Aprica 2018 – základní informace

   Na letošní jarní prázdniny jsme si vybrali lyžařské středisko Aprica. Aprica je městečko nacházející se v regionu Lombardie západně od známého střediska Passo Tonale a leží nedaleko hranic se Švýcarskem. Lyžařské svahy se rozprostírají v nadmořské výšce (1162m – 2270m) a jsou převážně severní. Výčet náročnosti lyžařských tras je 28 km modrých, 14 km červených a 8 km čených sjezdovek.

   Aprica je pro milovníky zimních sportů opravdu velmi dobře vybavena. Nachází se zde 22 sjezdovek čítajících přibližně 50 kilometrů od těch nejjednodušších až po ty náročné, na které si troufají jen zkušení sportovci. Právě velkým počtem černých sjezdovek je středisko zajímavé a pro mnohé lákavé. Nedávno bylo také rozšířeno o dvě nové sedačky v oblasti Baradello 2000. V této části se nachází ve výšce přibližně 1800 m snowpark. Lyžuje se na severních svazích přímo nad městem a sněhová děla zaručují sezónu až do dubna.

   Na opačné straně města jsou připraveny stopy pro běžkaře. Ve středisku Aprica je také možnost bruslení na ledě, nebo si můžete po dlouhém dni na sjezdovce zajít zaplavat do veřejného bazénu. Jinak je samozřejmě k dispozici dostatek barů a restaurací.

   Překvapivá kompaktnost, nadmíru široká infrastruktura a bohaté možnosti nejen aktivního odpočinku po lyžování, to vše nabízí toto středisko. Navíc je to vše podpořeno nízkými cenami, kterými budete jistě mile překvapeni.

Související obrázky: