Aprica 2018 – účastníci a stav připravenosti

   Vážení, již e to blíží. Je čtvrtek 8. března 2018 a první dovolenkový den je sobota 10.3.2018. Co to znamená? To znamená Jasánku, že za dva dny máme dovolenou a odjíždíme na skimarathon adrenalin tour 2018.

   Pojďme si nejprve představit účastníky zájezdu. Na trasu z Ostravy se vydají Slívovi a Petruškovi. Jihočeskou ekipu budou reprezentovat Janoštíkovi. Oproti minulému roku nejedou Vašátkovi. Byly usvědčeni, že chybějící podšálky, které se ztrácely minulý rok v Ponte di Legno měl na svědomí pantáta Jirka. Ne, že by je sbíral synkovi do výbavy, on je přímo recykloval ve žlutých kontejnerech. Naštěstí dostali stopku jen na jeden rok.

   A jak na tom jednotlivé výpravy jsou?

   Slívovi hlásí celkovou pohodu a jen částečnou připravenost. Lyže připravené, nabroušené. Jen do nich vklouznout a spustit se z kopce. Částečně nakoupeny potraviny. Po úterním nákupu v Globusu, kdy stvrzenka měla výšku dva metry a částka přesahovala dvouměsíčních plat jsme odjížděli s pocitem: Co tež ti gizdi budu na těch horach jesť. Protože mezi 19 – 23 hodinou je otevřená lednice nejčastější televizní program. Tak na tom ještě budeme muset zapracovat. Zdravotní stav účastníků je až na váhu a obvod břicha dobrý až uspokojivý. Budeme připraveni.

   U Petrušků vládne úplná pohodička. Nejmladší účastník Ondra si totiž zlomil nohu už tři týdny před odjezdem, a tak se předpokládá, že bude na svah připraven. Silva již týden po domácnosti chodí zásadně jen ve sjezdovém postoji a ve volné chvílí studuje nástrahy černé sjezdovky Direttissima. Táta Kamil si o nedělní chvilce zkusil nabalit věci do svého zánovného oře a zjistil, že má ještě v autě „hafo“ místa. A tak začal shánět 2 až 3 pasažéry navíc. Podle nepodložených zpráv již sehnal první pasažérku Janu. A děti se mohou těšit: Škola začíná v neděli v 5:30 hod. ráno českým jazykem. Uvidíme, zda ještě někoho Kamil do auta přibere a s jakou posádkou nakonec vyjede. U Kamila člověk nikdy neví, koho nechá stát před obchodem Hruška.

   V Jižních Čechách u Janoštíků je vše připravené. Celá posádka je v tretrách zaklesnutá do bloků na startovní čáře a čeká jen na výstřel startéra. V Budějcích bylo vše připraveno dávno před obdržením odjezdových informací. Rakev na autě je nasazená již od konce léta 2017, auto vysáté a naleštěné do zářícího lesku. Při výjezdu z garáže v Budějovicích není potřeba pouličních lamp a na sídlišti i přes černou barvu auta nastává polární den. Celý byt je sbalený to úhledných tašek a kufrů, tak aby toto dokonalé puzzle bylo zapasováno s milimetrovou přesností do kufru Romanového „polar car„. Tato absolutní připravenost se nevyplatila posádce je v jednom případě. A to u jihočeského gizda. Od léta do února tohoto roku bylo nutné již třikrát měnit lyžáky za větší kousky a dvakrát také lyže. Vše se utřepalo do snad již konečného stavu: lyžákový tanker nepotřebuje lyže vůbec. Stačí zakřivit konce bot směrem nahoru a vše je v pohodě. Pitný režim hlásí připravenost.

Související obrázky: