Dovolená se blíží – Slovinko 2019

Prestreljeniško okno

Již zanedlouho se vydáme na svou letní dovolenou v roce 2019. Jelikož se nám líbila předloňská dovolená na severu Slovinska, tak jsme se letos vydali na stejné místo. Ne zcela na stejné. Zajedeme trochu jižněji a na týden zakotvíme v Julských Alpách. Zkusíme se projet místní krásnou krajinou plné hor, soutěsek a jezer, ale také něco pochodíme nějaké ty kopečky.

Bledské jezero

Pokud vše dopadne, jak je naplánováno, tak nás bude celkem slušná smečka. Slívovi, Petruškovi a Škrabalovi. Suma sumárum 10 lidí. A to se odhlásili Vašátci. Jako base camp jsme na týden obsadili Rute Hotel and Apartments, který leží blízko Kranjské Gory v městečku Mojstrana.

Soutěska Vintgar

Kaj to vlastně jedeme:
Nejvyšší pohoří Slovinska a jedno z nejkrásnějších pohoří v Evropě – Julské Alpy. Divoké horské scenérie, bělostné skalnaté štíty, slunné rozkvetlé louky i hluboké lesy v údolích. Poznejme divoké srdce Triglavského národního parku, jednoho z nejstarších národních parků na světě. Nejvyšší horou Slovinských Alp je Triglav – 2 864 m, který je zároveň nejvyšším vrcholem Slovinska.Julské Alpy jsou oblastí vysokohorských pastvin a ledovcových jezer (Bled, Bohinj a Triglavská jezera), pramení zde řeka Soča. Navštívíme tajuplná zákoutí domova slovanského boha Triglava obklopená holými, skalnatými štíty. Vystoupíme na některé bělostné vrcholy a vysoká sedla Julských Alp a uvidíme občas se vyskytující stáda kozorožců či kamzíků.

O ubytování:
Garni Hotel Rute otevřený v srpnu 2011 se nachází v malé vesnici Gozd Martuljek, 5 km východně od Kranjske Gory. Z jeho klidné zahrady se otevírá výhled na pohoří Martuljska.

Rute Hotel poskytuje ubytování v pokojích s plochou kabelovouTV, Wi-Fi zdarma a balkonem, odkud je výhled na okolní alpskou krajinu nebo dozahrady.

Každé ráno si můžete pochutnat na snídani formou bufetu. Vhotelu si máte možnost zahrát stolní tenis a v létě využívat v zahradě gril. Kzázemí patří úschovna kol.

Hostům, kteří se zde ubytovali se velmi líbila lokalita – dali jí hodnocení 8,6

Rute Hotel and Apartments

Související obrázky: