Plánovaný program Kaprun, Zell am See

Den první – příjezd:
Po příjezdu se pokusíme co nejdříve ubytovat a vydyndat z personálu slevovou kartu Kaprun – Zell am See. Pak pěšky navštívíme první soutěsku Sigmund-Thun Klamm, které je od ubytování vzdálená pouhých 1,3 km. Budeli to časově přijatelné tak se půjdeme okoupat do nějakého místního bazénu. Pak večeře, procházka okolím, společenské hry.

Den druhý – neděle:
Nedělní dopoledne bude ve znamení první cyklo vyjížďky. Pohodovou cestu Kaprun – okolo Zell am See – Kaprun, která je dlouhá 25 km zvládneme projet za dopoledne. Kdo bude mít odpoledne sílu může vyjet lanovkou na protější kopec Maiskogel a z něj se pustit dolů do údolí (cca 16 km).

Den třetí – pondělí:
Pondělní den je rezervovaný pro výlet k nejvyšší hoře Rakouska Grossglockner. Ta je vysoká 3.798 m.n.m. Tady počítáme s krátkou vycházkou do okolí. Po příjezdu návštěva bazénu.

Den čtvrtý – úterý:
V úterý ráno naložíme kola na veřejný dopravní prostředek (bus či vlak) a vyrazíme směr Krimmelské vodopády. Určitě tuto atrakci navštívíme a pokocháme se místní scenérií. Následně nasedneme na kola a vydáme se na bezmála 52 km jízdu směr Kaprun.

Den pátý – středa:
Celodenní výlet na neuvěřitelné přehrady Mooserboden ve výšce 2.040m.n.m.. Využijeme nákladní lanovku, která nás vyveze o 400 metrů výše. Tady se pokusíme udolat lehkým výšlapem nějaký místní turistický značený vrchol. Po návratu bychom mohli navštívit nově otevřený vodní svět Tauren Spa.

Den šestý – čtvrtek:
Čtvrteční den bude opět ve znamení vyjížďky na kole. Pojedeme z Kaprunu kolem řeky Salzach do městečka Taxberg kde navštívíme soutěsku Kitzlochklamm. Cestou zpátky (bude li počasí) navštívíme místní břehy jezera Zell am See. Po návratu budeme mít v nohách cca 45 km. Večerní program bude patřit dětem.

Den sedmý – pátek:
Poslední den v Rakousku bude ve znamení výletu na ledovec Kitzsteinhorn. Nahoru vyjedeme pravděpodobně lanovkou, ale z5 již půjdeme po svých. Na odpoledne chystáme překvapení.

Související obrázky: