Aprica 2018 – první den lyžování

   Nedělní den samozřejmě patřil lyžování. Ti nejnáruživější stáli frontu na skipasy (pantáta Roman) již od 8:30 hod.  A mohl si odříkávat známou hlášku „sedím sám v přeplněném kupé“. A za všechno může počasí. Ráno jsme se probudili do uplakaného rána. Teplota 2 st. a déšť nás na chvíli znejistilo, zda okusíme místní svahy či nikoli. Touha na lyžování však byla silnější, a tak v 9 hodin jsme všichni stáli u turniketu a mířili za lyžařským dobrodružstvím.

   Dole déšť, nahoře sněžení. To byl obrázek celodenního počasí. Zamračeno bylo ráno také u Petrušků. Ale při prvním sjezdu z kopce se alespoň tady vyjasnilo. Navíc Silva po celý den hýřila úsměvem a spokojenosti. Tu nerozhodila ani černá sjezdovka a při bombardinu vrněla spokojenosti.

   Prvním lyžařským zběhem měl být Roman, ale při návratu k ubytování trošinku na chvíli ztratil orientaci. Našli jsme jej vyhladovělého a dehydrovaného na druhé straně střediska. Rychlá reakce italského restauratéra však vrátila Romanův stav do normálu (Italien birra). Roman po této pauze nabral neskutečnou energii a vydržel lyžovat až do konce. A tak prvními zběhy se stali David a Johny. Ti se nemohli dočkat výuky českého jazyka.

   Ti nejzdatnější nakonec projeli celé středisko křížem krážem. Nedělním vozembouchem se stala Klárka. Ta byla na zemi nejvíce krát. Sníh nakonec okusili ji jiní borci: Roman a Jajča. Už se těšíme na zítřejší den a pevně věříme v lepší počasí. Předpověď je nám nakloněna.

—————————————————————————————————————

Pár fotek z nedělního dne:

 

Související obrázky: