Oslava narozenin na Skalce

   Trochu opožděně jsme rozhodli v sobotu 23.3.2019 oslavit narozeniny Honzy a Dědy. Jelikož předpověď počasí byla více než příznivá, tak jsme narozeniny oslavili na Skalce u Poruby.

   Je to ta Skalka na kterou jsem (taťka Radim), jako náctiletý teenager v období hrubého socialismu jezdil se svými Artiskami, vázaním G30 a šněrovacími botami Tatry na absolutní vymoženost té doby – umělou sjezdovku. U Horničáku jsme nastoupil na tramvaj směr smyčka, kde bylo nutné přestoupit na starou dřevěnou „barborkou“ čílo 5 a dojet ke koupališti. Pak pěšky.

   Dnes je to celoroční areál, kde v zimě Ostraváci lyžují a bruslí. V létě se tady odpočívá v zoo parku, na skákacích hradech a trampolínách nebo jen tak při pivku.

   My jsme si zde objednali stůl a oběd. Nejdříve na místě srazu byli „mladí“ Slívovi včele s Anetkou, Adélkou, Lenkou a taťkou Markem. V patách jim byli trochu „starší“ Slivoni Jana a Radim. Ti došli od smyčky pěšky. Honza s Davidem jeli pro babičku a dědu na Drůbeží. Ti přijeli až když jsme s Markem měli jednu plzničku v sobě. Popřáli jsme oslavencům, vybrali si v menu a následně také naplnili bříška mňamkou. Pak již byla volná zábava. Děti preferovali trampolíny a jízdu na koni. My starší jsme preferovali pivko a rodinný pokec. Škoda, že Anetka byla hranici nemoci, no a při dojezdu domů měla horečku 38 st. Určitě se brzy uzdraví.

   Bylo moc príma se po delší době sejít, popovídat a nestarat se o kuchyň. Domů jsme se odporoučeli kolem 17 hodiny. My s mamkou vyrazili pěšky, zbytek jel autem.

Související obrázky: