Turecka Kader İNAL [1]. A navíc v mixu spolu s Honzou Somerlíkem narazí na nevyzpytatelný turecký pár Kubilay SADI, Yaren DOLCU. Honza Somerlík také započne singlový turnaj proti tureckým šavlím a v deblu spolu s Michalem Hubáčkem vyzvou srbský pár Andrija DODER, Mateja MANIC . Relativně poklidný začátek turnaje čeká na singlovou nasazenou pětku Terezu Švábíkovou a párovou trojku Terezu Švábíkovou, Michaelu Fuschsovou. Holky jsou již ve druhém kole a čekají na své soupeřky z kola prvního.

   V mládežnickém turnaji máme jedinou zástupkyni Lucii Metzovou. Ta turnaj rozehraje v kategorii U13 ve skupině H. V cestě za postupem ze skupiny ji stojí Chorvatka, Slovinka a Rakušanka. V deblu spolu s orlovskou spoluhráčkou Tallulah Van Coppenolle jako druhý nasazený pár narazí ve druhém kole na Slovinky Nina Mali, Manca Zupančič.  Držíme všem palce.


 


11.10.2015

Výborný vstup do l. CL smíšených družstev dospělých

  Úspěšný vstup se včera podařil našemu dospělému týmu, který vstoupil do soutěže l. celostátní ligy smíšených družstev dospělých - skupina východ dvěma vítězstvími.
   Na úvod turnaje jsme si poradili s krajským rivalem TJ Orlová – Lutyně 7:1, když jediný bod jsme soupeři „pustili“ jen v mixu. V druhém kole jsme svedli o něco vyrovnanější boj s brněnským týmem BADMINTON FSpS MU „B“. Výsledek 6:2 v náš prospěch zcela nevypovídá o vyrovnanosti tohoto klání. Hned tři zápasy se rozhodovaly v dramatických třetích setech. Vše jsem, ale nakonec úspěšně zvládli a výborně vykročili do soutěže.

Tabulka po prvním kole

 Vítězný tým

 


8.10.2015

Víkend plný badmintonu

  Týden vstoupil do své druhé poloviny a mnozí se ptáte co s přicházejícím víkendem. Tuto otázku si nemusí pokládat hráči a fanoušci našeho oddílu.
   To nejdůležitější se asi odehraje v nedalekém Pustějově, kde se v sobotu odehraje 1. kolo l. celostátní ligy smíšených družstev dospělých – skupina východ. Přijďte od 10 hod. povzbudit naše hráče do bojů o baráž do první ligy.
   Také v sobotu, ale o kousek dále v Kopřivnici bude rozehráno 1. kolo 2. ligy SmBaS družstev dospělých. V této soutěži se představí hned dvě klimkovická družstva (B a C).
   Další početná skupina mladých nadějí odjede již v pátek do Plzně. Tady se o víkendu představí na Otevřeném přeboru ČOS v kateg.U13 a U15 kat. GPC. Budeme jim držet palce.
   Poslední skupinka ve složení Růžičková, Metzová a Slíva D. odjíždí v pátek do Nymburka na třídenní soustředění Talent teamu U13 pod vedením reprezentačních trenérů (Jacek Niedzwiedzki, Jan Segeč a Tomáš Krajča).


8.10.2015

Memoriał Mariana Krasowskiego, Polsko - 3.místo pro Štěpána Kozelského

   V soboru 3.10. se vydali opět po týdnu do Polska naši nejmladší hráči ve složení Kunátová Veronika, Hývnarová Veronika, Petruška Ondřej, Kozelský Štěpán a Oswald Michal na turnaj U11 (III memoriál Mariana Krasowskiego), tentokrát trochu dále a to do Komprachcice. Dopravu zajistil velkým autem p. Kunát (velké díky) a asi největší radost z toho měly děti, které byly všechny pohromadě. Pak ještě děkujeme Kamilu Petruškovi za organizaci a vedení dětí.

   Jako vždy se hrálo systémem základních skupin po třech (výjimečně po čtyřech) s postupem prvních dvou do vyřazovacího pavouku. Do vyřazovacích bojů se ze skupiny podařilo postoupit z prvního místa Ondrovi a Štěpánovi a Veronice Kunátové z druhého místa. Veronika prohrála hned v úvodním zápase pavouka. Ondra první kolo vyhrál a ve čtvrtfinále prohrál po pěkném výkonu 1:2 a obsadil 5 místo. Nejlépe si vedl Štěpán, který po vybojované výhřev v první kole 2:1 a výhřev 2:0 ve čtvrtfinále došel až do semifinále, kde prohrál 0:2, jako před týdnem se stejným hráčem, což znamenalo pěkné 3 místo. Gratulujeme.

Výsledky turnaje
 


6.10.2015

GPC U13, Podolí u Brna - zlatý debl Filipa Häringa

   Na otevřeném GPC U13 v Podolí u Brna vyrazil z Klimkovic jako jediný Filip Häring. Ve dvouhře se po kvalitním a bojovném výkonu probojoval do čtvrtfinále, kde nestačil na Drkoše (svůj podíl na tom mělo i to, že odehrál dva zápasy po sobě bez oddechu). Do čtyřhry pak nastoupil s Vojtou Pořízem (Start Jihlava), se kterým hrál už minulý týden v Pardubicích. I když spolu hráli teprve podruhé, oba kluci vytvořili překvapivě sehraný tým.  A tentokrát dokráčeli rozhodným a soustředěným výkonem přes semifinále, ve kterém porazili Matulu s Kopřivou 2:1, až do finále, kde porazili pár Rzemplinsky / Míra 2:0 a zaslouženě brali zlato.

   PS: ten výlet do Podolí si vymohl Filip, protože si s Vojtou v Pardubicích docela rozuměli a chtěli to spolu zkusit znovu. A musím říct, že Filip ze sebe dal opravdu všechno - já jsem ho doposud takhle hrát neviděl, ta 4hra byla parádní, rozhodně se tam jenom nevezl :)

 

4.10.2015

Adria Youth International 2015 - 11 medailí pro naší výpravu !!

   Připravujeme aktualizaci.

   V sobotní části turnaje jsme si vybojovali dvě účasti ve finále. David Slíva s Marií Růžičkovou vyzvou srbský pár Mihajlo Tomić [4], Sara Lončar a deblový pár Marie Růžíčková, Lucie Metzová změří síly s český pár Markéta Kohoutová, Kristina Kozempelová.

   Sedm statečných zdárně dorazilo do chorvatského města Opatie, kde se koná Adria Youth International 2015. Marie Růžičková, Lucie Metzová, Kateřina Osladilová, Barča Helešicová, Jan Slíva, David Slíva a opavský Adam Chalupa hlásí připravenost porvat se o výsledek a potrápit všechny soupeře.

   Zítra nás čekají boje v singlových skupinách a rozehrání vyřazovací části v deblových disciplínách. Držte nám palce a my se budete snažit náš oddíl co nejlépe reprezentovat. Naše úspěchy či porážky můžete sledovat na těchto www stránkách.

   První turnajový den v Opatiji byl především ve znamení bojů v singlových skupinách. Každá skupina je tvořena ze tří až čtyř hráčů. Postup do vyřazovací části finálové skupiny má jistý jen výherce skupiny. Na tuto metu prozatím dosáhl jen David Slíva, který ve své skupině nezaváhal a bez ztráty setu se může těšit na boj o semifinále. Své skupiny má ještě dohrány Jan Slíva (3. příčka) a Adam Chalupa z Opavy (2). Dívčí část skupiny čeká ještě dnes poslední boje. Skupinu mají dobře rozehranou Marie Růžičková, Lucie Metzová a Kačka Osladilová. Ani jedna ještě neprohrála a májí šanci skupinu vyhrát. Barča Helešicová má na kontě jednu výhru a jednu porážku a vzhledem k výsledkům ve skupině dnes bude bojovat o 2-3.místo. Zdravíme z upršeného Chorvatska.

 

Barbora Helešicová


4.10.2015

Valamar Junior Open 2015 - vezeme 2x bronz

   Dva české páry se probojovaly do nedělních finálových bojů. Klimkovická spokojenost vyplývá ze skutečnosti, že tři ze čtyř hráčů v semifinále jsou naši borci. V boji o finálovou účast vyzve pár Tereza Švábíková, Dominika Budzelová nasazené turkyně Kader İNAL [1], Fatma Nur YAVUZ a pár Jan Somerlík, Petr Beran třetí nasazený slovinský pár Martin CERKOVNIK [3], Urban HERMAN.

   Zdá se, že Chorvatsko je tento víkend v obležení klimkovických hráčů. Kromě mladých nadějí, kteří bojují v Opatiji o své první zahraniční zkušenosti, tak juniorská enkláva ve složení Jan Somerlík, Dominika Budzelová a Tereza Švábíková měří svůj badmintonový um v dalekém Dubrovníku. Své zápasy rozehráli již v pátek 3. 10. 2015. Sledujte aktuálně na tournamentu.

 

 


30.9.2015

GP „B“ U13 Pardubice – skvělé vystoupení klimkovických hráčů

   Na turnaji v Pardubicích, které pořádaly turnaj kat. GPB U13 zanechala klimkovická výprava velmi dobrý dojem. V pátek 25. 9. 2015 je vypravili do města perníků „klimkovičáci“ David Slíva, Filip Häring, Marie Růžičková, Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Kateřina Osladilová a Marta Larischová. V penzionu Na Krétě nás přivítalo nejen ubytování, ale také řízkové hody za příznivou cenu.

   Za úspěšný vstup do turnaje můžeme považovat fakt, že v kategorii mixů se pět párů s klimkovickými jmény probojovali až to 3. kola této kategorie. Páry Slíva-Růžičková,  Häring-Dejlová, Petrušková-Chalupa (pema Opava), Metzová-Kopřiva (Rožnov) a Osladilová-Grohman (Č.Těšín). Prvně jmenovaný pár Slíva-Růžičková si v sobotním podvečeru zajistili výhrou nad párem Vratislav Erhart [5/8], Soňa Hořínková 21-13, 9-21, 21-18 možnost bojovat v nedělním finále. Ve finále nastoupili proti páru Adam Ehm [2], Kateřina Valentová. Ve výborném finálovém souboji bohužel s tímto párem prohráli těsně 19-21, 17-21.

   Singlová část turnaje přinesla také velmi kvalitní výkony našich hráčů a hráček. Nejlépe se vedla Maruška Růžičková, která ani jednou neklopýtla a svou kategorii vyhrála. Bronzové příčky si ještě vybojovali Klára Petrušková a David Slíva. Své (dovoluji si říci) životní výkony předvedli Veronika Dejlová a Filip Häring.

      V deblových soutěžích naše ambice, mířili také vysoko. Hodně jsme spoléhali na nasazený pár Růžičková, Petrušková (1). Ten v druhém kole vyřadil oddílové kolegyně Metzová, Dejlová a neohroženě kráčel do nedělního finále. Stejně úspěšně se vedlo také chlapecké dvojici Slíva, Chalupa, která taktéž s přehledem postoupila do nedělního finále. Náš mladý pár Osladilová, Larischová srdnatě bojoval o svůj první deblový postup do druhého kola v soutěžním turnaji. Chybělo pár výměn, aby se jim to podařilo. Druhý chlapecký pár Häring, Poříz (Start Jihlava) nechtěl bojovností za ostatními zaostat. V prvním kole přehráli Lanškrounsko-Radotínský pár 2:0, ale druhé kolo však vylo již nad jejich síly.

   Suma sumárum naši mladí z Pardubic dovezli 8 medailí. Dvě zlaté, čtyři stříbrné, dvě bronzové jsou dobrým vstupem do této divně zkrácené sezóny. Hráčům gratulujeme k dosaženým výsledkům a všem děkujeme za předvedený výkon.

Klimkovický team 

Mája Růžičková - královna singlu

David Slíva - 1, 2 a 3 místo

Výsledky turnaje


29.9.2015

Turnaj Boreček 9 – 2x stříbro pro kat. U11

   V sobotu 26. 9. 2015 se konal v Opavě tradiční turnaj Boreček. Klimkovické barvy na tomto turnaji hájili hráči Štěpán  Kozelský, Filip Januška, Jaromír Kostka, Barbora Helešicová, Veronika Kunátová, Veronika Hývnarová a Ema Dvorníková. Nejlepšího výsledků dosáhli v této skupině mazáci Štěpán Kozelský a Bára Helešicová, kteří vybojovali stříbrné medaile. Všem hráčům za předvedený výkon gratulujeme.

Výsledky turnaje

 2. místo U11 - Štěpán Kozelský

2. místo U11 - Barbora Helešicová


23.9.2015

FZ Forza Prague Badminton Open 2015

   Ve středu 23. 9. 2015 začal v Praze badmintonový turnaj Prague Badminton Open 2015. Vzhledem k tomu, že tento turnaj se koná jako olympijská kvalifikace na OH 2016 se na turnaji International Challenge s dotací 15.000 dolarů představí silná konkurence. Svou formu si přijeli otestovat také čtveřice klimkovických hráčů: Kateřina Tomalová, Dominika Budzelová, Filip Budzel a Jan Somerlík.

 

 

 


Kateřina Tomalová vyhrála svou singlovou kval. skupinu a postoupila do hlavní soutěže


22.9.2015

GP“B U19“ Podolí u Brna – jedna zlatá a tři bronzové

   Z našich hráčů si na sobotní turnaj GPB U19, dovezli nejlepší formu Michal Vašátko a Marika Davidová. Michal spolu s Vojtou Lapáčkem nepoznali chuť deblové prohry a zaslouženě brali zlatou medaili. Také zbylé párové disciplíny těchto dvou našich hráčů znamenaly umístění na stupních vítězů. Jak mixový pár Michal, Marika, tak deblový pár Marika, Anička Škarková se probojovaly až do semifinále a braly body za dělené třetí místo.

   Mohlo by se zdát, že zbylí naši hráči jen paběrkovali a jeli do Brna jen do počtu. Tak to rozhodně nebylo. Honza, Kuba, Ondra, Marek a Martina jeli sice na zkušenou, ale výsledek je povzbudivý. Na své soupeře převážně herně nestačili, ale bojovností a nasazením své přemožitele potrápili. Jakub Láznička v prvním kole vybojoval vítězství nad brněnským Čerbákem v poměru 21-12, 1-21, 21-15 a v druhém kole potrápil nasazenou devítku Víta Kalinu (R.n.K.) 18, 17. Jan Slíva v prvním kole oplatil Wallerovi (Astra) porážku z Plzně v poměru 21-18, 19-21, 21-16 . Marek Socha hrál vyrovnaný zápas s Jiřím Králem (Most) 22-20, 6-21, 15-21. Na los si může stěžovat Ondřej Závodný, který ve svém prvním zápase vyzval na souboj nasazenou jedničku Jindřicha Kukače 11, 7 a také Martina Unucková, které nestačila na Terezu Typltovou 8,9.

 

 

Výsledky turnaje


22.9.2015

1. kolo Oblastní přebor smíšených žákovských družstev 2015

   V sobotu 19. Září byl rozehrán Oblastní přebor smíšených žákovských družstev 2015 severomoravského kraje. Klimkovice jako již tradičně postavily do soutěže dvě družstva.

   Od družstva Klimkovice „A“, které hrálo ve složení Adéla Závodná, Klára Petrušková, Marie Růžičková, Matěj Kozelský, David Slíva, Tomáš Černík a Jáchym Blaha se očekává, že bude šlapat na paty silným týmům Orlové a Opavy.

   To družstvo Klimkovice „B“ je složeno z mladých klimkovických talentů, kteří především přijeli sbírat turnajové a herní zkušenosti. V sobotu hrálo ve složení Veronika Dejlová, Marta Larischová, Veronika Dubská, Kateřina Brandlová, Lukáš Metz, Jan Karkoška, Ondřej Besta a Filip Häring,

Jak to dopadlo?

   A tým pod vedením statného ošetřovatele Honzy Somerlíka byl hned v prvním kole blízko vítězství nad silným Týmem TJ Orlová Lutyně.  Základ případného úspěchu dali svým vítězstvím David Slíva, který porazil Lukáše Franka 2x 21:19 a Mája Růžičková. Ta na kurtu "smetla" Lucii Donovou 13:21, 7:21. Bohužel oba papírově silnější klimkovické debly nedokázali přetavit své třísetové zápasy do úspěšného konce. Orlová tak vyhrála 2:5. V dalších zápasech ale již naše družstvo dominovalo. Klimkovice – Přerov 6:1, Klimkovice A – Klimkovice B 7:0 a Klimkovice – Rožnov p. R. 6:1.

   B tým všechny své zápasy prohrál, ale jak je řečeno o odstavec výše, tady to je o nasátí turnajové atmosféry. Přesto musíme pochválit především turnajové novicky Martu, Veroniku a Katku, které v nerovných bojích s ostřílenými protihráči bojovali o každý bodík a nechali na kurtu vše co v nich je. Tady musím ještě pochválit naší nasazenou jedničku Verču Dejlovou. Ta jako jediná odehrála maximální počet zápasů (10) a to převážně proti jedničkám soupeře.


16.9.2015

Třikrát zlato pro Lucku Metzovou na GP-C U13 v Rychnově

   V sobotu 19.9.2015 se ve Sportovní hale Romana Šebrleho v Rychnově nad Kněžnou uskutečnil otevřený turnaj GP-C U13, kterého se zúčastnila klimkovická Lucie Metzová.
   Největší boj se odehrál ve smíšené čtyřhře, kterou Lucka odehrála s malým, ale velmi šikovným Pavlem Maňáskem (Rychnov n.K.). Proti favorizovanému páru Ondřej Kalina (4. na žebříčku, Dobruška) - Justýna Muchová  (32., Rychnov n.K.) vybojovali ve finále těsnou třísetovou výhru. Do finále dvouhry dokráčely bez nejmenších problémů dvě nejvýše nasazené hráčky – Martina Ševčíková (12., Hustopeče) a Lucka (14.). Ve finálovém souboji si Lucka vždy v obou setech vybojovala malý náskok, který bezpečně udržela až do koncovek.  A o vítězkách čtyřhry asi nebylo od počátku pochyb, neboť Lucka vytvořila pár se svou největší singlovou rivalkou Martinou Ševčíkovou a předpoklady bez nejmenších problémů potvrdily.

 3x zlatá Lucka Metzová

Výsledky turnaje


16.9.2015

Kłodnica Cup 2015, Polsko

   V sobotu 19. 9. 2015 odjíždí početná klimkovická družina na mezinárodní turnaj   Kłodnica Cup, který se koná v polském městě Kędzierzyn-Koźle.    

   Pod trenérským vedením Jiřího Halfara se na turnaji představí: Martin Kraus, Ondřej Petruška, Michal Oswald, Filip Januška, Štěpán Kozelský, Jaromír Kostka, Veronika Kunátová, Barbora Helešicová, Kateřina Osladilová a Veronika Hývnarová.

   Pro některé mladé hráče je tento turnaj prvním badmintonovým vystoupením. Prvně okusí turnajovou atmosféru a pocity, které prožívají Lin Dan, Lee Chong Wei, Tereza Švábiková, Jan Somerlík a další. Všem přejeme dobrý los, pevné nervy a dobrou hru.

 

 


16.9.2015

GPB U19 Podolí u Brna 2015

   V sobotu 19. 9. 2015 proběhne v Brně – Podolí turnaj GP“B“ kategorie U19. Je potěšitelné, že všichni přihlášení „klimkovičáci“ byli do turnaje nominováni. A tak v sobotu pod vedením trenéra Jiřího Vašátka vyběhnout na kurt v tomto složení:

   Singl: Michal Vašátko, Marek Socha, Jan Slíva, Tomáš Twardzik, Ondřej Závodný, Jakub Láznička, Marika Davidová, Martina Unucková
   Debl: Michal Vašátko-Vojtěch Lapáček (TJ Sokol Č. Budějovice), Jan Slíva-Tomáš Twardzik, Marek Socha-Ondřej Závodný, Jakub Láznička-Tomáš Strnad (Badminton Rychnov n.Kněžnou), Marika Davidová-Anna Škarková (BK Kopřivnice), Martina Unucková-Tereza Chumchalová (Omega Olomouc)
   Mix: Michal Vašátko-Marika Davidová, Jan Slíva-Lenka Přikrylová (SK Podolí), Ondřej Závodný-Martina Unucková, Marek Socha-Tereza Chumchalová (Omega Olomouc)

 

 


14.9.2015

Varcolor Polish International 2015

   Kateřina Tomalová, Tereza Švábíková, Dominika Budzelová, Filip Budzela Jan Somerlík se zúčastní turnaje Varcolor Polish International 2015, který proběhne v čase od 17. - 20. 9. 2015 v polské Bieruni. Cestu českých hráčů můžete sledovat na:

 

 

 


12.9.2015

Otevřený turnaj v Benátkách pro kategorie U 9,U11 - bronz pro Katku a Štěpána

   Pod vedením aktivních rodičů (Kozelský + Osladil) se dva naši mladí hráči, Kateřina Osladilová a Štěpán Kozelský zúčastnili otevřeného turnaj U11 (GPE50)Benátkách nad Jizerou. Na turnaji byla silná konkurence, mimo domácí hráče, také např. hráči z Mostu, Liberce, Prahy, Aše, Rychnova a dalších měst. Jak jsme se dívali na jejich rozehrávání, tak jsme říkali „asi pojedeme brzo domů“.

   Dívky hrály v sedmi skupinách po třech, kdy první dvě ve skupině postupovaly do vyřazovacího pavouka. Kluci hráli ve čtyřech skupinách po pěti a také první dva postupovali ze skupiny do vyřazovacího pavouka. Katka měla skupinu trochu lehčí (byla nasazená) a s přehledem ji vyhrála. To Štěpán to měl o poznání těžší. Po pomalejším rozjezdu si dobrým bojovným výkonem v závěru skupiny zajistil druhé postupové místo ve skupině. Ve vyřazovacích bojích oba naši malí borci po dobrých výkonech došli až do semifinále, kde už nestačili na své soupeře. To ještě, ale nebyl konec. Oba čekal boj o konečné 3 nebo 4 místo. Tento rozhodující zápas zvládli a získali oba BRONZ, tedy 3. místo.

 3. místo: Štěpán Kozelský, Kateřina Osladilová

 

Výsledky turnaje


4.9.2015

Czech Sokol Cup - Plzeň - Stříbro pro Matěje Kozelského, bronz v družstvech

   Páteční turnajový den v Plzni byl ve znamení 4her. Klimkovické páry vypadaly následovně: U15 Klára Petrušková Adéla Závodná, Marie RůžičkováLucie Metzová, David SlívaMatěj Kozelský, Tomáš ČerníkJáchym Blaha, U17 Jan SlívaOndřej Závodný, Lukáš MetzTomáš Panocha.

   První částí turnaje byly boje ve skupinách. Nejlépe si vedli Klára s Adélou a David s Matějem. Obě tyto dvojice okusily ve skupině jedinou porážku a postupovaly z druhého místa do vyřazovacích bojů. Tam bohužel narazily na soupeře, který byl nad jejich síly. Ale jelikož z dívčích skupin postupovaly první dva páry (z chlapecké 4 páry), znamenalo to pro Kláru s Adélou jistotu 3. místa. Z chlapecké části ještě do vyřazovacích bojů postoupil pár Tomáš, Jáchym. Ani těm se proti silnému soupeři nepodařilo vyniknout. Nejblíže k postupu měl David s Matějem, kteří prohráli těsně 20:22 a 19:21 (vedli 16:9). I přesto naše družstvo ve složení Matěj Kozelský, David Slíva, Klára Petrušková a Adéla Závodná vybojovalo konečné 3. místo.

   Sobotní a nedělní část turnaje byla vyhrazena singlovým disciplínám. Nejprve se hrálo v základních skupinách. Tady si nejlépe vedli naši mladí kluci Matěj Kozelský a David Slíva. Ti své základní skupiny vyhráli a jako vítězové se těšili na příznivější los. Z druhých míst pak postup vybojovali Marie Růžičková, Lucie Metzová, Tomáš Černík, Ondřej Závodný a Jan Slíva. Ze skupin tak nepostoupili jen Martina Unucková, Klára Petrušková, Adéla Závodná, Lukáš Metz a Jáchym Blaha. Los prvního kola byl nejshovívavější k Matějovi, který měl přijatelného soupeře Jana Volčeka (170) 21:17, 21:7. Ostatní naši hráči měli velmi těžký los. Tomáš Černík narazil na Štěpána Tichého (11) 18:21, 15:21, Maruška na Lucii Krpatovou (3) 12:21, 16:21, Lucka na Lenku Kmoníčkovou (25) 12:21, 16:21, Ondra na Jána Viktoru (17) 10:21, 15:21 a Honza na Kristiána Leciana (11) 11:21, 17:21. Jako druhý postupující do druhého kola byl David Slíva. Ten se nezalekl tabulkového umístění Víta Kulíška (49), ba ani jeho výšky a výtečným výkonem, který u něj vidíme jen párkrát za sezónu, jej přehrál v poměru 25:23, 26:24. V druhém kole Matěj napodobil svého kamaráda a po velkém boji porazil Šimona Mráze (10) 14:21, 28:26, 21:16. To David již nezopakoval předešlý výkon a nestačil na Pavla Kokoře (15) 16:21, 10:21. Druhý den v semifinále Matěj převálcoval ještě spícího Štěpána Tichého 21:17, 21:10 a mohl se těšit na finálový souboj s Václavem Palánem (3). Po vyrovnaném začátku se projevila technická i fyzická převaha soupeře 13:21, 9:21.

 

 

Klimkovické družstvo na Sokol Cupu 2015

2. místo U15 - Matěj Kozelský


4.9.2015

Benátecký Pohár 2015 - Katka Tomalová 2x zlato !!!!

   O víkendu jsme mohli sledovat spanilou jízdu klimkovické hráčky Kateřiny Tomalové turnajem Benátecký pohár 2015. S přehledem vyhrála singlovou disciplínu a následně s Jaromírem Janáčkem dominovala mixu. Katka tak navázala na týden starý úspěch na mezinárodním turnaji Slovak Open 2015, kde vybojovala v singlu třetí místo.

   Kromě Katky se turnaje zúčastnila další pětice klimkovických hráčů: Filip Budzel, Jiří Halfar ml., Jan Somerlík, Dominika Budzelová a Tereza Švábíková. Na dohled semifinálových bojů se přiblížily jen páry Kateřina Tomalová - Tereza Švábíková, Jan Somerlík – Dominika Budzelová a v singlu Dominika Budzelová, která v boji o semifinále narazila na budoucí vítězku Katku Tomalovou 13:21, 18:21. Gratulujeme.

 


1.9.2015

Trénujeme !!

  Včera (1.9.2015) jsme započali tréninkovou přípravu na podzimní část sezóny. Až na přípravku byla hráčská účast vzorná - "vyprodáno".


 

31.8.2015

GPC kategorie U15 – druhé místo pro pár Kozelský, Wanke a třetí pro Růžičková, Závodná

   V neděli 30. 8. 2015 se konal otevřený turnaj GPU kat. U15, který pořádal oddíl TJ Montas Hradec Králové. Na turnaji se sešli všichni nejlepší hráči Pardubic a skoro všichni hráči domácího oddílu, což udělalo turnaj velice kvalitním. Klimkovice si přivezli trio hráčů (Adéla Závodná, Marie Růžičková, Matěj Kozelský) které bylo doplněno bojovným Karlem Wankem z Opavy.
    V mixu bylo maximum čtvrtfinále, tedy 5/8 místo. Matěj + Mája ve čtvrtfinále potrápili velice dobrým výkonem jedničky turnaje Krpatova + Janoušek, kdy jim vždy utekla koncovka setu.
   Ve 2hře bylo maximum také čtvrtfinále, když nejblíže měla k postupu po bojovném výkonu Adéla (prohra ve 3 setu 20:22, kdy druhý set vyhrála 27:25 což ji stálo hodně sil J). Matěj Kozelský potrápil druhého nasazeného Neškrabala, když vždy nestačil v koncovce setů.
   Ve 4hrách to bylo lepší, Adéla s Májou prohrály v semifinále a obsadily dělené 3 místo. Matěj s Karlem Wanke (Opava) se pro vynikající výkonu v semifinále proti nasazeným jedničkám Grund + Neškrabal (oplatili jim vyřazení ze dvouher) probojovali do finále výsledkem 2:1, kde už nezopakovali předešlý výkon a prohráli s druhým nasazeným párem Ehm + Janoušek 0:2. Gratulujeme.

 

 

Výsledky turnaje


30.8.2015

ILAVA OPEN 2015 - zlato pro Davida Slívu v U13

Poslední prázdninový víkend se konal tradiční badmintonový turnaj Ilava Open 2015. Letošní ročník turnaje byl velmi kvalitně obsazený.  Kromě domácích slovenských hráčů (od Košic k Dunaji) si přijeli pověřit kvalitu prázdninové přípravy hráči z Polska (Beruň, ….) a samozřejmě početná   skupina  českých hráčů (Benátky, Rychnov, Jehnice, Těšín, …). Klimkovické barvy zde reprezentovali:  Klára Petrušková, Lucie Metzová, Jan Slíva, Lukáš Metz a David Slíva.

   V sobotní části turnaje se odehrály kategorie U17 (Slíva J., Metz L.) a U13 (Petrušková K., Metzová L., Slíva D.). Nejlépe si vedl David Slíva, který svou kategorii U13 s přehledem vyhrál. Na nepopulární bramborovou medaili dosáhla Klára Petrušková. Ostatní naši hráči se srdnatě rvali s tropickými teplotami v hale, ale na své soupeře nestačili.

   V neděli se hráli kategorie U15 a U11. Nejmenší kategorii U11 jsme tentokrát neobsadili a tak pozornost byla upřena na U15ku ve které jsme měli čtveřici hráčů (Lukáš, Lucka, Klára a David). A tady se setkala velká konkurence. Hned deset hráčů bylo na svých národních žebříčcích do pátého místa. Nejlépe z našich si vedli David Slíva a Klára Petrušková. David ve třetím kole narazil na slovenskou trojku Žuravlov Erik a Klára na Žuzákovou Kateřinu. Oba odehráli více než dobrý zápas, ale na soupeře to nestačilo. V druhé porážce také společně dokráčeli do třetího kola. Lucka Metzová zvládla první kolo základní skupiny, aby v druhém kole „vyfásla“ slovenskou trojku Alexandru Remeňovou, které herně nestačila. V druhém kole prvně poražených Lucka sahala v obou setech po výhře nad Lídou Kusou, ale koncovky setu nezvládla. Lukáš Metz v nedělním turnaji nenavázal na sympatické vystoupení v kategorii U17 a oba zápasy prohrál.

 

 

Výsledky turnaje


30.8.2015

SLOVAK OPEN 2015 - třetí místo pro K. Tomalovou, výtečný výkon páru Budzel, Švábíková

   Již tento čtvrtek začíná první badmintonový turnaj pro dospělé pod názvem Slovak Open 2015, který se odehraje ve slovenském městě Trenčín. Na tento turnaj jsou přihlášení hráči z 32 zemí, kteří se „porvou“ o body do kvalifikace na OH 2016 v Riu.

   Z Klimkovic míří do Trenčína početná výprava hráčů, kteří si chtějí otestovat, jak jsou připraveni na další sezónu. Dominika Budzelová, Tereza Švábíková, Kateřina Tomalová, Filip Budzel a Jan Somerlík budou bojovat o své první letošní body.

 

 

 

 

Slovak Open 2015 


2.8.2015

Los mistrovství světa: Katka Tomalová se utká s Malajsií

   Ve dnech 10. – 16. 8. 2015 proběhne v indonéské Jakartě mistrovství světa v badmintonu. České barvy bude na tomto podniku hájit také klimkovická hráčka Kateřina Tomalová, která spolu s Šárkou Křížkovou narazí v deblu na malajsijský pár Amelia Alicia Anscelly, Fie Cho Soong.  Tento zápas Katka odehraje hned první den mistrovství 10.8.2015 . Jak jsou hráči s tímto losem spokojeni si můžete přečíst na stránkách ČBaS.Oficiální stránky ČBaS

 

28.7.2015

Zrušení kempu v Pustějově

   Oznamujeme, že badmintonový kemp Luďka Žídka se neuskuteční z důvodu nenaplnění dostatečného počtu účastníků.

   "Jsme si vědomi, že na nenaplnění počtu účastníků neseme převážnou část viny. O uspořádání kempu jsme rozhodli v době, kdy většina hráčů již měla svůj prázdninový program naplánovaný. Příští prázdniny se budeme snažit toto herní soustředění pro Vás připravit tak, abyste termín věděli v předstihu.
"

 

22.7.2015

ILAVA OPEN 2015

  První turnaj nadcházejícího ročníku proběhne tradičně ve slovenské Ilavě v termínu 29. – 30. 8. 2015. Viz. Propozice.

 

21.7.2015

Rozpis tréninků oddílu badmintonu v ZŠ a Sokolovně



21.7.2015

Souhrn medailí pro rok 2015 – MČR jednotlivců všech kategorií - Klimkovice vládnou českému badmintonu !!!

  

Přejít na starší příspěvky