Vysoké Tatry, Sliezsky dom – plán

   Také letos se vydáme do oblíbených Vysokých Tater. Destinace i plán turistických výletů zůstává stejná. Jen termín jsme posunuli ze zasněžených minulo ročních Velikonoc do snad přívětivějšího června. Navíc Honza zdárně odmaturoval a tam bude do Tater cestoval s čistou hlavou. Již se moc těšíme. A co máme v plánu?

  • Odjezd do Tater v pátek 8.6.2018 brzy ráno. Chceme ještě týž den vystoupit na Téryho chatu, místo našeho mládí.
  • Takže dolem 9 hodiny dojezd do Starého Smokovce, zubačkou na Hrebienok a odtud pěškobusem vzhůru do hor. Pokud bude na vrcholu dobrý čas a dobré počasí tak to střihneme přes Priečne sedo 2.352 m.n.m. na Zbojandu a Velkou studenou dolinou zpět na Hrebienok a Smokovec.
  • Ještě týž den se přesuneme na hotel Sliezsky dom, který se na dvě noci stane našim azylem a výchozím místem do hor. Večer snad stihneme večeři a vířivku se saunou. Na večer bereme karty, ostatní hry a hlavně dobrou náladu..
  • V sobotu za pěkného počasí vyrážíme Velickou dolinou na Polský hrebeň 2.200 m.n.m. a pak ještě výše na Východní Vysokou 2.428 m.n.m.. Tam se budeme kochat, fotit a přemýšlet co dále. Uvidíme na času. Večer bude stejný jako páteční, pohoda s wellnes na hotelu.
  • V neděli se sbalíme a bude-li pěkně, tak vyrazíme na procházku do Batizovské doliny a pokocháme se pohledem na Gerlachovský štít z druhé strany.

Související obrázky: