Rumová degustace

   Martin pozval své firemní zaměstnance (Kanpro) a rodinu na řízenou rumovou degustaci, kterou pořádá společnost Rumako v Mariánských Horách. Asi se budete ptát co jsem mezi cestáři dělal já Radim, zaměstnanec IT. Ále jsem šel náhodou kolem a omylem jsem se tam zapletl, když otevírali dveře. No a když už jsem tam byl a jedna židle se sedmi skleničkami byla smutně prázdná …. Tak jsem si sedl a užíval si pohodu v této firmě.

   Celou degustaci nás provedla milá a velmi příjemná dáma, která o rumu věděla více než Schillerová o státním rozpočtu. My starší ročníky jsme byli z degustace a prostředí unešení. Ti mladší byli ve svém živlu. Takový přehled o alkoholu, jak chutná, kde jej koštovali my v jejich letech neměli. My si museli vystačit s bramborákem z Božkova a Havana rum byl nedosažitelný Castrům „kubaňák“ z tuzexu za bony.  

A co jsme to vlastně degustovali? RUM!!!

Ochutnali jsme to nejlepší z rodinné dílny Oliver & Oliver z Dominikánské republiky. Tato rumová degustace byla složena z toho absolutně nejlepšího, co může naše společnost Rumako nabídnout. Všechny rumy, které jsme ochutnali byli starší více než dvacet let a pyšní se nepřeberným množstvím ocenění, které sbírají po celém světě. Degustace byla zakončena rumovým likérem Cubaney Elixir 12 Sistema Solera, který svou jedinečnou chutí skvěle završil celou degustaci. (Tady jsem si pomohl citací ze stránek degustace (rumako.cz). Snad mi majitel odpustí).

Tento typ degustace se skládal ze 7 vzorků. Jednotlivé degustované vzorky:

  • Presidente 23 Sistema
  • Solera Puntacana XOX 50 Aniversario
  • Exquisito 1985 Quorhum 30 Sistema Solera Aniversario
  • Unhiq XO Malt Rum
  • Cubaney Centenario
  • Cubaney Elixir 12 Sistema Solera

   egustace skončila kolem desáté hodiny, kdy nás domu rozvezly holky Petra a Petra. Ne ne to není důsledkem zbytkového rumu v krvi. Ty holky jsou opravdu ve dvojím provedení. O tom se možná někdy také rozepíšu 😊. Moc príma večer s přáteli. Martine díky.

Související obrázky: