Výroba bramborového salátu

V předvečer Vánočních svátků u nás probíhá tradiční akce. Výroba bramborového salátu s mistrem bramboráků Bechťou. A ani letos tomu nebylo jinak. A to je dobře.

Dopoledne se celá rodinka pustila do stavby a strojení vánočního stromu a musím říci, že se jim náramně povedl. Je krásný, dostatečně vysoký a voňavoučký. Následoval úklid domova a jeho vánoční dostrojení.

Kolem čtvrté hodiny odpolední na nás již klepal Martin s Petrou. Sotva jsme se přivítali, provedli covidové testy /rum dominicana/ se Martin vrhl do kuchyně. Uznale pochválil Jajču, že je na výrobu salátu dobře připravena. Brambory a zelenina se vařila, ingredience připravené, a tak zbylo trochu času si dát něco dobrého. Jana se vrhla na borůvkové pivo a zbylí účastníci koštovali rumík. Role jsme měli jednoznačně rozdány. Vedoucí kuchyně Martin Bechťa I., pomocná kuchařka Jana II., odborný dozor Petra III. a vrchní degustátor Radim IV.. Práce nám šla pěkně od ruky a kolem osmé hodiny bylo hotovo.  Salát založen k odležení. Ještě chvíli jsme poseděli, rozdali si dárečky a zahráli si desítku s novými otázkami. Pěkně zapeklité otázečky. Nejlépe se s nimi popasovala Petra s Martinem. Po dvou rumech, kolem půlnoci Martin s Petrou zamířili za teplem svého domova. Docela jsme jim záviděli cestu domů. Venku totiž byla překrásná sněhová vánice. Ta nejlepší zimní idylka. Unaveni příjemným večerem jsme sebou „buchli“ do peřin a usnuli. Díky.

Související obrázky: