Předvánoční lyžování – Katschberg 2017

   Jako již tradičně jsme se také letos vypravili na předvánoční lyžování do Rakouska. Letos jsme vybrali oblast Katschber v Korutanské oblasti. Kromě kompletní naší rodiny vyrazili směr Korutany také Jitka a Jirka Škrabalovi a Pepa Andrýs. Ubytování vybíral němčinou „nadupaný“ Pepa. A jelikož je z Vesnice, tak jsme spali na statku v městečku Tamsweg. Moc pěkné ubytování. První (valašská) skupina vyrazila na lyže již v sobotu, tak aby již sobota byla lyžařská. A měli pech. To byl asi nekrásnější den. My museli ještě absolvovat badmintonový turnaj v Olomouci. Ten se protáhl, a tak jsme do Rakouska dorazili před půl noci. To už „valašští důchodci“ spali. Přesto se nám je povedlo dostat z postele na přivítací welcome drink. Ráno jsme se těšili na pověstnou 6 km sjezdovku s názvem A1.

   V neděli ráno bylo vše jinak. Teploměr v autě hlásal venkovní pohodovou teplotu -15 st. My se však nezalekli. Hurá do střediska Aineck, kde se A1 line z vrcholu hory až do údolí. Bohužel nás přivítaly vypnuté vrcholové vleky pro přílišný vítr. Tak nám nezbývalo nic jiného než se rozjezdit ve spodních partiích kopce. Také to nebylo špatné, ale byl to jen jedna sjezdovka. Sobotní den nebyl lyžařský nikterak dlouhý. Večerní program se nesl v tradičním duchu. Pívo, slivovica a bůčky.

   Nedělní ráno bylo zatažené, pršelo a teplota vystoupala na +6 st.. Přesto jsme vyrazili na Aineck s bláhovou myšlenkou na sjezdovku A1. Zbytečně. Vítr neustával a lanovky byly opět zavřené. A tak nezbývalo než vyrazit na nedaleké středisko Fanningberg. Tady byly vleky v prevádzke. Počasí nic moc. Jedinou výhodu to mělo, že nepršelo a nikdo nebyl na sjezdovkách.  Opravdu jsme na sjezdovkách sami. A že jsme si zalyžovali. Jezdili jsme intenzívně až do soumraku. Paráda.

   Přes noc z pondělka na úterý dost vydatně pršelo, takže ani třetí pokus na A1 nevyšel. Opět jsme vyrazili na „záchranný“ kopec Fanningberg. Zkrácené lyžování bylo super. Otevřely se nám výhledy na okolní hory a sem tam i sluníčko ukázalo nesmělé paprsky. Odpoledne jsme se sbalili a zamířili domů.

Kompletní fotogalerii z lyžováníh naleznete zde.

 

Související obrázky: