Silvestr 2019

Závěr roku jsme měli tradičně naplánované na Makovské chaloupce. Že to byla správná volba se ukázalo hned po příjezdu, kde nás přivítal sníh, mráz a také sluníčko. Ale popořadě.

   Po Vánočních svátcích jsme se rozdělili. Taťka s Davidem odjeli 26.12. do Českých Budějovic, kde David absolvoval výtečný badmintonový kemp. Jelikož jsme se z Budějc vraceli až 30 prosince takřka přímo chaloupku, tak příprava a nákupy zbylo na ostatní členy výpravy do Nového světa. Vše zvládli na jedničku, a tak jsme se šťastně na chaloupce shledali ve složení Jana, Radim a David Slívovi, Jolana a Jirka Vašátkovi, Silva, Kalil a Ondra Petruškovi. Náš Honza se na silvestra vypravil na Košárky a Petruškovic Klára slavila silvestra s dobrovolnými hasiči.  

   Před silvestrovský večer byl ve znamení vítání, karbanu a dobrého pití. Jedlo se, pilo se a povídalo se do brzkých ranních hodin.

   Silvestrovský den jsme počali pozdním vstáváním, mohutnou snídani a krásnou vycházkou do okolí. Svítilo sluníčko, sněhu pod kolena a krásné výhledy. To vše nám dělalo celou cestu radost a také nám řádně vyhládlo. Proto následoval dobrý obídek, malá siesta. Odpočatí jsme se vrhli na různé hry. Na přetřes přišly šipky, Uno, desítka, scrabble, rum, whisky, víno a o půlnoci šampus. Na půlnoc jsme neporušili tradici a Nový rok jsme vítali u kapličky. Dlouho to vypadalo, že tam budeme sami, ale nakonec se ukázali sousedé z vedlejší rokle (Čípci). Nakonec přemluvili Pištu, aby otevřel kapličku a Silva měla tu čest rozhoupat zvony. Po návratu jsme pokračovali v zábavě až do ranního rozbřesku.

   První novoroční vstávání bylo poměrně pozdní, takže jsme vynechali snídani a rovnou usedli k obědu. Odpoledne jsme uklidili chaloupku a vydali se do Ostravy. Moc příjemný silvestr.

Související obrázky: