Firemní kolo akce v Poličce

Vše začalo nenápadně na firemním večírku lp 2018. Každá pobočka společnosti Poda si losovala hromadný dárek. Polička si vylosovala cyklovýlet s občerstvením.

A den D byl stanovený na sobotu 15. Června 2019.Navíc jsem měl tu čest se této bezva akce zúčastnit. Výlet byl naplánováný na trase Polička – Novýu Jimramov kolmo. Tady jsme rozbalili base camp, a ještě zdolaláme zříceninu hradu Štarkov. Poté návrat do základního tábora, kde na nás bude čekat pívo, grilovačka, music a hry.

Jak bylo naplánováno, tak to proběhlo. V sobotu úderem deváté hodiny ranní téměř celá pobočka vyrazila na plánovanou trasu. Nikomu nevadilo, že si někdo pomáhá elektem, nebo že někdo jede na čtvrt stoletím oprýskaným „arabem“. Všichni se těšili na cestu a také na cíl cesty, venkovní areál hasičů v Novém Jimramově. Cesta byla moc pěkná. Žádná placka, ale také žádný „strmák“. Navíc v polovině etapy na nás čekalo občerstvení v podobě vychlazeného pivního moku. Přišel k dubu.

Druhá část cesty byla už jen pohodička Žďárských vrchů. Po příjezdu na místo určení jsme rozbalili base camp a posilnili se chlazenou plzničkou. Poté radostně na turistickou část sobotního výletu. Zdeněk místní nimrod nás ubezpečoval, že cesta na hrad Štarkov je jen 650 metrů od základny. Měl pravdu bylo to jen 650 metrů, ale výškových. Stalo to ale za to. Spokojení se sobotním výkonem a s velkou žízní jsme se dopotaceli k pípě. Dále již následovaly jen příjemné věci. Dobré pití, dobroty do bříška, hry a pohoda po zbytek dne. Já musel zpátky do Ostravy a tak kolem 16 té hodině jsme sedl na kolo a pelášil směr Polička a domů. Moc pěkně strávený den.

Související obrázky: