Podzimní práce na chaloupce

První říjnový víkend jsme se rozhodli strávit na chaloupce. Od minule tam na nás čeká nedotřená střecha.

V pátek ve večerních hodinách jsme nasedali do auta ve složení Radim, Jana, David, Honza, Kačka a Čárlík. Takže opravdu úderná parta. Po příjezdu na chalupu jsme nejprve zatopili a udělali hodně pozdní večeři. Pak potupně koukali na telku. Přesněji na fotbal Česko – Anglie. Výborná hra a výhra 2:1 jsme oslavili pivíčkem, štamprličkou a vínečkem. Každému dle jeho gusta.

Sobota byla jasná. Dotřít střechu. Nejprve jsme ji museli umýt a odmastit. Pak jsme namíchali barvu a do pozdního večera skákali po střeše a natírali na červenohnědou barvu. Díky týmové práci jsme vše zvládli a aj na procházku a houbaření zbyl kus času. Večeře byla jasná smaženice s houbami. Vařil Honza a Katka. Po večeři jsme se pustili do společenské hry vesnického typu. Furt jsme byl nucen něco kupovat, chovat nebo stavět. Samozřejmě my zvyklí na JZD jsme na výhru ani nepomysleli. Vyhrálo trio Jana, Katka a Honza. Do pelechu jsme se dostali v hoodně pozdní hodině.

Nedělní dopoledne začalo velmi nenápadně. Honza s Luckou odešli na procházku, Dája lenošit, Jana hrabala listí a já se pustil do řezání dřeva motorovkou. Dája se nakonec hecnul a přišel mi se dřevem pomoc. Na Honzu zbyla již jen sekera a štípání pořezaného dřeva. Bylo toho na více než půlku dřevníku a do oběda jsme zničení byli se dřevem hotovi. Nejen se dřevem. Po obídku jsme ulehli a téměř všichni usnuli. Kolem třetí hodiny odpoledne jsme vypili kávu a začali uklízet a balit.

Večer byl vy znamení senior badmintonu. Jajča šla na šestou a já od sedmi.

Zničeni po víkendu jsme ulehli po postele. Byl to příjemný víkend.

Související obrázky: