Silvestr na Makově

   Jako tradičně jsme přelom sterého roku s Novým vrazili oslavit na naši chaloupku na Makově. Nejprve jsme na chaloupku dorazili my. Teda kromě Honzy, který opustil hnízdo a užít si silvestra bez maminky s kamarády.

   Příjezd na chalupu nebyl nikterak veselý. Po příjezdu k chaloupce nás dostihla také sanitka, která si odvezla Štefana do nemocnice s podezřením na infarkt. To se naštěstí nepotvrdilo. Na chaloupce bylo vše OK a tak jsme stačili zatopit. Večer jsme ve třech (Radim, Jajča a David) zahráli kostky a těšili se na ostatní účastníky.

   Druhý den 30. prosince přijeli ostatní: Jirka, Jolana Vašátkovi a Kamil, Silvy, Klára, Ondřej Petruškovi. To už byl podvečer a začal se sypat sníh. Večer se chaloupkou rozhostily líté boje v UNU a Mikádu. A aj na něco dobrého došlo.

   Druhý silvestrovský den jsme se probudili do zimní pohádky. Ke stávajícím 15 cm sněhu dopadlo cca 40 cm nového. Stromy se ohýbaly pod nánosy sněhu a teplota parádních -3 st. |Ten nejlepší čas vyhlásit dopolední program „Makovský biatlon“. Nutno říci, že všichni tuto parádní disciplínu přijali s ledovým klidem, ale s odhodláním dát do závodu všechen svůj um. Nutno podotknout, že jsme byli ryzí amatéři s žádnými běžkovými zkušenostmi. Pro celý silvestrovský den jsme byli rozděleni do tří družstev. Družstvo ve složení Jajča, Jirka a Ondráš sice biatlon vyhrálo, ale celkově bralo stříbrnou pozici. Druhý tým ve složení Radim, Silva a David byl v závodě druhý, ale tuto pozici do konce roku 2019 neudrželo a celkově skončili třetí. Pro poslední team Jolana, Kamil a Klára nebyly výsledky v biatlonu příznivé, ale na konci dne se propracovali až ke zlaté medaili. Ale to trochu předbíháme. Po obědě následovala siesta a pak procházka kolem Makova. Parádní procházka zasněženou krajinou.

Po návratu mohla začít druhé část silvestrovského klání. Ta se naštěstí konala v chalupě. Soutěže v UNU, Mikádu, v šipkách či ve stolním fotbálku doplnily soutěže chcete být milionářem a vědomostní 6 ran do klobouku. Vše skončilo těsně před přelomem roku. Samotný příchod roku 2019 jsme oslavili u kapličky. Tentokráte v komorním prostředí, my a sousedé z vedlejšího Kršliska.

   Ráno pohoda, obídek, balení a pomalý odjezd domů. Bylo moc krásně.

   Celá fotogalerie se nachází tu.

Související obrázky: