Údolí Seziny

  Víkend se sešel s víkendem a my opět stáli u hospůdky ve Zbyslavicích. Tentokrát, ale v jiném složení s jinou naplánovánou trasa. Jediné, co bylo s minulou návštěvou údolí totožné bylo počasí. Po celou dobu výletu nám hustě sněžilo a mráz dosahoval mínus sedm stupňů. A cože nebylo stejné s minulou návštěvou. Na parkoviště jsme se dostavili tři rodiny ve dvou autech. Při našem (Radima s Janou ale bez psa) příjezdu nás totiž na parkovišti netrpělivě čekala posádka druhého vozu. Silva, Jolana, Kamil a Jirka (klasická sestava). Určitě byli natěšeni na sobotní procházku. Jiné také bylo, že Kamča překvapil a na uvítanou vytasil plaskačku ze které se linula vůně medu a švestek. Nebo asi naopak švestek a medu. Krásný začátek. A také trasa byla trochu jiná. Tu jsem protáhl hlouběji do údolí.

  Po uvítání a doušku Kamilovky jsme vyrazili na cestu. Opět jsme sestoupali k rybníčkům pod vesnicí a vydali se známou modrou cestou nejprve k Bítovskému mlýnu a následně k rozcestí Údolí Seziny. Než jsme ale k rozcestí došli, tak nás ještě čekal visutý most nad řekou Sezinou. Vzhledem k počasí a povětrnostním podmínkám jsme se přechodu přes rozbouřenou řeku trochu obavali. Naštěstí jsme měli s sebou Silvu. Ta jediná z nás prošla kurzem zdravotníka a drsným výcvikem záchranáře. Jednoho po druhém nás bezpečně převedla přes visutý most. S otevřenými ústy a velkým respektem jsme sledovali, jak nás Silva po jednom přenáší na zádech přes tuto překážku. Po tomto výkonu jsme si museli všichni cvaknout další doušek Kamilovky.

  Od rozcestí jsme se nevydali tak jako minulý týden do Bítova, ale pokračovali dále údolím. Náš další cíl bylo rozcestí Pánského mlýna. Cesta byla pohodová, protože vedla převážně po vrstevnici. Od rozcestí se ale začali stoupat do Kyjovic. Prošli jsme kolem zámku, místního hřbitova a parádní cestou jsme se začali vracet do Zbyslavic k autům. Trasu jsem chtěl vést více mimo hlavni cesty, ale náročný terén nevydržel kotník od Jolany. Takže závěrečná část cesty byla cestou nejmenšího odporu. To, že část trasy jsme šli po silnici se stejně k povětrnostním podmínkám nepoznalo. Odkopali jsme zamrzlá a zasněžená auta a vyrazili k domovu připravit se na týdenní šichtu.

Související obrázky: