Aktuality

MČR Družstev dorostu - zrušeno

MČR družstev dorostu, které se mělo konat od 21. do 22. listopadu v Dobřanech, bylo zrušen...

11.11.2020

MČR U15 - ZRUŠENO!!!

Jednáme o možnosti přesunu termínu.

15.10.2020

MMJ ČR v Orlové - ZRUŠENO

S ohledem na vývoj pandemie v naší republice, byl mezinárodní turnaj MMJ ČR v Orlové zruš...

13.10.2020
zobrazit více aktualit

Historie - Ročník 2020


TURNAJOVÉ NOMINACE
ROZDĚLENÍ TRÉNIKU
 TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ ČBaS - 2. polovina 2020

23.12.2020

   Krásné prožití vánočních svátků, šťastný nový rok, hodně zdraví, štěstí a osobních i sportovních úspěchů Vám přeje badmintonový oddíl T.J. Sokol Klimkovice

 


21.12.2020

Klubová výzva pokračuje

   Do první klubové výzvy se zapojili jen tři hráči Boris Vařák, Tereza Dejlová a Jonáš Dočkal. Možná že nás je více, možná se bojíme videa a možná, že makáme tak, že nestíháme video natočit. Pro všechny máme dobrou zprávu. Klubovou výzvu jsme prodloužili až do 1.1.2020. Tak neváhejte a přidejte se k naši třem borcům. Natočte vtipné video z výzvy a vyhrajte hodnotnou cenu.

 

21.12.2020

Katka Tomalová na czechbadminton.cz hodnotí rok 2020

   Jedna z mála českých hráčů, kteří v tomto „covidovém“ roce se nebála objíždět turnaje je naše Kateřina Tomalová. Svůj badmintonový rok 2020 hodnotí na svazovém webu czechbadminton.cz.

 

 

14.12.2020

Nepostup z kvalifikace na ME družstev

 

 


11.12.2020

Skvělé výkony Kateřiny Tomalové na úvod kvalifikace na ME družstev

V prvním souboji o postup na ME družstev 2021 český tým narazil na Rakousko, které nás přehrálo v poměru 2:3.

I přes špatný vstup českého týmu do kvalifikace na ME družstev musí být příznivec klimkovického badmintonu spokojen. O oba body českého týmu se postarala Kateřina Tomalová. Nejprve za nepříznivého stavu 0:2 korigovala výsledek výhrou nad 267 hráčkou světového žebříčku Katrin Neudolt v poměru 2:0 (21:17, 21:14). Druhou výhru doslova vybojovala spolu s Terezou Švábíkovou nad párem Serena Au Yeong, Katharina Hochmeir v poměru 2:1 (21:17. 22:24, 21:19). Severomoravské holky tak učesaly již rozhodnutý výsledek na 2:3 pro rakouský tým.

Velká gratulace Katko!!!

 

 

 


11.12.2020

Klubová výzva trenérů Jirky a Fildy

1.  Klubová výzva: SOUŤEŽ !!!   

Maximální počet přeskoku přes švihadlo za stanovený čas v dané kategorii.

Do 20. prosince zašlete váš nejlepší výkon potvrzený rodiči, kteří vám určitě rádi budou měřit čas a počítat přeskoky přes švihadlo.

Máte dostatek času na trénink a vylepšení svých přeskoku. Soutěž má 5. kategorii, každá kategorie bude mít své tři výherce.

Kategorie U11 - čas 30 sekund
Kategorie U13 - čas 45 sekund
Kategorie U15 - čas 60 sekund
Kategorie U17 - čas 60 sekund
Kategorie U19 a dospělí - čas 60 sekund

2. Klubová výzva:          

Náš klub byl založený v roce 1980, při této příležitosti vyhlašujeme druhou výzvu a to je vyběhni 1980. schodů.

 (hráči do13. let mají za úkol vyběhnout 990. schodu) - Rozvrhni si tento počet schodů do 3. prosince a vyběhni ho.      

Např.
1. den 300 schodu (hráči do 13. let – 150. schodu) pomalé tempo
2. den 300 schodů (hráči do 13. let – 150. schodu) pomalé tempo  
3. den pauza
4. den 350 schodu (hráči do 13. let – 175. schodu) střední tempo
5. den 350 schodu (hráči do 13. let – 175. schodu) střední tempo
6. den pauza
7. den 400 schodu (hráči do 13. let – 200. schodu) střední tempo
8. den 280 schodu (hráči do 13. let – 140. schodu) nejrychlejší tempo

Pozn: nemusí se běhat v kuse! Počet schodu si můžeš rozdělit do celého dne, nepočítají se schody vystoupané ve volném čase (doma, obchodě, do školy, atd…)

Ideální prostory pro plnění výzvy schody v Klimkovickém parku, schody u školy atd……

Pro inspiraci zasílám odkaz na článek Filipa Budzela, když byl na soustředění v Číně. Budeme rádi, když nám zašlete krátká videa z plnění výzev. 

http://www.badmintonweb.cz/filip_budzel_1_600_schodu_byla_obrovska_vyzva_.htm?fbclid=IwAR16FDIYW4g09QUzrKpPhL5RseIBEuOgIs-qXkCaG2wxwvORXRawW2A4R34

24. prosince proběhne vyhodnocení na naších stránkách (www.badklim.cz) v tento štědrý den taky vyhodnotíme soutěž, která proběhla na jaře, a to je soutěž fotka z rouškou (pokud se bude chtít někdo ještě dodatečně přidat má možnost do 20. prosince zaslat foto)

Přejeme všem co nejlepší skákací výsledek. Moc se taky těšíme na krátká videa z plnění výzev.

S pozdravem.
Jirka a Filip

24. prosince proběhne vyhodnocení na naších stránkách (www.badklim.cz) v tento štědrý den taky vyhodnotíme soutěž, která proběhla na jaře, a to je soutěž fotka z rouškou (pokud se bude chtít někdo ještě dodatečně přidat má možnost do 20. prosince zaslat foto).

 Noční schody Terezy Dejlové


 

 

11.11.2020

Kateřina Tomalová zůstala jen krůček od medaile na Portuguese International Championships 2020

   Klimkovická Kateřina Tomalová svou cestu na Portuguese International ukončila ve čtvrtfinále. Po prvním volném kole a výhře 21:14 a 21:9 nad Francouzkou Malyou Hoareau nestačila na Švýcarku Jenjiru Stadelmann (17:21, 19:21). Do semifinálových bojů Katce chybělo opravdu jen pád bodíků. Gratulujeme.

 

 


11.11.2020

Doporučený postup pro návrat ke sportu po prodělané infekci COVID-19

 

14.10.2020

Klimkovice se zařadily do systému přípravy talentované mládeže

 


14.10.2020

Plánované říjnové MČR U15 v Ostravě bylo přesunuto na posinec

   Pořadatel TJ Sokol Klimkovice ve spolupráci s STK ČBaS našli nový termín pořádání vrcholného turnaje MČR U15. Šampionát bude v Ostravě odehrán 19.-20. prosince 2020. Právo účasti bude odvozeno z žebříčku z 8. října. Tak držme palce k tomu, aby se situace zlepšila a turnaj nám dovolil odehrát.



 

14.10.2020

Kateřina Tomalová v hlavní soutěži na Denmark Open 2020

   Jen dva sety si užila Kateřina Tomalová na prestižním turnaji Denmark Open 2020. Těsně před turnajem po vlně hromadného odhlašování se Katka dozvěděla skutečnou hráčku pro první kolo. Byla jí Francouzka Léonice HUET. Bohužel tato dvacetileté Francouzka byla nad síly naší hráčky, které prohrála po napínavém druhém setu 0:2 (16:21, 23:25).

   Velký článek s Katkou o turnaji naleznete na czechbadminton.cz

--------------------------------------------------------------------------

12.10.2020

Kateřina Tomalová se dopstala do hlavní soutěže Denmark Open 2020, který proběhne od 13. do 18. 10. 2020ve městě Odense. Denmark Open je slavný turnaj jedné z nejvyšších kategorií (HSBC BWF WORLD TOUR SUPER 750), který proběhne za velmi přísných opatření. Již samotná účast v hlavní soutěži je pro klimkovickou hráčku velmi prestižní záležitost.

Pro badmintonový portál badec.cz se o účasti v tomto turnaji vyjádřila samotná hráčka:

 “Je to vůbec poprvé, co si zahraji v hlavní soutěži takhle velkého turnaje (je to úroveň World Tour 750, dříve Super Series), tak se moc těším! Je to výjimečný turnaj.Kvůli covid opatřením jsem musela dorazit už v sobotu, tak ještě před turnajem trénujeme. Soupeřku bych měla znát až dneska večer po team managers meetingu – moje soupeřka (Aya Ohori, 8. nasazená) se totiž odhlásila a z důvodu dalších odhlášek se spekuluje o přelosování celého pavouka.”  Katka 

   My již dnes víme, že v prvním kole Katka narazí na osmou nasazenou Japonku Aya Ohori [8], která figuruje na 15. místě světového žebříčku.

  

 


10.10.2020

MČR Družstev žáků 2020, BRNO - stříbro pro Klimkovice!!!

   O uplynulém víkendu se konalo v Brně MČR smíšených družstev žáků, náš tým si právo na této akci vybojoval jednoznačným vítězstvím ve čtyřech krajských kolech, kde nepoznal hořkost porážky, a tak jsme s obavami, zdali se tento turnaj ještě uskuteční, vyrazili do Brna, Covidové šílenství bylo vidět na každém kroku, vidina dlouhé pauzy v následujících týdnech u nás probudilo odhodlání, poprat se o co nejlepší výsledek.

 

Tým - (z angl. team, původní význam „spřežení“) je skupina lidí, která společně plní nějaký úkol nebo chce dosáhnout určitý cíl, což je možné jen při spolupráci všech členů, Klimkovice takový tým postavili s cílem, vybojovat nějakou medaili.

Tým – aby fungoval, musí mít v tomto „spřežení“ individuality, osobnosti, jsou to ti, kteří na sebe vezmou největší podíl odpovědnosti, jsou to tahouni, Klimkovický oddíl vychoval pro tuto kategorii tři takové hráče, Katku Osladilovou, Honzu Ptáčka a Marka Waliszewského, byla radost se dívat na tyto mladíky, jak bojují za tým a přidávají jeden bod za druhým, není jednoduché v tomto mladém věku nastupovat s vědomím, že musím, oni to však dokázali.

Tým – aby fungoval, potřebuje nutně nějaké překvapení, „černého koně“, takového hráče, se kterým protivník moc nepočítá, náš tým takového měl v osobě Mirka Kostky, byl to jeho první takový velký turnaj, není jednoduché plnit roli hráče č. 3,  avšak  jeho fantastické povahové vlastnosti nám dali jistotu, že se zařadí mezi lídry, bojoval, makal , uhrál pro nás neskutečně důležité body, každý soupeř by ho chtěl mít v týmu, bohužel, ne všechno se mu o víkendu povedlo, na hotelu v pokoji trenérů nalaďoval již hrající programy televize tak, že po jeho zásahu jsme TV raději vypli , přestalo hrát i rádio.

Tým – nikdy nefunguje bez zázemí a podpory, bez pilných včeliček, které skládají nitky, jsou obrovským přínosem, možná nejdou tolik vidět, ale bez nich by se dílo nikdy nepodařilo, Terezka, Verča, Barča a Eliška, byla to pro ně škola, viděli, jak se beďas hraje, mohli nastoupit proti těm nejlepším, díky tréňovi si zahráli všichni, rvali se a bojovali za Klimkovice, velké díky těmto holkám, prostě super.

Tým – někdo ho musí vést, musí dát dohromady individuality, „černé koně“ a dělníky, Jirka Vašátko to budoval 2 roky, povedlo se, vysvětlovat, proč hraje ten a né ten, taktizovat a překvapovat soupeře, to vše se mu povedlo, je to skvělý chlap, děti Jirku respektují, váží si ho, myslím si, že si to užíval (kromě sobotního večera, kdy mu šla a následně přestala jít po odborném zásahu TV). Viděl jsem na jeho očích, jak byl šťastný a hrdý na svůj tým

Tým – představuji Vám nového vicemistra ČR, vítej TJ Sokol Klimkovice, postupně si poradili s kluby, které mají zázemí, o kterém se našim hráčům může jenom snít, porazili jsme Krumlov, 3x Pražské týmy a musíme uznat, že na Brno jsme ve finále neměli, jsem nesmírně rád, že jsem s touto skvělou partou mohl trávit tento úspěšný víkend, byl jsem na ně hrdý. (R.O.)

Celkové pořadí MČR družstev žáků v Brně:

1. Badminton FSpS MU 
2. TJ Sokol Klimkovice
3. SK Prosek Praha
4. SK Hamr
5. TJ Astra Zahradní Město
6. BK 73 Deltacar Benátky nad Jizerou
7. Sokol Radotín Meteor Praha
8. SKB Český Krumlov
9. BA Plzeň
10. BK TU v Liberci

 

 


 


 

   O nadcházejícím víkendu se budou pravděpodobně konat poslední turnaje. A to nejméně na dalších 14 dní. Za všechno může panika kolem Covid 19. Již v sobotu se naše družstvo žáků představí na Mistrovství ČR. Čtvrteční los přiřadil naše borce do skupiny „B“, kde se střetnou s týmy Proseku Praha a Českého Krumlova. První zápas hrají proti Pražanům v sobotu od 9 hodin a půl hodiny před polednem by měli vyzvat Českokrumlováky. Jelikož se turnaj pořádá za zvýšených bezpečnostních podmínek nebudou do haly puštěni žádní diváci. Aktuální výsledky můžete sledovat na tournamentu.

   Držte našim hráčům palce, tak aby ze skupiny poustoupili do finálové skupiny a my jejich výsledky mohli sledovat s nadějí na medailové umístění. Borci makejte!!!

  

 

10.10.2020

GPC Dospělých v Olomouci - pdiové umístění klimkovických hráčů

 

 

 

 


9.10.2020

OP U13 Prerov 2020 - rozlosováno

 


7.10.2020

Dlouhodobá soutěž extraligy badmintonu 2020/2021 - ZRUŠENO

   Vzhledem k předpokladu dalšího zpřísňování vládních nařízení byla po předchozí konzultaci s extraligovými kluby a oddíly VV schválena změna systému soutěže extraligy s tím, že se zruší dlouhodobá soutěž a celý ročník se odehraje ve formátu několikadenního turnaje na jaře; nejspíše v týdnu původně plánovaného finále play-off. Přesný formát soutěže navrhne STK do konce roku.

   Stejný plán jsme měli i pro 1. ligu, ale po konzultaci se všemi týmy jsme se z mnoha racionálních důvodů rozhodli toto rozhodnutí zrevidovat, a k radosti naprosté většiny klubů a oddílů, kterých se to týká, se pokusíme odehrát tuto soutěž dle soutěžního řádu a beze změn; avšak se všemi riziky, když dále budeme reagovat na přijatá opatření vlády. (P.K.předseda ČBaS)

 

6.10.2020

Nečekaný konec Katky Tomalové na FZ FORZA Bulgarian International Championship 2020

 Nečekaně krátkou dobu si užila Kateřina Tomalová na turnaji FZ FORZA Bulgarian International Championship 2020. Jako nasazená dvojka podlehla hned v úvodním zápase (ve druhém kole) se 315. hráčkou světového žebříčku Marijou Sudimac ze Srbska prohrála 21:18, 14:21 a 21:23.

 


5.10.2020

Seznam přihlášených družstev do soutěží dospělých v rámci SmBaS a jejich rozdělení do 2. ligy

 Deset týmů se přihlásilo do soutěží dospělých v rámci SmBaS. V soupisce nechybí ani klimkovický tým TJ Sokol Klimkovice „C“.

BK Kopřivnice A, Badminton Akademie Olomouc A, VSK VŠB-TU Ostrava A, SK Badminton Přerov, Badminton Akademie Olomouc B, S.K. P.E.M.A. Opava, TJ Sokol Klimkovice C, BK Kopřivnice B, OSTRAVA BADMINTON KLUB, B.O.CHANCE OSTRAVA

Jak silné družstva postaví soupeři poznáme hned v prvník kole, které by se mělo konat 24.10.2020 v Kopřivnické hale.

 

 


4.10.2020

Družstrvo žáků Klimkovic "A" postoupilo na MČR družstev žáků

  Připravujeme

 


3.10.2020

OP U19 Ostrava 2020

  Připravujeme

 

 

29.9.2020

OLIVER Czech U17 International 2020

  Připravujeme

 


29.9.2020

Družstrvo žáků Klimkovic "A" zůstalo i ve finálové skupině stoprocentní

  Připravujeme

 


29.9.2020

Družsva žáků - oslabené družstrvo Klimkovic "B" vyšlo naprázdno

   Poslední turnajové kolo družstev žáků se konalo opět v Olomouci. Tentokráte ale ne v hale Akademie, ale na konkurenční palubovce Omegy Olomouc. Kromě místa konání doznalo změnu také složení klimkovického družstva. Na „marodce“ zůstala dívčí opora týmu Tereza Dejlová a na srazu jsme marně čekali na Dana Mrózka spolu s Lucii Demkovou. A tak do boje o další body v soutěži odjíždělo kvarteto statečných: Boris Vařák, Martin Kraus, Marek Sedláček a jako jediná dívka Bára Hanáčková.

   Těžko jsme mohli pomýšlet na turnajové vítězství nad týmy, které měly soupisky plné. Do každého zápasu jsme totiž díky absenci dívky přicházeli se záporným skórem 0:2. Proti týmům Akademie Olomouc B a Badminton klubu Ostrava jsme neměli žádnou šanci na úspěch. V těchto zápasech sahali po bodech zejména v singlu Boris Vařák proti olomouckému Hrubému, Boris a Bára Hanáčková proti ostravskému páru Koloničný, Langrová a velmi povedený deblový zápas předvedli Martin Kraus, Marek Sedláček proti ostravskému páru Brantal, Čestlík.

   Jako třetí soupeř se nám postavil tým Omegy Olomouc. Jediný tým, který jsme zatím dokázali v tomto ročníku porazit. Svůj záporný stav jsme hned prohloubili na 0:3, když jsme ztratili mixový zápas. Pak ale přišla naše stíhací jízda, kterou odstartoval klučičí debl. Následovaly oba vyhrané singlové zápasy kluků, které nás dovedly do remízového stavu 3:3. Vše rozhodla dívčí dvouhra. Bára Hanáčková bojovala jako lvice, ale o dvě hlavy větší soupeřku svou obětavou hrou nepřetlačila. Omega nám vrátila minulou porážku, ale nemusíme zoufat. Hráli jsme dobře.

   V posledním kole nás čekal soupeř, kterého jsme minule notně potrápili a prohráli až po boji 3:4. Tým Plesné. A nyní tomu nebylo jinak. Také tady jsme rychle prohrávali 0:3, ale nezdávali se. Výhra Marka Sedláčka a Martina Krause v deblu povzbudila další hráče. Nejprve Bára Hanáčková smetla Třaskošovskou a Marek Sedláček Salvu. Rázem bylo vyrovnáno a veškerou tíhu tentokráte nesl na bedrech Boris Vařák. Čekal jej souboj s nejlepším hráčem Plesné Klimešem.  Naše jednička na kurtu nechala veškerou svou sílu a badmintonový um. Na soupeře to sice nestačilo, ale herně Boris ani ostatní nezklamali.

   Velký dík tomuto teamu. I přes nepříznivé okolnosti jsme odehráli dobré zápasy. Ve dvou případech nám chyběla jedna hráčka a trochu štěstí. Velkou porci zápasu „odnesli“ Boris Vařák a Bára Hanáčková. Pohodu v týmu tvrdil Marek Sedláček a těsně v závěsu za ním pobrukoval na veselou notu Martin Kraus. Díky.

 


27.9.2020

Katka Tomalová válí v Dánsku

   Klimkovická Kateřina Tomalová, se od loňska připravuje v Dánsku v Centre of Excellence a má za sebou již dvě odehraná kola za tým Holte. Ten působí v jedné ze svou skupin 1. divize, druhé nejvyšší dánské soutěže.

   V kole prvním proti Lyngby Katka porazila Švédku Caroline Gate 14:21, 21:17 a 21:7 a přispěla k vítězství 6:3. V kole druhém česká reprezentantka přehrála domácí Michelle Andersen 21:8 a 21:9 a byla jednou ze tří bodujících za Holte při týmové prohře 3:6 s celkem KMB2010. Holte je tak nyní na pátém místě tabulky, těsně pod stupni pro play off.

   „Oproti loňsku, kdy byl mým maximem vyhraný set, jsou letos dva vyhrané zápasy v řadě rozhodně příjemná změna. Celá 1. divize je mimořádně kvalitní soutěž, zejména loni jsem narážela na zvučná jména. Letos jsem zatím měla soupeřky slabší, ale i tak si výher a předvedené hry cením,“ říká Tomalová, jež je druhým nejmladším členem týmu, kde působí velká jména minulosti Anders Boesen či Pernille Harder. (převzato z cbas)

 

24.9.2020

Turnaj GPB Dospělých - zlato a stříbro pro Klimkovice

   Ve dnech 26.-27.9. se konal turnaj GPB v Pustějově. Na domácí turnaj vyjelo celkem 11 hráčů: Zuzka Bláhová, Domča a Filďa Budzelovi, Verča Dejlová, Kača Frischová, Lucka Metzová, Honza Slíva, Petr Tomala, Michal Vašátko a také Aďa a Ondra Závodní.

   Ve smíšené čtyřhře se nám moc nedařilo. Filďa s Domčou ve druhém kole těsně na tři sety prohráli s párem Ehm A./Valentová. I když prohráli, zápas si velmi užili a pobavili se a to je podle mě hlavní. Peťa Tomala s Renčou Hánovou, Honza Slíva s Hankou Chlebníčkovou, Majkl Vašátko se Zuzkou Bláhovou, Kača Frischová s Lukášem Frankem, Verča Dejlová s Honzou Bučkem nebo Aďa s Ondrou, ti všichni bohužel skončili v prvním kole.

   V mužském singlu se nejdál probojoval Filďa, který došel až do čtvrtfinále, kde prohrál s Jindřichem Kukačem opět těsně na tři sety.

   V ženském singlu to bylo mnohem lepší. Ve finále na Domču čekala Šárka Líbalová, ale ta na Domču nestačila a Domča se stala vítězkou a odvezla si domů sladkou odměnu. Všichni jsme na ni pyšní. Pro Lucku skončila cesta ve druhém kole, kde narazila na pozdější stříbrnou medailistku, se kterou bohužel prohrála těsně na tři sety.

   V mužském deblu to také nebylo zlé. Do druhého kola se dostali Honza Slíva s Michalem Viestem a také Petr Tomala s Michalem Vašátkem. Do finále se prokousali Filďa s Lukášem Holubem, ale ti nestačili na pár Blaník/Šelong a museli se spokojit s druhým místem, kde je čekal také medovník.

   K ženskému deblu mohu jen říct, že se nám fakt nedařilo a všechny co jsme hrály, jsme skončily v prvním kole.

   A jak už bývá tradicí, že se v Pustějově pokaždé stane nějaký úraz, nemohlo být jinak a i letos zde byly podvrtnuté kotníky, bolavá kolena nebo dokonce natažený sval v lýtku, který postihl naši Zuzku. Ještě že jsme měli našeho výborného zdravotníka Filďu, ten byl k nezastavení. Tak snad vše bude zase ok a sejdeme se za rok. K.F.

 
  

  

 

20.9.2020

Družsva žáků - parádní výkon a první body pro družstrvo Klimkovice "B"

  V sobotu proběhlo první kolo soutěže družstev žáků skupiny B severomoravského kraje. Tato skupina čítá pět družstev, které se v základním jarním kole umístili na sedmém až dvanáctém místě. Na palubovku olomoucké Akademie přivedly své hráče týmy: TJ Sokol Plesná, Badminton Akademie Olomouc B, Ostrava badminton klub, Omega Olomouc a TJ Sokol Klimkovice B.

   Hrálo se systémem každý s každým. Klimkovický tým nastoupil v sestavě: Tereza Dejlová, Bára Hanáčková, Silvie Demková, Martin Kraus a Boris Vařák. Bohužel nám k plné sestavě chyběl jeden hráč do chlapecké kategorie, takže jsme museli vždy jednu disciplínu vypustit. Výsledky si můžete prohlédnou níže, ale nejsou až tak důležité. Při hodnocení si je potřeba uvědomit, že většina hráčů ještě neměla 11 let a družstva žáků je určeno pro kategorii do 15-ti let.

   Po celý turnaj jsem se mohl spolehnout na to, že celý tým bojoval do posledního bodu. Což je pro nás nejpříjemnější zjištění. Rozjezd byl trochu pomalý. Na většině hráčů byla vidět herní absence a sebe nevěřícnost. Však také první dva týmy (Akademie a Ostrava) byli těžcí soupeři.  V každém svém zápase se všichni zlepšovali. Náš lepší a lepší herní projev „odskákala“ ve třetím kole Omega Olomouc, kterou jsme porazili 4:3 a mohli se radovat s první výhry v tomto ročníku. Posilněni tímto úspěchem jsme se v posledním kole vrhli do družstva Plesné. Po výborném začátku, kdy jsme vedli 3:0 jsme v singlových zápasech nasazených jedniček nedokázali ani jeden přetavit do vítězství. Snaha všech byla ohromná, ale síly ubývaly. Konečná remíza 3:3 je druhým skvělých „zářezem“ na pažbě tohoto teamu.

   Jak již bylo řečeno dříve celý tým pracoval na hranici svých možností. Když hrál kamarád, tak ostatní se dívali a fandili (to se z našich týmů postupně vytratilo). Parádní formu po celou dobu prokazovala Terka Dejlová. Od začátku proháněla své starší soupeřky, které si mnohdy musely sáhnout až na dno svých sil a badmintonového umu. Terce výborně sekundoval Boris Vařák, který se vracel zpět po tréninkové pauze. Boris se zápas od zápasu zlepšoval. Také skvělý výkon. Náš největší hráč „čahoun“ Martin Kraus podal velmi solidní výkon. Když zpevní tělo a začne využívat své vysoké postavení bude hrozbou pro nejednoho soupeře. Bára Hanáčková a Silva Demková jsou mladé hráčky, které sbírají hlavně herní zkušenosti. A hlavně u nich bylo vidět to největší zlepšení při každém dalším zápase. Slabší úderovou techniku a pohyb nahrazovali bojovností a mnohdy překvapili mě i své soupeřem neskutečným zahráním téměř ztraceného míče.

  Mě osobně tento tým neskutečně bavil. Poslouchal herní rady, neskutečně bojoval a povzbuzoval se. To mě osobně moc potěšilo. Vkrádá se mi do úst moto jednoho nejmenovaného řetězce: Tady je svět ještě v pořádku!!! Díky hráči!!! (R.S)

 

19.9.2020

GPA U17 v Hradci Králové - povedené výsledky mladých nadějí

   Čekáme na zhodnocení

  

5.9.2020

GPC Dospělí, Olomouc - dvojnásobná semifinálová účast pro Klimkovice

   V neděli 11. září se konal v olomoucké Omeze z jarní části sezóny přesunutý GPC turnaj Galva Cup. Klimkovické družstvo zde vyslalo celkem osm hráčů, kteří se měli poprat o co nejlepší umístění. Nejlépe se to povedlo Zuzce Bláhové, která dokráčela do semifinále jak ve čtyřhře, tak i v pro ni netradiční disciplíně – singlu. Mixovým párům se tentokrát nedařilo, a tak skončily všechny ve druhém kole soutěže. Dalšími úspěchy jsou pak singlová čtvrtfinále pro Kaču Frischovou a Petra Tomalu.

 

14.9.2020

Skvělé výkony klimkovických hráčů na GPA U15 v Pardubicích

  Úspěšný turnaj odehráli naši mladíci Katka, Honza a Marek na GPA U15 v Pardubicích. Za přísných hygienických podmínek se začalo jako vždy mixem, tam jsme bohužel neuspěli, jde vidět, že tuto disciplínu netrénujeme, než se naši hráči vzbudili, tak jsme dohráli. Ve dvouhrách to již bylo jiné kafe, Marek odehrál skvělý zápas proti pozdějšímu vítězi Patriku Fucimanovi, prohra 25:27 a 18:21 hodně mrzela, nicméně výkon byl výborný, Marek má na čem stavět.  Kačka s Honzou celkem bez problémů postoupili v sobotních utkáních jak v singlu, tak v deblu do nedělních zápasů, což znamenalo, že máme jisté již 4 kovy.

   V neděli ráno z postele vykročila pravou nohou evidentně pouze Kačka, která v semifinále a finále jednoznačně přehrála obě soupeřky, stejně tak se stalo v deblu s Katkou Koliášovou a tak nám zaslouženě cinklo 2x zlato. Honza prohrál v singlu 1:2 s Markem Čepelou, bohužel neustál společně s Pepou Cirokem ani debl, nicméně 2x bronz je rovněž skvělým výsledkem. Na tomto úspěchu se rovněž podílel náš tréňa Jirka Vašátko, za které mu patří velké Díky. (R.O.)

---------------------------------------------------------

Úspěšné klimkovické vystoupení na GPA U15 Pardubice

   Ve dnech 11-12.9. proběhlo v Pardubicích odložené GPA U15, kterého se za Klimkovice účastlili Kateřina Osladilová, Jan Ptáček a Marek Waliszewski.

   Turnaj byl poznamenán koro-opatřeními, kdy se pořadatelé ve snaze snížit co nejdříve množství hráčů v hale rozhodli odehrát nejprve první kola všech disciplín, což bohužel vedlo k prodloužení hracího dne.

   V mixu ukončil klimkovické vystoupení nasazený pár Jurča/Jarošová, který nejprve v prvním kole vyřadil pár Osladilová/Srnec a ve čtvrtfinále pak i pár Ptáček/Koliášová.

   V chlapecké čtyřhře vypadl pár Waliszewski/Matuš hned v prvním kole s pozdějšími finalisty Burget/Šolar. Jan Ptáček s jihomoravským spoluhráčem Cirokem se ale probojovali až do semifinále, kde nestačili na dvojici Jurča/Havlíček.

   V chlapeckém singlu se moc nedařilo. Marek Waliszewski to dotáhl jen do čtvrtfinále, kde po dramatickém prvním setu 27-25 prohrál s pozdějším vítězem turnaje Patrikem Fucimanem. Jan Ptáček si zahrál semifinále, kde ve třech setech prohrál s Markem Čepelou.

   Klimkovický prapor tedy podržela osvědčená opora Katka Osladilová, která hladce dokráčela k deblovému vítězství s pražskou spoluhráčkou Koliášovou a v singlu až na drobnou dramatizaci ve čtvrtfinále „pohodově“ vyhrála i v singlu. (P.W.)

Trenérské duo Vašátko-Pavelka diskutují v průběhu turnaje s Radimem Osladilem o důležitosti křižného bekhendu v moderním badmintonu.

 


6.9.2020

Kateřina Tomalová válí v Dánsku

   Kateřina Tomalová přispěla v 1. dánské divizi k vítězství svého týmu Holte nad Lyngby poměrem 6:3. Zápas první ženské dvouhry se Švédkou Caroline Gate skončil 14:21, 21:17 a 21:7 ve prospěch české reprezentantky. (převzato z cbas)

 

5.9.2020

GPA U19, Hradec Králové

  V sobotu 5. 9. se klimkovická skupinka hráčů (David Slíva, Klárka Petrušková, Lucka Metzová a Verča Dejlová) vydala na áčkový turnaj do Hradce Králové.

   Klasicky se začínalo mixem a jako první nastoupili David a Lucka proti Janu Blažkovi a Anně Všetečkové. Naši zápas zvládli a s přehledem vyhráli oba sety 21:15. V druhém kole na Davida a Lucku čekali Jakub Reichman a Martina Ševčíková. Byl to vyrovnaný třísetový souboj, ale bohužel jako vítězové z něj vyšli soupeři. Mixu se zúčastnila i Klárka s Jakubem Divišem a poklidně prošli prvním kolem proti Adéle Klapalové a Vojtěchu Pořízovi (21:18, 21:13). V následujícím kole ale podlehli Kristíně Kozempelové s Janem Rázlem.

   Singla si jako první zahrála Verča proti Magdaléně Čermákové, ale výhra náležela soupeřce (14:21, 14:21). Další v pořadí byla Lucka, která v prvním kole porazila Adélu Klapalovou (21: 15, 22:20), ale v druhém kole podlehla Markétě Kohoutové (20:22, 11:21). Klárka následně prošla prvním kolem přes Báru Šenfeldovou (21:10, 23:21), v druhém kole bohužel jen o chloupek unikla vítězství nad Annou Natálii Kohoutovou (8:21, 21:18, 13:21).

   Nakonec přišly čtyřhry. Jako první nastoupil David Slíva společně s Radkem Pláničkou, nestačili však na lépe sehranou dvojici Marka Dostála a Petra Janouška (10:21, 13:21). Následovala Lucka se svou spoluhráčkou Valérií Žurkovou, bohužel ani holky nestačily na sestry Kobylákovy (18:21, 15:21). A jako poslední pár nastoupila Klárka s Marií Studenou a po napínavém souboji porazily Veroniku Novákovou a Natálii Štěříkovou (21:13, 19:21, 21:11), ve druhém kole už holkám bohužel nestačily síly na sehranější dvojici Soňu Hořínkovou a Kateřinu Valentovou (7:21, 14:21).

 

 


2.9.2020

Dvě klimkovicé hráčky v aktuální složení národních týmů U17, U19 a dospělých

   Dvě klimkovické Kateřiny Osladilová v kategorii U17 a Tomalová v dospělých se objevily v aktuální složení národních týmů. Gratulujeme. Více na czechbadminto.cz.

 


30.8.2020

GPC U13 v Orlové - výborné výsledky nejen v singlu

   Na GPC U13 do Orlové, které se konalo poslední prázdninovou neděli (30.8), vyrazili i zástupci Klimkovic. Nejúspěšnějším hráčem byl opět Vít Oswald, který navázal na výsledky z Opavy a v singlu získal další zlato poté, co ve finále ve třech setech zdolal Ondru Kupce. Singlové zlato pak společně s Kubou Häringem doplnili o deblové stříbro. Naše hráčky také nezůstaly pozadu, parádní výkon předvedla zejména Eliška Honajzerová, která se v singlu probojovala až do finále, a nakonec brala zasloužené stříbro. Společně s Bárou Holou pak přidali stříbro v deblu.

 


30.8.2020

OP U17 Ostrava - Skvělé výkony klimkovických hráčů

   Na prvním turnaji kategorie U17 po koronaprázdninách se sešel hojný počet klimkovických bojovníků pod jmény: Michal Oswald, Marek Waliszewski, Ondřej Petruška, Jan Ptáček a Lucie Metzová.

   Pozici na stupních vítězů si vybojoval Marek, který se umístil 3. – 4. ve čtyřhře se svým neklimkovickým spoluhráčem Vojtou Matušem. Náš další účastník zájezdu umístěný na ,,bedně“ (tím je Honza) se (až na smíšenou čtyřhru) nenechal nikým porazit, takže si domů odvezl dvě zlata – za čtyřhru s Tomášem Dostálem a za dvouhru, ve které na tři sety porazil ve finále Ondřeje Lubeníka. Ani Lucka nechtěla výhru přenechat jiným, takže ve finálovém kole singlu porazila svou deblovou spoluhráčku Valču Žurkovou, se kterou ovládli dívčí čtyřhru.

   Celkem Klimkovičtí válečnici vybojovali 5 medailí, z toho 1 bronz a 4 zlata. (L.M.)

 

 


29.8.2020

OP U15, Ostrava - Dvě zlata pro Marka Waliszewského

 

28.8.2020

GPA Dospělých - Benátecký pohár 2020

 



22.8.2020

GPC U13 v Opavě - singlové zlato pro Víta Oswalda

 

   Turnaj konaný v čase prázdnin poznamenal malou účastí našich hráčů na turnaji GPC U13 konaný v Opavě dne 22. 8.2020. Z našich hráčů Bára Holá, Barbora Hanáčková, Terezka Dejlová, Víťa Oswald a Kuba Haring se prosadil nejvyrázněji Víťa Owald, který v singlu chlapců obsadil nejvyšší příčku a to první místo po vítězství nad hráči Lubeník, Moravec, Chovanec a ve finále s Dajčarem. Ale ani ostatní hráči se na turnaji neztratili. O tom svědčí další dvě semifinálová umístění v párových disciplínách. (E.H.)


26.8.2020

Herní badmintonové soustředění Pustějov 2020

   V týdnu od 17. do 21. srpna se konalo badmintonové soustředění ve sportovní hale v Pustějově, zaměřené na techniku a pohyb po kurtu. Účastnilo se jej 25 hráčů, čímž se téměř naplnila kapacita soustředění. Soustředění bylo již tradičně pořádáno badmintonovým klubem z Klimkovic a Kopřivnice, ovšem zváni byli i hráči z jiných klubů. Trenérský tým představoval Luděk Židek, Jiří Halfar ml., Jakub Bitman, Filip Budzel a Tereza Horáková, doplnění o hráče z extraligy a první ligy.

   Začínalo se v pondělí v 8:00, kdy postupně přijížděli všichni hráči a mohl odstartovat první trénink. Tréninky byly vždy rozděleny na dvě skupiny podle výkonosti hráčů, ale také podle toho, kolik do tréninků vkládali úsilí. Začali jsme zlehka, protože někteří z nás nedrželi raketu v ruce víc jak pět měsíců. Po rozpinkání jsme přešli na přední část kurtu, kde jsme hráli delší kraťasy dva na jednoho. Odpoledne jsme hráli taky na síti, ovšem i s občasnými výhozy. Před každým tréninkem jsme prováděli rozcvičku a mobilizaci s Terezou Horákovou, po tréninku jsme trénovali správné dýchání do břicha a posilování svalů v této oblasti. Večer se ještě konal dobrovolný trénink, na kterém jsme si mohli zahrát zápasy. Samozřejmě nechyběl ani oblíbený 3 km výběh.

   V úterý dopoledne jsme se zaměřili na výhozy a dropy jeden na jednoho. Odpoledne jsme přidali ještě smeče a kombinace dva na jednoho. Všichni jsme se dostávali do své formy.

   Ve středu se hrály různé kombinace, ve kterých jsme využili každou část kurtu. Jelikož venku bylo škaredě a pršelo, žádný výběh se nekonal, i přes úsilí trenéra Židka. Večer si někteří zpestřili sledováním fotbalového semifinálového utkání Ligy mistrů.

   Jelikož za námi byly tři dny těžké práce, trenéři rozhodli, že čtvrteční trénink bude trochu volnější. Každý hráč si mohl vybrat, jakým způsobem mu spoluhráč bude nadhazovat míčky. Odpoledne jsme si zahráli kolotoč, potom následovalo poslední náročné cvičení, kde stál jeden hráč proti dvěma a ti mu přihrávali po celém kurtě. Na konci tréninku se hrály různé hry.

   V poslední den soustředění se po losování hrál turnaj. Hrály se čtyřhry na dvě skupiny, kde většinou každý starší hráč dostal mladšího hráče. Hráči si mohli zkusit, jaké to je, hrát tímto netradičním způsobem. Po dohrání skupinové části postoupili čtyři nejlepší do čtvrtfinále atd. Ti, kteří měli méně štěstí a skončili hůř než čtvrtí, nemuseli zoufat, zahráli si ještě zápas útěchy. Absolutním vítězem se nakonec po těžkých bojích stal pár Martin Slíva a Eliška Honajzerová. Každý pár dostal za předvedené výkony čokoládu. Následovalo poděkování všem hráčům a trenérům a mohlo se odjíždět domů.

   Všichni hráči si soustředění velmi užili a děkujeme tím všem trenérům i sparingu za skvělou práci. Doufáme, že se soustředění příští rok opět takto povede. (A.P.)

 


11.8.2020

TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ ČBaS - 2. polovina 2020



10.8.2020

Propozice – GPC U13 – 22. 8. 2020 – Opava – Boreček

   První „poprázdninový“ turnaj pořádá opavský oddíl SK Badminton Boreček Opava. Turnaj je určený pro hráče kategorie GPC U13. Turnaj se koná v multifunkční sportovním areálu Opava, Lipová 105/2, Opava v sobotu 22. srpna 2020 od 8:30 hod. Zájemci, kteří nejsou na dovolené hlaste se na tento turnaj Jiřímu Halfarovi ml., který provede nominaci.

Propozice turnaje

 

20.7.2020

Kondiční soustředění Žimrovice 2020 je za náma, jaké bylo?

Tak, jako každý rok nás čekalo klimkovické kondiční soustředění s trenérem Romanem v termínu 04.07.-12.07.2020, které se jako tradičně konalo v Areálu Dobré Pohody v Žimrovicích. Situace s pandemií poznamenala i naše připravované soustředění, což se odrazilo na počtu účastníků, kdy z celkové kapacity 40 hráček a hráčů se podařilo obsadit pouze 24 míst. To nám však napomohlo, ke zvýšení intenzity, kdy se mohli trenéři důsledněji zaměřit na jednotlivce. Klimkovické hráče doplnili další nadšenci z okolních klubů SK Badminton Přerov, BO Chance, BK Kopřivnice, Ostrava BK a Boxing Club Ostrava.

Každý den byl rozdělen na čtyři tréninkové jednotky, které byly rovnoměrně vyváženy mezi kondici a koordinaci. Celé soustředění bylo pro relaxaci doplněno dovednostní střelbu ze vzduchovky a v jednotlivých dnech všichni účastníci sbírali cenné nastřílené body, jenž byly vyhodnoceny na závěr soustředění. Pro získání všeobecných dovedností, byl každý večer ve znamení jiné míčové hry, kde mezi fotbálek, basket a házenou největší nadšení a úspěch získala klasická přehazovaná rozdělená na holky a kluky. Jeden den nás poctili svou návštěvou a doplnili pořádaný kruhový trénink baskeťačky z Krnova, což bylo příjemným zpestřením pro porovnání kondice. Počasí nám maximálně přálo, díky čemuž jsme většinu času mohli trávit venku. Roman nám připravil pěknou fyzickou makačku i příjemnou zábavu.

Taktéž nám připravil skvělý a tradiční RomanRace, kde nechybělo brodění řeky, populární plazení blátem a atletické dovednosti. Zde je potřeba poděkovat rodičům, kteří měli možnost přijet pomoci hlídat na jednotlivých stanovištích. Současně proběhla kontrolní olympiáda, kde padaly fantastické výsledky a mnohá zlepšení v porovnání s předcházejícím rokem. Pravděpodobně nebyl účastník, který by v mnoha bodovaných soutěžích nezískal nějaké ocenění, ať v podobě cenné medaile, tak i v podobě něčeho osvěžující a sladkého.

Zde v tomto článku by zasloužili zmínit a vyjmenovat naprosto všichni, kteří se zúčastnili, protože všichni skvěle makali zcela naplno, ale to by pak bylo příliš fádní chválit všechny. Jednu výjimku je ale potřeba zde uvést a sice největšího dříče celého soustředění, který se stal i fantasticky nejlepším ostrostřelcem. Není to nikdo jiný než nadějná klimkovická hráčka Barča Hanáčková, která neuvěřitelně hbitě nasávala veškeré podávané informace, které proměnila v preciznost při tréninku. Zároveň ve střelbě, kde nebyla rozlišována kategorie na starší a mladší porazila naprosto všechny svým ostrostřeleckým výkonem, gratulace a blahopřejeme Báro.

Soustředění je za námi, a naopak prázdniny začínají být v plném proudu. Přejeme všem účastníkům soustředění i ostatním hráčům pěkné prázdniny, spoustu zážitků a hodně síly do další letní přípravy. Věříme, že celé kondiční soustředění bude skvělým základem pro start do nové sezóny. Díky všem.

Team TJ Sokol Klimkovice

Vedení oddílu děkuje všem trenérům a organizátorům za organizaci kondičního soustředění. Velké dík putuje především Romanu Kocourkovi, Jirkovi Vašátkovi, Petru Dočkalovi a Jolaně Vašátkové. Děkujeme!!!

 

 


26.6.2020

O pohár rytíře Vítka - 2x bronz pro mladé klimkovické hráče

   V neděli 21.6. proběhl na Rideře v Ostravě další turnaj ze série "O pohár rytíře Vítka", určený pro registrované i neregistrované hráče. V letošní sezóně poznamenané vynuceným tréninkovým i turnajovým půstem to byla i poslední příležitost si před letními prázdninami zahrát. Z Klimkovic vyrazili Ema Pospíšková a Tereza Burdová (U10), Barbora Hanáčková, Jakub Häring, Jirka Hudec (U12), Daniel Mrózek a Marek Sedláček (U14) a Boris Vařák (U14+). Hrálo se jako obvykle "švýcarem" na 5 kol s tím, že v kategorii U10 hráli kluci i holky dohromady (vyhlašovalo se pak zvlášť). Nejúspěšnější byli Terezka Burdová a Kuba Häring, kteří ve svých kategoriích vybojovali třetí příčku, Danielu Mrózkovi bohužel v posledním kole těsně unikl bronz a v kategorii U14 skončil na 4. místě. (D.H.)

U10 dívkyumístění
Tereza Burdová3.
Ema Pospíšková4.
U12 dívky 
Barbora Hanáčková6.
U12 chlapci 
Jakub Häring3.
Jiří Hudec6.
U14 chlapci 
Daniel Mrózek4.
Marek Sedláček8.
U14+ chlapci 
Boris Vařák14.
 

8.6.2020

Ukončení oddílových tréninků

  
Dobrý den, pátek 19.6.2020 proběhne poslední pravidelný trénink děti a dorostu oddílů badmintonu, nasleduje tradiční letní pauza. Po letní pauze by se měl koloběh tréninků rozběhnout v prvním týdnů měsíce září. Informace o datu zahájení tréninku, rozdělení skupin a času tréninku upřesníme zhruba v polovině srpna. 
 
V ZŠ Klimkovice bude od 22.6. do 31.8. možnost využívat tělocvičny na badminton nebo fotbálek. Vždy pondělí a čtvrtek od 18:00 do 21:00
 
Hráči by měli během letních měsíců především využít našeho kondičního(Žimrovice) a herního (Pustějov) soustředění. Obě soustředění jsou kvalitně trenérsky zajištěné je škoda se nezúčastnit. Odkazy na soustředění níže. 
 
kondiční soustředění: https://soustredeni-leto-2020.webnode.cz/herní soustředění:https://pustejov2020.webnode.cz/
 
S pozdravem
Jiří Halfar ml.

 


8.5.2020

Dětský turnaj O Pohár Rytíře Vítka

   Dětský turnaj se koná 21.6.2020 ve sportovní hale Ridera. Tento turnaj je určený pro děti registrované i neregistrované, v kategoriích U10, U12, U14, U15+. Budou se hrát dvouhry kluků a dívek. Cena turnaje pro jednoho hráče je 150 korun.

   Náš oddíl na tento turnaj nebude vysílat své hráče organizovaně. To ale neznamená, že na turnaji naši hráči nemohou startovat. Mohou se sami přihlásit a dopravit. Přihlášení hráči startují na vlastní zodpovědnost.

   Všechny informace naleznete v propozicích turnaje.

 

11.6.2020

Exhibice - kde jsou lepší badmintonisté, na Moravě nebo Čechách?

Dva exhibiční turnaje proběhnou ve středu 17. června a ve čtvrtek 18. června. Na co se těšit?

V týmu Moravy se představí Milan Ludík, Adam Mendrek, Filip Budzel, Tereza Švábíková, Kateřina Tomalová a Tallulah Sharleen Van Coppenolle

Tým Čech zase nastoupí s Janem Loudou, Ondřejem Králem, Jaromírem Janáčkem, Tomášem Švejddou, Alžbětou Bášovou, Sabinou Milovou a Michaelou Fuchsovou.

Morava má navíc trumfové eso: trojnásobného olympionika Petra Koukala, jenž sice už ukončil kariéru, stále je však fit a do utkání by měl zasáhnout jako hrající trenér.

I Čechy mají hráče schopného nastoupit do všech disciplín, je jím medailista z MČR Matěj Hubáček.

 


9.6.2020

Do tréninku v dánském Centre of Excellence se po pandemii naše Kateřina Tomalová

   Od 10. června znovu otevírá své brány Centre of Excellence, špičkové mezinárodní tréninkové prostředí v dánském Holbæku, kde se do vypuknutí pandemie připravovala i Kateřina Tomalová a Milan Ludík. Do tréninkového centra se zatím vrací jen Klimkovická Kateřina Tomalová. Rozhovor s Katkou naleznete na stránkách ČBaS.

 



8.5.2020

První dětský turnaj O Pohár Rytíře Vítka

   První severomoravský turnaj po rozvolnění opatření se koná 30.5.2020 ve sportovní hale Ridera. Tento turnaj je určený pro děti registrované i neregistrované, v kategoriích U10, U12, U14, U15+. Budou se hrát dvouhry kluků a dívek. Cena turnaje pro jednoho hráče je 150 korun.

   Náš oddíl na tento turnaj nebude vysílat své hráče organizovaně. To ale neznamená, že na turnaji naši hráči nemohou startovat. Mohou se sami přihlásit a dopravit. Přihlášení hráči startují na vlastní zodpovědnost.

   Všechny informace naleznete v propozicích turnaje.


2.1.2020

Konečné jarní žebříčky - ke dni 12.3. 2020


8.5.2020

Tréninky startují již v pondělí 11.5.2020

Výkonný výbor klubu T.J. Sokol Klimkovice na základě USNESENÍ VLÁDY České republiky ze dne 30. 4. 2020 rozhodl, že od pondělí 11. května začínáme opět trénovat.

Tréninky budou probíhat dle nového rozpisu, který je součástí tohoto sdělení.

Jsme moc rádi, že budeme moci od pondělí 11. května začít trénovat. Zároveň jsme si vědomí, že se stále nacházíme ve stavu, kdy je situace poměrně nejistá a berte prosím Vaší účast na tréninku jako dobrovolnou. Tréninky budou probíhat v hale Základní školy. Pro tréninky v hale budeme muset všichni dodržet předepsaná pravidla. Vše důležité máte v přílohách. Prosím, pečlivě si vše přečtěte. Moc se na vás těšíme.

 

PROSÍM O DODRŽENÍ:

Provoz haly bude omezený a budeme muset všichni dodržovat stanovaná pravidla.

  1. Každý účastník je povinen donést a odevzdat vyplněné a podepsané ČESTNÉ PROHÁŠENÍ O NEEXISTENCI PŘÍZNAKŮ VIROVÉHO INFEKČNÍHO ONEMOCNĚNÍ zákonným zástupce účastníka. Tento podepsaný formulář musí odevzdat každý účastník, který od 11. 5. 2020 přijde sportovat do haly. Prohlašuje v něm, že nepřišel do styku s Covidem 19 atd. (za nezletilé podepisuje zákonný zástupce). Pokud toto lejstro neodevzdá, nemůžeme ho do haly pustit. Vzor formuláře Vám zašleme emailem nebo je budeme mít pro vás vytištěné a připravené i na hale.
  2. Do prostoru sportovní haly vstupují pouze účastníci - bez rodičů! Odevzdají vyplněný a podepsaný formulář.
  3. Děti i dospělí musí chodit do haly již převlečeni do sportovního, šatny a sprchy se nesmí používat. WC budou připravená, ale v omezeném provozu za dodržení pravidel. Každý bude mít svou láhev s pitím.
  4. Při vstupu do prostor sportovní haly a ve veřejných prostorách budou mít všichni roušku na ústech. Při tréninku nejsou sportovci povinni roušku nosit. 
  5. Dezinfekce bude v hale k dispozici a s přesným fungováním v hale seznámí všechny přítomné trenéři.
  6. Vstupovat do haly se bude tradičním vchodem Během tréninku bude vstup do haly uzamčen a bude otevřen vždy při ukončení předešlého tréninku.

 

JDEM NA TO!!!

 

Rozpis tréninku od 11.5.2020 
oddíl bamintonu Tělocvíčná jednota Sokol Klimkovice
   
dentělocvična ZŠčas skupina trenér
pondělí:velká tělocvičná17:00 - 18:30 dorost "B"  Halfar ml.
 velká tělocvičná18:30 - 20:00 dorost "A" Budzel
       
 malá tělocvična18:00 - 20:00 dospělí Halfar ml., Kyselý
 malá tělocvična20:00 - 21:00 dospělí - kondice Halfar ml., Kyselý
       
úterý:velká tělocvičná16:00 - 17:30 žáci "C" Vašátko, Slíva R.
 velká tělocvičná17:30 - 19:00 žáci "A" Budzel
 velká tělocvičná19:00 -21:00 dorost "A" Budzel
       
 malá tělocvična16:00- 17:30 přípravka Halfar st.
 malá tělocvična17:30 - 19:00 žáci "B" Vašátko, Slíva R.
 malá tělocvična19:00 -21:00 dorost "B"  Halfar ml.
       
čtvrtek:velká tělocvičná17:00 - 18:30 žáci "A" Budzel nebo Kyselý
 velká tělocvičná18:30 - 20:00 dorost "A" Halfar ml. nebo Budzel
 velká tělocvičná20:00 - 21:00 dospělí technika Halfar ml.
       
 malá tělocvična17:00- 18:30 žáci "B" Hanzlová
 malá tělocvična18:30 - 20:00 Dorost "B" Halfar ml. nebo Kyselý
 malá tělocvična20:00 - 21:00 dospělí - kondice Martinčak
       
pátek:velká tělocvičná16:00 - 17:30 žáci "C" Somerlík J.(Frischová, Otisková)
 velká tělocvičná17:30 - 19:00 žáci "A" Somerlík J.(Frischová, Otisková)
       
 malá tělocvična16:00- 17:30 přípravka Závodný O. Slíva J.
 malá tělocvična17:30 - 19:00 žáci "B" Závodný O. Slíva J.
       
      
skupiny:      
přípravkaPospíšková, Janásková, Janásek, Mazánek, Burdová, Dlabaja, Chaloupka
žáci "C"Hudec, Ďurišová, Kohutková, Ivan, Babičová, Holainová, Lencse, Stejskalová, Siejová, Kostková
žáci "B"Honajzerová, Dejlová T., Häring Jak., Sedláček, Dočkal, Hanáčková, Demková, Poláček, Marejka
žáci "A"Kozelský Š, Kostka, Oswald V., Zvěřinská T., Kraus, Vařák, Čížová, Čižová, Grafová, Mrózek, Holá
dorost "B"Pospíšek, Larischová, Koloničná, Láznička Jan, Petruška, Oswald M.
dorost "A"Osladilová, Metzová, Ptáček, Waliszewski, Petrušková, Slíva D. Häring F., Dejlová, 
dospělíOtisková, Halfar ml., Bláhová, Kyselý, Krátky, Socha, Čajová, Vašátko, Slíva J,. Závodný, Závodná,
 Kozelský M. , Frischová, Láznička Jak, Somerlik, Budzel, Budzelová, Tomala, Tomalová, Broda, Černík

 

8.4.2020

Upřesňující pokyny ČBaS pro oblastní svazy k rušení turnajů v první části sezóny

Český badmintonový svaz v návaznosti na rozhodnutí vydané dne 1. dubna 2020 a v reakci na usnesení Vlády České republiky a navazující opatření zpracoval tyto upřesňující pokyny pro oblastní svazy:

Především byly zrušeny či přeloženy veškeré turnaje jednotlivců a družstev pořádané Českým badmintonovým svazem do konce června 2020 – smyslem tohoto opatření bylo ukončit první část sezóny, přičemž dalšími turnaji pořádanými Českým badmintonovým svazem by měly být Benátecký pohár v termínu 28.–30. 8. 2020 a navazující juniorské turnaje Grand Prix A v měsíci září, pokud vzhledem k aktuální situaci nebude určeno jinak.

V návaznosti na toto rozhodnutí bylo nařízeno všem orgánům, které řídí soutěže ve své oblasti, aby vhodným způsobem s konečnou platností rozhodly o ukončení soutěží družstev dospělých a případných postupech/sestupech v rámci oblasti, jakož i o zrušení soutěží jednotlivců (GP C, GB D, GP E) bez náhrady turnajů – a to rovněž s cílem ukončit první část sezóny (veškeré turnaje jednotlivců a soutěž družstev).

Případné uspořádání turnaje je po zmírnění přijatých vládních opatření možné, je však plně odpovědností pořadatele turnaje (zpravidla klubu/oddílu) a jde mimo kalendář turnajů Českého badmintonového svazu. Za tyto turnaje tedy nebudou přidělovány body do žebříčku (tedy nebudou to turnaje GP).

V návaznosti na aktuální situaci bude Český badmintonový svaz s předstihem vydávat upřesňující rozhodnutí o dalších akcích tak, aby i oblastní svazy mohly plánovat své oblastní termínové kalendáře na případnou podzimní část sezóny.

Vedení ČBaS

 

2.4.2020

Oznámení ČBaS: ruší se všechny domácí turnaje jednotlivců i družstev v termínu do 7. června, platí žebříčky k 12. březnu

Český badmintonový svaz v návaznosti na usnesení Vlády České republiky a navazující opatření, jakož i po důkladném vyhodnocení aktuální situace, rozhodl o konání badmintonových akcí v následujícím období.
 
Především bylo třeba přijmout opatření dle platných právních předpisů, jakož i zohlednit současné limitované tréninkové možnosti a rovněž potřebu jistoty pro hráče, trenéry, rodiče a také pořadatele oblastních a navazujících republikových turnajů.  
 
Podrobnosti o konkrétních akcích jsou popsány níže. Především byly zrušeny veškeré turnaje jednotlivců a družstev pořádané Českým badmintonovým svazem v termínu do 7. 6. 2020, a to bez dalšího oznamování. 
 
V návaznosti na aktuální situaci bude Český badmintonový svaz s předstihem vydávat upřesňující rozhodnutí o dalších akcích.
 
Turnaje jednotlivců i družstev
Na základě rozhodnutí Českého badmintonového svazu jsou bez náhrady zrušeny veškeré turnaje v termínu do 7. 6. 2020 pořádané Českým badmintonovým svazem, a to například: 
 
- Finále play-off extraligy (18. – 19. 4.)
- Turnaj regionálních výběrů U13 (25. – 26. 4.)
- Memoriál Ivana Škáchy, GP A dospělých (24. – 26. 4.)
- GP A U13, Šumperk (2. – 3. 5.)
- GP A U19, Brno-Slatina (2. – 3. 5.)
- GP A U15, Hradec Králové (9. – 10. 5.)
- GP A U17, Praha-Vinoř (16. – 17. 5.)
- GP B U15, Praha-Radotín (23. – 24. 5.)
- Turnaj regionálních výběrů U17 (23. – 24. 5.)
- GP B U19, Brno-Slatina (23. – 24. 5.)
- GP B U15, Praha (30. – 31. 5.)
- GP B U17, Dobřany (6. – 7. 6.)
- GP B dospělých, Most (6. – 7. 6.) 
 
Po jednání s pořadateli bude dále rozhodnuto o náhradním termínu konání těchto turnajů:
 
- MČR v minibadmintonu (původní termín 16. – 17. 5)
- MČR veteránů (původní termín 13. – 14. 6.)

Po jednání s pořadateli, Badminton Europe a na základě momentální situace bude následně rozhodnuto o konání Forza Cupu U15 v Českém Krumlově (původní termín 13. – 14. 6.), se kterým souvisí i pořádání mezinárodního kempu ve spolupráci s BEC.

Žebříček
Posledním platným žebříčkem všech kategorií zůstává až do odvolání žebříček ze dne 12. 3. 2020.
 
Body za turnaje pořádané od tohoto data se do žebříčku započítávat nebudou, a to až do sdělení Českého badmintonového svazu.
 
V případě příznivého vývoje situace je možné očekávat vydání nového žebříčku v průběhu září. Předpokládáme, že do žebříčku se nebudou započítávat turnaje za posledních 12 měsíců, ale za období prodloužené o dobu, kdy se nehrály turnaje. Následně se s žebříčky vydávanými každý týden bude tento prodloužený časový úsek zkracovat vždy o jeden týden, a to až do doby, než bude opět dosaženo období 12 měsíců; přičemž body z turnajů Grand Prix A a Grand Prix B 2019 všech věkových kategorií, které nebyly/nebudou v roce 2020 nahrazeny, budou do žebříčku započítány. 
 
Baráž o extraligu a kvalifikace o I. ligy
Na základě rozhodnutí Českého badmintonového svazu je zrušeno konání baráže o extraligu a kvalifikací o I. ligu. 
 
Pro extraligu i obě I. ligy platí, že zůstávají ve shodném složení i pro další soutěžní ročník (tj. žádný tým nepostupuje ani nesestupuje). 
 
Oblastní soutěže
V návaznosti na toto rozhodnutí Český badmintonový svaz nařizuje všem orgánům, které řídí soutěže ve své oblasti, aby vhodným způsobem s konečnou platností rozhodly o ukončení soutěží družstev dospělých a případných postupech/sestupech v rámci oblasti, jakož i o zrušení soutěží jednotlivců bez náhrady turnajů.
 
Reprezentační akce a akce Talent Teamu 
Neuskuteční se plánované akce (kempy a výjezdy na mezinárodní turnaje), jakož ani kempy Talent Teamu, a to až do 7. června 2020, tj.: 
 
- účast reprezentačního výběru dospělých na mistrovství Evropy jednotlivců (21. – 26. 4.) 
- výjezd výběru českých hráčů na Polish Open U17 (22. – 24. 5.)
- kemp Talent Teamu (Nymburk, 24. – 27. 5.)
- kemp výběru U17 (Nymburk, 24. – 28. 5.) 

Ohledně konání Forza Cupu U15 v Českém Krumlově (původní termín 13. – 14. 6.) včetně přípravného kempu za účasti výběrů České republiky, Dánska, Německa a Slovinska, který má plánovaně turnaji předcházet, komunikujeme se zástupci Badminton Europe a budeme s předstihem informovat.

Školení trenérů
Neuskuteční se plánovaná školení trenérů s termínem konání v měsíci dubnu:
 
- Školení trenérů IV. třídy (Beroun, 10. – 11. 4.)
- Začni s badmintonem (Praha, 11. 4.)
- Začni s badmintonem (Solnice, 21. 4.)
- Školení trenérů IV. třídy (Ústí nad Labem, 25. 4. – 26. 4.)  
 
O konání školení trenérů Coach Level One a III. třídy v Praze a Olomouci s původním termínem v květnu bude rozhodnuto nejpozději do 15. 4. 2020 – sledujte stránku školení trenérů
 
Tréninková příprava v klubech a oddílech
Klubová příprava se dále koná dle pokynů trenérů jednotlivých klubů a oddílů, které jsou však povinny plně respektovat usnesení vlády.
 
Zdůrazňujeme, že po dobu stanovenou krizovým opatřením jsou nadále zakázané veškeré sportovní akce, jakož i veškeré organizované i neorganizované sportovní aktivity, a to s výjimkou individuálního pobytu v přírodě nebo parcích.
 
Český badmintonový svaz se nadále bude snažit prezentovat na webových stránkách a sociálních sítích inspiraci a tipy do tréninkové činnosti. 
 
Valná hromada ČBaS 
Nadále platí původně plánovaný termín konání Valné hromady Českého badmintonového svazu dne 20. 6. 2020.
 
Poskytování informací
V případě jakýchkoliv dotazů se obracejte na sekretariát ČBaS, snažíme se vaše dotazy zodpovídat co nejrychleji. (zdroj: czechbadminton.cz)

 

 


1.4.2020

Ani v této těžké době nezahálejte - to není apríl, to je klimkovický Forrest Gump

 


26.3.2020

Ani v této těžké době nezahálejte - Honza na David

  Krátké domácí videjko. Ale co chceš dlouhého točit, když příjdeš, pinkneš a vono to tam zapadne. Kdo umí, umí. Jinak toto dává levou zadní i paní domu od žehlícího prkna.

 

24.3.2020

Ani v této těžké době nezahálejte - Trénuj v obýváku + Challenge

 

 

24.3.2020

Ani v této těžké době nezahálejte - takto maká Katka a Petr Tomalovi!!!

   Přidá se ještě někdo?

 

23.3.2020

Ani v této těžké době nezahálejte!!!

   Všichni se nacházíme v nelehké době, kdy se omezeno všechno, co aktivní sportovec potřebuje. Haly zavřené, tréninky zrušené, ven moc nemůžeme a jediné co nám zbývá je PC. Rodičové jsou nyní co se počítače týká trochu benevolentnější, a tak paříme, paříme a paříme. Ale nemusí to být tak jednostranné. Když na chvíli opustíte svět her a zabloudíte třeba na youtube a napíšete třeba heslo „cvičení na doma“ vyjedou Vám návody na nejen badmintonové cvičení od mistryně ČR dospělých a klimkovické rodačky Terezy Švábíkové. Podobnou tématikou se zabývá Tomáš Krajča na adrese BadmintonCoach. Opět stačí zadat hesla: Trénink v karanténě nebo Stabilizační posilování pro badminton.

   Tak šup šup, alespoň dvakrát za den opustit trasu mezi compem a lednicí: zkuste rozhýbat své ztuhlé tělo!!!

   A ti svědomití makají bez ústupku!!! Bravo Jonáši!!!

 


18.3.2020

Klimkovice ovládli východní skupinu 1. ligy

   Kvůli předčasnému ukončení všech soutěží známe vítěze obou divizí 1. ligy. Na západě si medaile rozdělí TJ Slovan Vesec (zlato), SK Prosek Praha (stříbro) a BK TU v Liberci (bronz). Na východě vyhrál tým TJ Sokol Klimkovice B před TJ Orlovou Lutyní a TJ Sokolem Dobruška. Klimkovický tým v celé soutěži základní skupiny vyšel naprázdno pouze v duelu s týmem BaC Kladno. V ostatních zápasem vždy dokázal bodovat a zaslouženě skupinu vyhrál. O tento skvělý výsledek se zasloužili: Ausbergerová Berta, Bláhová Zuzana, Metzová Lucie, Petrušková Klára, Halfar Jiří, Horák Adam, Horák Jakub, Somerlík Jan, Tomala Petr, Vašátko Michal. Tento výborný výsledek by mohl být korunován postupem B týmu do extraligy. To je samozřejmě z ekonomického hlediska nemyslitelné, ale ta šance tady je.

   Děkujeme všem našim hráčům za příkladnou reprezentaci naše oddílu a bezpochyby také města Klimkovice.

 TeamPointsPlayedWonDrawLostMatchesGamesPoints
1TJ Sokol Klimkovice B17742131-2568-582312-2241
2TJ Orlová Lutyně16733134-2271-502278-2026
3TJ Sokol Dobruška16733132-2470-592357-2233
4TJ Slavoj Český Těšín14731330-2666-552213-2053
5TJ Sokol Polabiny Pardubice14723230-2668-622382-2351
6BaC Kladno13730426-3060-722301-2479
7Badminton FSpS MU B12713324-3261-702286-2410
8BK Králův Dvůr10711517-3947-852181-2517
                
Sumář výsledků:   
TJ Sokol Klimkovice B-Badminton FSpS MU B5:3
TJ Sokol Klimkovice B-TJ Slavoj Český Těšín5:3
TJ Sokol Klimkovice B-TJ Orlová Lutyně5:3
TJ Sokol Klimkovice B-BaC Kladno3:5
TJ Sokol Klimkovice B-BK Králův Dvůr4:4
TJ Sokol Klimkovice B-TJ Sokol Polabiny Pardubice4:4
TJ Sokol Klimkovice B-TJ Sokol Dobruška5:3

 


17.3.2020

Nebuď lhostejný ke svému okolí - badklim nosí roužky

 

   Badmintonový oddíl TJ Sokol Klimkovice sympatizuje s občanskou iniciativou Česko šije roušky. Vláda nám není schopna zajistit ochranné prostředky proti hlavnímu nepříteli číslo 1 posledních dní, tak si vzal malý český člověk svůj osud do vlastních rukou. Co se nedá koupit to se dá vyrobit. V tisíci domácnostech se studuje na internetu postup na výrobu roušek. V nejedné domácnosti se stříhá, šije, testuje, zda rouška správně sedí. A Češi tomu dávají také kus své osobní kreativity. Rouška, když už není stoprocentně účinná, tak rozhodně musí být in (módní). A ani nevadí, že rouška nechrání nositele, ale chrání spoluobčany, které venku potkáváte. To je hlavní moto všech lidí, kterým není lhostejný spoluobčan.

   Velký obdiv a dík patří všem lidem v první linii. Lékařům, policistům, hasičům a všem dobrovolníkům, kteří jsou ochotni v této těžké době pomáhat.

   Vyzýváme všechny, kterým není lhostejný osud spoluobčanů – NOSTE ROUŠKY všude tam, kde se setkáváte s jinými spoluobčany.

   Vaše fotky v roušce můžete zasílat na badklim.tv@gmail.com. Ta nejvíce in, dostane malou odměnu v podobě tuby péřových míčků.

 

15.3.2020

Extraliga badmintonu skončila předčasně - 5. místo pro Klimkovice

  Extraliga byla vedením ČBaS v reakci na nouzový stav a bezpečnostní opatření Vlády ČR ukončena, odehráno nebude čtvrtfinále ani finálový turnaj play-off. Platí tedy výsledky po základní části: extraligový titul z loňska obhajuje tým BK 1973 Deltacar Benátky nad Jizerou, stříbro bere Sokol Radotín Meteor A, překvapivý bronz pak putuje na západ Čech zásluhou BA Plzeň. Náš tým obsadil velmi cenné páté místo. Připomeňme, kdo se o pátou příčku extraligy zasloužil: Ausberegerová Berta, Budzelová Dominika, Tomalová Kateřina, Benbenek Jan, Bitman Jakub, Budzel Filip, Král Onřej, Rajaran Karan Rajan a Somerlík Jan. Gratulujeme!!!

 TeamPointsPlayedWonDrawLostMatchesGamesPoints
1BK 1973 DELTACAR Benátky nad Jizerou28770048-899-322592-2015
2Sokol Radotín Meteor Praha A25760143-1493-332435-1903
3BA Plzeň A19740326-3361-742398-2524
4BADMINTON FSpS MU A19740323-3450-761992-2312
5TJ Sokol Klimkovice A13720526-3261-742344-2455
6SK STAVOS Brno Slatina13720524-3361-732322-2394
7TJ Montas Hradec Králové13720523-3460-752316-2493
8SKB Český Krumlov10710616-4140-882120-2423
                
Sumář výsledků:
TJ Sokol Klimkovice A-TJ Montas Hradec Králové3:5
TJ Sokol Klimkovice A-SKB Český Krumlov6:2
TJ Sokol Klimkovice A-BK 1973 DELTACAR Benátky nad J.
2:6
TJ Sokol Klimkovice A-Sokol Radotín Meteor Praha A2:6
TJ Sokol Klimkovice A-BADMINTON FSpS MU A4:5
TJ Sokol Klimkovice A-BA Plzeň A4:5
TJ Sokol Klimkovice A-SK STAVOS Brno Slatina5:3

 


12.3.2020

Oznámení ČBaS po vyhlášení nouzového stavu

Český badmintonový svaz v návaznosti na rozhodnutí Vlády České republiky ze dne 12. 3. 2020 o vyhlášení nouzového stavu a usnesení Vlády České republiky ze dne 12. 3. 2020 (dále jen „Usnesení“), kdy se s účinností ode dne 13. března 2020 od 6:00 zakazuje pořádání veškerých sportovních akcí s účastí přesahující 30 osob ve stejný čas, jakož i účast veřejnosti na sportovištích, a to do odvolání, rozhodl o badmintonových akcích v následujícím období.

„Český badmintonový svaz plně respektuje rozhodnutí příslušných autorit a s okamžitou účinností přijímá příslušná opatření, a to jak preventivního zdravotního charakteru, tak ve vztahu k regulérnosti badmintonových soutěží. Nadále budeme celou situaci sledovat a reagovat podle jejího vývoje, a to především se zohledněním rozhodnutí Vlády České republiky. Vyzývám všechny hráče, trenéry, organizátory soutěží, kluby a oddíly ke vstřícnému postoji a plnému respektování nastalé situace, kdy prvořadým zájmem společnosti je více než jindy zdraví každého z nás,“ říká Martin Osička, předseda Českého badmintonového svazu.

Veškeré akce organizované Českým badmintonovým svazem (turnaje jednotlivců, soutěže družstev, kempy a školení) jsou na základě přijatých opatření Vlády České republiky nejméně na následujících 30 dnů zrušeny, a to bez dalšího oznamování. Podrobnosti o jednotlivých akcích vizte níže:   

Turnaje jednotlivců

Na základě rozhodnutí Českého badmintonového svazu se nebudou konat následující turnaje:

  • KaBal International, Karviná, 12. – 15. 3. 2020,
  • Grand Prix B U17, Dobřany, 14. – 15. 3. 2020,
  • Grand Prix A dospělých, Velká cena města Plzně, Plzeň, 27. – 29. 3. 2020,
  • Oliver Czech U17 International, Český Krumlov, 2. – 4. 4. 2020,
  • Grand Prix B dospělých, Jouda Cup, Praha, 4. – 5. 4. 2020.

O zrušení či přeložení těchto turnajů na jiný termín bude po jednání s pořadateli dále rozhodnuto.

Český badmintonový svaz v návaznosti na aktuální situaci vydá upřesňující rozhodnutí pro turnaje Grand Prix A a Grand Prix B s konáním v termínu od 19. 4. 2020.

Žebříček

Posledním platným žebříčkem všech kategorií zůstává až do odvolání žebříček ze dne 12. 3. 2020.

Extraliga

Český badmintonový svaz ukončuje soutěž, přičemž jako platné výsledky ročníku 2019/2020 vyhlašuje výsledky po základní části.

Nebude se konat čtvrtfinále ani finálový turnaj play-off (Praha, 18. – 19. 4. 2020).

Baráž o extraligu

Český badmintonový svaz v návaznosti na aktuální situaci vydá upřesňující rozhodnutí.

Pokud to bude vzhledem k aktuální situaci možné, baráž bude odehrána.

I. liga 

Český badmintonový svaz ukončuje soutěž, přičemž jako platné výsledky ročníku 2019/2020 vyhlašuje výsledky po základní části.

Kvalifikace o I. ligu

Český badmintonový svaz v návaznosti na aktuální situaci vydá upřesňující rozhodnutí.

Pokud to bude vzhledem k aktuální situaci možné, kvalifikace bude odehrána.

Oblastní soutěže

Český badmintonový svaz v návaznosti na Usnesení a toto rozhodnutí Českého badmintonového svazu nařizuje všem orgánům, které řídí soutěže ve své oblasti, aby vhodným způsobem rozhodly o jejich ukončení či přerušení (soutěže družstev) a nekonání (turnaje jednotlivců).  

Reprezentační akce

Neuskuteční se plánovaný reprezentační kemp U19 (Nymburk, 29. 3. – 2. 4. 2020) a kemp výběru U17 (Český Krumlov, 29. 3. – 1. 4. 2020).

Český badmintonový svaz v návaznosti na aktuální situaci vydá upřesňující rozhodnutí o dalších reprezentačních akcích.

Školení trenérů

Neuskuteční se plánované školení trenérů „Začni s badmintonem“ (Kladno, 5. 4. 2020) a také školení trenérů IV. třídy (Beroun, 10. – 11. 4. 2020).

Český badmintonový svaz v návaznosti na aktuální situaci vydá upřesňující rozhodnutí o konání dalších školení v měsících dubnu a květnu.

Tréninková příprava v klubech a oddílech

Klubové a oddílové akce (tréninky, klubové/oddílové turnaje, soustředění atd.) se dále konají dle pokynů jednotlivých klubů a oddílů, které jsou však povinny plně respektovat Usnesení a další pokyny příslušných autorit.

Český badmintonový svaz důrazně apeluje na kluby a oddíly, aby na všech akcích dodržovaly zásady prevence a maximální hygieny.

Poskytování informací

V případě dotazů se obracejte na sekretariát ČBaS, snažíme se je zodpovídat co nejrychleji. Respektujte prosím fakt, že vzhledem k množství dotazů není možné všechny odpovědět obratem.

Další informace bude Český badmintonový svaz vydávat v návaznosti na aktuální situaci.

 

sledujte akt. dění na




 

 

 


10.3.2020

KaBaL International Karviná 2020 - ZRUŠENO

   Smutná zpráva pro fanošky badmintonu přišla z Karviné....

 


10.3.2020

GPB U15, Pardubice - Finálové boje klimkovických hráčů

  


10.3.2020

Jediný klimkoviký mohykán na GPB Dospělých v Mostě

  Ve dnech 7. a 8.3.2020 se konal Victor GPB Pohár badmintonové akademie v Mostě. Přijelo zde celkem 67 hráčů a z toho pouze jediná hráčka z Klimkovic - Kateřina Frischová. Takže bylo jasné, kdo bude psát tento článek.
Z turnaje si odvážím skvělý pocit z prvního kola v deblu. Na to, že jsme spolu s Aničkou Škarkovou hrály poprvé, předvedly jsme parádní výkon proti hráčkám Foukalová/Líbalová. Tyto hráčky byly nasazené v singlu a také jsou mnohem více sehrané než my dvě. V prvním setu jsme se musely s Aničkou sehrát, proto první set skončil 21:10 pro hráčky z Vesce. V druhém setu jsme změnily tempo hry a navzájem se povzbuzovaly a za stavu 11:0 pro nás, to vypadalo v půlce setu velmi nadějně. Druhý set jsme vyhrály 21:7. Do třetího setu jsme šly s tím, že nesmíme povolit. Ze začátku to vypadalo vyrovnaně, poté jsme přešly na lepší stranu kurtu a šly jsme do vítězného konce. Třetí set tak skončil 21:11. Ve čtvrtfinále nás čekal další sehraný pár – sestry Kohoutovy. Do zápasu jsme šly aktivně a s chutí, jenže nám to na ně nestačilo a proto tento zápas skončil 21:17, 21:12 pro domácí hráčky.
V singlu jsem dostala celkem dobrý los. V prvním kole na mě čekala Aneta Skuhrová z Mostu. I když jsem ji první set porazila 21:11, do vítězného konce jsem to poté nedotáhla a domácí hráčka tak vyhrála 21:17 a 21:11. Byla jsem celkem zklamaná, ale aspoň teď vím, na čem musím zapracovat.
A abych nezapomněla na mix, tak to taky nebylo nic moc. Sice jsme se s Michalem Grundem dostali do druhého kola, ale tam na nás čekal první nasazený a výborně sehraný pár Stehlík/Krejčová. V prvním setu jsme se vůbec nedostali do hry, hráči nás doslova ubili. Druhý set byl o něco málo lepší, ale i tak to nestačilo a prohráli jsme 8:21 a 15:21.

No a proč jsem vlastně jela do Mostu?
V pátek se zde měl konat druhý workshop pod vedením Elišky Maixnerové a Kačky Hejdrychové, který se nakonec přesunul do Prahy. Možná jste o projektu Rosteme společně už slyšeli a pokud ne, článek najdete na stránkách svazu. Jsem moc ráda, že můžu být jeho součástí. Dozvíte se zde mnoho zajímavých věcí jak už ze seberozvojové části - jak má správný trenér vypadat a jak toho dosáhnout nebo z badmintonové pod vedením Pepy Rubáše – změnit pohled na zažité způsoby trénování v ČR, např.: kurt nemá jenom čtyři nebo šest rohů. Tentokrát jsme se věnovali úderům ze střední a zadní části kurtu. Opravdu mě to moc bavilo a odvážím si odsud spoustu nových rad a zajímavostí. (K.F.)

 

10.3.2020

Deblový bronz pro Kateřinu Tomalovou na Jamaica International 2020

   Bronzovou medaili si veze Kateřina Tomalová z turnaje, který se konal v exotické Jamajce. Spolu s Terezou Švábíkovou podlehli až v semifinále prvnímu nasazenému páru z Peru ve třech setech. V singlové části turnaje to však tak veselé nebylo. Naše hráčka prohrála hned v prvním kole se Slovenkou Martinou Repiskou na dva sety 17:21, 17:21. Také ex klimkovická hráčka Tereza Švábíková nepřešla přes první kolo. Stopku ji vystavila Maďarka Laura Sarosi.

 

 

 

 


 

3.3.2020

Filip Budzel - jediný klimkovický zástupce na KaBaL International Karviná 2020

   Filip Budzel je jediný zástupce našeho oddílu, který nás bude reprezentovat na mezinárodním turnaji KaBaL International Karviná 2020, Ten startuje ve čtvrtek 12.3.2020 kvalifikaci. Také náš borec se pokusí se kvalifikací „prokousat“ do hlavní soutěže. Filip má ve své kvalifikační skupině hráče z Česka (Jan Viktora), Švédska (Gustav Bjorkler), Srbska (Borko Petrovic), Thaiska (Surasit Ariyabaraneekul), Nepálu (Ratnajit Tamang [5]) a Německa (Philip Bussler). Právě posledně jmenovaný Philip Bussler z Německa je první „překážkou“ v turnaji. Uvidíme jak se Filipovi (516 hráč světového žebříčku) bude dařit.

  

 


 

3.3.2020

Kvalifikace MČR U11, oblast Severní Morava - páté místo Jonáše Dočkala

  Poslední únorový den se konal v Orlové první kvalifikační turnaj kategorie U11. Z této minisérie tří turnajů (ještě 21.3. a 19.4. ve Vendryni) vzejdou dva nejlepší hráči z kraje, kteří postoupí na celorepublikový turnaj této kategorie.

   Jediným klimkovickým zástupcem na tomto turnaji byl Jonáš Dočkal, který si z turnaje odvezl velice slušné páté místo.

 

 

2.3.2020

Skvělé výkony Lucky Metztové na GPB U19 v Brně

   Dne 29. 2. 2020 se v Brně konalo GPB U19, na které Klimkovice vyslaly 4 hráče a to: David Slíva, Klárka Petrušková, Lucka Metzová a Veronika Dejlová. Jako vždy se začínalo mixem. Nejdále dnes bylo druhé kolo, kde Klárka s Jakubem Divišem podlehli po třísetové bitvě Adamu Šulcovi a Kláře Šilhavé. Pak Verča s Honzou Bučkem nestačili Šárce Líbalové a Petru Janouškovi. V singlu už to bylo lepší. Nejdříve si David ve dvou setech poradil s Markem Schumpeterem, pak ale podlehl Vojtěchu Bízkovi. Klárka nejdříve porazila Michaelu Stehlíkovou, pak ve dvou setech vyřadila Elišku Bílkovou, ale nakonec ve třech setech podlehla Kristině Kozempelové. Verča nejdříve porazila Zuzanu Kramešovou, pak ale prohrála s již zmiňovanou Kristinou Kozempelovou. Pak je tady Lucka a to jako nejúspěšnější hráč této výpravy. V prvním kole hladce porazila Sarah Mathieu, pak vyřadila Kláru Šilhavou a ve třetím kole i Marii Růžičkovou a zajistila si tak postup do druhého dne. Pak tu byly čtyřhry. David spolu s Janem Alterou nejprve porazili Daniela Dvořáka s Janem Rázlem, pak už ale nestačili na Michala Morávka a Jakuba Reichmana. Klárka s Šárkou Líbalovou v prvním kole podlehly Lucii Krulové a Sarah Mathieu. Pak je tady Lucka, která spolu s Valérií Žurkovou nejdříve v prvním kole vyřadila Verču s Barborou Vrbovou, pak si holky poradily i s Lucií Krulovou Sarah Mathieu a zajistily si tak postup do nedělních bojů.

   V neděli Lucka podlehla v semifinále budoucí vítězce Petře Maixnerové. Za to v deblu holky porazily Martinu Ševčíkovou a Kláru Šilhavou, bohužel ve finále už nestačily na Adélu Chadimovou a Radku Šilhavou. Takže si Lucka odváží singlový bronz a deblové stříbro. (V.D.)

 

 


27.2.2020

Jan Somerlík na FZ FORZA Slovak Open 2020

  Již tuto středu byl rozehrán mezinárodní turnaj dospělých FZ FORZA Slovak Open 2020. Tento turnaj se odehrává ve slovenském městě Trenčín. Jediným klimkovickým zástupcem na turnaji byl Jan Somerlík, který nastoupil spolu s brněnským Jiřím Derkou v deblové části turnaje. Ve středeční kvalifikaci si tento pár poradil s oběma soupeři (Rusko, Slovensko) a postoupil do hlavní soutěže. Čtvrteční první kolo však bylo také poslední, když podlehli dánům 1:2 na sety.

 



24.2.2020

Vybojovali jsme postup do play-off!!!

   Třetí rok jsme v extralize a potřetí se nám podařilo probojovat se do čtvrtfinále play-off. Letos o našem osudu rozhodlo až poslední kolo, které jsme odehráli v Brně proti týmu SK Stavos. A tentokrát se k dobrým výkonům přidalo i trochu toho štěstíčka a odvezli jsme si výhru 5:3, díky čemuž jsme se dostali na 5. místo tabulky.

   Hned 3 zápasy se hrály na 3 sety a 2 z toho jsme dokázali vyhrát (obě mužské čtyřhry) a důležitý byl i bod z mixu, kde pár Bitman - Ausbergerová zvládl napínavé koncovky obou setů a zvítězil 22:20 a 21:19. Čtvrtý bod pak přidala Kateřina Tomalová ve dvouhře a v posledním utkání dne pak týmovou výhru zpečetil Karan Rajan Rajarajan, který ve dvou setech přehrál Ludíka.

   Dlouho nad námi visela hrozba baráže, ale nakonec jsme díky dnešní výhře přeskočili hned dva týmy a v konečné tabulce nám tak patří 5. místo. Dobrá práce, týme!

   Ve čtvrtfinále play-off se utkáme se 4. týmem, což je FSpS MU Brno. Nelehký, ale rozhodně hratelný soupeř! Čtvrtfinále se bude hrát o víkendu 21.-22.3. na půdě brněnské univerzity. (K.T.)

Výsledky 4. kola základní části extraligy:

TJ Montas Hradec Králové - Sokol Radotín Meteor Praha A:  4:5
BK 1973 DELTACAR Benátky nad Jizerou - Badminton FSpS MU A:  7:1
SK STAVOS Brno Slatina - TJ Sokol Klimkovice A:  3:5
SKB Český Krumlov - BA Plzeň A:  5:4
 



22.2.2020

Oblastní přebor smíšených žákovských družstev 2010 - 1.kolo

   Dnes proběhlo první kolo družstev žáků do 15-ti let severomoravského kraje. Celkem se přihlásilo jedenáct družstev. Ty se rozdělily do dvou skupin. Náš oddíl vyslal do soutěže klasicky dvě družstva. Ty zkušenější kolem reprezentačních hráčů (Osladilová, Ptáček) – Klimkovice „A“ a tým mladých nadějí v týmu Klimkovice „B“.

   A-tým se vydal na první kolo do Orlové, kde byl stoprocentní, když své soupeře porazil: Omegu Olomouc 7:0, B.O. Chance 6:1, Akademii Olomouc „B“ 7:0 a TJ Orlovou 6:1. Dnešní vítězství A-týmu podpořili dobrými výkony, Kateřina Osladilová, Veronika Čížová, Tereza Zvěřinská, Bára Holá, Jan Ptáček, Marek Waliszewski, Jaromír Kostka a Vít Oswald.

   Dne 22.2.2020 se družstvo „B“, složené z hráčů Daniel Mrózek, Martin Kraus a Boris Vařák, Tereza Dejlová, Silvie Demková a Bára Hanáčková, zúčastnilo soutěže družstev žáků ve Vendryni. Čekalo nás pět kol po sedmi zápasech proti týmům BK Kopřivnice, TJ Sokol Plesná, Ostrava Badminton Klub, SK Vitality a Badminton Olomouc.

   Proti všem jsme jednoznačně prohráli, jelikož jsme nastupovali proti hráčům věkově starším a herně zkušenějším. Naši hráči to brali sportovně a snažili se získat alespoň, co nejslušnější výsledek a nedat to soupeři zcela zadarmo.  Dařilo se Dankovi Mrózkovi, kterému se jako jedinému podařilo vyhrát ve dvou singlech proti hráčům Ulčákovi (z BK Kopřivnice) a Slanému (z TJ Sokol Plesná). Přesto musíme mladé nadějné „pušky“ pochválit za bojovnost v každém zápase. Dáváme „mladým puškám“ rok, maximálně dva. Pak budou své soupeře prohánět na kurtu zase oni. Rozhodně jim patří velká poklona. (E.H.)
 

 

 

 


 


20.2.2020

1. GPA U17 v Hradci Králové

  Dne 15. – 16. 2. jsem se vydala (jako jediná klimkovická hráčka) na letošní první GPA v kategorii U17.

Ve dvouhře jsem v 1. kole vyhrála, avšak to nebyl moc přesvědčivý výkon :) Dále jsem se střetla s (podle mého názoru docela nebezpečnou hráčkou) Andreou Kobylákovou, proti které se mi ovšem dařilo, takže jsem bez větších problémů také vyhrála. V dalším kole jsem však začala kazit (jako obvykle :)), a výhru si tedy připsala Markéta Kohoutová (která v následujícím kole prohrála s budoucí vítězkou Péťou Maixnerovou).

Ve čtyřhře s Valčou Žurkovou už byl můj výkon o něco lepší. V prvním kole jsme ve dvou setech vyhrály. Druhé kolo, tedy čtvrtfinále, to už bylo mnohem těžší. Po prohraném 1. setu proti Káji Hejdukové s Verčou Novákovou jsme zabojovaly a následující dva velmi napínavé sety se nám podařilo vyhrát (19:21, 21:13, 21:18). V semifinále jsme s přehledem zvítězily ve dvou setech, jenže ve finále jsme takové štěstí neměli a vítězkami se tedy staly Marťa Ševčíková spolu s Markétou Kohoutovou.

 


 


17.2.2020

Z Hradce Králové do Lievinu na ME U15

   Klimkovičtí reprezentanti Honza Ptáček a Kateřina Osladilová se 8-9. Února zúčastnili GPA v Hradci Králové, kde se Honza stal nejúspěšnějším hráčem   turnaje, bral 2x zlato (singl, debl), 1x bronz (mix), Katka Osladilová mohla hrát jen dvě disciplíny a v deblu brala zlato, v singlu umístění 5-8, škoda prohrála ve čtvrtfinále vyhraný zápas, nedokázala proměnit 5 mečbolů za stavu 20:15. O tři dny později si museli připadat jako na jiné planetě, ze školní tělocvičny z Hradce se přesunuli do francouzského Lievinu, dějiště ME – U15, do víceúčelové haly pro 2000 diváků, kde se souběžně konalo ME družstev dospělých, nikde žádné žebříky, kruhy, dokonce tam byli i plnohodnotné kurty na debly. Pod palubovkou byl 50metrový plavecký bazén, a tak se čekalo, jak tam naši mladíci budou plavat. Po příletu začal hon na evropské hvězdy, našim hráčům neunikl ani Axelsen a tak se chudák musel vyfotit.

   Jako první nastoupil v mixu Honza s Katkou Koliášovou, estonskému soupeři nedali šanci, a tak se slavilo první vítězství, v singlu měl Honza první kolo volno, nicméně ve druhém kole ho čekal Pascal Cheng, Rakušan, který byl nasazený 5/8, Honza zahrál svůj životní zápas a poslal Rakušana na Kung Pao, výsledek parádní, postup mezi 16 nejlepších hráčů Evropy.  Bohužel, atmosféra a možnost postupu mezi osmičku se podepsala na dalším výkonu Honzíka a tak prohra s Maďarem hodně mrzela, na druhou stranu, moc českých hráčů se na takové akci do osmifinále neprobojuje, takže Honzo, palec nahoru.

   Kačka byla nominována pouze do debla s Katkou Koliášovou proletěli prvním kolem a polkám nedali šanci, velká úleva, budeme hrát i v sobotu.

   Druhý hrací den Rakušané vrátili v mixu Honzovi prohru, a tak jsme se těšili na debla v podání K+K, los k nám byl milostivý, soupeřky z Moldavska občas kousali, ale postup mezi 16 nejlepších párů byl na světě. V podvečer nás čekal mistr Francie, třetí nasazený pár s podporou hlediště, 17:21, 21:18, 21:19, nikdy jsem neviděl obě Kačky tak hrát, byl to zážitek, když hlediště ztichlo a bylo slyšet 12 českých rodičů, oslava nebrala konce, postup mezi 8 nejlepších párů se v našich podmínkách nevidí tak často. Ve 20.00 hodin nastoupili proti Turecku, první set neskutečná jízda, 21:16, bylo ale vidět, že každý bod neskutečně bolí, další 2 sety již byly plně pod kontrolou holek z Turecka, ten Kebab nešlo prosmečovat, medaile byla blízko, ale zároveň hodně daleko, soupeřky byly neskutečné, stálo nás to sice pár slz, protože medaile byla už jenom za jeden set, nicméně se údajně jedná o druhý nejlepší výsledek českého badmintonu v párovkách v historii, takže konečné 5. Místo je prostě super.

   Tento turnaj byl pro naše mladíky a rodiče neskutečným zážitkem, samozřejmě byly vidět obrovské herní rozdíly mezi absolutní špičkou, o to více těší, že v Klimkovicích dokážou připravit hráče, kteří jsou jim schopni pořádně zatopit, Honza i Katka byli nejúspěšnějšími členy výpravy, o to více je nepochopitelné, že formu, do které se dostala Kačka po zranění, využili trenéři pouze v deblu. (R.O.)

 

 


8.2.2020

GPC U13 v Olomouci - dvě zlaté pro Vítka Oswalda

   V sobotu 8. února 2020 proběhl v Olomouci turnaj GPC U13. Účast na tomto turnaji dramaticky ovlivnila chřipková epidemie a jarní prázdniny, z osmi našich nominovaných děvčat se turnaje nezúčastnila ani jedna, z řad kluků jsme na turnaji měli Víťu Oswalda, Kubu Häringa a Štěpána Lencse.

   Singl probíhal v tříčlenných až čtyřlenných skupinách, takže kluci si minimálně zahráli dva singly.  Vítěz ze skupinky následně pokračoval v pavouku.  To se povedlo Víťovi Oswaldovi, který ve své skupince porazil hráče Kropa a Krejčiříka.  V semifinále si zahrál s hráčem Moravcem, s kterým si poradil na dva sety. V samotném finále měl proti sobě hráče Stebela, Víťa minimálně chyboval, využil své přednosti, a to důrazný smeč a ten ho dovedl až ke zlatu. Nezůstalo ale jen u zlaté medaile v singlu, k této medaili přidal Víťa zlatou medaili v deblu, kde hrál společně s Ondrou Kupcem (TJ Orlová). (E.H.)


6.2.2020

UZAVŘENA SOKOLOVNA - Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ AŽ DO ODVOLÁNÍ

Vážení uživatelé sokolovny,

Dnes proběhla v sokolovně plánovaná prohlídka střechy statikem v návaznosti na zpracovávanou projektovou dokumentaci rekonstrukce sokolovny. Statik konstatoval špatný technický stav střechy a doporučil z bezpečnostních důvodů okamžité uzavření celého objektu sokolovny. Vzhledem k tomuto popsanému závažnému technickému stavu střechy sokolovny, mi, dnes v zastoupení starosty, nezbylo nic jiného, než s okamžitou platností celý objekt sokolovny uzavřít. Technická správa města zajistila vyměněnu všech vstupních zámků, objekt byl viditelně označen cedulemi "Z TECHNICKÝCH DŮVODU OBJEKT UZAVŘEN" a rovněž byl uzavřen hlavní přívod vody a plynu do objektu.

Na základě těchto informací bude v příštím týdnu zasedat mimořádně Rada města.

Budeme Vás poté dále informovat o návazných krocích.

Prosíme Vás, informujte takto v rámci svých organizací všechny uživatele sokolovny.

Jsme si vědomi nelehkých komplikací v organizaci sportovní a kulturní činnosti všech vašich organizací vzhledem k tomuto opatření a budeme se snažit danou situaci vyřešit co nejrychleji a být vaším organizacím nápomocni. Kdykoliv se na mne nebo pana starostu s důvěrou obraťte.

Děkuji za pochopení nastalé situace.

S pozdravem

B. Lukáš Lyčka
Místostarosta

 


4.2.2020

Dva klimkovičtí zástupci na ME U15

   Ještě 10 dní zbývá do startu Mistrovství Evropy kategorie U15. Plné tři badmintonové dny této kategorie zažije francouzské město Liévin. Turnaj se koná v termínu 14 – 16.2.2020.

  Toto francouzské město se rozkládá v departementu Pas-de-Calais v regionu Hauts-de-France a současně leží také v arrondisementu Lens. A naši dva klimkovičtí zástupci se tam mohou cítit jako doma na Ostravsku.  Město Liévin se totiž nevyznačuje jako téměř celá Francie jenom zemědělstvím, ale své místo tady má také hornictví.

   Výbornou vizitkou pro náš oddíl je fakt, že v českém sedmičlenném týmu, který do Francie odcestuje budou tvrdit kvalitu hned dva klimkovičtí hráči: Kateřina Osladilová a Jan Ptáček. Naše borce ještě doplní Barbora Bursová, Kateřina Koliášová, Lucie Krulová, Václav Simon a Adam Srnec.

   Katka Osladilová se představí „jen“ v roli deblové specialistky, kde spolu s Katkou Koliášovou vyzvou polský pár Emilia Jochacy, Hanna Niczyporuk. Do singlové části turnaje se Katka nepodívá. A to přesto, že i přes nedávné zranění figuruje na čtvrtém místě žebříčku ČBaS a má výbornou formu. To je škoda. V oddíle si myslíme, že by měla ve Francii, co předvést.

   Hoza Ptáček obsadí v turnaji dvě disciplíny. V singlu vyzve 5/8 nasazeného Rakušana Pascal Cheng a v mixu spolu s Katkou Koliášovou estonský pár Andrei Schmidt, Laura-Liis Kale.

   Držme nejen našim borcům, ale také celému českému týmu na turnaji palce. Jak se daří můžete sledovat na tournamentu.

 

 


3.2.2020

GPC U17 turnaj postižený marodkou našich hráčů

   V sobotu 1.2. se pětice klimkovických hráčů zúčastnila turnaje GPC U17 na Rideře v Ostravě: Marta Larischová, Lucka Metzová, Ondra Petruška, Michal Oswald a Marek Waliszewski.

   V mixu hráli pouze Marta s Michalem, kteří prohráli s pozdějšími finalisty Luckou Skařupovou a Honzou Ovčačíkem. V singlu Ondra prohrál v 1. kole. Michal, Marta i Marek se dostali do druhého kola, ve kterém už bohužel na soupeře nestačili. V deblu hrála Lucka s Valčou Žurkovou, které všechno vyhrály a braly první místo. Michal s Kubou Danysem prohráli proti Ondrovi s Davidem Černotíkem, Ondra s Davidem následně nestačili na Marka s Vojtou Matušem a umístili se na třetím místě. Marek s Vojtou Matušem se dostali až do finále, kde nestačili na Ondru Lubeníka a Mikduláše Matouška, skončili tedy na druhém místě. (M.L.)

 

30.1.2020

TOTAL MČR dospělých Plzeň 2020 - stříbro pro Kateřinu Tomalovou

Na přelomu Ledna a února se konalo MČR v badmintonu. Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem 5 klimkovických hráčů. Kateřina Tomalová, Dominika Budzelová, Kateřina Frischová, Filip Budzel, Jan Somerlík. Očekávání na tento turnaj byl smíšený, někteří se jeli turnaje zúčastnit, někteří jeli bojovat o nejvyšší příčky. Začneme od nejlepšího výsledků, kterého dosáhla naše Káča Tomalová.

Ta jakožto aktuálně nejvýše postavená hráčka na světovém žebříčku ukázala, že to opravdu umí a probojovala se až do finále ženské dvouhry! Finální zápas ji dle mého názoru úplně nesedl, a tedy prohrála zde s úřadující mistryní republiky a také bývalou Klimkovickou hráčkou Terkou Švábíkovou. To je vše z dobrých výsledku. Zbytek hráčů podal průměrný či podprůměrný výkon a proto odjeli domů nejpozději v sobotu dopoledne. (F.B.)

 

 


29.1.2020

Zrušení tréninku přes jarní prázdniny

Oznamujeme zrušení badmintonových tréninku z důvodů prázdnin.
  • v pátek 31.1. se ruší tréninky v ZŠ Klimkovice - Pololetní prázdniny
  • v týdnů od 10. 2.  -   15. 2. se zruší tréninky v ZŠ Klimkovice i Sokolovně - Jarní prázdniny
Jiří Halfar ml.
 

27.1.2020

GPA U19 - deblový bronz pro Lucii Metzovou

   Dne 25. 1. 2020 se Lucie Metzová, Klára Petrušková, Veronika Dejlová a David Slíva zúčastnili GPA U19 v Praze (Hamr-Štěrboholy).

   Lucka s Klárkou nastoupily ve všech disciplínách, zatímco David pouze v mixu a deblu. Verča nastoupila v singlu a deblu, ale i když podala bojovný výkon, neměla štěstí na los a prohrála v obou disciplínách v prvním kole.

   Klárka v mixu s Jakubem Divišem dokráčeli až do čtvrtfinále, kde podlehli pozdějším vítězům turnaje Adéle Chadimové a Tadeáši Brázdovi. V singlu se Klára probojovala také do čtvrtfinále, kde prohrála s kvalitní hráčkou Šárkou Líbalovou. V deblu Klára spojila své síly s Šárkou, ale moc jim to spolu neklapalo, a tak po třísetové bitvě prohrály hned v prvním kole s Lucií Metzovou a Valérií Žurkovou, které se pak probojovaly až do semifinále a získaly bronzové medaile.

   Lucka na tomto turnaji v singlu překvapivě prohrála v druhém kole s Martinou Ševčíkovou. V mixu s Davidem Slívou prohráli také v druhém kole s Martinou Ševčíkovou a Jakubem Reichmanem.

   David v deblu s Jonášem Hurtíkem prohráli v prvním kole po napínavém třísetovém zápase s Ladislavem Lešťákem a Adamem Vojtěchem. (K.P.)

--------------------------------------------------------------------

GPA U13 - dobrá zkušenost pro klimkovicé

   Dne 25.1.2020 jsme vyrazili na GPA U13 do Prahy. Z Klimkovických hráčů se tohoto turnaje zúčastnila Bára Holá a Vítek Oswald. Turnaj začal mixem. Bára hrála s Ondrou Kupcem, a i když se snažili, tak prohráli v prvním kole. V singlu Bára hrála proti Veronice Flusserové a prohrála 21:7 a 21 :12.Ve čtyřhře hrála Bára s Julií Konigovou a úspěšně vyhrály na 3sety.V druhém kole pak už prohrály. Vítek hrál mix s nějakou neznámou holkou a v prvním kole vyhráli. V druhém kole už prohráli. V singlu Vítek prohrál v prvním kole 21:16 a 21:16. V kole poražených Vítek jednoznačně vyhrál. Čtyřhru  hrál Vítek s Ondrou Kupcem,hráli proti druhým nasazeným a prohráli 21:14 a 21:14. Večer jsme nastoupili do vlaku a užili jsme si cestu zpět. (V.O.)

 

24.1.2020

GPA U3 a GPA U19 již zítra v Praze

  Již zítra se představí šestice klimkovických hráčů v Praze Štěrboholích. Právě tam se koná turnaj hned dvou GPA. V kategorii U13 nás bude reprezentovat Bára Holá a Vít Oswald a v kategorii U19 kvarteto Veronika Dejlová, Klára Petrušková, Lucie Metzová a David Slíva. Dle propozic by se mělo hrát na 12 kurtech najednou. Jak se našim borcům daří můžete průběžně sledovat na tournamentu.


GPAU13
GPA U19 

22.1.2020

Nabídka turnajů pro mladé badmintonisty

   Již o tomto víkendu se konají dva turnaje pro začínající hráče (nejsou započítávány do žebříčku ČBaS). Na tyto turnaje se hráči (rodiče) přihlašují sami. Doporučujeme všem mladým klimkovickým badmintonistům zúčastnit se alespoň jednoho z nich.

  • sobotu 25.1.2020 od 8:15 hod. ve sportovním centru FAJNE v Ostravě – Porubě. Turnaj pod názvem JUNIOR OPEN CUP je určený pro kategorie U11, U13, U15, U15+. Propozice turnaje
  • V neděli 26.1.2020 od 8:30 hod. v multifunkčním sportovním areálu Opava, Lipová 105/2, Opava. Turnaj pod názvem Dětský badmintonový turnaj BOREČEK je určený pro kategorie U9, U11, U13, U15, U15+. Propozice turnaje

   Neváhejte a přihlaste se.



22.1.2020

Extraliga smíšených družstev dospělých - smolný extraligový víkend

Uplynulý extraligový víkend byl pro náš tým jedním z nejdůležitějších v sezóně - dva zápasy, kde jsme pomýšleli alespoň na jednu na výhru, která by nás poslala do čtvrtfinále, vyústily ve dvě nešťastné prohry. Jak v sobotu na půdě FSPS MU Brno, tak i v neděli doma proti Plzni jsme prohráli až nastaveném zápase po velké bitvě 4:5.

V obou utkáních jsme mohli pomýšlet na výhru, v obou utkáních jsme měli několik setballů a matchballů, ale štěstěna se vždy přiklonila na stranu soupeře. V tuto chvíli jsme na 7. místě extraligové tabulky jeden bod za Hradcem Králové, jeden bod nás dělí od postupu do čtvrtfinále play-off. V tuto chvíli ještě není nic ztraceno, v únoru nás čeká poslední utkání základní části, kde bude našim (rozhodně hratelným) soupeřem Slatina. Ale ještě se pojďme vrátit k uplynulému víkendu:

FSPS MU vs TJ Sokol Klimkovice 5:4

Brněnský tým neponechal nic náhodě a přijel v plné sestavě. Body našemu týmu Karan Rajan Rajarajan, Filip Budzel a Kateřina Tomalová ve dvouhrách a 4. bod pak přidali Jakub Bitman a Jan Somerlík. Po pátem bodu jsme dlouho sahali v mixu, kde chytrou a pestrou hrou Filip s Dominikou zaskočili brněnské favority, pár Cwalina - Lajdová. Zápas ve prospěch domáích rozhodla až koncovka 3. setu. Za stavu 4:4 tedy došlo k prodloužení, ve kterém dostali důvěru Jakub Bitman a Berta Ausbergerová. Bohužel zápas jim moc nesedl, naopak soupeřům tam spadlo, na co sáhli a po 3 setech se z výhry radovali domácí.

TJ Sokol Klimkovice vs BA Plzeň 4:5

Ani v nedělním zápase nás bohužel smůla neopustila… Opět jsme bodovali ve třech dvouhrách, a to zásluhou Kateřiny Tomalové, Jakuba Bitmana a Rajarajana. Čtvrtý bod jsme získali díky deblu Rajarajan - Král. I v tomto utkání jsme byli blízko 5. bodu - v ženském deblu si náš pár Budzelová - Ausbergerová dokonce vybojoval dva matchbally, ale bohužel ani jeden se jim nepodařilo proměnit. A tak stejně jako v sobotu došlo k nastavení a opět rozhodovala smíšená čtyřhra. V ní Budzelovi čelili Szkudlarczykovi s Kobylákovou, kterým podlehli až v koncovce 3. setu 19:21. (K.T.)

 


18.1.2020

Extraliga smíšených družstev dospělých - důležitý nedělní domácí zápas s Plzní


21.1.2020

1.celostátní liga - Klimkovice vítěz základní části východní skupiny

   Za nepříznivého počasí v brzkém nedělním čase vyrazil náš oddíl do Pardubic na závěrečné kolo základní části 1. ligy – východní skupiny. Do města perníku jsme odjížděli jako dosavadní druhý tým skupiny s tím, že jsme měli před sebou vzájemný západ s dosavadním lídrem Sokolem Dobruška.

   Prvním soupeřem mám ale byl domácí tým Pardubic. Jejich sestava je velice vyrovnaná na všech postech. My jsme jednotlivé zápasy postavili, jak nejlépe jsme uměli. Singlové disciplíny jsme zvládni velmi dobře. Jakub Horák, Jan Somerlík a také Lucie Metzová své zápasy dotáhli úspěšně do vítězného konce a jen Petr Tomala nezvládl svůj mač s o generaci mladším Michalem Gruntem. V párových disciplínách se to pro nás lámalo. Zaslouženou výhru si připsala dvojce Horák, Somerlík proti výborně hrajícímu soupeři Ehm, Horáček. Skvělý zápas na tři sety a všechny s dramatickou koncovkou. V druhém mužském deblu náš pár Vašátko, Halfar ml. vystrčil růžky proti páru Hamáček, Skřivan jen v prvním setu. Další dva již byly zcela v režii soupeře. V mixu nám soupeř nedal ani malinkou naději a zaslouženě vyhrál. Vše rozhodla dámská čtyřhra. Ošidná to disciplína. Náš pár Petrušková, Bláhová svedl více než vyrovnanou bitvu s párem Krpatová, Bártová. Naše holky oba sety ztratily vždy v závěru a to přesto, že holky měly v obou setech mírně navrch. A tak se zrodila asi spravedlivá remíza 4:4.

   Proti vedoucímu týmu jsme soupisku mírně obměnili, a to se ukázalo jako rozhodující faktor naší výhry v poměru 5:3. Vítězně zahraný mix dvojce Vašátko, Bláhová, dámský debl Petrušková, Bláhová, pánské singly Jakuba Horáka a Petra Tomaly zakončila skvělým výkonem Lucie Metzová výhrou nad Veronikou Kubečkovou. Soupeř nás překonal pouze v pánském deblu a z povinnosti dohrávaném pánském siglu.

   Celý náš tým tak za jeden provaz a podal výborný výkon. Zaslouženě postupuje do semifinálových bojů z prvního místa. Bravo týme.
 

 


 


17.1.2020

Již zítra 3.kolo Extraligy družstev dospělých – sledujte on-line


17.1.2020

Klimkovice vs. Plzeň - klimkovický boj o exraligové body

   Domácí zápas 3. kola Extraligy družstev dospělých, který se uskuteční v neděli 19.1.2020 od 13 hodin v hale SC Fajne Poruba se bude přenášen on-line na kanále ČBaS.

   Ostraváci neseďte u „bedny“ a dovalte do Fajného shlédnou extraligové boje klimkovických hráčů naživo. Bude to fakt dobrý badminton. Slibujeme, že pro Vás podáme ten nejlepší výkon

 


18.1.2020

Medailové žně na GPC U13 ve Vendryni

   Na GPC U13 do Vendryně, které se konalo 11.1.2020, vyrazila i početná výprava z Klimkovic.

    Pár Häring/Demková se hned v prvním zápase utkal s nasazeným párem Kupec/Holá, který dle očekávání postoupil dále. Nicméně Jakub se Silvou se důslednou rozehrávkou dostávali do hry a na mixovou turnajovou premiéru předvedli slušný výkon. Páru Lencse/Hanáčková los přidělil soupeře zhruba na stejné úrovni a tady k postupu do dalšího kola chybělo jen pár míčů. Poslední klimkovický pár Oswald/Honajzerová pak svedl hned v prvním kole třísetovou bitvu s párem Stebel/Čmielová a bohužel nepostoupil. V mixu nakonec bral zaslouženě zlato pár Kupec/Holá.

   Ve dvouhře chlapců Kuba Häring postoupil do semifinále, kde narazil opět na favorizovaného Ondru Kupce, což pro Kubu znamenalo hezké 3. místo. Stejně dopadl i Vít Oswald, který nenašel recept na Tobiase Stebela i přesto, že ve druhém setu výrazně zlepšil hru a od obratu chyběl jen kousek (druhý set prohrál těsně 21:23). Štěpán Lencse nestačil v prvním kole na Antonína Kudrnu.

   Ve dvouhře dívek byla nejúspěšnější Bára Holá, která nakonec dosáhla na bronz po semifinálové prohře s Grednerovou. Na Báře bylo vidět, že po nedávném nachlazení nebyla ještě úplně fit a síly docházely, nicméně předvedla bojovný výkon a v dané situaci ze sebe vydala maximum. Eliška Honajzerová ve čvrtfinále nestačila na nasazenou Šuhajovou, která pak vybojovala celkové prvenství. Barboře Hanáčkové se podařilo postoupit do druhého kola, Silvie Demková skončila v prvním kole.

   Čtyřhra chlapců dopadla pro klimkovické dobře, Kupec/Oswald potvrdili nasazení a s přehledem brali zlato, zatímco Häring/Lencse se umístili na bronzové příčce. Čtyřhra dívek pak přinesla další radost, když náš pár Holá/Honajzerová ve finále poměrně těsně prohráli s párem Grednerová/Šuhajová a získal cenné stříbro.

   Celkem si tedy klimkovičtí z Vendryně přivezli 7 medailí a všichni zaslouží pochvalu za předvedené výkony. (D.H.)

 


13.1.2020

Memoriál Standy Krauze - kvělý výkon "starých" klimkovických "pušek"

   10.-12.1.2020 se konal Memoriál Standy Krauze v Českém Těšíně. Zúčastnilo se celkem sedm klimkovických hráčů: Filip BudzelDominika Budzelová, Klára Petrušková, Lucie Metzová, Jan Slíva, Ondřej Závodný, Jan Somerlík.

   V páteční kvalifikaci nastoupili do mixu Lucie Metzová s Honzou Slívou a Klára Petrušková, která společně s Jakubem Divišem postoupila do hlavní soutěže. Do sobotního dění se také probojoval v singlu z kvalifikace Jan Somerlík. V deblu kluci Honza Slíva s Ondrou Závodným bohužel v kvalifikaci prohráli, stejně tak Honza Slíva v singlu. 

   V sobotu se začínalo mixem. Nejdále se dostál Filip s Domčou, kteří postoupili do semifinále. Tam prohráli s párem Drančák/Lajdová. V singlu se Filip Budzel také probojoval až do semifinále. Postupně porazil Přemysla Voráče, Honzu Somerlíka, Jaroslava Chlubnu a poté prohrál těsně s extraligovým spoluhráčem Jakubem Bitmanem. Ve dvouhře žen bylo u všech našich holek maximem druhé kole. 

   Poslední disciplíny byly čtyřhra žen a čtyřhra mužů. Tady nás reprezentovaly tři páry Dominika Budzelová/Ema Staňková, Klára Petrušková/Nela Němcová a Jan Somerlík/Patrik Míra. Holky shodně prohrály ve čtvrtfinále, kluci potom proti nasazeným

 

12.1.2020

Dvě medaile pro Terku Dejlovu na GPC U13 v Přerově

   Turnaje, který se konal 11.1. 2020 v Přerově, se Terka Dejlová účastnila jako jediná zástupkyně klimkovického badmintonu, a to kvůli své deblové spoluhráčce z Přerova. Úvodní zápas ve smíšené čtyřhře spolu s domácím Šimonem Bezděkem byl vyrovnaný, přesto nepřinesl výhru a vystavil tak tomuto mixovému páru stopku již v prvním kole.  Dvouhra dívek se hrála na skupiny s postupem prvních dvou hráček do čtvrtfinále. Výhrou nad Sofií Kratěnovou (Brno) Terka vydřela druhé postupové místo po úvodní prohře s pozdější celkovou vítězkou Karolínou Axmanovou (Olomouc). V následném čtvrtfinále si jednoznačně poradila s brněnskou Klárou Flíglovou (Brno), aby posléze svedla vyčerpávající a silový souboj s Julií Königovou (Brno), po kterém po třech odehraných setech málem proklouzla do finále. To se podařilo ve čtyřhře, kdy se svojí parťačkou Karolínou Sýkorovou už už sahaly po celkovém turnajovém vítězství, nakonec z toho bylo i tak cenné stříbro.

   Přesto, sedm odehraných zápasů, poměření sil veskrze s brněnskými hráčkami, druhé a třetí místo, a především spokojenost za předvedený výkon. (P.D.)

 

6.1.2020

OP Dospělých, Fajné – Třikrát zlatý Jan Somerlík

   V neděli 5. ledna 2020 se v Ostravě uskutečnil oblastní přebor dospělých. Jednalo se o postupový turnaj na MČR dospělých, takže se turnaje zúčastnili skoro všichni hráči z oblasti. Jen za Klimkovice se na turnaj vydalo hned 14 hráčů, kteří si v turnaji nevedli vůbec špatně. V mixu se ve finále utkali hráči z Klimkovic – Ondřej Závodný, Adéla Závodná a Jan Somerlík s Orlovačkou T. Van Coppenolle. Vítězně z tohoto zápasu vyšel pár Somerlík, Coppenolle, který celým turnajem prošel bez ztráty setu. Na třetím místě se dále umístil pár Tomala, Frischová, který také v semifinále prohrál s pozdějším vítězem.

   Turnaj dále pokračoval mužskou dvouhrou, ve které se nejvíce dařilo Petrovi Tomalovi a Honzovi Somerlíkovi. Petr Tomala prohrál ve čtvrtfinále s pozdějším finalistou Adamem Twardzikem. Honza Somerlík se bez větších problémů dostal až do finále, ve kterém vyhrál jednoznačně s výsledkem 21:12 a 21:7.

   V ženské dvouhře se našim děvčatům také dařilo. Za zmínku určitě stojí zápas Veroniky Dejlové, která v prvním kole porazila nasazenou dvojku Terezu Chumchalovou. Na třetím místě skončila Lucie Metzová, která na tři sety v semifinále prohrála s pozdější vítězkou turnaje Coppenolle. Na druhém místě se umístila Klára Petrušková, která ve finále nestačila také na hráčku z Orlové.

   V mužské čtyřhře se na třetím místě umístil Petr Tomala s Markem Václavíkem. Na prvním místě skončil Patrik Míra s Honzou Somerlíkem, který tak vyhrál všechny disciplíny.

   Ženská čtyřhra byla pro naše hráčky také úspěšná. Do finále se probojovaly Kateřina Frischová s Eliškou Kelnarovou. Pár Němcová, Žwaková byl ale nad jejich síly, a tak si z turnaje odváží krásné druhé místo. Na třetím místě se pak dále umístily Lucie Metzová s Adélou Závodnou, které nestačily jen na vítězky turnaje. (O.B.)

 

 


6.1.2020

GPC U19, Přerov – Dva klimkovičtí hráči pětkrát na „bedně"

   Dne 4. 1. 2020 se konalo GP C u19 v Přerově. Tento turnaj jeli z našeho oddílu reprezentovat jen dva hráči a to David Slíva a Veronika Dejlová. Turnaj byl pozdě vyhlášený, proto ani hráčů zde nebylo mnoho. V dámské dvouhře se zúčastnily jen čtyři dívky. U kluků už to bylo o něco lepší, na turnaj dorazilo 11 hráčů. David nejdříve ovládl smíšenou čtyřhru spolu s Valérií Žurkovou, později i dvouhru a nakonec i čtyřhru s Dominikem Kopřivou. Veronika takové štěstí v mixu ani čtyřhře neměla, ale umístila se na druhém místě ve dvouhře. Turnaj měl i jedno pozitivum, díky malého počtu lidí turnaj skončil brzo a všichni jsme byli brzo doma. (V.D.)

 


3.1.2020

Již zítra se roztočí badmintonový kolotoč

   Již zítra se rozjede nový ročník badmintonových soutěží, který potrvá opět celý rok a bude zakončen na konci roku 2020 jednotlivými mistrovstvími daných kategorií. To platí pro kategorie U11 – U19, kde stále platí soutěžní sezóna v měsících leden – únor. Dospěláci do mají postaru. Pro ně platí školní termín září – červen. Co nás tento víkend čeká?

   No jako první nás nečeká GPC U15 v Olomouci. Jelikož jsou ještě zimní prázdniny a klimkovičtí hráči této kategorie přes Vánoce pilně odpočívali, tak jsme na tento turnaj nenominovali žádného hráče.

   Sobotní GPC U19, které pořádá přerovský klub proběhne za účasti dvou klimkovických hráčů: Veroniky Dejlové a Davida Slívy. Oba o Vánocích nezaháleli (David trénoval na jihu Čech a Verča v domácím prostředí) a tak uvidíme jakou formu nabrali.

   V neděli se koná v porubské hale SC Fajné turnaj dospělých, kategorie OP (kvalifikace na GPA v Českém Těšíně). Tam by mělo nastoupit hned 14 klimkovických hráčů. 

 

Výsledky GPC U19

Výsledky OP Dospělých


2.1.2020

Redukované žebříčky - startovací pozice pro rok 2020

 


2.1.2020