Víkend u Vašátků ve Smilovicích

   Na první srpnový víkend jsme byli spolu s Petrušky pozváni na přátelské posezení. Vše se odehrálo v podhůří Beskyd ve Smilovicích. Předpověď počasí nebyla nikterak příznivá, ale pro strýčka příhodu jsme si sebou přibalili kolo. V pátek k večeru jsme dorazili na místo určení ve složení. Řidič Radim, navigátor Kamil, materiální podpora Jana a Silva, teenager Ondra. Ano, Ano. Na tento výlet vyrazilo jen jedno auto. David a Klára zůstali doma. Klára měla namířeno na fesťák a David ….. (tajne jak cyp).

   Páteční zbytek dne byl ve znamení her. Pokud bylo vidět, tak jsme hráli molki a večer jako vždy UNO. A když se k tomu přičte dobrá zábava a dobré pohoštění = paráda. Ke spánku jsme ulehli až po druhé hodině ranní.

   Sobotní ráno bylo celkem krušné, ale sluníčko za okny naznačovalo, že kajsi asi vyjedeme. A také, že ano. Po snídani jsme se pomalu sbalili, dobili baterie, naplnili butelky iontovými nápoji a hurá do kolového sedla. A jelikož jsme se nacházeli poblíž Třince a tam se přece tyčí Javorový vrch tak kam jsme asi vyrazili? Hore kopcom. Zpočátku cesta vedla klidnou krajinou kde jen sem tam jsme museli šlápnout do pedálu. Ovšem při jednom takovémto stoupáníčků ujel Radimovi peloton a samozřejmě na odpadlíka nečekali. To nevadilo.  Cíl byl jasný (chata na Javorovém), takže jsem zapnul navigaci a vyrazil. A tak se stalo, že část účastníků (většina) vyrazila vrchol zdolávat z jihu a já (Radim) ze severu. Obě varianty byly podobné. Bylo to do kopce. A do kopce se vydala také třetí turistická skupina Jolana a Silva. Ty autem dojeli po lanovku a pak přímo do vrcholové hospody. První na vrcholu hory jsem se doplazil já (doslova a do písmene). Pak mě následoval elektro Jirka a zbytek pelotonu. Takže se čekalo o turistickou skupinu. Ta dorazila pod přísným dohledem tepové frekvence až když se schylovalo k dešti. Naštěstí neměl dlouhé trvání a my mohli vyrazit dolů. Turisté lanovkou a ostatní kolmo. Byl to slušný fičák. Kupodivu jsme se cestou již neztratili a do chalupy dojeli všichni současně. Cyklo výlet na Javorový vrch řeči čísel: vrchol 960 m.n.m., nastoupáno 896 metrů, ujeto 35 km. Následovala malé regenerace, oběd a UNO. K domovu jsme se vypravili až večer. Bylo to moc príma. Díky všem za příjemný víkend.

Související obrázky: