Hrad Buchlov a okolí

    V neděli 12.1.2020 jsme se vyrazili autem v sestavě Jana, Radim, Čárly a David směr Kroměřížsko. V Chropyni jsme se ale rozdělili. David v místní tělocvičně absolvoval badmintonový turnaj GPC U19. Zbytek posádky pokračoval dále směr pohoří Chřiby, kde jsme měli naplánovanou procházku kolem hradu Buchlov. Výchozím místem do okolí hradu bylo parkoviště pod hradem. Při dojezdu ještě sluníčko nesvítilo, ale zanedlouho jsme měli pravou sluníčkovou pohodu. Od hradu Buchlov jsme navštívili Kapli sv. Barbory a pokračovali krkolomnou cestou pořád dolů směrem na Břesteckou skálu. Ta samozřejmě byla na kopci, a tak po prudkém klesání následoval prudký vzestup. Aj šakal Čárly se zapotil. Na hoře nás čekala odměna krásný rozhled umocněný skalní scenérií. Paráda.

Po svačince jsme opět sestoupili na turistickou cestu směr Buchlovský kámen. Cesta vedla bukovými a osikovými lesy. Úplně jiná fauna oproti Beskydským lesům. Ve dvou třetinách cesty ke kameni jsme zjistili, že začínáme být v časové tísni. Proto jsme si cestu zkrátili nějakou lesní cestičkou. Trochu jsme pobloudili, ale GPSka nás jednoznačně dovedla do míst, kde se nacházela další turistická stezka. Ta nás dovedla zpátky k hradu.

   Samotný hrad byl bohužel zcela zavřený, a tak jsme nic neviděli. Proto jsme nasedli do auta a vyrazili z5 do Chropyně. David zrovna dohrával turnaj, tak jsme ještě vyrazili na polívku do místní restaurace.

   Nejvíce unavený bylo štěně Čárly, které spalo všude tak kde nemuselo chodit. Moc příjemná neděle.

Související obrázky: