Malá domácí rekonstrukce

   Je to již pár let, kdy jsme se stěhovali z hlučné ulice 28. října na Slavíkovou. Tenkrát jsme se svěřili do rukou architektky a sestřenice v jednom Jitky. Ta to vzala od podlahy a v bytě nezůstal kámen na kameni. Výsledek ale stál zato. Jenže mnohaleté užívání bytu na něm zanechá jisté stopy. A tak přišel čas na upgrade některých věcí.

   Již dlouho koketujeme s rekonstrukcí koupelny. Tehdy byla navržena pro rodinu s malými sígry. Jenže časem se z malých stávají větší a rodiče stárnou a potřebují pro sebe více prostoru. Proto uvažujeme o zrušení obrovské vany, která je téměř nevyužívaná, zmenšení umývadla a dodání sušičky. Tento přetěžký úkol na svá bedra opět vzala Jitka, a záleží na jejich zázračných techtlích a mechtlích, zda se to vše do koupelny vleze.

Ložnice vylitá penetrací

   Pak následovalo uvažování o výměně sedací soupravy. Tu sice máme relativně novou, ale byl to špatný kup. Byla krásná, ale umělá kůže není kůže, a tak za několik málo let se nám začala sedačka svlíkat, ale bohužel nová kůže nedorostla. Nákup byl nápor na výběr, psychiku i peněženku. A tak jsme se smířili, s tím že i když byl nákup dokončen během prázdnin, tak na sedačku si sedneme až někde před Vánoci.

Obývák a ložnice v jednom

   Dlouhou čekací dobu jsme si tedy zkrátili předělávkou podlahy v ložnici. Tady nám odešel koberec, a tak bylo rozhodnuto, že si „pořídíme“ něco pěkného, bezúdržbového něco, co bude namontováno na jeden šup. To byla chyba lávky. Po odebrání koberce podlahář zjistil: že stávající stěrka nedrží a že se musí odstranit a že podlaha je moc křivá, a tak se musí vybrousit. Vše bylo vystěhováno do ložnice a jiných bytových místností v bytě. Co vám mám povídat. Rekonstrukce ložnice o velikosti 3,5 x 3m trvala bezmála tři týdny. Téměř měsíc jsme spali na zemi a návštěvy vítali v zákopu izraelské armády.

Dětský pokoj

   Vše, ale dopadlo dobře. Podlaha hotová, vymalováno a skříně díky Kamilovi stojí na stejném místě. Nyní máme ložničku jako malovanou. Navíc nám zároveň dovezli „Ješí“ sedačku, a tak nyní můžeme s klidem čekat na ježíška. Bude přivítám v krásném bytě a aj sednout si má kde. Ještě že Ježíšek nelozí komínem, to by musel vedle sedačky stát.  

Související obrázky: