Letošní první kolo

   Předpověď počasí na pátek byla více než příznivá. Proto jsme už během týdne začali první vyjížďku na kole plánovat na páteční den. Pro Kamila vše začalo o něco dříve protože se od letošního roku rozhodl posílit řady e-kolistů (tzv. tramvajáků). No ono nás to asi všechny postupně čeká 😊. Již v pátek ráno se na internetu rozhořela diskuse, kam teda přes víkend vyrazíme. Přes čilou komunikaci na messengeru jsme si párkrát novopečeného tramvajáka dobrali. Třeba, na otázku, kam vyrazíme se mu dostalo odpovědi zaslání schématu tramvajových tras ostravského dopravního podniku. Nebo zasláním několika úsměvných obrázku.

   A když páteční polední teplota začala atakovat šestnáctku, bylo potřeba aplikovat pořekadlo „kvůli tvému ksichtu, vybulil jsem šichtu“. V jednu hodinu jsme se sbalil a „utekl“ z práce. Doma jsme se s Janou rychle převlékli a naskočili na kolo. Trasu jsme neměli naplánovanou, a tak jsme vyrazili jen tak, kam nás kola povezou. Jen jediný cíl cesty byl jasný. Sraz s Jolanou a Jirkou na Landeku.

  Z poruby jsme se vydali přes Třebovice, vystoupali první kopec na rozhlednu nad Lipkou, od té jsme následně sjeli dolů na cyklotrasu vedoucí přímo na hornickou památku – Landek. Byli jsme tam o trochu dříve, a tak jsme nezaháleli a celou tuto haldu jsme objeli. Shledání s kamarády bylo bezproblémové. Asi proto, že sraz jsme si nedomlouvali na benzínce. Chvíli jsme pokecali, ba aj pivko jsme ochutnali. Nakonec jsme se vydali každý svou cestou. Vašátci pokračovali směr ostravský hrad – Hrabůvka – domácí gauč, my jsme se vydali zpět trasou Petřkovice – Ludgeřovice – Vrablovec – Bobrovníky – a domácí gauč. Musím se pochválit. Trasa se mi jako vždy povedla. Byla krásně rozmanitá jen těch kopců tam asi mohlo být méně. Jana jako vždy šlapala jako v nejlepší formě. Zato já to bral s rozvahou dědy Lebedy. Aj jsem si zastavil, aby si něco vyfotil, napil a pokochal se (odpočinul). No na závěr mi regulérně došly baterie. Asi jsem nekoupil duracelky, ale jakési čínské šmejdy. Najeli jsme pouze 30 kilometrů, ale večerní gaučing byl zcela zasloužený. Trochu se obávám sobotního výletu s lokálkama Kamilem a Jirkou. Snad je neuvidím jen na staru…

Související obrázky: