Aktuality

Zrušení tréninku 6.12.2019

V pátek 6.12.2019 odpadají všechny tréninky v základní škole!!!

03.12.2019

Zrušení tréninku 28 - 30.10.2019

V termínu podzimních prázdnin odpadají všechny tréninky.

24.10.2019

Zrušení tréninku 20.9.2019

V pátek 20.9.2019 odpadají všechny tréninky v základní škole.

16.09.2019
zobrazit více aktualit

Historie - Ročník 2019


 

 

 

21.12.2019

Turnaj O pohár rytíře Vítka - 2x bronz pro Klimkovice

   Poslední letošní turnaj ze série "O pohár rytíře Vítka" na Rideře se uskutečnil těsně před Vánocemi, 21.12. 2019. Někdo už šel s předstihem lovit kapry, ale na Rideře bylo i těsně před adventem plno. Za Klimkovice vyrazili bojovat Filip Ivan (U9), Kuba Häring (U11) a Boris Vařák (U15). Hrálo se jako obvykle švýcarským systémem a to na 5 kol. Všichni tři si poslední turnaj užili: Filip Ivan i Kuba Häring obsadili bronzovou příčku. Jakub i přesto, že ne zcela férovým výrokem rozhodčího v zápase s Krejčiříkem v koncovce setu přišel o cenné body, nenechal se rozhodit a další set dotáhl do vítězného konce. Boris Vařák pak skončil na hezkém 5. místě. Shrnuto:příjemná vánoční nálada, bojovné výkony, hezký závěr roku. (D.H.)

 

19.12.2019

Tréninky na závěr roku

Dobrý den,

ve čtvrtek 19.12. proběhnou poslední tréninky badmintonu v letošním roce 2019. V pátek 20.12. trénink v ZŠ Klimkovice odpadá

Kolotoč tréninků se v novém roce roztočí od pondělí 6.1.2020.

Přeji všem hezké svátky a mnoho úspěchů v novém roce! 

S pozdravem.

Jiří Halfar ml.
předseda oddílů

 

18.12.2019

Katka Tomalová na turnaji K&D Graphics ICH v Orange

   Připravujeme...

 

  


15.12.2019

Dva klimkovičtí hráči v nominaci na mistrovství Evropy U15 ve Francii

   Připravujeme ....

 

17.12.2019

Trojnásobné zastoupení Klimkovic na MČR U19 v Orlové

   Dne 17. 12.  2019 se Adéla Závodná, Lucie Metzová a Klára Petrušková zúčastnily MČR U19 v Orlové – Lutyni.

   Lucka s Klárkou nastoupily ve všech disciplínách , zatímco Aďa pouze v deblu s Martinou Ševčíkovou, se kterou se probojovaly do druhého kola, kde bohužel prohrály s nasazenými dvojkami Terezou Kobylákovou a Radkou Šilhavou.

   Klárka v mixu s Martinem Slívou také prohráli v druhém kole po náročném třísetovém zápase. Ani v deblu Kláře s Valentýnou Sonkovou los nepřál a hned v druhém kole narazily na pozdější vítězky turnaje. V singlu ale Klárka podala dobrý výkon a po výhře s bývalou spoluhráčkou Marii Růžičkovou prošla do třetího kola, kde však nestačila na kvalitní pražskou hráčku Kateřinu Mikelovou.

   Lucka na tomto turnaji také neměla štěstí na los v mixu ani v deblu. V  singlu ale podala velmi dobrý výkon a probojovala se přes náročné soupeřky do třetího kola, kde bohužel po velmi vyrovnaném zápase prohrála s  Kateřinou Zuzákovou. (K.P.)

 

 

 


12.12.2019

Kvalifikační turnaj U19 v Olomouci

   V neděli 8.12.2019 se v Olomouci konal oblastní přebor kategorie U19. Z klimkovických hráčů se turnaje zúčastnili Ondřej Broda, Tomáš Černík, David Slíva, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Hana Koloničná, Marta Larishová a Adéla Závodná.

   Nejúspěšnější hráčkou ve smíšené čtyřhře byla Lucie Metzová, která se se svým partnerem Matějem Rzeplinským probojovala do finále kde porazila pár Jakub Štefek a Adéla Závodná 21:15 a 21:15.

Druhá Klimkovická finalistka v mixu, Adéla Závodná s Jakubem Štefkem prošli do finále bez stráty setu. Porazili páry Jan Bůček, Veronika Dejlová 21:8 a 21:15 a Patrik Míra a Agáta Bartnická 21:10 a 21:16. Dalším hráčem zastupující náš oddíl byl David Slíva, který se svou partnerkou Marií Růžičkovou v prvním kole porazili další klimkovický pár Tomáš Černík a Hana Koloničná a poté taky druhý nasazený pár Jakub Matula a Marie Studená. Poté však v semifinále podlehli páru Matěj Rzeplinský a Lucie Metzová.

     V další disciplíně dvouhře žen se vyznamenala hlavně Lucie Metzová, která podlehla az ve finále s Marií Růžičkovou.

     Ve dvouhře chlapců se žádný z našich hráčů neprobojoval přes první kolo. Ondřej Broda podlehl Dominiku Kopřivovi, David Slíva Adamu Breznenovi a Tomáš Černík podlehl pozdějšímu vítězi Martinu Slívovi.

     Ve čtyřhře žen o postup na mistrovství republiky bojovaly jen 4 páry. Nakonec zvítězil pár Lucie Metzová a Valérie Žurková, který porazil pár Veronika Dejlová a Barbora Vrbová.

     Poslední disciplínou byla čtyřhra mužů. Tady také klimkovičtí hráči neuspěli a nepostoupili přes první kola. (D.S.)

 

 


9.12.2019

Jediná Klimkovická hráčka na MČR U13 v Krumlově - Bára Holá

Dne 8. 12. 2019 se Bára Holá s Petrou Říhovskou po předchozí výhře V Orlové na OP zůčastnily MČR U13 v Českém Krumlově. Prvním kolem se probojovaly docela lehce, ale ve druhém kole narazily na favoritky Bursovou a Kalkušovou na které jm síly bohužel nestačily a prohrály 21:10 a 21:8.


 
 

9.12.2019

1.Liga 2. kolo - prohra a remíza v Brně

V sobotu 30. 11. se vydal do Brna náš osmičlenný klimkovický tým „B“ ve složení: Adam Horák, Jakub Horák, Jan Somerlík, Petr Tomala, Michal Vašátko, Zuzka Bláhová, Klárka Petrušková a Lucka Metzová.

V 1. utkání jsme poměřili své síly s BaC Kladno. V mužské dvouhře připsali body Jakub Horák a Petr Tomala, další bod získali Jan Somerlík spolu s Jakubem Horákem v deblu. To však na vítězství nestačilo, takže Kladno zvítězilo 5:3. Ovšem chybělo jen velmi málo a Klimkovice by se mohly pyšnit vítězstvím, přičemž v ženské dvouhře L. Metzová těsně nestačila na A. Niklas (24:26, 19:21) a v mixu J. Somerlík s K. Petruškovou podlehli po velkém boji Skrčenému s Erbanovou (21:23, 22:20, 12.21).

O něco lépe se nám dařilo ve 2. utkání, a to proti BK Králův Dvůr, kde se vydařil jak mix, ve kterém soupeře přehráli J. Somerlík a Z. Bláhová, singl (Horák J.), tak i v mužský debl - J. Somerlík s J. Horákem, ale také dvojice P. Tomala s A. Horákem, kteří si ve velmi těsném souboji nenechali ujít vítězství (19:21, 21:12, 21:19). Utkání tedy skončilo nerozhodně 4:4.

 

 


7.12.2019

GPC U17, Přerov

   V sobotu 7. prosince vyrazili Ondra Petruška, Martin Kraus, Marta Larischová a Michal Oswald na turnaj kategorie U17, který se konal v Přerově.

   V mixu hrála Marta s Michalem, kteří těsně nestačili na pár Václav Jedzok, Bára Hořanská. Ondra hrál s Veronikou Pawlikovou (TJ Slavoj Český Těšín) a také se jim nepodařilo vyhrát proti páru Pavel Jeništa, Kateřina Kniezková. Martin hrál s Karolínou Sedlákovou (TJ Sokol Židlochovice), a ti prohráli proti páru Josef Cirók, Tereza Ciróková. V singlu prohrál Ondra s Matyášem Cileckým, Martin prohrál s Honzou Frýdkem, Marta nestačila na Barču Kulhánkovou a Michal podlehl Honzovi Ovčačíkovi. V deblu hrála Marta s Kájou Sedlákovou (TJ Sokol Židlochovice), ale vyřadila je dvojice Pawliková, Kniezková. Michal hrál s Kubou Danysem (BO Chance), kteří nestačili na pár Jaroslav Havlíček, Tomáš Urbanec. Ondra, který hrál s Tomášem Dostálem (BK Kopřivnice) i Martin, který hrál s Karlem Šmehlíkem (Akademie Olomouc), obě dvojice vyřadil pár Jan Frýdek, Jan Ovčačík. Přestože někdy chybělo málo, bohužel se nikomu nepodařilo vyhrát zápas a postoupit do dalšího kola. (M.L.)

 


5.12.2019

GPC U17 - Ridera Ostrava

   Dne 1.10 se uskutečnil turnaj v Ostravě (Rideře). Z Klimkovických hráčů tam byly: Jan Láznička, Adam Pospíšek, Jaromír Kostka, Marek Waliszewski, Michal Oswald a Marta Larischová. Ve dvouhře si nejlépe vedli Honza, Marek a Michal. Honza prvně porazil Jakuba Danyse a pak prohrál s Tomášem Dostálem. Marek prvně vyhrál s Adamem Pospíškem a pak prohrál s Davidem Pešátem. A Michal prvně vyhrál s Vojtou Matušem a pak prohrál s Davidem Pešátem. Ostatní Klimkovičtí hráči vypadli v prvním kole ve dvouhře. Ve čtyřhrách se nikomu moc nedařilo. Adam s Honzou prohráli s Davidem Divišem a Tomášem Vrbkou v prvním kole. Také v prvním kole vypadli Michal s Jakubem Danysem proti Vojtovi Matušovi a Marku Waliszewskému, kteří pak prohráli s Tomášem Dostálem a Honzou Frýdkem. A Marta hrála s Kateřinou Kniezkovou kde vyhráli v pětičlenné skupince jeden zápas. (M.O.)

 


4.12.2019

Rozpis soutěží mládeže na rok 2020 zveřejněn

   Na webu ČBaS v sekci Předpisy byl zveřejněn Rozpis soutěží mládeže na rok 2020. Změny oproti předchozímu rozpisu jsou v dokumentu vyznačeny červeně. Tento dokument si můžete vyvolat a prostudovat kliknutím na ikonu STK ČBaS Informuje.

Extraliga 2. Kolo Klimkovice - Radotín Praha
(zápas: Rajarajan Karan Rajan - Jan Louda)

  Extraliga 2. Kolo Klimkovice - Radotín Praha
(zápas: Jakub Bitman - Ondřej Král)
  Extraliga 2. Kolo Klimkovice - Radotín Praha
(zápas: Bitman, Budzel - Mairs, Drančák)

 

 


 

2.12.2019

Přetěžký víkend extraligového týmu

   V sobotu 30.listopadu a v neděli 1.prosince se uskutečnilo druhé kolo české extraligy smíšených družstev, kde jsme se utkali s nejsilnějšími celky tohoto ročníku, a to s Benátkami nad Jizerou a Prahou Radotín. I přes ne moc příznivé výhledy jsme se za podpory diváků poprali o každý bod. Skóre 2x 2:6 vypadá poměrně jednoznačně, avšak pokud se podíváme na jednotlivé zápasy uvidíme, že zápasy to byly velmi vyrovnané. Musím ještě dodat, že proti našim hráčům se postavil například vynikající hráč, který porazil dvojnásobného vítěze olympiády nebo také mistr světa Thomas cupu (badmintonový Davis cup). Jsem stále optimistický a vidím, že výkonost všech hráčů roste. Věřím, že to potvrdíme také v dalším kole, kde se utkáme s týmem z Brna a Plzně. Děkuji všem sponzorům extraligy a divákům, kteří nám vždy udělají super atmosféru. (F.B.)

 

 


2.12.2019

2.kolo 2. a 3.ligy dospělých

   Spolu s první ligou a extraligou se v sobotu 30. 11. konalo v Kopřivnici také další kolo druhé ligy. Jednalo se o dohrávání základních skupin před vyřazovací částí soutěže. Družstvo ve složení Ondra Závodný, Honza Slíva, Marek Socha, Tomáš Černík, Verča Dejlová, Aďa Závodná a Hanka Otisková se vydalo vybojovat co nejlepší umístění ve skupině.

   V prvním zápase, kdy naši hráči nastoupili proti Badmintonu Ostrava (SC Fajne), jsme ztratili jen dva zápasy, když Honza a Tomáš nestačili na své soupeře v singlu. Zbytek utkání však vyzněl už jasně, a proto také očekávaný konečný stav 6:2 pro Klimkovice.

   Ve druhém zápase čelili hráči soupeři z Opavy. Cenné body se podařilo získat Adéle a Verči v obou ženských disciplínách, stejně jako v mixu s Ondrou. Ten navíc spolu s Honzou porazil své soupeře i v deblu, a tak jsme se dočkali smírného stavu 4:4.

   Tento výsledek znamená, že naše družstvo postupuje do vyřazovací části ze 4. místa ve skupině a utká se s vítězem skupiny „A“, tedy na postup útočící BK Kopřivnicí „A“. To však díky novému systému druhé ligy neznamená automaticky konec, v případě neúspěchu proti Kopřivnici bude moct naše družstvo stále usilovat o co nejlepší umístění ve druhé porážce. Další kolo druhé ligy proběhne 18. 1. 2019 v Olomouci. (J.S.)

 


2.12.2019

Dva klimkovičtí na Nation to Nation U15 2019

   Dva naší mladíci , Katka Osladilová a Honza Ptáček reprezentovali náš klub na mezinárodním turnaji v Maďarské Pecsi, kde byli součástí Talent Teamu.  Náš tým se připravuje na blížící se ME, které se koná začátkem února ve Francii a tak naši trenéři vzali potenciální hráče, kteří mají šanci se tohoto vrcholu jejich věkové kategorie zúčastnit, bohužel ostatní státy tento turnaj vzali jako rozlučku s touto věkovou kategorií a tak náš tým byl jednoznačně nejmladším. Ve skupině jsme hned na úvod narazili na Srbsko , prohra 4:5 hodně mrzela, protože rozhodla o tom, že nebudeme bojovat o stupně vítězů, škoda těsné prohry Kačky ve třetím setu 19:21.

   Klimkovičtí mladíci byli po celý turnaj nejvíce využívaní hráči, Honza v roli singlové jedničky a v mixu společně s Ivanou Treperovou, Kačka v roli singlové dvojky a v deblu společně s Bárou Bursovou. Druhý zápas pro nás bohužel nezačal šťastně , česká jednička Krulová se v prvním setu zranila a musela odjet domů, výhra 5:4 povzbudila, Honza uhrál 2 body, Kačka jeden ve dvouhře. Do sobotních zápasů oba dva Klimkovičtí hráči již nastupovali v rolích jedniček, na Maďarsko jsme bohužel nestačili, nicméně výkon Honzy proti Hotváthovi byl vynikající, Honzík i Kačka přispěli 2 body v párovkách. Švýcarsko jsme přejeli hladce 7:2, kde Honza i Kačka přispěli plným bodovým ziskem, večer nás čekalo Skotsko, hráči už pletli sotva nohama, ale výhra 5:4 nás posunula do boje o 5-6 místo, Honza plný počet bodů, Kačka přispěla jedním bodem. V neděli nás čekalo znovu Rumunsko, výhra 6:3 náš tým usadil na 5. Místě.

   Oběma hráčům děkujeme za vzornou reprezentaci našeho oddílu, protože naši hráči uhráli pro Talent Team 15 bodů. (R.O.)

 

 


1.12.2019

Nedělní boj druhého kola Extraligy smíšených družstev - potrápíme přažský Meteor?

   Také v neděli (dnes) má možnost ostravský fanoušek badmintonu shlédnout skvělý sportovní zážitek. Již od 13 hodin v hale Fajné vyzve domácí tým TJ Sokol Klimkovice bronzový tým z minulého roku Sokol Radotín Meteor Praha.

  Ostravo, zanech příprav na Vánoce a po nedělním obědě spěchéj do Fajné haly. Každý fanoušek v hale, který bude fandit našemu týmu má jedno pivko zdarma!!!


  

30.11.2019

Sobotní druhé kolo Extraligy smíšených družstev - dobrý výkon proti úřadujícímu mitru

   Připravujeme ...
 


 

29.11.2019

Dva klimkovičtí na Nation to Nation U15 2019

   Naši mladíci Kačka Osladilová a Honza Ptáček se od neděle připravovali v Nymburku s Talent Teamem na turnaj v Maďarsku, jehož hostitelem je město Pecs. Naši mladíci budou od pátečního rána v základní skupině postupně bojovat se Srbskem, Maďarskem, Rumunskem a Švýcarskem. Držme jim palce, protože tento turnaj bude rozhodovat o konečné nominaci na blížící se únorové ME ve Francii. Turnaj můžete sledovat na:


 

23.11.2019

MČR Družstev dorostu Brno 2019 - konec již po základní skupině

   Prodloužený víkend 22. – 23.11.2019 patřil turnaji Mistrovství České republiky družstev dorostu 2019. Tento turnaje se konal v brněnské X-Aréně. Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem 18 družstev. Náš tým ve složení Klára Petrušková, Lucie Metzová, Adéla Závodná, Veronika Dejlová, David Slíva, Ondřej Broda, Tomáš Černík a kopřivnický Martin Slíva byl nalosován do skupiny B spolu s týmy TJ Sokol Polabiny Pardubice a SK Prosek Praha. Tato skupina nebyla z nejlehčích, neboť pardubický tým obhajovat loňské vítězství a také letos patřil k favoritům turnaje. Při pravidle, že ze skupiny postupuje pouze vítěz plus nejlepší tým ze druhé skupiny byly šance nevelké.

   A Pardubice byl první tým, se kterým jsme ve skupině měli utkat. Složení hráčů jsme opírali o dívčí dvouhry a na překvapení v mixu a chlapeckém deblu. Hned první dva zápasy byly poměrně vyrovnané, ale oba bodově skončili u soupeře. Nejdříve Martin Slíva s Klárou Petruškovou těsně podlehli páru Ehm, Valentová, kdy ani jeden pár nepředvedl co v nich je. Stejný scénář se opakoval v mužském deblu. Po prvním prohraném setu převzal náš pár Martin a David Slívů aktivitu a po zbylé dva sety byly lepším párem. Bohužel nezvládnutý vyrovnaný závěr pomohl páru Ehm, Janoušek k druhému bodu soupeře. V singlu neměla větší práci se soupeřkou Klára Petrušková, která bez problému přehrála Anetu Vašíčkovou na dva sety. To ale bylo bodově pro Klimkovice vše. Zbylé singlové zápasy byly již plně v režii soupeře. Tady musíme vyzvednout sympatický výkon Ondry Brody, v utkání s Markem Aubusem předvedl velmi slušný výkon. Vše zakončila dívčí čtyřhra, kde Veronika Dejlová s Adélou Závodnou nestačily na pár Krpatová, Valentová. Celkový stav utkání 1:6 pro Pardubice nám dával malou šanci, poprat se o postup do osmifinále.

   Druhé páteční kolo proti SK Prosek Praha byl úplně v jiném gardu. Vše spustil mixový zápas mezi páry Slíva D., Metzová a Palán, Treperová. První dva sety skončily stejným poměrem 21:15 vždy pro jiný pár. V třetím setu jsme zažili nebývalý obrat našeho páru, který prohrával 12:18. Disciplinovaným výkonem set dotlačili set do vítězného konce 21:19. A na této vítězné vlně pokračovali i ostatní naši hráči: chlapecký debl Slívů proti páru Šulc, Schumpeter. Klára Petrušková versus Veronika Tvrdíková, respektive Petrušková, Závodná proti Stará, Tvrdíková, Martin Slíva proti Adamovi Šulcovi a Lucie Metzová proti Karolíně Machtmanové. Jediný, kdo okusil porážku byl Ondřej Broda, který měl před sebou těžkého soupeře, Václava Palána. Tentokráte jednoznačný výsledek 6:1 pro Klimkovice k postupu přesto nestačil.

   Neodjížděli jsme do Brna jako favorité, ale po očku jsme koukali po postupu z druhého místa. Bohužel se to nepovedlo. Zápasově jsme rozhodně nezklamali. Možná ale, kdyby do Brna přijel z Klimkovic sehraný tým, tak to mohlo být ještě lepší. Tak jsme do Brna dojeli ne jako tým, ale jako osm individualistů, kteří se většinou viděli až na brněnském kurtu. A když tým, tak kterému rozhodně chyběl týmový duch. Nikdo nebyl schopen vzít na sebe tu zodpovědnost a burcovat tým. Už samotný předzápasový „ne“pokřik leccos naznačoval. To je asi to jediné zklamání z tohoto turnaje. (R.S.)
 


 


5.11.2019

18. ročník mezinárodního KP ČOS a Vánočního turnaje

Propozice turnaje U13, U15, U17Propozice turnaje U11

 


 


12.11.2019

Czech Junior v Orlové s klimkovickou účastí

   Dva klimkovičtí hráči se představí na mezinárodním turnaji Czech Junior v Orlové. Něžné pohlaví bude zastupovat Klára Petrušková a téměř mužskou část pak David Slíva.

   Klára Petrušková vyzve své soupeře na dvou frontách. V mixu spolu s Jakubem Divišem vyzvou chorvatský pár Vito BUCHBERGER, Ira MISIR a v singlu se utká s Rakušankou Emily WU.

   David Slíva spolu s Matějem Rzeplinským poměří síly s  polským párem Lukasz CIMOSZ, Patryk KORDEK. Podle posledních zpráv by se měl také představit singlové části. Zatím figuruje na reserve listu.

 


12.11.2019

Víkend ve znamení turnajů kat.U11

   V sobotu 9.11.2019 jsme se účastnili turnaje U11 ve Vendryni, kde jsme byli v sestavě Barča Hanáčková, Klárka Ďurišová, Naty Kostková a Jonáš Dočkal. Všichni naši hráči statečně bojovali až dokonce a na kurtu nechali opravdu všechno. Mezi dívkami Barča obsadila krásné sedmé místo, Klárka osmé místo a Naty desáté místo z celkových dvanácti dívek. Jonáš mezi chlapci i přes pěkný výkon po dvou výhrách a dvou remízami obsadil šesté místo. Na každého účastníka turnaje čekala na památku krásná medaile.

A pak, že jen badmintonem se na turnajích žije!!!

   V neděli 10.11.2019 jsme po chvilce odpočinku naplno vlétli do dalšího turnaje U11 Karvinského Ťampaly v rozšířené sestavě. Sobotní sestavu dívek Barču, Klárku a Naty doplnila Hana Janásková. Mezi chlapci Jonáše doplnil Arnošt Mazánek a Jirka Hudec. Všichni opět statečně bojovali. Nejlepší umístění z celé výpravy a sice čtvrté místo vybojoval Jonáš Dočkal. Pro všechny to byla pěkná zkušenost a motivace do dalšího tréninku.

 


11.11.2019

GPB Hradecký Lev 2019

   V pátek 8. 11. se trojice klimkovických hráčů (Kateřina Frischová, Bc. Zuzana Bláhová a Michal Vašátko) vydali do Hradce Králové na Hradeckého lva, (organizátory několikrát zdůrazněný) druhý. nejstarší badmintonový turnaj v České republice. Cesta díky kvalitní muzice a na místě improvizované hře příjemná, ubytování i přes mizející povlak na polštář ucházející, večerní program navzdory arogantnímu číšníkovi příjemný. Bohužel, badmintonové výkony už tak pozitivní nebyly. Ze 7 zápasů pouze 1 skončil vítězstvím našich (mix Zuzky a Michala), což rozhodně nebyl výsledek, ve který bychom doufali. Přesto stojí za zmínku alespoň debl Zuzky s Karolínou Trnkalovou z Přerova proti dvojici Hořínková – Valentová, které minulý týden vyhrály námi pořádané mistrovství do 17 let. Přestože zápas skončil 1:2 na sety, Zuzka s Kájou potvrdily, že ještě nepatří do starého železa a na kurtu dokážou provětrat i mladší reprezentantky. (M.V.)



11.11.2019

Bronz pro Kateřinu Tomalovou na Kazakhstan International Series 2019


 


8.11.2019

Slovak Youth International U15 2019

  


7.11.2019

GPC U15 v Olomouci - tři medailové umístění klimkovických hráčů!!!

   Dne 2.11. proběhl turnaj v Olomouci. Turnaj byl zahájen chvíli po deváté čtyřhrami chlapců a později čtyřhrami dívek. Debly se hrály na jeden zápas, takže prohra znamená vyřazení. Později se začaly hrát dvouhry. Opět začínali chlapci a dívky nastoupily později. Singly se hrály v sedmi skupinách Aaž F a po jejich ukončení se ještě dohrávaly některé čtyřhry. Turnaj skončil kolem sedmé hodiny večerní. Z našeho klubu se na třetím místě v singlu i deblu umístil Vít Osvald a první místo ve čtyřhře obsadila Bára Holá.

 


5.11.2019

1.kolo 2. a 3.ligy dospělých

  V sobotu 26. 10. 2019 se družstvo TJ Sokol Klimkovice C zúčastnilo 2. ligy SmBaS družstev dospělých, které se konalo v Kopřivnici. Náš tým vyrazil ve složení Marek Socha, Jan Slíva, Ondřej Závodný, Ondřej Broda, Adéla Závodná a Tereza Čajová. V prvním utkání jsme se střetli s družstvem Badminton Akademie Olomouc A. Utkání skončilo porážkou našeho celku 0:8, kdy postupně Slíva Jan prohrál s Chlubnou (7:21 a 14:21), Ondřej Broda s Tlustým (17:21 a 10:21), Marek Socha se Slavíkem (8:21 a 5:21), Adéla Závodná s Koukalovou (7:21 a 6:21). V párových soubojích podlehl pár Slíva, Závodný Chlubnovi se Suchým (2x 16:21), Závodná s Čajovou Koukalové s Pelákovou (14:21 a 10:21). V druhé mužské čtyřhře nestačil pár Socha, Broda páru Tlustý, Slavík (15:21 a 10:21) a mix prohrál pár Závodný, Čajová proti Suchému se Škarkovou (13:21 a 11:21)

   V druhém utkání bylo našim soupeřem družstvo SK Badminton Přerov. Hra byla o poznání lepší, přesto však nevedla k vítězství a Klimkovice prohrály v poměru 2:6, když v mužském deblu uspěli Jan Slíva s Ondrou Závodným nad párem Pavelka, Drkoš (21:14 a 21:16) a ženský debl se nehrál pro nedostatek hráček na straně soupeře. V ostatních zápasech podlehl Slíva Kopřivovi (10:21 a 8:21), Broda Dobrovolnému po velmi srdnatém výkonu (22:20, 11:21 a 10:21), Socha Zavadilovi (13:21 a 14:21). Adéla Závodná ve velmi vyrovnaném zápase nestačila na Trnkalovou (17:21 a 21:23). 2. mužské čtyřhře byl nad síly naší dvojice Socha, Broda pár Pavelka, Večerka (17:21 a 16:21) a v mixu nestačil pár Závodný, Čajová na Kopřivu s Trnkalovou (18:21 a 17:21).

   Z Kopřivnice si sice vezeme 2 vysoké porážky, přesto měl náš tým pasáže, kdy předváděl velmi dobré výkony a hráči soupeře se museli strachovat o výsledek.

 


4.11.2019

Badmintonisté za sebou mají první extraligový víkend

   1 výhra, 1 těsná prohra, průběžné 5. místo v tabulce – taková je bilance klimkovických badmintonistů po uplynulém extraligovém víkendu, když v Hradci Králové podlehli domácímu Montasu 3:5 a doma v porubském SC Fajne porazili SKB Český Krumlov 6:2.

   Stejně jako v předchozích letech, tak i v této sezóně spoléhá klimkovické družstvo především na domácí odchovance – Filipa Budzela, Dominiku Budzelovou a Kateřinu Tomalovou, které doplňují stejně jako v loňském roce hostující Jan Benbenek, Ondřej Král, mnohonásobný mistr ČR Jakub Bitman a indická posila Karan Rajan Rajarajan. Nováčkem týmu je párová specialistka Berta Ausbergerová z pražského Proseku. Naopak ze zdravotních důvodů letos v týmu chybí Dánska posila Christian Lind Thomsen.

   Úvodní extraligový víkend byl nesmírně důležitý, neboť právě celky Hradce a Krumlova patří v letošním ročníku k těm hratelnějším soupeřům a každý bod byl nesmírně důležitý, protože mezi úspěchem a neúspěchem, účastí v play-off a baráži, je každý rok tenká hranice. Pro klimkovické badmintonisty je opět cílem v této sezóně účast v play-off extraligy mezi nejlepšími celky. A zatím to vypadá nadějně.

   V sobotním napínavém utkání proti Hradci Králové všichni hráči odevzdali své maximum, ale na domácí Montas posílený o dva zahraniční hráče nestačili těsným poměrem 3:5. Chuť si klimkovičtí napravili v neděli, kde zvládli na jedničku zápas proti Českému Krumlovu a připsali si důležité body do extraligové tabulky.

   Druhé extraligové kolo proběhne 30.11. a 1.12. v porubském SC Fajne a soupeři Klimkovic budou Benátky nad Jizerou a pražský Meteor. Přijďte fandit! (K.T.)

 

 

4.11.2019

MČR U17 – dvakrát bronz po Klimkovice

   Mistrovství České republiky, které v Ostravě organizoval náš oddíl bylo úderem čtrnácté hodiny slavnostně zakončeno vyhlášením vítězů. Tak jaké vlastně bylo? Jak dopadlo z pohledu domácích hráčů?

   Průběh celého turnaje držel pevně ve svých rukou bezchybný vrchní rozhodčí Václav Pasz. Po celý průběh turnaje rozhodovali zápasy rozhodčí z řad klimkovického oddílu, takže se hráči mohli plně koncentrovat na svůj výkon v turnaji. Sobotní i nedělní část probíhala bez jakýkoli technických nebo organizačních zádrhelů. Pro hráče a trenéry jsme si připravili malé zpříjemnění turnaje v podobě možnosti návštěvy dolní oblasti Vítkovic, foto koutku, kde se všichni mohli zvěčnit na památku se svým kamarádem, dívkou či badmintonovým idolem a v neposlední řadě si mohli vychutnat výborné kafíčko připravené mistrem baristou. Za tyto zpříjemnění děkujeme Moravskoslezskému kraji, společnosti Poda a Raiffeisenbank a.s. Turnaj jsme možná netradičně natáhli tím, že jsme v sobotním programu neodehráli mixové semifinále. Sice jsme tímto nedělní program mírně natáhli, ale myslím si, že plnohodnotné slavnostní vyhlášení stojí za to. Přece jenom MČR je vrcholem sezóny většiny hráčů. Musíme ale přiznat malé zaváhání na konci turnaje, kdy jsme začali přípravu na úklid ještě ve třetím setu finále žen. Dodatečně se za to aktérkám omlouváme.

   Herní hodnocení z pohledu klimkovických hráčů můžeme s klidným svědomím označit za úspěšné. Dvě třetí místa (Klára Petrušková a David Slíva) jsou velice cenná a před turnajem bychom si na ně v sázkařské kanceláři velkou sumu nevsadili. Při hodnocení nemůžeme opomenou další tři hráče, kteří na turnaji podali výborný výkon.

   Honza Ptáček se představil ve dvou těžkých disciplínách v mixu a deblu. V mixu spolu s Katkou Osladilovou vypadli v prvním kole Ladislav Lešták, Natalie Štěříková. Podstatně starší a sehranější pár nedal našemu páru šanci se na kutru nadechnout (9:21, 7:21). A ani v deblu kde se představil po boku Benáteckého Jakuba Müllera nestačili na pár Pavel Maňásek, Radek Plánička (12:21, 13:21). Musíme podotknout, že tento turnaj byl pro Honzu prvním vážnějším nakouknutím do této kategorie, takže má za oddíl pochvalu za bojovnost.

   Nejmladší naše hráčka na turnaji Kateřina Osladilová (2006) se na turnaji ukázala ve výborné formě. Po těžkém mixu s Honzou Ptáčkem vlétla do singlové části turnaje jako uragán. V prvním kole vyprovodila z kurtu Justýnu Muchovou 21:15, 21:11 a ve druhém kole šlapala na paty nasazené Markétě Kohoutové [5/8] (14:21, 15:21). Katko výborný turnaj, gratulujeme!!!

   Lucka Metzová na turnaji nastoupila ve všech disciplínách. Velice smolný byl úvodní mix s Davidem Slívou, když těsně prohráli v prvním kole vypadli s párem Jan Rázl,, Kristina Kozempelová 18:21, 19:21. Spolu s Valérii Žurkovou si v prvním kole deblové části vyšlápli na pár Veronika Kulhavá, Gabriela Trötzmüllerová 21:14, 21:7. Ve druhém kole se dostali do opačné pozice, když nestačili na třetí nasazený pár Martina Ševčíková [3/4], Klára Šilhavá 12:21, 7:21. Zato singl byl ze strany Lucky parádní. Nejdříve si poradila s Lucií Krulovou 21:19, 21:15, ve druhém kole si vyšlápla na nasazenou pětku Emu Staňkovou [5/8] 13:21, 23:21, 21:17 a do třetice výborný výkon proti nasazené jedničce a budoucí vicemistryni Soňě Hořínkové [1] 19:21, 18:21. Palec nahoru Lucko!!!

   David Slíva také nastoupil ve všech disciplínách. Po těsné mixové prohře si spravil chuť v prvním kole singla, kde udolal Matěje Šilhána 21:8, 21:10. Bohužel druhé kolo s nasazeným Tomášem Paterou [5/8] nezvládl 15:21, 17:21. Naštěstí tu byla třetí disciplína debl. Spolu s Matějem Rzeplinským kráčeli turnajem jako nůž máslem a zápas od zápasu se zlepšovali. Nejprve zdolali krumlovský pár Adam Ječmínek, Adam Marťán 21:14, 18:21, 21:14, v druhém kole oplatil singlové vyřazení Tomáši Paterovi, kterému společně s Markem Listopadem nadělili výsledek 21:11, 21:9 a v boji o bronz udolali po dramatickém závěru druhého setu třetí nasazený pár Daniel Dvořák [3/4], Jan Rázl 21:12, 30:29. To jim zajistilo turnajovou medaili. V nedělním semifinále podlehli nasazeným jedničkám Jakub Diviš [1], Vojtěch Poříz 14:21, 19:21. Výborný výkon sice nevedl k postupu do finále, ale zanechal v divácích dobrý pocit. Supr deblový výkon Davide!!!

   Klára Petrušková byla naše nejvýše nasazeným hráčem na turnaji. Mix s Vratislavem Erhartem netrval dlouho neboť v prvním kole je zaskočil pár Tomáš Matula, Valérie Žurková 21:14, 17:21, 11:21. Do singlové části Klára nastoupila jako nasazená trojka. V prvním kole si poradila s Lucii Skařupovou 21:6, 21:12. Ve druhém kole vyzvala pátou nasazenou Markétu Kohoutovou [5/8] se kterou je zápas vždy otevřený až do konce. Tentokráte byla Klára dobře připravena. Přestože prohrála první set zápas dovedla do vítězného konce 16:21, 21:13, 21:13. V nedělním semifinále proti budoucí mistryni Coppenolle Tallulah Van [2] Klára nestačila ukázat všechen svůj badmintonový um. Dobrá hra soupeřky a velká nervozita stačila na výsledek 16:21, 6:21. Když pomineme poslední odehraný set byl výkon Kláry velmi kvalitní a z podhledu krásy medailí byla ta bronzová stejně nejpěknější. Bravo Kláro!!!

   Závěr musíme poděkovat organizátorů celého turnaje Jirkům Halfarovi a Vašátkovi, kteří celý turnaj konferovali a organizačně řídili, Honzovi Slívovi, Ondrovi Závodnému a ostatním, kteří mají lví podíl na hladkém průběhu MČR. Nejvíce nás potěšilo, kolik má klimkovický oddíl přátel. Na stavbě a „bourání“ haly se podílelo neskutečně množství lidí a díky nim jsme vše stihli v rekordní čase. To zahřálo na srdíčku. Velké děkujeme samozřejmě patří našim sponzorům, bez jejich podpory by tento turnaj byl neuskutečnitelný. Všem moc děkujeme.

 

 

 


 2.11.2019

STARTUJE MČR U17 v Ostravě!!! 

   Páteční přetvoření tenisové haly v badmintonovou arénu dopadlo na jedničku. Díky neskutečné podpoře rodičů, hráčů a přátel klimkovického badmintonu se na stavbě kurtů podílelo „hafo“ pracovitých lidí. Velké děkujeme patří všem těm kdo přiložili ruku k dílu. Díky Vám práce odsýpala a kolem 19 hodiny jsme mohli hrdě prohlásit předsedovi oddílu „úkol splněn“. Poděkování patří také firmě SC Ostrava, která nám poskytuje fantastické zázemí a znamenitý servis.

   Hala připravená, turnaj rozlosován, hráči si již včera večer vyzkoušeli hrací podmínky v hale. Dnes po slavnostním zahájení kolem 9 hodiny (dopolední) započne samotný turnaj o nejlepší hráče badmintonu v kategorii U17 pro rok 2019.

   Klimkovická pětice hráčů se na MČR představí minimálně ve dvanácti zápasech. Pevně věříme, že tuto hranici překročíme minimálně o třicet procent. Los nemáme lehký, to na vrcholných akcích bývá. Ale mohl být i daleko přísnější. Přejeme všem hráčům na turnaji, aby se svým vystoupením byli spokojeni a odjížděli z Ostravy s dobrým pocitem, že tento turnaj byl fajny.

 
 

 

31.10.2019

Přípravy na MČR U17 finišují

   Již za dva dny vystartuje z bloku Mistrovství ČR U17 v badmintonu. Organizátoři mají v těchto dnes napilno. Chtějí totiž účastníky turnaje přivítat připraveni, tak aby se všichni v Ostravě cítili komfortně.

   Již dnes večer proběhne losování turnaje hlavním rozhodčím Václavem Paszem. Kdo se, s kým utká si můžete nejpozději zítra ráno prostudovat na tournamentu.

   V pátek od 16 hodin započne pro organizátory ta pravá zkouška připravenosti. Začne se připravovat hala. Je potřeba dovést koberce a připravit halu tak aby splňovala všechny turnajové náležitosti. Tady bude potřeba každé lidské síly. Vše by mělo být připraveno do 19 hodiny.

   V sobotu ráno bude hala pro účastníky otevřená od 7:30 hod. Před devátou hodinnou ranní se rozběhne slavnostní ceremoniál, po kterém bude následovat samotný turnaj.

Organizační pokyny:

  • Turnaj odehrajeme na 5 kurtech
  • Turnaj se hraje jednotnými míči Yonex AS-20, které dodává pořadatel turnaje
  • Dva kurty budou po celou dobu turnaje snímány kamerami a přenos bude distribuován přes kanál YouTube
  • Občerstvení je zajištěno v přilehlé restauraci nebo na recepci v hale
  • K parkování použijte přilehlé ulice, kde je parkování povoleno. Nenechávejte cenné věci v autech. Přece jenom je Ostrava trochu jako Most.
  • Využijte jedinečné nabídky Moravskoslezského kraje, který poskytl volné vstupenky do Velkého světa techniky vč. 3D kino projekce, divadla vědy, Gyroskopu a naší novou, dočasnou výstavu CRASH pro všechny hráče na turnaji. Vouchery si můžete vyzvednout během turnaje v hale. Tato atrakce je vzdálena od haly jen 5 km. Otevírací doba Velkého světa techniky je: sobota: 10:00-20:00, pá +ne: 10:00-18:00.
  • Pro přístup do šatních skříněk si připravte mince a prosíme po ukončení v turnaji o navrácení klíčů zpět na vrátnici.
  • V hale se vždy pohybujeme jen ve sportovní obuvi

 

Kurt 1 - sobota

Kurt 2 - sobota

Kurt 1 - neděle

Kurt 2 - neděle

30.10.2019

Pět klimkovických se předství na MČR U17 - již za 3 dny!!!

   Oddíl TJ Sokol Klimkovice opět po dvou letech hostí Mistrovství České republiky v badmintonu jednotlivců. Před dvěma roky jsme hostily tento turnaj v kategorii U15, kde nás reprezentovala šestice hráčů (Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Kateřina Osladilová, Barbora Helešicová a David Slíva). Domácí prostředí tehdy nejvíce vyhovovalo Davidovi Slívovi, který vybojoval dvě bronzové medaile (singl a debl) a Kláře Petruškové s Lucii Metzovou. Tyto mladé slečny spolu vyválčily deblový bronz.

   Po dvou letech, na stejném místě pořádáme v hale SC Ostrava MČR U17. Hráčské obsazení na turnaji bude velmi podobné jako před dvěma lety. Naše dvě stálice Klára a Lucka mají díky žebříčkovému umístění účast na turnaji dlouhodobě jistou. Ostatní klimkovičáci se museli o účast na turnaji poprat v krajské kvalifikaci v Opavě. Nejlépe tento ošidný turnaj zvládl David Slíva, který si na tomto turnaji připsal tři vítězství. Úspěšná byla také Kateřina Osladilová, která vybojovala postup v singlu a mixu a také Jan Ptáček, který s Davidem ovládl deblovou část turnaje. Bohužel smůla se tentokrát přilepila na paty Veronice Dejlové, které turnaj nevyšel a na MČR ji na kurtu neuvidíme. Pojďme si tedy jednotlivé klimkovické účastníky turnaje představit.

KATEŘINA OSLADILOVÁ

   Katka v tomto roce dlouho laborovala se svalovým zraněním. Do intenzivního tréninku a turnajového kolotoče se dostala těsně před proběhlým MČR U15. Přesto má za sebou několik mezinárodních turnajů a reprezentačních kempů. Na MČR patnáctek to ještě nebylo úplně ono, ale každým dalším tréninkem se postupně vrací do své herní pohody a výkonnosti. Katka má nadosah nominaci na ME U15, který se hraje v únoru ve Francii. Na turnaji bude hrát Singl, a mix s Honzou Ptáčkem

LUCIE METZOVÁ

   Po celý letošní rok si drží stabilně dobrou formu. Je v širší nominaci české reprezentace a aktivně objíždí mezinárodní turnaje. Výrazně pomohla klimkovickému B týmu v kvalifikaci o postup do 1. ligy, když ovládla všechny singlové zápasy. Spolu s deblovým parťákem Davidem Smutným předvádějí na turnajích výbornou hru, která vyústila třetím místem na cirquitovém turnaji U17, který se konal v Rakousku. Lucka se představí v singlu, v deblu s Valérii Žurkovou a v mixu s Davidem Slívou.

KLÁRA PETRUŠKOVÁ

   Hráčka širšího výběru reprezentace U17. A právě místo v reprezentaci a možnost bojovat o účast na ME U17 hnala Kláru celý první půlrok badmintonově dále. Bohužel právě reprezentační patálie kolem nominace na tento vrcholný turnaj naši hráčku na nějakou dobu přibrzdila. Naštěstí je Klára silná osobnost a poté co začala trénovat s Janem Somerlíkem stoupá její výkonnost strmě nahoru. Když si vzpomeneme na druhý set se Zuzanou Dobrovolnou (Pavelkovou) musíme konstatovat, že na MČR U17 bude připravena. Klára bude bojovat v singlu a mixu s Vratislavem Erhartem.

JAN PTÁČEK

   Také Honza je v širším výběru reprezentace U15.  Je velice aktivní jak v tréninku, tak při výjezdech na hraničních turnajích. Ve své kategorii se řadí mezi nejlepší hráče, který umí kohokoli porazit, ale také s kýmkoli se protrápit. Na tomto turnaji vstoupí na horkou půdu sedmnáctek. Je potřeba si tento turnaj především užít a nabrat zkušenosti od starších hráčů.

DAVID SLÍVA

   David si v první polovině roku vybíral „teenagerskou dovolenou“ při které mu protivníci herně, fyzicky a žebříčkově utekli. Vše se změnilo během prázdnin, a velikou zásluhu na tom má Filip Budzel. Ten po návratu z Dánska se plně vrhnul do trénování a Davida „stáhl“ sebou. Nyní David s Filipem pilně trénuje a uvidíme, zda forma vyvrcholí tento týden na turnaji. S klidnou hlavou a slušným losem se David může stát příjemným překvapením turnajem. Je to na něm. David se představí v singlu, v deblu s Matějem Rzeplinským a v mixu s Luckou Metzovou.

  Naši hráči nebudou nastupovat do bojů o mistra republiky jako žhaví favorité na medaile. A to je možná dobře. Mohou s klidnou hlavou a bez stresu předvést kvalitní hru. Protože jen ta je přivede k úspěchu. Již samotný fakt, že náš oddíl má na turnaji pětinásobné zastoupení bereme za velký oddílový úspěch.

 

 

 

¨


29.10.2019

Výsledky turnaje Klimkovický plácal 2019

 

 


29.10.2019

GPC+ U17 v Opavě - čtyři klimkovičtí si vybojovali účas na MČR U17

   V sobotu 26. října 2019 se v Opavě uskutečnil postupový turnaj na MČR U17. Nejprve se hrály mixy. V nich se postupně až do semifinále probojovali David s Katkou. Narazili zde na další Klimkovický pár – Honzu a Verču. David s Katkou si s nimi ovšem lehce poradili a šli do finále. Tady je čekal pár Lubeník-Helešicová. Tento zápas také zvládli a mohli slavit. Dalšími Klimkovickými hráči v mixech byli Marta, Adam a Ondřej, těm se ovšem moc nedařilo.

   Další disciplínou byly dvouhry. Ondra nejdříve vyhrál zápas v předkole, ale potom prohrál nad kopřivnickým hráčem Dostálem. Ten vyzval v druhém kole Adama, úspěšnější byl ale opět hráč z Kopřivnice. Marta prohrála v 1. kole proti Hrdinové. Nastal další klimkovický souboj, tentokrát Verča proti Katce. Po napínavé 3setové bitvě vyšla jako vítězka Katka, která poté ve finále porazila kopřivnickou hráčku Špačkovou a postoupila tím na MČR. Dále hrál Honza, ale ten nestačil na domácího hráče Lubeníka. A nakonec David, ten prošel hladce až do finále, kde hrál proti Bučkovi a vyhrál.

   Poslední disciplínou byly čtyřhry. Adam s Ondrou hráli proti dvojici Buček-Dostál. Kluci se snažili, ovšem v každém setu jim kousek chyběl, a tak se loučili v 1. kole. Marta s hráčkou Baranovou také vypadly v 1. kole. Lépe skončila Katka, která skončila na 3. místě. Vítězi v mužské části se stali Honza s Davidem, kteří nedali svým protivníkům žádnou šanci. V ženské hře se vítězkami staly Lucka Metzová (hrála zde pouze čtyřhru kvůli již zajištěnému postupu) s Valérií Žurkovou. Ty na své cestě za vítězstvím ještě narazily na Verču s Bárou Helešicovou, ty se snažili, ale na pozdější vítězky neměly dost sil.

   Turnaj skončil pro Klimkovické hráče slušně a těšíme se na MČR, které se bude tentokrát konat v Ostravě pod vedením našeho oddílu. (A.P.)

 
 


28.10.2019

1. liga: na východě kralují Klimkovice „B“

   Dne 26. 10. 2019 se v Pustějově uskutečnilo první kolo první celostátní ligy východní skupiny. Pro naše družstvo B (Klára Petrušková, Lucie Metzová, Zuzana Bláhová, Jan Somerlík, Jakub Horák, Adam Horák, Michal Vašátko a Jiří Halfar) to byla premiéra, do které jsme vstoupili výborně, což naznačuje také to, že po prvním kole jsme se ujali vedení první ligy východní skupiny bez jediné prohry.

   V prvním zápase jsme nastoupili proti družstvu Badminton FSpS MU „B“.  Body jsme získali za všechny naše dvouhry (Kuba Horák, Michal Vašátko, Honza Somerlík a Lucka Metzová). Největším překvapením byla vítězná dvouhra Michala, který nad očekávání vyhrál nad Jiřím Derkou 2:1 na sety. Vítězným pátým bodem přispěli Kuba Horák s Honzou Somerlíkem ve čtyřhře. Konečný stav proti Brnu byl 5:3.

   V druhém zápase byl naším soupeřem tým z Českého Těšína. Získanými body přispěli Kuba, Adam a Honza ve dvouhře. Adam s Jirkou zvítězili ve třech setech nad dvojicí Míra P., Szarzec A. Honza s Kubou přidali poslední jednoznačný bod ve čtyřhře. V druhém zápase jsme rovněž vyhráli nad soupeřem 5:3.

   V posledním zápase proti nám nastoupilo družstvo TJ Orlová Lutyně. Jak v předchozích dvou zápasech, tak i teď jsme získali 3 body ze všech dvouher mužů (Kuba, Adam a Honza). Ve dvouhře žen nastoupila Klárka, která naplno bojovala proti zkušené Zuzce Dobrovolné, avšak na výhru to ještě nestačilo. Čtvrtý a pátý bod přidali Michal s Adamem a Kuba s Honzou ve čtyřhrách. Proti Orlové jsme zvítězili taktéž 5:3.

 

 


27.10.2019

Výsledky: 1. kolo EXTRALIGASMÍŠENÝCH DRUŽSTEV - Ostrava, dnes od 13 hod., SC Fajné


21.10.2019

Výsledky: 1. kolo 1.LIGA - VÝCHODNÍ SKUPINA - Pustějov


25.10.2019

Výsledky: 1. kolo EXTRALIGASMÍŠENÝCH DRUŽSTEV - Hradec Králové

 

25.10.2019

Dva klimkovičtí na soustředění U15 v Nymburce

   V Nymburce se nyní připravují potencionální účastníci MEJ U15. Najdete klimkovické borce?

 

24.10.2019

Přichází víkendová badmintonová smršť

   O nadcházejícím víkendu se do soutěží napříč kategoriemi zapojí téměř všichni klimkovičtí hráči a trenéři. Takto „nabitý“ prodloužený víkend nastává maximálně (kolikrát?) párkrát za badmintonovou kariéru. Zkusme se podívat co nás o víkendu čeká a co nás nemine.

EXTRALIGA
  V sobotu a v neděli se naplno rozjede nový ročník extraligy družstev dospělých. V sobotu náš tým zajíždí na svůj první zápas do Hradce Králové, kde poměří síly s domácím týmem TJ Montas Hradec Králové. Po tomto zápase se náš tým vrátí domů, aby v neděli nastoupil v porubské hale SC Fajém proti SKB Český Krumlov. Všechny badmintonové příznivce zveme do haly. Přijďte naše borce proti Krumlovu podpořit. Zápas začíná ve 13 hod.

PRVNÍ LIGA – VÝCHODNÍ SKUPINA
   V sobotu se také rozjíždí první liga družstev dospělých. Náš prvoligový tým T.J. Sokol Klimkovice „B“   se střetne na „domácím“ turnaji v Pustějově s celky BADMINTON FSpS MU „B“, TJ Slavoj Český Těšín a TJ Orlová Lutyně. Turnaj se hraje od 9 hodin a opět můžete naše mužstvo přijet podpořit.

1. KOLO 2. a 3. LIGY DOSPĚLÝCH
   A do třetice turnaj družstev dospělých. Náš tým T.J. Sokol Klimkovice „C“ také o sobotním ránu vyráží mimo domácí prostředí. A to do Kopřivnice na 1. kolo 2. a 3. ligy dospělých. Tady naše družstvo narazí na týmy Badminton Akademie Olomouc A a SK Badminton Přerov.

OBLASTNÍ PŘEBOR U17 v OPAVĚ
   V sobotu se také koná GPC+ U17 OP Opavě. Tento turnaj je pro nás důležitý, neboť je to jediná šance našich hráčů, jak se dostat na MČR U17, které pořádáme příští týden v Ostravě. O sobotním odpoledni již budeme vědět, kdo tuto „kvaldu“ zvládnul a na MČR si pojede zahrát, nebo se na tomto turnaji představí pouze v roli čárového rozhodčího.

KLIMKOVICKÝ PLÁCAL
   Ve sváteční den Vzniku Československa (28.10.2019) se koná tradiční klimkovický turnaj Klimkovický plácal nejmladší kategorie U9 a U11. Tento turnaj pořádáme v tělocvičně ZŠ v Klimkovicích. Očekáváme, že se turnaje zúčastní všichni naši hráči těchto kategorií. Na turnaj není potřeba licence, a tak je vhodný i pro hráče z přípravky nebo neregistrované amatéry.

  Sledujte na našich stránkách aktuální nominace. To je vše přátelé!. A a a a ale to jsem měl říct já….


22.10.2019

Závěrečná část představování extraligových hráčů (part.3)

   Máme tady poslední část seriálu představování členů extraligového družstva Sokolu Klimkovice. A stejně jako se říká „to nejlepší nakonec“, tak i dnes představení hráči jsou těmi největšími hvězdami v naší sestavě. Oba už si za nás extraligu zahráli loni a my jsme velice rádi, že se rozhodli reprezentovat Klimkovice i další sezónu. Řeč je o zahraničním hráči jménem Karan Rajan Rajarajan z daleké Indie, a hráči z české špičky, Jakubu Bitmanovi. Pojďme je oba, stejně jako ostatní členy, trošku vyzpovídat.

Nejprve se obraťme na indického hráče.

Karane, ty jsi sice hrál, jak už bylo řečeno, za Klimkovice již minulou sezonu, nastoupil jsi však zatím jen ke dvěma utkáním. Jak na tebe zatím česká extraliga zapůsobila?

Ano, kvůli nepříjemnostem jsem se mohl účastnit pouze dvou zápasu, ale i tak jsem si to velmi užil, a to je důvod, proč hraju i tento rok. Myslím si, že soutěž byla kvalitní, s některými velmi silnými týmy. Doufám, že budu schopen pomoct Klimkovicím.  Budeme hrát bez Christiana a to je velká ztráta, avšak věřím, že se mu bude dařit v rekonvalescenci a nám v lize!

Nastoupil jsi navíc zatím jen k „venkovním“ utkáním. Jak se těšíš na domácí fanoušky na SC Fajne, kde většinou bývá plná tribuna?

Ano, slyšel jsem ,že v Klimkovicích máte super fandy, takže se velmi těším hrát na domácí půdě, kde mohu předvést svůj nejlepší badminton.

Budeš singlovou jedničkou týmu. Viděl jsi už, jací soupeři tě čekají? Jména jako Ludík, Holst... Co na konkurenci říkáš?

Viděl jsem sestavu ostatních týmu a musím říct, že dvouhra mužů bude velmi silná.  Těším se, že si zahraju proti velmi dobrým hráčům a porvu se o body pro tým.

A nyní ke Kubovi Bitmanovi.

Kubo, ty jsi nejlepším a nejzkušenějším párařem, kterého nyní Česká repre má. Co tě vedlo k tomu, hrát i další sezonu za Klimkovice? Jistě jsi měl i mnoho jiných nabídek.

Loni se mi tu líbilo, hrálo se mi tu dobře. Byla dobrá atmosféra v týmu a po velmi dlouhé době jsem se cítil, jakože o mě tým opravdu stojí. To byla příjemná změna. Nabídku jsem nějakou měl, to je pravda. Klimkovice mají super domácí zápasy, to je také moc fajn.

Co říkáš na atmosféru v týmu a také v hledišti při domácích utkáních?

Jak jsem již řekl, domácí zápasy jsou super. Na SC Fajne si velmi často najde cestu několik desítek fanoušků, možná i něco přes 100 lidí. Každopádně v té menší hale a na malé tribuně udělají dobrou atmosféru. To se hraje hned lépe, než na jiných místech, kam chodí třeba 5 lidí…

Letos při absenci Linda budeš pravděpodobně nastupovat i do dvouhry. Nebude to pro tebe problém, nebo naopak, těšíš se na tyto zápasy?

Problém to určitě nebude. Většina lidí si to asi nepamatuje, ale ze singlu mám z MČR tři medaile, z toho dvě stříbrné. Dostal jsem se na 150.místo na světovém žebříčku a hrál jsem i finále mezinárodních turnajů, takže si troufnu říct, že nějaké zkušenosti ze singlů mám. Letos jsem po dlouhé době zase hrál i singlový turnaj. Je znát, že tréninky zaměřené na dvouhru chybí, ale problém to určitě nebude. Singly mě pořád baví.

   Tak to bylo seznámení s posledními dosud nepředstavenými členy našeho „áčka“. Doufáme, že se stejně jako my těšíte, až je uvidíte v akci. Připomínáme, že první kolo extraligy se na SC Fajne uskuteční už tuto neděli. Tak nás přijďte podpořit, ať to jde hráčům od ruky. 

 


21.10.2019

Výsledky 4. kola Družstev žáků, Vendryně - zhatěný postup do závěrečného turnaje

V sobotu 19. 10. 2019 se konalo v Orlové 4. kolo družstev žáků.

   Náš klub tam reprezentovala dvě družstva: Klimkovice A (ve složení Jan Ptáček, Kateřina Osladilová, Michal Oswald, Ondřej Petruška, Marek Waliszevski a Veronika Čížová) a Klimkovice B (ve složení Mirek Kostka, Martin Kraus,Vítek Oswald, Boris Vařák, Bára Holá, Tereza Zvěřinská a Tereza Dejlová.

   Áčko v prvním kole porazilo Kopřivnici 5:2 ve druhém Omegu Olomouc 6:0. Ve třetím kole jsme se utkali s týmem Akademie Olomouc A, bojovali jsme ze všech sil, ale prohráli jsme 3:4. Ve čtvrtém kole jsme nestačili na tým BO Chance a prohráli jsme také 3:4. Páté kolo jsme měli volné, tak jsme se pomalu vydali na cestu domů.

   Béčko se mělo v prvním kole utkat s Českým Těšínem, ale ten na turnaj nepřijel, takže kontumační výhra 7:0. Druhé kolo měli volné. Ve třetím kole se utkali s družstvem Orlové Lutyně a prohráli 0:7. Ve čtvrtém kole měřili síly s Kopřivnicí a prohráli 2:5. Páté kolo Béčko zakončilo vítězstvím 4:3 nad týmem SK Vitality. (O.P.)


 

 


20.10.2019

Mixový bronz Lucie Metzové z Austrian U17 International 2019

   Další cirquitový turnaj U17 se konal v rakouském Mödlingu. Turnaje se sice nezúčastnilo moc hráčů, kteří nedávno bojovali o mistrovské evropské tituly v této kategorii, ale přesto se sešla velmi kvalitní  konkurence. Zejména anglická výprava byla silná nejen počtem (23 hráčů!), ale zejména výkonem, vždyť opanovala hned 4 disciplíny!

   To z nedaleké České republiky dorazili kousek za Vídeň pouze 4 hráči. A nevedli si špatně. Klimkovice zastupovala Lucie Metzová, která se v mixu spolu s Davidem Smutným probojovala po velmi dobrých výkonech až do nedělního semifinále, kde sice proti slovenskému páru Suchý-Telehaničová zvládli naši hráči koncovku prvního setu, ale v dalších dvou koncovkách byl nakonec šťastnější soupeř.

   V singlu se sice Lucce tolik herně nedařilo, ale dokázala porazit dvě anglické hráčky a podlehla až ve 3.kole velmi dobře hrající italské hráčce (pozdější finalistce).

   V deblu Lucka spojila síly s Martinou Ševčíkovou a po úvodním povinném vítězství se ve 2.kole utkaly s německým párem, kterému sice vzaly 1.set, ale vyrovnaný 2.set dopadl lépe pro soupeřky. Ty pak už celý zápas dotáhly do vítězného konce. (L.M.)

 

20.10.2019

Otwarte Mistrzostwa Bierunia U19 (Polsko) - dvě cenné medaile pro Davida Slívu

   Připravujeme


 

14.10.2019

Víkendové výsledky

   MČR U15, Most

   O víkendu 12.-13.10 se konalo Mistrovství české republiky v dalekém Mostě. Na turnaj jsme se kvalifikovali Kateřina Osladilová, Marek Waliszewski a Jan Ptáček.

   Po úvodu a poslechu státní hymny jsme se vrhli na kurty. Mix hrála pouze Kačka a to s Adamem Srncem z SK Hamr Praha. Hned v prvním kole dostali kvalitního soupeře Bláha, Nachtmanová a podlehli ve dvou setech 21:17, 21:16. Jako další šel na kurt Marek a bohužel prohrál také hned v prvním kole s Petrem Hnilicou ve dvou setech. Chuť si ale zpravil v zápase o pořadí s Vojtěchem Havránkem a porazil ho 22:20, 22:20. Téměř ve stejnou dobu jsem nastoupil na kurt i já proti Patriku Fucimanovi, kterého jsem porazil 2:0. V dalším kole jsem narazil na nasazeného 3/4 Ondřeje Běhounka, se kterým jsem svedl vyrovnaný boj, ale prohrál ve třetím setu 21:16. V singlu se nejlépe vedlo Kačce, ta postupně vyřadila nasazenou Báru Bursovou 2:0, převálcovala Gabrielu Trotzmullerovou a ve čtvrtfinále po napínavém boji podlehla Kristíně Kozempelové ve třetím setu 22:20! Ach ty koncovky:)
    Marek s Kačkou a se svými partnery v deblech narazili hned v prvních kolech na těžké soupeře, kterým bohužel podlehli hned v prvních kolech. Já s opavským Ondrou Lubeníkem jsem byl nasazený 3/4 měli jsme tedy první kolo volné,v druhém nám skrečoval zápas soupeř a ve čtvrtfinále jsme narazili na pár Kovář, Král se kterými jsme prohráli ve třech setech. Bohužel se na nás podepsala nerozehranost. (J.P.)


 
  GPA "Memoriál Konstantina Holobradého", Praha

   O víkendu 12.-13.10 se v Praze Vinoři konal Memoriál Konstantina Holobradého.  
Tohoto turnaje se zúčastnili pouze dva klimkovičtí hráči: Dominika Budzelová a Filip Budzel. Dominika nastoupila do všech tří disciplín, Filip do smíšené čtyřhry a dvouhry mužů. 
  Společně v mixu se dokázali probojovat do semifinále, kde nakonec podlehli páru Hubáček-Šikalová ve dvou setech.
   Ve dvouhře oba naši hráči potvrdili své nasazení a postoupili do čtvrtfinále. Tam bohužel nestačili na pozdější vítěze celého turnaje v těchto disciplínách (Jiří Král, Sabina Milová) 
   Dominika nastoupila i do čtyřhry žen společně s Anežkou Nováčkovou. Podařilo se jim probojovat až do nedělního semifinále, kde prohrály s párem Milisová-Černá. (D.B.)
 

 


11.10.2019

Dva klimkovičtí na GPA "Memoriál Konstantina Holobradého"

   Již dnešní kvalifikaci začíná GPA dospělých „Memoriál Konstantina Holobradého“. Také na tomto turnaji se představí naši hráči. Dominika Budzelová si zahraje všechny disciplíny (mix s Filipem, debl s Anežkou Nováčkovou) a Filip Budzel nastoupí v singlu a v mixu s Dominikou. Oba naši hráči se představí až v sobotní hlavní soutěži. Držíme Domči a Fildovi palce a jejich výsledky budeme je sledovat na tournamentu.

Ptáte se kdo byl Konstantin Holobradý? My to "vygooglili" za Vás:

   Memoriál Ing. Konstantina Holobradého se hraje od roku 1979. Bylo by ale mnohem lepší, kdyby tradičně první celostátní turnaj přišel ke svému jménu jinak. Konstantin Holobradý patřil na konci sedmdesátých let k nejlepších československým badmintonistům – jeho asi nejlepším zápasovým výsledkem bylo vítězství nad mistrem Evropy (!) Wolfgangem Bochowem na československém mezinárodním mistrovství 1976. Dovedete si představit, že by některý z našich reprezentantů porazil Petera Gadeho?

   V roce 1978 ale Konstantin Holobradý umírá při alergickém záchvatu na cestě do Paříže; slova Jiřího Wolkera „zemřel mlád dvacet čtyři let“ bohužel platí i pro Holobradého, zemřel v pouhých čtyřiadvaceti letech. O rok později už nese pražský turnaj označení Memoriál Ing. Holobradého. zdroj:czechbadminton.cz

   


10.10.2019

Již tuto sobotu - Mistrovství české republiky U15

   V sobotu 12.10.2019 o deváté hodině ranní se rozhoří líté boje na mosteckých badmintonových kurtech při Mistrovství české republiky žáků do patnáctí let (U15). Ve dvou hracích dnech se rozhodne o titulu mistrů republiky v singlu, deblu a mixu.

  V Mostě nebudou chybět ani klimkovičtí hráči. Kateřina Osladilová, Jan Ptáček a Marek Waliszewski budou na turnaji reprezentovat to nejlepší co v Klimkovicích v této kategorii máme. Tak „ZDAŘ BůH!!!“.

   P.s. Pozdravujte v Mostě: Luďka, Dášu, Edu, Frantu, Čočkina. A samozřejmě Tinku!!!

   


8.10.2019

T.J. Sokol Klimovice hrdým pořadatelem MČR U17

 

PROPOZICE


7.10.2019

Kateřina Tomalová o pobytu v Centre of Excellence na webu Badminton Europe

Kateřina Tomalová se nedávno přidala do Centre of Excellence (centrum "dokonalosti", "výbornosti") v dánském Holbaeku (zdroj: www.badmintoneurope.com).

Badminton Europe dělalo s Kateřinou Tomalovou rozhovor na Evropských hrách v Minsku, těsně před tím, než se přidala do Centre of Excellence (CoE), tréninkového centra pod záštitou BEC.

Nyní, po nějaké době, kterou zde strávila, je zde nový rozhovor, ve kterém se ptáme na její zkušenost zde a její názor na fungování centra.

- Myslím, že je to tady skvělé, ještě lepší, než jsem očekávala. Vše je tady podle mých představ, atmosféra na trénincích je výborná. Je zde skupina velmi dobrých hráčů i trenérů, takže jsem se vším spokojená.

Odchod z domova

Mnoho hráčů z CoE zde také bydlí. Tomalová je zvyklá cestovat po celém světě, takže usadit se na novém místě pro ni nebývá problém.

- Od mala jsem hodně cestovala, takže to pro mě není nic nového.

Odlišný styl tréninku

 V CoE jsou singloví hráči, kteří se řadí mezi nejlepší v Evropě. Ti zde mohou také zažívat tréninky trochu jiného druhu, než na jaké byli doposud zvyklí.

- Na tréninku už zvládám hrát na daleko lepší úrovni, než jsem hrávala. Zatím však bojuji s tím, že se mi nedařilo hrát na turnajích stejně dobře, jako když trénuji. Minulý týden v Guatemale už to ale bylo lepší a dokázala jsem se svým výkonem daleko více přiblížit svým tréninkovým výsledkům. Cítím, že se zde v CoE skutečně zlepšuji.

Kateřina Tomalová brzy zamíří do Bahrajnu, kde se zúčastní turnaje Bahrain International. (překlad J.S.)

 



7.10.2019

Představování extraligových hráčů pokračuje (part.2)

Už to dva týdny, co jsme si řekli jména prvních tří stálic našeho badmintonového „áčka“. A tak přišel čas na další představování. Taky dnes se zeptáme na pár zajímavostí tří hráčů a hráček, z nichž dva působili v našem extraligovém týmu již minulý rok. Řeč je o Ondřeji Královi, původem ze Židlochovic, nováčkovi týmu Bertě Ausbergerové z SK Prosek Praha a klimkovické badmintonové „rodačce“ Dominice Budzelové.

Nejprve prohodíme pár slov s Ondrou Králem, jehož cenné body pomohly Klimkovicím už v minulém ročníku.

Ondro, ty jsi byl úplně první hráč, který na konci sezóny potvrdil, že chce v Klimkovicích zůstat. Co tě vedlo k tak rychlému rozhodnutí?

Nabídku na působení v Klímkovicích v další sezóně jsem bral jako poctu, protože tento tým je plný skvělých hráčů a vážím si toho, mít možnost s nimi bojovat o úspěchy i v další sezóně.

Jak hodnotíš naše působení v extralize? Jsi jeden z mála, který může srovnat působení Klimkovic i se zkušenostmi z jiných týmů.

Klímkovické družstvo má 3 skvělé charakteristiky: hráče, kteří si skvěle rozumí, ví přesně, co chce dokázat a fantastickou podporu fanoušků na domácí půdě.

Jsi jeden z mála, který může srovnat působení Klimkovic i se zkušenostmi z jiných týmů.

Věřím, že i když Klímkovice nepatří mezi jasné favority, mají v sobě velký potenciál a je vzrušující bojovat každý zápas o výjimečná vítězství.

Další dotazy půjdou na Domču Budzelovou.

Domčo, ty nás jako klimkovická odchovankyně reprezentuješ v extralize už třetím rokem. Jak tě tahle soutěž zaujala, nebo v čem tě třeba naopak zklamala?

Jsem moc ráda, že mohu hrát už třetím rokem za domácí klub nejvyšší soutěž. Na Extralize se mi líbí, že se setkám se spousty špičkových hráčů.

Jak probíhala tvá letošní příprava na novou sezónu?

Na novou sezónu jsem se hlavně připravovala v Klimkovicích ve stařičké Sokolovně. Většinu tréninku jsem měla se svým bratrancem, spoluhráčem Extraligy a teď v poslední době  i ve smíšené čtyřhře Filipem Budzelem. S fyzickou přípravou mi hodně pomohla škola, na které studují.

A dnes poslední na přetřes přichází nová posila, Berta Ausbergerová.

Berto, pro tebe je tohle působení tvou první extraligovou zkušeností. Jaká jsou tvá očekávání?

Ano, je to moje premiéra. Co se týká extraligových zápasů a jsem za tuto možnost moc ráda.

Těším se na každé utkání a především na každý svůj zápas, na který budu moct nastoupit. Věřím, že budu svému týmu užitečná a přinesu nějaké body. Těším se na atmosféru, která bude během zápasů jak na hřišti tak mimo něj.

Může se klidně stát, že nastoupíš do smíšená čtyřhry s nejlepším českým deblistou, Jakubem Bitmanem. Těšíš se na takovou zkušenost?

Popravdě trochu doufám, že si s Kubou zahraju. Jak už bylo řečeno, je to jeden z nejlepších hráčů u nás. Už nějaký čas mám možnost s Kubou trénovat a osobně si ho moc vážím a respektuji ho.(J.S.)

 


6.10.2019

Výsledky 03. kola Družstev žáků, Vendryně

 

     V sobotu 5.10.2019 se ve Vendryni uskutečnil turnaj U15 družstev. Klimkovice zastupovaly dva týmy. Družstvu A se dařilo, přesvědčivě vyhrálo všechna svá kola.
     Náš B tým se snažil, těsně prohrál s Akademií Olomouc B a dokázal porazit Omegu Olomouc. Zbylá 3 kola prohrál. V singlech se nejvíce dařilo Báře, která vyhrála 2 zápasy.
     V prestižním souboji našich týmů dominovalo A-čko, když jediné body B-týmu zajistila Terezka Dejlová kontumační výhrou.

Klimkovice A: Waliszewski, Ptáček, Osladilová, Čížová, M. Oswald, Petruška 

Klimkovice B: Kostka, V. Oswald, Holá, Dejlová, Kraus, Vařák, Honajzerová

 

 


5.10.2019

GPC Dospělí v Olomouci - Výborné klimkovické výsledky, Neporazitelný Jan Somerlík

   V sobotu 5. 10. se konal turnaj GPC a GPD dospělých v Olomouci.

   V mixech se nám bohužel klimkovické páry potkaly před finálem. Nejdříve Kača Frischová s Michalem Grundem ve čtvrtfinále porazili Ondru Závodného s Aďou Závodnou. Poté semifinále prohráli proti Honzovi Somerlíkovi se Zuzkou Bláhovou, kteří velmi vyrovnané finále vyhráli 19:21, 21:19, 22:20 proti dvojici Martin Slíva, Marie Růžičková.

Další výsledky: Tomáš Černík s Martou Larischovou prohráli v prvním kole proti páru Karel Zahradník, Tereza Sogelová. Verča Dejlová s Honzou Bůčkem prohráli v prvním kole proti poražené finálové dvojici. Následně proti této dvojici prohrál Ondra Broda s Hankou Otiskovou druhé kolo. Honza Slíva s Luckou Metzovou, také ve druhém kole, prohráli proti Kubovi Sagáčikovi s Eliškou Klenarovou.

   Následovaly singly, po Honzovi Somerlíkovi, který tuto disciplínu vyhrál a připsal si tak druhý úspěch, se dostal nejdále Ondra Broda, který ve velmi vyrovnaném zápase 21:23 23:21 14:21 prohrál proti Adamovi Breznenovi ve druhém kole.

Dále Honza Slíva prohrál v prvním kole proti Sascha Vetter, David Slíva prohrál v prvním kole proti Adamovi Twardzikovi, Tomáš Černík prohrál v prvním kole na 3 sety proti Honzovi Bůčkovi.

   V ženských singlech se dostal nejdále Kača Frischová, která prohrála až ve finále proti Veronice Kubečkové. Lucka Metzová prohrála semifinále na 3 sety proti již zmíněné vítězce. Aďa Závodná prohrála čtvrtfinále s Luckou Metzovou. Verča Dejlová, která hezky otočila zápas v prvním kole proti Lucii Šlégrové, nestačila v čtvrtfináli na vítězku singlu. Hanka Otisková v prvním kole na dva sety porazila Ivetu Strnadovou a následně prohrála čtvrtfinále proti Káji Trnkalové. Marta Larischová prohrála v prvním kole proti Janě Havlové.

   V panských deblech si třetí zlato připsal Honza Somerlík, který velmi vyrovnané finále vyhrál společně s Patrikem Mírou na 3 sety, kdy dokázali otočit nepříznivý stav třetího setu 12:18 proti Davidovi Slívovi s Matějem Rzeplinským a vyhrát finále stavem 21:17, 19:21, 22:20.

Dále Ondra Závodný s Honzou Slívou prohrál semifinále proti Honzovi Somerlíkovi s Patrikem Mírou. Tomáš Černík s Ondrou Brodou prohrál v prvním kole proti Davidovi Slívovi s Matějem Rzeplinským.

   V ženských dbelch se nejdále dostaly Lucka Metzová s Veronikou Kubečkvou, které prohrály až finále na 3 sety proti Marii Růžičkové s Míšou Moravcovou. Dále Zuzka Bláhová s Kájou Trnkalovou prohrály semifinále proti Marii Růžičkové s Míšou Moravcovou na 3 sety. Kača Frischová s Eliškou Kelnarovou prohrály čtvrtfinále proti Zuzce Bláhové s Kájou Trnkalovou na 3 sety. Marta Larischová s Hankou Otiskovou prohráli čtvrtfinále proti Marii Růžičkové s Míšou Moravcovou. Verča Dejlová s Barborou Vrbovou prohrály čtvrtfinále proti Tereze Chumchalové s Ivetou Strnadovou. Aďa Závodná s Luckou Šlégrovou prohrály v prvním kole proti Marii Růžičkové s Míšou Moravcovou. Gratulace Honzovi za 3 získané zlata, Davidovi za stříbro, Zuzce za zlato, Lucce za stříbro a Kači za stříbro.

 
 
 

30.9.2019

Cenné vítězství pro Terezu Dejlovou na turnaji Kedzierzyn-Koźle U11

   Minulý víkend se Terka Dejlová naposledy zúčastnila turnaje “Klodnica Open“, který se pravidelně koná poslední zářijový víkend v polském Kedzierzyn-Koźle.  Po postupu ze skupiny svedla ve vyřazovací části kategorie  U11 napínavé zápasy, z nichž ten nejtěžší a rozhodující byl zápas o postup do semifinále proti favorizované Barbaře Bodnar, která měla jednoznačně nakročeno až do finále.  Nakonec se ale po šesti vyhraných zápasech v řadě mohla na nejvyšší stupínek vítězů zaslouženě postavit Terka před všech 35 hráček ze sedmi klubů.  Tento kvalitní turnaj doporučujeme všem mladým hráčům jako výbornou příležitost porovnat své dovednosti s žákovskou základnou sousedního regionu v Polsku.

 

 

 


27.9.2019

Deblové stříbro pro Kateřinu Osladilovou na Zagreb Youth Open 2019 (U15)

 
 

 


28.9.2019

GPC OP U15 Kopřivnice

 

   V sobotu 28.září se konal turnaj v Kopřivnici. Sraz byl u Klimkovického zámku v 7:30. Čas před zahájením turnaje jsme využili k rozehrávkám a zahřátí se krátkým tréninkem.

   Hrát se začalo okolo půl deváté a začínalo se smíšenou čtyřhrou. Jako první šel hrát Jaromír Kostka s Eliškou Honajzerovou. Sice dostali silnější a sehranější soupeře, ale nevzdávali se a snažli se do konce zápasu. Po nich na kurt nastoupili Martin Kraus a Veronika Čížová, kterým se bohužel moc nedařilo. Ondra Petruška neměl žádnou spoluhráčku z Klimkovic, do čtyřhry tedy nastoupil se spoluhráčkou Adélou Špačkovou z Kopřivnice. Protože se skoro neznali, nemohli být sehraní, a tak bohužel zápas prohráli. Další disciplínou byly dvouhry. Zde se nejvíce dařilo Ondrovi, který se dostal do druhého kola. Rval se o výhru jako tygr, ale v druhém setu se na něm začaly projevovat známky únavy a třetí set pak prohrál. Na řadě byla poslední disciplína čtyřher. V prvním zápase se utkali Jaromír s Martinem proti Markovi s Vojtou Matušem z Ostravy. Hra to byla pěkná, vítěz ale může být jen jeden. Marek s Vojtou vyhráli, a postoupili do dalšího kola. Ondra rád poznal nového spoluhráče, a na to, že to byla jejich první společná hra, zahráli hezký zápas se slušným výsledkem. Soupeř však patřil k nasazeným v  turnaji, a ani velké nasazení nestačilo k výhře a postupu. Stejně tak na tom byly Verča s Eliškou. Markovi s Vojtou se hra dařila a  vyhráli krásné zlato. Klimkovice nejely domů s prázdnou. (J.K.)

 
 
 

27.9.2019

Kateřina Tomalová na Guatemala International Series 2019


 

27.9.2019

Filip Budzel a Jan Somerlík na LI-NING Czech Open 2019

 


 


23.9.2019

Podpora Christianu Lind Thomsenovi

   Všichni klimkovičtí hráči tímto videem chtějí vyjádřit velkou podporu dánskému a také našemu extraligovému hráči Christian Lind Thomsen, který statečně bojuje se zdravotními problémy. Lindovi držíme všechny klimkovické palce. Jsme s tebou.

 

 


23.9.2019

GPB U15 v Pardubicích - 2x cinklo

   O tomto víkendu se konal ve městě perníku turnaj U-15, kategorie B, kde si účast vybojovali Katka Osladilová, Marek WaliszewskiHonza Ptáček a Michal Oswald.

   V mixu náš oddíl reprezentovali jen Katka s Adamem Srncem a Michal s Kateřinou Kniezkovou, zatímco Michal prohrál hned na úvod, Katka s Adamem vyhráli 3 zápasy a ve čtvrtfinále podlehli pozdějším vítězům Kozempelová – Rázl.

   Ve dvouhrách to dotáhla nejdále po zranění vracející se Katka, která ač nenasazená, postupně vyřazovala jednu hráčku za druhou, nakonec z toho bylo nedělní semifinále, kde nestačila na dobře hrající Krulovou, která celý turnaj vyhrála, škoda, celý první set Katka vedla.  Marek i Michal prohráli shodně ve druhém kole, Honza dokonce v kole prvním, kdy nezvládl po jasně vyhraném prvním setu zápas, a nakonec odešel poražen.

  Ve čtyřhře se Katce zranila spoluhráčka a tak nás zastupovali jen kluci, Marek i Michal se spoluhráči nepřešli přes první kolo, Honza si napravil reputaci a postoupil s Lubeníkem až do nedělního semifinále, tam po hezkém zápase vyřadili favority Maňásek - Jeništa a postoupili do finále, tam již nestačili na Diviše s Vrbkou a po boji jim podlehli 2:1.

   Všem našim hráčům děkujeme za reprezentaci oddílu, rovněž díky Jirkovi Vašátkovi za koučování. (K.O.)

 
 

23.9.2019

Domácí GPB Dospělých v Pustějově

   Ve dnech 21.-22.9. se konal turnaj GPB na domácí půdě v Pustějově. Na tento turnaj odjelo bojovat o co nejlepší umístění celkem 15 klimkovických hráčů: Zuzka Bláhová, Ondra Broda, Filip Budzel, Domča Budzelová, Kača Frischová, Jirka Halfar, Lucka Metzová, Hanka Otisková, Klárka Petrušková, David Slíva, Honza Slíva, Petr Tomala, Michal Vašátko, Aďa Závodná a Ondra Závodný.

   V mixu se nejdál dostal pár Budzel-Budzelová, kteří se umístili na krásném 3. místě, kdy do nedělních bojů už nenastoupili kvůli zdravotním potížím.

   V dámském singlu se nám také dařilo. Do čtvrtfinále se dostala Aďa Závodná, která poté nestačila na nasazenou jedničku Radku Šilhavou a Lucka Metzová, která v třísetové bitvě podlehla následné vítězce Verči Kubečkové [3/4]. To ale není konec... Do semifinále se dostala opět Domča Budzelová a Klárka Petrušková a odvezly si dělené 3. místo.

   V mužském singlu to bylo těžší. Do třetího kola se dostal Petr Tomala, který nestačil na mladého reprezentanta Dominika Kopřivu. Do finále postoupil Filip Budzel, který se snažil vybojovat zlato, ale neuspěl proti nasazené jedničce Lukášovi Holubovi.

   V ženském deblu se dostaly nejdále do čtvrtfinále páry Petrušková-Němcová, nad kterými zvítězil první nasazený pár Hořínková-Valentová. Dále Závodná-Šlégrová, které porazil následně vítězný pár Chadimová-Šilhavá a pár Metzová-Studená, které nestačily na nasazené dvojky Otáhalová-Srncová.

   V mužském deblu jsme nejdále postoupili do druhého kola a to páry: Slíva J.-Závodný, Halfar-Slíva D. a Broda-Viest.

   Z turnaje si odvážíme celkem 5 medailí a teď nám nezbývá nic jiného než trénovat a trénovat, ať zabodujeme i my ostatní. (K.F.)

 

22.,9.2019

Kateřina Tomalová na X Internacional Mexicano 2019

  Za velkou louži se vydala Katka Tomalová bojovat o body do olympijské kvalifikace. Turnaj se konal ve městě Aguascalientes. To je hlavní město stejnojmenného státu v Mexiku. Naše hráčka nastoupila jen v singlové disciplíně. V prvním kole v pohodě udolala Argentinku Iona Gualdi 21:5, 21:6. Bohužel ve druhém kole nestačila na hráčku Dominikánské republiky Nairoby Abigail Jimenez se kterou svedla třísetovou bitvu. Tady se vítězství přiklonilo na stranu soupeřky (13:21, 21:19, 15:21).

   


22.,9.2019

O pohár rytíře Vítka VII. - 3 medaile pro Klimkovice

  V hale Ridery v Ostravě se konal už sedmý letošní turnaj ze série O pohár rytíře Vítka určený pro registrované i neregistrované hráče. Klimkovice tady měly tři zástupce: v kategorii nejmladších (U9) bojoval Filip Ivan, v kategorii U11 Jakub Häring a Bára Holá otestovala kategorii U15. Hrálo se švýcarským systémem na 6 kol.

   Nejmladší Filip Ivan nastoupil jako obvykle s velkým nasazením a to bylo odměněno úspěchem - vybojoval 3. místo a získal tak svou první medaili!

   V kategorii U11 hráli chlapci a dívky společně a o konečném pořadí se rozhodlo až v posledním kole. Kubovi nakonec o fous uteklo 2. místo a skončil na pěkné bronzové příčce.

   Bára Holá si přijela vyzkoušet kategorii U15, která hrála společně s U15+. Proti starším a silově vybavenějším soupeřkám se nehrálo snadno, nicméně Bára se nedala a v U15 vybojovala krásné 2. místo.

 

19.9.2019

Smutná zpráva nejen pro badminton

   Po dlouhé těžké nemoci nás opustil spoluzakladatel oddílu badmintonu v Klimkovicích Kamil Kovář.

 

16.9.2019

Turnaj Boreček - zlato a stříbro pro Klimkovice

   V sobotu 14.9. se v Opavě konal další turnaj ze série Boreček. Zúčastnilo se jej 45 hráčů v kategoriích U11 až U15+. Za Klimkovice vyrazili bojovat Jakub Häring (U11) a Boris Vařák (U15). Oba dva nastoupili po prázdninové pauze do bojů s vervou.

   V kategorii U11 hráli chlapci a dívky dohromady švýcarským systémem na 5 kol. Kuba našel přemožitele až v posledním kole, kdy nestačil na Mikuláše Hrubého z Olomouce. V posledním kole už jej bohužel výrazně trápilo koleno a na pohybu to bylo znát, ale bojoval až do konce. Nakonec si z Opavy odvezl zasloužené stříbro.

   Chlapci v kategoriích U15 a U15+ hráli společně, opět našvýcarem na 5 kol. Boris tak měl možnost si zahrát i s výrazně zkušenějšími soupeři, nicméně hrál s maximálním nasazením a svou kůži se snažil nedát zadarmo. Předvedl kvalitní výkon a oprávněně si ve své kategorii (U15) vybojoval zlato.

 

15.9.2019

GPB U17, Ústí nad Labem 2019

Již v pátek 13. se na béčkový turnaj vydala pětice našich klimkovických hráčů.

V sobotu se jako obvykle začínalo smíšenou čtyřhrou, ve které se do druhého kola po velkém boji nepodařilo projít páru Filip Häring ­– Verča Dejlová, kteří podlehli Ondřeji Pálinkášovi s Kateřinou Zimovou výsledkem 21:18, 16:21, 17:21. O kolo později byli vyřazeni David SlívaLuckou Metzovou, kteří narazili na Dana Dvořáka s Veronikou Novákovou, se kterými prohráli 16:21 a 15:21. Nejdále v mixu došla Klárka Petrušková se svým o hlavu menším parťákem Pavlíkem Maňáskem, kteří skončili v osmičce nejlepších párů turnaje, přičemž nestačili na pár Tomáš Pospíšil – Markéta Kohoutová 22:20, 13:21 a 11:21.

V dívčím singlu měla smůlu Verča, která naneštěstí již v osmifinále narazila na pozdější vítězku této disciplíny – Tinku Kozempelovou, se kterou prohrála 11:21 a 21:23. Klárka byla vyřazena v semifinále, kde se utkala s budoucí finalistkou Markétou Kohoutovou, která o kolo dřív vyřadila Lucku.

V chlapecké dvouhře jak David, tak i Filip podlehli svému soupeři již v jejich prvním singlovém zápase.

Lucka s Valčou Žurkovou se ve čtyřhře probojovaly do čtvrtfinále, kde nestačily na Terezu Šolarovou a Barboru Johnovou stavem 15:21,21:19,18:21. Dále došla Klárka s Emmou Staňkovou, které se v semifinále utkaly s Martinou Ševčíkovou a Klárou Šilhavou, a těsný souboj prohrály 21:18,17:21 a 22:24. Verča s její spoluhráčkou Bárou Šenfeldovou opět měla ,,štěstí“ na vítězky, se kterými si zahrály hned v prvním zápase.

Filip s Davidem Divišem bohužel prohráli hned v prvním kole s Tomášem Bláhou a Vojtěchem Havlíkem, avšak se zajímavým výsledkem 26:28, 21:15, 16:21. David si s Matějem Rzeplinskim zahráli v semifinále proti Jakubovi Divišovi a Vojtěchu Pořízovi, na které už nestačili (14:21,14:21).

 
  

14.9.2019

Víkendové výsledky - 25. TEM Youth Slovenia International 2019


  

 


14.9.2019

Víkendové výsledky - GPC Dospělí, Olomouc

 

12.9.2019

YONEX GPB U13 Praha Hamr-Štěrboholy 2019

   Dne 7. 8. 2019 se vydali nominovaní členové klimkovického družstva Vítek Oswald, Bára Holá, Eliška Honajzerová a Veronika Čížová do Prahy na turnaj GPB U13.

   Pro změnu jsme se do Prahy vydali vlakem. Sice jsme museli vstávat ve 4 hodiny ráno a v Praze jsme přestupovali na tramvaj a autobus, ale stálo to za to. Cestu jsme si užili.

   Hrály se singly, ve kterých se podařilo vyhrát v jednom ze dvou zápasů Vítkovi, Báře a Elišce. Vše za koučinku mamky Simony Honajzerové. Ve čtyřhrách se to nepodařilo nikomu.  (V.Č.)

  

10.9.2019

Nový ročník extraligy - představujeme klimkovické hráče (part.1)

   Po prázdninové pouze se opět vrací divácky nejoblíbenější soutěž, jíž se náš oddíl účastní, badmintonová extraliga. A stejně jako v posledních dvou letech i tuto sezónu se bude snažit družstvo TJ Sokol Klimkovice „A“ o co nejlepší umístění.

   První kolo ročníku 2019/20 proběhne na konci října, konkrétně v neděli 27. 10. v prostorách SC Fajné kde se naše družstvo utká s týmem SKB Český Krumlov. Ve druhém kole nás čeká opravdu lahůdka pro oko diváka, kdy při domácím dvoj-utkání v sobotu 30. 11. budeme čelit silnému soupeři a obhájci titulu mistra smíšených družstev z Benátek nad Jizerou a v nedělí proti dalšímu favoritovi Sokol Meteor Radotín Praha.

   Že se na nejlepší český badminton těší diváci, o tom tedy není sporu. Jak se ale těší po letní přípravě sami hráči? Pojďme prohodit pár slov s některými stálicemi našeho „Áčka“...

   Jedním z nich je plesenský odchovanec Jan Benbenek. Honzo, jak se připravuješ na letošní ročnik Extraligy?

  • Moje příprava proběhne tradičně na kurtech v hale VŠB-TU Ostrava a plesenské hale. Kondici nabírám tradičně v plesenských lesích.

   V minulém ročník jsi hrál proti nejlepší hráčům Extraligym, jaké máš s toho pocity?

  • Nebylo to nic lehkého, dobrá zkušenost šlo vidět na, že hráči trénují v profesionální zázemí a  měli i profesionální přístup k zápasům. Takže žádná sranda.

   Jak se cítíš před startem nové sezóny?

  • Před sezónou se cítím celkem dobře, žádná zranění a už se těším na novou sezónu.

   Dalším, koho vyzpovídáme, nejúspěšnější klimkovická badmintonistka na mezinárodním poli, Kateřina Tomalová. Jaká byla tvoje letní příprava? A naopak, měla jsi mezi přípravou a mezinárodními turnaji, které probíhají celoročně, čas udělat si taky na chvíli „prázdniny“?

  • Letošní rok je pro mě kvůli probíhající olympijské kvalifikaci zcela odlišný oproti těm předchozím. Sezónu jsem ukončila už v březnu a prázdniny měla na přelomu března a dubna (na Mallorce), abych se pak mohla připravit na kolotoč turnajů, do kterého jsem pak naskočila 1. května, kdy začala olympijská kvalifikace. Od té doby jsem odehrála už 10 mezinárodních turnajů. Krátké volno jsem měla ještě na začátku července po Evropských hrách, které jsem strávila aktivně na chatě v Beskydech. Jinak jsem většinu letní přípravy strávila v dánském Holbaeku, v Centre of Excellence Badminton Europe, kde jsem našla dobré tréninkové podmínky. Už jsem se vzdala naděje, že se ještě někdy dočkám důstojných tréninkových podmínek v ČR, takže v Dánsku teď budu pobývat častěji.


   A posledním, na koho se obrátíme s otázkou ohledně nové sezóny je opět náš prvotřídní odchovanec, Filip Budzel. Filipe, jsou pro tebe zápasy extraligy v něčem odlišné od ostatních turnajů? Na SC Fajné bývá výborná divácká kulisa. Pomáhá ti, když vás lidé přijdou podpořit?

  • pro mě jsou zápasy extraligy zcela odlišné od zápasu na turnajích. Velmi mě to baví a cítím se v našem družstvu velmi dobře. Podle mě je to pro nás Klimkovické hráče takový dárek, že si můžeme zahrát společně proti nejlepším hráčům ne jen z České republiky ale podstatě i Evropy.
  • Diváckou kulisu máme dle mého názoru jednu z nejlepších a za to bych chtěl všem fanouškům poděkovat! Věřím, že všichni hráči podávají díky vám výkony na hranici svých schopností. Třeba se jednou dočkáme a budeme moct hrát extraligu tam kde patří- v KLIMKOVICÍCH.

   Stíháš je vůbec v zápalu boje vnímat?

  • Fanoušky velmi dobře vnímám, velmi mi to pomáhá.


   Tak to by bylo slovo některých z opor našeho extraligového družstva. Doufáme, že jako každým rokem přijdete naše borce podpořit v domácích utkáních a připomínám že první, na které se můžete u nás v Ostravě těšit, proběhne opět na Fajné v neděli 27.10. ve 13:00. Na další představení hráčů našeho extraligového družstva se můžete těšit v dalším článku. (J.S.)

 


8.9.2019

GPB U19 v Ivančicích na Hané

   O víkendu 7.-8. září se konalo v Ivančicích nedaleko Brna GPB U19. Klimkovické družstvo se skládalo pouze z tří děvčat a to Kláry Petruškové, Lucie Metzové a Adély Závodné.

   Z mixu ani singlu nejsou žádné velké úspěchy. V mixu se přes první kolo dostala Lucka s Davidem Smutným a Klárka s Martinem Slívou. Lucka s Davidem prohráli druhé kolo proti nasazenému páru Filip Marek a Iva Foukalová a Klárka s Martinem postoupili do třetího kola, kde po třech setech nestačili na další nasazený pár Tadeáš Brázda a Adéla Chadimová.Všechny holky se v singlu dostaly přes první kolo, ale do třetího se probojovala pouze Lucka, kterou však porazila na dva sety Iva Foukalová. Za nejlepší výsledek se dá považovat třetí místo, které si odnesly Klárka s Aďou ze čtyřhry. V semifinále prohrály nad sestrami Annou Kohoutovou a Markétou Kohoutovou.

  

7.9.2019

GPC U17 v Přerově - pětkrát zlato pro Klimkovické

   V sobotu 7. 9. se v Přerově konal GPC U17, na který vyrazili: David Slíva, Jan Ptáček, Filip Häring, Adam Pospíšek, Marta Larishová a Veronika Dejlová.

   Začínalo se jako vždy mixem, kde od nás nastoupily dva páry. Filip Häring a Marta Larishová podlehli hned v prvním kole svým soupeřům, za to pár David Slíva a Veronika Dejlová nenašli přemožitele a podařilo se jím disciplínu vyhrát. Ve dvouhře dívek se podařilo projít prvním kolem pouze Veronice Dejlové, která pak následně druhé kolo nezvládla. V chlapecké dvouhře se nejlépe dařilo Davidovi Slívovi, který nakonec vyhrál zlato. Adam Pospíšek prohrál hned v prvním kole a Filip Häring a Honza Ptáček následně neprošli přes druhé. Ve čtyřhrách se nikomu nepodařilo projít prvním zápasem, kromě Davida Slívy a Honzy Ptáčka, kteří společně vybojovali zlato. (F.H.)

 

7.9.2019

Kvarteto klimkovických na YONEX GPB U13 Praha Hamr-Štěrboholy 2019

   Aktuální výsledky turnaje GPB 13 v Praze

 

3.9.2019

Družstva přihlášená do soutěží dospělých SmBaS 2019/20

 2. liga 3. liga
1BK Kopřivnice A SK Vitality
2Badminton Akademie Olomouc A SK Badminton Bohumín
3SK Badminton Přerov SK Vítkovice 1926 – Ridera
4VSK VŠB TU Ostrava Badminton Akademie Olomouc C
5Kabal team Karviná Badminton Akademie Olomouc D
6SK P.E.M.A. Opava TJ Sokol Klimkovice D
7TJ Sokol Klimkovice C  
8BK Kopřivnice B  
9Badminton Akademie Olomouc B  
10OSTRAVA BADMINTON KLUB  
 

2.9.2019

GPA "Benátecký pohár" - prázdniny skončily

   Ve dnech 30.8. - 1.9. 2019 se uskutečnil Benátský pohár, kde jsme odjížděli v početné 4 - členné výpravě. Náš cíl zněl jasně dovézt domů minimálně tři medaile. Avšak skutečnost byla trošku jiná.

  David Slíva odjížděl na turnaj pro zkušenosti a zahrát co nejvíce zápasů. Myslím si, že i přes dvě prohry v prvním kole může David být spokojeny. V zápasech si vyzkoušel prvky, které poslední dva měsíce pilně trénoval a také zde zažil trošku jinou atmosféru „Áčkových“ turnajů. Za mě jako trenéra téměř spokojenost.

   Kača Frischová jela na turnaj s většími ambicemi než jen získat zkušenosti. Velká škoda zápasu v mixu, kde i přes pěknou hru chybělo trochu štěstí, aby zápas dotáhli do vítězného konce. Kača se velmi zlepšila s práci s raketou a ve vnímaní hry. Jen tak dále.

   Teď na řadu přichází zhodnotit zbylé dva hráče Domču a mě.  

   Již před turnajem jsme s Domčou tušili, že to nebude ono. Ani jeden z nás nebyl fyzicky úplně fit a ani příprava na turnaj nebyla zcela ideální. Oba jsme nastupovali ve všech třech disciplínách (mix společně). Domča skončila v singlu a mixu na děleném 5-8 místě, avšak nechybělo málo, aby postoupila do semifinálových bojů. Zejména singl proti Mikelové skončil velmi těsně 20:22, 18:21. Pro mě byl turnaj čisté trápení. Na turnaj jsem odjížděl s jedním zdravotním problémem a domu se vracel se třemi.

   Cíl dovézt tři medaile jsme tedy nesplnili, avšak věřím, že při dalším Áčku, už tato čtveřice nějaký ten kov urve. (F.B.)



 

27.8.2019

Ostrý start dospělých - GPA "Benátecký pohár"

   Již tento pátek se rozběhne poprázdninový badmintonový kolotoč. Jako první si otestují klimkovičtí formu na turnaji v Benátkách nad Jizerou. Tam se koná GPA dospělých „Benátecký pohár“. Klimkovice na tomto turnaji budou reprezentovat: Dominika Budzelová, Kateřina Frischová, Filip Budzel, Jan Somerlík a David Slíva. Tak v pátek hurá na to!!!

 
 


27.8.2019

Jak jsme na tom žebříčkově před startem podzimní části

 

26.8.2019

Termíny pro domácí zápasy Extraligy

 

 


27.8.2019

Badmintonový herní kemp Pustějov 2019

   V minulem týdnu od pondělí 19. 8. do pátku 23. 8. proběhl 5. ročník BADMINTONOVÉHO KEMPU PUSTĚJOV 2019. Kemp, který pořádal náš oddíl badmintonu T. J. Sokol Klimkovice ve spolupráci s Luďkem Židkem trenérem SCMMoravskoslezského Kraje. Kempu se zúčastnilo 27. hráčů ve věku od 12. do 22 roků, kterým dělali sparing hráči Extraligy a 1. Celostátní Ligy jmenovitě Jan Benbenek, Dominika Budzelová a Jakub Sagáčík.

   V letošním roce trenérskou taktovku měli na starost Luděk Židek, Jiří Halfar ml., Filip Budzel a kondiční trenérka Tereza Horáková. Největším přinos soustředění mělo, že jsme mohli čerpat zkušenosti Filipa Budzela, které získal při svém trénování v badmintonově zaslíbené zemi, Dánsku. Jak už název napovídá soustřední je především herní to znamenalo pro hráče tři fázové tréninky na kurtech kde se především trénovaly údery, pohyb a herní systémy v singlu a deblech. Aby účastnící nebyli jenom zavření v hale tak jsme se okrajově dotkli i vytrvalostní kondice menším výběhem po okolní přírodě.

   Předtím než se hráči dostávali k hernímu tréninku předcházela rozcvička tak zvaný warm-up ten to měla na starost skvělá kondiční trenérka Tereza Horáková. Tereza se starala o hráče před a po tréninku kde především hráči posilovali střední část těla.

   Soustředění se neslo v příjemné a kamarádské atmosféře. Skvělá práce a pozornost hráčů dělala radost trenérům, kteří si toho moc cení a věří, že si hráči něco ze soustředěni odnesli. Fajn soustředění doplnila i skvělé kuchyně Bistra PISCH v čele s p. Pischovou.

   Za organizační tým a trenéry bych si dovolil popřát všem účastníkům skvělé výkonný v badmintonové sezóně, a hlavně žádná zranění.

   Závěrem bych poděkoval Dominice Budzelové, Kateřině Frischová, Marušce Studené, Kláře Petruškové, Jakubovi Sagáčíkovi a Daliborovi Tůmovi za skvělý sparing při trénincích mladších hráčů.

   Sportu zdar a zase za rok se na Vás těšíme.

 


26.8.2019

Stříbro a bronz pro Katku Tomalovou z Barbadosu

   Kateřina Tomalová si zdárně odskočila na turnaj Carebaco International 2019, který se konal ve městě St Michael na Barbadosu. Do této exotické země odjela naše hráčka spolu s ex Klimkovickou Terezou Švábíkovou. A Katce se turnaj vydařil. V singlové části turnaje vybojovala Katka bronz. V deblovém turnaji s Terkou si holky vybojovaly finálovou účast. Bohužel zranění Terezy nepustilo český pár na kurt. Gratulujeme.

 

 

 

 



15.7.2019

14 místo v TOP 20 Klubů - není to málo?

  Badmintonový svaz vydal koncem školního roku výsledky TOP 20 nejúspěšnějších klubů v práci s mládeží pro rok 2019 i s finančním rozdělením. Je otázkou, zda klimkovické konečné 14 místo je v oddíle s generační obměnou hráčů dost nebo málo?

 

14.7.2019

Katka Tomalová na White Nights 2019

  Klimkovická Kateřina Tomalová neví, co jsou to prázdniny. V době většina badmintonistů relaxuje a odpočívá po náročné sezóně, tak Katka a dalších pár hráčů se snaží připsat si nějaký ten bodík do světového žebříčku. Další předolympijskou zastávkou bylo město Gatčina v Leningradské oblasti Ruska. Toto ruské město s necelými 100 tisíci obyvateli hostilo turnaj White Nights 2019.

 


 

KONDICE

 

Jen 1 volných míst

HERNÍ

 




26.6.2019

Evropské hry - Katka Tomalová nedokázala postoupit ze skupiny

   Klimkovická Kateřina Tomalová prohrála svůj poslední zápas ve skupině „B“ na Evropských hrách, které právě probíhají v Minsku. Rozhodující boj o postup ze skupiny sehrála se slovenskou hráčkou Martinou Repiskou. Bohužel na soupeřku Katka nestačila a po prohře 14:21, 18:21 se soutěží loučí.

 

20.6.2019

Klára Petrušková je hráčem v měsíce května

   Oproti dubnovému hlasování, které bylo velmi těsné se se květnové stalo jednoznačnou záležitosti pro Kláru Petruškovou. Oproti druhému místu, které obsadila Kateřina Tomalová získala Klára více než trojnásobný počet hlasů. Třetí místo mylo dělené jelikož Jonáš Dostál a Veronika Čížová získali stejný počet hlasů.

 

 

19.6.2019

GPB U15 v Praze - stříbrný debl pro Honzu Ptáčka

 

 


18.6.2019

Deblový bronz Filipa Budzela z Mauritius International 2019

   Dva klimkovičtí hráči se vydali na dalekou cestu na turnaj FLEET Mauritius International 2019. Že si někdo nemůže představit kde tento malý stát leží? „Mauricius, respektive Mauricijská republika, je ostrovní stát v Indickém oceánu asi 900 km východně od Madagaskaru“. Tolik wikipedie. Turnaj se hrál v termínu 13. -16.6.2019 ve městě Quatre Bornes.

   A přesně tam se vypravili Kateřina Tomalová a Filip Budzel na badmintonový turnaj. Katka jela posbírat nějaký ten bodík do kvalifikace a Filip je na zkušenou, zda z pobytu v Dánsku všechno nezapomněl. Katka hrála singla a mix s Filipem. Filip si ještě přiložil debla s lucemburským kolegou Robertem Mannem.

   Filip musel naskočit do turnaje hned první den, protože na něj čekala singlová kvalifikace. Kvalifikace Filipovi sedla, když smetl oba domáí hráče Tamesh Dookhee 21:5, 21:12 a Raul Teeluck 21:10, 21:8 a postoupil do hlavní soutěže. Také Katka se na kurtech ukázala v úvodním dni turnaje. Nemusela absolvovat „kvaldu“, ale bohužel v prvním kole nezvládla zápas s Australankou Yingzi Jiang 20:22, 16:21 (typické australské jméno) a singlová část turnaje pro Katku skončila.

   Následující dva dny byly ve znamení klimkovického Forresta Gumpa Filipa. Zatímco většina českých hráčů již měla sbaleno a přešlapovala po letištní hale, Filda stále okupoval turnajové kurty.

   V singlové části sice prohrál v druhém kole, ale jelikož to byl budoucí vítěz turnaje Malajsijec Goh Giap Chin [4], tak i tady patří za výsledek palec nahoru.

   Stejného výsledku dosáhli Filda s Katkou v mixu. V prvním kole přešli suverénně přes domácí pár a v druhém hráli vyrovnaný zápas s Malajci Kiran Raj Maniraj, Venosha Radhakrishnan 14:21, 16:21.

   Debl byl pro Filipa královská disciplína. Spanilou jízdu páru Filip Budzel, Robert Mann zastavili v semifinále až budoucí vítězové MannBoon Xin Yuan [3], Qar Siong Yap z Malajsie (10:21, 15:21). Jak by řekl Lexa z Comebacku: „FAKT HUSTÝ BRONZ“. Gratulujeme.

 

 

16.6.2019

SOKOL CUP DOBŘANY 2019

   V pátek odpoledne 31.5. jsme vyjeli z Klimkovic a Jistebníku na turnaj do Dobřan u Plzně.  Přespali jsme v Praze u Budzelů. Další den jsme vstali v 5:00 hodin, nasedli jsme se do auta a dojeli jsme do Dobřan. Tam jsme během soboty odehráli zápasy a  získali jsme ve čtyřhrách jedno druhé místo (Petruška, Kostka) a jedno čtvrté místo(Kraus, Sedláček). Turnaj byl zkrácen ze dvou dnů na jeden. Proto jsme v sobotu večer  mohli vyrazit domů.Dojeli jsme cca. Mezi 23-24 hodinu. (M.K.)

 

15.6.2019

GPB U17 v Pardubicích - medailová umístění klimkovických hráčů

Dne 9.6.2019 se uskutečnil v pardubické vysokoškolské hale turnaj GPB kategorie U17. Z Klimkovických hráčů se turnaje zúčastnili David Slíva a Lucie Metzová.

   Turnaj začal tradičně smíšenou čtyřhrou, ve které si pár Lucie Metzová, David Smutný hladce prošli úvodními koly až do druhého dne beze ztráty setu. V nedělním semifinále uspěli proti páru Daniel Dvořák a Veronika Nováková 23:21 a 21:14. A ani v samotném finále se nedočkali porážky a zvítězili nad párem Tomáš Patera a Karolína Hejduková 21:19 a 21:16.

    Ve dvouhře dívek Lucie Metzová stejně jako ve smíšené čtyřhře postoupila bez nejmenších problémů postoupila do nedělního semifinále kde, ale podlehla své soupeřce a pozdější vítězce turnaje Markétě Kohoutové 21:17 a 21:15 a získala stříbro. David Slíva ve dvouhře chlapců se se svým průměrným výkonem dokázal probojovat do třetího kola kde, ale podlehl svému soupeři Vojtěchovi Frantovi 21:18 a 21:12. Lucie Metzová a Valérie Žurková se dokázali probojovat do čtvrtfinále kde ovšem nepochodili proti dvojici Markéta Kohoutová a Lucie Kožnarová konečným výsledkem 10:21 a 16:21. Poslední disciplínou byla čtyřhra chlapců. Dvojice Daniel Dvořák a David Slíva se dokázali probít i přes nedělní semifinále a čekal je finálový boj, který skončil v neprospěch naší dvojice 18:21 a 15:21. Prohráli proti dvojici Tomáš Matula a Adam Vojtěch. (D.S.)

 

 

 

9.6.2019

GPB U13 v Radotíně - dobrá zkušenost pro naše hráče

   Na turnaj do Prahy jsme vyjížděli tří hráči, Eliška Honajzerová, Verča Čížová a Vítek Osvald. Vezl nás pan trenér Jirka Halfar, a ještě s námi jela maminka od Vítka. Do Prahy jsme dojeli v pátek večer, ubytování bylo fajn, po večeři jsme zalehli do postelí a těšili se na sobotní turnaj. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, ale dali jsme do toho vše. Však také první kolo dopadlo výborně. Vítek i Verča vyhráli singl a v deblu Eliška s Verčou a Vítek s Ondřejem Kupcem dosáhli také na vítězství. Jen v mixu se bohužel nepodařilo v prvním kole zvítězit. Výsledky však nebyly špatné, nahráli jsme v každém setu okolo 13 bodů. Vítek hrál s Verčou a Eliška s Jirkou Matuškou z jiného týmu. Turnaj měl velké množství hráčů, a tak čas moc neutíkal. Do druhého kola jsme nastupovali až odpoledne.

   Bohužel už se nepodařilo vyhrát ani v singlu, ani ve deblu. Ale výsledky opět nebyly špatné. Z turnaje v Praze Radotín jsme sice nedovezli žádné medaile, ale zato jsme si přivezli spoustu nových herních zkušeností. (E.H)


 

 

6.6.2019

Katka Tomalová na Azerbaijan International 2019

   Katka Tomalová se v rámci kvalifikace na OH vypravila do dalekého Ázerbájdžánu na turnaj Azerbaijan International 2019. Po 4 letech se vrátila do míst, kde se konaly první Evropské hry, který se Katka také zúčastnila.

   Letošní turnaj byl tak kvalitně obsazen, že se Katka musela pokusit prokousat do hlavní soutěže přes kvalifikaci. Bohužel, hned první soupeřka Ruska Anastasiia Semenova vystavila naší hráčce stopku v turnaji. V třísetovém boji, kdy Katka první set zcela ovládla a Rusku k ničemu nepustila přišly dva smolné prohrané sety v poměru 19:21. Zvláště třetí set se nesl ve znamení velkých změn. Katka v polovině vedla 11:8 a 13:9 aby posléze prohrávala 13:19. Poté se nadechla k výbornému závěru a dokázala vyrovnat na 19:19. Jenže v závěru Rusce pomohla dvěma zkaženými míčky k výhře. Na záznam utkání se můžete podívat na YouTube na adrese: https://youtu.be/I3kZ-SfhAM0?t=13507 od času 3:45:00.


 

 


6.6.2019

Parádní jízda klimkovických na GPB U19 v Brně

   O víkendu 1. až 2. června se v Brněnské hale Xarena Slatina konal turnaj GPB U19. Na turnaj nás vyjeli reprezentovat tito klimkovičtí hráči: David Slíva, Ondřej Broda, Tomáš Černík, KláraPetrušková, Lucie Metzová, Adéla Závodná, Veronika Dejlová a Hana Otisková. Pro většinu z nich to byl poslední turnaj sezóny.

   Sobota začala smíšenou čtyřhrou, ve které se nejvíce dařilo Lucce Metzové s Tomášem Paterou, kteří se probojovali až do nedělního semifinálového kola, kde po dvousetovém zápase s těsnou koncovkou prohráli proti prvnímu nasazenému páru Lukáš Franek – Radka Šilhavá (21:16, 22:20). Stejně tak se dařilo Klárce Petruškové s kopřivnickým Martinem Slívou, kteří po těsném čtvrtfinálovém zápase postoupili do semifinále, kde prohráli proti vítěznému páru Jaroslav Chlubna – Barbora Otáhalová (21:19, 16:21, 21:14). Dalším párům se až tak nedařilo, David Slíva s Verčou Dejlovou prohráli ve druhém kole v třísetovém zápase (21:12, 18:21, 21:9). Páry Ondra Broda s Hankou Otiskovou a Adéla Závodná s Jakubem Štefkem se nedostaly přes první kolo.

   Ve dvouhře chlapců nás reprezentoval jediný Ondřej Broda, který ale do druhého kola nepostoupil.

   Ve dvouhře dívek, kde byly naše hráčky ve větším zastoupení, se dařilo lépe. Lucka se dostala do čtvrtfinále, kde prohrála s první nasazenou hráčkou a vítězkyní Radkou Šilhavou (21:15, 21:11). Klára přes poměrně jednoznačné dvousetové zápasy postoupila do semifinále, v neděli se pak probojovala až do finále, kde stejně jako Lucka podlehla Radce Šilhavé (13:21, 21:15, 21:13). Veronice a Adéle se podařilo dostat do druhého kola. Hanka skončila v prvním kole.

  Ve čtyřhře chlapců překvapil David Slíva s Vojtěchem Frantou výhrou nad druhým nasazeným párem Jan Blažek – Petr Janoušek (19:21, 21:16, 22:20). Ve čtvrtfinále pak ve dvou setech prohráli proti páru Marek Listopad – Tomáš Patera (21:14, 21:17). Ondřej Brodas Tomášem Černíkem skončili v druhém kole po porážce proti Tomáši Matulovi s Adamem Vojtěchem.

   V dívčí čtyřhře předvedly výborný výkon Klárka Petrušková s Adélou Závodnou, které se jako druhé nasazené dostaly až do nedělního finále, ve kterém se jim podařilo zvítězit nad Annou Natálií Kohoutovou a Markétou Kohoutovou (19:21, 24:22, 21:17) a tak si zajistily první místo. Další páry, Hanka s Verčou a Lucka s Valérií Žurkovou, skončily v prvním kole.

  Z turnaje si tak Klárka odvezla jednu zlatou, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Adéla jednu zlatou a Lucka jednu bronzovou. Celkově tak do Klimkovic přivezly jedno první místo, jedno druhé a dvě třetí. (T Č.)

 


4.5.2019

Zvolte si hráče měsíce května 2019

   Dovolujeme si Vás oslovit s anketou nejlepšího oddílového hráče měsíce května 2019. Pro uplynulý měsíc jsme vybrali toto kvarteto hráčů. Hlasujte do 15. června 2019.

Klára Petrušková – v měsíc plný lásky tuto hráčku zastihl ve výborné formě. Za vše mluví dvě stříbrné na GPA U17, třetí kolo na mezinárodním turnaji Polish U17 Open 2019 jak ve dvouhře, tak ve 4hře a na GPB U19 zlato a stříbro. I přesto to nestačí na postup do širší reprezentace U17. Hold do Klimkovic z Prahy přes tú Vysočinu není vidět.

Kateřina Tomalová – Klimkovická stálice, nejlepší česká hráčka současnosti, která za na začátku kvalifikace na OH v Tokiu. Jeden z prvních turnajů, který je součásti kvalifikace si Katka odbyla na jihoamerickém kontinentu. Konkrétně v hlavním městě Peru Limě. Se třetím místem Katka sebekriticky nebyla spokojená, ale za nás pá palec nahoru.

Jonáš Dostál – možná někoho toto jméno v nominaci překvapí, ale jeho výkonností postup je parádní. Jonáš k nám přišel na začátku této sezóny z Fajného. I přes tuto krátkou dobu si dokázal vybojovat postup na první MČR U11. Je možné, že se tady klube další klimkovický talent.

Veronika Čížová – mladá klimkovická hráčka, která z pohledu celorepublikového žebříčku ve své kategorii nehraje prim. Na tom klimkovickém ale dosáhne vždy o něco výše než její spoluhráči z oddílu. Je pracovitá a snaží se vždy vyhovět svým trenérům. Pravidelně objíždí turnaje a z posledního na Sareze si přivezla zlato.


2.6.2019

Badmintonové cvičení s Filipem

 

27.5.2019

Jan Ptáček se stal hráčem v měsíce dubna

   Velmi těsné vítězství vybojoval Honza ptáček v historicky prvním hlasováním o klimkovického hráče měsíce dubna. Celých 15 dní kdy bylo povoleno hlasování se ve vedení nejčastěji střídali tři mladší hráči doplněni o Filipa Budzela. Vítězem se nakonec o jeden jediný hlas stal Jan Ptáček (64 hl.) před Lucii Metzovou (63) a Terezou Dejlovou (44). Honza v úterý na tréninku obdrží malý osobní dárek. Ostatní se mohou těšit na další tentokráte květnové hlasování. Zároveň s hráčem měsíce dubna přineseme rozhovor.

 

24.5.2019

Sledujte Polish U17 Open 2019


 


21.5.2019

5. kolo turnaje o pohár rytíře Vítka = 6 medailí pro Klimkovice


   V sobotu 18. května proběhl v Ostravě na Rideře už pátý turnaj ze série "O pohár rytíře Vítka". Také tentokrát se turnaje zúčastnili hráči z Klimkovic, i když v o něco menším počtu, než obvykle. Rozhodně ale byli vidět, protože si z turnaje odvezli celkem 6 medailí.

   V nejmladší kategorii U11 bojovali Silvie Demková, Ela Kohutková a Jakub Häring. Silvie turnaj absolvovala po delší pauze v tréninku kvůli nemoci a v posledních kolech už bylo vidět, že síly docházejí, nicméně i tak dosáhla na krásné 3. místo. Ela sice do boje o medailové příčky nezasáhla, ale rozhodně si zaslouží pochvalu za předvedenou bojovnost a nasazení. Jakub Häring pak předvedl vyrovnaný, soustředěný výkon a celý turnaj absolvoval bez prohraného zápasu - zaslouženě bral zlato.

   V kategorii U13 nastoupili Veronika Čížová, Eliška Honajzerová a Matyáš Marejka. Verča s Eliškou kategorii U13 ovládly a obsadily první dvě příčky: rozdílem jediného bodu brala zlato Verča, Eliška stříbro.

   A konečně v kategorii U15 jsme měli také dva zástupce: Jaromíra Kostku a Ondřeje Petrušku. Ani kluci se neztratili, tuto kategorii sice jednoznačně vyhrál Vojtěch Klimeš (badminton klub Ostrava), nicméně Mirek se umístil na pěkném druhém místě a bronzovou příčku pohlídal Ondra. (J.H.)

 

19.5.2019

GPA U17 v Praze - dvě stříbra pro Kláru Petruškovou

   Ve dnech 18. – 19. 5. 2019 se v Praze konalo 2. GPA kategorie U17. Vybojovat body do žebříčku se vydala i klimkovická výprava ve složení: Lucka Metzová, Klárka Petrušková, Verča Dejlová, Filip Häring a David Slíva. 

   Lucku na tomto turnaji zradila forma. Všechny své zápasy prohrála – nejprve v mixu s Davidem Smutným překvapivě podlehli ve 2. kole páru Lešťák – Štěříková (14:21, 12:21), pak v 1. kole dvouhry podlehla Elišce Bílkové (12:21, 21:23) a nakonec v 1. kole čtyřhry spolu s Valčou Žurkovou nestačily na dvojici Johnová – Šoralová (18:21, 16:21). Tomu se říká smolný den!

   Verča hrála pouze dvě disciplíny. Nejprve nastoupila v singlu proti Barboře Březinové a bojovala jako lvice. Na konci 3. setu se ale radovala Barbora (13:21, 21:18, 18:21). Ve čtyřhře spolu s Lindou Šmikmátorovou v 1. kole přehrály dvojici Hejduková – Pokorná (21:14, 21:18), ale ve 2. kole po třísetové bitvě podlehly dvojici Stará – Tvrdíková (19:21, 21:14, 15:21). ŠkodaJ

   David hrál také pouze dvě disciplíny – v mixu nastoupil s Alžbětou Kobylákovou, kde v 1. mole svedli třísetový boj s párem Oros – Kohoutová. I když to zpočátku vypadalo nadějně, z vítězství se radovali soupeři (24:22, 14:21, 17:21). Ve čtyřhře spojil David své síly s Filipem Häringem, ale měli smůlu. Los jim určil hned v 1. kole nasazený pár č.1 (a pozdější vítěze) Poříz – Diviš.  Tento pár byl nad jejich síly, prohráli (11:21, 14:21).  Filip si už další zápasy nezahrál, neboť se nominoval pouze do jedné disciplíny.

   V nejlepší formě zastihl turnaj Klárku. Měla hrát všechny tři disciplíny,ale protože se její spoluhráčka ze čtyřhry Veronika Veselá při zápase v singlu zranila (natažené vazy v koleni), holky do čtyřhry vůbec nenastoupily. I tak si Klárka zahrála dost. V singlu i v mixu se jí podařilo z pozice nenasazené hráčky dojít až do finále.  

    V mixu Klárka nastoupila společně s Vráťou Erhartem, nejprve vyřadili páry Orlík – Stará (21:14, 21:16), Rázl - Kozempelová (21:16, 21:14), pak po třísetových bitvách i páry Dvořák – Nováková (21:13, 22:24, 23:21) a Fürst – Johnová (21:17. 16:21, 21.19). Ve finále pak nestačili na pár Diviš – Staňková (10:21, 12:21) a brali stříbro.

   V singlu si Klárka poradila s Markétou Kohoutovou (21:16, 21:13), Adélou Klapalovou (21:10, 21:14), Magdalénou Čermákovou (21: 13, 21:17) a po třísetovém zápase i s Emou Staňkovou (21:19, 17:21, 21:14). Ve finále pak podlehla výborně hrající Petře Maixnerové (13.21, 17:21).  Ale i tak skvělý výkon (a povzbuzení do dalšího tréninku). Dvě stříbrné medaile, super!!! Gratulujeme.  (K.P.)

 

15.5.2019

GPA U19 v Brně

   O víkendu 4.5.-5.5. se vydalo dívčí klimkovické družstvo do Brna na GPA U19. Konkrétně Verča Dejlová, Lucka Metzová, Klárka Petrušková a Aďa Závodná. Začalo se mixem. Lucka s Davidem Smutným a Aďa s Jakubem Štefkem se dostaly pouze do druhého kole. Do třetího kola postoupila Klárka s Martinem Slívou, ale narazili na budoucí vítěze a tímto byla první disciplína pro Klimkovice ukončena. V singlu prorazila do druhého kola pouze Lucka, která poté prohrála proti Šárce Líbalové. Nejúspěšnější disciplínou turnaje pro holky se stala čtyřhra, kdy Lucka s Aďou se po třech setech dostaly do druhého kola a prohrály proti nasazeným jedničkám a Klárka společně s Valentýnou Sonnkovou se dostaly až do semifinále, kde po dlouhém třisetovém zápasu také prohrály proti nasazeným jedničkám. (A.Z.)

  

12.5.2019

Rychlý průlet Mostem na GPA U13

   Bára Holá a Vít Oswald jeli na GPA turnaj do Mostu. V prvním kole dvouher dívek Bára sice prohrála s Janou Hnilicovou 15:21, 19:21, tím pro ni turnaj, ale ještě neskončil hrála ještě o pořadí, ve kterém na tři sety nakonec vyhrála nad Veronikou Flusserovou 21:17, 15:21, 21:10. Vítek stejně tak vypadl v prvním kole, když nestačil na Viktora Bubeníka 21:12, 15:21, 16:21 a také v bitvě o pořadí prohrál s Dennisem Kerplem 18:21, 1:21. (B.H.)

 

13.5.2019

Bronz Kateřiny Tomalová na Perú Future Series v Limě

  Velmi slušného výsledku dosáhla klimkovická Kateřina Tomalová na turnaji v jihoamerickém státě Peru. Na tomto turnaji se Katka představila „pouze“ v singlu. Po skreči a dvou hladkých výhrách svedla naše borka třísetový semifinálový boj s druhou nasazenou Kubánkou. Bohužel se šťastným koncem pro soupeřku (na fyzičku).

Katka sdělila bezprostřední dojmy na svém fc účtu:

"3. místo z Perú International. Pomýšlela jsem sice na vyšší příčky, ale i 1 170 bodů za 3. místo do světového žebříčku přijde vhod...
První dvě kola byly na pohodu, dneska jsem ve třech setech nestačila na nasazenou dvojku z Kuby. Byl to zápas, který jsem měla vyhrát - celý první set až do stavu 18:17 jsem vedla, pak jsem si nechala vnutit styl soupeřky, v koncovce jsem zkazila příjem, jí pomohlo prasátko a bylo hotovo. Ve třetím setu mi pak trochu pochyběly síly, udělala jsem několik nevynucených chyb a naopak soupeřce tam spadlo, na co sáhla. No nic, jede se dál, turnajů bude letos ještě hodně."


10.5.2019

Kateřina Tomalová na Perú Future Series v Limě

   Jako jediný český reprezentant se v dnes představila Kateřina Tomalová na turnaji Perú Future Series 2019, který se koná v hlavním městě tohoto jihoamerického státu Limě. Jako ¾ nasazená hráčka se vyhnula včerejší kvalifikaci. Dnes ji měla v prvním čekat domácí hráčka Ingrid Valeria Salas Huamani. Ta se ale ze soutěže odhlásila, takže Katka měla včerejší den jako aklimatizaci po 24hodinové cestě na trase Klimkovice – Lima. Zítra ji čeká také domácí hráčka s typickým peruánským jménem Yue Yang Cao. Držíme Katce na staru olympijské kvalifikace palce.

 


 


3.5.2019

Zvolte si hráče měsíce dubna 2019

   Dovolujeme si Vás oslovit s anketou nejlepšího oddílového hráče dubna 2019. Pro uplynulý měsíc jsme vybrali toto kvarteto hráčů.

Tereza Dejlová – má na celé jaro jedený cíl, a to je účast na Mistrovství České republiky kat. U11. Vede si náramně dobře. Ve třech krajských turnajích nepoznala nic jiného než vítězství a již před závěrečným turnajem v Orlové má postup na MČR zajištěn.

Lucie Metzová – poctivě trénující hráčka, která má za sebou letos několik výborných výsledků. Připomeňme si třeba postup na MČR dospělých 2019 nebo podařené domácí i mezinárodní turnaje. Navíc minulý týden v baráži o 1CL dospělých se fantasticky vypořádala s rolí singlové jedničky kdy všechny její zápasy znamenaly boby pro celý tým.

Jan Ptáček – je nahoru deroucí se hvězdička kategorie U15. Podává v posledních týdnech velice dobré výkony nejen na domácích, ale také zahraničních soutěžích. Však si toho již všimli reprezentační trenéři a povolali jej na repre soustředění. Velice ceněné výsledky Honza dovezl ze slovinské Lendavy (deblové zlato s Markem Waliszevským a singlové stříbro) a také ze silně obsazeného turnaje v Německu.

Filip Budzel – je v našem oddíle velice aktivní. Celé jaro si Filip vyčlenil na studium a doplnění trenérských odborností. O tom více nás těší aktivita na oddílových trénincích pro všechny kategorie a reprezentace v domácím extraligovém klubu. Ale co ho přineslo do nominace na hráče měsíce je první místo na GPA dospělých v Liberci. Filip je asi první klimkovický „chlap“ který dosáhl na zlato z GPA.

 


3.5.2019

Klára Petrušková na turnaji Victor JOT U17 v Belgii

   O Velikonocích jsem se s Honzou Janoštíkem a Emou Staňkovou vypravila na turnaj Victor JOT U17 do Belgie. Tohoto turnaje se zúčastnilo mnoho kvalitních hráčů z nejrůznějších zemí. Turnaj pro mne započal v celku dobře, v prvním kole singlu jsem zvítězila nad Lucy Fox, hráčkou z Islandu, (11-21, 21-15, 22-20). Bohužel v druhém kole jsem narazila na hráčku Nadiu Chourki z Nizozemska, se kterou jsem prohrála (21-16, 21-10). Po této prohře jsem dávala všechny své naděje do deblu s Emčou. První kolo jsme vyhrály (26-24, 14-21, 21-19), ale bohužel po napínavém třísetovém souboji s Francouzkami v druhém kole jsme prohrály (21-23, 21-8, 21-14). Emča se v singlu dostala o jedno kolo dál, něž já ale potom také prohrála. Nejúspěšnější z naší skupiny byl Honza Janoštík, který se v singlu a také v mixu s Tallulah  Sharleen Van Coppenolle umístil na 2. místě.

   Celkově bych této turnaj zhodnotila jako velmi úspěšný. Jsem ráda, že jsem se jej mohla zúčastnit a posbírat nové zkušenosti a také poznat krásy Belgie. (K.P.)

 

 


1.5.2019

Na SC Fajnem vyzpovídali Kateřinu Tomalovou před startem olympijské kvalifikace



 


1.5.2019

Kvalifikace o 1. Celostátní Ligu – Reparát zvládli Klimkovičtí na jedničku!

   V sobotu 27. dubna se v „perníkovém“ městě Pardubice uskutečnila kvalifikace o postup do 1. Celostátní Ligy – Východní skupina. Turnaje se účastnily mimo našeho klimkovického družstva týmy domácího TJ Sokol Polabiny Pardubice „B“, TJ Sokol BC RSC Brno Tuřany „A“ a BK 73Deltacar Benátky nad Jizerou „B“.  Na naších hráčích byla vidět velká chuť tento kvalifikační turnaj vyhrát a napravit nezdar z loňské „doma“ pořádané kvalifikace.

   V 1. kole nám byl nalosován domácí tým TJ Sokol Polabiny Pardubice „B“. Naši hráči nic nenechali náhodě. Na soupeře vletěli ve velkém stylu a za necelých devadesát minut bylo po zápase. Konečný výsledek vyzněl pro naše borce v poměru 6:2.  Ve druhém vzájemně hraném zápase si připsal výhru tým BK 73Deltacar Benátky nad Jizerou „B“, který porazil TJ Sokol BC RSC Brno Tuřany „A“ 5:3.

   Ve 2. kole nás los poslal proti nevyzpytatelnému týmu TJ Sokol BC RSC Brno Tuřany „A“ za které hraje Petr Jelínek, několika násobný juniorský mistr ČR a dva roky zpět hrající Extraligu za Benátky nad Jizerou. Sestava byla připravena na několik variant, kde nás mohli soupeři zaskočit. Nakonec se zvolila varianta pro nás nejlepší a náš oddíl získal druhou výhru 7:1. V zápase bylo k vidění spoustu skvělých výměn. Obzvláště když už naší mladí hráči dokázali přivádět Brněnskou hráčskou celebritu k šílenství svou skvělou hrou, obranou a hlavně předvídavostí na kurtu. Za to sklidili velkou pochvalu i od hráčů soupeře. Ve druhém vzájemně hraném zápase si tým BK 73Deltacar Benátky nad Jizerou „B“ opět připsal výhru 5:3 nad domácími TJ Sokol Polabiny Pardubice „B“.

   Ve 3. kole nás tedy čekal přímý souboj o první místo proti rezervě Extraligového mistra týmu BK 73Deltacar Benátky nad Jizerou „B“. V tomto utkáni jsme udělali několik změn, které vedly k posílení singlových disciplín. Toto rozhodnutí se pak ukázalo jako správné a po zásluze hráči urvali skvělé třetí vítezství 7:1. Tímto výsledkem byl zpečetěn a potvrzen historicky postup Klimkovického „béčka“ do 1. Celostátní ligy - východní skupiny. V druhém vzájemně hraném zápase zvítězily domácí TJ Sokol Polabiny Pardubice „B“ nad týmem TJ Sokol BC RSC Brno Tuřany „A“ 5:3. Tento výsledek už neměl vliv na pořadí na prvních dvou místech.

Pořadí kvalifikace 1. CL Východní skupiny:

  1. TJ Sokol Klimkovice „B“
  2. BK 73 Deltacar Benátky nad Jizerou „B“
  3. TJ Sokol Polabiny Pardubice „B“
  4. TJ Sokol BC RSC Brno Tuřany „A“¨

   Závěrem bych poděkoval všem hráčům Klimkovického „béčka“ za skvělou reprezentaci oddílu a reprezentaci města Klimkovice v letošní sezóně družstev. Obhajoba prvního místa v 2. lize SmBas a postup do 1. CL východní skupiny byla opravdu skvělou tečkou za letošní sezónou. Na úspěších týmu se podíleli tito hráči Zuzana Bláhová, Katarína Šariščanová, Klára Petrušková, Kateřina Frischová, Lucie Metzová, Petr Tomala, Jan Somerlík, Jakub Horák, Jiří Halfar ml., Michal Vašátko, Jakub Láznička a David Slíva. Velký dík za celoroční podporu družstva a doprovod na Kvalifikaci Radimovi Slívoví.

 

 


1.5.2019

Ukázkové hodiny badmintonu pro ZŠ Klimkovice

   Ve dnech 29. – 30.4.2019 pořádal náš oddíl pro Základní školu v Klimkovicích ukázkové hodiny badmintonu v rámci hodin tělesné přípravy. Během těchto dnů si badmintonový sport vyzkoušelo bezmála 300 stovky klimkovických žáků. Pod vedením zkušených trenérů Jiřího Halfara ml., Filipa Budzela, Jana Somerlíka a našich nadějných reprezentantek Kláry Petruškové a Lucie Metzové mohli žáci shlédnout nejen jak badmintonový trénink vypadá a co obnáší, ale také okusit držet v ruce raketu, pohyb po kurtu a různé dovednosti s „nesmyslným“ košíkem. Myslíme si, že tato akce splnila svůj úkol a to ten, že tento nejúspěšnější sport v Klimkovicích může hrát každý. Rádi ve svých řadách přivítáme každého nadšence pro tento olympijský sport.



29.4.2019

Severní Morava pátá na 31. ročníku Regionálních výběrů U13, Českokrumlovský pohár

   Ve dnech 27 – 28.4.2019 se konal v České Krumlově 31. ročník Regionálních výběrů U13, Českokrumlovský pohár. V týmu severní Moravy se turnaje zúčastnili dva klimkovičtí hráči Bára Holá a Vít Oswald. Tento tým v konečném pořadí turnaje skončil na pátém místě. Gratulujeme.



29.4.2019

Výsledková mizérie na GPC U17 v Olomouci

   V uplynulém víkendu se v Olomouci konal turnaj GPC U17. Do soutěže dostalo jen trio klimkovických hráčů. Adam Pospíšek, Filip Haring a David Slíva. Hrálo se v pěkné sportovní hale OMEGA s dobrým světlem, správnou výškou a dobrou organizací.

   Jako tradičně turnaj odstartovaly boje smíšených párů. Jediný, kdo se z našeho tria zúčastnil mixu byl Filip Haring , který ze svou partnerkou Barborou Vrbovou promarnili svou šanci hnedka v prvním kole s párem Vojtěch Čupa a Štěpánka Líčková 21:10 ,15:21 , 21:11 Když jsme uzavřeli mixové dějství, přišly na řadu dvouhry. První kdo prošel hladce prvním kolen byl Adam Pospíšek , kterému překřížil cestu do třetího kola Adam Křivka 15-21 21-12 21-5. Filip Haring hodil flintu do žita hned v prvním kole také s Adamem Křivkou 21-16 21-12 . Poslední z hráčů David Slíva prošel hladce prvními dvěma koly, ale i on našel svého přemožitele a to Tomáše Matulu , kterému podlehl 22-20 21-12. (D.S.)



29.4.2019

Skvělé deblové páté místo Honzy Ptáčka na Refrath Cupu v Německu

 

 


27.4.2019

Sledujte výsledky baráže o 1. CL


26.4.2019

O víkendu je na programu kvalifikace o 1. Celostátní ligu. A Klimkovice nemohou chybět!!

   Přicházející víkend rozhodne o tom, kdo si příští sezónu zahraje 1. Celostátní ligu, na programu je totiž kvalifikace o postup do této soutěže. Podívejte se, které týmy a kteří hráči se o 1. Celostátní ligu poperou.

   Náš tým se postupně střetne v systémem každý s každým s týmy TJ Sokol BC RSC Brno Tuřany „A“, BK 73 Deltacar Benátky nad Jizerou „B“ a TJ Sokol Polabiny Pardubice „B“. Vítěz tohoto klání má jistotu postupu do 1. CL. Druhý tým možná bude mít šanci postoupit, pokud nespadne někdo do východní skupiny z Extraligy. V tomto případě bude hrát o postup do ligy s posledním z 1. Celostátní ligy.

   Sledujte na našich www stránkách, jak se našim borcům daří. Schválené soupisky všech týmů naleznete ve vedlejším sloupci pod ikonou seznam přihlášených.


 


26.4.2019

Internationaler Babolat Refrath Cup U15 s Honzou Ptáčkem

   V tomto týdnu vyrazili hráči talent týmu po vedením trenérů Pavla Maňáska, Tomáše Krajči a za pomoci Petera Mouritsena na mezinárodní kemp do Německa. Při zdravotní indispozici Kateřiny Osladilové je jediným klimkovický zástupcem Honza Ptáček.  V rámci tohoto kempu čeští hráči sehráli přátelské utkáni s týmem Německa (3:5). Ihned po soustředění se hráči přesunuli do haly ve městě Bergisch Gladbach aby se zúčastnili turnaje 7. Internationaler Babolat Refrath Cup U15. Jak si Honza na turnaji vede můžete sledovat na tournamentu.


 


23.4.2019

Je nám ctí představit nového sponzora klimkovického badmintonu

   Starobělský pivovar, a.s. je rodinným minipivovarem ze Staré Bělé nacházející se v jedné z městských částí města Ostravy. Starobělské pivo je vyráběno klasickým dvourmutovým způsobem a nechává se dlouho ležet. Pro jeho výrobu jsou použity kvalitní české suroviny, žádné náhražky a chemické stabilizátory. Tím si pivo uchovává svou charakteristickou chuť, vitamíny a čerstvost. První várka starobělského ležáku byla uvařena 21. dubna 2014. Od tohoto dne se datuje počátek tradice starobělského piva.

Starobělský pivovar má ve své nabídce pro rok 2019 celkem 6 druhů piva:

STAROBĚLSKÁ DESÍTKA (EPM 10 %)
STAROBĚLSKÉ VIŠŇOVÉ (EPM 10 %)
STAROBĚLSKÝ LEŽÁK (EPM 11,8 %)
ČERNÝ ČÁP (EPM 13 %)
STAROBĚLSKÝ MAJSTR (EPM 14,2 %)
STAROBĚLSKÁ IPA (EPM 15 %)

 

   Uvedenou nabídku piv lze zakoupit přímo v pivovaru. Pivo je plněno do klasických nerezových KEGů (20 l, 30 l, 50 l), dále také do unikátních PARTY SOUDKŮ (5 l, 10 l, 15 l, 20 l, 25 l). Výhodou těchto soudků je jednoduchá manipulace a skladnost bez nutnosti výčepního zařízení. Pro více informací navštivte níže uvedené webové stránky.

   Starobělské pivo je možné ochutnat také v rámci sítě pivnic a restaurací, které jsou pod správou Starobělského pivovaru. Za zmínku stojí nově zrekonstruovaná restaurace STAROBĚLSKÁ KOLIBA v Bělském lese, Ostrava (více info na: www.sbkoliba.cz). Nejnovější provozovnou je jedinečný pivní bar BEER’S NO.1 v centru Ostravy (více informací na: www.beersno1.cz).

   Přáním pivovaru do budoucna je pokračovat ve vaření piva s láskou a nabízet tak všem pivařům a pivním nadšencům kvalitu, a to pravé pivní uspokojení.

Kontakt:
WEB: www.starobelskypivovar.cz
EMAIL: info@starobelskypivovar.cz
TELEFON: +420 778 727 874

 

 


21.4.2019

GPC U15, Přerov



 

19.4.2019

Trénink duben 2019, tak jak jej zachytila LTV Plus. Děkujeme

 

19.4.2019

TURNAJ RYTÍŘE VÍTKA

   V neděli 14. 4. 2019 se konal v Rideře TURNAJ O POHÁR RYTÍŘE VÍTKA. V kategorii U15 náš oddíl reprezentovali Ondřej Petruška, Mirek Kostka, Boris Vařák, Martin Kraus a Ema Dvorníková. Naši reprezentanti podali své standardní výkony. Systém hry byl švýcarem na 4 kola. Tato zkrácená hra nejvíce vyhovovala Ondřeji Petruškovi, který vybojoval 3.místo a získal bronzovou medaili. (O.P.)



15.4.2019

Klimkovice sbíraly medaile ve slovinské Lendavě

   Na 14. ročník mezinárodního turnaje v Lendavě vyslaly Klimkovice dva zástupce do kategorie U13. Díky odlišnému systému ročníků se jej mohli účastnit Jan Ptáček a Marek Waliszewski.

   Na osmi turnajových kurtech se hrála dvě základní kola ve tříčlenných skupinách, kdy první dva postupovali do závěrečných vyřazovacích bojů. Honza i Marek bez potíží a s velkým náskokem vyhráli své základní skupiny. V pavouku pak Honza vyřadil Plzeškého Jana Pelcra, ve čtvrtfinále si poradil s chorvatskou jedničkou Roko Pipuničem a v semifinále pak s přehledem porazil rumunského zástupce Luca Pandele, který předtím vyřadil našeho Marka Waliszewského. Ve finále si Honza zahrál s Maďarem Scanádem Horváthem. V třísetové bitvě poznamenané zdravotními potížemi v druhé půli pak Honza bohužel prohrál a získal hezké druhé místo.

   Ve čtyřhře Marek s Honzou vyhráli s velkým náskokem první tři kola, aby v semifinále narazily na svého rumunského soupeře ze singlu. Po nepovedeném prvním setu naši hoši spřesnili a hlavně přitvrdili hru a druhé dva sety vyhráli 18 a 15. Finále si zahráli s domácí sehranou dvojicí a turnajovou jedničkou Kotnik/Trobec. Ve vypjatém zápase s dramatickou koncovkou vyhráli 23-21 ve třetím setu a zaslouženě brali zlato. Gratulujeme, (M.W.) 

 

 



 


15.4.2019

GPC U19 v Karviné - dívčí paráda

   V sobotu 13.4.2019 se konal turnaj GPC U19 v Karviné, na který vyrazilo 7 klimkovických hráčů – Tomáš Černík, Ondřej Broda, David Slíva, Lucie Metzová, Marta Larischová, Veronika Dejlová a Hana Otisková.

   Turnaj začal jako vždy mixem, ve kterém se páry Ondřej Broda, Hana Otisková; Tomáš Černík, Veronika Dejlová a Matěj Rzeplinski, Lucie Metzová dostaly pouze do druhého kola. V singlu se klukům nevedlo, Tomáš Černík skončil ve druhém kole a Ondřej Broda ve třetím. Za to dívčímu singlu jednoznačně dominovaly klimkovické hráčky. Ve finále se střetla Verča Dejlová s Luckou Metzovou a po pěkném zápasu z něj vyšla vítězně Lucka Metzová. V deblu skončily na třetím místě Verča Dejlová s Hankou Otiskovou a po třísetovém boji ve finále brala Lucka Metzová s Marií Studenou další zlatou medaili. (O.B.)

 

10.4.2019

Zlato pro Filipa Budzela na GPA dospělých v Liberci

   Fantastická zpráva přiletěla o nedělním popoledni z Liberce do Klimkovic. Klimkovický Filip Budzel vyhrál prestižní GPA turnaj dospělých, který „bohužel“ již pár let vystupuje pod názvem GPA Memoriál Ivana Škáchy. Pokud nás statistiky neklamou, tak se Filip stal prvním klimkovickým hráčem mužského pohlaví, který vyhrál dvouhru v turnaji GPA dospělých. Filipe gratulujeme.

   Druhým klimkovickým zástupcem na tomto turnaji byla Dominika Budzelová. Oba naši hráči se představili v mixu, kde v osmifinále nestačili na pár Beran, Hejdrychová ve dvou setech. V dámské dvojhře Dominika nestačila již v druhém kole na Zuzanu Klusoňovou, které podlehla 21:23, 14:21.


 

 


8.4.2019

GPC U11, U13, U15, U17 - 15. ročník přeboru Klimkovic a MS Župy ČOS Open 2019

      O uplynulém víkendu náš oddíl pořádal tradiční turnaj 15. ročník přeboru Klimkovic a MS Župy ČOS Open 2019 pro kategorie U11, U13, U15, U17. Kromě kategorie nejmenších měl turnaj hodnotu GPC. Hrálo se v termínu sobota (U13, U17) – neděle (U11, U15) v tělocvičnách Základní školy v Klimkovicích. Hrály se jen dvouhry dívek a chlapců. Po oba dny zasáhlo do bojů celkem 120 hráčů nejen ze severomoravských luhů a hájů. Na kurtech jste mohli vidět hráče z Brna, Rychnova n. K., slovenského Púchova, Trenčína či polského klubu Kędzierzyn-Koźle.

   Všechny kategorie se hrály systémem na dvě porážky, takže i ti hráči kterým se první zápas nedařil, dostali šanci si zahrát druhý zápas, a třeba to dotáhnout až na stupně vítězů.

   I přes velký počet domácích hráčů na turnaji jme se výsledkově moc nevytáhli. Za zmínku stojí: zlato Honzy Ptáčka a bronz Marka Waliszewského v kategorii U15. Výborný výkon podala Tereza Dejlová, která sice nestačila v kat. U11 na výborné slovenské „strely“, ale všechny české hráčky nechala za sebou a po právu brala bronz. V kategorii U13 vybojovala výtečné třetí místo Veronika Čížová. Kategorie U17 nám přinesla dvě stříbrné medaile (Kláry Petruškové a Davida Slívy), ale ruku na srdce, čekali jsme od těchto hráčů o chlup lepší výkon. Výborným výkonem zaujal fanoušky v hale Michal Oswald v kat. U15, Barbora Nováčková v kat. U11 a Jaromír Kostka v kat. U17.  Ale i u ostatních našich hráčů, byť se neumístili na pódiu byl vidět kvalitativní herní posun (jen tak dále). Bylo příjemné se dívat na naše nejmladší hráče, jak bojovně a emocionálně přistupují do každého zápasu. Pokud vydrží má klimkovický badminton výtečnou badmintonovou „líheň“.

   Chtěli bychom poděkovat všem, hráčům a rodičům, kteří do našeho města na turnaj přijeli. Moc si toho vážíme. Stejné díky patří organizátorům tohoto dvoudenního maratonu, a především rodičům, kteří pomáhali s přípravou, organizací, a především s bufetem. Bez Vás by to nebylo ono. Díky.


Turnaj U11

Turnaj GPC U13

Turnaj GPC U15

Turnaj GPC U17


7.4.2019

Dvojnásobné zastoupení na BEC U17, Český Krumlov

   V Českém Krumlově pokračoval evropský badmintonový okruh U17 velmi dobře připraveným turnajem FZ FORZA Czech U17 International 2019, na který přijely bojovat o evropské body i dvě klimkovické dívky Klárka Petrušková a Lucie Metzová.

   V 1.kole singlu se Klárka utkala s polskou hráčkou Czuchrou a po pomalejším rozjezdu se jí v 1.setu podařilo dohnat ztrátu a propracovat se k setbolu, ale nakonec soupeřka, i s pomocí prasátka,  set získala pro sebe. Další dva sety už ale Klárka dotáhla k vítězství – 20:22, 21:14, 21:17. V kole druhém proti Klárce nastoupila velmi jistě hrající Estonka Kruus. Klárce se první set vůbec nevydařil, kupila chybu za chybou, ale v setu druhém už to byl vyrovnaný souboj, který Estonka rozhodla až v závěru – 4:21, 15:21.

   I Lucka se poměřila s estonskou hráčkou, hned v 1.kole ji čekala velká (nejen vzrůstem) favoritka Ramona üprus. Ale Lucka překvapivě neustále udržovala vyrovnaný stav a podařilo se jí dotáhnout koncovku prvního setu k vítězství. A i nadále se hrála vyrovnaná partie, v níž si dokonce Lucka vypracovala hned několik mečbolů, ale set nakonec ztratila. Zápas se zlomil v estonský prospěch až ve třetím setu za stavu 15:15 – konečný výsledek 22:20, 21:23 a 16:21 musí Lucku mrzet, druhé kolo bylo velmi blízko…

   V mixu, který Klárka vynechala, měla Lucka se svým partnerem Davidem Smutným  v 1.kole volný los, ve druhém je pak čekal ruský pár Antropov-Kazanceva. Po výtečném první setu byl již další průběh hry naprosto vyrovnaný, Rusové  zvládli koncovku druhého setu třemi body od stavu 18:18, ale náš pár jim to vrátil v závěrečné koncovce – 21:9, 18:21, 21:17. Další zápas proti německé dvojici Schlevoigt-Meyer se hrály dva sety jako přes kopírák. V prvním stav 15:15, ve druhém stav 14:14 – pokaždé ale získávájí nepatrný náskok Němci a vítězí 21:18 a 21:18. Opět velká škoda, ale přesto pochvala pro náš pár, potřetí za sebou skončili na cirqutiech na 9.-16.místě.

   V deblu se Klárka spojila se svou reprezentační kolegyní Veronikou Veselou, ale hned v 1.kole holky narazily na nepříjemný polský pár Plawecka-Zimnol. Po první těsně prohrané sadě si holky spravily chuť jasným vítězstvím ve druhém setu, ale houževnaté Polky jim to oplatily v setu třetím – 19:21, 21:12, 11:21.

   Lucka se svou parťačkou Valérií Žurkovou čelily v 1.kole chorvatským hráčkám Šaban-Sulič. O první dva naprosto vyrovnané sety se soupeřky kolegiálně podělily – 23:21 a 21:23. V rozhodujícím setu ale už naše holky žádné drama nepřipustily a vítězstvím 21:10 si zajistily postup do dalšího kola. Tam Němky Schindler a Schöffski vlétly do zápasu sebejistě a první set ovládly zcela suverénně. Ve druhém jim ale Lucka s Valérií kladly tuhý odpor a propracovaly se k setbolu, který ovšem soupeřky se štěstím odvrátily a zápas zakončily – 6:21, 20:22, pro Lucku další umístění na 9.-16.místě. (L.M.)


 

26.3.2019

Družstva žáků - 2. kolo, Orlová


     


3.4.2019

Suverénní Tereza Dejlová kraluje SM kvalifikaci na MČR U11

   Nejenom velcí hráči se umějí na badmintonovém „tatami“ pěkně otáčet. Ale také naši nejmladší srdnatě bojují v kvalifikaci kategorie U11 na Mistrovství ČR. Velkou radost nám dělají všichni klimkovičáci, kteří na severomoravské kvalifikaci vystoupili. V těžké klučičí skupině nedají soupeřům nic zadarmo: Jonáš Dočkal, Jakub Häring a Jiří Hudec. V té krásnější (dívčí) skupině kraluje celému poli naše Tereza Dejlová, která je jednou nohou na MČR U11. Výborně si vedou také ostatní hráčky: Silvie Demková, Monika Bártová, Barbora Hanáčková a Klára Ďurišová. Kvalifikace pokračuje ještě dvěma turnaji, ale již nyní mají všichni hráči náš velký obdiv. Gratulujeme!!!


 

 


2.4.2019

Filip Budzel – nabídka individuálních tréninku

   Ve spolupráci s Filipem Budzelem nabízíme možnost individuálních tréninků pro klimkovické hráče všech kategorií.

   Filip, klimkovický odchovanec se zúčastnil školení „Vědeckého základu sportovního tréninku“, které organizovala Karlova univerzita.  S kombinací s kurzem, který již absolvoval v Dánsku a úspěšným zkouškám získal 2. nejvyšší trenérskou třídu.

   „Fildu“ (jak se mu v oddíle říká) práce s mladými hráči velmi baví a dále se snaží vzdělávat. Nyní navštěvuje kurz „kondičního trenéra“, taktéž na Karlově Univerzitě.

   Pokud byste měli zájem o individuální trénink, informace na tel. čísle: +420 731 212 234, email: filip.budzel@gmail.com
 

 


1.4.2019

Dvě želízka na CZECH U17 INTERNATIONAL 2019

   Již za tři dny v Českém Krumlově začíná mezinárodní turnaj CZECH U17 INTERNATIONAL 2019, který je součástí seriálu BADMINTON EUROPE U17 CIRCUIT. Na tomto turnaji nás budou reprezentovat „pouze“ dvě hráčky. Klára Petrušková a Lucie Metzová. Klára se představí v individuální a deblové soutěži. To Lucka si „nandala“ větší zápřah. Představí se v singlu, v deblu i mixu.

   Kláru (112. hráčka BEC 17) čeká v singlové části turnaje čeká polská soupeřka Anna Czuchra (76). V deblu se spoluhráčkou Veronikou Veselou proměří síly s polským šestým nasazeným párem Julia PLAWECKA, Daria ZIMNOL. V obou případech věříme, že soupeřky nebudou Klárčiny nad síly.

   Lucka určitě začne mixem, kde bude s partnerem Davidem Smutným čekat na soupeře v druhém kole. Kdo bude jejich soupeř rozhodne první kolo mezi ruským párem Andrey ANTROPOV, Katerina KAZANTSEVA – a „Slováky“ Simeon SUCHY, Sofia SLOSIARIKOVA. V singlu Lucku (76. hráčka BEC 17) čeká Estonka Ramona ÜPRUS (32) a deblovou část turnaje, kterou hraje s Valérii Žurkovou započne proti Chorvatům Luna ŠABAN, Iva SULIĆ.

   Všechny zápasy můžete sledovat na tournamentu nebo na online streamech za všech kurů. Holkám držíme palce a věříme, že podají dobrý výkon.

 

 


29.3.2019

Kateřina Tomalová míří na na Evropské hry do Minsku

   Klimkovická hráčka Kateřina Tomalová se kvalifikovala na Evropské hry 2019 do Minsku. Katka nás bude reprezentovat ve dvouhře, kde se s přehledem kvalifikovala. Na turnaj se také kvalifikoval Jakub Bitman, který v letošním ročníku extraligy náš tým úspěšně reprezentoval. Gratulujeme.

 

 

 


26.3.2019

První liga od příštího roku jinak. Na východě i západě 8 týmů, Play Off bude podobné extralize

Na základě požadavků vedoucích týmů STK ČBaS navrhla a Výkonný výbor schválil změny 1. Celostátní ligy, druhé nejvyšší domácí soutěže družstev. Podívejte se, jak bude soutěž v sezóně 2019/2020 nově vypadat.
 
Stejně jako dosud bude 1. CL rozdělena na východní a západní konferenci, v obou ale bude nově namísto sedmi osm týmů. Základní část se bude hrát ve čtyřech kolech systémem každý s každým a po 4. kole bude stanovena tabulka s umístěním na 1.-8. místě.
 
V termínu čtvrtfinále extraligy pak začne "Play Off UP" i "Tabulka Down":
 
Play Off UP
Pavouk o prvních čtyřech týmech z tabulky, semifinále hraje 1. se 4. a 2. s 3. týmem. Následně o 3. místo hrají poražení semifinalisté a o 1. místo výherci semifinále.
 
Tabulka DOWN
Vznikne tabulka týmů na 5.-8. místě, kde, a to je velká změna, budou započteny body ze vzájemných utkání těchto týmů ze základní části. Během jednoho hracího dne se pak sehrají utkání každého s každým. Družstvo na 8. místě sestupuje, na jeho místo postoupí výherce kvalifikace o 1. ligu.
Bodování zůstane stejné jako nyní, tj. je možná remíza 4:4. V případě remízy v Play Off UP se bude hrát zlatý zápas, stejně jako u extraligy.
 
Zásadní otázka: jak naplnit pro sezónu 2019/2020 počet 8 družstev?
 
Sehraje se klasická kvalifikace a vítěz postoupí do příslušné CL. Klíč vysvětluje předseda STK ČBaS Jan Kolář:
 
"Po odehrání baráže o extraligu (zde totiž může nastat situace, kdy by mohl z CL sestupovat i družstvo na 6. místě) se pak sehraje extra kvalifikace o 8. místo v CL, a to buď vzájemným utkáním 7. družstva CL a družstva co skončilo na 2. místě kvalifikace (pokud z CL by mělo sestupovat pouze jedno družstvo), nebo každý s každým za účasti 7. a 6. družstva CL a družstva co skončilo na 2. místě kvalifikace (pokud z CL by měla sestupovat dvě družstva)." (STK ČBaS)

 


25.3.2019

LETNÍ KEMP BADMINTON-SCHOOL TOMASZE MENDREKA

   BADMINTON-SCHOOL TOMASZE MENDREKA pořádá 14. ROČNÍK BABOLAT LETNÍCH KEMPŮ pro mladé hráče hlavně JUNIORSKÝCH KATEGORIÍ.

   Na 14 ročníku nebudou chybět trenérské osobnosti: TAN Jinn Hwa (Malajsie): člen malajské reprezentace – men‘s doubles (2013-2017), trenér TJH Badminton Academy, spolupráce s Irským národním týmem (2016) Mgr. Tomasz MENDREK: diplomovaný trenér, spolupracující s Badminton Europe + další překvapení – hráčská/trenérská badmintonová osobnost ze zahraničí nebo domácího prostředí (budou postupně představování)

   Termíny soustředění: 21. 7. – 26. 7. 2019 (1. termín) a 28. 7. – 2. 8. 2019 (2. termín)

 

25.3.2019

GPB U17 v Dobřanech –Mixový titul pro Lucku Metzovou

   V příjemném prostředí  dobřanského tenisového areálu se konalo letošní 1.GPB kategorie U17. Náš oddíl byl zastoupen pouze dvojicí hráčů – Filipem Häringem a Lucií Metzovou.

   Filip byl v mixu spárován s brněnskou Sárou Schafferovou, ale los jim hned na úvod přisoudil velice silný pár Rázl – Kozempelová, který snadnou výhrou nastartoval svou cestu až do semifinále. V singlu pak Filip v 1.kole svedl vyrovnanou bitvu s pardubickým Havlíčkem, ale podařilo se mu urvat pouze druhý set. Do deblového pavouka se sice Filip po různých peripetiích nakonec dostal, a byť fakticky žádný zápas neodehrál, měl by být klasifikován na 9.-16.místě.

   Lucka startovala v mixu se svým tradičním parťákem Davidem Smutným (FSpS MU Brno) z pozice 9.páru. Po volném losu 1.kola zahájili turnaj hladkou výhrou nad párem Jelínek – Hulcová aby se hned v kole následujícím utkali s 3.nasazeným párem Fürst – Johnová, který zdolali ve velmi vyrovnaném třísetovém zápase. Ve čtvrtfinále pak zdolali bez větších problémů pár Altera – Kobyláková. V nedělním semifinále pak vyzvali nasazené jedničky Vojtu Poříze s Martinou Ševčíkovou a velmi vyrovnaný zápas pro sebe zvrátili až ve 3.setu. Ve finále proti páru Patera -Hejduková už Lucka s Davidem větší drama nepřipustili a celý turnaj vyhráli!

   V singlu Lucka ve 2.kole vyřadila bojovnou Karolínu Křížovou z Ústí n.L. a v následujícím kole pak i velmi nebezpečnou Magdalenu Čermákovou z Radonic. Ve čtvrtfinále ovšem  narazila na velmi dobře fyzicky připravenou a sebevědomou Terezu Šolarovou z Hradce Kr., která Lucce odskočila ve třetím setu ze stavu 13:13 a náskok udržela až do konce.

   V deblu nastoupila Lucka v páru s Valerií Žurkovou. Ve druhém kole holky udolaly na dva sety plzeňský pár Benediktová – Šenfeldová  a ve čtvrtfinále nastoupily proti páru Maixnerová – Kohoutová (Rychnov-Most). Bohužel, soupeřky zvládly zápas lépe takticky a ve třech setech zvítězily. (L.M.)


  

21.3.2019

Extraliga badmintonu – porážka v Praze

   V sobotu 16.3.2019 se náš celek vydal ke čtvrtfinálovému utkání. Hostitelem nám byl třetí celek po základní části T.J. Sokol Meteor Praha-Radotín. Utkání se hrálo ve sportovní hale ZŠ Praha-Vinoř. Naše sestava byla již před zápasem poznamenána pravidlem o minimálním trojnásobném startu v základních kolech pro zahraniční hráče. Nemohl tedy nastoupit Karan Rajan Rajaran, který z několika závažných důvodů nastoupil pouze ve třetím kole a startoval tak pouze ve dvou utkáních. V průběhu týdne se navíc omluvila i dvojka týmu Jan Benbenek z pracovních důvodů. Při tvorbě sestavy jsme byli nuceni výrazně improvizovat abychom se alespoň potrápili favorita a obhájce druhého místa z loňské sezóny.

   Na maximální možnou míru jsme posílili smíšenou čtyřhru. Za Klimkovice nastoupila Katka Tomalová a Jakub Bitman proti Pavlu Drančákovi s Petyou Nedelchevou (Bulharská reprezentantka, svého času hráčka první světové desítky). Bohužel ani to nestačilo a domácí zvítězili 2:1 po setech 21:12,17:21 a 21:13. Další body pro domácí získali Michal Rogalski (Pl) s Janem Loudou vítězstvím nad našimi Ondrou Králem a Filipem Budzelem 21:10 a 21:11 a Petya Nedelcheva se Sabinou Milovou proti Kateřině Frischové s Dominikou Budzelovou 21:6 a 21:8. Své singlové představení bohužel nedovedl k vítězství ani Ondra Král. Prohrál s Janem Loudu 21:11 a 21:9. Za stavu 4:0 pro domácí byla rozehrána první čtyřhra. Domácí Pavel Drančák a Steffen Rasmussen (Den) vyzvali naše Jakuba Bitmana s Christianem Lindem Thomsnem (Den). Diváci, trenéři viděli fantastický zápas plný úžasných výměn ve vysokém tempu a s mimořádným nasazením všech aktérů. Po necelé hodině zvítězili naši borci po setech 20:22, 21:18 a 21:18. Upravili tak stav utkání na 4:1 pro domácí. Proti domácí Sabině Milové nastoupila Kateřina Tomalová a po prohraném prvním setu dokázala celý zápas ovládnout skvělým taktickým výkonem.  Především ve třetím setu již na kurtu kralovala. Zvítězila 19:21,21:17 a 21:9. Upravila tímto vítězstvím stav na 4:2. Filip Budzel své utkání se Steffenem Rasmussenem prohrál dvakrát 21:13, přesto, že místy soupeře přehrával ale zkušenost soupeře byla nad jeho síly. Vzhledem k rozhodnutému stavu 5:2 pro domácí se již první dvouhra mužů nehrála.

   Gratulujeme soupeři k vítězství a přejeme hodně úspěchů v play off. V letošní extralize otevřené hráčům z Evropské Unie je naše šesté místo a udržení v extralize cenným úspěchem, protože základ našeho celku tvoří odchovanci oddílu. Pravděpodobně bychom se dokázali dostat jako vloni mezi čtyři nejlepší, kdyby nebylo zranění hráčů a jiných komplikací. Nicméně si myslím, že proti klubům s výrazně jiným finančním zajištěním, než máme my, které si mohou dovolit postavit celek skoro ze samých cizinců, prostě nemáme šanci. Nicméně vždy bylo našim cílem stavět všechna družstva především na základu z domácích hráčů a rozvíjet tím jejich výkonnost. Tak tomu bude i nadále. (Jiří Halfar st.)

 


18.3.2019

2. liga SmBas – po roce titul opět do Klimkovic

V sobotu 16. 3. proběhlo v Olomouckém Omega centru finálové kolo 2. ligy SmBas. Náš oddíl zde letos poprvé v historii reprezentovaly dva týmy. Béčko složeno ze starších zkušenější hráčů Klimkovic a poprvé i Céčko, které je především složené z dorostenců Klimkovického badmintonu a jak si vedli?

První utkáni bylo opravdu pikantní a hecované už dva týdny na oddílových trénincích, díky postavení ve skupinách svedl čtvrtfinálový los oba týmy proti sobě. V tomto utkání se projevila zkušenost starších hráčů Klimkovického Bečka a výhra 5:0 nad mladými dorostenci byla až moc překvapivě jednoduchá. Bečko se posunulo pavoukem výše, kde na něj čekal tým SK Badminton Přerov. Céčko už čekalo jen utkání o umístění proti týmu Kabal Karviná, který podlehl týmu Přerova.

Semifinále utkání Béčka proti Přerovu probíhalo v podobném stylu jako proti Céčku Klimkovic, opět naší hráči nezaváhali a dokázali vyhrát v nejrychlejším možném výsledku 5:0. Postup do finále byl splněn, teď už zbývalo jen čekat na vítěze dvojice týmu BK Kopřivnice „A“ vs Akademie Olomouc „A“. Toto utkáni bylo hodně vyrovnané až do posledního zápasu a s cela zaslouženě po kvalitních výkonech postoupili Kopřivničtí badmintonisté. Utkáni vyhráli 5:2.

Céčko ve svém utkání o umístění bohužel prohrálo proti hráčům Kabalu Karviné 6:2. Výsledek není vůbec objektivní k tomu, jak mladí Klimkovičtí hráči bojovali na kurtech. Bohužel štěstí v tento den při nich vůbec nestálo. Konečné dělené 7. - 8. místo je pěkným úspěchem naších mladých hráčů.

Finále bylo velkým očekáváním. Kopřivničtí hráči v loňské sezóně patřili mezi účastníky 1. ligy, takže se dalo čekat, že se chtějí co nejrychleji vrátit zpět. Naší hráči v loňské kvalifikaci bohužel neuspěli. Letos opět chtěli vyhrát, a tak trochu napravit loňský neúspěch…  Začalo se smíšenou čtyřhrou Somerlík/Bláhová – Majerek/Kelnarová v tomto vyrovnaném utkání jsme brali první bod po výhře 2:1. Druhý bod přidal v prvním mužském singlu Jakub Horák proti Jakubovi Sagáčíkovi, když vyhrál hladce 2:0. Další bod přidala ve dvouhře žen Katarína Šariščanová po výhře 2:1 nad Aničkou Škarkovou v první čtyřhře mužů zvládli své utkání Jan Somerlík a Jakub Horák. Vedení 4:0 bylo na světě. K úspěchu a vítězství v druhé lize chyběl již jen jediný bod. První šanci využit matchbol v utkáni dostali hráči druhé mužské čtyřhry Petr Tomala a Michal Vašátko proti Marku Václavíkovi Františkem Majerkem. Skvěle hrajícíKopřivničtí hráči nic nevzdali a ve vyrovnaném zápase zaslouženě zvítězili 2:1. Stav utkání v tuto chvíli byl 4:1. Ke slovu se dostaly naše slečny Katarína Šariščanová a Zuzana Bláhová, které nenechaly nic náhodě a ve čtyřhře žen proti páru Škarková/Kelnarová připsali na konto Klimkovického týmu poslední vítězný bod na 5:1. Kopřivničtí už jen korigovali v posledním nedůležitém zápase na 5:2.

Klimkovice opět zvítězily v 2. lize a budou mít možnost po roce bojovat v baráži o postup do 1. celostátní ligy. Kvalifikace proběhne o víkendu 27. – 28. dubna, kde se bude hrát určí los STK.

Všem hráčům gratuluji a děkují za skvělé výkony! Jsem rád, že naší hráči tak vzorně reprezentují naše malebné badmintonové město Klimkovice a oddíl T.J. Sokol Klimkovice. (J.H.)

 

CELKOVÉ POŘADÍ

1. místo:
T.J. SOKOL KLIMKOVICE "B"
2. místo:
BK KOPŘIVNICE "A"
3. místo:
BADMINTON AK. OLOMOUC "A"

 

 


16.3.2019

Finálové kolo 2. ligy SmBaS družstev dospělých 2018-19


16.3.2019

VICTOR Polish U17 International 2019

 

 

 


11.3.2019

GPC U17 Chropyně - 5 medailí pro Klimkovice

GPC U17 v Chropyni bylo zejména v dívčí kategorií poznamenáno menší účastí, ale i tak byly k vidění pěkné zápasy. Za Klimkovice vyrazili bojovat Lucka Metzová, která hrála pouze mix a debla dále Marta Larischová a Filip Häring, kteří nastupovali ve všech disciplínách. V mixu bez zaváhání zvítězil sehraný pár Smutný/Metzová, když ve finále přehráli pár Matula/Schafferová. Uspěl i klimkovický pár Häring/Larischová, kteří po semifinálové prohře s Matulou/Schafferovou brali bronz. V singlu se Marta Larischová probojovala až do finále, kde už nestačila na Sáru Schafferovou a tak brala stříbro. V chlapeckém singlu si Filip Häring vybral svůj smolný den a i přes snahu a bojovnost bohužel skončil až na 5-8 místě. Ve čtyřhře dívek pak Lucka s Martou ve finále porazili pár Kulhavá/Schafferová a brali zlato, které ale kvůli nízkému počtu párů v deblu znamenalo jen poloviční body. V chlapeckém deblu pak pár Matula/Häring v semifinále těsně prohráli s přerovskými Drkošem/Maňákem a to znamenalo další bronz pro Klimkovice.

  
 

11.3.2019

Kateřina Tomalová na 54 Portuguese International Championships 2019

   Jen krátký „průlet“ turnajem 54 Portuguese International Championships 2019 zažila klimkovická Kateřina Tomalová. Na turnajových kobercích strávila „pouze“ 51 minut. Jako tradičně se Katka vyhnula čtvrteční kvalifikaci, a tak v hlavní soutěži se mohla soustředit na svůj první mač s Tchajwanskou hráčkou HUANG Yu-Hsun. Tato 15-tiletá hráčka, která je až na 577 místě žebříčku BWF udolala Katku ve třech setech 15:21, 23:21, 11:21.

 
 

11.3.2019

GPC U17 Praha TJ Astra - zlato a bronz pro Davida Slívu

   Volného víkendu využil David Slíva k sehrání se s Adamem Vojtěchem (Montas Hr. Králové) před nadcházejícím mezinárodním turnajem U17 v Polsku, kde spolu hrají debla. A tak oba kluci využili nedělní turnaj GPC U17, který pořádala TJ Astra Praha. A protože bodů da žebříčku není nikdy dost, tak David otestoval také úroveň singlové části. 

   V siglu si David zahrál čtyři zápasy a stopku mu v semifinále vystavila nasazená jednička Petr Veselý. V deblu se klukům dařilo a kromě jednoho setu s nasazenými jedničkami (Patera, Listopad) turnajem prošli jako nůž máslem. Singlový bronz, deblové zlato a sehranost = spokojenost z „pražským! výletem.


 

11.3.2019

GPA Dospělí - Velká cena Plzně 2019

   O víkendu se konal turnaj dospělých kategorie A pod názvem Velká cena Plzně 2019.

   Na tento prestižní turnaj se nesl ve znamení návratu Petra Koukala. Petr dostal divokou kartu, a tak si po nějaké době mohl okusil turnajovou atmosféru. A připravil se velmi dobře. I přes tréninkovou pauzu všem ukázal, že umí. Svým soupeřům nedal šanci a singlovou část turnaje jednoznačně vyhrál. Dámskou část turnaje opanovala jeho sestra Dominika.

   To naší klimkovickou Dominiku (Budzelová) turnaj Velká cena Plzně nezastihl v optimálním rozpoložení. V singlové části zvládla třísetový souboj s Rozálii Bártovou, ale na Soňu Hořínkovou nenašla v druhém kole recept. Jako přes kopírák se odehrávaly souboje v deblové části. V prvním kole Dominika a Anežkou Nováčkovou přetlačily třísetový souboj na svou stranu s párem Krejčová, Kubečková. V druhém kole svůj dramatický tříseťák „pustily“ páru Kurzová, Sonnková 21:23 ve třetím setu.

 



9.3.2019

Zlato pro Klimkovice na GPB U15 Pardubice

Ve dnech 9-10.3. proběhl v pardubické univerzitní hale celostátní turnaj GPB U15.

Vzhledem k trvající zdravotní indispozici Kateřiny Osladilové tak jedinými kvalifikanty za Klimkovice byli Marek Waliszewski, Jan Ptáček a Michal Oswald. Celá trojice bojovala ve všech třech disciplínách.

Čtyřmi prohrami bohužel skončil turnaj pro Marka Waliszewského, kterého všemi zápasy provázelo množství zbytečných nevynucených chyb. O něco lépe si vedl Michal Oswald, který si v každé disciplíně připsal jedno vítězství, a svou cestu turnajem skončil vždy ve druhém kole.

Největšího úspěchu dosáhl Honza Ptáček. V singlu sice vypadl ve druhém kole, ale až po krásné třísetové bitvě s benátským talentem Vaškem Simonem. Zápas plný krásných dlouhých výměn s minimem chyb byl určitě příslibem výraznějších úspěchů v budoucnu.

Největší překvapení si však Honza nechal na sobotní podvečer, kdy společně s opavským Ondřejem Lubeníkem dokráčel až do finále čtyřhy, když v semifinále vyřadili první nasazený pár Běhounek-Palinkáš. V nedělním finále pak své kvality potvrdili proti brněnské dvojici Kurdiovský-Prek. Po vyrovnaném prvním setu (27:25) vyhráli již celkem hladce druhý set a zaslouženě brali zlatou.

 



8.3.2019

Průběh 4. kola extraligy očima Ondřeje Krále

Naši fanoušci vytvořili ve sportovním centru Fajne opět skvělou atmosféru. Do smíšené čtyřhry jsem nastoupil s Domčou proti svým bývalým spoluhráčům z jiných klubů - s Lukaszem Morenem jsme hráli za Kladno a s Marťou Repiskou za Dobrušku i Liberec. Celý zápas byl z naší strany hodně o maximální koncentraci na každý míč, nicméně snad každý badmintonista zná ten pocit, když víte, že máte na víc, ale neumíte to ten den prodat. Tímto jsme si tady procházeli my, a tak jsme těsně v koncovce druhého setu soupeřům podlehli.

S kluky z Brna se znám velmi dlouho a přiznám se, že jsem do poslední chvíle nevěřil, že bychom mohli i tento zápas ztratit. I přesto, že byl Chris evidentně oslabený nachlazením, hrdinsky zachránil mnoho situací (jednou i s nasazením vlastního "života"). Můj výkon šel postupně oproti mixu nahoru, po chvíli jsem byl opět parťák s horkou hlavou, jak už to tak u mě někdy bývá, který chodí do mnoha výměn na hranici rizika, což na jednu stranu přineslo řadu bouřlivých úspěchů, bohužel ale také velký počet vlastních chyb. Jsem si jist, že jsme na kurtu s Christianem nechali vše, co v nás v tu chvíli bylo, ale museli jsme po dlouhé třísetové bitvě pogratulovat soupeřům k vítezství.

Rád bych speciálně poblahopřál Katce ke skvělému vítězství ve dvouhře. Přípravu měla ze zdravotního hlediska opačnou než optimální, ale je to obrovská bojovnice, což dokazuje celou dobu, co ji znám a v posledních letech mě nepřestává ohromovat.

S kartami, jež nám byli tento herní víkend rozdány, jsme hráli, jak nejlépe jsme dovedli. Po celkové prohře 2:6 nás čeká ve čtvrtfinále playoff Sokol Meteor Radotín Praha, o kterém již víme, že je velmi těžký soupeř, nicméně ne neporazitelný. Všechno je možný! (O.K)

 

5.3.2019

Opavský Boreček - bronz pro Silvii Demkovou

      V neděli 3. 3. 2019 se v multifunkční hale v Opavě uskutečnil za přítomnosti 56-ti dětí další z pokračující série dětských badmintonových turnajů Boreček.  Všechny kategorie hrály ten tokráte na dva sety do 13-ti pevně na 5 kol. Hrací systém Švýcar, tzv. "lepší prohra" v setu po dosažení devátého míče.

   Klimkovické barvy na turnaji reprezentovali pouzedva hráči. Silvie Demková v kategorii U11 a v kategorii U13 Daniel Mrózek. A nevedli si vůbec špatně. Dan Mrózek skončil ve své kat. na pěkném šestém místě za 14 hráčů. Tou klimkovickou hvězdou se ale stala Silvie Demková, která vybojovala výborné 3 místo. Hráčům blahopřejeme.

   


4.3.2019

Reportáž LTV ke 4. kolu extraligy


 

4.3.2019

GPB U19, Orlová Lutyně - tři stříbra pro naše holky

   V sobotu 2.3. se do Orlové vypravilo osmičlenné klimkovické družstvo získat body do žebříčku z turnaje GPB u19. Klimkovice přijely ve složení Ondřej Broda, Tomáš Černík, David Slíva, Veronika Dejlová, Lucie Metzová, Hana Otisková, Klára Petrušková a Adéla Závodná.

   V sobotu svedli klimkovičtí hráči mnoho vyrovnaných zápasů, ale konkurence byla velká. Na turnaji se předvedli hráči, kteří přijeli z různých koutů České republiky, například až z Liberce, Ústí nad Labem nebo Mostu. V této konkurenci se podařilo klimkovickým dívkám probojovat se do nedělních semifinálových zápasů. Ve čtyřhře bojovaly Adéla s Klárou, které až ve finále podlehly ve dvou setech vítězkám Ivě Foukalové a Nele Němcové. Ve dvouhře dívek měly Klimkovice také jednu reprezentantku až ve finále, kde Klára v posledním zápase nedokázala porazit vítězku turnaje Soňu Hořínkovou. V ostatních kategoriích zvítězili ve smíšených dvojicích Adam Ehm s Kateřinou Valentovou, ve čtyřhře chlapců Jiří Derka a Adam Ehm a dvouhru chlapců ovládl Tadeáš Brázda. (H.O.)

 

2.3.2019

Sledujte výsledky z GPB U13, Praha

  

1.3.2019

FZ FORZA Slovak Open 2019

  

22.2.2019

GPB U19, Orlová Lutyně

   Následující víkend bude patřit v Orlové badmintonovému turnaji GPB U19. Hned sedm hráčů se představí v tělocvičně místního gymnázia v bojích o body do celorepublikového žebříčku. Na souboj soupeře vyzvou: Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, Hana Otisková, Ondřej Broda, Tomáš Černík a David Slíva. Jak je vidět z předešlého příspěvku, tak rychlé přesunovadlo si přivlastnila kategorie U13 a tak na juniory zbyly samohyby místního JZD. No co, tak vyjedeme do Orlové taky v pátek.

 

27.2.2019

GPB U13 Praha Hamr-Štěrboholy 2019

   Již tento pátek odlétá klimkovický speciál směr Praha Štěrboholy, tak aby v sobotu ráno byly připraveny naše naděje nastoupit na kurty turnaje kategorie GPG U13. Ano, v sobotu úderem deváté hodiny ranní započne badmintonové klání na dvanácti kurtech štěrboholské arény. Na turnaji se představí klimkovičtí: Bára Holá, Veronika Čížová, Eliška Honajzerová a jediný zástupce chlapeckého pohlaví Vít Oswald.  Vše bude koučovat trenér specialista na tuto kategorii Jirka Vašátko. Přejeme hráčům příjemný let, dobrou hru a trenérovi dobrý koučink.

 


26.2.2019

Družstva žáků - 1. kolo, Vendryně

   V sobotu 23.2.2019 započala soutěž družstev žáku pro rok 2019. První kolo hostil badmintonový klub Vitality Slezsko a město Vendryně. Jak již bývá u klimkovického klubu pravidlem, tak také pro letošní rok máme přihlášené dvě družstva. Mužstvo Klimkovic „A“ i přes zranění nejlepší hráčky Kateřiny Osladilové potvrdilo roli favorita a všechny své zápasy vyhrálo. B-tým  je složený z mladých hráčů, tak aby také oni získali zápasové návyky a nasáli turnajovou atmosféru.  Pod vedením trenérů Evy Hanzlové a Jirky Vašátka se v našich týmech představili tito hráči:

Klimkovice „A“: Melánie Gráfová, Veronika Čížová, Emma Dvorníková, Michal Oswald, Ondřej Petruška, Marek Waliszewski, Jan Ptáček

Klimkovice „B“: Eliška Honajzerová, Tereza Zvěřinská, Jakub Sedláček, Boris Vařák, Daniel Mrózek, Jaromír Kostka

 

  


26.2.2019

ŠESTÉ MÍSTO PRO KLIMKOVICE - skončila základní část extraligy
 

 



 

23.2.2019

GPC U13 a U19 Brno 2019 - čtyři medaile pro klimkovické dívky

   Šest klimkovických hráčů se zúčastnilo brněnského turnaje GPC U19, který se konal v sobotu 23.2.2018 v Xaréně v Brně – Tuřany. V turnaji kategorie U13 poměřili síly s jihomoravskými soupeři Bára Holá a Vít Oswald. V kategorii U19 pak Lucie Metzová, Ondřej Broda, Tomáš Černík a David Slíva.

   Skvěle vyšel turnaj dívkám. Bára Holá obsadila ve své kategorii moc pěkné 3. místo, když v semifinále prohrála s budoucí vítězkou Klárou Fíglovou. Lucka Metzová se probojovala v každé kategorii do finále. V mixové části turnaje nedala spolu s Davidem Smutných soupeřům sebemenší šanci a po zásluze brali zlato. Singlovou a deblovou část Lucka dotáhla do finále, ale na zlato ani v jednom případě nedosáhla. I tak výborný výkon.

   Kluci si vedli o poznání méně úspěšně. Jejich maximum byl postup do druhého hracího (třetího tabulkového) kola. Vít Oswald projevil v druhém kole zbytečně velký respekt nad nasazenou jedničkou Lukášem Thorem, kterého rozhodně mohl na kurtu více potrápit. Kluci v kategorii U19 se snažili, seč mohli, ale bohužel v této kategorii nestačíme ani na druhou výkonnostní skupinu. Je potřeba makat, makat a zase jen makat.

 


23.2.2019

Katka Tomalová na Austrian Open 2019

   Dnes končí ve Vídni evropsky významný turnaj Austrian Open 2019. Deset českých hráčů okusilo atmosféru vídeňské haly. A jsme rádi, že mezi účastníky nechyběla klimkovická Kateřina Tomalová. Bohužel Katka nebyla nasazena do hlavní soutěže, a tak musela podstoupit zrádnou singlovou kvalifikaci. V prvním kole Katka vyzvala litevskou hráčku Vytaute FOMKINAITE. Po dvousetové bitvě byla Katka spokojena s výsledkem 21:17, 21:19 v její prospěch. V druhém kvalifikačním kole čekal naši hráčku souboj s asijským badmintonem. Soupeřka Katky byla Číňanka XU Wei. I přes velkou snahu byla čínská hráčka o chloupek lepší, a tak se Katka musela spokojit s uhranými body v setech 14:21, 15:21. I tak statisticky byla Katka jediná česká hráčka, která na turnaji vyhrála svůj zápas, byť v kvalifikaci.



17.2.2019

Turnaj o pohár rytíře Vítka

   V sobotu 16. února proběhl v prostorách vítkovické sportovní haly Ridera Sport již druhý letošní turnaj „O pohár rytíře Vítka“, pořádaný domácím oddílem B.O.Chance. Na celkem 10 kurtech se soutěžilo v kategoriích U9, U11, U13, U15 a U15+.  Klímkovický oddíl dorazilo reprezentovat celkem 16 hráčů a pro mnohé z těch nejmladších to byla první turnajová zkušenost vůbec, ale nejen pro ně, svůj soutěžní křest si prožili i Honza Poláček a Ela Kohutková mezi U13. Turnaj, hraný švýcarem na pět kol, začal postupně zapojovat všech 105 zúčastněných, aby v průběhu pozdního odpoledne pevně definoval výsledná pořadí v jednotlivých žebříčcích. V kategorii U15 vyhrává třetí místo Melánie Gráfová, která po těžkých duelech nakonec jen o skóre neposkočila na druhou příčku. Mezi kluky se nejvýše probojoval Jaromír Kostka, na kterého ve vyrovnané špičce žebříčku  - opět jen o skóre -zůstala nepopulární čtvrtá příčka.  V kategorii U13 vybojovala druhé místo Eliška Honajzerová  a mezi kluky se nejvýše - jako vždy a doslovně - probojoval Daniel Mrózek a to na celkové páté místo. V kategorii U11, v tomto případě zároveň hrané jako kvalifikační turnaj na MČR pro oblast SM, naši benjamínci Jonáš Dočkal, Jirka Hudec, Monika Bártová a Silvie Demková  přes předvedené statečné výkony neatakovali horní části žebříčků. To se na druhou stranu plně podařilo Terce Dejlové, která se ztrátou jediného setu suverénně ovládla svoji kategorii a odvezla si zlatou medaili.  Nejmladším bojovníkem celého turnaje se stal Filip Ivan, který při své premiéře v kategorii U9 prokázal velikou bojovnost.

   Byl to příjemný turnaj, ve kterém klímkovičtí hráči zanechali nepřehlédnutelnou stopu. Zároveň je chvályhodné, že organizátoři pamatovali i na nejmenší hráče, protože turnajů pro nejmladší věkové kategorie není mnoho. A možnost zahrát si proti vrstevníkům je jednoznačně přínosem a motivací pro všechny co s badmintonem začínají anebo už nějaké ty krůčky mají za sebou. (P.D.)

 

 

 

 


17.2.2019

GPC Dospělých – badmintonový maratón v Olomouci

     48 600 sekund. 810 minut. 13 a půl hodiny. Zhruba tak dlouho trval v sobotu turnaj kategorie „C“ dospělých. Do Olomouce se totiž vydala nejen početná výprava z Klimkovic (jmenovitě Zuzana Bláhová, Kateřina Frischová, Adéla Závodná, Marika Davidová, Marta Jančatová, Hana Otisková, Ondřej Závodný, Jan Slíva, Petr Tomala, Ondřej Broda, Tomáš Černík, Jiří Halfar a Michal Vašátko), ale taktéž téměř každý v okruhu 100 kilometrů, který alespoň jednou v životě držel v ruce badmintonovou raketu. Není tedy divu, že při počtu 74 hráčů byl turnaj téměř nekonečný.

    Ve smíšené čtyřhře mohlo několik našich párů pomýšlet na přední příčky. Do čtvrtfinále se dostali Petr Tomala s Renčou Hánovou (VSK VŠB - TU Ostrava), Marika Davidová s Martinem Slívou (BK Kopřivnice), Katka Frischová s Jirkou Burešem (BADMINTON FSPS MU) a Michal Vašátko se Zuzkou Bláhovou. Petr s Renčou ovšem podlehli Kubovi Sagáčikovi a Elišce Kelnarové, Katka přehrála Mariku a Michal se Zuzkou nestačili na Adama Szarzce a Elišku Maixnerovou. Ti poté porazili i Katku s Jirkou, a nakonec celý turnaj vyhráli.

     V dámském singlu se nám, bohužel, moc nedařilo. Stopkou bylo čtvrtfinále pro Zuzku, Katku a Martu. Zato z dvouhry mužů bereme zlato, jelikož Petr Tomala v celém turnaji (čítajícím dohromady 42! hráčů) nenašel přemožitele.

     Na počet medailí nejúspěšnější disciplínou byla dámská čtyřhra. Do semifinále se probojovaly Adéla Závodná s Marikou Davidovou a Zuzka Bláhovou s Kájou Trnkalovou (SK Badminton Přerov). Brány finále ale otevřely jenom Zuzka s Kájou, které si následně i po třech letech vyzkoušely, jaké to je zdvihnout pohár za první místo. Pánský debl měl obdobný průběh jako singl. Do semifinále se dostal pouze Petr Tomala s Tomášem Veverkou (S.K. P.E.M.A. Opava) a ani zde nikomu jinému nepřipustil celkové první místo v turnaji.

     Pokud Vás ovšem tolik nezajímají výsledky, ale jste spíše na drby a zajímavosti z turnajů, tenhle odstavec je přesně pro Vás! Jak jsem se již několikrát zmínil, do Olomouce se nás tentokrát sjelo opravdu HODNĚ. Nebál bych se říct, tak moc, že by tomu mohl závidět kde jaký áčkový či běčkový turnaj. Zatímco ti šťastnější (čti „ti, co nehráli čtyřhru“) se domů dostali už kolem páté hodiny, ti méně šťastní (čti „ti, co vyhráli“) byli svědky zavírání samotné haly. Z toho důvodu museli pořadatelé sáhnout i k poměrně netradičnímu kroku. Finále pánského singlu a dámského deblu se hrálo pouze na jeden vítězný set; finále pánského deblu se nehrálo vůbec.  A jak mohl tedy Petr vyhrát, ptáte se? Jelikož ve finále singlu i deblu stál na opačné straně kurtu pokaždé Adam Blaník, hrálo se tzv. vabank. Kdo vyhraje dvouhru, vyhraje i čtyřhru – 2v1; všechno, nebo nic.

     Všem medailistům gratulace nejen za povedené výkony, ale i za výdrž, kterou během tohoto dlouhého dne ukázali. (M.V.)

 

 

 


17.2.2019

GPA U17, Hradec Králové - Klimokovice vyšly naprázdno

   O víkendu 16. – 17.2. se v Hradci Králové konal 1.GPA kategorie U17. Za klimkovickou čest jeli bojovat: Klára Petrušková, Lucie Metzová, Veronika Dejlová, David Slíva a Filip Häring. Jako obvykle se začínalo mixem. Náš nasazený pár Klára Petrušková a David Slíva (3-4) vstoupil rovnou do druhého kola, kde je vyzval pár Daniel Dvořák, Veronika Nováková. Po třísetovém boji se nakonec radoval pár Dvořák / Nováková (21:15, 17:21 ,22:20). Páru David Smutný (Fsps Mu Brno) a Lucie Metzová se dařilo o trochu líp, když si v prvním kole poradili s párem Adam Vojtěch / Tereza Šolarová. Ve druhém kole je čekal souboj s nasazenou dvojcí Erhart Vratislav, Ema Staňková. Toho se nezalekli a hráli vyrovnaný souboj, nakonec se ale museli smířit s porážkou 15:21, 16:21.

   Potom přišly na řadu dvouhry, kde nastoupili Filip Häring, Klára Petrušková a Lucie Metzová. Filip Häring se utkal s Markem Orosem (Start Most) a i přes velkou snahu se Filipovi nepodařilo svého soupeře zdolat a zápas tak skončil 11:21, 13:21. Klára nastoupila do dvouhry jako nasazená 3/4, a tak měla první kolo volné. Ve druhém kole pak dostala Petru Maixnerovou (Rychnov n. Kněžnou). Souboj byl celkem vyrovnaný nicméně v prvním setu nakonec uspěla soupeřka. To ale Kláru nerozhodilo a bojovala ze všech sil i v druhém setu, bohužel to ale nestačilo a zápas skončil pro Kláru porážkou (18:21, 15:21). Lucie Metzová (5/8) byla ve dvouhře stejně jako Klára nasazená ale začínala už v prvním kole, kde vstoupila do boje proti Kláře Šilhavé (SK Hamr z. s.). Velmi vyrovnaný třísetový boj Lucka ale nakonec vyhrála (21:11, 14:21, 21:19) a postoupila do druhého kola. Tam narazila na Terezu Šolarovou (Rychnov n. Kněžnou), opět to byl velký souboj, jenže na konci 1. setu se štěstí přiklonilo soupeřce (24:26). Druhý set už byl trochu jednoznačnější a naše hráčka se musela smířit s porážkou 13:21.

   Na závěr se hrály čtyřhry. Páry Lucie Metzová a Valérie Žurková (B.O. CHANCE Ostrava), Klára Petrušková a Veronika Veselá (TJ Lanškroun z.s.), David Slíva a Pavel Maňásek (Rychnov n. Kněžnou).  Lucie Metzová s Valérií Žurkovou měly smůlu, že potkaly hned v prvním kole druhý nasazený pár Soňa Hořínková a Kateřina Valentová. I přes jejich úsilí nakonec podlehli 15:21, 12:21. Veronika Dejlová a Sára Schafferová narazili v prvním kole na Lucii Kožnarovou a Zuzanu Kramešovou. Těch se nezalekly, a i když z toho byla tří-setová bitva, tak je zvládly 21:15, 17:21, 27:25. V druhém kole ale potkaly již zmíněný pár Valentová / Hořínková a tady už podlehly 7:21, 9:21. Pár Klára Petrušková a Veronika Veselá byly nasazené 3/4. V prvním kole dostaly Adélu Klapalovou a Elišku Šalomounovou. S těmi si poradily 21:10, 21:19. Ve druhém kole potkaly Petru Maixnerovou a Markétu Kohoutovou. Tato čtyřhra byla velmi vyrovnaná a páry se střídaly během zápasu ve vedení. Nakonec to ale pro náš pár znamenal poslední zápas na turnaji, jelikož jim těsně podlehli 16:21, 22:24. V chlapecké čtyřhře se utkal náš David Slíva a Pavel Maňásek s nasazeným párem Erhart Vratislav a Adam Šulc (3/4). I přes jejich snahu to ale na vítězství nestačilo a zápas skončil 18:21, 10:21.

   I přes to, že výsledky z tohoto turnaje nebyly zrovna nejlepší, věříme, že další Áčka dopadnou lépe. (F.H.)

 

 


11.2.2019

Rozpis Oblastního přeboru smíšených družstev žáků

   Hned deset týmů se přihlásilo do nového ročníků Oblastního přeboru smíšených družstev žáků (U15). Kromě dvou klimkovických týmů (TJ Sokol Klimkovice „A“, TJ Sokol Klimkovice „B“) se o přeborníka severomoravské oblasti poperou také dva týmy Akademie Olomouc, BK Kopřivnice, TJ Slavoj Český Těšín, BK Omega Olomouc, TJ Orlová Lutyně, B.O. Chance & Ridera Sport a SK Vitality. Série turnajů začíná 23.2.2019 ve Vendryni. Úvodní odsouhlasené soupisky týmů si můžete prohlédnout zde.

 

 

9.2.2019

GPA U15 - dva klimkovičtí na turnaji v Mostě

   O víkendu 9.-10.2. se konal turnaj kategorie "A" a to v "nedalekém" Mostu, na který se kvalifikovali hned tři klimkovičtí hráči. Kačka Osladilová, Marek Waliszewski a Honza Ptáček. Bohužel naše "největší želízko v ohni" Kačka se zranila a na turnaj tak odjet nemohla. Přejeme ji tímto brzké uzdravení a těšíme se, až ji opět uvidíme na kurtu.

   Marek reprezentoval klub v mixu a singlu, kde v mixu s přerovskou Lucií Skařupovou v 1.kole zvítězili nad párem Karban+Chvalová, bohužel ale ve 2.kole již nestačili na nasazený, velmi dobře hrající pár Běhounek+Malcová. V singlu Marek dostal hned v 1.kole Ondřeje Pálinkáše(5/8) z Ústí nad Labem se kterým prohrál 0:2 a v zápase pak o pořadí podlehl brněnskému Štěpánovi Prekovi ve velmi vyrovnané třísetové bitvě. Marek měl skutečně těžké soupeře a má od nás za předvedený výkon velkou pochvalu. Honza Ptáček nakonec nastoupil v mixu a deblu, v mixu spolu s Barčou Helešicovou(BO Chance) narychlo sestavený pár, který se kvalifikoval z pozic náhradníků až v den turnaje. V 1.kole hned dostali nasazený pár Diviš+Muchová(5/8) se kterým svedli vyrovnaný třísetový boj, nakonec bohužel podlehli, a to především díky lepší sehranosti soupeře. V deblu nastoupil pak Hoza spolu s Ondrou Lubeníkem( Badminton Boreček Opava ), kde si v 1.kole hladce poradili s párem Diviš+Glac a Honza tak aspoň takto oplatil Davidu Divišovi porážku z mixu a ve 2.kole pak dostali druhý nejvýše nasazený pár Hrubec+Maňásek, kterých se v žádném případě nezalekli a v prvním setu vyhráli, bohužel pak ale v dalších dvou setech již na favority nestačili. Celá výprava včetně trenéra Jirky Vašátka a velmi obětavého nejmenovaného rodiče:) se tak po náročném a dlouhém turnaji(Honzík končil debla až ve 20:45h.!!!) vydala na cestu domů. Děkujeme trenérovi Jirkovi Vašátkovi za vzorný koučink.  (J.P.)

 


7.2.2019

GPC U17 v Opavě

Dne 3. 2. se v Opavě uskutečnilo GPC U17. Na tento turnaj přijeli Klimkovice reprezentovat: Filip Haring, Adam Pospíšek, Honza Ptáček, Mirek Kostka, Marta Larishová, Lucie Metzová a Veronika Dejlová. Jako obvykle se začalo mixem. Nejlépe se asi dařilo Filipovi s Verčou a Honzovi s Luckou Krulovou (FSpS MU Brno), kteří se umístili na druhém a třetím místě. Poté přišly singly. Mirek bohužel nestačil v prvním kole na Iva Makaje (15,12), Adam Pospíšek po těsné prohře v prvním setu nestačil na Tomáše Urbance (21,8), Honza Ptáček nejdříve porazil Ondřeje Lubeníka, ale potom po velmi vyrovnaném zápase nestačil na Jana Bučka (12,23), Filip Haring nejdříve prošel lehce přes Antonína Kozla, ale potom již nenašel dost sil na Jaroslava Havlíčka (19,12). V dámském singlu se nejdříve utkala Marta Larishová ve třísetovém boji s Helenou Ottnerovou, na kterou nakonec nestačila (-14,17,19). Veronika Dejlová nejdříve prošla přes Barboru Hořanskou (11,11) a již zmiňovanou Helenu Ottnerovou (3,6), ve finále ale prohrála s Lucií Krulovou (15,18). V pánském deblu se utkali na jedné straně Adam s Mirkem a na druhé straně Honza s Ondřejem Lubeníkem. Těmi veselejšími se nakonec stali Honza s Ondrou, kteří pak prohráli s Tomášem Urbancem a Jaroslavem Havlíčkem (18,-16,14). U holek nejdříve vyhrála Marta s Verčou ve třísetovém zápase proti Heleně Ottnerové a Veronice Pawlikové (-19,14,9), potom ale prohrály proti Lucce s Valérií Žurkovou, které celý turnaj vyhrály. (V.D.)

  

6.2.2019

MČR dospělých Plzeň 2019 – namísto medailí jen příslib do budoucna

Hned pětice klimkovických hráčů se probojovala na MČR dospělých 2019, které se konalo o tomto víkendu v Plzni. Silná dívčí ekipa Kateřina Tomalová, Dominika Budzelová, Kateřina Frischová a Lucie Metzová byla doplněna jediným mužem Petrem Tomalou. A od Katky Tomalové a Domči Budzelové jsme oprávněně čekali útok na některou z medailí. Ale Katku, nasazenou singlovou jedničku, dva dny před Mistrovstvím skolila chřipka… A aby toho nebylo málo, o den později ohlásila stejnou diagnózu i Dominika! Trochu moc smůly na jeden oddíl…

Ve hře tedy zůstal jen nesehraný mixový pár Petr Tomala s Katkou Frischovou, přičemž Petr se dostal i do singlové soutěže, a Lucie Metzová v singlu.

V mixu měli Petr s Katkou v prvním kole ošemetný los – sehraný pár Šída-Jeřichová, který ale nepatří do úplné české špičky. A celý první set našemu páru trvalo, než zjistil, co na soupeře hrát. Pak už to byl na kurtu č.4  vyrovnaný boj se šťastnými koncovkami druhého a třetího setu pro naše borce – 16:21, 21:18, 21:17 . V dalším kole už čekal výtečný nasazený pár 3/4 – Šelong se Šikalovou, proti kterému naši bojovali co to šlo, ale favorité nezaváhali a pohlídali si hladké vítězství - 11:21, 15:21.

V singlu se Petr nejprve na kurtu č.4 popasoval s plzeňským Přemyslem Voráčem. Předpokládal se vyrovnaný souboj, ale náš matador měl po celou dobu navrch a zvítězil 21:7, 21:15. Ve druhém kole proti mosteckému Bedřichovi Valentovi (nasazený jako 5/8) utekl Petrovi první set, ve druhém se držel na dostřel, ale Valentu nezaskočil – 9:21, 16:21.

Nejmladší členka výpravy i celého šampionátu, stále ještě 14 letá Lucie Metzová, se tři dny „těšila“ na 30. hráčku českého žebříčku Matouškovou, přičemž deset minut po zahájení bojů ohlásil vrchní rozhodčí, že „díky“ odhlášení dvou klimkovických nasazených hráček je třeba dle pravidel ČBaS ženský singlový pavouk přelosovat! A asi aby to šlo Lucce k věku, vyfasovala pro první kolo 14. hráčku českého žebříčku Annu Legátovou z plzeňské Doubravky. Lucka, pro níž bylo toto mistrovství teprve druhým turnajem mezi dospělými, se ale nezalekla, brzy na kurtu č.4 setřásla nervozitu a celý první set udržovala vyrovnaný stav a v koncovce se jí podařilo soupeřce odskočit. Druhý set přinesl podobný obrázek hry, ale se šťastnou koncovkou pro soupeřku. V setu třetím si Lucka do pauzy vybudovala 4 bodový náskok, který si neustále udržovala a v závěru ještě navýšila – 21:16, 18:21, 21:13! Lucka jela na dospělácké mistrovství odehrát jeden zápas, ale velmi dobrým výkonem si vysloužila ještě jednu zápasovou lekci proti loňské vicemistryni Sabině Milové. Tady už byl Lucčin silový a dynamický deficit markantní – 9:21, 6:21. No, možná kdyby se hrálo na „klimkovickém“ kurtu č.4 … Na tomto kurtu vyhráli naši hráči všechny své zápasy…

Odkaz na videozáznam 1.dne na kurtu č.4:

https://czechbadminton.cz/article/prvni-den-mcr-dospelych-v-plzni-sledujte-zive-fandete-sazejte nebo na https://www.youtube.com/watch?v=g_f0DMIMA5c Mix Tomala, Frischová – Šída, Jeřichová – od cca 29:45, Singl Metzová – Legátová – od cca 2:41:00, Singl Tomala – Voráč – od cca 3:58:50. (L.M)

 

1.2.2019

MČR Dospělých 2019 – boj o mistry ČR započal

   Bez dvou klimkovických hráček dnes bylo zahájeno Mistrovství ČR v Plzni. Nejdříve skolila záludná chřipka nasazenou jedničku Kateřinu Tomalovou a pár hodin před startem se musela poslat omluvenku pro tu samou diagnózu Dominika Budzelová. A tak na horké plzeňské půdě se představí jen tři naší borci. Sledujte zbylé hráče na tournamentu nebo na videu.


 


30.1.2019

MČR Dospělých 2019 – rozlosováno!!!

   Před malou chvíli bylo rozlosováno Mistrovství České republiky dospělých, které se o tomto víkendu koná v Plzni. Do turnaje zasáhne celý kvintet klimkovických hráčů.

Singlová část turnaje:

Kateřina Tomalová jako nasazená jednička čeká na svou soupeřku v druhém kole. Na koho narazí bude záležet na souboji mezi plzeňskou Martinou Šmídovou a hráčkou Vesce Soňou Hořínkovou.

Proti Dominice Budzelové (nasazení 5/8) nastoupí v prvním kole Anežka Nováčková z USK Plzeň.

Nejmladší hráčku turnaje Lucii Metzovou čeká v prvním kole Zuzana Matoušová z oddílu TJ Sokol Křemže.

Klimkovický Petr Tomala vyzve v prvním kole mužského singlu domácí hráč Přemysl Voráč.

Párová část turnaje:

Kateřina Tomalová se spoluhráčkou Bertou Ausbergerovou čeká v prvním kole třetí nasazený pár Tereza Kobyláková, Pavlína Krpatová.

Dominika Budzelová s Anežkou Nováčkovou čeká na úvod turnaje kremžský pár Lucie Černá, Zuzana Matoušková.

Jediný klimkovický mixový pár Petr Tomala, Kateřina Frischová narazí v prvním kole turnaje na pár Mirko Šmída (Liberec), Zuzana Jeřichová (Doubravka).

Držme našim borcům palce a sledujme jejich turnajové počínání na tournamentu.

 

 


27.1.2019

 

  


26.1.2019

GPA U19 v Hradci Králové

   O víkendu 26. až 27. ledna se uskutečnil turnaj GPA U19 v Hradci Králové. Na turnaj vyjelo 5 klimkovických hráčů. Onřej Broda, Tomáš Černík, Veronika Dejlová, Klára Petrušková a Adéla Závodná.

   Vše začalo se mixem, kde na kurty nastoupili Klárka s Martinem Slívou z Kopřivnice, Adéla s Jakubem Štefkem z Karviné a Verča s Ondrou. Klárka s Martinem i Adéla s Kubou se dostali přes první kolo, zatímco Verča s Ondrou prohráli na dva sety proti Marku Listopadovi se Sarah Mathieu. Bohužel i přes vyrovnané třísetové zápasy zápasy se do třetího kola nedostal nikdo z Klimkovic. Do dvouher se dostaly pouze děvčata. Do druhého kola postoupily pouze Verča s Klárkou. Verča i přes potrápení soupeřky prohrála nad budoucí vítězkou Radkou Šilhavou. Klárka se dostala do třetího kola, kde prohrála na dva sety s bronzovou Ivou Foukalovou. Klučičí debl bohužel nebyl nijak úspěšný. Ondra s Tomem prohráli v prvním kole na dva sety. Adéla s Verčou také prohrály v prvním kole a do semifinálových a finálových zapasů následující den nastoupila pouze Klárka. Klárka společně s Radkou Šilhavou se dostaly hladce do semifinále, kde prohrály proti nasazené jedničce Nele Němcové s Kateřinou Mikelovou. (A.Z.)

 


25.1.2019

GPA U19 – Hradec Králové 2019

   Již zítra se opět roztočí kolotoč badmintonových turnajů. Tento víkend jsou na programu dva turnaje kategorie GPA. Tento pro kategorii U19 pořádá v Hradci králové oddíl Montas H.K. a GPA U13 bez naší účásti.

   Naše pozornost bude upřena především do Hradce. Tam se představí hned pět našich borců: Klára Petrušková, Veronika Dejlová, Adéla Závodná, Ondřej Broda, Tomáš Černík. Jejich turnajové klání můžete sledovat na tournamentu.




21.1.2019

3. kolo družstev – stoprocentní jenom druholigové Béčko
Extraligový tým přivezl cennou výhru z Českého Krumlova

Extraliga:
   O víkendu 19. – 20. ledna se naše extraligové družstvo vydalo bojovat o cenné body -  nejprve v sobotu do Prahy, poté v neděli do Českého Krumlova.

   V Praze na nás čekal loňský vicemistr Sokol Radotín Meteor.  Už při vstupu do haly naši hráči tušili, že nás nečeká vůbec nic lehkého. Pražané si pro toto utkání povolali všechny své tuzemské a zahraniční posily. V zápase pak s větším štěstím zvítězili poměrem utkání 3:5.

   V neděli se naši hráči přesunuli do Českého Krumlova. Všem bylo jasné, že pokud chceme pomýšlet ještě na dobrou výchozí pozici do čtvrtfinále, musíme bezpodmínečně vyhrát. Hráči svou odhodlanost vyhrát přenesli do utkání na kurtech a po skvělých výkonech si zcela zaslouženě odváželi z Českého Krumlova vítězství  5:3.

2. Liga SMBaS
Klimkovické týmy ,,B“ a ,,C“ vyrazily bojovat do hanácké metropole.

   Béčko - dohrávalo dva zbývající zápasy v hale olomoucké Akademie. Nejprve na naše hráče čekal tým Českého Těšína „B“, ten dokázali hladce porazit 8:0. Ve druhém zápase se opět projevila síla našeho týmu a výhra 6:2 nad týmem Kabal Karviná byla na světě. Béčko si  tak zajistilo první místo ve skupině „B“ a tím lehčího soupeře do play-off.

   Céčko – na mladičký tým (juniorka Klimkovic) čekal v hale olomoucké Omegy favorit soutěže tým BK Kopřivnice „A". Přes bojovnost našich hráčů to stačilo bohužel jen na prohru 2:6. Druhý zápas proti VŠB TU Ostrava přinesl stejný výsledek 2:6. Hráči měli na víc a mohli vyhrát. Přesto tým céčka postoupil z posledního postupového místa skupiny „A“ a pravděpodobně nastoupí v play off proti klimkovickému Béčku. (J.H.)

 
 

 

 


 

 


21.1.2019

GPC U15 - výtečné výsledky klimkovických hráčů

19.1. se v krásné ale chladné hale Ridera Ostrava uskutečnil turnaj U15, na který TJ Sokol Klimkovice vyslal skupinu 4 dívek (Gráfová Melánie, Čížová Veronika, Zvěřinská Tereza, Osladilová Kateřina) a 6 chlapců (Ptáček Jan, Oswald Michal, Waliszewski Marek, Petruška Ondřej, Kostka Jaromír, Vařák Boris).

Nejúspěšnějším sokolem se stal Honza Ptáček, který vyhrál mix společně s klubovou kolegyní Kateřinou Osladilovou a rovněž i debl s výpomocí opavského Ondry Lubeníka. Ke dvěma zlatým medailím přidal i třetí místo v singlu, když v semifinále nestačil na olomouckého Davida Pešáta.

Kateřina Osladilová nemohla startovat v singlu ani deblu, jelikož je v žebříčku do dvanáctého místa a tak si zahrála alespoň mix, který vyhrála společně s Honzou Ptáčkem.

Marek Waliszewski si mohl připadat jako na klubovém tréninku, jelikož mu los přidělil v druhém kole klimkovického Ondřeje Petrušku a ve čtvrtfinále pak Honzu Ptáčka, který již byl nad jeho síly. O zlatou si tak zahrál alespoň v deblu společně Vojtou Matušem, kde jim však stopku vystavila dvojice Ptáček-Lubeník.

Turnaj se povedl, měl dobrou organizaci, ukázal hodně krásných výměn a tak nezbývá než doufat, že si v Ostravě opět brzy zahrajeme a že turnajů v blízkém okolí bude přibývat a my nebudeme muset cestovat za dobrými protihráči do Brna, Mostu či Aše.

 

 


21.1.2019

3. kolo Extraligy - sobotní prohra v Praze a nedělní výhra v Krumlově

 


*Poznámka: Po kontrole STK došlo k úpravě zápisu o utkání i konečného výsledku, Českému Krumlovu byly skrečovány všechny pánské singly. Klimkovice tak vyhrály utkání 7:1.



15.1.2019

3. kolo extraligy láká

   Již tento víkend se rozběhne 3. kolo extraligy badmintonu. Klimkovický tým se tentokráte nepředstaví na horké domácí půdě. V sobotu se naši borci představí na palubovce Sokol Radotín Meteor Praha „A“ a v neděli zajíždí na jih kde je čeká tým SKB Český Krumlov. Redaktoři serveru czechbadminton.cz z povídali předsedu klubu Jiřího Halfara ml.

1) S jakými ambicemi a očekáváním vstupujete do dalšího ligového víkendu?
Naše hráče čeká víkend na cestách. V sobotu nastoupíme proti úřadujícímu více mistrovi  z Prahy a v neděli o nic lehčí SKB Český Krumlov.  Oba zápasy nebudou vůbec lehké. Náš tým by měl mít k dispozici všechny posily. Osobně věřím, že naši hráči obě utkáni zvládnou a po 3. kole se posuneme výše v Extraligové tabulce.

 2) Jak se na toto utkání jako tým připravujete, proběhla nějaká společná příprava o Vánocích?
Neplánujeme, žádný trénink. Naší hráči se většinou připravuji individuálně.
Kmenoví hráči našeho týmu měli o Vánocích tréninky v Klimkovicích pod vedením Filipa Budzela Pro srovnání výkonosti si hráči zahráli na tradičním Vánočním turnaji v Plesné u Ostravy.  

 3) Na co byste pozvali diváky na vaše víkendová utkání?
Z řád naších hráčů na Českou dámskou jedničku v singlu žen Kateřinu Tomalovou a skvěle párově hrající Dominiku Budzelovou u mužů jednoznačně nejlepšího Českého párového hráče Jakuba Bitmana a na posily ze zahraničí Christiana Thomase Linda a Karana Rajana Rajarajana.

 

 


15.1.2019

Jarní soustředění Filipa Budzela

   Nejedete o jarních prázdninách na hory lyžovat? Neseďte doma a přihlaste se na badmintonové soustředění Filipa Budzela. Soustředění je určené především oddílovým hráčům. Propozice a přihlášku můžete zaslat přímo z www stránek soustředění.


 

14.1.2019

Pět medailí pro Klimkovice na GPC U13 v Opavě

   Na turnaji GPC U13 v Opavě se zúčastnili hráči: Veronika Čížová, Bára Holá, Eliška Honajzerová, Terka Dejlová a z kluků Danek Mrózek a Vítek Oswald. Navíc na turnajový sraz opomněli dorazit Ďurišová Klára a Demková Silvie.

   Dařilo se všem, všichni vybojovali dobré výsledky. Terka Dejlová si vedla dobře, skončila na 11 místě. O něco lépe si vedla Eliška a skončila na 10 místě. Třetí místo vybojovala Bára Holá a druhé místo Veronika Čížová. A z kluků hrál dobře Daniel Mrózek skončil na 12 místě. Nejlépe se umístil Vítek Oswald, byl na druhém místě. V mixu nikdo neprošel přes první kolo až na Báru a Vítka, ti skončili nakonec na třetím místě. Je velká škoda, že se tohoto turnaje nezúčastnilo víc Klimkovických hráčů, byl to skvělý turnaj, každý jsme si zahráli minimálně 6 zápasů. (V.O)


 

14.1.2019

Úspěšná minivýprava na GPC U19 v Brně

   V neděli 13.1.2019 se v hale Masarykovy univerzity v Brně konal další turnaj GPC U19, kterého se zúčastnila klimkovická minivýprava – Lucka Metzová a Ondra Broda. Resumé - 2x zlato, 1x stříbro, 1x bronz!

   Turnaj měl dvě nečekané hlavní postavy – mixový pár Lucka Metzová – David Smutný (z domácího oddílu FSpS MU Brno), kteří nejenže spolu ovládli mix, ale následně vyhráli i své singlové turnaje a skončili druzí v deblech.

   V mixu Lucka s Davidem odehráli 4 zápasy, přičemž tři byly velice těžké, třísetové.

  Lucka se dále prokousávala singlovým pavoukem, po dvou relativně lehčích výhrách svedla v semifinále velkou bitvu se šťastnou koncovkou proti ivančické Adéle Klapalové a malé zbytečky sil jí zbyly i na závěrečný zápas celého dne – finále proti Kláře Šilhavé z Hamru, který zvládla ve dvou setech.

   Před singlovým finále si pak ještě velmi dobře vedla v deblu, po boku Valerie Žurkové (BO Chance), kde bez větších problémů holky postoupily až do finále, kde je však ve třech setech přehrály Šilhavá s Ševčíkovou (FSpS MU Brno).

   Takto povedené Lucčino vystoupení v turnaji U19 jsme nečekali ani my, ani ona sama, během jednoho dne odehrála 11 zápasů, celkem 27 setů…

   Ondra Broda toho odehrál podstatně méně, v mixu podlehli s židlochovickou Leonou Bendovou v 1.kole hratelnému páru  Herzán – Durmiši , ve dvouhře podlehl také v 1.kole pozdějšímu vítězi Davidovi Smutnému, přičemž zejména ve druhém setu ho dokázal potrápit. Ve čtyřhře už byl ale úspěšný, společně s Tomášem Matulou (BO Chance) porazili v prvním zápase pár Herzán  - Urban, což už jim vyneslo postup do semifinále. V něm byl o chloupek lepší pár Derka – Reichman, který svou kvalitu poté potvrdil i celkovým vítězstvím. (L.M.)

 

11.1.2019

Memoriál Standy Krauze 2019

   Ve dnech 11.1. až 13.1. se ukázali Klimkovičtí hráči na dospělém turnaji kategorie Grand Prix “A“. Do Těšína odcestovalo pouze 6 našich hráčů, a to Dominika Budzelová, Kateřina Frischová, Klára Petrušková, Ondřej Broda, Petr Tomala a Jakub Láznička.

   Většina zahájila své působení již v pátek, když se snažili probojovat skrz kvalifikaci do hlavní soutěže. V mixu k tomu neměl daleko pár Tomala – Frischová, kteří podlehli výborně hrajícímu páru Janoštík – Van Coppenolle. Druhý náš pár Láznička – Petrušková, nestačil v prvním kole na zkušenější pár Kukač – Meixnerová. V pánské dvouhře bojoval o své místo v hlavní soutěži Ondřej Broda, který bohužel prohrál se starším a zkušenějším Miroslavem Skočdopolem. Stejně jako Ondra skončil v prvním kole i Jakub, jenž nedokázal vyzrát na bezchybně hrajícího slovenského hráče. Jediným, komu se dařilo byl Petr, který dokázal z pozice třetího nasazeného hráče v kvalifikaci postoupit do hlavní soutěže. V dámské dvouhře nastoupila pouze Klára, která prohrála na 3 sety se Soňou Hořínkovou. Do dámské čtyrhry nastoupila Klára se svojí spoluhráčkou Adélou Chadimovou. Holky bez větších potíží zápas vyhrály a zajistily si místo v hlavní soutěži.

   V sobotu opět zasáhli do hry všichni klimkovičtí hráči. Ve dvouhře mužů bojoval výborně hrající Petr. V prvním kole si jednoduše poradil s Jakubem Skřivanem a v druhém se mu podařilo vyřadit nasazeného Jana Benbenka z Plesné. Po 3 setové bitvě udolal Petr našeho extraligového hráče. V dalším kole jej čekal mladý Honza Janoštík, který jej p vyrovnaných setech přehrál. V dámské dvouhře nastoupila Kateřina, která prohrála svůj zápas ve dvou setech s pozdější finalistkou celého turnaje. Dominika Budzelová se poprvé ukázala na turnaji a bohužel hned v prvním kole prohrála s mladou Soňou Hořínkovou. Do pánského deblu nastoupily 3 páry s klimkovickými hráči. Bohužel ani jeden z těchto párů nedokázal postoupit do dalšího kola, i když pár Tomala – Skřivan prohráli v těsné koncovce 3 setu, stejně jako pár Láznička – Tůma. V dámském deblu bojovaly rovněž 3 páry. Bohužel ani jeden z párů Petrušková – Chadimová, respektive Frischová – Kelnarová nedokázaly postoupit z prvního kola. Zato pár Budzelová – Nováčková dokázal dokráčet až do finále. V prvním kole se holkám nedostavily soupeřky a hned v druhém je čekaly nasazené jedničky. Tento zápas zvládly na 3 sety a zajistily si místo v nedělním semifinále. V tom si dokázaly jednoduše poradit s mladým párem Hořínková – Valentová a zaslouženě postoupily do finále. Tam je čekal nepříjemný pár Lajdová – Šikalová, kterým po třech vyrovnaných setech podlehly, ale i tak si odváží krásné druhé místo z prestižního Těšínského turnaje. (J.L.)

 


11.1.2019

Nabídka turnajů

   Do pošty nám dorazila nabídka dvou turnajů mimo bodování:

   Jedná se o individuální turnaje, které jsou plně v režii zájemce.


 

10.1.2019

Tři klimkovičtí hráči na soustředění talent teamu

   Zatímco na Severní Moravě zuří líté badmintonové turnajové bitvy napříč kategoriemi, tak tři klimkovičtí borci si odjeli na týdenní rekreaci do Nymburku. Usměvavá Kačka Osladilová, rozvrkočený Honza Ptáček a zádumčivý Marek Waliszewski jsou součásti prvního soustředění talent týmu v roce 2019. Přejeme těmto borcům Nymburskou pohodu. Nechť Vás voda ve vířivce nestudí.

 


9.1.2019

Fotodokumentace z GPC U15 - 12/2018 Ridera Ostrava



9.1.2019

Zmáme soupeře na turaji Memoriál Standy Krauze 2019, Český Těšín

   Již tento „prodloužený“ víkend se v Českém Těšíně koná turnaj dospělých „Memoriál Standy Krauze 2019“. Náš oddíl má na tomto turnaji početné zastoupení: Dominika Budzelová, Kateřina Frischová, Klára Petrušková, Petr Tomala, Jakub Láznička, Ondřej Broda, Filip Budzel. Takže o víkendu se můžete těšit na výsledky naší osmy bez kormidelníka.

 
 


9.1.2019

Fotodokumentace ze závěrečné

 



9.1.2019

OP Dospělých Ostrava 2019 - Lucka Metzová překvapivá vítězka dámské dvouhry

   V neděli 6. 1. 2019 se uskutečnil v prostorách SC Fajne v Ostravě Porubě Oblastní Přebor dospělých. Turnaj byl obsazen početnou skupinou osmnácti Klimkovických hráčů, jak se jim vedlo?

   Tradičně se začalo smíšenou čtyřhrou a hned na začátek byl k vidění souboj favoritů, a to rodinných páru, sourozenců Katky a Petra Tomalových proti Domči a Filipovi Budzelovým. Tohle utkáni vyhráli na dva sety sourozenci Tomalovi. Petr a Katka nakonec nenalezli přemožitele a stali se celkovými vítězi, který jim zajistil start na MČR ve smíšené čtyřhře. Na třetím místě se ještě umístila Kateřina Frischová (Klimkovice) s Adamem Blaníkem (Orlová).

   Následovaly dvouhry mužů a žen. V mužských dvouhrách se dokázal jen výsledkově prosadit Petr Tomala, který se umístil na třetím místě. Za to v ženských dvouhrách se děly nečekané věci. Favoritek na výhru této disciplíny bylo hned několik. Tyto všechny hráčky dokázala zaskočit poprvé startující na turnaji dospělých mladinka čtrnácti léta Klimkovická Lucie Metzová. Lucka svou ledově klidnou a přesnou hrou nedála žádné hráčce šanci a s cela zaslouženě postoupila na MČR v singlu žen.

   V dámský čtyřhrách se potvrdila dominance Klimkovických hráček. Po jednoznačných výhrách tuto disciplínu ovládly Kateřina Tomalová a Dominika Budzelová kdy ve finále porazili pár Bláhová Zuzana (Klimkovice) a Karolina Trnkalová (Přerov). Na děleném třetím místě se ještě umístil pár Lucie Metzová (Klimkovice) a Michaela Moravcová (Ostrava).  V mužských čtyřhrách obsadil třetí místo Petr TomalaMarek Vaclavík (Kopřivnice).

   Všem vítězům gratulujeme a držíme pěsti na MČR dospělých, které se bude hrát 1. - 3. února v Plzni. (J.H.)

 


7.1.2019

ROZPIS SOUTĚŽNÍ SEZÓNY MLÁDEŽE 2019

   Uveřejňujeme aktualizovaný ROZPIS SOUTĚŽNÍ SEZÓNY MLÁDEŽE 2019, který je platný od 1.1.2019. Pro otevření klikněte na znak ČBaS vpravo.

 



7.1.2019

GPC U19, Olomouc - deblové zlato pro Adélu Závodnou

   V sobotu 5.1.2019 se konal turnaj GPC U19 v Olomouci, na který vyrazilo 8 klimkovických hráčů – Tomáš Černík, Ondřej Broda, Klára Petrušková, Lucie Metzová, Adéla Závodná, Veronika Dejlová, Hana Otisková a Markéta Zvěřinská. Takový malý klimkovický přebor v Olomouci.

   Nejúspěšnějším se stal debl dívek, kde 3. místo obsadily Verča Dejlová s Denisou Granátovou a Lucka Metzová s Valčou Žurkovou. Zlatými se po třísetovém boji ve finále staly Áďa Závodná s Marií Studenou. V mixu obsadili 3. místo Dominik Kopřiva s Klárkou Petruškovou a Jakub Štefek s Áďou Závodnou nestačili jen na první nasazený pár a skončili stříbrní. V deblu se chlapcům moc nevedlo. V singlu kluků skončil Ondra Broda na 3. místě. V singlu holek byla na 3. místě Lucka Metzová a na 2. místě Klárka Petrušková. Z turnaje si Klimkovice odvážejí 1 zlatou, 2 stříbrné a 5 bronzových medailí.

 


3.1.2019

Vánoční přebor města Klimkovic - velká pohoda v klimkovické sokolovně

   V sobotu 29. prosince 2018 proběhl tradiční singlový vánoční turnaj v badmintonu. Tento turnaj se odehrál v částečně opravné Klimkovické Sokolovně. V turnaji letos bojovalo ve čtyřech kategoriích 29. registrovaných a neregistrovaných hráčů.

   V kategorii registrovaných mužů nebyla nouze o skvělé a pohledné zápasy, motivace některých Klimkovických hráčů byla opravdu velká.  Po velkých bitvách a vyrovnaných zápasech si první místo odvezl Jakub Sagáčík (BK Kopřivnice), který dokonce obhájil titul z Vánočního přeboru 2017. Na druhém místě se umístil domácí Ondřej Broda a třetí místo vyloupil také domácí hráč Jan Slíva.

   Kategorii registrovaných žen také přinesla velké bitvy, a navíc bylo hned několik favoritek na vítězství. Nejlépe se však se všemi zápasy vyrovnala mladinká Lucie Metzová. Druhé místo vybojovala Kateřina Frischová a třetí skončila Veronika Dejlová. (všechny T.J. Sokol Klimkovice).

   Kategorie neregistrovaných mužů při neúčasti loňského vítěze Josefa Ptáčka měla hned několik adeptů na nejcennější kov.  Po velké finálové bitvě si s cela zaslouženě vybojoval první místo Petr Oswald. S druhým místem se musel spokojit několika násobný vítěz Lukáš Hulboj a na třetí místo vybojoval starší syn vítěze této kategorie Michal Oswald.

   Kategorie neregistrovaných žen měla jen dvě účastnice, ty se rozhodly nastoupit a změřit síly proti registrovaným hráčkám. Kategorii vyhrála Marika Davidová, druhé místo obsadila Věra Komárová.

Všem vítězům gratulujeme a těšíme se na příštím Vánočním přeboru Klimkovice 2019.

 


2.1.2019

Redukované žebříčky - startovací pozice pro rok 2019

 


2.1.2019

Newsletter TMK ČBaS - 12/2018

Aktuální vydání se věnuje následujícím tématům:

  • Série juniorských mistrovství ČR
  • Pozvánka na školení trenérů II. třídy a lektorů Začni s badmintonem
  • Aktualizované složení reprezentačních výběrů
  • Složení realizačních týmů reprezentace a Talent Teamu