Silvestr 2020

Silvestr slavit na konci února léta páně 2021? To Vám snad přeskočilo, ne?

  Ne nepřeskočilo. Vánoce a konec roku 2020 byl poněkud hektický. Vyjet na tradiční místo Novoroční veselice (Makov) nás režimy Česka a Slovenska nepustily, a navíc Petruškovic rodina procházela covidovou nákazou. Naštěstí s mírným průběhem. Stejná situace nastala v lednu, kdy jsme covidem procházeli my, Slivoni.

  Únorový silvestr byla tak trochu rychlá a hektická akce. Kamil někde zavětřil, že se dá objednat občerstvení formou cateringu. Vše bylo domluveno na jedné z našich víkendových procházek s výsledkem: Termín konání třetí únorový týden, místo konání Polanka, silvestrovská večeře nadívaná čtyřkilová krůta, večerní program společenské hry, ……

  Vše, jak bylo naplánováno se povedlo. Sraz byl v U Petrušků v Polance kolem druhé hodiny odpoledne. My Slivoni (Jana, Radim a David) jsme se rozhodli jít do Polanky pěšky. Počasí nám cestou přálo. Bylo sic mrazivo (co bychom také chtěli na přelomu roku 😊), ale sluníčko se nás pokoušelo nesměle zahřát. Cesta nám parádně utíkala, a tak jsme na smluveném místě byli coby dup. Na přivítanou jsme dostali štamprličku a kafíčko. Než jsme se nadáli a vypili občerstvení tak dojeli Vašátci. Těm jsme nic nenabídli a vyhnali je na procházku kolem Polanky. Samozřejmě jsme Jirku a Jolanu v tom nenechali samotné. Také my se zúčastnili tour de Polanka pod vedením místních horských vůdců Kamila a Silvy. Trasa 5 kilometrů a převýšení 20 metrů dalo všem účastníkům dost zabrat. Všichni jsme byli rádi zpátky doma u Petrušků, kde se výjimečně topilo. Pak začalo novoroční „řádění“. Celým večerem jsme se propili a projedli až do brzkých ranních hodin. Krom klasického silvestrovského „obžerství“ jsme se náramně bavili spoustou společenských her.

  Na to, co jsme večer zvládli zkonzumovat bylo ráno celkem pohodové. U Petrušků jsme ještě zvládli malou procházku a dobrý obídek. Zpátky domů nás naštěstí rozvezla Jolana. Byl to příjemný a povedený přelom roku.

Související obrázky: