Okolo Plesné

  Na velikonoční neděli nám rosničky nepředpovídaly optimistickou předpověď. Posílali na Ostravu zimu, déšť a možná také trochu sněhu. Nic z toho se díky bohu nestalo. Dopoledne ještě bylo pod mrakem, ale po obědě svítilo sluníčko. Teploměr nám ukazoval krásných 7 st. nad bodem mrazu.

  Po obědě jsme chvíli rozjímali a čekali, zda se někdo z kamarádů neozve na nedělní procházku. No a když se nikdo neozýval, tak jsme vyrazili s Janou sami. Teda úplně sami ne. Cestou jsme přibrali našeho věrného psíka Čárlíka. Ten s námi rád vyráží na jakoukoli procházku. Nejprve jsme vyrazili po nám dobře známé trase do Plesné u Ostravy.

Celková trasa našeho putování.
Celková trasa našeho putování.

  Abychom se dostali do přírody, tak jsme nejprve museli projí část Plesné až do místa nazývající se Stará Plesná. Tady nás již žlutá značka vedla krásnou lesní cestou až k rozcestí Vrchovina. Nejvyšší to bod naší výpravy (318 m.n.m.). Od tohoto rozcestí jsme se pomalu začali stáčet zpátky do Poruby. Ale jen nepatrně. Stále naše cesta vedla polem nebo lesem. Touto malebnou cestou jsme došli až do Dobroslavic, kde jsme se napojili na naučnou stezku Dobroslavice – Děhylov. Z Děhylova pak již zbývalo pár kroků k tomu abychom se vrátili na start dnešní procházky. Příště tuto cestu zkusíme kolmo. Tak se nám líbila.   Ještě dodám délku trasy: za necelé tři hodinky jsme ušli bezmála 13 kilometrů.

Související obrázky: