Vánoční lyžovačka na Katschbergu

   Na předvánoční lyžování, jsme vyrazili v netradiční sestavě. Děti jsme nechali na pospas škole a Škrabalíci si léčili zdravotní neduhy. A tak jsme s Janou na lyže vyrazili sami. Ubytování jsme měli domluvené v apartmentu Dalia v místě St. Michael im Lungau. Ano, přesně tam, kde jsme trávili část letní dovolené. Poloha byla optimální. Kousek od Katchbergu a ještě blíže na Speiereck, Grosseck. I přes nepříznivou předpověď jsme ve čtvrtek ráno vyrazili ve dvou směr lyžování. Cesta byla v pohodě a něco po desáté hodině jsme si kupovali na Ainecku skipasy.

   Ve čtvrtek a pátek jsme lyžovali na Ainecku. Ve čtvrtek bylo chladno, zataženo a hustě sněžilo. V pátek se přidala ještě mlha. Mohlo by se stát, že podmínky nebyly ideální. No nebyly, ale sjezdovky byly zcela bez lyžařů. Když kolem nás projel lyžař tak jsme téměř slavili skutečnost, že jsme nezabloudili. I přes tuto nepřízeň jsme na svalu vydrželi do tmy. Paráda.

   V sobotu se vyčasilo a my se tentokráte vydali na Speiereck, Grosseck. Tam to byla parádní lyžovačka po celý den. V| sobotu jsme nestihli ani druhé zastavení na kafíčko. Takové to bylo polyžováníčko. Večer jsme si vyšli nasát vánoční atmosféru do historické části městečka St. Michael im Lungau. Pěkná atmosféra, bez zbytečných vietnamských kravin.

   V neděli jsme se vrátili na Aineck. Přivítaly nás prosluněné pláně, ale také hafo lidí. Sice nám otevřeli A1čku, ale i tak byly svahy plné lyžařů. Nedělní lyžování jsme protáhli do 13 hodiny. Pak hurá domů.  

Související obrázky: